بـــــــــورس

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
مجلس با بورس راه نيامد

29بهمن 1392


گروه بورس- همايون دارابي: معامله گران بورس تهران روز گذشته به شدت مذاكرات نمايندگان مجلس را دنبال مي‌كردند. به نحوي كه صف‌هاي خريد سنگين در بسياري از نمادها تا  اعلام مصوبات مجلس عرضه‌هاي گسترده‌اي را شاهد بودند.

مجلس شوراي اسلامي روز گذشته شاهد بحث‌هاي شديدي ميان نمايندگان موافق و مخالف افزايش نرخ خوراگ گازي شركت‌هاي پتروشيمي بود كه در نهايت به تعيين نرخ 13سنت منجر شد. همزمان با معاملات بازار سهام، ديروز مجلس شوراي اسلامي بحث در مورد رفع ايرادات شوراي نگهبان به لايحه بودجه سال 1393كل كشور را آغاز كرد كه در مرحله نخست اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها را به تصويب رساند، تا قيمت حامل‌هاي انرژي به ميزان متوسط 71درصد افزايش يابد. پس از اين تصميم كه شرايط 2 گروه سهام سيماني و فلزي را با ابهام مواجه ساخت، بحث در مورد خوراك گازي پتروشيمي‌ها شروع شد و چهار مورد راي‌گيري براساس پيشنهادهاي مختلف صورت گرفت كه در نهايت نرخ خوراك پتروشيمي‌ها به 13سنت رسيد. امري كه البته تنها به افزايش قيمت خوراك منحصر شده و گاز حرارتي شركت‌هاي پتروشيمي براساس نرخ لايحه هدفمندي تعيين خواهد شد. از اين رو نرخ موثر گاز براي شركت‌هاي پتروشيمي از رقم 70تومان كنوني به حدود 300تومان افزايش مي‌يابد كه اين تصميم به مذاق بازار سرمايه خوش نيامده و اكثر صف‌هاي خريد پس از اين تصميم عرضه شدند.
همچنين ديروز نمايندگان به‌منظور تحريك و تشويق واحدهاي پتروشيمي و فعالان اقتصادي به توسعه سرمايه‌گذاري در صنايع تكميلي و پايين دست واحدهاي پتروشيمي و اشتغالزايي بيشتر با اولويت مناطق كمتر توسعه يافته و رعايت مكان‌يابي، پيشنهاد كردند، وزارت نفت، قيمت خوراك گاز را به صورت پلكاني به گونه‌اي تخفيف دهد كه نرخ بازده داخلي ارزي سرمايه‌گذار تا 30‌درصد باشد. انتظار مي‌رود با اين مصوبه راه براي بازگشايي نمادهاي پتروشيمي با ارائه بودجه سال آينده فراهم شود.
روز گذشته متعاقب تصويب خوراك 13سنتي، صف‌هاي خريد در اكثر نمادها از جمله بانك‌ها و مخابرات عرضه شدند. در گروه بانكي، وال استريت ژورنال عصر (يكشنبه) اعلام كرد: به دنبال حكم دادگاه عالي انگلستان مبني بر غيرقانوني بودن اقدام دولت اين كشور در تحريم بانك ملت ايران، اين بانك چهار ميليارد دلار از دولت انگليس درخواست خسارت كرد.
به گزارش «ايرنا» به نقل از اين نشريه، بانك ملت بزرگ‌ترين بانك خصوصي ايران، دريافت خسارت چهار ميليارد دلاري از خزانه‌داري انگلستان بابت زيان اقتصادي ناشي از تحريم از سوي اين كشور را پيگيري مي‌كند.
در گروه دارويي روز گذشته برخي از شركت‌هاي دارويي پيش‌بيني سود سال آينده خود را منتشر كردند كه اغلب با رشد همراه بود. در گروه معدني، فولاد صبانور ديروز پيش‌بيني محافظه كارانه‌اي را براي سال آينده اعلام كرد كه در آن به‌رغم افزايش 77درصدي ميزان فروش سود شركت 7درصد كمتر پيش‌بيني شده است. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه به دليل عرضه صف‌هاي خريد با رشد 15/1 درصدي شاخص كل مواجه شد و به رقم 80هزار و 686واحد رسيد. ارزش معاملات نيز ديروز به 366ميليارد تومان رسيد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] بازگشت آرامش به بورس

[/h]

» سرویس: اقتصادي - بانك، بيمه، بورس

کد خبر: 92120200341
جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۴۳



بورس اوراق بهادار تهران که در یک ماه گذشته با نزول‌های سنگین دست و پنجه نرم کرده بود، در هفته گذشته به تعادل قابل قبولی رسید و در مسیر طبیعی حرکت کرد.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته بعد از اعمال شرایط جدید از سوی سازمان بورس در خصوص محدودیت عرضه و نیز جلسه فعالان بازار با وزیر اقتصاد و قول وزیر به حمایت از بورس و درنهایت بحث های داغ نمایندگان درخصوص نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی شاهد جو آرام‌تری بود و با افزایش 2.3 درصدی رو به رو شد.
به این ترتیب یکی از مهم ترین بحثهای این هفته که تمرکز سهامداران را به خود معطوف کرده بود، ابهام شورای نگهبان درخصوص نرخ خوراک 15 سنتی و ارجاع این مصوبه به مجلس بود که درنهایت منجر به تصویب نرخ خوراک 13 سنتی برای گاز مصرفی پتروشیمی‌ها و اجرای فاز دوم هدفمندی از ابتدای سال 93 شد.
هرچند این اخبار تحولات مثبتی برای بازار سرمایه به شمار نیامد اما با رفع برخی از ابهامات، بازگشایی نماد شرکتهای پتروشیمی و نیز زمینه تطبیق قیمت‌ها با متغیرهای اقتصادی جدید و شفاف شدن محاسبات فعالان بورس در خصوص چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها را فراهم می کند.

علاوه بر این یکی از مهم‌ترین تصمیمات بازار برای صیانت از سهامداران خرد در هفته گذشته، کنترل موقت حجم عرضه‌ها و روند منفی بازار با محدود کردن حجم فروش روزانه از هر کد معاملاتی به 50 هزار سهم یا دو درصد حجم مبنا بود که واکنش های زیادی را در پی داشت به طوری که عنوان شد با اجرای این طرح ولع سهامداران برای فروش بیشتر شده و مکانیزم عرضه و تقاضا مختل می شود.
با این حال در بازار متعادل هفته گذشته ارزش و حجم معاملات با کاهش 1.1 و 22 درصدی مواجه شد و 2 هزار و 131 میلیون سهم به ارزش 10 هزار و 472 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت. همچنین دفعات معاملات با رشد 48 درصدی مواجه شد و تعداد خریداران نیز نسبت به هفته گذشته 77 درصد افزایش یافت و به 85 هزار و 130 نفر رسید.
علاوه بر این در هفته گذشته شاخص بورس پس از مدتها نزول روند صعودی خود را آغاز کرد و با افزایش هزار و 850 واحدی مواجه شد و از 79 هزار و 136 واحد به 80 هزار و 986 واحد رسید.
به این ترتیب با رشد 2.34 درصدی شاخص بورس از ابتدای سال تا کنون، شاخص بورس رشد 42 هزار واحدی را تجربه کرد و بازدهی این بازار به 113 واحد رسید.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
فضای تعادل در بورس حاکم شد؟!


3 اسفند 1392

در معاملات اولین روز هفته روند صعودی بورس از سر گرفته شد و دماسنج بازار سرمایه با 345 واحد افزایش به کانال 81 هزار واحدی رسید.


بنابراین با کاهش جو منفی در بورس تهران و نیز بازگشایی چند نماد پتروشیمی، بورس تهران از وضعیت متعادل تری برخوردار شد و شاخص بورس به کانال 81 هزار و 331 واحدی رسید.

در معاملات امروز شرکتهای بانک پارسیان، بانک تجارت، داروپخش، سیمان تهران، ایران خودرو، بانک صادرات، ارتباطات سیار، دارویی تامین، بانک سینا و سرمایه گذاری خوارزمی بیشترین تاثیر را در رشد شاخص بورس گذاشتند.در مقابل شرکت‌های توسعه معادن و فلزات، ملی مس، پالایشگاه بندرعباس، آلومینیوم ایران و پتروشیمی شازند با حرکت منفی خود مانع از رشد بیشتر شاخص شدند.

در بازار امروز دومین نماد پتروشیمی بعد از ارائه گزارش شفاف سازی بازگشایی شد و پتروشیمی شازند که به همراه 10 شرکت پتروشیمی از روز 19 بهمن ماه متوقف شده بود بعد از اعلام بی تاثیر بودن افزایش نرخ گاز با قیمت 2597 تومان به تالار شیشه ای برگشت.

همچنین در بازار اولین روز هفته شرکت‌های مخابرات، داروسازی جابر بن حیان، دارویی تامین و داروسازی زهراوی از بیشترین تقاضای خرید برخوردار شده و نیروترانس،حفاری شمال و سیمان قائن بیشترین تقاضای فروش را به خود اختصاص دادند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، در مجموع در بازار متعادل امروز بیش از 276 میلیون سهم به ارزش 108 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت و ارزش بازار سرمایه به 399 هزار میلیارد تومان رسید.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
خروج از بورس، آري يا خير؟

5 اسفند 1392


گروه بورس – زهرا رحيمي: در شرايطي كه بورس تهران روزها ي خيره كننده‌اي را پشت سر مي‌گذاشت و در انتظار كسب ركورد 100هزار واحدي بود، ناگهان بازار همه را غافلگير كرد. شاخص بورس در طول 40 روز حدود 10 هزار واحد افت كرد؛ البته در روزهاي اخير اين افت شيب بسيار ملايمي پيدا كرده و پيش‌بيني بسياري از كارشناسان و مسوولان بازار سرمايه در مورد گذرا بودن اين افت در حال تحقق است
. در اين شرايط، كارشناسان به اتفاق به سرمايه‌گذاران توصيه مي‌كنند با پرهيز از رفتارهاي عجولانه منتظر بهبود شرايط مانده و از اقدامات عجولانه بپرهيزند.
يك كارشناس بازار سرمايه با اشاره به چشم‌انداز بازار سرمايه گفت: هر تحليلي راجع به آينده بازارهاي مختلف مبتني بر مفروضاتي خواهد بود و با فرض اينكه در شرايط كنوني، بازار‌هاي موازي از جذابيت چنداني برخور دار نيستند، سرمايه‌گذاران بلندمدت از بورس خارج نخواهند شد. 
ايمان مقدسيان ادامه داد: به عقيده من حتي سرمايه‌گذاران ميان مدت هم از بازار خارج نخواهند شد، زيرا همواره در نيمه دوم سال، بازار با افت و خيز‌هايي مواجه مي‌شود و در نيمه اول سال آينده بازار روند صعودي خود را پيش خواهد گرفت و افت روزهاي اخير جبران خواهد شد. وي با اشاره به دلايل مسائل به‌وجود آمده در بورس گفت: براي سرمايه‌گذاران بلندمدت اين روند در نيمه دوم سال خيلي غير طبيعي و شوك آور نبود، اما سرمايه‌گذاران كوتاه مدت و حقيقي‌ها كه در روزهاي اخير تعدادشان هم بسيار زياد شده است، به اين افت دامن زدند و فضاي رواني بازار را ملتهب ساختند.
وي ادامه داد: با توجه به وضعيت بسيار مساعد برخي گروه‌ها از جمله دارويي‌ها، بانكي‌ها و سيماني‌ها و گروه‌هايي كه قطعات خودرو توليد مي‌كنند و همچنين شفاف شدن مسائل مربوط به بودجه، بازار مي‌تواند در كوتاه مدت خود را پيدا كند و به روند صعودي خود ادامه دهد. وي با بيان اينكه، به‌طور معمول، شاخص افت و خيز دارد، اظهار كرد: نوسان، روند طبيعي بازار سرمايه است، اما به سرمايه‌گذاران توصيه مي‌شود، روند و رشدهاي بلندمدت را مد نظر داشته باشند.
مقدسيان با اشاره به تفاوت بورس با بازار‌هاي موازي گفت: ماهيت بورس با بازار‌هايي مثل طلا و ارز تفاوت دارد. وي گفت: طي سال‌هاي گذشته بازارهاي ارز، طلا و مسكن به دليل بازدهي نسبتا خوب خود، مورد توجه سرمايه‌داران خرد قرار گرفت و افراد فراواني به اين بازارها رجوع كردند تا از سرمايه‌هاي خود بازدهي كسب كنند، اين در حالي است كه با روي كارآمدن دولت جديد و شعارهاي فراوان در جهت رفع تحريم‌ها، سرمايه‌گذاران خرد، پول خود را از بازارهاي ارز و طلا خارج كرده و به سمت بورس رفتند. وي ادامه داد: وضعيت نقد‌شوندگي بازار سهام با بازار‌هايي مثل طلا و ارز متفاوت است و در برخي از موارد سرمايه‌گذاران را با مشكل مواجه كرده كه البته دليل اين مشكل در وضعيت نقد‌شوندگي، يكي انتقال تعدادي از شركت‌ها به بازار توافقي است و ديگري هم طولاني نگه داشتن توقف نماد‌ها. مقدسيان خاطرنشان كرد: مثلا گروه پتروشيمي به خاطر بودجه‌اي كه ابلاغ نشده سهام خود را بسته و مپنا بدون دلايل موجه سهام خود را بسته نگه داشته است. مقدسيان نقد‌شوندگي را اصل اول بازار دانست و گفت: نقد‌شوندگي يكي از شاخص‌هاي مهم بورس است و هر سرمايه‌گذاري بايد بتواند هر زماني كه مي‌خواهد به راحتي وارد اين بازار شود و خريد كند و هرزماني كه بخواهد به راحتي خارج شود و سهم خود را بفروشد و مشتري هم وجود داشته باشد. وي افزود: اگر به مولفه‌هاي تقويت‌كننده نقدشوندگي توجه و از ايجاد يا به كارگيري ابزارهايي كه باعث حذف و يا اختلال در نقدشوندگي مي‌شود، جلوگيري شود، مي‌توان به افزايش انگيزه و جذب سرمايه‌گذاران به بورس اميدوار بود.
مقدسيان با اشاره به سرمايه‌هايي كه از بازار خارج مي‌شوند، گفت: سرمايه‌هايي كه به صورت تخصصي وارد بازار نشده بودند، در اين شرايط بورس را ترك خواهند كرد، اما سرمايه‌هاي بلندمدت افراد متخصص در بورس خواهند ماند چنان كه نظرسنجي‌ها هم نشان مي‌دهند كه هنوز بورس نسبت به ساير بازار‌ها از جذابيت بيشتري برخوردار است و اميد‌ها به بازدهي بيشتر بورس وجود دارد و قرار نيست بازار به اين روال ادامه پيدا كند.
وي با اشاره به تهيه برنامه ويژه حمايتي دولت از بازار سرمايه اظهار كرد: حمايت‌ها ي اخير دولت در قالب‌هاي مختلف از بورس موجب خواهد شد تا علاوه‌بر تقويت نقدينگي در بازار سرمايه، نگراني‌هاي سهامداران نيز از بين برود. مقدسيان در پاسخ به اين پرسش كه انتقال منابع از بازار ثانويه به اوليه چه اثري بر پايداري بازار و ماندگاري سرمايه‌گذاران در بلندمدت دارد، گفت: كليت بازار سرمايه تامين مالي بنگاه‌ها است و اگر حجم اين انتقال به تناسب پولي باشد كه در بازار است، اين انتقال مشكلي را به‌وجود نخواهد آورد.وي ادامه داد: سمت و سو دادن صحيح به انتظارات سرمايه‌گذاران مشكل اصلي شرايط كنوني است و در صورتي كه شركت‌ها افزايش سرمايه مناسبي از محل آورده سهامداران بدهند، مي‌تواند ماندگاري سرمايه‌گذاران را به دنبال داشته باشد.
اين كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين سوال كه آيا رشد شاخص بورس با رشد بخش واقعي اقتصاد متناسب است يا خير؟ گفت: در مولفه‌هاي بازدهي مسائلي وجود دارند كه لزوما ربطي به رشد اقتصادي ندارند. وي توضيح داد: در يك سال و نيم اخير نرخ برابري دلار در برابر ريال از 10 هزار ريال به 30 هزار ريال رسيده است كه خود از افزايش بيش از 3 برابري دلار در برابر ريال و به همان نسبت كاهش ارزش پول ملي كشور حكايت دارد. وي ادامه داد: كاهش ارزش ريال و گران شدن نرخ ارز موجب تغيير ارزش بعضي از شركت‌ها شد و سود اين شركت‌ها و صنايع را تحت تاثير قرار داد، در نتيجه نمي‌توان گفت كه رشد شاخص با رشد اقتصاد متناسب نبوده است.
وي خصوصي سازي را يكي از عوامل رونق بورس دانست و گفت: در هر كشوري كه خصوصي‌سازي در حال تحقق بوده، اين انتقال باعث رونق در بورس شده و سودآوري را افزايش داده و به افزايش و بهبود بهره‌وري منجر شده است و چون برنامه‌هاي خصوصي‌سازي در حال افزايش است، از اين منظر نيز چشم‌انداز بورس مثبت به نظر مي‌رسد.
مقدسيان درباره تاثير تدوين بودجه در مجلس بر صنايع بورسي گفت: بايد منتظر تصويب نهايي شد، زيرا ممكن است شوراي نگهبان اين موضوع را رد يا قبول كند، اما به هر حال اگر سهام آزادشناور را مدنظر قرار دهيم به نظر نمي‌رسد اين موضوع خيلي نگران‌كننده باشد زيرا سهام آزاد شناور در بازار مقدار مشخصي دارد.
بورس جذاب ترين بازار است
در اين باره، مديرعامل شركت هلدينگ اميد كو، سرمايه‌گذاران بلندمدت را در وضعيت فعلي بورس مدنظر قرار داد و گفت: سرمايه‌گذاران بلندمدت با توجه به ماهيت سرمايه‌گذاري خود ذاتا از بازار خارج نمي‌شوند. محمدعلي احمدزاد گفت: اين سرمايه‌گذاران در مقايسه با سرمايه‌گذاران كوتاه‌مدت بينش عميق‌تري نسبت به بازار سرمايه دارند و مي‌دانند كه اين نوسانات جزو ذات بازار است. وي ادامه داد: سرمايه‌گذاران بلندمدت برنامه‌اي براي خروج از بازار ندارند و علاقه‌اي ندارند تا اين فضا را ترك كنند.
احمد زاد بازگشت فضاي اميدوارانه و اطمينان به بورس را عامل مهمي درورود سرمايه‌گذاران جديد دانست و گفت: بايد به افرادي كه قصد ورود به بورس دارند، اين اطمينان داده شود كه سرمايه‌هاي آنها در اين بازار از حداقل ريسك غيرسيستماتيك برخوردار خواهند بود. وي خاطرنشان كرد: بايد سطح نظارت را به‌گونه‌اي تقويت كنيم تا افراد به بازار روي خوش نشان دهند و اين نظارت بايد هدايت مدارانه باشد.
وي افزود: بايد اطلاعات مناسبي راجع به شركت‌ها و صنايع بورسي در اختيار سرمايه‌گذاران قرار داد و به اين وسيله مردم را به سرمايه‌گذاري در اين بازار دلگرم كرد. احمد‌زاد در رابطه با فعالان بازارهاي موازي ازجمله طلا و ارز و ورود آنها به بازار سرمايه گفت: اين سرمايه‌گذاران مخاطرات زيادي را در بازارهاي ارز و طلا متحمل شدند و با توجه به پتانسيل بازار سرمايه و در سايه شرايط سياسي و اقتصادي اين روزها بعيد به نظر مي‌رسد كه به سمت اين بازارها بازگردند.
وي ادامه داد: چشم‌انداز فضاي داخلي و بين‌المللي چنين رويكردي را ايجاب مي‌كند و در اين شرايط بورس پايين‌ترين ريسك را دارا است. 
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا رشد بازار سرمايه متناسب با رشد اقتصادي است؟ گفت: اين مقايسه از اساس درست نيست، زيرا در تمام سال‌هايي كه اقتصاد ما از رشد مناسبي برخوردار بود، بازار سرمايه رشد متناسبي نداشت و اين موضوع سبب ايجاد يك خلأ در بازار شد و رشد شاخص در اين سال در واقع خلأ به وجود آمده در سال‌هاي قبل را جبران كرد.
وي در مورد چشم‌انداز بازار سرمايه در سال آينده، گفت: پيش‌بيني ما چيزي بالاتر از نرخ تورم است و به همين خاطر به سهامداران پيشنهاد مي‌كنم كه رفتارهاي هيجاني خود را كم كنند. وي ادامه داد: بايدمحدوديت‌ها را برداشت و به فعالان بازار اجازه داد، هوشمندانه تصميم بگيرند. احمد‌زاد گفت: بايد فرهنگ سهامداري را اشاعه داد و شرايط را فراهم كرد كه افراد كار بلد به سمت تحليلگري و افراد تازه وارد به سمت صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري بروند.
وي تاكيد كرد: افزايش شاخص بورس و تشويق مردم براي سرمايه‌گذاري در بازار سرمايه، موجب سرازير شدن سرمايه‌هاي مردم به اين بازار شد، اما در اين بين جاي خالي آموزش محسوس است. وي در پايان پيشنهاد كرد: آموزش و آگاهي دادن به مردم باعث تصميم‌گيري منطقي‌تر شده و در كنار فضاي اقتصادي و سياسي مثبت اين روزها، بازار سرمايه نيز مسير منطقي خود را طي خواهد كرد.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
آوار بورس روی سر دلار

آوار بورس روی سر دلار

8 اسفند 1392


ریزش دنباله دار شاخص بورس تهران سرانجام به زیان بازار ارز تمام شد. حواشی پیرامون قیمت گذاری نرخ خوراک پتروشیمی ها موجب شد تا شاخص بورس تهران به صورت سریالی روند نزولی را پیش گیرد.


