بورس کالا

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]صنعت سيمان پس از خروج از سبد حمايتي[/h]



هدايت معصومي *
بيشترين سرمايه‌گذاري در صنعت سيمان قبل از انقلاب توسط بخش خصوصي صورت پذيرفته بود كه با تمام اقدامات و تلاش‌هاي صورت گرفته، ميزان توليد سيمان در سال 1357 به حدود 15/1 ميليون تن مي‌رسيد كه در مقابل ميزان مصرف 509/2 ميليون تن كماكان با كمبود مواجه بود. سرانه مصرف در آن تاريخ 227 كيلوگرم و قيمت هر تن سيمان نيز 2500 ريال بوده است. ضمن اينكه در همان سال شركت‌هاي سيمان، تعداد 12 واحد توليدي و پروژه‌هاي در حال نصب نيز 12 واحد و ظرفيت كوره‌هاي در حال كار 25 هزار و 750 تن در روز بوده است.
بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به علت شرايط حادث شده، دولت اداره بيشتر كارخانه‌هاي صنعتي بزرگ كشور را بر عهده گرفت، به نحوي كه اين شرايط سبب تغييرات بسياري در ساختار مالكيت صنعت و مديريت آنها شد. از طرفي به دليل شرايط به‌وجود آمده ناشي از جنگ تحميلي براي مدت مديدي، ساخت‌و‌ساز در كشور به شدت كاهش يافت و همين امر كاهش تقاضاي سيمان را به همراه داشت.
با وجود شرايط ياد شده، اين وضعيت به سرعت تغيير كرد و 12 پروژه‌اي كه در پنجمين برنامه عمراني قبل از انقلاب در حال اجرا بود تا حدود 7 سال پس از انقلاب به بهره‌برداري نرسيد، به طوري كه در سال 1364 توليد سيمان به ميزان حدود 9 ميليون تن در سال افزايش يافت.
در همين حال افزايش چشمگير ميزان رشد جمعيت پس از سال 1365 به رقمي حدود 4 درصد، فعاليت گسترده ساخت و ساز در مناطق روستايي توسط نيروهاي جهاد سازندگي، وقوع جنگ تحميلي 8 ساله عراق و لزوم باز سازي مناطق جنگ زده، بازسازي مناطق آسيب ديده از زلزله و سيل و... از جمله عوامل رشد مصرف سيمان در كشور در طول سال‌هاي گذشته بوده است.
تاريخچه قيمت‌گذاري سيمان در ايران
1) آزاد سازي قيمت سيمان در سال 1371 آغاز و به كارخانه‌ها اجازه داده شد توليد مازاد بر 80 درصد ظرفيت اسمي خود را به قيمت آزاد بفروشند و در ادامه همين روند، در نيمه دوم سال 81 قيمت‌گذاري سيمان بر اساس قيمت تعادلي عرضه و تقاضا اعلام شد.
2) از اسفند سال 1373 مجددا قيمت‌گذاري سيمان به عهده شوراي اقتصاد گذاشته شد.
3) در اسفند ماه سال 1376 قيمت سيمان براي سال 1377 با مسووليت و نظارت وزارت صنايع و معادن و با تعيين سقف براي كارخانه‌هاي قديمي و جديدالاحداث (توسط شوراي اقتصاد) آزاد اعلام شد
4) در سال 1378 قيمت سيمان با قيد مسووليت نظارت بر تنظيم بازار سيمان توسط وزارت صنايع و معادن كماكان آزاد اعلام شد.
5) از سال 1380 و براساس مصوبه سبد حمايتي ، تعيين قيمت توسط كارخانه‌ها و در چارچوب ضوابط سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان بوده است.
6) مطابق تصويب‌نامه شماره 6954/ت22505هـ مورخ22/2/1380 هيات محترم وزيران سيمان در بخش دوم گروه اول سبد حمايتي قرار گرفت.
7) به‌موجب مصوبه شماره 73585/ت 32416 مورخ 26/12/83 سيمان از سبد حمايتي خارج شد، اما با توجه به مسائل و مشكلات حادث شده در نحوه توزيع سيمان طي نيمه اول سال 1384 مجددا حسب مصوبه شماره 38760/ت39907 هـ مورخ 9/7/84 هيات محترم وزيران سيمان در زمره اقلام سبد حمايتي قرار گرفته و مشمول ضوابط توزيع و قيمت‌گذاري شد.
آزاد سازي سيمان از سبد حمايتي
از آنجا كه سيمان به‌عنوان يك كالاي استراتژيك نقش مهمي در توسعه كشور و عمران و آبادي داشته و در ساخت و سازها از اهميت زيادي برخوردار است، وجود ثبات نسبي در تامين و عرضه آن موجب تسهيل و تسريع در توليد مسكن مورد نياز مردم و اجراي به موقع طرح‌هاي عمراني به‌خصوص پروژه‌هاي صنعتي و زير بنايي موثر در توسعه اقتصادي و ايجاد اشتغال خواهد شد كه بر همين مبنا در حاشيه جلسه مورخ 25/12/81 تنظيم بازار توافق‌نامه 14 ماده‌اي وزارتين بازرگاني و صنايع و معادن سابق طرحي تحت عنوان طرح جامع سيمان تصويب و ابلاغ شد كه تا پايان سال 1383 اجرا و در اواخر همين سال مطابق تصميم هيات وزيران سيمان از سبد حمايتي خارج شد.
اما با توجه به وضعيت بازار سيمان مطابق مصوبه شماره 38760/ت33907هـ مورخ 9/7/84 هيات محترم وزيران با لغو مصوبه شماره 37585/ت32416هـ مورخ 26/12/82 سيمان مجددا در طرح سبد حمايتي قرار گرفته و اجراي طرح جامع سيمان تداوم يافت تا اينكه در سال 1387 و مطابق مصوبه شماره 52555/ت39943هـ مورخ 10/4/87 هيات وزيران با توجه به تعهد كارخانه‌ها مبني بر حفظ قيمت مصرف‌كننده سيمان تيپ يك تا سقف 650 هزار ريال به ازاي هر تن از سبد حمايتي خارج و وزارت بازرگاني با همكاري وزارت صنايع و معادن سابق و انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان موظف به نظارت و اتخاذ تصميم لازم بر اجراي تصويب نامه مذكور شد.
لذا در سال 1387 صنعت سيمان وارد مرحله جديدي شد. عرضه مازاد سيمان به بازارهاي خارجي و سرمايه‌گذاري كلان در اين امر از سوي بانك‌ها و برخي نهادهاي عمومي و بخش خصوصي و بهره‌برداري از پروژه‌هاي بزرگ جديد و آزادسازي سيمان از سبد حمايتي را مي‌توان از جمله موارد قابل توجه در اين سال بر‌شمرد. در اين سال و در پي ابلاغ مصوبه مذكور هيات وزيران، واحدهاي توليدي سكان‌دار عرضه سيمان در سطح استان‌هاي كشور شدند و به علت افزايش عرضه در سطح بازارهاي داخلي و پايين بودن تقاضا، به‌كارگيري تمامي امكانات و ظرفيت‌ها در توسعه صادرات امري ضروري و اجتناب ناپذير بوده زيرا كارخانه‌ها قادر به فروش توليدات خود در بازار داخلي نبودند.
توليد وعرضه سيمان پس از آزاد سازي از سبد حمايتي
آمار ميزان توليد و مصرف داخلي سيمان خاكستري طي سال‌هاي 1387 تا 1392 به‌شرح جدول ذيل بيانگر رشد روز افزون توليد و مصرف سيمان در داخل كشور است. در حال حاضر 70 واحد توليدي با ظرفيت اسمي حدود 78 ميليون تن و توليد سالانه بالغ بر 76 ميليون تن سيمان در سطح واحدهاي توليدي كشور به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي‌گردد. ناگفته نماند با بهره‌برداري از پروژه‌هاي جديدو طرح‌هاي افزايش ظرفيت، انتظار مي‌رود در سال 1393 اين رقم به بيش از حدود 80 ميليون تن افزايش يابد.
گسترش صادرات
براساس اطلاعات دريافتي طي سال هاي1387 تا 1392 صادرات سيمان و كلينكر به كشورهاي همجوار به‌ويژه عراق، افغانستان، آذربايجان، تركمنستان، تاجيكستان، پاكستان، يمن و كشورهاي حوزه خليج فارس و... افزايش چشمگيري داشته است. جدول ذيل نشان‌دهنده ميزان صادرات سيمان وكلينكر طي سال‌هاي يادشده را نشان مي‌دهد كه ارز آوري قابل توجهي در اين بخش از صنعت عايد كشور شده است. پيشنهاد مي‌شود صادرات هدفمند و برنامه ريزي شده مدنظر واحدهاي توليدي قرار گرفته و هرگونه بي نظمي در زمينه صادرات ضمن از دست دادن بازارهاي هدف پيشي گرفتن رقباي تجاري را فراهم خواهد آورد.
يكي از اهداف صنعت مذكور براي سالجاري، صادرات حدود 18 ميليون تن است كه با عنايت به ذخاير معدني و پيشرفت پروژه‌هاي در دست احداث، صادرات ميزان ياد شده سيمان و كلينكر دور از انتظار نخواهد بود.
طرح‌هاي در دست اجرا و توسعه‌اي
پس از آزاد سازي سيمان از سبد حمايتي پروژه‌هاي سيماني با توجه به بازارهاي داخلي و خارجي و سرمايه‌گذاري‌هاي صورت پذيرفته از طريق بانك‌ها و بخش خصوصي رونق دوچندان گرفت و ظرفيت توليد سيمان در سال 1387 كه 45 ميليون تن بوده با راه‌اندازي پروژه‌هايي نظير آذرآبادگان خوي، توسعه آبيك، نايين، نيزار قم، عمران انارك دليجان، زابل، جوين، لار سبزوار و.... به 78 ميليون تن در سال 1392 افزايش يافت كه در حال حاضر و با عنايت به در دست احداث بودن پروژه‌هايي نظير بهينه‌سازي آبيك (8500 تن) و واحدهاي جديدالاحداث مانند سفيد شرق (1000 تن) و كياسر (2000 تن)، غرب آسيا (5000 تن)، خمسه (3300تن) و طبس (500تن) پيش‌بيني مي‌شود ظرفيت اسمي توليد سيمان در سالجاري به بيش از 80 ميليون تن افزايش يابد.
عمده چالش‌هاي صنعت سيمان
1. عدم رقابت‌پذيري توليد سيمان در واحدهاي توليدي مازوت سوز نسبت به واحدهاي گازسوز
2. اعمال تحريم برخي كشورهاي سازنده قطعات و ماشين‌آلات و تاثير آن بر افتتاح پروژه‌هاي در دست احداث
3. افزايش زمان بهره‌برداري از طرح‌هاي جديد و توسعه‌‌اي به لحاظ كافي نبودن اعتبارات مالي
4. مستهلك و فرسوده بودن برخي از خطوط كارخانه‌هاي توليدي فعال
5. مشكلات مربوط به تامين مازوت در فصول سرد سال به لحاظ قطعي گاز مصرفي
6. مشكلات حمل‌و‌نقل سوخت (مازوت) در فصول سرما
پيشنهادهاي اجرايي
1. گاز رساني به كارخانه‌هاي فاقد گاز از جمله سيمان زابل، لارستان، خاش و قشم
2. تامين سوخت مورد نياز مصرفي كارخانه‌هاي مازوت سوز با قيمت‌هاي اعمالي گاز با توجه به محروميت مناطق استقرار و ايجاد رقابت براي عرضه و فروش سيمان توليدي
3. تسريع در تامين اعتبارات مورد نياز طرح‌هاي جديد توسعه‌اي سيمان به‌منظور واردات تجهيزات و اجراي پروژه‌هاي مربوطه
4. تامين انرژي ارزان از طريق ايجاد نيروگاه‌هاي كوچك در جوار كارخانه‌هاي توليدي بزرگ و استفاده از سوخت جايگزين
5. توسعه و تجهيز ناوگان حمل‌و‌نقل صنعت سيمان متناسب با افزايش توليد و صادرات
6. برنامه‌ريزي و اتخاذ تمهيدات مناسب در جهت كاهش مصرف انرژي و بهينه‌سازي مصرف سوخت
در پايان خاطر نشان مي‌سازد از جمله تصميمات بسيار مفيد و موثر اتخاذ شده در اين صنعت واگذاري اختيار تنظيم بازار و قيمت‌گذاري و برنامه‌ريزي صادرات طي انعقاد تفاهم‌نامه‌اي سه جانبه (سازمان توسعه تجارت، معاونت توسعه بازرگاني داخلي و انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان) به انجمن مربوطه بوده است كه اميد است ضمن حفظ و تقويت وضع موجود بتواند به عنوان يك الگوي موفق به ساير گروه‌هاي كالايي نيز تسري يابد.
* كارشناس سيمان دفتر برنامه‌ريزي تامين و توزيع و تنظيم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت.
يادداشت: منابع در «دنياي اقتصاد» موجود است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
بدبینی آتی به افزایش قیمت‌ها ادامه دارد

