تابلو برق

ICE-G

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]مقدمه ای درباره تابلو و اجزای آن[/h]تابلو : محفظه ای است فلزی یا غیر فلزی که تجهیزات در آن نصب شده و ارتباط الکتریکی توسط هادی ها برقرار شده و محفظه آماده بهره برداری می شود .
تابلوی برق به عنوان مجموعه ای که در آن یک یا چند وسیله قطع و وصل همراه با تجهیزات کنترل ، اندازه گیری ، حفاظتی ، تنظیم کننده و غیره ؛ به منظور ایجاد ارتباطات لازم بین آنها و سایر تجهیزات خارج از تابلو وجود دارد ، می باشد .
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/9/93/Tablo_barg.jpg



به طور کلی هر جا که بحث بهره برداری انرژی الکتریکی در تولید ، انتقال و توزیع و تبدیل انرژی الکتریکی و کنترل تجهیزات مصرف کننده انرژی الکتریکی مطرح باشد ، وجود تابلوهای برق ضرورت می یابد .
تابلوهای برق را می توان از جنبه های گوناگون تقسیم بندی نمود که مهمترین این تقسیم بندی ها بر اساس ولتاژ نامی تجهیزات و تابلو است . تابلوهایی که تجهیزات آنها دارای ولتاژ حداکثر تا می باشند ، در بخش فشار ضعیف قرار می گیرند و ولتاژ نامی بالاتر از یک کیلو ولت را در بخش فشار متوسط قرار می دهند که به طور معمول تجهیزات حداکثر تا درون سلول قرار داده می شود .
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/c/c9/Tablo_barg2.jpg