پس از کاهش شاخص بورس تهران، وزیرامور اقتصادی و دارایی اعلام کرد بورس تهران بهترین وضعیت را میان بورس های جهان دارد. او برای پاسخگویی در مورد وضعیت بازار سرمایه راهی مجلس شده بود ولی اظهار نظرهای بعدیش نشان داد که اعتقادی به وقوع بحران در یکی از اصلی ترین بازارهای مالی ایران ندارد.

پس از گفت و گوی رسانه ای طیب نیا، شاخص بازار سرمایه بازهم ریزش دوباره ای را تجربه کرد و تا آستانه 79 هزار واحد پایین آمد.

نزولی شاخص بورس تهران، بیشترین آسیب را به بازارهای مالی دیگر وارد کرد. از سویی اعلام شد که پس از خروج احتمالی سرمایه ها از بازار سرمایه، بازار ارز به عنوان اصلی ترین مقصد از سوی سرمایه گذاران خرد انتخاب می شود. اما همران با روزهای میانی اسفندماه موج تازه ای در بازار برای خرید دلار ایجاد شده است. صرافان بازار تهران نیز یکی از دلایل اصلی گرانی های اخیر را رشد میزان تقاضا در بازار به مناسبت سفرهای نوروزی عنوان می کنند. با این حال تحلیلگران اقتصاد کلان اعتقاد دارند ریزش شاخص بورس در رسد قیمت ها در بازار ارز موثر بوده است. 

با این حال بررسی عملکرد دولتی های سه دهه گذشته نشان می دهد در تمامی دوره های حساس تاریخی، قمیت دلار در بازار آزاد افزایش پیدا کرده و به موازات آن ارزش ریال کاهش یافته است. دولت یازدهم اعلام کرده که سیاست های تثبیتی در مورد نرخ ارز را پیش می گیرد. برهمین اساس افزایش ناگهانی قیمت دلار نگرانی هایی را در میان مردم و فعالان اقتصادی رقم زده است.

برخی اقتصاددانان اعتقاد دارند کاهش میزان رشد اقتصادی کشور پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها موجب شده تا شرایط اقتصادی به شدت شکننده شود. در این وضعیت نوسان اندک شاخص بورس تهران نیز می تواند نگرانی های عمیقی را در میان مردم ایجاد کند. در همین دوره زمانی میزان سپرده گذاری مردم در بانک ها کاهش یافته و همین جریان نیز برشدت نگرانی ها در مورد انتقال ناگهانی سرمایه ها به بازارهای مالی افزوده است.

از سوی دیگر فعالان اقتصادی براین باورند که قیمت ارز به تابعی از دیپلماسی دولت بدل شده است. برهمین اساس آنها برای رصد آینده قیمت دلار به مذاکرات ایران و کشورهای غربی چشم دوخته اند.

با این حال اصلی ترین نگرانی پیش روی بازارهای مالی به ماجرای انتقال سرمایه ها به بازارهای حساسی مانند مسکن مربوط است. در اینصورت احتمال رشد قیمت مسکن در اولین ماه های سال آینده نیز تقویت می شود. اما در صورتی که سال آینده وعده دولت در مورد کاهش نرخ تورم یا افزایش رشد اقتصادی محقق شود، می توان امیدوار بود که وضعیت بازارهای مالی ایران به سرو سامان برسد و تحولات مقطعی مانند آنچه در بورس رخ داد به زیان بازارهای دیگر مانند مسکن تمام نشود.


منبع:  خبرآنلاین
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
ورود شرکت اسپندار به فرابورس در آینده‌ای نزدیک

ورود شرکت اسپندار به فرابورس در آینده‌ای نزدیک

در مجمع عادی سالانه «ساربیل» عنوان شد:
[h=1]ورود شرکت اسپندار به فرابورس در آینده‌ای نزدیک[/h] DEN-788520


جلسه مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سیمان آرتا اردبیل راس ساعت 9:00 صبح روز دوشنبه مورخ 28/11/92 در محل سالن اسپندار با حضور بیش از 97 درصد سهامداران برگزار شد.
ترکیب هیات رییسه مجمع با حضور آقای محجور به عنوان رئیس مجمع و نظارت آقایان امینی و هستینگ و به دبیری آقای دانشی تشکیل شد.
همچنین نماینده سازمان بورس آقای و نماینده موسسه حسابرسی نیز در جلسه حضور داشتند.
مجمع پس از استماع گزارش هیات مدیره توسط آقای دانشی و گزارش بازرس قانونی تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود.
1- تصویب صورت‌های مالی منتهی به سال مالی 30/9/1392
2- تقسیم 2800 ريال به عنوان سود نقدی به ازای هر سهم
3- انتخاب موسسه حسابرسی کاشفان به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت
4- انتخاب روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیر الانتشار
در این مجمع آقای دانشی مدیر عامل سیمان آرتا اردبیل گزارشی در خصوص دستاوردها و تلاش های یک ساله مدیران و کارکنان این شرکت ارائه داد.
وی با بیان اینکه درآمد سالانه این شرکت نسبت به سال مالی مشابه از 684.195 میلیون ریال به 1.008.287 میلیون ریال ارتقا یافته افزود: هم اکنون رتبه بورسی ما 64 است که نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته و همچنین میزان دارایی های شرکت نسبت به سال گذشته 187 میلیارد و 240 میلیون ریال افزایش پیدا کرده است. همچنین در خلال این مجمع آقای امینی عضو هیات مدیره سیمان اسپندار با ارائه گزارشاتی در مورد فعالیت این شرکت سهامداران را از شرایط کنونی این شرکت مطلع کردند و با ارائه خبرخوشی مبنی بر ورود شرکت اسپندار در فرابورس در آینده‌ای نه چندان دور به سخنرانی خود خاتمه دادند. ضمنا نرخ بازده دارایی‌ها نسبت به سال گذشته 17 درصد و حقوق صاحبان سهام 22 درصد افزایش داشته است.
پیام هیات مدیره
سیمان آرتا اردبیل تعالی سازمانی را با استفاده از متدولوژی مهندسی مجدد و ابزار کارت متوازن (BSC) از دو سال پیش سرلوحه خود قرار داده و بر مدیریت تغییر اعتقاد راسخ دارد، چراکه مدیریت شرکت بر این باور است که رشد و تعالی بدون تغییر امکان‌پذیر نیست، لیکن تغییر بایستی برنامه‌ریزی شده بوده و هدایت و مدیریت شود در این خصوص فعالیت‌های شرکت بر شش منظر به شرح ذیل استوار گردیده که در قالب پروژه بهینه‌سازی تعریف و در حال انجام می‌باشد.
1.حوزه مالی
2.فرآیند داخلی شامل تولید
3.مشتری مداری- رضایت مشتری
4.رشد و یادگیری
5.محیط زیست، بهداشت و ایمنی
6.رضایت کارمندان
در راستای اجرای پروژه بهینه سازی تعداد 28 عنوان پروژه تعریف و تعداد 17 پروژه به پایان رسیده و تعداد 11 پرژه در حال اجرا می‌باشد. اوضاع مالی شرکت با عنایت به تحولات اقتصادی کشور از قبیل تشدید تحریم‌های اقتصادی، نوسانات نرخ ارز، تورم بیش از انتظار، نرخ بیکاری و همچنین وضعیت اختصاصی حاکم بر صنعت سیمان از قبیل بخشنامه گمرکات کشور و تعیین ارزش صادرات سیمان برای هر تن 70 دلار آمریکا، قطع گاز و تحمیل استفاده از نفت کوره، قیمت‌گذاری نرخ سیمان از سوی انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و دخالت نهادهای دولتی تحت تاثیر بوده است. به‌‌رغم معضلات مذکور با استفاده از ظرفیت‌های محلی و توانمندی‌های مدیریت و کارکنان شرکت موفق گردید بودجه پیش‌بینی شده در کلیه حوزه‌ها از جمله تولید سیمان، فروش سیمان داخلی و صادراتی و سود قبل از مالیات، بهره بانکی و استهلاک (EBITDA) را به طور کامل پوشش دهد و در بسیاری از شاخص‌ها بیشتر از بودجه و سال مالی قبل نیز عملکرد داشته باشد. مدیریت سیمان آرتا اردبیل همچنان بر این باور است که نسبت به تورم و افزایش قیمت‌ها از هر منظر، امکان افزایش قیمت فروش سیمان به تناسب نیز بايد امکان‌پذیر باشد که قطعاً وظیفه انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در این حوزه بسیار با اهمیت است.
بیانیه ماموریت شرکت
ماموریت ما تولید و عرضه انواع سیمان با کیفیت مورد نیاز بازار منطقه و کشورهای همجوار است که با تلاش‌های صورت گرفته در هر دو زمینه کیفیت و صادرات طی سال مالی مورد گزارش به مقام اول نایل و به عنوان کیفیت برتر و صادر کننده نمونه انتخاب و لوح تقدیر و تندیس مربوطه از سوی استاندار محترم اردبیل به شرکت تعلق گرفته است. با عنایت به معادن غنی و مکفی و همچنین امکانات دیگری همانند زمین و ظرفیت آزاد بخشی از ماشین‌آلات و تجهیزات موجود شرکت در راستای ماموریت خود تصمیم به احداث خط دوم تولید کلینکر به ظرفیت 2000 تن در روز گرفته شده است. که در این خصوص، جواز تاسیس از سازمان صنعت و معدن و تجارت اردبیل اخذ و برای بهره‌مندی از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی از طریق بانک تا مرحله اخذ مجوز پیش رفته است و با عنایت به استعدادهای بالقوه منطقه و شرکت علی‌الخصوص بازار داخلی، امکان صادرات، نیروی انسانی کارآمد، زمین، معدن و بخشی از ماشین‌آلات، حمل و نقل و برند محصولات قویا انتظار دارد با حمایت قاطع سهامداران محترم به روند اجرای پروژه سرعت بخشیده شود.
* تامین منافع و حقوق کلیه ذی‌نفعان
* رعایت استانداردهای زیست محیطی و بهداشت و ایمنی
* ایجاد شور و نشاط و رشد و یادگیری و توسعه کار تیمی
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ 100 میلیون ریال (شامل تعداد 10000 سهم، به ارزش اسمی هر سهم 10000 ریال) بوده که طی چند مرحله به مبلغ 140 میلیارد ریال (شامل تعداد 140 میلیون سهم، به ارزش اسمی هر سهم 1000 ریال) افزیش یافته است.
جایگاه شرکت در صنعت
سیمان آرتا اردبیل در صنعت سیمان فعالیت می‌کند. رشد فروش صنعت مذکور در سال جاری نسبت به سال قبل 18 درصد می باشد که اهم دلایل آن افزایش صادرات سیمان و افزایش تولید و فروش سیمان است.
شرکت در بین شرکت‌های فعال در این صنعت یا حجم فروش معادل مبلغ 1.008.287 میلیون ریال 1.4 درصد فروش کل کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین سهم فروش این شرکت از کل بازار داخلی و صادرات به شرح زیر می‌باشد:
سایر اقدامات انجام شده
* ممیزی و تمدید گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001
* ممیزی و تمدید گواهینامه سیستم مدیریت زیست‌محیطی ISO 14001-2004
* ممیزی و تمدید گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001-2007
* امکان‌سنجی برقراری سیستم نظام پیشنهادها
* شبکه‌ای كردن مستندات IMS و حذف سیستم مستندات کاغذی در سازمان و صرفه‌‌جویی سالانه سی هزار برگ کاغذ
اقدامات انجام شده درخصوص
طرح توسعه شرکت
در عصر حاضر تولید سیمان به عنوان کالایی استراتژیک یکی از شاخص های مهم رشد و توسعه کشورها به شمار می‌آید. علاوه بر این، رقم تولید این محصول در کشور، سرانه مصرف سیمان نیز از دیگر شاخص‌های مهم و اصلی در رشد و توسعه محسوب می‌شود. اهمیت سیمان در سازه‌های ساختمانی و زیر بنایی موجب شده تا به عنوان اصلی‌ترین مصالح در طرح‌های عمرانی، صنایع و ساختمان به حساب آید، بنابراین به منظور ادامه ماموریت شرکت و حفظ بازارهای داخلی و صادراتی مجوز احداث خط دوم تولید کلینکر به میزان 2000 تن کلینکر در روز اخذ گردیده و اقدامات انجام شده به شرح ذیل بوده است:
1. دریافت پیشنهادهاي خارجی جهت دپارتمان های آسیاب مواد خام-کوره-آسیاب سیمان
2. تهیه گزارش بررسی مناقصه خارجی
3. تهیه و ارسال اسناد مورد نیاز بانک
4. تهیه و ارسال اسناد مورد نیاز بانک کارآفرین
5. انجام عملیات مربوط به تغییر معرفی بانک از طریق سیستم بهین یاب وزارت صنایع
6. پیگیری و هماهنگی لازم با کارشناسان بانک کارآفرین جهت بازدید از پروژه خط دوم
7. بازنگری و تهیه مجدد طرح توجیهی پروژه خط 2
8. انجام مناقصه انتخاب مشاور و طراح برق خط 63KW
9. عقد قرارداد با مشاور برق جهت طراحی انتقال برق 63KW به ظرفیت 31MW
10. انجام مکاتبات لازم با شرکت توانیر جهت دریافت هزینه انشعاب
11. پیگیری اجرای مرحله اول قرارداد مشاور خط انتقال 63KW
برنامه های آینده
الف- اجرای طرح توسعه سیمان آرتا اردبیل به میزان 2000 تن کلینکر در روز
ب- سرمایه‌گذاری مورد نیاز در پروژه‌های شرکت‌های سرمایه‌پذیر
ج- حفظ سهم بازار شرکت از داخلی و خارجی
د- ارتقاي سیستم پاسخگویی و اطلاع‌رسانی در راستای تکریم ارباب رجوع و سهامداران
ه- هم‌افزایی و هماهنگی درون‌سازمانی و برون‌سازمانی با سهامداران عمده شرکت
و- تلاش در جهت افزایش سطح تحصیلات، آموزش منابع انسانی، افزایش انگیزه در کارکنان و جذب نیروی انسانی متخصص
ز- کنترل هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری به منظور حفظ و افزایش سودآوری
ح- حفظ و نگهداشت و ارتقاي استانداردها، افزایش کیفیت تولید و افزایش سودآوری
ط- بهینه سازی و بازسازی ماشین‌آلات و تجهیزات
ی- اجرای کامل و موفقیت‌آمیز پروژه‌های تعریف شده در قالب پروژه بهینه‌سازی


 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ابزارهاي مالي جديد وارد بورس كالا مي‌شود

ابزارهاي مالي جديد وارد بورس كالا مي‌شود

رييس سازمان بورس اوراق بهادار:
ابزارهای مالی جديد وارد بورس كالا می‌شود




رييس سازمان بورس و اوراق بهادار درهمايش آشنايي با قراردادهاي سلف موازي، استاندارد ميلگرد در بورس كالاي ايران، ‌استفاده از قراردادهاي سلف موازي را مسيري براي افزايش نقد شوندگي محصولات در بورس كالا عنوان كرد و گفت: با راه‌اندازي قرارداد سلف موازي استاندارد، قدم بزرگي در بحث ورود محصولات به بورس كالا برداشته مي‌شود كه اميدواريم در آينده نزديك اين بورس به بازار اوراق بهادار مبتني بر كالا ورود پيدا كند.

علي صالح‌آبادي اظهار داشت: با ورود معاملات سلف موازي در بورس كالا طبق موازين شرعي، بازار كارايي و شفافيت قابل قبولي خواهد داشت. به اين ‌ترتيب بازار آزاد مي‌تواند به راحتي از بورس كالا براي قيمت‌گذاري محصولات بهره مند شود. وي خاطرنشان كرد: جهت‌گيري ما اين است كه علاوه بر محصولات فيزيكي، محصولات مالي مبتني بر كالا نيز وارد بورس كالا شود.

سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بسياري از محصولات پتروشيمي وارد بورس كالا شده‌اند و هم‌اكنون درصد زيادي از معاملات بورس كالا مربوط به اين محصولات است.

وي در خصوص موازين شرعي معاملات سلف موازي ابراز داشت: هنگامي كه بحث معاملات سلف در بورس كالا مطرح شد، طبق موازين شرعي، معاملات سلف نمي‌توانست بازار ثانويه داشته باشد كه با راه‌اندازي قرارداد سلف موازي اين مشكل برطرف شد.

صالح‌آبادي گفت: با توجه به اين امكان و توجه به كالاهايي كه ماهيت تجاري دارند، طبيعتا خريداران در بورس كالا افزايش مي‌يابند و هر روز مي‌توانيم شاهد قيمت‌گذاري محصولات به صورت روزانه باشيم. رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به ويژگي‌هاي اين قرارداد تصريح كرد: قرارداد سلف موازي مبتني بر تحويل است. همان طور كه در قرارداد فيوچرز، تحويل عامل مهمي محسوب مي‌شود، اما در اين قرارداد اگر خريدار يا فروشنده، تمايلي به تحويل كالا نداشته باشند متحمل جريمه مي‌شوند. وي توضيح داد: با راه‌اندازي اين محصول قدم بزرگي را در بحث ورود محصولات به بورس كالا شاهد خواهيم بود و اميدواريم كه در آينده نزديك بورس كالا به بازار اوراق بهادار مبتني بر كالا نيز ورود پيدا كند.

همچنين در اين مراسم مديرعامل بورس كالاي ايران رقم تامين مالي بورس كالا براي توليدكنندگان را در 11 ماهه ابتداي امسال 185 هزار ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: توسعه ابزارهاي مالي جديد يكي از اهداف هشت گانه استراتژيك بورس كالاي ايران است.

حسين پناهيان در سمينار قراردادهاي سلف موازي ميلگرد، با تاكيد بر نقش بورس كالاي ايران در اقتصاد ملي گفت: در يازده ماهه سال جاري حجم معاملات سلف در بورس كالا به حدود 185 هزار ميليارد ريال رسيده است. اين به‌آن معني است كه بورس كالا به تنهايي 185 هزار ميليارد ريال براي توليدكنندكان تامين مالي كرده است، اين رقم در سال گذشته بالغ بر 165 هزار ميليارد ريال بوده است.

مديرعامل بورس كالاي ايران افزود: اين در حالي است كه كل تامين مالي صورت گرفته از سوي نظام عريض و طويل بانكي كشور بالغ بر 250 هزار ميليارد بوده است و با نگاهي به اين آمار مي‌توان به نقش و اهميت فعاليت بورس كالا در عرصه اقتصاد كشور پي برد. وي در ادامه به تشريح مزاياي اين ابزار مالي نوين و معرفي برنامه‌هاي بورس كالا جهت توسعه اين دسته از ابزارهاي مالي پرداخت.

وي افزود: از اين رو، سعي شده است كه با ورود ابزارهاي نوين مالي مبتني بر معاملات سلف و همچنين ساير دارايي‌هاي پايه مورد معامله در بورس كالا، ضمن تنوع بخشي و رونق بيشتر به معاملات، فرصت‌هاي نويني را فراروي فعالان بازار اعم از توليدكنندگان و مصرف‌كنندگان نهايي قرار دهيم.