بدبینی آتی به افزایش قیمت‌ها ادامه دارد

به‌رغم افزایش بهای سکه نقدی، سررسیدهای آتی از قیمت کاستند
[h=1]بدبینی آتی به افزایش قیمت‌ها ادامه دارد[/h] DEN-782184

گروه بورس کالا – طیبه شهبازی: دیروز در ساعاتی که هنوز توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازار طلا در کنار کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی آمریکا به نتیجه نشست دو روزه بانک مرکزی آمریکا و انتشار بیانیه پایانی این نشست معطوف بود، اونس طلا به نوسان در محدوده کمتر از 1256 دلار پرداخت تا برای سومین روز متوالی، کاهش قیمت را ثبت کند. قرار بود این جلسه دو روزه دیروز به‌کار خود پایان دهد و در حدود ساعت 22:30 به وقت تهران، بیانیه نهایی آن منتشر شود. انتشار نتایج این نشست تاثیر زیادی بر نوسانات قیمت جهانی کالاهای مختلف به‌خصوص طلا و ارزش دلار خواهد داشت.

آنچه روز چهارشنبه در بازار طلای تهران شاهد بودیم به‌رغم نوسان محدود اونس طلا در جهت ریزش، افزایش بهای سکه بود. در این روز تا میانه معاملات بر قیمت سکه تمام بهار طرح جدید، 5000 تومان افزوده شد، اما سایر سکه‌ها تغییرات قیمتی اندکی داشتند. در مقابل، بازار قراردادهای آتی سکه که پیش از نقدی کار خود را آغاز کرده بود، با کاهش قیمت به استقبال معامله گران رفت که این ریزش برای سررسید بهمن، 4000 تومان بود. به تدریج با آمدن قیمت سکه نقدی، از شدت ریزش آتی سکه کاسته شد اما با وجودی که بازار نقدی سکه افزایش قیمت را نشان می‌داد، سررسیدهای آتی همچنان قیمت‌ها را پایین‌تر از بهای روز سه‌شنبه نگه داشته بودند تا نشان دهند که معامله‌گران این بازار کماکان انتظاری برای صعود قیمت‌ها برای چند ماه آینده ندارند. گفتنی است سررسید بهمن باز هم زیر قیمت سکه نقدی معامله می‌شد.
فردا آخرین روز ریاست برنانکی بر مهم‌ترین بانک مرکزی دنیا خواهد بود تا از این پس خانم یلن به‌طور رسمی بر این مسند تکیه بزند. به این ترتیب نشست دو روز گذشته فدرال رزرو آمریکا برای آخرین بار به ریاست برنانکی برگزار شد. همزمان با تمرکز سرمایه‌گذاران بر پیامد این نشست و احتمال تسهیل دوباره قوانین پولی آمریکا، ارزش دلار در معاملات روز چهارشنبه افزایش یافت. پیش‌بینی‌هایی که برای حرکت طلا پس از انتشار بیانیه بانک مرکزی وجود داشت این بود که اگر سیاست محرک اقتصادی 10 میلیارد دلار دیگر کاهش یابد، شاهد ریزش شدیدی برای اونس طلا نخواهیم بود، چراکه مورد انتظار بوده است، اما اگر فدرال رزرو تغییری در سیاست خود صورت ندهد، ممکن است قیمت‌ها با شوک افزایشی مواجه شوند؛ این احتمال از آنجا نشات می‌گرفت که عملکرد ضعیف بازار اشتغال و کار آمریکا در ماه دسامبر می‌توانست موجب شود فدرال رزرو در پایان نشست خود تصمیم به ادامه اجرای محرک پولی بگیرد و برخلاف گمانه‌زنی‌ها، تصمیمی برای متوقف کردن بخشی از محرک پولی اتخاذ نکند.
در سوی دیگر از اخباری که پیرامون سیاست خارجی کشورمان می‌توانست بر بازار روز چهارشنبه تاثیرگذار باشد، می‌توان به اظهارات رسمی رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر وتو کردن لایحه کنگره این کشور درباره تحریم ایران اشاره کرد که در پنجمین نطق سالانه خود در کنگره درباره آن صحبت کرد. از سوی دیگر بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم روز گذشته از معدن گچین در کشورمان بازدید کردند و قرار است در تاریخ 19 بهمن شاهد دور دیگری از مذاکرات ایران با آژانس باشیم.
روند روز گذشته بازارهاي داخلي و جهاني تقریبا تا ساعات پاياني معاملات بازار تهران ادامه داشت تا زماني كه اونس طلا كمي افزايش بها پيدا كرد. در اين زمان بود كه سررسيدهاي آتي مقاومت را كنار گذاشتند و روند كاهش قيمت را در برخي سررسيدها تغيير دادند، البته با اين حال به قيمت‌هاي سه‌شنبه نزديك شدند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]ثبات نسبی قیمت‌ها در پایان هفته[/h]

گروه بنگاه‌ها: در معاملات روز چهارشنبه 9 بهمن ماه، اغلب فولاد‌سازان خصوصی محصولات خود را بدون تغییر قیمت در بازار غیر‌‌رسمی عرضه کردند.
در این روز، تنها برخی از سایزهای ورق هفت الماس نوسان نرخ داشت.