[h=2]اجزاء تشکیل دهنده هر تابلو[/h][h=3]تجهیزات الکتریکی[/h]لوازم الکتریکی که در تابلو استفاده می شود . عبارتست از کلیه عناصری که در مدار الکتریکی قرار می گیرند . ( به غیر از قسمت ارتباطات )
[h=3]کنتاکتور[/h]عامل قطع و وصل مدار فرمان از راه دور
[h=3]بی متال[/h]جهت فرمان قطع در اثر عبور جریان زیاد
[h=3]انواع رله ها[/h]جهت ارسال فرمان قطع یا وصل در اثر عوامل مختلف و خطاهای گوناگون ( از قبیل رله کنترل فاز ،• رله کنترل بار ،• رله زمانی یا تایمر و غیره ... )
[h=3]انواع کلیدها[/h]جهت قطع و وصل مدار ( از قبیل کلیدهای سلکتوری ،• غلتکی ،• بوش باتون ،• میکروسوئیچ ،• فلوتر سوئیچ و غیره ... )
[h=3]تجهیزات اندازه گیری[/h]جهت محاسبه پارامترهای متغییر ( نظیر آمپرمتر ،• ولتمتر ،• واتمتر ،• فرکانس متر ،• متر )
[h=3]ترانس جریان و ولتاژ[/h]جهت کاهش یا افزایش جریان یا ولتاژ
[h=3]بدنه[/h]قسمت فلزی که تجهیزات را محصور می کند .
[h=3]ارتباطات[/h]ارتباط تجهیزات توسط هادی ها برقرار می شود . ( مثل سیم ، شینه ، کابلشو و غیره ... )
کلیه فعالیت قسمت های وایرینگ و شینه کشی جزء این دسته محسوب می شوند که به دو گروه ارتباطات انعطاف ناپذیر ( شینه ها ) و ارتباطات انعطاف پذیر ( سیم و کابل ) تقسیم می شوند .
[h=2]مطالبی درباره مشخصات کلی تابلو ها[/h]بسیاری از مواردی که مطرح خواهد شد در بین تابلوهای فشار ضعیف و متوسط مشترک می باشند .
چگونگی ساخت و طراحی یک تابلوی برق بر اساس تجهیزات به کار رفته در آن ، نحوه ارتباطات و عملکرد آنها ، نحوه دسترسی ها ، شرایط نصب تجهیزات و دیگر موارد تعیین می شود که به طور خلاصه به شرح زیر می باشد :
[h=3]ساختمان بیرونی[/h]از نظر طرح بیرونی تابلوها را می توان به گروه های مختلفی تقسیم بندی کرد .
[h=4]تابلوی باز (open type assembly)[/h]تابلویی است متشکل از اسکلت نگهدارنده که تجهیزات الکتریکی بر روی آن نصب بوده و قسمتهای برق دار تجهیزات در دسترس می باشند .
[h=4]تابلوی جلو بسته (dead front assembly)[/h]تابلویی است با پوشش جبهه جلویی که از طرف جلو دارای حفاظتی حداقل معادل باشد ، قسمت های برق دار می توانند از طرف های دیگر در دسترس باشند .
[h=4]تابلوی تمام بسته (enclosed assembly)[/h]تابلویی است که در تمام جهات به استثنای سطح نصب آن که ممکن است باز باشد ، کاملا بسته بوده و حداقل درجه حفاظت آن می باشد .
[h=4]تابلوی سلولی (cubicle type assembly)[/h]تابلوی تمام بسته ای است که از نوع ایستاده می باشد و ممکن است از چند قسمت و یا خانه تشکیل شده باشد .
[h=4]تابلوی چند سلولی (multi cubicle type assembly)[/h]ترکیبی از چند سلول که از نظر مکانیکی به هم پیوسته اند .
[h=4]تابلوی میزی (desk type assembly)[/h]تابلوی تمام بسته ای که صفحه کنترل آن افقی یا شیب دار و یا ترکیبی از این دو باشد .
[h=4]تابلوی جعبه ای (box type assembly)[/h]تابلوی تمام بسته ای که برای نصب روی سطوح قائم در نظر گرفته شده است .
[h=4]تابلوی چند جعبه ای (multi box type assembly)[/h]ترکیبی است از چند جعبه که به صورت مکانیکی به هم پیوسته بوده و ممکن است روی قاب نگهدارنده واحد و یا قاب های مجزا نصب شود .
[h=3]محل نصب[/h]تابلوهای برق را می توان از نظر محل نصب به دو گروه کلی تقسیم کرد .
[h=4]تابلوی داخل ساختمان (assembly for indoor installation)[/h]تابلویی که برای استفاده در محل هایی با شرایط عادی کار در داخل ساختمان ها طراحی شده است .
[h=4]تابلوی هوای آزاد (assembly for outdoor installation)[/h]تابلویی که برای استفاده در شرایط عادی کار در هوای آزاد طراحی شده است .