مديرعامل بورس كالاي ايران با تاكيد بر اينكه توسعه ابزارهاي مالي جديد يكي از اهداف هشت‌گانه استراتژيك بورس كالاي ايران است، توضيح داد: اين بورس در جهت نيل به اين هدف استراتژيك و افزايش سهم ابزارهاي مالي جديد از معاملات بورس، طي سال‌هاي اخير سعي داشته است كه ابزارهاي مالي را توسعه دهد. وي يكي از مهم‌ترين اقدامات در جهت افزايش عرضه و پذيرش كالاها و اوراق بهادار مبتني بر كالا را پذيرش دارايي پايه ميلگرد براي معاملات قراردادهاي سلف موازي استاندارد برشمرد و گفت: از ديگر اقداماتي كه در اين زمينه صورت گرفته است مي‌توان به آماده‌سازي پذيرش دارايي پايه ذرت، كنجاله سويا و ميلگرد براي معاملات قراردادهاي آتي و پذيرش نهايي دارايي پايه زيره سبز براي اين معاملات اشاره كرد.








.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دخالت نمي‌كنيم، حمايت مي‌كنيم

دخالت نمي‌كنيم، حمايت مي‌كنيم

رييس سازمان بورس اوراق بهادار ضمن دفاع از دستكاري در متغيرها:
دخالت نمي‌كنيم، حمايت مي‌كنيم



اعطاي منصب رياست بر سازمان بورس اوراق بهادار تهران از سوي محمود احمدي‌نژاد به جواني كم‌تجربه و پذيرش اين مقام از طرف علي صالح‌آبادي در روزهاي داغ بورس اوراق بهادار تهران زمستان 1384 موجب بهت ناظران و كارشناسان بازار سرمايه شد. اين مقام عالي‌رتبه بازار سهام كه حتي با روي كار آمدن دولت تازه و به رغم گمانه‌زني‌ها، هنوز در تالار بزرگ باقي مانده است، در پاسخ به پرسش‌هاي «اعتماد» درباره دستكاري عمدي در متغيرهاي اثرگذار به «اعتماد» جواب مي‌دهد ومعتقد است كاري كه مي‌كند از وظايف ذاتي مقامي است كه در اختيارش است. در شرايطي كه نقد كارنامه بورس اوراق بهادار به دليل روي كار آمدن دولت جديد با احتياط انجام مي‌شود. رييس سازمان بورس اوراق بهادار تهران با سرسختي از اينكه با بستن نماد پتروشيمي‌ها اجازه نداده شاخص‌ها به رقم غير حبابي برسند دفاع مي‌كند. به عقيده علي صالح آبادي، دفاع از حقوق سرمايه‌گذاران و سهامداران خرد، ايجاد بازاري شفاف و اطلاع‌رساني به موقع از مهم‌ترين وظايف سازمان بورس و مقام ناظر محسوب مي‌شود و اين وظايف در زمان‌هايي مانند امروز كه بورس چنين افت و خيزهايي را تجربه مي‌كند، سنگين‌تر مي‌شود، به همين دليل است كه مقام ناظر با اتخاذ سياست‌هايي هرچند محدود‌كننده، از حقوق سهامداران خود به ويژه سهامداران خرد حمايت كند. گفت‌وگوي «اعتماد» را با وي مي‌‌خوانيد.




شما به بسياري از شايبه‌ها و شايعه‌ها در بازار پاسخ داديد به غير از شايعه تغيير خود، اين شايعه چرا مطرح شد، چه كساني آن را مطرح كردند و هدف‌شان چه بود؟

اين شايعه هيچ اساس و پايه‌يي نداشت، من فردي سياسي نيستم و همواره سعي كرده‌ام برمبناي كارشناسي كارها را پيش ببرم و بازار سرمايه را از تحولات سياسي دور نگه دارم زيرا من معتقدم سياسي نبودن بورس به نفع كشور بوده و سرمايه‌گذاران و سهامداران در آن احساس آرامش بيشتري مي‌كنند و راحت‌تر مي‌توانند در اين بازار فعاليت كنند.

در 18 شهريور ماه سال جاري از آنجا كه دوره دو سال و نيم كاري من به اتمام مي‌رسيد و بخشي از دوره مديريتي من نياز به تصميم‌گيري دوباره داشت، درنتيجه درهمان روزها جلسه شوراي بورس به رياست وزير اقتصاد و دارايي تشكيل شد و ايشان نسبت به ماندن من در بورس تصميم گرفت و حكم من را تمديد كرد. وقتي خبر يا شايعه تغيير من در بورس در تعدادي از سايت‌هاي غير رسمي مطرح شد من آن را يك شوخي تلقي كردم چرا كه كاملا بي‌اساس و منطق بود.

يعني اصلا پيگيري نكرديد كه چه كساني و با چه اهدافي اين شايعه را منتشر كردند؟

ببينيد ممكن است هركسي به هر دليلي از سازمان بورس دلخوري داشته باشد، ما كه نمي‌توانيم ادعا كنيم ازهمه تصميمات ما همه اقشار جامعه 100 درصد رضايت كاملا داشته باشد، طبيعي است عده‌يي دلخوشي از آن نداشته باشند، اما علي الظاهر نگرش سياسي در اين ماجرا نبوده و هدف اين افراد ايجاد التهاب در بازار بوده است.

در حال حاضر و در شرايط كنوني بازارشبهه‌يي در بازار وجود دارد مبني بر اينكه سياست‌ها و تصميمات شما براي كنترل بازار براي حفظ شاخص است، زيرا اين سياست‌ها به جو منفي بازار كمك مي‌كند و حافظ حقوق سهامداران نيست؟


من مخالف نظر عده‌يي هستم كه معتقدند مقام ناظر يعني صرفا يك تماشاچي بودن، درصورتي‌كه در هيچ جاي دنيا نقش مقام ناظر به عنوان يك تماشاگر تعريف نشده است، مردم هميشه در شرايط حساس و بحراني انتظار و توقع انجام يك كاري را دارند تا مشكل هر چه زودتر حل شود در غير اين‌صورت اگر قرار باشد ناظر هم تماشاچي باشد ديگر مشكلي حل نمي‌شود. مي‌خواهم اين را تاكيد كنم كه ما نمي‌توانيم تماشاچي از بين رفتن دارايي مردم باشيم به همين دليل هركاري بتوانيم در اين راستا انجام مي‌دهيم.

ما بررسي كرديم در بورس‌هاي دنيا هم در شرايط خاص بحراني كه اتفاق مي‌افتد در دوره‌هاي كوتاه‌مدت تصميماتي را مي‌گيرند كه بعضي از آنها دخالت مستقيم و بخشي نيز غير‌مستقيم در معاملات است، به عنوان مثال تغيير نرخ بهره يا ممنوع شدن فروش استقراضي به دنبال وقوع بحران مالي جهاني در بورس نيويورك نمونه‌هايي از اين دخالت‌ها محسوب مي‌شود كه براي كنترل هيجانات بازار صورت مي‌گيرد.

اما كارشناسان و فعالان بازار معتقدند اين بازار بحراني نيست، شاخص كل و قيمت‌ها به دليل رشد بسيار به سقف رسيده بودند و امروز در حال اصلاح خود هستند؟

بله حرف شما درست است من هم معتقدم اين بازار بحراني نيست بلكه دچار يك هيجان زدگي كوتاه‌مدت شده است در نتيجه كاري هم كه ما انجام داده‌ايم درجهت كاهش هيجانات و احساسات كوتاه‌مدت است و اتخاذ چنين سياست‌هايي هرچند محدود‌كننده، مي‌تواند كمي از

تب و تاب بازار كم كند. به عنوان مثال وقتي بحث نرخ خوراك پتروشيمي‌ها اتفاق افتاد و مجلس نرخ 15 سنت را به تصويب رساند و بعد از آن شوراي نگهبان براين تصميم مجلس ايراد وارد كرد، تمام اين اتفاقات اثرات رواني زيادي را بر بازار داشت به‌طوري كه ما بالاخره مجبور شديم نسبت به توقف نماد پتروشيمي‌ها اقدام كنيم تا شوراي نگهبان نظر نهايي خود را درباره نرخ خوراك بدهد زيرا وجود ابهام درباره نرخ خوراك و اثراتش بر سود و زيان شركت‌ها مبهم بود تا شفاف‌سازي كامل در اين باره انجام شود و امروز مي‌بينيم كه نماد پتروشيمي‌ها پس از شفاف‌سازي شركت‌ها درباره اثرات اين تصميم بر سودشان يكي پس از ديگري باز مي‌شود.

آيا اين كارها ريسك بازار را افزايش نمي‌دهد؟

خير، چنانچه نمادها باز بود ريسك بازار بيشتر مي‌شد چون در آن زمان سهامداران در فضايي مبهم و براساس شانس خريد و فروش مي‌كردند و ضرر زيادي را متحمل مي‌شدند.

آيا واقعا وقتي شاخص بالاست شما و مديران بورس با آن عكس يادگاري مي‌اندازيد؟

اين مساله در يكي از برنامه‌هاي تلويزيوني كه من در آن حضور داشتم مطرح شد و به نظر من اصلا سخن منصفانه‌يي نبود، چه موقع، چه كسي تا به حال در بورس با شاخص عكس انداخته است، اين سخن اصلا درست نيست و حرفي بدون مبناست، من هميشه و درهمه حال از زماني كه رييس سازمان بورس هستم، در اظهارنظرها و مصاحبه‌هايي كه داشته‌ام، تاكيد كرده‌ام كه نوسان جزو ذات بازار است و وقتي شاخص بالاست سهامداران بايد بدانند هميشه بالا نمي‌ماند و ممكن است به همان نسبت كه بالا رفته، كاهش هم داشته باشد. بنابراين همواره تلاش كرده‌ايم سرمايه‌گذاران را نسبت به ريسك‌هاي بازار سرمايه نيز متوجه كنيم تا آگاهانه وارد اين بازار شوند.

يعني حفظ شاخص بورس براي مقام ناظر هيچ اهميتي ندارد؟

خير، هيچ اهميتي ندارد، آنچه مهم است شفافيت است و نقدشوندگي، لذا در زماني كه به دليل نرخ خوراك فضايي مبهم براي پتروشيمي‌ها ايجاد شد ما نماد آنها را بستيم نه به اين خاطر كه شاخص ريزش نكند به اين دليل كه شفافيت ايجاد كند و مردم بدانند چه چيز را خريد و فروش مي‌كنند.

آيا اين موضوع صحت دارد كه در اين مدت كه بازار منفي بوده مقامات عالي‌رتبه بورس درتماس با حقوقي‌ها از آنها خواسته‌اند كه سهام نفروشيد؟


ما با حقوقي‌ها جلساتي داريم، حقوقي‌ها ديدشان بلندمدت است نه كوتاه‌مدت، به همين دليل در شرايط اخير با حقوقي‌ها هماهنگي‌هايي داشته‌ايم و داريم تا در زمان‌هايي كه بازار نيازمند كمك است حسب توانمندي و اعتقادي كه خودشان به سهام‌شان دارند از بازار و سهم خود حمايت و به بازار كمك كنند كه در همين راستا چندي پيش صندوق ثبات بازار سرمايه ايجاد شد تا در شرايطي بازار با اين وظيفه در شرايط رشد نسبت به عرضه سهام و در شرايط افت نسبت به خريد سهام اقدام كنند. وجود اين صندوق مختص ايران نيست و در تمام بورس‌هاي دنيا وجود دارد تا در شرايطي كه هيجانات و نوسانات كوتاه‌مدت بر بازار حاكم است. صندوق ثبات سهامداران عمده به بهبود بازار كمك مي‌كند، در بورس‌هاي امريكا البته نهادهاي ديگري مانند بازارگردان با وظيفه حفظ نقدشوندگي سهام يا سهام خزانه وجود دارد اما از آنجا كه ما هنوز در بورس ايران بازگردان به آن معنا يا حتي سهام خزانه نداريم بخشي از اين وظايف برعهده سهامداران عمده در بورس است.

سهامداران خرد 20 درصد از بازار سرمايه ايران را دراختيار دارند و مابقي متعلق به حقوقي‌ها و سهامداران عمده است، اما دردوران اخير ديده شد كه سهامداران حقيقي بازار را هدايت كرده‌اند، چرا نقش حقوقي‌ها در بازار كمرنگ بود؟


به نظر من اين موضوع يكي از نقاط قوت بورس ايران است كه سهامداران حقيقي در آن بسيار فعال هستند و اين مختص شرايط امروز نيست.

حركات و دادوستدهاي توده وار بازار نيز بيشتر است؟

بالاخره اين اتفاق هم ممكن است بيفتد، منتهاي مراتب، اين سرمايه‌گذاران بازار هم تجربه كسب مي‌كنند و حرفه‌يي‌تر مي‌شوند.

ضوابط معاملاتي جديد تا چه موقع ادامه خواهد داشت؟


اجراي اين سياست فعلا ادامه خواهد داشت تا شرايط بازار به تعادل برسد، الان هم اگر بازار در بعضي از روزها منفي مي‌شود، اما بازاري بسيار روان است.

درقانون چه تعريفي از مقام ناظر شده است؟

براساس ماده دو قانون، فلسفه تشكيل سازمان بورس ايجاد بازاري شفاف، منصفانه با كارايي لازم براي حمايت از حقوق سرمايه‌گذاران است. وظيفه مقام ناظر نيز نظارت بر فعاليت‌ها، برخورد با تخلفات، ايجاد شفافيت در بازار و توسعه همه‌جانبه آن است، بحث حمايت از حقوق سهامداران نيز به اين مفهوم است كه سازمان از هر ابزاري كه در قانون برايش ديده شده براي حفظ حقوق سرمايه‌گذاران استفاده كند.

آيا قانون به نهاد ناظر اجازه دخالت در بازار هم مي‌دهد؟

نام اين كارها دخالت نيست، حمايت از حقوق سهامداران و انتظام بخشيدن به بازار است، بازار سرمايه به عنوان يك بازار متشكل با بازار غير متشكل تفاوت‌هايي دارد كه فعاليت براساس ضوابط، قواعد و قانون از مهم‌ترين مشخصات آن محسوب مي‌شود تا هيجانات در اين بازار كاهش يابد.

با توجه به اينكه شما از مديراني بوديد كه از تغييرات مكرر و پي درپي احمدي‌نژاد مصون و با تغيير دولت هم برجاي خود مانديد، همكاري كدام دولت با شما بيشتر بوده است؟


من مشكل خاصي با دولت قبل و كنوني ندارم، اما درحال حاضر همكاري با دولت تدبير و اميد وجود دارد و ديدگاه‌هاي وزيران و مردان اقتصادي دولت كنوني به بازار سرمايه بسيار نزديك و مثبت است و در اين مدت نيز كمك زيادي به بورس كرد ه‌اند.







ليلي خامنه

منبع: روزنامه اعتماد - شماره 2912 - 12 اسفند 1392






.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
روی خوش به پتروشیمی‌ها

بوی صعود در بازار پیچید





به نظر می‌رسد که بازار سرمایه دیگر بهانه‌ای ندارد تا با تکیه بر آن، روند منفی را در پیش بگیرد. بازگشایی نماد پتروشیمی‌ها که مدتی است جار و جنجال به پا کرده‌اند، تابوی سقوط بازار پس از بازگشایی‌شان را شکست. هفته گذشته نماد پتروشیمی‌ها بازگشایی شد. اما این امر نه‌تنها سبب ریزش بازار نشد که بر عکس، بازار روی خوشی به آن نشان داد و در مسیر صعود قرار گرفت. در روزهای آغازین هفته گذشته، بازار سرمایه، بیشتر شاهد بی‌مهری سرمایه‌گذاران بود. جوی منفی، بازار را فرا گرفته بود و معاملات رونق چندانی نداشت. قانون جدید معاملات هم، خود عاملی برای کاهش حجم معاملات بود. اما کم‌کم و با نزدیک‌شدن به روزهای انتهایی هفته، ورق برگشت و بازار روی خوشی به سهامداران نشان داد. به‌نظر نمی‌رسد اخبار منفی دیگری باقی مانده باشد که از گوشه و کنار به بورس سیلی بزند. هر آنچه می‌توانست در ماه‌های اخیر رخ داد! بنابراین شاید بتوان با توجه به اینکه «بی‌خبری، خوش‌خبری است» در انتظار دمیدن روح سرمایه‌گذاری به بازار باشیم. در این بین حتی اگر شاهد بازگشت روند صعودی به بازار باشیم و سرمایه‌گذاران دست از قهر با بازار بکشند، نباید از این نکته غافل شویم که بازار ما مدتی است مریض شده و باید به دنبال واکسنی باشیم که دیگر دچار چنین تب بالایی نشود. نه اینکه خروج از بحران تنها مصادف باشد با انتشار اخبار صعود شاخص و بس. شاخص کل، هفته گذشته با افت 1/33درصدی به مدار 78‌هزار و 447واحد بازگشت. اما در کنار این افت شاخص، مبادلات در بازار روندی صعودی داشت. ارزش کل معاملات با رشدی 345/3درصدی روبه‌رو شد. حجم معاملات هم بر کوس افزایش کوبید و از تبادل یک‌هزارو528میلیون سهم در هفته ماقبلش، به دو‌هزارو 519میلیون سهم در هفته گذشته رسید.


جای خالی شرکت‌های رتبه‌سنجی در بورس

حمیدرضا امیریان با اشاره به خلأ شرکت‌های رتبه‌سنجی در بورس گفت: «متاسفانه در حال حاضر به دلیل عدم رتبه‌بندی شرکت‌ها و صنایع، کلیه شرکت‌های یک صنعت، به یک چشم دیده می‌شوند. به‌عنوان مثال می‌توان گفت که در حال حاضر، در صنعت پتروشیمی می‌توان شرکت‌هایی را یافت که از بازدهی خوبی برخوردارند اما، به دلیل بروز مشکلات اخیر در نرخ خوراک، بازار به سهام آنها بی‌توجهی می‌کند. این در حالی است که بررسی عملکرد این شرکت‌ها حکایت از بازدهی بالای آن در چند ماهه آینده دارد. اما اگر شرکت‌های رتبه‌سنجی نقشی فعال در بورس داشتند، می‌توانستند با اعلام رتبه شرکت‌ها، مسیر سرمایه‌گذاری را در شرکت‌های پرپتانسیل هموار کنند.از آنجایی که شرکت‌های رتبه‌بندی مستقل از فرآیند بازار عمل می‌کنند، می‌توانند اعتماد فعالان بازار را به اخبار خود جلب کرده و حتی در شرایط بحرانی که جو بازار منفی است، با اعلام رتبه شرکت‌ها، سهام خوب را از بد متمایز کنند.»
وی در ادامه به اعلام بودجه‌های محافظه‌کارانه شرکت‌ها نیز اشاره کرد و توضیح داد: متاسفانه در چند هفته اخیر، شاهد ارایه گزارش‌هایی به بورس هستیم که به نظر چندان واقعی نمی‌آیند و بیشتر با انحراف معنا‌داری از بودجه، به بورس ارایه شده و مورد تایید قرار می‌گیرند. در حالی که این گزارش‌ها نباید بیشتر از 10 الی 15‌درصد از بودجه اصلی انحراف داشته باشند. در برخی بورس‌های دنیا اگر بودجه اعلامی شرکتی، بدون دلیل خاصی، انحراف زیادی از بودجه اصلی داشته باشد، شرکت مزبور مشمول جریمه خواهد شد. اما در بورس ما گویا این روش که اواخر سال بودجه‌ها را محافظه‌کارانه اعلام کرده و نزدیک مجامع اخبار جدیدی را منتشر کنیم به صورت یک اصل درآمده است. تنها اتفاقی که در این میان رخ می‌دهد این است که عده‌ای سهامدار با چنین گزارش‌هایی متحمل ضررهای سنگین می‌شوند. این اختلاف‌ها را نه‌تنها در بودجه‌ها که گاه در نرخ‌های متفاوت تسعیر ارز در شرکت‌های مختلف نیز می‌توان مشاهده کرد. امیریان در ادامه توضیح داد: «البته شاید بتوان دلیل محافظه‌کاری شرکت‌ها را در بحث‌های بودجه، اجرای فاز دوم هدفمندی، قیمت‌های حامل‌های انرژی و شاید سیاست‌های اقتصادی دولت دانست. چراکه عدم شفافیت در این حوزه‌ها سبب شده است تا شرکت‌ها محافظه‌کارانه بودجه خود را اعلام کنند. اما بهتر این بود که آنها با درنظرگرفتن سناریو‌های مختلف، بودجه‌های متفاوتی را اعلام می‌کردند. به‌عنوان مثال شرکت‌ها در گزارش‌های خود اعلام می‌کردند در شرایط «الف» سود شرکت «ب» ریال و در شرایط «ج» سود شرکت «ح» ریال، می‌شود. این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه ابراز کرد: «ارایه گزارش‌ها به شکل کنونی سبب می‌شود تا سهامداران نه‌تنها اعتماد خود را به حسابرسان که پدیدآورنده این گزارش‌ها هستند از دست دهند بلکه بورس نیز به‌عنوان مقام ناظر و تایید‌کننده این گزارش‌ها زیر سوال خواهد رفت. این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تعدد فعالیت‌های سازمان بورس توضیح داد: در حال حاضر متولیان بورس ما همزمان فعالیت‌های زیادی را انجام می‌دهند. همین امر سبب شده است تا از کیفیت انجام امورشان کاسته شود. به این ترتیب در زمان بروز مشکلات به جای ریشه‌یابی تنها به دنبال مسکنی برای درمان موقتی مشکلات هستند. این در حالی است که شاید بهتر باشد این نهاد متولی به دنبال دلایل ریشه‌ای مشکلات بوده و با اجرای تدابیر لازم، از تکرار احتمالی آنها جلوگیری کند.» وی در ادامه خاطرنشان کرد: متولیان بورس از یک سو نزول کنونی را طبیعی دانسته و عنوان می‌کنند که نوسان ذات بازار است و اتفاق خاصی نیفتاده است، اما در مقابل، قانون محدودیت فروش را اجرا می‌کنند. چنین اتفاقی در بازار نشان‌دهنده پارادوکسی در حرف و عمل آنهاست. چراکه اگر حادثه‌ای رخ نداده اعمال محدودیت به چه منظور است؟


امیریان با اشاره به این نکته که سرمایه ذاتا باهوش و ترسو است ابراز کرد: «سرمایه به محض اینکه احساس عدم امنیت کند به سرعت مکانش را تغییر می‌دهد. زیرا این تنها حربه‌ای است که می‌تواند ارزش خود را حفظ کند. متاسفانه در حال حاضر ترس از ادامه افت قیمت سبب تجمع فروش شده است. حال اگر با ایجاد محدودیت‌ها سعی در پاک‌کردن صورت مساله داشته باشیم تنها سبب می‌شود تا انرژی بزرگی را تلنبار کرده و مانع خروج آن شویم اما بیم آن می‌رود که یک روز این انرژی تلنبارشده به‌یکباره منفجر شود و آثار منفی بسیاری در بازار بر جای گذارد. وی با پیشنهاد به نظام‌مندکردن نظرات مدیران سازمان خاطرنشان کرد: «متولیان بازار باید جملگی نظرات خود را همسو کنند و تحلیل یکسانی از شرایط بازار ارایه دهند. چراکه صحبت این افراد برای سرمایه‌گذاران نو ورود و مردم عادی حجت است. زمانی که این افراد عدم وجود حباب را تایید می‌کنند و به فاصله اندکی بازار با ریزش شدید مواجه می‌شود سبب شکسته‌شدن اعتماد‌ها می‌شود. این پدیده سبب عدم امنیت سرمایه‌گذاری در بورس می‌شود و مفهومی ندارد جز فرار دایم سرمایه از این بازار. همین امر سبب خواهد شد تا نه‌تنها شاهد خروج سرمایه از بازار باشیم که این خروج سرمایه به دنبال خود از عمق بازار نیز می‌کاهد.