 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]نماي بازار مقاطع ايران[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۹ تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶ بازدید: 72 بار کد خبر: DEN-783477
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]پروژه سنگان خواف نيازهاي معدني فولاد مباركه را تامين مي‌كند[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۹ تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶ بازدید: 77 بار کد خبر: DEN-783476
گروه بنگاه‌ها- مدير عامل شركت فولاد مباركه گفت: با اتمام پروژه سنگان خواف در استان خراسان رضوي نيازهاي معدني مجموعه‌هاي فولاد مباركه تامين مي‌شود.
بهرام سبحاني در گفت‌و‌گو با «ايرنا» افزود: در پروژه سنگان، خط كنسانتره سنگ‌آهن با ظرفيت پنج ميليون تن و خط گندله‌سازي نيز با ظرفيت پنج ميليون تن در حال اجرا است.
وي تصريح كرد: توليد اين واحد، خوراك واحدهاي فولادسازي سه واحد صنعتي فولاد مباركه، فولاد سبا و فولا هرمزگان را تامين مي‌كند.
وي با اشاره به اينكه حدود 52 درصد فولاد توليدي كشور سهم فولاد مباركه است، اظهار كرد: در يك برنامه پنج ساله با اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي در سه مجموعه شركت فولاد مباركه، سهم عمده‌اي از فولاد كشور را توليد خواهيم كرد.
مدير‌عامل شركت فولاد مباركه گفت: مقدمات كار فراهم شده تا سهام شركت فولاد هرمزگان به زودي در فرابورس عرضه شود.
سبحاني در‌خصوص طرح توسعه فولاد سبا نيز گفت: در طرح افزايش ظرفيت 700 هزار تني سبا كه در حال انجام است دو طرح توسعه شامل طرح تامين مواد اوليه واحد احياي مستقيم براي توليد آهن اسفنجي اجرا شد كه اكنون در حال توليد است.
وي ادامه داد: هم‌اكنون طرح توسعه واحد فولادسازي براي رسيدن به ظرفيت توليد يك‌و‌نيم ميليون تن در حال احداث است كه در سال آينده به بهره‌برداري خواهد رسيد.
مديرعامل شركت فولاد مباركه همچنين در خصوص طرح احداث دانشگاه فناوري‌هاي زيست محيطي توسط فولاد مباركه نيز گفت: ما متولي احداث دانشگاه نيستيم ولي اگر تصميم بر اداره و اجراي آن باشد تا حدي كه بتوانيم در اين خصوص كمك خواهيم كرد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]حق انتفاع 30 درصدي معادن سنگ‌آهن قطعي شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۹ تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶ بازدید: 92 بار کد خبر: DEN-783475
نمايندگان مجلس با وجود مخالفت‌هاي چند هفته اخير سنگ‌آهني‌ها، حق انتفاع پروانه‌ بهره‌برداري از معادن سنگ‌آهن را 30 درصد تعيين كردند.
به گزارش «ايسنا»، چندي پيش كميسيون تلفيق مجلس اعلام كرد: حق انتفاع پروانه بهره‌برداري از معادن سنگ‌آهن كه پروانه بهره‌برداري آنها به نام سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) يا شركت‌هاي تابعه است براي سال 1393 معادل 30 درصد مبلغ فروش محصولات خود تعيين شده است. اگرچه اين مصوبه تنها شامل 2 شركت سنگ‌آهني چادرملو و گل‌گهر مي‌شود اما ساير توليدكنندگان سنگ‌آهن در بخش خصوصي نيز طي چند هفته اخير بارها عليه مصوبه كميسيون تلفيق موضع‌گيري كرده و خواستار تعديل اين مصوبه شدند. با وجود همه اين مخالفت‌ها اما نمايندگان مجلس در جريان بررسي بخش درآمدي لايحه بودجه 1393 كل كشور با جزء 2 بند الف تبصره 10 كه درباره پرداخت 30 درصد مبلغ فروش محصولات استخراج‌كنندگان معادن سنگ‌آهن و واريز آن به خزانه داري كل كشور است، موافقت كردند. در جزء 2 بند الف آمده است: كليه اشخاص حقيقي و حقوقي استخراج‌كننده معادن سنگ‌آهن كه پروانه بهره‌برداري آنها به نام سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران يا شركت‌هاي تابعه است، موظفند بابت حق انتفاع پروانه بهره‌برداري از معادن فوق در سال آينده، 30 درصد مبلغ فروش محصولات خود (سنگ‌آهن خام، سنگ‌آهن دانه‌بندي و كنسانتره – شامل كنسانتره‌هاي تحويلي براي گندله‌سازي درون شركت و كنسانتره‌فروشي به خارج از شركت) را به حساب درآمد عمومي رديف 130419 جدول شماره (5) اين قانون نزد خزانه‌داري كل كشور واريز كنند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
با افزايش دامنه نوسانات رخ داد
[h=1]نابساماني جديد در بازار پتروشيمي![/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۹ تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶ بازدید: 551 بار کد خبر: DEN-783473
گروه بورس كالا- سحر نمايشي: در هفته جاري خبر لغو سقف قيمت‌ها مهم‌ترين خبر بازار پتروشيمي بود، اما مهم‌تر از آن مشكلاتي بود كه با افزايش قيمت‌ها در بازار آزاد اين محصولات رخ داد. به گفته فعالان بازار، فروشندگان در بازار غيررسمي پتروشيمي حاضر به معامله نيستند، در صورتي كه تقاضا افزايش يافته و معاملات را با هيجان گسترده‌اي روبه رو كرده است. از طرفي نيز افزايش قيمت برخي از محصولات در بورس موجب شده تا تفاوت قيمت بازار و بورس افزايش يابد، به طوري كه ميانگين قيمت پلي‌پروپيلن‌ها حدود 800 تومان بيشتر از نرخ اعلام شده در بورس كالا است، با اين حال فروشنده‌اي براي اين محصول در بازار پيدا نمي‌شود. به گفته مدير بخش پتروشيمي كارگزاري توسعه سرمايه دنيا، هيجان به وجود آمده روز گذشته در رينگ پتروشيمي و عرضه‌هاي كم توليد‌كنندگان موجب شد تا كالاهايي هم كه طي اين مدت به دليل تغيير فصل تقاضاي چنداني نداشتند با رقابت به فروش برسند. شهاب كاكاوند افزود: عرضه‌ 500 تني پتروشيمي اميركبير هم موجب تفاوت نرخ 900 توماني پلي اتيلن سبك خطي 0209AA با بازار آزاد شد. اين در حالي است كه چندي پيش رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به چهارمين نشست اتاق گفت و گوي بورس و پتروشيمي، از توافق براي اصلاح دامنه نوسان قيمت آن دسته از محصولات كه قيمت آنها در بورس كالا با بازار آزاد اختلاف بالايي دارد، خبر داده بود.
وي افزود: پي‌وي‌سي بندر امام نيز در اين روز با افزايش سقف 10 درصدي تقاضاي زيادي را ثبت كرد. به گفته اين كارشناس افزايش سقف 10 درصدي نه تنها كمكي به بازار اين محصولات نكرده، بلكه موجب افزايش قيمت‌ها در بازار و بورس شده است. اين در حالي است كه مدير تالارهاي بورس كالا در گفت‌و‌گو با «شانا» سقف دامنه نوسان مجاز قيمت هفت محصول در بورس كالا را حمايت از عرضه شفاف و منظم در بازار و منافع مطلوب براي توليد‌كنندگان اعلام كرده و معتقد است: اين افزايش سقف بر تنظيم نظام عرضه و تقاضا تاثير مثبتي خواهد داشت و در شرايط نوسان بازار امكان تغيير سقف امكان‌پذير است.
از طرفي نيز به دليل جو به وجود آمده در بورس عملا تمامي محصولات با رقابت معامله مي‌شوند، در حالي كه سقف دامنه نوسان مجاز قيمت براي ٧ محصول شامل محصولات گروه پلي‌پروپيلن گروه نساجي، كوپليمرهاي پلي‌پروپيلن (گريد لوله)، انواع پلي‌اتيلن سنگين اكستروژن (گريد لوله)، گروه پلي‌استايرن انبساطي، جوش شيرين، دي‌اتيل هگزانول و منومر وينيل استات، 10 درصد اعلام شده بود.
به اين ترتيب روز سه‌شنبه در بورس كالا، معاملات پتروشيمي با سقف قيمت در اكثر كالاها همراه بود. به طوري كه پلي‌اتيلن ترفتالات بطري BG821 شركت پتروشيمي تندگويان و پلي‌اتيلن سبك فيلم 0075 بندر امام بيشترين تقاضا را در اين روز ثبت كردند. همچنين در اين روز 12 هزار تن وكيوم باتوم پالايش نفت بندرعباس، 2 هزار و 500 تن پالايش نفت تبريز و 13 هزار و 878تن انواع مواد پليمري در تالار فرآورده‌هاي نفتي و پتروشيمي داد‌و‌ستد شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]بازار آهن همچنان بدون تغییر[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۹ تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶ بازدید: 288 بار کد خبر: DEN-783440
گروه بنگاه‌ها– با وجود آغاز خرید‌های زمستانی آهن‌آلات برای پر کردن انبار‌ها، هنوز بازار تغییر قیمت را تجربه نکرده است. روز گذشته نیز همچون روز‌های قبل قیمت آهن‌آلات بدون تغییر از سوی تولید‌کنندگان اعلام شد. طی دو هفته گذشته تنها برخی مقاطع از جمله ناودانی و نبشی اندکی نوسان قیمت را تجربه کردند، اما سایر مقاطع فولادی تغییری نداشتند.







 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
تقابل دو ديدگاه نسبت به اونس طلا در دوره رئيس جديد

[h=1]سه تفاوت عمده «يلن» و «برنانكه»[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۹ تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶ بازدید: 430 بار کد خبر: DEN-783438
پايان كار پول‌هاي كاغذي فرا رسيده است؟

گروه بورس كالا- طيبه شهبازي: تحليلگران بانك OCBC سنگاپور چند روز پيش در يادداشتي نوشتند: «سرنوشت نامعلوم ترميم اقتصاد جهاني، به‌رغم چشم‌انداز مثبت رشد اقتصادي آمريكا، همچنان تكه گمشده پازل قيمت طلا در سال 2014 است.» به گزارش دنياي اقتصاد، در كنار تصميمات رئیس جديد فدرال رزرو آمريكا، وضعيت پيشرفت اقتصادي آمريكا، اعتماد سرمايه‌گذاران بين‌المللي به طلا به عنوان محل امن سرمايه‌گذاري، مسير حركت ارزش دلار در بازارهاي جهاني و تقاضاي هند و چين براي اين فلز ارزشمند، از ديگر عواملي هستند كه مي‌توانند آينده طلا در سال 2014 را تحت تاثير قرار دهند.