[h=3]روش نصب[/h]قسمت های ثابت - قسمت های کشوئی و جداشدنی
[h=4]قسمت های ثابت (fixed parts)[/h]در مورد قسمت های ثابت ، وصل کردن و یا باز کردن اتصالات مدارهای اصلی باید در مواقعی که تابلو بی برق است عملی شود . به طور کلی برداشتن یا نصب کردن قسمت های ثابت ایجاب می کند که از نوعی ابزار استفاده شود ، در این صورت جدا کردن یکی از قسمت های ثابت ممکن است به بی برق کردن همه تابلو یا قسمتی از آن منجر شود . تابلوهای ثابت یا از انواع تابلوهای این گروه می باشند ، تابلوهای مدولار فیکس نیز نوعی از تابلوهای ثابت می باشد که هر سلول آن دارای شینه کشی عمودی و قابل خانه بندی متغییر (محفظه بندی شده) برای نصب کلیدهای مختلف ، فیوزها و وسایل اندازه گیری برای فرمان موتورها و غیره بوده و مجهز به شینه اصلی افقی برای توسعه به چند سلول نیز می باشد .
[h=4]قسمت های کشوئی و جداشدنی (withdraw able & removable parts)[/h]سلول های دارای قسمت های جدا شدنی و قسمت های کشوئی به نحوی طراحی می شوند که بتوان تجهیزات الکتریکی آنها را با ایمنی کامل از مدار اصلی در حالیکه برق دار است جدا و یا به آن وصل کرد . در این سلول می باید حداقل فواصل هوایی و خزشی در وضعیت های مختلف و همچنین در حال تغییر از وضعی به وضع دیگر ، رعایت شوند . قسمت های جدا شدنی باید دارای حالات وصل و جدا شده باشند ؛ تابلوهایی که دارای تجهیزات کشوئی و یا plug in می باشند ، در این گروه قرار می گیرند . قسمت های کشوئی علاوه بر حالت های فوق باید دارای حالت قطع بوده و ممکن است دارای حالت آزمون یا وضعیت آزمون نیز باشند و استقرار در محل هر یک از حالات می باید به روشنی قابل تشخیص باشد ، این نوع از تابلوها به نام تابلوهای کشوئی شناخته می شوند و دارای حالات ذیل می باشند :
[h=5]حالت وصل[/h]در این حالت مدار قدرت و فرمان وصل بوده و برق دار هستند .
[h=5]حالت آزمون[/h]در این حالت مدار قدرت قطع بوده و مدار فرمان وصل و برق دار می باشد .
[h=5]حالت قطع[/h]در این حالت مدار قدرت و فرمان هر دو قطع می باشند . مکانیزم قطع و وصل مدار قدرت و فرمان بسته به نوع طرح تفاوت دارد ولی اصولا برای مدارقدرت از طریق اتصال چند شاخه که به باسبارهای قائم درگیر می شود و برای مدارهای فرمان از طریق ترمینال های نر و مادگی و یا کانکتور می باشد .
[h=3]شرایط نصب از نظر قابلیت انتقال[/h][h=4]تابلوی ثابت[/h]تابلویی که برای نصب دائمی طراحی شده است ؛ مثل نصب روی کف یا دیوار
[h=4]تابلوی قابل انتقال[/h]تابلویی است که به سادگی از یک محل مورد استفاده به محل دیگر قابل انتقال بوده و بدین منظور طراحی شده است .
[h=3]درجه حفاظت[/h]درجه حفاظتی را که یک تابلو در برابر تماس با قسمت های برق دار ، ورود اجسام خارجی و مایعات تأمین می کند ، توسط علامت اختصاری مشخص می شود .
Ip: Index of Protection Ip: International Protection
اعدادی که در سمت راست علامت اختصاری قرار می گیرند به ترتیب بیانگر :
حفاظت در مقابل اجسام خارجی و تماس
حفاظت در مقابل نفوذ آب و مایعات
حفاظت در مقابل ضربه های مکانیکی
علاوه بر مشخصات فوق درجۀ حفاظتی دیگری نیز برای حفاظت در برابر مواد قابل انفجار تعریف می گردد :
(Sch) : حفاظت در برابر هوایی که ممکن است قابل احتراق یا انفجار باشد .
جدول زیر درجات حفاظت و تعریف آنها را که در بندهای 1 و 2 آمده است ، نشان می دهد .
اولین رقم سمت راست Ip دومین رقم سمت راست Ip
0 0
1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
_ 7
_ 8