آرزو علیمدد

منبع: روزنامه شرق - شماره 1971 - 17 اسفند 1392












.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]قواعد دستوري شاخص را حفظ نكرد[/h]گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار ديروز در حالي با افت قابل توجه 9/0 درصدي شاخص كل مواجه شد كه تقريبا تمامي صنايع با اين روند همراهي كردند. اما طي روز گذشته، ارزش كل معاملات بورس به 371 ميليارد تومان رسيد كه با حذف معاملات بلوكي «شپنا» به 200 ميليارد تومان مي‌رسد و همچنان نشان از عدم پويايي بازار دارد.
نسبت قيمت به درآمد (P/E) بالا در كل بازار، ورود به هفته‌هاي پاياني سال و احتمال افزايش هزينه‌ها در سال آينده از جمله عواملي است كه احتمال رشد شاخص تا پايان سال را به شدت كاهش مي‌دهد. به گزارش سنا، خواجه نصيري مدير نظارت بر بازارها و بورس‌هاي سازمان بورس در رابطه با تغيير قواعد جديد معاملاتي عنوان كرده است: آن بخش از سهامداران حقوقي كه با سفارش همزمان خريد و فروش قصد در افزايش نقدشوندگي بازار دارند مشمول سقف فروش نخواهند بود. با اين حال، همچنان اين قواعد دستوري نتوانسته و نمي‌تواند به بهبود وضعيت بازار كمك كند؛ زيرا تعادل در عرضه و تقاضا در چنين شرايطي امكان پذير نخواهد بود. از سوي ديگر، ثبات در بازارهاي موازي نظير سكه و طلا طي روزهاي اخير ايجاد شده است و پيش بيني مي‌شود تا اواسط فروردين ماه سال آينده نيز ركود نسبي در آنها برقرار باشد.
در معاملات روز گذشته، گروه دارويي روند منفي خود را ادامه داد. «تيپيكو» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور فعال سهامداران حقوقي در نقش خريدار به خود اختصاص داد.
همچنين، حمل و نقلي‌ها روند نزولي خود را ادامه دادند. «حكشتي» كه حدود 90 درصد ارزش بازار اين گروه را در اختيار دارد، در حالي بيشترين حجم معاملات را در اختيار داشت كه 90 درصد خريداران را سهامداران حقوقي تشكيل داده بودند.
روند منفي گروه رايانه‌اي نيز ادامه يافت. «مداران» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور نسبتا فعال سهامداران حقوقي در نقش خريدار به خود اختصاص داد.
در اين شرايط، گروه غذايي مسير نزولي خود را همگام با بازار ادامه داد. «وبشهر» با حمايت قابل توجه حقوقي‌ها بيشترين حجم معاملات اين گروه را در اختيار داشت.
گروه ساختماني نيز روند منفي خود را ادامه داد. «ثاخت» با حضور كامل سهامداران حقيقي، بيشترين حجم معاملات اين گروه را در اختيار گرفت.
اما گروه برقي بار ديگر به مسير نزولي بازگشت. «بترانس» در حالي روز منفي را پشت سر گذاشت كه در پيش بيني سود سال آينده خود حدود 73 درصد رشد را اعلام كرده بود. اين نماد بيشترين حجم معاملات گروه را با حضور حقوقي‌ها در نقش خريدار در اختيار داشت.
گروه ماشين‌آلات و تجهيزات نيز روند منفي خود را ادامه داد. «تكنو» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور 100 درصدي حقيقي‌ها در اختيار گرفت. P/E پايين اين نماد (3/4 مرتبه) گرچه در نگاه اول تعجب برانگيز است، اما بايد در نظر داشت كه اين شركت در گزارش 9 ماهه خود تنها 10 درصد از پيش بيني EPS خود را محقق كرده است.
در معاملات ديروز، روند منفي گروه لاستيك و پلاستيك ادامه يافت. «پسهند» با P/E عجيب 3 مرتبه، بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور كامل حقيقي‌ها در اختيار داشت. در خصوص نسبت قيمت به درآمد اين نماد بايد به افت 62 درصدي پيش بيني EPS آن براي سال آينده نسبت به سال جاري رجوع شود. بر اين اساس، اگر پيش‌بيني جديد در نظر گرفته شود، P/E در حدود 6/7 مرتبه خواهد شد كه كاملا با متوسط بازار هماهنگ است.
در اين شرايط، گروه كاشي و سراميك روند منفي خود را ادامه داد. «كترام» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور 100 درصدي حقيقي‌ها به خود اختصاص داد.
در نهايت، قندي‌ها روند منفي خود را ادامه دادند. اين گروه به علت مصرف بالاي انرژي از اجراي مرحله دوم هدفمندي‌ها به شدت متاثر خواهند بود. «قپيرا» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور سهامداران حقيقي در اختيار
گرفت.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
با حفظ مزيت نسبي در بازارهاي سرمايه‌گذاري:

[h=1]بورس متعادل مي‌شود؟[/h]گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار ديروز در حالي با افت ملايم 4/0 درصدي شاخص مواجه شد كه عمده صنايع با اين روند همراهي كردند. ارزش معاملات روز گذشته به حدود 380 ميليارد تومان رسيد كه با حذف معاملات بلوكي «شپديس»، اين رقم به حدود 210 ميليارد تومان مي‌رسد كه نسبت به ميانگين آن از ابتداي سال پايين‌تر است.
اما با مقايسه ارزش معاملات روزانه طي دو هفته اخير (كه كمتر از 150 ميليارد تومان بود) مي‌توان دريافت كه در حال حاضر بازار از حالت ركود عميق خارج شده و در صورت آزاد گذاشتن بازار و جلب مجدد اعتماد سهامداران مي‌توان شاهد رشد آن بود. طي روزهاي اخير، زمزمه‌هاي مربوط به افزايش نرخ سود بانكي به عنوان يكي از رقباي اصلي بازار سرمايه به گوش مي‌خورد كه به گزارش «ايسنا»، دكتر سيف رئيس كل بانك مركزي با حضور در كميسيون اقتصادي مجلس از عدم افزايش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي خبر داد. همچنين، پيش بيني بانك مركزي از عدم افزايش قيمت دلار به عنوان يكي ديگر از بازارهاي موازي مي‌تواند مزيت نسبي بورس را در ميان بازارهاي سرمايه‌گذاري حفظ كند. گرچه كاهش نرخ دلار از منظر رقابت ميان بازارهاي سرمايه‌گذاري به نفع بورس است، اما بايد توجه داشت كه اين امر بر كاهش قيمت فروش بسياري از شركت‌هاي بورسي نيز اثرگذار است و مي‌تواند ميزان سودآوري شركت‌ها به ويژه صادراتي‌ها را تحت تاثير قرار دهد. از سوي ديگر، رويكرد دولت مبني بر حمايت از توليد داخلي مي‌تواند منجر به اميدواري به آينده بورس شود. در اين رابطه، به گزارش «ايسنا» نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت از حذف ممنوعيت‌ها و به‌طور كلي تسهيل امور صادراتي سخن گفته است كه مي‌تواند بر شرايط شركت‌هاي بورسي موثر باشد. علاوه‌بر اين، افزايش هزينه‌های ناشي از اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها يكي ديگر از عوامل نگران كننده سهامداران بورسي است. به گزارش خبرگزاری فارس، نوبخت، معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور از اختصاص 10 هزار ميليارد تومان از درآمد هدفمندي به توليد خبر داده است. اين امر فارغ از آثار مثبت و منفي بر اقتصاد كشور، مي‌تواند بخش قابل توجهي از هزينه‌هاي اعمالي بر توليدكنندگان را مشروط بر عدم ايجاد ويژه خواري جبران كند كه در نهايت به نفع سهامداران بورسي است. بنابراين، با توجه به عوامل مختلف يادشد، بورس در چند ماه آينده روند متعادلی خواهد داشت، كه البته با توجه به بيشتر بودن اثر رواني عوامل منفي در شرايط فعلي بايد هر چه سريع‌تر عوامل بي اعتمادي حذف شوند تا اين روند كم نوسان سير نزولي نداشته باشد. در معاملات روز گذشته، گروه محصولات شيميايي روند منفي خود را ادامه داد. «شپديس» بيشترين حجم معاملات اين گروه را در حالي در اختيار داشت كه عمده معاملات آن به صورت بلوكي ميان سهامداران حقوقي انجام شد.
روند منفي گروه فرآورده‌هاي نفتي نيز ادامه يافت. «شبندر» از جمله نمادهاي مثبت اين گروه بود كه بيشترين حجم معاملات را با حضور بسيار فعال سهامداران حقوقي به ويژه در نقش خريدار به خود اختصاص داد.
از سوي ديگر، روند مثبت بانكي‌ها متوقف شد. «وبملت» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور فعال سهامداران حقوقي در نقش خريدار در اختيار گرفت. اين نماد با نسبت قيمت به درآمد (P/E) مناسب (8/5 مرتبه) كه قرار است افزايش سرمايه دهد، در روزهاي اخير با اقبال سهامداران مواجه بوده و توانسته طي 5 روز معاملاتي گذشته بيش از 14 درصد رشد قيمت را تجربه كند. اما گروه فلزات اساسي روند منفي خود را ادامه داد. «فولاد» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور پررنگ حقوقي‌ها در نقش خريدار در اختيار داشت.
در اين شرايط، شركت‌هاي چندرشته‌اي صنعتي روند نزولي خود را ادامه دادند. «وصندوق» در حالي بيشترين حجم معاملات اين گروه را به خود اختصاص داده بود كه عمده معاملات آن به صورت بلوكي ميان سهامداران حقوقي انجام شد.
همچنين، گروه كانه‌هاي فلزي روند منفي خود را ادامه داد. «كروي» با حضور 100 درصدي سهامداران حقيقي بيشترين حجم معاملات اين گروه را در اختيار داشت.
مخابرات نيز روند منفي روزهاي اخير خود را ادامه داد. طي معاملات روز گذشته، «اخابر» با حضور فعال حقوقي‌ها در نقش خريدار مواجه بود. ديروز، روند منفي گروه سيماني ادامه يافت. «ستران» بيشترين حجم معاملات اين گروه را با حضور پاياپاي سهامداران حقوقي در نقش خريدار و فروشنده به خود اختصاص داد. اما خودرويي‌ها كه همچنان در غياب نماد «خودرو» معاملات خود را انجام مي‌دهند منفي بودند. «خبهمن» كه عمده معاملات آن به صورت بلوكي ميان حقوقي‌ها انجام شد بيشترين حجم معاملات گروه را در اختيار داشت.
در نهايت، سرمايه‌گذاري‌ها همگام با بازار منفي شدند. «وساپا» در ميان نمادهاي يكدست قرمزپوش اين گروه در حالي بيشترين حجم معاملات را در اختيار داشت كه سهامداران حقوقي در نقش فروشنده حضور نسبتا فعال‌تري داشتند.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]برگشت بورس به زیر77 هزار[/h]
شاخص چرا سقوط می‌کند؟
دنیای اقتصاد- شاخص بورس تهران دیروز را هم در مسیر نزولی خود ادامه داد تا به این ترتیب با افت 636 واحدی تا کانال 76 هزار واحدی که 4 ماه پیش ازآن خود کرده بود، عقب‌نشینی کرد و به 76 هزار و 582 واحد رسید. این در حالی است که تحلیل‌ها نشان از قابلیت این بازار برای بازگشت به مدار 80 هزار واحد تا پایان سال را دارد؛ به شرطی که اطمینان به بازار بازگردد. در این بین روند رو به رشد بازارهای موازی طی این مدت تا حدی کنترل شده است که می‌تواند خبر خوبی برای بورس باشد.

شاخص به زير 77هزار واحد رفت
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته همچنان شاهد جريان كاهشي قيمت‌ها بود، به گونه‌اي كه شاخص كل با افت 82/0 درصدي از كف 77هزار واحد نيز گذشت و در 76هزار و 582واحد آرام گرفت.
در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه همچنان تداوم محدوديت فروش و تبعات آن مهم‌ترين موضوع پيش روي معامله‌گران بود. در همين رابطه البته برخي منابع خاطرنشان كردند كه اعضاي شوراي بورس در جلسه دوشنبه شب خود بر لزوم رفع محدوديت‌ها تاكيد كرده و احتمالا اين محدوديت‌ها در روزهاي آتي لغو خواهد شد. اكثر فعالان بازار محدوديت برقرار شده روي فروش را عامل خروج معامله‌گران عمده از بازار ارزيابي كرده و رفع محدوديت‌ها را عاملي براي بهبود شرايط در ميان مدت ارزيابي مي‌كنند. در بازار ديروز معامله‌گران در تحولات مهم شاهد پايان سفر كاترين اشتون به ايران بودند كه به لحاظ سياسي خبر خوبي براي بازار به شمار مي‌رفت. در همين حال در تحولات اقتصادي، اقتصاد كشور همچنان با تغييرات نرخ بهره مواجه است كه دامنه آن به اوراق بورسي نيز كشيده شده و قرار است براي نخستين بار عرضه اوراق به كسر قيمت صورت گيرد. در گروه معدني ديروز كاهش شديد بهاي سنگ‌آهن موجب شگفتي كارشناسان شد؛ بهاي سنگ‌آهن در هفته جاري بين 8 تا 15درصد در انواع رده‌ها كاهش يافته است كه ادامه اين كاهش مي‌تواند موجب تاثير‌پذيري فعاليت معادن سنگ‌آهن شود. نگراني از وضعيت اقتصادي چين موجب بروز چنين كاهشي شده است. در گروه تجهيزات، نماد نيروگاه عسلويه در شرايطي ديروز با صف فروش همراه شد كه فرصت عرضه اوليه اين شركت براي بازگشايي نماد متوقف مپنا تقريبا از بين رفته است. شركت مپنا از تاريخ 7 بهمن ماه سال جاري به‌منظور ارائه‌ اطلاعات شفاف‌سازي متوقف شده است. شركت مپنا در تاريخ 8 بهمن‌ماه اقدام به شفاف‌سازي اطلاعات مربوطه كرده است. با توجه به شفاف‌سازي صورت گرفته، پيش‌بيني درآمد هر سهم «رمپنا» براي سال مالي منتهي به پايان اسفند ماه سال 92 تغييري نكرده است و همان مبلغ 493 ريال براي هر سهم است كه با وجود ارائه گزارش شفاف‌سازي اين نماد مورد بازگشايي قرار نگرفته است. در گروه تصفيه نفت ديروز پالايشگاه شيراز با 20درصد تعديل منفي گزارش خود را منتشر كرد. شركت پالايش نفت شيراز با سرمايه‌اي بالغ بر 102 ميليارد و 754 ميليون و 900 هزار تومان اولين پيش‌بيني درآمد هر سهم در سال مالي منتهي به 29 اسفند 93 را مبلغ 2 هزار و 379 ريال عايدي خالص پيش‌بيني كرده است. در گروه واسطه‌گري مالي، مجمع عمومي فوق‌العاده و عادي سهامداران شركت سرمايه‌گذاري پرديس به تقسيم 100 ريال سود نقدي و 600 ريال جايزه به ازاي هر سهم منجر شد. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن ارزش معاملات نيز به 253ميليارد تومان بالغ شد.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
جزئیات لغومحدودیت سقف‌فروش دربورس


22 اسفند 1392

مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مصوبه هیئت مدیره سازمان بورس درخصوص لغو ضوابط معاملاتی مربوط به سقف فروش، بروز نشانه های تعادل و ثبات در بازار سرمایه و افزایش سطح مشارکت سهامداران بزرگ در بازار را مهمترین عوامل این تصمیم عنوان کرد.


محمود رضا خواجه نصیری گفت: همانطور که از ابتدا هم اعلام شده بود، این ضوابط معاملاتی، بصورت موقت و با هدف کاهش رفتارهای هیجانی در بازار و صیانت از حقوق سهامداران خرد، تصویب شده بود که طی دوره اجرای این طرح نیز آثار مثبتی در این خصوص بجا گذاشت.

وی خاطرنشان کرد: در مدت اجرای این ضوابط، وضعیت بازار بصورت مستمر توسط سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس پایش و چندین جلسه با سهامداران بزرگ بازار با هدف ارزیابی شرایط بازار وجمع بندی و تصمیم گیری درخصوص زمان مناسب برای پایان ضوابط مذکور، برگزار شد که در مجموع، با توجه به افزایش سطح تقاضا و کاهش سطح عرضه در طول اجرای این طرح، از یک سو و نیز افزایش میزان خرید روزانه سهامداران بزرگ، هیئت مدیره سازمان تصمیم گرفت نسبت به لغو این ضوابط از روز شنبه، 24 اسفند اقدام کند.

این مقام مسئول با اشاره به افزایش سطح مشارکت حقوقی ها از 30 درصد در روز شروع طرح به حدود 70 درصد طی روزهای اخیر گفت: حجم خرید شرکتهای حقوقی از 500 میلیارد ریال در روز 23 بهمن (روز قبل از شروع اجری طرح) به 1270 میلیارد ریال در روز معاملاتی گذشته افزایش یافت که این موضوع، خود حاکی از افزایش چشمگیر سطح حضور سهامداران بزرگ و حقوقی در بازار است.

مدیر نظارت بر بورس ها و بازار های سازمان بورس همچنین به روند بازگشایی نماد پتروشیمی ها در فاصله زمانی اجرای این ضوابط اشاره و خاطرنشان کرد: در طول اجرای طرح، اغلب نمادهای معاملاتی متوقف، به ویژه گروه پتروشیمی که با ابهام مربوط به نرخ خوراک مواجه بودند، پس از رفع ابهامات، بازگشایی و وارد چرخه معاملات شدند.

خواجه نصیری افزود: برخی از سهامداران بزرگ که عرضه های سنگین آنها در بازار، تا قبل از اجرای طرح، به دلیل تشدید پدیده صف نشینی در بازار، به ویژه در بین سهامداران حقیقی، موجب ایجاد جو هیجانی و بروز آثار نامطلوب در بازار می شد، پس از اجرای ضوابط جدید توانستند با قیمت پایانی اقدام به جابجایی سهام و تأمین نقدینگی موردنیاز خود نمایند، به این ترتیب بخشی از فشار عرضه های بالقوه بازار کاسته شد.