ريزش‌هاي پياپي در سال 2013 كه به موجب آن طلا با كاهش 28 درصدي در طول اين سال مواجه شد، بسياري از سرمايه‌گذاران بازار طلا را دلسرد كرده و موجب كمرنگ شدن بيش از حد جذابيت اين فلز شده است؛ اما آنچه با آغاز سال جديد ميلادي و تغيير مهم مديريتي در بانك مركزي آمريكا در انتظار طلا است، تحليلگران اقتصادي را بر آن داشته تا پيرامون فرصت‌ها و تهديدهايي كه براي صعود و سقوط اين فلز ارزشمند در سال ميلادي پيش‌رو وجود دارد، به اظهارنظر بپردازند كه البته اين پيش‌بيني‌هاي ضدونقيص تا حدودي تصميم‌گيري را براي معامله گران بازارهاي خارجي و داخلي دشوار كرده و چشم‌انداز پيش رو را مه آلودتر كرده است.
پيرامون تفاوت‌هاي جانت يلن (رئیس فعلي) با روساي پيشين بانك مركزي آمريكا، با دكتر محمود گنابادي گفت‌و‌گويي داشته‌ايم كه در آن به دلايل پيش‌بيني‌هاي متفاوت تحليلگران بازار طلا نيز اشاره شده است. محمود گنابادي، فارغ‌التحصيل دانشكده اوراق بهادار كانادا است و دكتراي اقتصاد و مديريت مالي خود را از اين دانشگاه دريافت كرده و در حال حاضر مدير سبد سرمايه‌گذاري در بورس اوراق بهادار کانادا است. وي در دانشگاه BCIT كانادا اقتصاد كلان تدريس مي‌كند و در كشورمان نيز به تدريس واحدهايي مي‌پردازد كه در زمينه اوراق و بازارهاي مالي ارائه مي‌شوند.
او به ابزارهاي مالي احاطه اجرايي و حرفه‌اي آكادميك دارد و تاكنون بيش از يكصد مقاله به زبان‌هاي فارسي و انگليسي در داخل و خارج از كشور به چاپ رسانده است. وی از سال 1366 تاكنون در كنار مسوولان بورسي به مشاوره در زمينه بازار پرداخته و به صورت حرفه‌اي به بورس ايران كمك فكري و مشاوره‌اي رسانده است.
نظرات متفاوت جانت‌یلن
دوران هشت ساله رياست برنانکه بر بانك مركزي آمريكا، در 31 ژانويه گذشته به پايان رسيد و خانم «جانت يلن» از ابتداي فوريه 2014 وظيفه سنگين رياست فدرال رزرو آمريكا را كه پر قدرت ترين بانك جهان است، بر عهده گرفته است. در خلال 20 سال گذشته يلن هميشه از مقامات و تصميم‌گيران اين بانك بوده است و طي 4 سال گذشته نفر دوم پس از برنانکه و معمار اصلي بسياري از برنامه‌هاي مبارزه با بحران بانك فدرال محسوب مي‌شود. دكتر گنابادي در پاسخ به اين سوال كه يلن با روساي قبلي فدرال بانك چه تفاوت‌هايي دارد و روش‌هاي او براي اداره مهم‌ترين نهاد اقتصادي دنيا چه خواهد بود گفت: به عقيده بنده، يلن در سه خصيصه متفاوت از روساي قبلي است؛ اولا او قصد دارد كه چگونگي تعيين نرخ بهره را از روش سنتي و تصميم‌گيري‌هاي ذهني خارج كرده و از سيستم كنترل بهينه كه نظريه‌اي رياضي است براي تعيين نرخ بهره استفاده كند. (كنترل بهينه فرآيندي است كه در آن با توجه به محدوديت‌هاي هزينه و زمان، براي تعيين نرخ بهره تصميم‌گيري مي‌شود).
گنابادي در ادامه پيرامون تفاوت‌هاي يلن با روساي پيشين فدرال رزرو گفت: از سوي ديگر روساي گذشته بانك فدرال اعتقاد داشتند كه نرخ بهره الزاما بهترين روش براي كنترل تورم نيست و تورم را نمي‌توان از قبل پيش‌بيني كرد و قبل از ظهور آن، بايد نرخ بهره را افزايش داد كه شايد اين تفكر يكي از موجبات بحران 2008 بود. اين در حالي است كه خانم يلن چنين اعتقادي ندارد و از نرخ بهره در مديريت تورم فعالانه استفاده خواهد كرد.
محمود گنابادي بر اين باور است كه اعتقادات اقتصادي
جانت يلن به عنوان يك طرفدار جدي مكتب كينز سنتي و نظريات او كه با كابينه اوباما هم جهت است، از ديگر تفاوت‌هاي او با روساي قبلي است. به گفته او يلن اعتقاد دارد كه مساله بيكاري بسيار پراهميت‌تر از تورم در كشور است؛ لذا وي قصد دارد بيكاري را از طريق نگاه داشتن نرخ بهره در سطح صفر كاهش دهد و در حصول به اين هدف نگران افزايش نرخ تورم نيست و معتقد است كه تورم احتمالي موقتي و قابل كنترل خواهد بود.
وي در ادامه افزود: بانك مركزي آمريكا سال‌هاي حساسي را پيش رو دارد و به نظر مي‌رسد كه دكتر يلن براي چنين روزهايي آماده شده است. از طرفي خروج از استراتژي تزريق پول به اقتصاد، كاري بس دشوار است كه مي‌تواند بهبود اقتصادي كشور را به مخاطره اندازد.
دلایل تقابل دو دیدگاه
وي پيرامون پيش‌بيني‌هاي بعضا متضادي كه از قيمت طلا در دو سال آينده مي‌شود، معتقد است كه مانند هميشه ديدگاه‌هاي متفاوتي در زمينه آينده قيمت طلا وجود دارد كه در يك سوي آن پيش‌بيني قيمت در سطح هر اونس 1000 دلار و در طرف ديگر پيش‌بيني هر اونس 1600 دلار در 2014 و سطح 3000 دلار در سال 2015 است.
به اعتقاد گنابادي از دلايل خرد و كلان تحليلگراني كه كاهش قيمت طلا را پيش‌بيني مي‌كنند، مي‌توان به از بين رفتن نگراني از تورمي كه ناشي از بحران سال 2008 بود در كنار «پيش‌فروش» طلا و تثبيت قيمت توليدات معادن توليد‌كننده طلا اشاره كرد. وي در ادامه افزود: كساني كه كاهش قيمت طلا را پيش‌بيني مي‌كنند همچنين بر اين باورند كه صندوق‌هاي پوشش خطر و بسياري از خريداران بزرگ حقوقي، در حال رها كردن طلا و كاهش حجم دارايي‌هاي طلاي خود هستند كه از يكسو به كمرنگ شدن بيشتر جذابيت اين فلز دامن خواهد زد و از سوي ديگر با توجه به افزايش طرف عرضه در بازار، از بهاي طلا خواهد كاست. وي ادامه داد: اين گروه معتقدند كه اقتصاد غرب در حال بهبودي است و ريسك اقتصادي و سياسي در اقتصاد جهان مشهود نيست.
در كنار اين مساله، به گفته او سرمايه‌گذاري در اوراق بهادار و مستغلات كه داراي درآمد هستند در شرايط اقتصادي موجود، جذاب‌تر از طلا به نظر مي‌رسد و اين هم مي‌تواند يكي از دلايل معتقدان به ريزش بهاي طلا در آينده باشد. همچنين بسياري از كشورهاي مقروض ممكن است، تصميم بگيرند بخشي از طلاهاي عظيم ذخيره خود را بفروشند و بدهي‌هاي خود
را پرداخت كنند.
در طرف مقابل اما تحليلگراني هستند كه معتقدند در 2 سال پيش رو شاهد افزايش قيمت طلا خواهيم بود. گنابادي در تشريح دلايل اين گروه گفت: اين عده معتقدند كه اولا بحران جهاني تمام نشده است و از سوي ديگر گشايش‌هاي مالي (QE)، بانك‌هاي مركزي دولت آمريكا را بيشتر بدهكار كرده و چنانچه اين نقدينگي به حركت درآيد و سرعت مبادلات اقتصادي زياد شود، تورم قابل كنترل نخواهد بود. از طرفي دلار بدون پشتوانه زيادي در سطح كشور منتشر و به اقتصاد تزريق شده و از سوي ديگر حجم بدهي‌هاي دولت آمريكا بالغ بر حدود 18 تريليون دلار شده است. وي در ادامه افزود: اينكه تزريق نقدينگي موجب شده تا قيمت دارايي‌هايي چون اوراق سهام، قرضه و املاك و مستغلات مجددا متورم شوند، از ديگر دلايل كساني است كه معتقدند، طلا روزهاي خوشي را پيش روي خود دارد.
از سوي ديگر اين گروه مي‌گويند كه افزايش قيمت سهام دو سال اخير ناشي از بهبود شرايط اقتصادي نيست، بلكه به علت وجود پول‌هاي تازه چاپ شده‌اي است كه به هرحال مي‌بايد مسيري را طي كنند و وارد بازار شوند كه به نظر مي‌رسد، اين پول‌ها به سمت بازارهاي سهام رفته‌اند. از طرفي بانك‌هاي مركزي با خريد بدهي‌هاي دولت و بانك‌ها و موسسات، وضعيت وخيم آنها را پنهان مي‌كنند. به گفته گنابادي اين گروه بر اين باورند كه امروزه بانك‌هاي تجاري و دولت‌ها به شدت بدهكار بوده و هيچ بازاري آماده وام دادن به آنها نيست، لذا بانك‌هاي مركزي متبوعه به آنها كمك كرده و بدهي‌هاي آنان را خريداري مي‌كنند.
اين مسيري است كه به نابودي ارز ملي منجر شده و عارضه اصلي‌اش تورمي بسيار لجام گسيخته بوده كه به افزايش بسيار شديد قيمت طلا خواهد انجاميد. گنابادي در ادامه گفت: برخي از هم‌اكنون اين دوران را «عصر پايان كار پول‌هاي كاغذي» نام نهاده‌اند. به اعتقاد آنها نه تنها پول‌هاي رايج از ميان مي‌روند، بلكه شيوه‌هاي سرمايه‌گذاري در اين دوران متحول مي‌شوند و در جريان اين اتفاقات قيمت طلا تمام ركوردهاي گذشته خود را خواهد شكست. در واقع آنها كه معتقدند دوران بهبود اقتصادي فرارسيده است، به كاهش قيمت طلا راي مي‌دهند و آنان كه بهبودي اقتصادي را باور ندارند، مي‌گويند كه قيمت طلا افزايش
خواهد داشت.
گنابادي در پاسخ به اينكه با نظر كدام دسته موافق است، گفت: به نظر مي‌رسد هر دو دسته درست مي‌گويند و هر دو شكل اين پيش‌بيني‌ها در آينده مصداق پيدا خواهد كرد. به اين ترتيب تا زماني كه دولت‌ها نقدينگي به بدنه اقتصاد تزريق كنند، آمارهاي اقتصادي خوب شده و شايد در ماه‌هاي آينده شاهد بهبود شرايط كار و كاهش سطح بيكاري نيز باشيم كه در نتيجه اين رويدادها قيمت طلا موقتا به سطح 1100 – 1000 دلار كاهش پيدا كند.
وي در ادامه افزود: اما از طرف ديگر حجم عظيم پول‌هاي بدون پشتوانه منتشر شده و پايين نگه داشتن تصنعي نرخ بهره قطعا از ارزش واقعي ارزهايي چون دلار كاسته است و دير يا زود خود را نشان مي‌دهد كه افزايش قيمت طلا نتيجه نهايي آن است. برون رفت از شرايط موجود بسيار مشكل است و برخي گمان مي‌كنند كه راه حلي پيش رو نيست و دنيا ‌بايد آماده ظهور نظام‌هاي پولي و مالي جديدي باشد كه پرده آخر يك بحران بزرگ و طولاني مالي اقتصادي است.
وي معتقد است كه فقط در آمريكا تا پايان سال ميلادي گذشته حدود 4 تريليون دلار به دولت و بانك‌هاي كشور پول نقد تزريق شده است. به گفته گنابادي اين پول‌ها بدون پشتوانه هستند و جمع آوري آنها از بازار عملا در آينده غير ممكن است و راه حل نهايي شايد تغيير نظام پولي يا ظهور پول‌هاي تازه باشد.
بهترين زمان خريد طلا؟
گنابادي با بيان اينكه بانك مركزي آمريكا در برنامه اعلام شده خود خيال دارد حجم خريد اوراق قرضه را به تدريج و ماهانه ده ميليارد دلار كاهش دهد، گفت: با كاهش اين كمك‌ها به تدريج آمارهاي اقتصادي ضعيف شده و بانك مركزي را مجبور خواهد كرد كه كماكان سياست‌هاي حمايتي خود را دنبال كند كه در نتيجه آن قيمت طلا رو‌به افزايش مي‌گذارد. بانك مركزي آمريكا خود تصريح كرده است كه چنانچه اقتصاد كشور نياز داشته باشد، تزريق نقدينگي را مجددا از سر
خواهد گرفت.
از سوي ديگر به اعتقاد وي قيمت طلا بستگي كامل به سياست‌هاي پولي كشورها در سال جاري خواهد داشت كه دير يا زود مجبورند از انتشار پول بيشتر و تزريق نقدينگي به بدنه اقتصاد خود دست بردارند. بنا بر اين عقيده، قيمت طلا در سطح فعلي و پايين‌تر از آن براي خريد و سرمايه‌گذاري
ميان مدت 3 تا 5 ساله بسيار جذاب است، اما ‌بايد سرمايه‌گذاران آمادگي نوسان‌هاي جدي را داشته باشند. به‌طور قطع اثرات چاپ پول‌هاي كاغذي در چند سال گذشته هنوز عيان نشده‌اند، اما دير يا زود خود را نشان داده و تحولات ارزي بزرگي در سطح جهان روي مي‌دهد. مثلا ممكن است در نهايت ارز اندوخته جهان از دلار به يك پول آسيايي سپرده شود يا اينكه يك پول جديد بين‌المللي به جهان معرفي شود.
وي در پايان خاطر‌نشان كرد: بنابراين چنانچه اقتصاد آمريكا و جهان رو به بهبودي گذارد و به معني واقعي و بدون كمك بانك‌هاي مركزي شروع به رشد كند، قيمت طلا به سطح حدود 1000 دلار هم كاهش خواهد يافت و چنانچه اقتصاد جهان در اثر كاهش كمك‌ها و تزريق پول توسط بانك‌هاي مركزي جهان دچار مشكل شوند و نتوانند رشد محسوسي نشان دهند، قيمت طلا رو به افزايش مي‌گذارد.
به اعتقاد گنابادي بنا بر اين نظر، در كوتاه مدت كاهش قيمت طلا محتمل است و فرصتي براي سرمايه‌گذاري و خريد طلا محسوب مي‌شود. اما به نظر مي‌رسد تورمي انباشته اما پنهان در دنياي اقتصاد آزاد به‌وجود آمده است و حجم نقدينگي بدون پشتوانه چند برابر سال‌هاي 2008 و 2009 است كه همه خبر از افزايش قيمت طلا در پروسه ميان مدت دارند و اين افزايش قيمت از بالاترين سطح قبلي نيز فزوني
خواهد گرفت.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
دانش تولید کاتالیست فولاد بومی شد