بند 1 - اولین رقم مشخصه Ip : حفاظت در مقابل تماس و نفوذ اجسام خارجی
(0) - حفاظتی از اشخاص در مقابل تماس با قسمت های متحرک و باردار در داخل تابلو وجود ندارد . حفاظتی برای وسایل در برابر نفوذ اجسام جامد خارجی وجود ندارد .
(1) - حفاظت در مقابل تماس اتفاقی سطح بزرگی از بدن با قسمت های متحرک و یا باردار داخل تابلو وجود دارد . حفاظت در مقابل نفوذ اجسام جامد خارجی بزرگ وجود دارد .
(2) - حفاظت در مقابل تماس با قسمت های متحرک و یا باردار داخل تابلو با انگشتان وجود دارد . حفاظت در مقابل نفوذ اجسام خارجی جامد با اندازۀ متوسط وجود دارد .
(3) - حفاظت در برابر تماس با قسمت های متحرک و یا باردار در داخل تابلو توسط ابزار ، سیم ها و یا اجسامی با ضخامت بیش از وجود دارد . حفاظت در برابر نفوذ اجسام خارجی جامد کوچک وجود دارد .
(4) - حفاظت در برابر تماس با قسمت های متحرک و یا باردار داخل تابلو توسط ابزار ، سیم ها و یا اجسامی با ضخامت بیش از وجود دارد . حفاظت در برابر نفوذ اجسام خارجی جامد کوچک وجود دارد .
(5) - حفاظت کامل در مقابل تماس با قسمت های متحرک و یا باردار در داخل تابلو وجود دارد . حفاظت در مقابل گرد و غبار مضر وجود دارد ؛ از نفوذ گرد و غبار بطور کلی جلوگیری نشده اما گرد و غبار نمی تواند به مقداری که در عملکرد رضایتبخش وسایل داخل تابلو تداخل نماید داخل تابلو شود .
(6) - حفاظت کامل در مقابل تماس با قسمت های متحرک و یا باردار در داخل تابلو وجود دارد . حفاظت در مقابل نفوذ گرد و غبار وجود دارد .
بند 2 - دومین رقم مشخصه Ip : حفاظت در مقابل نفوذ آب و مایعات
(0) - حفاظتی وجود ندارد .
(1) - حفاظت در مقابل قطرات آب متراکم وجود دارد . قطرات آب متراکم شده نباید اثر مضری بر روی تابلو داشته باشد .
(2) - حفاظت در مقابل قطرات مایع وجود دارد . زمانی که تابلو با زاویۀ نسبت به حالت عمودی ایستاده است ، قطرات مایع که بر روی تابلو می ریزند نباید آسیبی به تابلو برسانند .
(3) - حفاظت در مقابل باران وجود دارد . آب باران در زاویه مساوی و کوچکتر از نسبت به حالت عمودی نباید هیچگونه آسیبی به تابلو برساند .
(4) - حفاظت در مقابل پاشیدن مایع وجود دارد . مایع پاشیده شده از هر جهت نباید آسیبی به تابلو برساند .
(5) - حفاظت در مقابل پاشیدن آب تحت فشار وجود دارد . آب پاشیده شده از یک شیلنگ فشار بالا از هر جهت نباید آسیبی به تابلو برساند .
(6) - حفاظت در مقابل شرایط موجود در عرشۀ کشتیها وجود دارد . آب دریا در هنگام طوفان نباید داخل تابلوهای تحت شرایط پیش بینی شده شود .
(7) - حفاظت در مقابل غوطه ور شدن در آب وجود دارد . نباید امکان ورود آب به داخل تابلو تحت شرایط پیش بینی شدۀ فشار و زمان وجود داشته باشد .
(8) - حفاظت در مقابل غوطه ور شدن در آب برای مدت زمان نامشخص تحت فشار مشخص شده وجود دارد .
[h=3]روش های حفاظت افراد[/h]روش های حفاظت افراد در برابر برق گرفتگی یکی دیگر از طبقه بندی های تابلوهای فشار ضعیف و متوسط می باشد .
حفاظت در برابر هر نوع تماس مستقیم و غیرمستقیم ( با استفاده از ولتاژ خیلی پائین )
حفاظت در برابر تماس مستقیم به منظور جلوگیری از تماس خطرناک اشخاص با قسمت های برق دار که می توان با رعایت روش های مناسب در ساختمان تابلو یا انجام اقدامات اضافی در هنگام نصب تابلو تأمین نمود .
حفاظت در برابر تماس غیر مستقیم مانند حفاظت با استفاده از مدارهای حفاظتی برای اتصالی در داخل تابلو و در مدارهای خروجی تغذیه شده از تابلو ، حفاظت با استفاده از اقداماتی غیر از مدارهای حفاظتی مانند جدایی مدارها و عایق بندی کامل و ...
تخلیه بارهای الکتریکی : در مورد تابلوهایی که پس از قطع برق ، بار الکتریکی خطرناک در آنها باقی می ماند ، ( مانند خازن ها و غیره ) می باید لیبلی با نشانه خطر نصب نمود .
راهروی عملیاتی و نگهداری در داخل تابلوها : این راهروها می باید همیشه قفل باشند و همچنین مجهز به علائم اخطاری واضح باشند
 