به گزارش اقتصاد آنلاتین به نقل از ایسنا، وی گفت: با توجه به بروز علائم ثبات و رفع برخی نگرانی ها درخصوص حاکم شدن فضای هیجانی در بازار، مقرر شد در جهت تسهیل در مبادلات شرکت های حقوقی و سهامداران بزرگ، ضوابط معاملاتی مربوط به سقف فروش از شنبه، 24 اسفند لغو شود که موضوع جهت اجرا به بورس تهران و فرابورس ابلاغ شد.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
بورس در انتظار روزهاي بهتر


22 اسفند 1392


گروه بورس- شروين شهرياري: بورس تهران پس از تجربه حدود يك ماه برقراري مقررات استثنايي محدوديت فروش سهام، از روز شنبه شاهد برگشت شرايط معاملات به وضعيت عادي خواهد بود.

 اين خبر كه روز گذشته روي خروجي سايت اطلاع رساني بورس قرار گرفت با استقبال فعالان بازار مواجه شد، زيرا در هفته جاري نوعي اجماع بين سرمايه‌گذاران در خصوص آثار منفي تداوم مقررات فعلي بر نقدشوندگي سهام و تبديل آن به يك ريسك اضافي در جهت عدم تعادل بازار ايجاد شده بود. به این ترتيب، با همراهي نهاد ناظر، از آغاز آخرين هفته معاملاتي بازار (24 اسفند) كليه محدوديت‌هاي مربوط به عرضه سهام حذف خواهد شد تا بورس بار ديگر شاهد برقراري نقش طبيعي عرضه و تقاضا در كشف نرخ سهام باشد.
 نكته جالب توجه اينكه در روز گذشته، معامله گران به اين خبر واكنش مثبتي نشان دادند؛ به رغم آنكه قبلا تصور مي‌شد حذف اين مقررات بازار را با ريسك يك موج فروش جديد مواجه مي‌كند. به این ترتيب با افت 4/2 درصدي شاخص بازار سهام در هفته گذشته و عقب‌نشيني 5/14 درصدي از اوج روز 15 دي ماه به نظر مي‌رسد اصلاح قيمت‌ها در بازار به فاز نهايي خود نزديك شده و بورس تهران با فضايي بهتر از دو ماه اخير به استقبال سال نو برود. 
تجربه‌اي كه ناگزير بود...
شايد اگر به رشد سه رقمي شاخص در سال 92 استناد شود، امسال يكي از سودآورترين سال‌هاي بورس تلقي شود، اما اگر از حال و روز اين روزهاي سهامداران جويا شويد شرايط متفاوت است.
 واقعيت اين است كه سقوط غيرمترقبه دو ماه اخير با توجه به تمركز بخش مهمي از سرمايه افراد حقيقي در سهام كوچك و متوسط (كه بيش از دو برابر افت ميانگين 15 درصدي شاخص در اين دوره سقوط كرده‌اند)، كام بسياري از سهامداران را پس از سود شيرين 9 ماه اول سال تلخ كرده است. اين تجربه هر چند به ظاهر ناگوار بود، اما به دليل رشد فاقد منطق اقتصادي قيمت بسياري از سهام و سبقت آن از ارزش ذاتي رويدادي ناگزير بود كه دير يا زود اتفاق مي‌افتاد. 
نكته مثبت اصلاح اخير قيمت‌هاي سهام آن است كه اين اتفاق در بستري امن به لحاظ متغيرهاي پيراموني بازار (به ويژه شرايط سياسي) صورت گرفته است، زيرا در صورت تلاطم در شرايط محيطي، عمق اصلاح جاري مي‌توانست به مراتب بيشتر باشد. اكنون، با عنايت به تداوم ثبات محيطي و تعديل نرخ‌هاي سهام، اين فرصت ايجاد شده كه بازار بار ديگر مسير طبيعي خود را بازيابد و جذابيت دوباره قيمت‌ها منطبق با پتانسيل‌هاي سودآوري شركت‌ها ايجاد شود.
 البته با لحاظ كردن متغيرهاي اقتصادي موجود (به ويژه نرخ سود بانكي بالا) و نيز ارزش‌گذاري فعلي بازار سهام (P/E=7)، چشم انداز هر گونه رونق در بورس تهران لزوما با شيب ملايم و در گذر زمان قابل تحقق خواهد بود و هر گونه افزايش شتابان نرخ‌ها مي‌تواند موجب بر هم خوردن دوباره رابطه ارزش ذاتي با قيمت‌ها و ايجاد پتانسيل تشكيل فازهاي اصلاحي مشابه دو ماه اخير در بازار سهام شود. 
بازار و افزايش نفسگير سود بانكي
اين روزها، پيشنهاد نرخ‌هاي سود فراتر از 23 درصد به صورت سپرده‌هاي روزشمار چند ماهه روي تابلوهايي در فضاي بانك‌هاي كشور به چشم مي‌خورد. اين وضعيت كه ناشي از سياست‌هاي انضباطي بانك مركزي در ماه‌هاي اخير است بانك‌ها را به سمت جذب منابع با نرخ‌هاي بالاتر به‌منظور جبران كسري نقدينگي در روزهاي پاياني سال سوق داده است. از سوي ديگر، نرخ تورم ماهانه بهمن ماه نيز توسط بانك مركزي 4/0 درصد اعلام شده كه در مقايسه با رشد بيش از 5 درصدي متوسط قيمت‌ها در بهمن ماه 91 يك ركورد جالب توجه در مهار تورم به شمار مي‌رود. به این ترتيب از ابتداي فعاليت دولت يازدهم، نرخ ميانگين تورم ماهانه در حد يك درصد محقق شده كه به معناي احتمال كاهش سريع تورم سالانه به كمتر از 20 درصد ظرف دو ماه آينده است. 
به دليل افت پرشتاب تورم و چشم‌انداز آتي آن، نرخ‌هاي كنوني سود سپرده‌هاي بانكي روز به روز جذابيت بيشتري نزد سرمايه‌گذاران مي‌يابند، چرا كه پس از سال‌ها زيان، اين روزها سپرده‌گذاري در بانك به معناي افزايش قدرت خريد پول با گذشت زمان است. اين شرايط همچنين تاثير مستقيمي بر افق كوتاه مدت بازار سرمايه دارد، چرا‌كه از يك سو با قفل شدن هر چه بيشتر نقدينگي در سپرده‌هاي بانكي منابع كمتري در دسترس بازار قرار مي‌گيرد و از سوي ديگر، بازدهي متوسط بورس با توجه به ميانگين فعلي ارزش‌گذاري سهام (P/E=7) قابل رقابت با نرخ‌هاي بالاي كنوني سود روز شمار نيست. با اين حال به نظر مي‌رسد با عنايت به افق متغيرهاي اقتصادي، اين وضعيت تنها در كوتاه مدت دوام داشته باشد و با تثبيت روند كاهشي تورم در نيمه نخست سال آينده، نرخ‌هاي سود سالانه فراتر از 20 درصد براي سپرده‌هاي بانكي به سرعت تعديل شود.
نشانه‌هاي تزلزل در چين و ضرورت توجه به آن
بازار داخلي اوراق قرضه در چين براي نخستين بار در طول تاريخ شاهد شكست يكي از شركت‌ها (در بخش انرژي خورشيدي) در ايفاي تعهدات خود در زمينه پرداخت سود اوراق در هفته جاري بود. اين مهم از سوي كارشناسان به عنوان نشانه‌اي تلقي شد كه دولت چين ممكن است ادامه مراقبت گلخانه‌اي و تزريق بي‌حد و حصر اعتبار به شركت‌ها را متوقف كند و اجازه دهد تا شركت‌هاي ضعيف‌تر ورشكسته شوند. 
با توجه به نسبت هشدار‌انگيز 160 درصدي بدهي شركت‌هاي چيني در مقايسه با كل توليد ناخالص داخلي (كه 50 درصد از متوسط اقتصادهاي توسعه يافته بيشتر است) هر گونه كند شدن رشد اقتصادي چين يا وقفه در پمپاژ اعتبار بانكي آسان به اين بخش به زعم بسياري از كارشناسان مي‌تواند يك سلسله از ورشكستگي‌هاي ممتد در شركت‌هاي چيني را رقم بزند. 
در هر حال در واكنش به اين تحولات، بازار سهام شانگهاي سقوط خود را از ابتداي سال ميلادي در هفته جاري تا سطح 10 درصد گسترش داد و قيمت فلزات اساسي نيز در اثر نگراني از افت تقاضاي اژدهاي زرد افت شديدي تجربه كردند؛ تا آنجا كه قيمت مس با حدود 8 درصد ريزش به كمتر از 6500 دلار در هر تن افت كرده است.
 با توجه به ارتباط سودآوري بخش مهمي از شركت‌هاي بورس تهران با قيمت مواد اوليه و كالاها به نظر مي‌رسد فعالان بورس تهران بايد از اين پس، بيش از پيش تحولات مربوط به چين را دنبال كنند تا از احتمال بروز يك بحران غيرمترقبه در دومين اقتصاد بزرگ جهان و عواقب آن در زمينه سقوط قيمت فلزات و كالاهاي اساسي در امان بمانند.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[h=2]مدیرعامل شرکت بورس در گفت‌وگو با ایسنا:
[/h] [h=1] سرمایه‌گذاران حوصله کنند/ بازدهی بالاتری از سایر بازارها داریم

[/h]










مدیرعامل شرکت بورس با بیان اینکه انتظار می رود حذف محدودیت فروش به نقدشوندگی بازار کمک کند، از سهامداران خواست که حوصله کرده و در خرید و فروش عجله نکنند.

دکتر حسن قالیباف اصل در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)در خصوص لغو ضوابط معاملاتی جدید گفت:ضوابط معاملاتی جدید که با ضرورتی خاص وضع شده بود،بعد از برطرف شدن ضرورت و به تعادل رسیدن بازار، برطرف شد.

وی با بیان اینکه محدودیت فروش بعد از به تعادل رسیدن بازار و با هماهنگی سازمان بورس برطرف شد،افزود:انتظار می رود حذف این محدودیت به نقدشوندگی بازار کمک کند.

مدیر عامل شرکت بورس در خصوص وضعیت بورس تا پایان سال گفت:سهامداران باید با مطالعه اقدام به خرید و فروش کرده و بلند مدت فکر کنند و در خرید و فروش سهم عجله نکنند زیرا بازار سرمایه بازاری است که هرکسی در آن حوصله کرده، بازدهی بالاتر از بازدهی سایر بازارها کسب کرده است.


قالیباف ادامه داد:بنابراین سهامداران باید حوصله کرده و گزارشات شرکتها را بررسی کنند زیرا کسی که با مطاله وارد این بازار شده توانسته است بازدهی مطلوبی کسب کند.

وی اظهار کرد: قیمت سهام در کوتاه مدت دچار نوسان می شود ولی روند های بلند مدت سهم مهم است زیرا تجربه نشان داده که بازار سرمایه در بلند مدت بازدهی بالاتری از سایر بازارها کسب کرده است لذا باید سهامداران در این بازار حوصله کرده و با اقدامات کارشناسی اقدام به خرید و فروش سهام کنند.

مدیر عامل شرکت بورس با بیان اینکه در این بازار شرکتهایی حضور دارند که دائما در حال تولید و رشد هستند،تصریح کرد: هر سهمی قیمتی دارد به طوری که هر کسی سهم را به قیمت خریده باشد، مناسب خریده است و قطعا بازدهی کسب می‌کند لذا این اقدام سرمایه گذار است که با مطالعه این کار را انجام دهد.

وی با بیان اینکه مصوباتی در خصوص نرخ خوارک شرکت‌های پتروشیمی و باز شدن نماد پتروشیمی‌ها در بازار سرمایه اثر گذار بود،خاطرنشان کرد:نوسان در ذات بازار بوده و بازار سرمایه دچار نوسان می شود ولی اینکه بازار سرمایه افزایش و کاهش می یابد نمی توان گفت که بازار حبابی شده است.

قالیباف افزود:قطعا در زمان افزایش قیمت‌ها، امکان دارد قیمت یک سهام زیاد افزایش پیدا کند ولی اتفاقاتی رخ داد که اثرات آن در بازار سرمایه نمایان شد.







.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
همه محدوديت‌هاي بورس را بردارید


24اسفند 1392

گروه بورس- بهاره نوري: بالاخره پس از كش و قوس‌هاي فراوان طي هفته‌هاي اخير شيوه معاملاتي محدوديت فروش برداشته شد؛ سياستي كه براساس آن بين ساعت 8:30 تا 12 سقف مجاز ورود سفارش فروش از هر كد معاملاتي در هر نماد 2 درصد حجم مبنا يا 50 هزار سهم (هر كدام بيشتر باشد) بود و اگرچه بين ساعت 12 تا 12:30 سقف فوق اعمال نمي‌شد، ولي سفارش‌هاي خريد و فروش صرفا به قيمت پاياني ساعت 12 و آن هم از نوع انجام و ابطال مي‌توانست وارد سامانه شود.
اين دستورالعمل به نظر بيشتر كارشناسان بازار باعث شد كه بازار از حالت حراج خارج شده و به يك بازار سفارشي كه هدف آن حفظ شاخص است، تبديل شود.پيامد ديگر اين سياست طولاني‌تر شدن پروسه روند اصلاح شاخص بود كه در واقع شاخص عدم توانايي خود اصلاحي سريع را در زمان جبران كرد و مجبور شد يك پروسه طولاني را طي كرده و نزديك به 12درصد افت كند، در حالي كه اگر اين اتفاق به صورت لحظه‌اي و در زمان مناسب انجام مي‌شد قيمت سهام با اين افت روبه‌رو نشده و كاهشي متناسب با ريزش شاخص را تجربه مي‌كرد، نه در خيلي از موارد بيش از دو برابر آن.در اين بين سازمان معتقد است كه تنها براي حمايت از سهامداران جزء و تازه‌وارد خود اين سياست را اعمال كرده، در حالي كه آنان نيز نفعي از اين سياست نبردند؛ چراكه طي اين مدت شاخص در حدود 3 هزار و 500 واحد ديگر ريزش داشت و قطعا سهامدار حقيقي تازه‌وارد، بار اين ريزش را به دوش كشيد.به نظر مي‌رسد سازمان بايد به عنوان نهاد ناظر قبل از اتخاذ چنين تصميماتي از نمادهاي ديگر بازار از جمله شوراي بورس و فعالان آن نيز نظرخواهي كند تا ريسك تصميم خود را به حداقل برساند و بهترين تصميم‌گيري را در شرايط سخت داشته باشد. 
اعضاي شوراي بورس نظر مثبتي درخصوص محدوديت‌هاي شيوه معاملاتي جديد كه در چند هفته اخير معمول شد، نداشتند و نهايتا راي و اصرار آنها براي رفع اين محدوديت‌ها باعث شد كه از امروز وضعيت به شيوه سابق برگردد.حسين عبده‌تبريزي از اعضاي شوراي عالي بورس در اين زمينه گفت: با توجه به آنكه جلسات رسمي شورا حداكثر ماهي يك بار تشكيل مي‌شود و در چند ماه اخير 3 بار شورا تشكيل جلسه داده و از طرفي ساير جلسات شورا كه به نشست فرعي شورا مشهور است نمي‌تواند رسما اخذ تصميم كند و براي جلسات اصلي شورا خوراك و مطلب آماده مي‌كند در نتيجه اصولا شورا وارد موضوعات اجرايي مربوط به مقام ناظر نمي‌شود و اين تصميمات را سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ مي‌كند. 
وي در ادامه افزود: سازمان دليل محدوديت‌هاي اخير را حمايت از سهامداران جديد و كساني ذكر كرده كه طي چند ماه اخير به سمت بازار سهام آمده‌اند. يعني سازمان معتقد است اين عده هستند كه به طور خالص زيان كرده‌اند و سهامداران حرفه‌اي قبلي كه در گذشته سود برده‌اند، زيان خالص نداشته‌اند. اين استدلال از نظر اينجانب و بسياري از اعضاي شورا پذيرفتني نيست، چراكه اولا حرفه‌اي‌هاي بازار و نيز كارشناسان مالي چنين دخالت‌هايي را دخالت در بازار و تغيير جهت آن تلقي مي‌كنند و مي‌گويند مدير بازار حق ندارد به بازار جهت دهد حتي اگر هدف از آن تغيير جهت، هدفي خير باشد. ثانيا عموم بازيگران بازار اين محدوديت‌ها را متاسفانه به شاخص‌سازي ربط مي‌دهند؛ براي نمونه آنها بسته شدن يك نماد خاص را حمايت از شاخص بازار تعبير مي‌كنند. به علاوه اينكه وقتي محدوديت تعداد فروش تا ساعت 12 اعمال مي‌شود، بعد از اين ساعت هم تنها به قيمت متوسط صبح مي‌توان سهم معامله كرد؛ در حالي كه اين معامله هم مشروط است كه خريداري در بازار باشد و اگر تقاضا نباشد اجازه عرضه داده نمي‌شود، آنگاه فعالان بازار همه اين اقدامات را به مثابه حمايت از شاخص و بازار تعبير مي‌كنند. گويي كه فردي تلاش مي‌كند همه راه‌هاي پايين رفتن شاخص را مسدود كند. 
سپس دبيركل سابق بورس اوراق بهادار به اتفاقات اخير در بورس روسيه اشاره و اظهار کرد: شاهد بوديم كه بورس مسكو پس از اتفاقات اوكراين در يك روز 11 درصد افت شاخص سهام داشت و از فرداي آن روز معاملات عملا به حالت عادي بازگشت؛ نه صفي بود و نه شكايت و نه نامه‌نگاري. چراكه در خارج از كنترل بازيگران و مديران بازار حادثه‌اي رخ داده بود كه روي شاخص تاثير گذاشت و حاصل آن 11 درصد كاهش بود. 
عبده‌تبريزي از طرفي رشد شاخص را به رشد دلار نسبت داد و عنوان كرد: در ايران افزايش عمده شاخص به دليل اصلاح قيمت ريال پس از افزايش نرخ دلار، در يك روز يا دوره‌اي كوتاه در شاخص انعكاس نيافت و محدوديت‌هاي قبلي شاخص يعني دامنه نوسان و حجم مبنا نيز به شاخص اجازه عكس‌العمل سريع نداد تا پس از آن معاملات به وضعيت عادي برگردد. در عوض اين افزايش شاخص ظرف چند ماه صورت گرفت و در طول آن هم رسانه‌ها از فتح قلل جديد قيمت و برخي مقامات كشور نيز از افزايش شاخص به مثابه دستاوردهاي اقتصادي كشور سخن راندند. به عقيده وي، اما در كاهش يك ماهه اخير شاخص محدوديت‌هاي گذشته و همچنين محدوديت‌هاي جديد نگذاشت شاخص به يكباره اصلاح شود و معاملات به شرايط عادي برگردد. 
عبده‌تبريزي افزود: مقامات علاقه‌مند به شاخص در اين روزها نيز ناچار بودند كاهش شاخص را توجيه كنند، در حالي كه واقعا نه بالا رفتن شاخص و نه پايين آمدن آن در حيطه مسووليت، نظارت يا كنترل آنان نيست. بسياري از كارشناسان بازار اين محدوديت‌ها را نمي‌‌پذيرند و معتقدند كه اصلاح بايد با سرعت انجام شود و نوسان در ذات بازار است. اما همكاران سازمان در نقطه مقابل معتقد بودند كه نبايد افت شاخص به بحران تعبير شود و سرمايه‌گذاران جزء متضرر و از بازار گريزان شوند. بنابراين ضمن اينكه هكاران شورا همگي بر حسن نيت و هدف خير سازمان اتفاق نظر دارند، اما در مورد محدوديت‌هاي جديد بازار همچون بسياري از بازيگران و كارشناسان بازار معتقد بودند كه اين شيوه به بازار كمك نمي‌كند و بايد هرچه زودتر به شرايط عادي بازگشت. 
اين عضو شوراي عالي بورس در ادامه به عمق بازار سرمايه اشاره و بيان كرد: بازار سرمايه ايران ديگر در وضعيت سال‌هاي آغازين دهه 80 نيست كه حجم و تعداد بازيگران آن محدود باشد. به نظر مي‌رسد كه كودك بازار سرمايه پس از گذشت چندين سال، نوجواني است كه به مراقبت‌هاي پيشين احتياجي ندارد. زماني كه مديران وقت بازار در گذشته دامنه نوسان و حجم مبنا را برقرار كردند، بازار سرمايه كوچك و تعداد شركت‌كنندگان در آن محدود بود، در عين حال حجم معاملات بسيار نازل بود و گاهي با معامله‌اي كوچك به قيمت بالا يا به قيمت پايين شاخص به شدت تحت تاثير قرار مي‌گرفت. البته همان زمان نيز محدوديت‌هاي دامنه نوسان يا حجم مبنا منتقدان خود را داشت. اكنون نه تنها نيازي به اعمال شيوه‌هايي همچون شيوه چند هفته اخير نيست، بلكه بايد در جهت گسترش دامنه نوسان و حذف حجم مبنا تصميم گرفت. بنده خود تصور نمي‌كنم اگر اين محدوديت‌ها كم شود به زيان بازار باشد و حساسيت همه ما نسبت به شاخص بايد كاهش يابد و تعداد شاخص‌ها بايد افزايش يابد تا سرمايه‌گذاران صرفا به اتكاي شاخص كل و بالا و پايين رفتن آن تصميم نگيرند. 
به گفته وي، كاهش اتكا به شاخص سطح تحليل بازار را بالا مي‌برد. سرمايه‌گذاران جزء و غيرحرفه‌اي نبايد براي خريد سهم بي محابا اقدام كنند. آنها بايد به تجربه و مهارت مدير صندوق‌ها تكيه كنند. سرمايه‌گذاران بايد بدانند كه مديران بازار دخالتي در شاخص ندارند و وظيفه آنها محدود به روان نگه داشتن بازار و سالم نگه داشتن آن است. عبده‌تبريزي در پايان اظهار اميدواري كرد كه در سال 1393 برنامه‌ريزي مديران بازار در راستاي ايجاد تحول براي كنار گذاشتن محدوديت‌ها و رساندن سطح بازار سرمايه به سطح بورس‌هاي منطقه باشد. به گفته وي، بي‌شك بازار سرمايه ايران ظرفيت‌هاي گسترده‌اي دارد كه آثار آن را در سال‌هاي پيش‌رو خواهيم ديد اگر اتفاقات لازم در بخش واقعي اقتصاد رخ دهد.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز

پیش‌بینی بورس در آخرین روز سال

28 اسفند 1392


امروز چهارشنبه 28 اسفندماه، آخرین روز معاملات سهام در سال 92 است...