5اسفند 1392


گروه بورس كالا- سحر نمايشي: تلاش براي راه‌اندازي طرح‌هاي 7گانه فولادي در حالي از سوي مسوولان دولتي صورت مي‌گيرد كه با بومي شدن توليد كاتاليست در داخل كشور از وابستگي به واردات اين محصول براي اين طرح‌هاي فولادي بي‌نياز شده‌ايم.

به همين منظور روز گذشته در نشست خبري كه با عنوان بومي‌سازي كاتاليست صنايع فولادي در شركت نفت و گاز سرو برگزار شد، مدير عامل اين شركت اظهار کرد: شركت توسعه نفت و گاز سرو پس از يك دهه تحقيق و توسعه، به بارگذاري يك ريفورمر كامل از كاتاليست احياء مستقيم فولاد به ميزان 130 تن در شركت فولاد مباركه دست یافت و اولين فولاد ساخته شده با كاتاليست 100 درصد ايراني را توليد كرد.
اميرهومن كريمي افزود: كاتاليست بارگذاري شده از لحاظ كيفيت و عملكرد، با توجه به تست‌هاي طولاني مدت تولید شده و به لحاظ كيفي و قيمتي قابل رقابت با مشابه خارجي است.
وي گفت: مصرف اين كاتاليست در كشور در حال حاضر 600 تن است كه تا سه سال آينده به هزار تن خواهد رسيد شرکت ما نيز آمادگي توليد و تحويل نياز كل كشور را به كاتاليست دارا است. از طرفي هم بايد گفت، اين تكنولوژي موجب مي‌شود‌ از خروج سالانه
 15 ميليون دلار ارز جلوگيري شود و مهم‌تر اينكه بيش از يك هزار نفر فرصت شغلی براي هموطنانمان ايجاد شود.
به اين ترتيب با توجه به امكانات و زيرساخت‌هاي موجود در واحد تحقيق و توسعه شركت نفت و گاز سرو و نيز با توجه به بهره‌گيري از توان دانشمندان ايراني اين شركت توانايي تدوين دانش فني و توليد كاتاليست‌هاي مورد نياز صنايع كشور را دارد.
كريمي افزود: شركت صنايع نفت و گاز سرو اميد دارد گام‌هاي موثري در جهت خودكفايي اين صنعت بردارد.
كريمي در حاشيه اين كنفرانس در ارتباط با مصارف کاتالیست‌ها به خبرنگاران گفت: كاتاليست‌ها علاوه بر صنعت فولاد مصارف عمومي بسياري در پالايشگاه‌ها و مجتمع‌هاي پتروشيمي دارند. به گفته وی كاتاليست به عنوان تبديل‌كننده عمل کرده و در كاهش مصرف سوخت نقش بسزايی ايفا مي‌كند. در حقيقت در صنعت فولاد براي توليد به گاز سنتز نياز است كه اين كاتاليزور گاز طبيعي را طي فرآيندي تبديل به گازي مي‌كند كه براي توليد فولاد مورد نیاز
 فولادسازان است. اين عمل نه تنها باعث صرفه‌جويي در مصرف انرژي شده بلكه موجب اقتصادي شدن صنايع توليدي نيز مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: كاتاليست‌ها فرآيند توليد را آسان می‌کنند به طوری‌که در نبود آنها هزينه توليد گاهي اوقات تا 15 برابر افزايش مي‌يابد.
به گفته وي حدود 100 نوع كاتاليزور در صنايع نفت، پتروشيمي و فولاد كشور مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه در حال حاضر توان توليد هشت نوع كاتاليست در کشور وجود دارد.
كريمي تاكيد كرد: علاوه‌بر صنايع فولاد، در توليد و ساخت 6 نوع كاتاليست‌هاي صنايع پالايشگاهي و پتروشيمي نيز به خودكفايي دست يافته‌ايم.
مدير عامل شركت توسعه نفت و گاز سرو ادامه داد: پس از رفع نياز داخلي به كاتاليست‌ها، صادرات كاتاليست‌هاي صنعت فولاد به كشورهاي پاكستان، هند و برخي ديگر از همسايگان انجام خواهد شد.
وي افزود: علاوه بر این مورد دانش ساخت كاتاليست‌هاي بنزين ساز نيز در داخل كشور توسط اين شركت بومي شده است. كريمي گفت: اين كار از سال 85 آغاز شد و با درايتي كه شرکت‌های فولاد خوزستان و فولاد مباركه داشتند، در همكاري با ما پيش قدم شدند و اكنون ما نیز به نقطه‌اي رسيده‌ايم كه 8 ميليون تن توليد انبوه کاتالیست داریم و اميدواریم بتوانيم 6 ميليون تن کاتالیست را نیز به این رقم بیفزاییم.
به گفته کریمی ما تا 5 سال گذشته اين محصول را از كشورهايي همچون چين و هند وارد مي‌كرديم، اما اكنون به خود‌كفايي در تولید کاتالیست رسيده‌ايم. وی ادامه داد: البته چين و هند نيز دانش توليدشان برگرفته از توليدات اروپايي بوده و ما در حقيقت با بومی کردن تولید کاتالیست، تحريم کشورمان را در این زمینه دور زديم. 
وي به كيفيت مواد اوليه اين محصول اشاره كرد و افزود: 85 درصد
 از مواد اوليه اين محصول که آلومینا بوده و در کارخانه‌های داخلی فرآوری می‌شود، ايراني است و 15 درصد ما‌بقي که از عناصر گران‌قيمت مانند نمك‌هاي خاص است از خارج از کشور وارد می شود. 
وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم شرکت‌های دیگر هم علاوه بر شرکت‌های فولاد خوزستان و فولاد مبارکه به ما اعتماد کنند، زیرا با کیفیت بالای کاتالیست‌های تولیدي ما، آنها به طور قطع جواب اعتماد خود را پس خواهند گرفت.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مديرعامل بورس كالا توضيح داد

كارنامه 1392 و برنامه 1393








مديرعامل بورس كالاي ايران در دومين كنفرانس خبري خود در سال جاري در كيش گفت: بورس كالاي ايران براي نقش آفريني در بازار سرمايه و در جهت تحقق سند چشم‌انداز، با تكيه بر نظام سازماني كارآمد، بهره‌گيري از فناوري‌ها و ابزارهاي نوين مالي و متنوع و مديريت ريسك به دنبال افزايش تنوع در كالاها و بازارها و شفاف‌سازي و تسهيل فرآيندهاست و در راستاي ارتقاي جايگاه اين بورس در اقتصاد ملي و تبديل شدن به مرجع كشف قيمت در كشور و منطقه بوده و درصدد است تا به يكي از بورس‌هاي معتبر جهاني تبديل شود.

علي پناهيان در ادامه با بيان كاركردهاي بورس كالا در اقتصاد ملي از جمله كشف نرخ، مديريت ريسك نوسانات قيمت، ايجاد فرصت سرمايه‌گذاري، تسهيل تجارت فيزيكي و تامين مالي گفت: اقدامات و فعاليت‌هاي انجام گرفته در بورس كالا به بهبود فضاي كسب و كار، گسترش بازارهاي مالي و هدايت بانك‌ها به سمت منابع توليد و همچنين گسترش صادرات و ارتقاي ظرفيت‌هاي مالياتي و نظام گمركي مي‌انجامد كه از جمله اهداف اقتصادي مرتبط به شمار مي‌رود.

مديرعامل بورس كالاي ايران سپس با تشريح محيط كسب و كار اين بورس در سال جاري و ركود تورمي در اقتصاد ملي به همراه تغيير دولت و شكل‌گيري رويكرد بازار و ارتقاي رقابت‌پذيري ملي گفت: در سال جاري ما شاهد بوديم كه بودجه كافي به پروژه‌هاي عمراني تخصيص داده نشد و كسري بودجه در دو نيمه سال وجود داشت. ضمن آنكه با وجود ابهام در فضاي سرمايه‌گذاري در كشور در نيمه دوم سال، ما همچنين شاهد تغيير در سطح تعاملات ايران و دنيا و شكل‌گيري خوشبيني و اميد ناشي از اين تغيير از نيمه اول سال بوديم.