بیتا24

عضو جدید
تو تابلو برق کار میکنی؟
راستش من به عنوان کارآموز مدتی هست ک دارم توی یه شرکت خصوصی کار میکنم
دنبا ل یه دوست در ضمینه ی تبادل اطلاعات دراین زمینه میگردم
امیدوارم شما باشید
 

ICE-G

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو تابلو برق کار میکنی؟
راستش من به عنوان کارآموز مدتی هست ک دارم توی یه شرکت خصوصی کار میکنم
دنبا ل یه دوست در ضمینه ی تبادل اطلاعات دراین زمینه میگردم
امیدوارم شما باشید
سلام نه.من دانشجو اما چون در باره ی رشتم چیزی نمیدونستم دارم اطلاعات جمع میکنم و تحقیق میکنم.هرچی به دست اوردم اینجا هم میذارم.
اما هر کاری در توانم باشه براتون انجام میدم دوستی.
 

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
تابلو برق

در ادامه:برای محاسبه ی شمش(شینه) باید میزان جریان عبوری . میزان دمای محیط.دمای مجاز شمش .سطح ارتفاع از دریا(تابلو).نحوه ی قرار گیری شمش( افقی یا عمودی بودن_1یا2یا3یا4 شینه بودن) دقت کرد.باید درون تابلو از فن و رطوبت سنج جهت جلو گیری از رسیدن دمای درون تابلو به دمای شبنم استفاده کرد. باید از سازنده خواسته شود تا دریچه ی مخصوص حریق جز تابلو باشد تا در زمان اتش سوزی اپراتور صدمه نبیند.و این محفظه اتش را مهار کند تا هنگام انفجار اتش به بیرون منتقل نشود.در مورد ct , pt , انواع کلید ها سوالی داشتین در خدمتم.
 
آخرین ویرایش:

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
ازتیغ اره برقی و هل پانچ(hole panch) و دریل برای دراوردن جای کلید ولت متر و امپر متر بر روی درب تابلو استفاده میشود.بهتر است تمامی پیچ های مورد استفاده دارایgrade 8.8 باشند. در سیم کشی بهتر است هر خط با حروف ولیبل شماره گذاری از هم جدا گردد.(برای مشخص شدن هر مسیر و عیب یابی راحتتر)بهتر است برای اتصال سیم به اجزا از کابلشو و برای نصب کابلشو از پرس کابلشو مخصوص (پرس کابلشو دارای سه رنگ است که طبق رنگ کابلشو مورد نظر باید از ان ناحیه ی پرس استفاده شود.)و تمامی سیم های درون تابلو با نوار عایق نوار بندی شوند(نوار سفید رنگی که به دور سیم میپیچند)بهتر است قبل از طراحی تابلو مکان لامپ سیگنال و گلند مشخص شود. با توجه به سطح مقطع سیم ترمینال مربوطه انتخاب شود.درون داکت(کانال) از ترمینال استفاده نشود و اتصالی صورت نگیرد.سوالی داشتین در خدمتم.



  1. ازتیغ اره برقی و هل پانچ(hole panch) و دریل برای دراوردن جای کلید ولت متر و امپر متر بر روی درب تابلو استفاده میشود.بهتر است تمامی پیچ های مورد استفاده دارایgrade 8.8 باشند. در سیم کشی بهتر است هر خط با حروف ولیبل شماره گذاری از هم جدا گردد.(برای مشخص شدن هر مسیر و عیب یابی راحتتر)بهتر است برای اتصال سیم به اجزا از کابلشو و برای نصب کابلشو از پرس کابلشو مخصوص (پرس کابلشو دارای سه رنگ است که طبق رنگ کابلشو مورد نظر باید از ان ناحیه ی پرس استفاده شود.)و تمامی سیم های درون تابلو با نوار عایق نوار بندی شوند(نوار سفید رنگی که به دور سیم میپیچند)بهتر است قبل از طراحی تابلو مکان لامپ سیگنال و گلند مشخص شود. با توجه به سطح مقطع سیم ترمینال مربوطه انتخاب شود.درون داکت(کانال) از ترمینال استفاده نشود و اتصالی صورت نگیرد.سوالی داشتین در خدمتم.
  1. تمامی المان های موجود در تابلو و خود تابلو مخصوصا کلید ها باید دارای جریان انصال کوتاه یکسان باشند.توجه داشته باشید که تابلویی که در بالا شهر تهران نصب میشود (همان تابلو ) را نمیشود در ابادان استفاذه کرد.به دلیل اختلاف از سطح دریا (به دلیل فشار و رطوبت) و دمای محیط.