پایگاه پیش بینی بورس ایران(تحلیل بازار) - همان گونه که پیش بینی شده بود، از ابتدای هفته بازار مثبت و خوبی داشتیم، اگر به پیشنهادات ما از اول هفته جامه عمل پوشانده باشید، هم اکنون در سود هستید و با دست پر به استقبال سال 92 خواهید رفت. به عنوان مثال کاربرانی که به توصیه ما در مورد سیگنال خرید توریل در روز شنبه 24 اسفند، عمل کرده بودند تاکنون 20درصد  در سود هستند.
 اما برای آنان که هنوز اقدام نکرده اند هرچند بخشی از سود را از دست داده اند، اما در برخی سهام هنوز هم فرصت باقی است.
امروز، عرضه همزمان دو سهم، یعنی «پاکشو» و «ارفع» شرایطی را بوجود خواهد آورد که تا لحظه عرضه سهم در بازار فشار فروش افزایش یابد. این فرصتی خواهد بود برای خرید سهام ارزنده، زیرا همانگونه که پیش بینی کرده بودیم، حداقل تا نیمه فروردین ماه بازار مثبت و مطلوبی خواهیم داشت و در سهام ارزنده و سهامی که سیگنال خرید آنان صادر شده است شاهد رشد مناسبی خواهیم بود.
دوستانی که در دوماه گذشته در ضرر بوده اند می توانند بخشی از ضرر خود را در این برهه جبران کنند.
و دوستانی که از ابتدای سال سهامداری کرده اند و الان در وضعیت بسیار خوبی از لحاظ سودآوری قرار دارند می توانند سود خود را بیش از پیش افزایش دهند.
بنابراین امروز نه تنها فرصت فروش نیست، بلکه می توانید با تحلیل مناسب خرید کنید. هرچند امیدواریم که به توصیه های ما از اول هفته عمل کرده باشید و از همان موقع سبد خود را تکمیل کرده باشید.
توجه داشته باشیدکه هر سهمی ارزنده نیست و ارزش خرید ندارد. پس بدون تحلیل و مشاوره و سیگنال خرید نکنید.
توصیه ما این است که امروز سهام ارزنده را در قیمت منفی خرید کنید. احتمال می رود بازار امروز این فرصت را در اختیار شما بگذارد. مطلوب ما این است که  بتوانید در منفی کامل خرید کنید.  
تاکید می کنم که هر سهمی ارزنده نیست و تنها از سهامی خرید کنید که ارزنده هستند و قابلیت رشد دارند.
بالطبع در کنار این ها خرید «پاکشو» و «ارفع» نیز در یک قیمت مناسب توصیه می شود.

 برای اطلاع از پیش بینی قیمت سهام بورس به پایگاه تحلیل بازار مراجعه کنید.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رشد 23 درصدی تعداد صندوق ها؛


افزایش 70 درصدی ارزش صندوق های سرمایه گذاری در سال 92

تهران - ایرنا - در پایان بهمن ماه سال 1392 از 113 صندوق سرمایه­ گذاری فعال در بازار سرمایه 29 صندوق در اوراق بهادار با درآمد ثابت، 10 صندوق مختلط، هفت صندوق در سهام با اندازه بزرگ، 61 صندوق در سهام با اندازه کوچک، پنج صندوق قابل معامله(ETF) و یک صندوق شاخصی مشغول به فعالیت بوده­ اند که این آمار رشد 23 درصدی تعداد صندوق­های سرمایه­ گذاری فعال را در یک سال گذشته نشان می دهد.






به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، هاله ستاری کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در این خصوص اظهار داشت: نزدیک به 229 میلیون واحد سرمایه­ گذاری در این سال در اختیار نزدیک به 111 هزار سرمایه گذار بوده است که از این تعداد نزدیک به 110 هزار سرمایه گذار حقیقی و یک هزار و 114 سرمایه­ گذار حقوقی بوده­ اند.

وی ادامه داد: با توجه به تعداد 71 هزار سرمایه­ گذار در سال 1391 این ارقام رشد 56 درصدی در تعداد سرمایه­ گذاران را نسبت به سال گذشته نشان می دهد که نشان از موفقیت آمیز بودن برنامه های بازار سرمایه در راستای توسعه فرهنگ سهامداری در کشور و جذابیت در حوزه صندوق­ های سرمایه­ گذاری است.

ستاری با اشاره به ارزش صندوق های مذکور خاطر نشان کرد: ارزش صندوق­ های سرمایه­ گذاری با رشد چشمگیر بیش از 70درصد، از 24 هزار و 354 میلیارد ریال در پایان سال 1391 به 41 هزار و 603 میلیارد ریال در پایان بهمن ماه سال 1392 رسید.

وی یادآور شد: بازدهی صندوق­ های سرمایه­ گذاری از بین صندوق­ های سرمایه­ گذاری در سهام(اندازه بزرگ و کوچک) و شاخصی که یک سال از فعالیت آنها تا پایان بهمن ماه سال جاری گذشته است بیش از 40 درصد از این صندوق­ ها در یک سال گذشته بازدهی بالاتر از 92 درصد و بقیه بازدهی بین 20 تا 92 درصد را کسب کرده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، ستاری در خصوص ارزش صدور و ابطال صندوق های مذکور تصریح کرد: در کنار موارد یاد شده ارزش صدور و ابطال صندوق ها در یک سال گذشته به ترتیب 40 میلیون و 981 هزار ریال و 26 میلیون و 26 هزار ریال بوده است و در این راستا نسبت فعالیت صدور و ابطال سرمایه گذاران در کل صندوق های سرمایه گذاری به ترتیب 132 درصد و 77 درصد بوده است در حالی که نسبت فعالیت معاملاتی کل صندوق­ های سرمایه گذاری در دوره مورد نظر 98 درصد و این نسبت در بورس اورق بهادار تهران 21 درصد بوده است.








.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[h=4] پای محموله های نفتی به بورس باز می شود؛[/h] [h=1] آغاز عرضه نفت خام در بورس انرژی از فروردین ٩٣[/h] [h=3] تهران - ایرنا - مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از آغاز فروش محموله های نفتی در بورس انرژی کشور از فروردین ماه سال 93 خبر دادو گفت: از ١٧ فروردین ماه سال آینده نفت خام به صورت محدود در بورس انرژی عرضه می شود.[/h]



به گزارش ایرنا به نقل از شانا؛ محسن قمصری در این خصوص افزود: فروش نفت خام در بورس از طریق پالایشگاه تبریز و در حجم محدود سه هزار بشکه در روز برای استفاده در پالایشگاه های کوچک صورت می گیرد.

به گفته وی، در حال حاضر پالایشگاه های کوچکی در منطقه جلفا و برخی مناطق مرکزی وجود دارد که می توانند از این پس از طریق بورس انرژی نفت خام بخرند و نسبت به پالایش آن اقدام کنند.

مدیر امور بین املل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: هنوز قیمت این محموله ها مشخص نیست و بعد از تعطیلات نوروز شرایط آن اعلام می شود و در ضمن قطعا قیمت ها قابل رقابت خواهد بود.

وی با بیان این که، فروش نفت خام به صورت نقدی صورت می گیرد و شرایط تسویه آن طبق شرایط بورس خواهد بود گفت: شرکت ملی نفت ایران بر فروش و تحویل نفت خام نظارت دارد و در نهایت عواید حاصل از فروش نفت خام به خزانه کشور واریز می شود.

قمصری خاطر نشان کرد: سعی داریم شرایط پرداخت در خرید این محموله های نفتی مانند فروش میعانات گازی و به صورت ریالی باشد.

وی یکی از اهداف فروش محموله های نفت خام در بورس را فعال سازی این پالایشگاه ها و در جهت اشتغال زایی عنوان و ابراز امیدواری کرد که با کسب تجربه در زمینه فروش نفت خام در بورس بتوان زمینه تقویت بورس انرژی در کشور را فراهم کرد.

یادآور می شود؛ در اوایل دهه ٨٠ ایده تاسیس بورسی برای انجام معاملات نفت طی فرآیندی مشترک میان وزارتخانه های نفت و اقتصاد شکل گرفت و در فاز نخست برای محقق شدن این ایده در اواخر بهمن ١٣٨٦ مبادلات فرآورده های نفت و پتروشیمی در بازار سرمایه آغاز شد.

تلاش ها برای ورود نفت و سایر حامل های انرژی به بازار سرمایه و تعیین قیمت این محصولات در بورس ، اوایل سال ١٣٩٠ شکل دیگری یافت. در این سال شورای عالی بورس تصمیم گرفت بورسی را با محوریت حامل های انرژی شکل دهد.

شورای عالی بورس و اوراق بهادار در جلسه ٣٠/٣/١٣٩٠ با تجمیع درخواست های جداگانه برای راه اندازی بورس نفت و برق به راه اندازی بورس انرژی رای داد. بر این اساس بورس انرژی به عنوان چهارمین بورس کشور برای عرضه محصولات نفت و مشتقات نفتی، برق، گاز طبیعی ، زغال سنگ، حق آلودگی و سایر حامل های انرژی شکل گرفت.

گفتنی است دو سال پیش نفت خام، نخستین بار در بورس کالا عرضه شد که ادامه عرضه آن به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های لازم متوقف شد، اما سرانجام با پیگیری عرضه نفت خام در بورس انرژی و تصویب این تصمیم در هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران، قرار بر این شد تا عرضه محموله های نفتی در بورس به صورت محدود آغاز شود.










.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[h=4] در روز پایانی معاملات سال 92؛[/h] [h=1]بلوک 17 درصدی هلدینگ خلیج فارس فروخته شد[/h] [h=3] تهران - ایرنا - بلوک 17 درصدی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس عصر روز جاری(چهارشنبه) به قیمت هر سهم 22 هزار و 251 ریال در بورس مورد معامله قرار گرفت.[/h]




به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)؛ بلوک 17 درصد سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس شامل 4 میلیارد و 214 میلیون و 64 هزار و 370 سهم در آخرین روز معاملاتی بازار سرمایه در سال 92 به همان قیمت پایه آگهی شده به فروش رفت.

براساس این گزارش؛ قیمت پایه اعلام شده برای این میزان سهام قیمت تابلو بورس در روز عرضه(معادل قیمت بسته شدن روز قبل از عرضه) به اضافه 30 درصد به شرط آن که از 22 هزار و 251 ریال کمتر نباشد تعیین شده بود.

همچنین ارزش کل پایه این شرکت 93 هزار و 767 میلیارد و 146 میلیون و 296 هزار و 870 ریال برآورد شده بود که خریدار باید آن را به صورت 30 درصد نقد و بقیه اقساط 4 ساله بپردازد.

افزون بر این؛ به موجب تقاضای سازمان خصوصی سازی مبنی بر تغییر در مهلت تسویه حصه نقدی معامله عمده موضوع اطلاعیه چهاردهم اسفندماه جاری، مهلت تسویه حصه نقدی و ارائه سند تسویه خارج از پایاپای در خصوص عرضه 17 درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از 9 به 30 روز کاری افزایش یافت.










.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[h=4] مدیرمعاملات کارگزاری کالای خاورمیانه؛[/h] [h=1] افزایش عرضه در بورس، بهترین راهکار برای تعادل بازار پتروشیمی[/h] [h=3] تهران - ایرنا - مدیر معاملات شرکت کارگزاری کالای خاورمیانه گفت: اهالی تالار نقره ای مشاهده کردند که در هفته اخیر به محض افزایش عرضه برخی محصولات پتروشیمی در بورس، قیمت آن کالاها در بازار آزاد هم کاهش یافت که اگر این روند در همه محصولات ادامه یابد، قیمت ها در بازار پتروشیمی به نقطه تعادل خواهد رسید.[/h]



به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رسول علی محمدی افزود: در هفته های گذشته با وجود اینکه تقاضا برای گروه پلی پروپیلن ها در رینگ پتروشیمی بالا بود، اما رشد عرضه ها باعث کاهش منطقی قیمت ها شد که امیدواریم رشد حجم عرضه ها در بورس ادامه یابد تا تمام تولیدکنندگان نیاز خود را به طور کامل از بورس تامین کنند.

وی افزود: یکی از اصلی ترین مشکلات تولیدکنندگان و صنایع پایین دستی در معاملات بورس این است که آنها نمی دانند محصولی که این هفته در بورس عرضه شده، آیا هفته آینده نیز عرضه می شود یا خیر، به این ترتیب سعی می کنند فراتر از نیاز خود خرید کنند تا اگر هفته های بعد محصولی راهی بورس نشد، آنها مشکلی نداشته باشند.

وی تصریح کرد: اما اگر مجتمع های پتروشیی به صورت مستمر و براساس نیاز تولیدکنندگان کالاهای خود را در بورس عرضه کنند، هم تقاضا فروکش می کند و هم قیمت ها در رقابت آزاد و منطقی عرضه و تقاضا کشف می شود.

علی محمدی در پایان درباره عملکرد مطلوب بورس کالا در سال 92، اظهار داشت: با توجه به رویکرد مثبت و نگاه ویژه دولت به بورس کالا، امیدواریم که از سال آینده مسیر رشد و توسعه معاملات فیزیکی و کاغذی بورس کالا هموارتر شود.










.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
93؛ سال «توسعه روز افزون خدمات الکترونیک و کمک به حفظ محیط زیست» در CSD ایران

سال 93 موسم برداشت محصولات بسیاری در سمات است.



[FONT=&quot]سخن از عشق و ناز و سبزه و می و نسرین و شقایق در اشعار بهاری عارفان، شاید کنایه‌ای از رستاخیز رحمت و لطافت، پس از مرگ زمستانی و گذراندن سرمای غضبناک باشد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT] [FONT=&quot]باسمه تعالی [/FONT] [FONT=&quot]بوسه زد باد بهاری به لب سبزه به ناز گفت در گوش شقایق، گل نسرین صد راز[/FONT] [FONT=&quot]بلبل از شــاخه گل داد به عشــاق پیــام کـه درآییــد بـه میخــانۀ عشـــــاق نـــــواز[/FONT] [FONT=&quot]یاران! همراهان و همکاران![/FONT] [FONT=&quot]سخن از عشق و ناز و سبزه و می و نسرین و شقایق در اشعار بهاری عارفان، شاید کنایه‌ای از رستاخیز رحمت و لطافت، پس از مرگ زمستانی و گذراندن سرمای غضبناک باشد.[/FONT] [FONT=&quot]این بهــــــار نـو ز بعـد برگ‌ریـز هســت برهـان بـر وجـــود رستخیـــز[/FONT] [FONT=&quot]بهار، رجعت خوبی‌هاست؛ و تمثیلی از صبح وصال، پس از یلدای سیاه فراق. عاشقی که سختی فراق را به امید وصال تحمل کرده، با رسیدن بهار، فرصت کام‌گیری از زیبایی‌های خلقت از دست نمی‌دهد. و نه‌تنها عاشق، که کمتر مخلوقی از این غافله باز می‌ماند.[/FONT] [FONT=&quot]مخلوقات، هریک با رسیدن بهار، تلاش و پویایی و جلوه‌های رحمانی از خود بروز می‌دهند و ما نیز اگر از این حرکت جمعی نظام خلقت باز بمانیم، در خسرانیم. برای جا نماندن از این حرکت جمعی در نظام خلقت، نیازمند زیر و رو کردن خلق‌وخوها و بازآفرینی خصائل بهاری و رحمانی در وجود خودیم.[/FONT] [FONT=&quot]بهار، همچنین از آن جهت که رستخیز است، فرصتی نیز برای نگاهی به گذشته است؛ تا ببینیم در سالی که از عمرمان رفت، چه در کارنامه‌مان باقی ماند و اکنون هنگام درو کردن چه چیزی است.[/FONT] [FONT=&quot]در بهــــاران رازهــــا پیـــدا شـود هرچه خورده‌ست این زمین، رسوا شود[/FONT] [FONT=&quot]رازهـــا را می‌کنـد حـق آشکـــــار چـون بخواهد رُســت، تخم بد مکار[/FONT] [FONT=&quot]در سالی که گذشت شرکت سمات، هم کاشت و هم درو کرد. برخی چیزهایی که درو کرد، محصول تلاشهای گذشته بود؛ و برخی چیزهایی که کاشت، هنوز فصل برداشتش نرسیده است. [/FONT] [FONT=&quot]توسعۀ مناسبات با همتایان خارجی و امضای تفاهم‌نامه با چند کشور، از جملۀ کاشته‌های ما در سال 92 است؛ باید منتظر ماند و دید که فصل درو آنها کی فرا می‌رسد. سامانۀ مهم پس از معاملات بورس که بیش از دو سال پیش طراحی بومی آن آغاز شده بود، اکنون در سطح مورد انتظار پیشرفت داشته است. اتفاقات ریز و درشت بسیار در شرکت سمات، نوید آینده‌ای باشکوه را در بازار سرمایۀ ایران می‌دهد؛ چه اینکه هر توسعه و پیشرفتی در بازار سرمایۀ هر کشور، نیازمند فراهم کردن زیرساختهای آن در «سی.دی.اس»‌هاست.[/FONT] [FONT=&quot]سال 93 موسم برداشت محصولات بسیاری در سمات است؛ و البته فصل کاشت محصولاتی که در آیندۀ نه‌چندان دور، بتوان آنها را چید. در سال 93 به فضل خداوند یکتا ضمن بهره‌برداری از سامانۀ پس از معاملات جدید و مواهب آن، توسعۀ مناسبات با همتایان خارجی خود را در جهت بین‌المللی شدن بازار سرمایۀ ایران، و تبادل تجربیات و ارتقای دانش دوطرف، دنبال خواهیم کرد.[/FONT] [FONT=&quot]امسال همچنین به یاری خداوند، حرکت گذشتۀ شرکت سمات در جهت ارائۀ خدمات الکترونیک به ذینفعان و ارائۀ خدمات غیرکاغذی در حوزه پس از معاملات را جدی‌تر پی می‌گیریم و تلاش خواهیم کرد به سهم خود، به حفظ محیط زیست، و کاهش قطع درختان -این سرمایه‌های حیاتی و حیاتبخش- کمک کنیم. از این حیث، شعار شرکت سمات در سال 93، «توسعه روز افزون خدمات الکترونیک و کمک به حفظ محیط زیست» خواهد بود. از خداوند برای این مسیر، یاری می‌طلبیم تا محیط زیست را نه فقط در شعار، بلکه در عمل نگهبان باشیم.[/FONT]








.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رییس سازمان بورس در پیام نوروزی اعلام کرد:
ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی؛ فرصتی برای توسعه بازار سرمایه




ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر فرزانه انقلاب در روزهای پایانی سال 92 و تأکید ویژه معظم له بر مواردی همچون به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی، اصلاح و تقویت همه جانبه نظام مالی در کشور، رشد بهره وری و تقویت رقابت پذیری اقتصاد، افزایش تولید داخلی و شفاف سازی، سالم سازی و افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد، ظرفیتی بی بدیل را برای جهش فزاینده بازار سرمایه در بستر این سیاست های مترقی فراهم آورده است.
[FONT=&quot]رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پیامی پیشاپیش سال نو را به تمامی ارکان بازار سرمایه تبریک گفت[/FONT][FONT=&quot].[/FONT] [FONT=&quot]به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌ رسانی بازار سرمایه (سنا)، در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پیام نوروزی دکتر "علی صالح‌آبادی[/FONT][FONT=&quot]" [/FONT][FONT=&quot]آمده است[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot] سپاس بی پایان خداوند بزرگ را که همواره پشتیبان و یاری رسان ما بوده و آنچه که امروز، به عنوان دستاوردهای بازار سرمایه کشور بر آن می بالیم، جز در سایـه عنایات و الطاف بی کرانش دست یافتنی نبود.[/FONT] [FONT=&quot]خوشبختانه بازار سرمایه به عنوان یکی از ارکان مهم نظام مالی در کشور، توانست در سالی که از سوی مقام معظم رهبری، "سال حماسه سیاسی؛ حماسه اقتصادی" نام گرفته و به زیور حضور باشکوه و پرصلابت ملت عزیز در انتخابات ریاست جمهوری و خلق حماسه سیاسی آراسته شد، در راستای تحقق حماسه اقتصادی، همگام و همراستا با اهداف دولت تدبیر و امیـد گام برداشته و در نظام اقتصادی، پررنگ تر از گذشته ایفای نقش نمایـد، واقعیتی که مروری اجمالی بر نماگرهای کلیدی بازار سرمایه و نیز اقدامات زیربنایی صورت گرفته در راستای توسعه این بازار طی سال جاری، به روشنی گویای آن است.[/FONT] [FONT=&quot]بدون تردید، نگاه توسعه ای دولت تدبیر و امید به بازار سرمایه و به ویژه تلاش برای تقویت نقش این بازار در تأمین مالی بنگاه های اقتصادی و نیز جلب مشارکت هرچه بیشتر مردم در بورس، به عنوان بازاری مطمئن و اثربخش برای سرمایه گذاری، فرصتی بی بدیل برای توسعه روزافزون بازار سرمایه و رشد چشمگیر نماگرهای کلیدی این بازار طی سال 92 فراهم آورد که این فرصت ارزشمند، با ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر فرزانه انقلاب در روزهای پایانی سال 92 و تأکید ویژه معظم له بر مواردی همچون به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی، اصلاح و تقویت همه جانبه نظام مالی در کشور، رشد بهره وری و تقویت رقابت پذیری اقتصاد، افزایش تولید داخلی و شفاف سازی، سالم سازی و افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد، ظرفیتی بی بدیل را برای جهش فزاینده بازار سرمایه در بستر این سیاست های مترقی فراهم آورده است.[/FONT] [FONT=&quot]بدیهی است سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر ارکان و فعالان بازار سرمایه، وظیفه خود می دانند همچون گذشته نهایت اهتمام خویش را برای ایفای نقش هرچه بیشتر بازار سرمایه در نظام اقتصادی، در چارچوب سیاست های کلان اقتصادی بکار بسته و در این مسیر، از هیچ تلاشی فروگذار ننمایند.[/FONT] [FONT=&quot]اینجانب ضمن قدردانی صمیمانه از همه همکاران پرتلاش بازار سرمایه که دستاوردهای امروز بازار سرمایه، به پشتوانه همت والای این عزیزان در سایه الطاف واسعه الهی شکل گرفته است، سالی سرشار از موفقیت و شادکامی را برای ملت شریف ایران آرزومندم.[/FONT]










.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
بیداری بورس از خواب بهاری

11 فروردین 1393


شاخص کل بورس و اوراق بهادار امروز دوشنبه با 272 واحد افزایش به 78 هزار و 741 واحد رسید.


امروز 407 میلیون و 665 هزار سهم به ارزش یک هزار و 401 میلیارد و 389 میلیون ریال در بورس اوراق بهادار تهران خریداری شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، در نتیجه معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل با 272 واحد افزایش به 78 هزار و 741 واحد رسید. معاملات امروز در 56 هزار و 931 دفعه انجام شد و پالایش نفت بندرعباس، با 136 واحد، بیشترین تاثیر مثبت را بر روند شاخص به جای گذاشت.

پس از آن بانک تجارت، ملی مس، شرکت ارتباطات سیار ایران و نفت بهران بیشترین تاثیر مثبت را بر روند شاخص داشتند و در مقابل، مپنا با 62 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص به جای گذاشت.

بیشترین ارزش معاملات امروز به گروه فنی مهندسی اختصاص داشت، به طوری که بیش از 33 میلیون سهم از سهام این صنعت به ارزش 275 میلیارد و 710 میلیون ریال در بورس اوراق بهادار خریداری شد.

شاخص ها امروز هم روندی مثبت داشتند و شاخص صنعت با 213 واحد افزایش به 65 هزار و 550 واحد، شاخص بازار اول با 79 واحد افزایش به 58 هزار و 534 واحد و شاخص بازار دوم با 1164 واحد افزایش به 151 هزار و 229 واحد رسید.

بنابر گزارش بورس نیوز، با توجه به روند معاملات طی دیروز و امروز شاید بتوان گفت که یخ زمستانی بورس اندک اندک در حال آب شدن بوده و سرمایه گذاران بورسی تصمیم خود را برای ورود به گروه یا گروه های مدنظر و پرپتانسیل در فصل بهار گرفته اند که این موضوع با نگاهی گذرا بر حجم معاملات سهام شرکت ها در معاملات روز جاری قابل مشاهده است.براین اساس طی معاملات روز جاری شاهد جمع آوری صف فروش سهام شرکت مپنا بودیم که این خود سیگنالی مثبت برای آینده بازار سرمایه محسوب می شود و این درحالی بود که روز گذشته نیز سهام شرکت های گروه پالایشی به روند صعودی بازگشتند.اما نکته قابل توجه و خوشایند بازارسرمایه در سال جدید موضوعی است که در سال گذشته به عنوان بزرگترین چالش سهامداران و سرمایه گذاران محسوب می شد چراکه در سال 92 درحالی شاهد رشد فزاینده و قابل توجه شاخص بورس در روزهای معاملاتی بودیم که قیمت سهام اغلب شرکت ها همگام با شاخص رشد نمی کردند اما در سال جدید این قیمت سهام شرکت ها است که در حال افزایش می باشد و شاخص بورس تا به اینجا رشدی که نشان دهنده وضعیت کلی بازار سرمایه است را از خود به نمایش گذاشته است به عبارت دیگر چون شاخص بورس جلوتر از بازار و قیمت سهام شرکت ها حرکت نمی کند پس انتظار از اصلاح شاخص و آغاز زودهنگام روند اصلاحی نیز به تعویق می افتد.البته عدم حضور برخی بزرگان گروه های پتروشیمی و فلزی نیز در این اتفاق بی تاثیر نبوده است اما فعلا می توان گفت که حال شاخص بورس در سال جدید همان حال عمومی بورس است و تا به امروز پدیده " شاخص سالاری" از بازار سرمایه رخت بسته است.
 
آخرین ویرایش:

ertebatsazan

عضو جدید
رییس سازمان بورس در پیام نوروزی اعلام کرد:
ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی؛ فرصتی برای توسعه بازار سرمایه



.
وقتي حرف از اقتصاد مقاومتي مي شود نبايد دنبال سود در اين بازار بود . بلكه بايد اگر سود كرده ايم آنرا سيو كرده و از بازار خارج شد اگر هم مانديم فقط به فكر نوسان گيري باشيم و لاغير.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشد 200 درصدي كاربران بورس مجازي در سال 92

رشد 200 درصدي كاربران بورس مجازي در سال 92

17/1/93

مديريت برنامه‌ريزي و كنترل پروژه شركت اطلاع‌رساني و خدمات بورس در سال 92 فعاليت‌هاي گسترده‌اي در زمينه توسعه خدمات بورس انجام داد كه در اين بين 5 عنوان فعاليت اين مديريت تاثيرات قابل توجهي در توسعه فرهنگ‌سازي و اطلاع‌رساني در بازار سرمايه داشته است.
به گزارش «سنا»، حجت الله فرهنگيان مدير برنامه‌ريزي و كنترل پروژه شركت اطلاع‌رساني و خدمات بورس درباره اقدامات مهم انجام گرفته در اين مديريت در سال گذشته گفت: يكي از اتفاقات خوبي كه در سال 92 محقق شد، تكميل نسخه دوم تالار مجازي بورس ايران بود. تالار مجازي بورس ايران از سال 89 با هدف ايجاد محلي براي افراد نا آشنا با بورس طراحي شد تا اين دسته از علاقه مندان به سرمايه‌گذاري در بورس بتوانند بدون ريسك و پول در اين فضا با شيوه معاملات در بورس آشنا شوند.
وي افزود: عمده فعاليت تالار مجازي بورس، شبيه‌سازي واقعي تالار شيشه‌اي است به گونه‌اي كه افراد با آموزش و شبيه‌سازي به سرمايه‌گذاري واقعي هدايت مي‌شوند البته در نسخه دوم تمركز براي توسعه و همچنين غني‌سازي محتواي آموزشي تالار بود. 4500 دقيقه فيلم و انيميشن در سطوح مختلف تهيه شد كه كاربران مي‌توانند از آن استفاده كنند.
فرهنگيان به افزايش تعداد كاربران اين تالار در طول يكسال گذشته اشاره كرد و گفت: تعداد اعضا در شروع سال 92 حدود 80 هزار نفر بود كه در پايان سال 92 با وجود هدف 200 هزار نفري اعضاي تالار به 240 هزار نفر رسيده است كه در نيمه دوم سال 92 تعداد كاربران همزمان تالار از يك هزار كاربر پايين‌تر نبوده است. مدير برنامه‌ريزي و كنترل پروژه شركت اطلاع‌رساني و خدمات بورس گفت: برگزاري هفتمين نمايشگاه بين‌المللي بورس، بانك و بيمه با يك افزايش 100 در صدي از لحاظ وسعت و مشاركت‌كنندگان نسبت به دوره ششم دومين برنامه اثر گذار اين مديريت در سال گذشته بود. وي افزود: هفتمين دوره نمايشگاه بين‌المللي بورس، بانك و بيمه با حضور 370 شركت در16500 متر زير بناي غرفه‌اي و در وسعت 32 هزار متر مربع برگزار شد كه روزانه 20 هزار نفر از اين نمايشگاه بازديد كردند تا اين نمايشگاه از لحاظ تعداد بازديد‌كنندگان و وسعت در منطقه رتبه اول و در جهان در مكان سوم قرار گيرد. فرهنگيان به امكان وب تور مجازي نمايشگاه هفتم اشاره كرد و افزود: نمايشگاه هفتم به‌طور كامل مجازي شده و علاقه مندان مي‌توانند در تمام طول سال با مراجعه به سايت
www.360.fif.ir  از غرفه‌هاي اين نمايشگاه بازديد كنند و همچنين اطلاعات شركت‌ها و بروشورها به‌طور مجازي در اختيار بازديدكنندگان قرار گرفته است. مدير برنامه‌ريزي شركت اطلاع‌رساني گفت: در سال 92، مركز ارتباط بورس با عنوان «بورس ما» راه‌اندازي شد. هدف از راه‌اندازي اين مركز ارائه سريع، دقيق و شفاف اطلاعات به متقاضيان با حداقل محدوديت‌هاي زماني و مكاني، برقراري ارتباط دوسويه ميان سرمايه‌گذاران و دست‌اندركاران بازار سرمايه به روش آسان و سريع، ارتقاي كيفيت پاسخگويي و خدمت رساني به سرمايه‌گذاران، حمايت و پشتيباني از تماس گيرندگان در راستاي رفع مشكلات احتمالي، ثبت و پيگيري انتقادها و پيشنهادها و ارائه راهنمايي‌هاي اوليه براي ورود و فعاليت در بورس و پاسخگويي به تمام موضوعات مرتبط با شركت‌هاي بورسي و سازمان بورس بوده است. وي تصريح كرد: براي ارتباط با مركز ارتباط بورس در تهران و شهرستان‌ها كارگزاران و سرمايه‌گذاران مي‌توانند با شماره چهار رقمي 6375 تماس بگيرند يا به سامانه پيام كوتاه 300006375 يا به آدرس الكترونيكي sidsco.ir@6375 مطالب خود را ارسال كنند. از ديگر فعاليت‌هاي اين مديريت طراحي و راه‌اندازي سايت فروشگاه مجازي انتشارات بورس است. فرهنگيان در اين باره به «سنا» گفت: انتشارات بورس به عنوان بزرگ‌ترين مركز انتشار كتب مالي در ايران فعال است، به طوري‌كه در انتشارات بورس در سال گذشته 50 عنوان كتاب جديد و تجديد چاپ منتشر شد اما با توجه به اينكه اين فروشگاه محدود بود به فروشگاهي واقع در خيابان ملاصدرا و علاقه مندان به كتاب‌هاي بورسي و حوزه مالي بايد به اين فروشگاه مراجع مي‌كردند با طراحي و راه‌اندازي فروشگاه مجازي انتشارات بورس اين امكان فراهم شد كه هم اكنون هزار عنوان كتب انتشارات بورس و ساير انتشارات در حوزه تخصصي مالي و بورس در دسترس علاقه مندان با مراجعه به سايت www.boursepub.ir از تمام ايران و خارج از كشور امكان خريد و ارسال كتاب وجود دارد.
وي پنجمين فعاليت اين شركت را برگزاري الكترونيك آزمون‌هاي حرفه‌اي بازار سرمايه اعلام كرد.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
موانع و محرک های بورس در سال 93