وي در ادامه گفت: ارزش كل معاملات بورس كالا در دو بازار فيزيكي و مشتقه در 11 ماه و 12 روز سال جاري بالغ بر 591 هزار ميليارد ريال بوده است. سهم بازار فيزيكي از ارزش كل، بالغ بر 402 هزار ميليارد ريال و بازار مشتقه بالغ بر 189 هزار ميليارد ريال برآورد شده است. اين در حالي است كه سال گذشته حجم معاملات در بازار فيزيكي 315 هزار ميليارد بوده و ما در اين بخش شاهد رشد بوده‌ايم. ليكن در بازار مشتقه در سال گذشته حدود 363 هزار ميليارد ريال قرارداد سكه منعقد شد و در اين بخش كاهش را به علت نوسانات شديد دلار و طلاي جهاني تجربه كرديم. پناهيان در ادامه گفت: در تالار محصولات صنعتي و معدني بورس كالا طي 11 ماهه اخير 8/12 ميليون تن انواع كالا با ارزشي بالغ بر 212 هزار ميليارد ريال داد و ستد شده كه حاكي از رشد 7 درصدي ارزش و افت 3 درصدي حجم معاملات اين دسته از محصولات است. در تالار فرآورده‌هاي نفتي و پتروشيمي نيز در اين مدت بالغ بر 10 ميليون تن انواع كالا با ارزشي معادل 187 هزار ميليارد ريال به فروش رفت كه 61 درصد از نظر ارزش و 25 درصد از نظر حجمي رشد داشته است. همچنين در بخش كشاورزي ما شاهد معامله 265 هزار تن انواع كالا به ارزش 2 هزار و 738 ميليارد ريال بوديم كه نمايانگر افزايش 103 درصدي ارزش و 44 درصدي حجم معاملات محصولات كشاورزي در بورس كالا ست.

وي سپس در خصوص حجم معاملات در تالار صادراتي بورس كالا گفت: در اين مدت بالغ بر 5 ميليون تن انواع كالا با ارزشي معادل 43 هزار ميليارد ريال در تالار صادراتي معامله شده و در اين بخش نيز رشد 59 درصدي ارزش و 35 درصدي معاملات كاملا مشهود است.

وي در ادامه با اشاره به تامين مالي 189 هزار ميلياردي بخش توليد از طريق معاملات سلف در بورس كالاي ايران گفت: اين رقم در سال 91 بالغ بر 165 هزار ميليارد بوده كه حاكي از رشد 15 درصدي ميزان تامين مالي توليدكنندگان است.

وي در ادامه با اعلام طراحي و پياده‌سازي پورتال جديد بورس كالا گفت: طراحي و ايجاد سيستم پذيرش قبض انبار، ارتقاي سيستم‌هاي عرضه، نظارت بر بازار آتي و ثبت سفارش و توليد و توسعه سامانه‌هاي مغايرت‌گيري تسويه، سيستم كنترل تعهد عرضه، سيستم تسويه بين بانكي (ستاب) از جمله ساير اقدامات انجام شده در اين بخش است.

مديرعامل بورس كالاي ايران در اين نشست خبري با بيان پذيرش 35 كالاي جديد در بخش فرآورده‌هاي نفتي و پتروشيمي، 11 كالا در حوزه محصولات صنعتي و معدني و 7 كالا در بخش وارداتي گفت: طي سال 92 بورس كالاي ايران موفق به پذيرش اوراق بهادار مبتني بر كالا از جمله سلف موازي ميلگرد و آتي زيره شد و همچنين انبارهاي استان‌هاي گلستان و كرمانشاه براي آغاز به‌كار سيستم معاملاتي از طريق قبض انبار پذيرش شد.

وي همچنين به تدوين و ارتقاي استاندارد ملي كالاي پذيرش شده در اين سال اشاره كرد و گفت: امسال بورس كالا توانست در سطح ملي استاندارد ميلگردهاي گرم براي تسليح بتن و انبارداري براي محصولات فولادي و محصولات كشاورزي را با همكاري سازمان ملي استاندارد تدوين كند.

وي سپس به تشريح مجموعه اقدامات بورس كالا در توسعه بازار بخش كشاورزي پرداخت و خاطرنشان كرد: استقرار نظام انبارداري محصولات كشاورزي و سامانه صدور قبض انبار براي معاملات اين دسته از كالاها و ارائه روش قيمت تضميني به عنوان جايگزين خريد تضميني محصولات از جمله اقدامات بسيار مهم در اين زمينه است و با همكاري وزارت جهاد كشاورزي كليه اقدامات مورد نياز در چارچوب الزامات ماده 33 قانون افزايش بهره وري بخش كشاورزي و منابع طبيعي انجام شده كه ان‌شاء‌الله در سال جديد عملياتي مي‌شود. ضمن آنكه بورس در اين بخش افزايش سطح تعامل با ذي‌نفعان را در دستور كار خود قرار داد و در اين راستا جلسات و نشست‌هاي مختلف با مسوولان وزارت جهاد، توليدكنندگان، اتحاديه‌ها و تشكل‌ها، خانه كشاورز و شركت‌هاي سهامي زراعي برگزار شد.

وي در ادامه با اشاره به تعاملات با دستگاه‌هاي ذي‌ربط در خصوص متعادل‌سازي بازار محصولات پتروشيمي گفت: در اين راستا سقف مجاز تغيير قيمت 7 گروه كالايي افزايش يافت و خروج دست‌كم 39 قلم كالاي پتروشيمي داراي بازار متعادل از سيستم بهين ياب حاصل شد.

وي سپس به بيان رويكردهاي بورس كالا در سال 93 پرداخت و گفت: تعميق كاركردهاي بورس در اقتصاد ملي، افزايش ظرفيت بورس كالا در تعامل اقتصاد بين‌الملل و تعامل با نهادهاي تصميم‌گير و تصميم ساز از جمله اين رويكردها به شمار مي‌رود.

وي در پايان در خصوص اولويت‌هاي اين بورس در سال آينده گفت: راه‌اندازي معاملات برخط قراردادهاي آتي، ارتقاي سامانه‌هاي بازارهاي فيزيكي و مشتقه به همراه گسترش سامانه پذيرش انبارها و صدور قبض انبار در اين راستا عملياتي مي‌شود. همچنين ما راه‌اندازي قراردادهاي آتي روي دارايي‌هاي پايه جديد، گسترش بازارگرداني در قراردادهاي مشتقه، راه‌اندازي معاملات اختيار و معاملات سلف موازي را در دستور كار خود داريم. ضمن آنكه راه‌اندازي نشريه بورس كالاي ايران، سايت اختصاصي خبري، مركز مشاوره و اطلاع‌رساني بورس كالا و توسعه پورتال جديد بورس كالا و توسعه ارتباطات بين‌المللي در سال جديد عملياتي مي‌شود.












.

 

bfc.blogsky.com

عضو جدید
طلا بهترین سرمایه گذاری در دوران تهدید است

طلا بهترین سرمایه گذاری در دوران تهدید است

به دنبال ادامه نگرانی های بین المللی نسبت به تشدید خشونت ها در اوکراین قیمت جهانی طلا امروز چهارشنبه با افزایش روبرو شده است.
به نقل از رویترز، قیمت پلاتین و پالادیوم نیز تحت تاثیر ادامه تنش ها در صنعت معدن آفریقای جنوبی و نگرانی نسبت به کاهش تولید و عرضه با افزایش چشمگیری روبرو شده است.
بر اساس این گزارش قیمت هر اونس طلا امروز چهارشنبه با 0.2 درصد افزایش به بیش از 1295 دلار رسیده است. طلا بهترین سرمایه گذاری در شرایطی است که تنش های سیاسی اقتصاد جهانی را تهدید می کند.
درگیری های خونین در شرق اوکراین بین استقلال طلبان طرفدار روسیه و نیروهای امنیتی همچنان ادامه دارد. روز گذشته حداقل 7 نفر از نیروهای ارتش اوکراین کشته شدند.
این در شرایطی است که بهبود شرایط اقتصادی آمریکا و کاهش شدید ارزش یورو در برابر دلار مانع از افزایش بیشتر قیمت جهانی طلا و سایر فلزات گرانبها شده است.

http://bfc.blogsky.com/category/تحلیل-اونس
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
[h=1]فلزات داخلی تغییر مسیر می‌دهند؟[/h]سحر نمایشی: افزایش قیمت فلزات پایه در بورس جهانی لندن و ثبات نرخ ارز طی هفته جاری از مهم‌ترین عوامل رکود در بازار آزاد داخلی در این روزها محسوب می‌شود. دیروز با آنكه نزدیک بود قیمت این محصولات افزایشی شود، اما با توجه به نبود تقاضا، بازارهای داخلی در مقابل افزایش قیمت‌ مقاومت کردند. به این ترتیب نرخ فلزات رنگی روز گذشته در بازار غیررسمی به‌ نسبت روز دوشنبه تغییر زیادی را تجربه نکرد.