    در تابلو مقره های انتخاب شده جهت تکیه گاه باید به گونه ای باشند که اولا سطح ولتاژ انها بزرگتر یا برابر سطح عایقی تابلو بوده و ثانیا نیروی وارده به مقره 50% نیروی قابل تحمل مقره باشد.روی سطح تمامی شمشها برای جلو گیری از فسفاته شدن بالا بردن تبادل حرارتی بالا بردن سطح عایقی رنگ شده باشند و رنگ لز نوعplascoatو arc proofe باشد.یا بر روی شمش از روپوش(رئال) سیاه برای تبادل حرارتی بهتر استفاده شود .تمام سیمهای کنترلی حداقل باید 1.5(سطح مقطح)باشد. سایز سیم های خروجی pt حداقل 2.5 باشد.تمامی سیمهای استفاده شده باید از نوع افشان باشندلازم است در تابلوLV با سیستم 4 سیمه یک شمش نول به حداقل نصف سطح مقطع شمش فاز کشیده شود.و از شمش ارت ایزوله باشد.:)

    در تابلو مقره های انتخاب شده جهت تکیه گاه باید به گونه ای باشند که اولا سطح ولتاژ انها بزرگتر یا برابر سطح عایقی تابلو بوده و ثانیا نیروی وارده به مقره 50% نیروی قابل تحمل مقره باشد.روی سطح تمامی شمشها برای جلو گیری از فسفاته شدن بالا بردن تبادل حرارتی بالا بردن سطح عایقی رنگ شده باشند و رنگ لز نوعplascoatو arc proofe باشد.یا بر روی شمش از روپوش(رئال) سیاه برای تبادل حرارتی بهتر استفاده شود .تمام سیمهای کنترلی حداقل باید 1.5(سطح مقطح)باشد. سایز سیم های خروجی pt حداقل 2.5 باشد.تمامی سیمهای استفاده شده باید از نوع افشان باشندلازم است در تابلوLV با سیستم 4 سیمه یک شمش نول به حداقل نصف سطح مقطع شمش فاز کشیده شود.و از شمش ارت ایزوله باشد.:)

    ct:ترانسفورماتور جریان
    به صورت سری در مدار قرار میگیرد که اولیه ی این ترانس همان شمش است و ثانویه به امپرمتر یا رله ی حفاظتی وصل میشود .مشخصات ترانس بر روی خود ترانس یا کاتالوگ همراه ان نوشته شده است.
    برای اندازه گیری : 0.2 _ 0.5_ 1 _ 1.5
    یعنی 0.2 % خطا در 1 برابر جریان نامی _0.5 % خطا تا یک برابر جریان نامی و...
    گاهی به این صورت نیز نوشته میشود : 0.5FS10
    یعنی 0.5 % خطا در 10 برابر جریان نامی
    برای حفاظت : 5P10_5P20_10P10
    یعنی 5% خطا تا 20 برابر جریان نامی
    در تابلو LV این ترانس ها فقط 1 کور ساخته میشوند . اما در تابلو های MVاگر به دو یا چند کور نیاز بود از CTچند کور استفاده میشود .
    هیچگاه نباید ثانویه ی این ترانس ها قطع شود (مدار باز ). و اگر نیاز به این کار بود از ترمینال short _table استفاده میکنیم .....
    کنتاکتور ها در MV:
    دارای حداکثر جریان 400 امپر .
    در موتور های MV که از کنتاکتور خلا استفاده میشود برای جلوگیری از اضافه ولتاژ ایجاد شده در زمان وصل و قطع از مقره های برق گیر استفاده شود زیرا ساختاری دارند که ولتاژ اضافه را به زمین تخلیه مینمایند .
    دو نوع کنتاکتور وجود دارد : کنتاکتور قفل شونده و کنتاکتوری که مانند استارت استپ دوبل عمل میکند

    در LV

    AC1:برای مصارف روشنایی و تک فاز و نمیتواند جریان راه اندازی موتور را تحمل کند

    AC3: برای مصارف موتوری
    AC6: کنتاکتوری که سر راه خازن قرار میگیرد
    .
    .
    .
    .
    از دوستان عزیز ممنون میشم اگر مطالب رو در این زمینه کامل تر کنند.
 