23 فروردین 1393


گروه بورس – حمزه بهاديوند چگيني: بورس تهران در شرايطي در سال جديد با افت دو درصدي - آن هم در نبود بازارهاي موازي – مواجه شده است كه درست سال گذشته و در همين ايام متوسط روزانه بهاي سكه و ارز با روند فزاينده‌اي مواجه بود، اما بورس 5 درصد سود عايد معامله‌گران خود كرد. سوال اول اين است كه دليل اين تناقض در وهله اول در كجاست؟ 
كارشناسان اقتصادي در اين رابطه به دو موضوع اشاره مي‌كنند؛ نخست آن كه به‌طور قطع بازار در سال جديد با رشد روبه‌رو خواهد شد، ولي نبايد انتظار داشت روند دو دوره اخير – سال‌هاي 92 و 93 – از يك منطق مشابه تبعيت كند. اقتصاددانان در اين زمينه با بررسي سال‌هاي مذكور معتقدند: اولا شرايط اقتصادي كشور در دو سال گذشته با هم همخواني ندارد و در دو بستر مختلف نمي‌توان نتيجه‌هاي يكساني را انتظار داشت. 
اما شرايط اين دو دوره از چه ويژگي‌هايي برخوردار است؟ اولين ويژگي را بايد در بودجه اين دو دوره جست‌وجو كرد. سال گذشته در همين روزها بودجه كشور در‌هاله‌اي از ابهام به سر مي‌برد. مشخصا فعالان اقتصادي تحليل درستي از روزهاي پيش رو از بعد بودجه‌هاي عمراني و جاري، بودجه شركت‌هاي دولتي، نرخ ارز، درآمدهاي كشور و... نداشتند. با اين حال اين احتمال كه تغيير دولت مي‌تواند شرايط باثبات‌تري را در اقتصاد ايجاد كند، بازار هر روز در انتظار خبري جديد در حوزه بودجه به سر مي‌برد اين در حالي است كه در سال جديد بودجه مهم‌ترين عاملي بوده و هست كه بر روند تصميم‌گيري فعالان بازار اثر گذاشته است. 
نكته ديگري كه اقتصاددان‌ها به آن اشاره مي‌كنند آن است كه با توجه به تحليل فوق، رشد شاخص دقيقا از زماني اوج گرفت كه دولت تغيير كرد. به طوري كه بازار تا روز انتخابات 27 درصد بازدهي را به ثبت رسانده، در حالي‌كه در دوره دوم (24 خرداد تا 16 دي) اين رقم به 130 درصد نيز رسيد و اين به معناي آن است كه حدود 100 واحد درصد بازدهي بورس در بستر انتظارات شكل گرفته است؛ انتظاراتي كه در سال جديد شاهد آن نيستيم. 
نكته سوم تغيير فضاي انتظارات و شكل آن در دوره مشابه است. به عقيده كارشناسان اقتصادي، سطح و شكل انتظارات در مقايسه با گذشته واقعي‌تر شده است. اين به آن معناست كه تورم
 40 درصدي و رشد منفي 3 تا 6 درصدي اقتصادي در كنار نقدينگي بالا كه رشد چشمگيري را در فاصله سال‌هاي اخير تجربه كرده به علاوه تعداد زيادي سياست‌هاي اقتصادي نامشخص كه به نگراني در عرصه اقتصادي منجر شده بود طي سال گذشته انتظارات را به ميزان زيادي افزايش داد و بازارهايي را كه در برهه‌هايي از سودآوري بالايي برخوردار مي‌شد در كانون توجه نقدينگي قرار مي‌داد. به همين دليل هر نشانه مثبت، با ضريب فزاينده اثرگذاري زيادي ظاهر مي‌شد و نتايج مشهودي را بر بورس بر جاي مي‌گذاشت. 
در اين ميان مقايسه دو نشست هسته‌اي ايران و غرب در آذر ماه سال قبل و روزهاي اخير نمونه‌اي از كاهش سطح انتظارات عمومي و افت اثرات آن بر بازار است. دليل اين موضوع چيست؟ كارشناسان معتقدند دليل اين تفاوت را باز هم بايد در تغيير فضاي بازار جست‌وجو كرد. همزماني صعود بورس و ريزش چشمگير بازارهاي ارز، سكه و مسكن از يك طرف و روند فزاينده و مداوم بورس تهران از طرف ديگر كه سرمايه‌ها را از هر طرف به سمت اين بازار سوق مي‌داد هر روز مشوقي جديد براي اوج گرفتن هيجاني بورس فراهم كرده بود.  نكته مهم ديگر كه فعالان بازار توجه كمتري به آن دارند آن است كه افزايش شديد قيمت دلار در سال 91 و اثري كه بر شركت‌هاي بورسي و به تبع آن بازار سرمايه داشته طبيعي است كه روند قابل توجهي را در سال گذشته رقم بزند؛ حال آنكه اين روند تغيير جهت داده است. بايد افزود تورم طي سال 92 به 40 درصد هم رسيد كه اين موضوع هم بر بازار اثر مثبت داشت، در حالي كه در حال حاضر اين نرخ رو به كاهش است. به همين دلايل نيز هست كه در سال 92 با آنكه ركود اقتصادي شديد بود، بورس حتي تا پيش از شكل‌گيري انتظارات روند صعودي را تجربه كرده است. 
طبعا اين عوامل تغيير كرده و نمي‌توان در شرايطي كه همه متغيرها تغيير ماهيت داده و شرايط جديدي را رقم زده، نتايج يكساني را انتظار داشته باشيم.
افت بازار و تعديل انتظارات 
زماني كه بورس برگشت و افت 15 درصدي بازار در مدت كمتر از سه ماه رقم خورد انتظارات كم كم صورت منطقي به خود گرفت. به عقيده فعالان اقتصادي‌، ريزش بورس در ماه‌هاي اخير عامل مهمي براي تصفيه بازار از انتظارات غيرعقلايي بوده و اين موضوع هنوز نقطه قوت بازار قلمداد مي‌شود. 
در اين ميان مهم‌ترين مولفه‌هاي سال جديد را بايد در قالب موارد زير برشمرد؛ 
1) بودجه سال 93 با روند افزايشي هزينه‌ها براي شركت‌هاي بورسي بسته شده و مواردي همچون افزايش قيمت خوراك پتروشيمي‌هاي گازي، محدوديت 10 درصدي صادرات سنگ‌آهن، افزايش حقوق دولتي و بهره مالكانه معادن بزرگ، افزايش نرخ ماليات بر ارزش افزوده، افزايش نرخ سوخت و مواردي از اين قبيل موضوعاتي واقعي براي شركت‌هاي بورسي هستند و نمي‌توان اين موارد را مانند گذشته براساس انتظارات تفسير كرد. بر اين اساس لازم است نتايج اين فاكتورها بر بودجه شركت‌ها كاملا مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد. 
2) دولت در سال جديد فاز ديگري از برنامه هدفمندي يارانه‌ها را در دست اجرا دارد. اين برنامه را بايد منهاي فاز اول آن مورد ارزيابي قرار داد. برنامه جديد تقريبا اجراي مجدد قانون از نقطه صفر محسوب مي‌شود و به جرات بايد گفت تحليل و ارزيابي آثار اين مرحله حساس‌تر از اولين دور اجراي قانون در سال 89 است. به همين دليل بازار در انتظار روشن شدن جوانب اجراي اين قانون و ميزان اثرات آن بر بودجه شركت‌ها، اقتصاد كلان و وضعيت عمومي اقتصاد مالي و پولي است.
3) نرخ ارز بر خلاف انتظارات فعالان اقتصادي روند روبه رشدي را در مدت بيش از يك ماه گذشته پشت سر گذاشته است. در عين حال قيمت جهاني طلا نيز افزايش يافته و با خود قيمت سكه را با صعود روبه‌رو ساخته است. در بازار مسكن نيز برخي احتمالات از رونق ساخت و ساز در سال جاري حكايت دارند. با اين حال هنوز هيچ تحليل جدي مبني بر سودآوري اين بازارها در سال جديد وجود ندارد. در اين ميان تنها تهديد بازار افزايش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي است كه از بهمن‌ماه سال گذشته به صورت غيررسمي شاهد آن هستيم. اين مساله را بايد عامل مهمي در تهديد بازار قلمداد كرد كه از نگاه فعالان بازار به دور نيست.
4) دولت رونق متغيرهاي اقتصادي را در سال جديد وعده داده و اين مساله توسط كارشناسان تاييد مي‌شود. رشد اقتصادي در محدوده صفر به معناي توقف ركود در سال جاري است. حتي برخي پيش‌بيني‌ها از رشد مثبت اما محدود اقتصادي در سال جديد حكايت دارند. كاهش نرخ تورم تا 20 درصد در سال 93 و بهبود قيمت‌هاي نسبي، كاهش نقدينگي و هدايت آن به سمت توليد، افزايش اشتغال، بهبود تجارت، تعادل در بازار ارز و يكسان‌سازي نرخ آن، تعادل و رونق بخشي به بازارهاي كالايي و... همگي از موضوعاتي است كه ثبات اقتصادي را در بورس نويد مي‌دهد. 
5) سال جديد سال نهايي شدن نتايج مذاكرات هسته‌اي است. البته بازار اخبار مربوط به اين مذاكرات را در سال گذشته پيش خور كرد، ولي نتايج حاصل از اين مذاكرات در سال جديد آثار مثبت فراواني را به همراه خواهد داشت. به عبارتي در سال 93 آثار گفت‌وگوهاي سياسي، واقعي است نه رواني.
6) عرضه شركت‌هاي جديد در دستور كار بورس است. به همين دليل فرصت‌هاي جديدي براي سرمايه‌گذاري به وجود خواهد آمد كه رونق دوباره بازار را به همراه خواهد داشت. تسهيل ساختار سرمايه‌گذاري، تسهيل فرآيند هدايت نقدينگي از بازار به بخش توليد، توسعه و به كار گيري
 بازارها و ابزارهاي نوين مالي، پذيره‌نويسي و عرضه اوليه سهام توسط سازمان خصوصي سازي و سياست‌هاي خرد ديگر در بازار از موضوعاتي است كه امسال بر بازار اثر خواهد گذاشت. به علاوه بهبود سرمايه‌گذاري شركت‌هاي بورسي نيز قابل پيش‌بيني است. 
در اين شرايط و با استناد به اين موضوعات بايد گفت اصولا قياس بورس در سال جديد با سال گذشته درست نيست و تحليل‌هايي كه شرايط كنوني را نگران‌كننده اعلام مي‌كنند به دليل آن كه بر وضعيت بازار در سال گذشته استوارند تصوير صحيحي از بازار ارائه نمي‌كنند. البته اين به معناي آن نيست كه نقاط منفي كتمان شوند. به هر حال بازار در سال گذشته با روندي نه چندان منطقي رشد كرد و سرعت‌گيرهايي كه براي پالايش بازار ضروري بود در نظر گرفته نشد. با اين حال دوره جديد و آغاز دوباره بازار با تأني معامله‌گران و صبر و حوصله مي‌تواند روزهاي طلايي را براي بورس به ارمغان آورد.  بورس تهران در شرايط كنوني در بهترين وضعيت خود قرار دارد. كاهش قيمت سهام در حال حاضر بهترين فرصت براي خريد سهام سودآور است. سهام از ارزندگي قابل قبولي برخوردار شده و بازار از منظر متغيرهاي اصلي در وضعيت مناسبي قرار دارد. 
در اين ميان به عقيده فعالان بازار، شكوفايي بورس در سال جاري قطعي است، با اين تفاوت كه انتظار كسب بازدهي 100 درصدي محلي از اعراب ندارد. ميانگين بازدهي بازار در سال جاري 30 تا 40 درصد پيش‌بيني مي‌شود. به گفته آنها بازدهي بازار منطقا بايد با نرخ تورم قابل قياس باشد؛ همان‌طور كه نرخ بازدهي در بازار پول بايد با تورم تناسب داشته باشد. كارشناسان بازار پيش‌بيني مي‌كنند بورس تا خردادماه و قبل از مجامع شركت‌ها چندان رشد چشمگيري را تجربه نخواهد كرد و روند بازار آرام و طبيعي خواهد بود.
به عبارتي بايد گفت: بازار در شرايط كنوني اگرچه بازدهي منفي را در سال جديد ثبت كرده، اما به شدت از شرايط مناسبي برخوردار است. در حال حاضر نسبت قيمت به درآمد در بازار در محدوده 7 است و اين رقم در مقايسه با اوج رشد بازار كه در آن بيش از 8 بود با كاهش قابل توجهي روبه‌رو شده است. اين به معناي آن است كه براي ميزان مشخصي درآمد از محل سهام بايد مبلغ كمتري پرداخت كنيم كه به سود معامله گران بازار است. حتي اين رقم براي 13 صنعت بين 6 تا 8 است. 
از طرف ديگر نسبت تامين مالي به تشكيل سرمايه به گفته مديرعامل شركت بورس تهران در كشور ما 5 درصد است كه اختلاف بالايي با استانداردهاي جهاني دارد و به همين دليل مي‌توان پيش‌بيني كرد ظرفيت‌هاي خالي ناشي از اين موضوع در سال‌هاي پيش رو به فعليت برسد.
محسن نظري، اقتصاددان و کارشناس بازار سرمايه در اين رابطه با اشاره به اينکه پيش‌بيني مي‌شود طي هفته جاري بازار سهام شاهد روزهاي مثبتي باشد، معتقد است: اصلاح  قيمت سهام صنايع بزرگ بازار باعث رسيدن قيمت عمومي سهام به سطوح جذابي شده است که مانع از اصلاح قيمتي بيشتر بازار خواهد شد.
وي که با «سنا» گفت‌وگو‌ کرده همچنين به انتشار گزارش‌هاي 12 ماهه اشاره کرد و افزود:  اخبار مثبتي که از ماهيت گزارش‌هاي 12 ماهه شرکت‌ها و پس از آن وارد شدن به فصل مجامع منتشر شده، باعث رقم خوردن چشم انداز مثبتي در بازار سرمايه، حداقل تا تابستان سال جاري مي‌شود.
اين کارشناس بازار سرمايه افزود: بازار روز پايان هفته گذشته را در شرايطي سپري كرد که کم‌کم اخبار مثبتي از صنايع به گوش مي‌رسد؛ از احتمال تصويب نرخ 10 سنتي گازتوسط دولت براي صنايع پتروشيمي تا بهبود وضعيت خودروسازان در سال جاري و افزايش قيمت ارز که مي‌تواند سبب توجه مجدد بازار به سهام صادر کنندگان باشد.
به گفته وي نوسانات کنوني به نظر مي‌رسد موقتي بوده و همچنان بازار خوشبيني خود را به اين صنايع حفظ خواهد کرد.
نظري درباره گروه پالايشي بازار گفت: در گروه پالايشگاه، شايعات اجراي طرح شاخص کيفي‌سازي فعلا به مرحله اجرا نرسيده و اين امر به نظر مي‌رسد تنها ابزاري براي کاهش قيمتي سهام اين گروه بوده باشد.
به گفته وي  انتشار گزارش‌هاي 12 ماهه مثبت از نمادهاي پالايشي مي‌تواند مجددا نمادهاي اين گروه را در کانون توجهات بازار قرار دهد.
وي همچنين به افزايش حجم و ارزش معاملات در بازار اشاره کرد و درباره عرضه‌هاي اوليه در بازار سرمايه گفت: اين روزها، عرضه‌هاي اوليه براي سرمايه‌گذاران بسيار جذاب است که اين امر خود نشان از پابرجا بودن اعتماد سهامداران به بازار است. نظري همچنين تاکيد کرد: به طور کلي اين روزها بازار تنها نياز به اعتماد‌سازي دارد؛ اعتماد‌سازي که شايد با انتشار گزارش‌هاي مثبت 12 ماهه شرکت‌ها به بازار بازگشته و ثبات و رونق مجددا در بازار حکمفرما شود. در نهايت بايد گفت بررسي بازار سرمايه و بورس بايد در يك روند صورت گيرد. به گفته رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار، طي سال‌هاي اخير، بورس رشد 400 درصدي را تجربه كرده و افت اندك و موقتي بازار نبايد مبناي تصميم‌گيري فعالان قرار گيرد، چراكه در يك افق ميان مدت
 و بلندمدت سودآوري بازار كاملا قابل انتظار است. براي كساني كه به تازگي وارد بازار مي‌شوند نيز اگر نگاه كوتاه مدت جاي خود را به ديد بلندمدت بدهد مي‌توان انتظار داشت ثبات بورس و سودآوري آن تضمين شود.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
هفته پر التهاب بورس

28 فروردین 1393

دنیای اقتصاد – هفته پرفشار کاری بورس تهران در شرایطی به پایان رسید که روز چهارشنبه شاخص کل نفس راحتی کشید و با 313 واحد رشد معادل 42/0 درصد روبه‌رو شد. به این ترتیب بورس تهران در نهایت افت سنگین 2/4 درصدی شاخص در این هفته را به ثبت رساند. کارشناسان معتقدند روند حرکتی نمودار بورس در روز گذشته باز هم نشان می‌دهد معامله‌گران با احتیاط و دست به عصا اقدام به خرید کرده‌اند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد دیروز همچنان حقوقی‌ها به نظاره بازار نشسته بودند و این موضوعات همگی از شکنندگی بورس خبر می‌دهند. 


يك هفته با تپيكس
هفته پرالتهاب بورس تهران

گروه بورس- شروين شهرياري: بازار سهام در هفته جاري نوسانات شديدي را تجربه كرد كه در نهايت منجر به افت سنگين 2/4 درصدي شاخص بورس شد. اين روند از روز شنبه با افت ملايم قيمت‌ها آغاز شد، اما در روز يكشنبه با ريزش بيش از دو درصدي شاخص به اوج رسيد و سپس با تقويت طرف تقاضا در دو روز گذشته تعادل شكننده‌اي را به نمايش گذاشت. در پي افت شديد شاخص بورس و افزايش زيان سرمايه‌گذاران به 6 درصد از ابتداي سال 93، مجلس و دولت نيز به موضوع وارد شده‌اند و وعده حمايت از بازار سرمايه را مطرح كرده‌اند. هر چند اين وعده‌ها بيشتر بر جو رواني بازار تاثيرگذار است و هر گونه بهبود پايدار در بورس منوط به پیشرفت واقعي در متغيرهاي اقتصادي از جمله ايجاد چشم‌انداز رشد و كاهش تورم و به تبع آن اصلاح نرخ سود سپرده‌هاي بانكي خواهد بود. 
تحليل‌ها در مورد بازار چه مي‌گويند؟
شاخص بورس پس از ثبت ركورد 89 هزار و پانصد واحدي در پانزدهم دي‌ماه 92، سقوطي كمابيش يكپارچه و پرسرعت را تجربه كرده است. مطابق با تعريف‌هاي بين‌المللي، هرگاه شاخص يك بازار سهام از نقطه اوج خود بيش از 10 درصد افت كند، اصطلاحا وارد فاز اصلاح (Correction) مي‌شود. در صورتي كه اين فاصله از نقطه اوج به 20 درصد برسد، اصطلاحا بازار وارد فاز ركود رسمي يا همان وضعيت خرسي(Bear Market) مي‌شود كه تجربه آن معمولا با تبديل به يك سقوط تمام عيار دنبال مي‌شود. 
بازارهاي خرسي در 20 سال گذشته تنها سه‌بار در سال‌هاي 76 (قبل از انتخابات رياست جمهوري)، 84 (پس از انتخابات رياست جمهوري) و سال 87 (مقارن با بحران جهاني اقتصاد) در بورس تهران تجربه شده است. در شرايط كنوني نيز بازار سهام تنها سه درصد با چهارمين تجربه ركود گسترده خود در دو دهه اخير فاصله دارد. با اين حال، مطالعه شاخص‌هاي بنيادي و تكنيكال نشان مي‌دهد كه در شرايط كنوني فاصله كليت بازار با كف احتمالي قيمت‌ها در صورت عدم وقوع رويدادهاي غيرمنتظره (در حوزه غير‌اقتصادي) زياد نيست. در اين راستا، تكنيكاليست‌ها سطح 72 هزار واحد را يك حمايت بسيار مهم براي شاخص كل تلقي مي‌كنند. همچنين از منظر بنيادي، ميانگين نسبت قيمت بر درآمد سهام (P/E) كه در اواسط دي ماه 92 تا محدوده هشدار‌برانگيز 8/5 واحد رشد كرده بود، اكنون به 6/8 واحد تعديل شده است؛ اين نسبت با در نظر گرفتن تقسيم سود مجامع شركت‌ها در سه ماه آينده و با فرض افت قيمت سهام به ميزان سود تقسيمي به 1/6 واحد مي‌رسد كه دقيقا منطبق با متوسط ارزش گذاري بازار سهام در 17 سال گذشته است. از سوي ديگر، قبل از شروع بحران ارزي، شاخص بورس تهران در محدوده 20 هزار واحد قرار داشت كه با 3 برابر شدن نرخ ارز، عملا اثر اين تغيير اسمي نرخ ارز در قيمت‌هاي سهام منعكس شده است.
 به این ترتيب، سطوح فعلي شاخص (با لحاظ كردن اثر ورود شركت‌هاي جديد)، اثر تغيير ارزش جايگزيني شركت‌ها نسبت به نرخ ارز را به‌طور كامل پوشش داده و نشان‌دهنده همان ارزش واقعي بازار قبل از تضعيف ريال است. به اين ترتيب به نظر مي‌رسد به‌رغم سقوط سنگين 100 روز اخير، بورس تهران بتواند از كمند ورود به چهارمين ركود خود در دو دهه گذشته رهايي پيدا كند و قبل از تجربه سقوط بیش از 20 درصد از نقطه اوج (كه معادل شاخص 71600 واحدي خواهد بود) بار ديگر مسير تعادل را بازيابد؛ هر چند كه تحقق اين پيش‌بيني تا حد زيادي منوط به عدم بروز اتفاق غير‌منتظره در عرصه غير اقتصادي خواهد بود. 
سود بانكي تعديل مي‌شود؟
در هفته جاري بحث نرخ سود سپرده‌هاي بانكي بيش از پيش در محافل كارشناسي مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت. به نظر مي‌رسد با توجه به افت نرخ تورم نقطه به نقطه به كمتر از 20 درصد در پايان سال گذشته و چشم‌انداز تثبيت آن در محدوده فعلي، منطق لازم براي كاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي به ويژه در بخش روزشمار و كوتاه مدت چند ماهه فراهم شده باشد. در حال حاضر سپرده‌هاي مزبور با نرخ‌هاي سود در محدوده 22 تا 24 درصد توسط بانك‌ها به مشتريان پيشنهاد مي‌شوند كه احتمالا با توجه به متغير تورم نيازمند تعديل تا سطح 20 درصد هستند؛ ضمن آنكه تداوم پرداخت سودهاي بالاتر از نرخ تورم توسط شبكه بانكي از يكسو انگيزه فعاليت اقتصادي و سرمايه‌گذاری را تضعيف مي‌كند و از سوي ديگر، ممكن است مشكلاتي براي بانك‌ها در جهت تامين بازده مورد انتظار ايجاد كند. به این ترتيب در ميانه هفته مورد گزارش با اعلام وزير اقتصاد، بازنگري در نرخ سود بانكي در دستور كار شوراي پول و اعتبار قرار گرفت كه اين روند احتمالا در كوتاه مدت منجر به اتخاذ تصميماتي در جهت محدود كردن بانك‌ها به‌منظور افزايش نرخ سود سپرده‌ها خواهد شد؛ اتفاقي كه براي بازار سرمايه نيز واجد پيامدهاي مثبتي در جهت افزايش جذابيت خريد دارايي‌هاي مالي نظير سهام است. 
واردات اوج گرفت
مطالعه آمار صادرات و واردات كشور كه توسط گمرك منتشر شده نشانه‌هايي از افزايش معنادار حجم واردات را در بردارد. بر اين اساس، واردات كالاها در نيمه نخست سال گذشته ماهانه 3/3 ميليارد دلار بوده؛ اما در ماه‌هاي مهر تا بهمن 92 از مرز 6/4 ميليارد دلار در ماه فراتر رفته است. در ادامه اين روند، در ماه اسفند، واردات به سطح تامل برانگيز 8 ميليارد دلار رسيده كه خودرو با سهم 8/1 ميليارد دلاري در اين ماه يك ركورد بي‌سابقه از خود بر جاي گذاشته است. به نظر مي‌رسد كاهش 50 درصدي نرخ حقيقي ارز (با احتساب تورم داخلي و خارجي) در 15 ماه اخير تاثير خود را كم كم بر اقتصاد كشور گذاشته و جذابيت واردات كالاهاي مصرفي را افزايش داده است. در اين ميان، بهبود تخصيص ارز از اتاق مبادلات در ماه‌هاي اخير (كه با نرخ ترجيحي 25 درصد كمتر از بازار آزاد انجام مي‌شود) در افزايش اشتهاي واردات موثر بوده است. به‌منظور عدم دچار شدن اقتصاد كشور به سيكل معيوب افزايش واردات كالاهاي مصرفي، انتظار مي‌رود دولت با سرعت بيشتري در جهت تك نرخي كردن ارز حركت كند تا با جلوگيري از اتلاف منابع ارزشمند ارزي، از ايجاد تبعات واردات بي‌رويه و تداوم بروز علائم بيماري هلندي در اقتصاد كشور جلوگيري كند. 

 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
عبور شاخص‌بورس ازقله 77هزار واحدی

6 اردیبهشت 1393

شاخص بورس و اوراق بهادار در ادامه معاملات امروز شنبه با 1290 واحد افزایش پس از عبور از قله 76 هزار واحدی توانست وارد کانال 77 هزار واحدی شده و پس از عبور از آن به 77 هزار و 189 واحد رسید.

شاخص بازار اول 1008 واحد، شاخص بازار دوم 1740 واحد و شاخص صنعت نیز 945 واحد تا این لحظه از معاملات رشد داشته است.

تاکنون بیش از 342 میلیون سهم به ارزش1280 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، ارزش بازاری بورس هم بیش از 374 هزار میلیارد تومان است.



تأثیر عرضه‌های خصوصی‌سازی درافت‌بورس؟

6 اردیبهشت 1393

وزیر امور اقتصادی و داریی با بیان اینکه عرضه‌های خصوصی‌سازی تاثیری در افت بورس ندارد، گفت: واگذاری‌های سازمان خصوصی‌سازی با هماهنگی سازمان بورس انجام می‌شود.

 علی طیب نیا در پاسخ به این پرسش که آیا عرضه‌های سازمان خصوصی سازی موجب افت بازار سرمایه در ماه های گذشته بوده است؟ گفت: سازمان خصوصی سازی با هماهنگی کامل سازمان بورس اوراق بهادار به صورت زمان‌ بندی سهام شرکتهای دولتی را عرضه می‌کند و عرضه های این سازمان تاثیری در افت بورس ندارد.

وی افزود: بازار سرمایه ظرفیت‌هایی دارد و تا حدی می تواند سرمایه در خود جذب کند. همچنین سازمان خصوصی سازی واگذاری خاصی نداشته که در بورس تاثیر منفی بگذارد.
 

bfc.blogsky.com

عضو جدید
دولت ارز مبادله‌ای را ارزان می‌فروشد

دولت ارز مبادله‌ای را ارزان می‌فروشد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت:‌ دولت ارز مبادله‌ای را کمتر از قیمت تعیین شده در بودجه ۹۳ می‌فروشد که احتمال کسری بودجه را به همراه دارد.

http://bfc.blogsky.com/1393/02/26/post-141/
 
بالا