به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه، انتشار اخباری مبنی بر افزایش حجم تولیدات صنعتی چین، کاهش موجودی انبارها ، افزایش قیمت نفت و دورنمای نسبی افزایش هزینه تولید، بهبود ساز‌و‌کارهای اقتصادی و افزایش جذابیت سفته‌بازی را می‌توان مهم‌ترین‌ دلیل این افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی دانست. حجم تولیدات صنعتی چین به 8/8 درصد رسید که به نسبت ماه قبل و نرخ 7/8درصد یک رشد آرام را تجربه کرد. هم‌اکنون بدنه حاکمیتی در چین تلاش بسیاری برای بالا نگه داشتن نرخ رشد اقتصادی این کشور به عمل آورده که افزایش شاخص PMI را می‌توان در این چارچوب برآورد کرد. به نظر می‌رسد دورنمای رشد تولیدات صنعتی چین و به تبع آن دورنمای رشد اقتصادی این کشور بهتر از پیش‌بینی‌ها باشد که برای چین به عنوان بزرگ‌ترین بازار مصرف فلزات یک داده بسیار مهم تلقی می‌شود.
این شرایط باعث شد که حجم واردات فلزات چین نیز افزایش یابد که این نقطه قوت را می‌توان در راستای افزایش حجم تولیدات صنعتی این کشور قلمداد کرد.
همچنین آمارهای منتشرشده از سوی وزارت بازرگانی آمریکا نشان می‌دهد ساخت‌و‌سازها در ماه آینده افزایش خواهند یافت كه این امر سبب می‌شود تقاضا برای مس و آلومینیوم بالا رود. نتیجه این رویکرد نیز افزایش قیمت فلزات در بازارهای جهاني است که در این شرایط می‌تواند افزایش قیمت اوج نسبت به مبنا را در ماه آینده تجربه كند، از اين رو قيمت اين محصول در بازار داخل نيز متاثر از اين مساله رشد کرده كه اين امر در ميان‌مدت رخ خواهد داد.
بر این اساس پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی موقتی نخواهد بود. اما این در حالی است که در بازارهای داخلی با توجه به نزدیک شدن به ماه رمضان روند معاملات در بازار رکود بیشتری را تجربه خواهد کرد و در نتیجه کاهش قیمت‌ها را به دنبال خواهد داشت.
همچنین در‌خصوص وضعیت قیمت‌ها طی روزهای آینده تا قبل از ماه رمضان در بازار داخل باید منتظر ماند و دید که رشد بهای جهانی فلزات و نرخ ارز تا چه حدی و با چه شتابی در بازار داخل تاثیر گذاشته و در نهایت این تاثیر منجر به چه اصلاحی در قیمت‌‌ها خواهد شد. در بازارهای داخلی اگر چنانچه بهای ارز در برابر اخبار مثبت مقاومت نشان دهد، احتمال آنکه قیمت فلزات پایه نیز ظرف روزهای آینده تثبیت یا حتی تقویت شود وجود دارد؛ اما اگر نرخ ارز نیز همراه با سقوط قیمت‌ها ریزشی باشد، تغییری در روند بازار رخ نخواهد داد.
به این ترتیب تجار در انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند و از طرفی نیز فروشندگان از فروش کالاهایی که با قیمت بالاتری خریداری کرده‌اند، خودداری می‌کنند.
همچنین بنا بر پیش‌بینی برخی کارشناسان اقتصادی انتظار می‌رود که هفته آینده به دلیل کاهش بیشتر قیمت‌ها با افزایش تقاضا در بازار داخلی مواجه شویم؛ چرا که شیب کاهنده قیمت‌ها در بازار داخلی موجب افت تقاضای این محصولات در روزهای اخیر شده است. از طرفی برخی دیگر معتقدند با فرارسیدن ماه رمضان حجم تولیدات صنعتی در داخل کاهش یافته که دقیقا برابر با کاهش تقاضای مواد اولیه خواهد بود.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
معاون فروش فولاد مبارکه اصفهان عنوان کرد[h=1]ورق باید به دست مصرف‌کننده نهایی برسد[/h]حدیث موسوی، زهرا مسافر: نزدیک به دو سال از زمانی که برخی محدودیت‌ها مانع از واردات ورق فولادی به کشور شد، می‌گذرد. در آن دوره نه تنها محدودیت‌های پیش آمده شرایطی را ایجاد کرد که واردات این کالا به کشور در حجم نسبتا زیادی کاهش یابد، بلکه همین مساله عاملی شد تا معامله این کالا برای نوسان‌گیران به یکی از جذاب‌ترین عملیات بازار تبدیل شده و علاوه بر واردات، خرید از بورس کالا نیز مورد اقبال معامله‌گران قرار گیرد.
در آن زمان حجم عظیمی از درخواست‌های خرید، روانه بورس کالا با محوریت خرید از فولاد مبارکه شد که بخشی از آن مربوط به تقاضای واقعی بازار بود و بخش دیگر آن نیز به جهت بالا رفتن سود ناشی از نوسان‌گیری، غالبا از جانب تجار صورت می‌گرفت که در نهایت خرید از بورس کالا را با محدودیت‌های فراوانی روبه‌رو ساخت.
بر پایه محدودیت‌های اعمال شده هر خریدار تنها امکان خرید تناژ محدودی از کالای عرضه شده در بورس کالا را داشت. علاوه بر این فولاد مبارکه نیز خرید از بورس را تنها منوط به داشتن پروانه بهره‌برداری، سابقه خرید قبلی از شرکت فولاد مبارکه، اظهارنامه مالیاتی، قبوض آب، برق، بیمه و لیست کارگران کرد. ضمن اینکه پس از تایید صحت و سقم تمامی این اطلاعات و مدارک، کارشناسان فولاد مبارکه نیز خود باید از خط تولید مشتری بازدید فنی می‌کردند و تازه پس از آن بود که پذیرش مشتری و تخصیص کد خرید، صورت می‌گرفت.
به هر ترتیب تمامی این موارد، محدودیت‌ها و به اصطلاح فیلترهایی بود که در آن زمان از سوی فولاد مبارکه اعمال شد و تاکنون ادامه داشته است، اما به گفته بسیاری از فعالان این بازار و کارگزاران در آن زمان شرایطی که بر بازار مصرف ورق حاکم بود (شکاف قیمتی نسبتا زیاد این محصول در بازار غیررسمی و رسمی و سود زیاد ناشی از خرید ورق از بورس کالا و فروش آن در بازار آزاد) این محدودیت‌ها را در اعطای کد خرید می‌طلبید، اما هم‌اکنون با فروکش کردن التهابات آن دوره دیگر دلیلی بر پافشاری این شرکت بر شرایط پیشین برای اعطای کد خرید به واحدهای تولیدی وجود ندارد.
به عنوان یک نمونه عینی شرکت ذوب‌آهن اصفهان نیز که عرضه‌کننده مقاطع ساختمانی مانند تیرآهن و میلگرد است در یک دوره نسبتا کوتاه که مربوط به التهابات بازار داخلی آهن می‌شد، فروش محصولات خود در بورس کالا را علاوه بر اینکه مشتری باید 100 درصد از وجه معامله را 24 ساعت قبل از معامله در تالار پرداخت می‌کرد، منوط به تعاونی‌های آهن و اشخاصی که از قبل خریدار محصولات این شرکت بودند، کرد اما با فروکش کردن آن التهابات، ذوب‌آهن نیز فروش خود در بورس کالا را برای همه خریداران آزاد اعلام کرد که هم‌اکنون شاهدیم حتی با پرداخت 10 درصد از وجه معامله تا نیم ساعت قبل از عرضه محصولات ذوب‌آهن در تالار صنعتی، امکان خرید محصول از این شرکت وجود دارد.

اعمال محدودیت‌های عرضه در بورس، ممانعت از ایجاد واسطه‌گری
در همین رابطه معاون فروش فولاد مبارکه در گفت‌و‌گو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» در پاسخ به انتقاد‌های نسبت داده شده به این شرکت گفت: عرضه محدود محصولات مبارکه در بورس کالای ایران تنها به دلیل جلوگیری از ایجاد واسطه‌گری و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها است.
به گفته محمود اکبری هرچه تعداد مشتریان یک بنگاه اقتصادی تولیدی بیشتر باشد فروشنده منتفع‌تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه هرچه تقاضا بیشتر از عرضه شود، فروش راحت‌تر صورت می‌گیرد، بیان کرد: مشکل اساسی در عرضه بیشتر محصولات مبارکه در ویژه بودن محصولات آن است به گونه‌ای که محصولات تولیدی این شرکت میانی محسوب می‌شود، از این رو تنها برای مصارف مصرف‌کننده نهایی کاربرد دارد.
به گفته معاون فروش فولاد مبارکه، تولیدات این شرکت در صنایعی قابل استفاده است که فی‌مابین مبارکه و بازار باشد تا تبدیل به کالای نهایی شود از این‌رو این شرکت در مبادلات خود ترجیح می‌دهد که محصولاتش را به مصرف‌کننده نهایی ارائه دهد تا از هر‌گونه واسطه‌گری ممانعت شود.
اکبری تاکید کرد: در شرایطی که تقاضا از رونق برخوردار باشد اغلب مشتریان خواستار محصولات مبارکه هستند که به لحاظ تناژی فشار مضاعفی برای این شرکت به همراه دارد.
به گفته وی، مشتریان در زمان رکود حق انتخاب بیشتری دارند اما مبارکه همچنان مصر است تا محصولات خود را به دست مصرف‌کننده نهایی برساند. معاون فروش فولاد مبارکه با اشاره به اینکه کالاهای تولیدی این شرکت از شرایط ویژه‌ای از لحاظ ابعادی، تنوع و کیفیت برخوردار هستند، گفت: از این‌ رو برای مصرف‌کننده متفاوت، شرایط تولید نیز متفاوت خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه بورس محل مناسبی برای معاملات است، افزود: ما از تقاضا برای محصولاتمان در بورس استقبال می‌کنیم، اما محدودیت در عرضه شرکت تنها به علت جلوگیری از ایجاد واسطه‌گری است. اکبری تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل عرضه محدود محصولات مبارکه در بورس کالا این است که تنها به مصرف‌کننده نهایی محصولاتمان عرضه می‌شود؛ چرا که در غیر این صورت با ایجاد واسطه قیمت‌ها با افزایش بی‌رویه مواجه خواهد شد.
اکبری ادامه داد: محدودیت‌های اعمال شده در بورس برای متقاضیان، به منظور جلوگیری از ایجاد واسطه و همچنین ممانعت از افزایش قیمت تمام شده خرید است که مبارکه بر این امر اصرار دارد، از این رو تنها متقاضیان این شرکت مصرف‌کنندگان نهایی محسوب می‌شوند.
البته این مساله در حالی است که اغلب کارگزاران به عنوان نماینده‌های واحدهای تولیدی خریدار ورق، خواهان عرضه عمومی این محصول در بورس کالا و به دور از محدودیت‌های قبلی هستند. آنها معتقدند: اگر شرایط عرضه عمومی ورق فولاد مبارکه در بورس کالا فراهم شود، دیگر نیازی نیست برخی از واحدهای تولیدی که اخذ مجوز خرید برای آنها به دلیل طولانی بودن پروسه تایید شدن، امکان پذیر نبوده است نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند. مضاف بر اینکه این شرکت می‌تواند از حجم صادرات خود کاسته و توازن مناسبی میان عرضه در بازار داخل و خارج از کشور ایجاد کند یا اینکه حداقل حجم خرید را کمتر از 110 تن قرار دهد تا واحدهای تولیدی کوچک‌تری که به 110 تن نیاز ندارند، هم قادر باشند مجوز خرید دریافت کنند و هم به اندازه نیاز خود از بورس کالا ورق خریداری کنند.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس:
بومي‌سازي قطعات و تجهيزات، هزينه خريدهاي خارجي را كاهش داد

با بومي‌سازي بسياري از قطعات و تجهيزات مورد نياز در منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس و به‌كارگيري تجهيزات ساخت داخل به جاي نوع خارجي آنها، در سال‌هاي اخير ميليارد‌ها ريال در هزينه‌ها صرفه‌جويي و از خروج ارز جلوگيري شده است.