آخرین ویرایش:

eng-mehdi

عضو جدید
استانداردهاي تابلو برق

استانداردهاي تابلو برق

سلام دوستان من توي يه شركت تابلو برق كار ميكنم اگر فكر ميكنيد كمكي از دستم برمياد بهم بگيد.چند تا استاندارد لازم تابلو برق رو به اشتراك مي ذارم استانداردهاي تابلوهاي برق
 

پیوست ها

  • تابلو هاي توزيع-1.pdf
    4.7 مگایابت · بازدیدها: 0
  • تابلوهاي توزيع-2.pdf
    3.9 مگایابت · بازدیدها: 0

na.sa.m

عضو جدید
سلام.من یه نقشه ترمینالی یا تابلو قابل اجرا لازم دارم،در ضمن نقشه ی ساده(مثلا یک چپگردراستگرد) نباشد،حداقل دارای دو کار مختلف باشد.باتشکر
 

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام.من یه نقشه ترمینالی یا تابلو قابل اجرا لازم دارم،در ضمن نقشه ی ساده(مثلا یک چپگردراستگرد) نباشد،حداقل دارای دو کار مختلف باشد.باتشکر

دوست من سوالت رو واضح تر بگو لطفا...

اگر مدار فرمان میخوای که در تاپیک مدارات فرمان هست و با توجه به دستور کار وسایل یا موتور ها طراحی میشه.

نقشه ای از تابلو برق هم بستگی به وسایلی داره که میخوای راه اندازی کنی...به عنوان مثال(سطح مقطع سیم: برای انتخاب ترمینال مناسب.....تععین نوع مصرف کننده: هر مصرف کننده ای به گونه ای حفاظت میشود...... و محاسبات لازم (تابلو LV و MV) که متفاوت هستند و انتخاب سطح مقطع شمش و یا اینکه با توجه به مدار و کارکرد وسایل در کجا از CT یاPT و یا تایمر و و ... استفاده شود...
خلاصه: نقشه ی ثابتی ندارد... شما در چه زمینه ای میخوای؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ در تاپیک بانک خازنی تالار تاسیسات چند نمونه از نقشه های بانک خازن به صورت عکس در یک فایل ورد گذاشته شده
 

mohamadjavad1371

عضو جدید
مونتاژ کار ونصاب تابلو های برق با طعم هلو

مونتاژ کار ونصاب تابلو های برق با طعم هلو

از بچه ها کسی تو کلاس های مونتاژ کار ونصاب تابلوهای برق فنی وحرفه ای شرکت کرده؟؟؟؟
من میخوام تابلو برق ثبت نام کنم،باهاشون که تماس گرفتم گفتن یک آزمون ورودی از شما میگیریم اگه تواین آزمون قبول بشین می تونین از کلاس ها استفاده کنین.
منم که هیچی نمیدونم هیچی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دوستان کسی اطلاعاتی درباره ی سوالات داره؟؟؟اگه یک منبع پیشنهاد کنین (برای آزمون ورودی) خیلی خیلی خیلی {خیلی به توان n }ممنون میشم
باسپاس
 

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
از بچه ها کسی تو کلاس های مونتاژ کار ونصاب تابلوهای برق فنی وحرفه ای شرکت کرده؟؟؟؟
من میخوام تابلو برق ثبت نام کنم،باهاشون که تماس گرفتم گفتن یک آزمون ورودی از شما میگیریم اگه تواین آزمون قبول بشین می تونین از کلاس ها استفاده کنین.
منم که هیچی نمیدونم هیچی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دوستان کسی اطلاعاتی درباره ی سوالات داره؟؟؟اگه یک منبع پیشنهاد کنین (برای آزمون ورودی) خیلی خیلی خیلی {خیلی به توان n }ممنون میشم
باسپاس

سلام دوست عزیز اینجا شما میتونی بپرسی من و دوستان جواب بدیم ...درباره ی این کلاس ها هم چیزی نشنیدم ولی منابع مثل استاندارد ها و غیره توی تالار زیاده بگردی پیدا میکنی...فعلا اینا رو یه دوری بزن ... سوالی هم داشتی توی تاپیک سوالات قدرتی بپرس .http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/175380-دانلود-نمادهای-برقhttp://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/302365-تاپیک-جامع-استاندارهای-برق-(قدرت)
 
آخرین ویرایش:

mohammadmother

عضو جدید
سلام دوستان من توي يه شركت تابلو برق كار ميكنم اگر فكر ميكنيد كمكي از دستم برمياد بهم بگيد.چند تا استاندارد لازم تابلو برق رو به اشتراك مي ذارم استانداردهاي تابلوهاي برق
سلام
برای طراحی تابلو باید از کجا شروع کنیم ؟
 

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام
برای طراحی تابلو باید از کجا شروع کنیم ؟
سلام . بستگی به این داره که شما بخوای کار فرمایی کنی یا اینکه مجری باشی.برای طراحی یک تابلو برق باید با ابزار الات و کار کردن با ابزار الات اشنا باشید.و قطعات و تجهیزات برق رو بخوبی بشناسید(انواع کلید کابل سیم و مقره و رله ها و غیره).برای کار فرمای خوب شدن هم باید اصول برق و تابلو برق و کار با نرم افزار ها ی مخصوص تابلو برق رو بلد باشید ...البته یک کارشناس تابلو شدن سخته ولی شدنیه .
 

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
ببخشید تو اون تاپیک گفته بودید logic بلد باشید .
میشه بگید منظور از logic دقیقا کدوم قسمت هاست ؟
لاجیک همون طراحی مدار است(مدار فرمان و قدرت) که بستگی به نوع سیستم و حفاظت ها و منابع داره .
مثلا در یک سیستمی که منبع اضطراری هست (ژنراتور یا یو پی اس )و برق اصلی بوسیله ی ترانس شبکه هست ...باید برای سنکرون کردن این دو منبع از حفاظت خاص(حفاظت 25) استفاده کرد ... البته لاجیک مدارات برای تابلوی فیکس و کشویی متفاوت است . (به دلیل سه حالته بودن کلید های کشویی) سرویس..تست ...اوت
 
آخرین ویرایش:

ehsandarvishi

عضو جدید
سلام مهندس خسته نباشید
چطور باید تاییدیه و مجوز تابلوبندی از شرکت توزیع باید گرفت ؟
آخه ما یه شرکت تازه تاسیس داریم
اگه راهنماییم کنید ممنون میشم
مرسی
 

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام مهندس خسته نباشید
چطور باید تاییدیه و مجوز تابلوبندی از شرکت توزیع باید گرفت ؟
آخه ما یه شرکت تازه تاسیس داریم
اگه راهنماییم کنید ممنون میشم
مرسی

سلام /تاییدیه خاصی نمیخواد ... اگر منظورت کارخونه ی ساخت تابلو هست که باید کارشناس کنترل کیفیت و کارشناس جوش و غیره داشته باشی ...ولی برای مونتاژ تابلو شما فقط کافیه به رزومه ی شرکت اضافه کنید (طراحی تابلو ها ی الکتریکی)...من دیدم که شرکت های خدمات کامپیوتری هم کارای خیلی کوچیک تابلو برق انجام میدن ....پس نیازی به تاییدیه خاص نیست پس از ثبت شرکت شما به رزومت تمام کارایی که داری رو اضافه کن
 

REZA ELECTRO

عضو جدید
salam bita .man dar hale hazer mashghoole montaj va rah andaziye
tablohay LV va MV hastam age betoonam dar in zamine komaki be shoma bokonam khoshhal misham



پست های خود را با دستور خط فارسی ارسال کنید.

Ice Man
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
Project name:​
Client:Planner:Mounting location/altitude: m (above seal level NN)
Mounting type: Single-front Double-frontAmbient temperature: ‹CDegree of protection: IP Internal separation: TypeMaximum possible distribution board dimensions: B x H x T mm Room height: mmMaximum transport dimensions: B x H x T mmNetwork type: TN-S TN-C TN-C-S TT ITCross-section PEN/N: IEC Half FullNumber of transformers: ItemsTransformer power (per transformer): kVARated infeed current: AFrequency: HzRated operational voltage: VRated short-time withstand current Icw (1 sec)of the main busbar kAeff
Connection with: Conductor bars CablesInlet of bars/cables: Top Bottom Top/bottomInternal arc protection (refer to page 36): Step 1 Step 2 Step 3 Step 4Mounting designs: Incoming feeders: Fixed-mounted design Withdrawable designOutgoing feeders ≥ 630 A: Fixed-mounted design Withdrawable designCouplings: Fixed-mounted design Withdrawable designOutgoing feeders < 630 A: Fixed-mounted design Plug-in design Withdrawable designOutgoing feeder design < 630 A: Fuseless FusedFurther information:
3_
42مشخصاتی که بعد از طراحی تابلو باید برای اپراتور مشخص باشد.
این مشخصات را طراح یا کارفرما ثبت میکند

 

Similar threads

بالا