به گزارش روابط عمومي ايميدرو، در آستانه روز صنعت و معدن ( 10 تيرماه) مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس با اعلام اين مطلب گفت: بومي‌سازي يكي از آرمان‌هاي كليدي توسعه صنعتي كشور است. منطقه ويژه با تكيه بر اصل خودباوري، گام‌هاي زيادي را در اين زمينه برداشته و اقدامات براي ساخت داخل و بومي‌سازي در اين منطقه همچنان پيگيري مي‌شود.
مسعود هنديان‌، بومي‌سازي دستگاه «برداشت مواد معدني» توسط مهندسان منطقه ويژه را از جمله مهم‌ترين‌ نمونه‌هاي بومي‌سازي بيان كرد و افزود: طراحي و ساخت بخشي از قطعات اصلي دستگاه برداشت مواد معدني توسط مهندسان اين منطقه سبب صرفه جويي هزينه 4000 دلاري تعمير و بررسي دستگاه مذكور به ازاي هر ساعت توسط كارشناسان خارجي شده است.
وي ادامه داد: دستگاه «برداشت مواد معدني» داراي توان برداشت 3000 تن مواد معدني در ساعت است كه در بخش عمليات مكانيزه حمل و انتقال مواد معدني از مجموعه انبارها تا درون كشتي، كار برداشت مواد و انتقال آن روي نوار نقاله را انجام مي‌دهد. هنديان درباره ديگر اقدامات انجام شده در زمينه بومي‌سازي در منطقه اظهار کرد: برخي ديگر از نيازهاي منطقه به ميزان 100 درصد از طريق بومي‌سازي و خودكفايي تامين شده كه از جمله آنها مي‌توان به مجموعه كامل تجهيزات و قطعات مكانيكي ايستگاه‌هاي تخليه واگن اشاره كرد.
وي گفت: ساخت انواع چرخ دنده‌هاي مورد نياز تجهيزات به جاي سفارش خارجي، جايگزيني لاستيك‌هاي نگهدارنده درون دامپر ايستگاه‌هاي تخليه واگن و بهينه‌سازي آنها و جايگزيني گيربكس‌هاي ساخت داخل كشور از جمله مواردي است كه به طور 100 درصد از توليدات داخل استفاده مي‌شود. هنديان افزود: مجموعه اكسل (محور) لكوموتيو، اجزاي داخلي گيربكس اصلي لكوموتيو‌، برخي از انواع كوپلينگ و همچنين انواع سيلندرهاي هيدروليكي از ديگر مجموعه تجهيزات 100 درصد داخلي است كه در منطقه ويژه مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
وي افزود: جايگزيني بخشي از روغن‌ها و گريس‌هاي مصرفي با نمونه‌هاي داخلي، كاهش مصرف روغن از 27 هزار ليتر در سال 89 به 11 هزار ليتر در سال 92 با انجام آزمايشي پايش روغن، طراحي و اجراي خود سرويسكاري پنوماتيكي براي نخستين بار در ايران و عيب‌يابي تجهيزات دوار با روش آزمايش ميكروسكوپي گريس و روغن از ديگر اقدامات انجام شده در زمينه كاهش هزينه‌ها است.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
[h=1]آتی سکه طلا گرفتار بین اونس و دلار[/h]بهناز بدائی
تحلیلگر بازار آتی
افزایش نوسانات در بازار جهانی طلا و بازار داخلی دلار، شور و هیجانی دوباره به بازار آتی بخشید. حجم معاملات در سررسید دی‌ماه تا ساعت 16:00 بازار آتی دیروز، از کل حجم معاملات در آخرین جلسه معاملاتی بیشتر بود. از سوی دیگر میزان اختلاف بین بالاترین و پایین‌ترین قیمت معامله شده در دورترین سررسید تا ساعت 16:00 به 18500 تومان رسید که می‌توانست سود خوبی برای فعالان این بازار رقم بزند. در جدول انتهای گزارش نگاهی به معاملات آتی سکه طلا در روز سه‌شنبه تا ساعت 16:00 داریم. درصدهای تغییر نسبت به آخرین جلسه معاملاتی محاسبه شده است.

دیروز نرخ برابری دلار در بازار غیررسمی نزدیک به حداقل این رقم در سال جدید و قیمت جهانی طلا به بالاترین میزان در دو ماه اخیر رسید. در این میان کاهش نرخ دلار توانست واکنش قیمت‌های آتی را نسبت به افزایش قیمت جهانی طلا تعدیل کند.
به گفته فعالان بازار، کاهش اخیر نرخ دلار می‌تواند نتیجه افزایش عرضه دلار و خوش‌بینی نسبت به نتیجه مذاکرات باشد.
قیمت جهانی طلا نیز توانست به راحتی مقاومت 1320 دلاری را پشت سر بگذارد. افزایش قیمت جهانی طلا از روز پنج‌شنبه پس از کنفرانس خبری رئیس بانک مرکزی آمریکا و تاکید وی بر پایین نگه داشتن نرخ بهره، آغاز شد که مصادف شدن آن با بحران عراق و افزایش تقاضا در چین همه دست به دست هم داده و باعث شد اونس به بالاترین قیمت در دو ماه اخیر برسد.
به گزارش سایت بلومبرگ سخنان روز دوشنبه جان کری در عراق، راجع به تصمیم آمریکا در مورد تنش‌های اخیر، در افزایش قیمت روز سه‌شنبه بی‌تاثیر نبوده است. با این حال برای آتی‌کاران این سوال هنوز مطرح است که افزایش قیمت جهانی طلا ادامه خواهد یافت و آیا در راستای آن دلار خواهد توانست کف جدیدی را به ثبت برساند؟ نظرسنجی سایت بلومبرگ از پانزده معامله‌گر و تحلیلگر نشان‌ می‌دهد که افراد پیش‌بینی خود را از وضعیت قیمت اونس در نیمه چهارم سال از 1240 به 1225 دلار تغییر دادند که نشان‌دهنده انتظار بازار نزولی طلا در طولانی‌مدت است.
جورجت بوئل تحلیلگر فلزات گرانبها این افزایش قیمت را موقتی و نتیجه پوشش ریسک در مقابل تورم و بازار پول دانسته است.


 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
[h=1]مقاومت فولادسازان در برابر افت قیمت‌ها [/h]گروه بنگاه‌ها: روز گذشته قیمت اغلب محصولات فولادی تغییر چندانی نداشت. به نظر می‌رسد رکود بازار باعث شده تا موجوی انبار واحد‌های تولیدی افزایش یابد. از این رو رقابت بین واحد‌های فولادی در جهت جلب مصرف‌کننده افزایش یافته است، این در حالی است که قیمت ها به کف رسیده و تداوم آن باعث حذف واحد‌های تولیدی کوچکتر می‌شود.



منبع: دنیای اقتصاد
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
حوزه قیمتی قیر در بورس کالا از خاورمیانه فراتر رفت
ایسنا: نفوذ قیمت‌های قیر ایران از منطقه خاورمیانه فراتر رفته و کشورهای جنوب‌شرقی آسیا قیمت‌های درج شده در بورس کالای ایران را به‌عنوان مرجع قیمت در مبادلات خود در نظر می‌گیرند.
سال گذشته خبرهایی در‌خصوص استناد مراجع معتبر بین‌المللی‌ از جمله نشریه آرگس به نرخ‌های قیر ایران که از‌طریق بورس کالا به بازارهای جهانی صادر می‌شود، منتشر شد و در پی آن تابلوی تالار کیش به‌عنوان یکی از مراجع اصلی قیمت‌گذاری در منطقه خاورمیانه معرفی شد؛ اما به گفته تولیدکنندگان قیر کشورمان، به‌تازگی نفوذ قیمت‌های قیر ایران از منطقه خاورمیانه هم فراتر رفته و کشورهای جنوب‌شرقی آسیا نیز قیمت‌های درج‌شده در بورس کالای ایران را به‌عنوان مرجع قیمت در مبادلات خود در نظر می‌گیرند. رئیس هیات مدیره قیر مهر پارسیان در این باره به «ایسنا» گفت: صادرات مطلوب انواع قیر از‌طریق رینگ صادراتی بورس کالا به بازارهای جهانی باعث شده تا علاوه بر استناد مراجع معتبر بین‌المللی به نرخ‌های قیر ایران، قیمت‌های ثبت‌شده در تابلوی بورس کالا به‌عنوان اصلی‌ترین مرجع قیمت قیر در منطقه خاورمیانه شناخته شود و حتی کشورهای جنوب‌شرق آسیا از‌جمله سنگاپور و مالزی نیز براساس نرخ‌های قیر ایران مبادلات خود را انجام دهند. حبیب احمدی افزود: حجم صادرات قیر از بورس کالا امسال سرعت بیشتری گرفته و باز هم شاهد عرضه‌های مستمر تولیدکنندگان قیر در بورس هستیم. به گفته احمدی، کشور ما در تولید قیر از پتانسیل بالایی برخوردار بوده و با توجه به عرضه‌کنندگان و خریداران بالای این محصول، به جرات می‌توان گفت که ایران در منطقه بی‌رقیب است.

در انتظار بهبود عرضه وکیوم باتوم
وی با بیان اینکه مشکل فعلی تولیدکنندگان قیر تامین وکیوم باتوم است، افزود: به‌دلیل تعمیرات دو شرکت نفت جی اصفهان و پالایشگاه تبریز، عرضه وکیوم باتوم به‌عنوان ماده اولیه قیر کاهش یافته، البته هفته گذشته شاهد عرضه دو هزار تنی پالایشگاه تبریز بودیم که امیدواریم در روزهای آینده عرضه‌های این محصول با پایان تعمیرات دو شرکت مذکور افزایش یابد. وی با اشاره به اینکه قیر از بورس کالا به کشورهای مختلفی از‌جمله ترکیه، گرجستان، چین، آفریقای جنوبی، سریلانکا‌، هند، ویتنام و سنگاپور صادر می‌شود، گفت: وجود تالار صادراتی بورس کالا مزیت بزرگی برای ما تولیدکنندگان است، زیرا در معاملات بورس همه چیز شفاف و رقابتی بوده و صادرکنندگان یا مشتریان خارجی به‌راحتی محصولاتشان را با نرخ‌های جهانی خریداری می‌کنند. احمدی اظهار کرد: اما برخلاف شفافیت بورس، معاملات قیر در بازار آزاد مطلوب نیست و به‌نوعی شاهد بازار سیاهی قوی در مبادلات این محصول هستیم.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
توليد فولاد خوزستان از مرز 864 هزار تن گذشت
فولادسازان شركت فولاد خوزستان موفق شدند در سه ماه اول سال جاري بيش از 864 هزار تن محصول نهايي فولاد را توليد كنند. به گزارش روابط عمومي ايميدرو، مديرعامل شركت فولاد خوزستان با اعلام اين مطلب گفت: توليدات اين شركت در اين مدت علاوه بر 864 هزارتن فولاد خام شامل شمش‌هاي بلوم ، بيلت و اسلب، 874 هزارتن آهن اسفنجي و يك ميليون و448 هزارتن گندله سنگ‌آهن بوده است. عبدالمجيد شريفي افزود: كاركنان سختكوش اين شركت، با وجود پاره‌اي مشكلات در تامين گاز مناسب و انرژي برق كافي و با وجود آغاز فصل گرما در خوزستان، از ابتداي امسال تا پايان خردادماه با تلاش شبانه‌روزي در واحدهاي فولادسازي، احيای مستقيم و گندله‌سازي توانستند ضمن توليد ارقام ياد‌شده، بيش از 910 هزارتن شمش فولاد خام را نيز روانه بازار كنند. فولاد خوزستان در سال گذشته، بيش از سه ميليون و 551 هزار تن شمش توليد كرد.
 

Similar threads

بالا