برنامه سالانه باغداری!!!

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
فروردین:
انجام هرس خشک اعم از فرم دهی وباردهی ، انجام عملیات اصلاح داخل باغات (کوددهی ،بیل کاری ،مبارزه با علفهای هرز ،آبیاری و......) بانکت بندی باغات دیم جهت ذخیره رطوبت وسربرداری نهال هایی که تازه کاشت نموده ایم.

اردیبهشت:
آبیاری، سربرداری، قیم زنی، ادامه هرس، کاشت نهال و استفاده از کندوی زنبور عسل جهت تلقیح بهتر درختان میوه.

خرداد:
تهیه نمونه های برگ ، خاک وآب و ارسال آن به آزمایشگاه برای تعیین میزان عناصر موجود و انجام عمل پیوند.

تیر:
سمپاشی درختانی که دراین زمان نیازمند مبارزه با آفات هستند.

مرداد:
برداشت باغات، انجام هرس سبز، تهیه نمونه های برگ ،خاک وآب وارسال آن به آزمایشگاه، داشت محصولات سردرختی وعملیات بسته بندی وبازار یابی.

شهریور:
اجرای عملیات آماده سازی زمین جهت کشت پاییزه ،ادامه عملیات کنترل و نظارت بر برداشت، بسته بندی وادامه عملیات هرس.

مهر:
عملیات برداشت ، بسته بندی وبازار یابی ، حذف درختان کهنسال وخشکیده و شاخه های خشکیده وانجام پیوند شکمی.

آبان :
عملیات آماده سازی اراضی مساعد جهت کشت پاییزه (نقشه کاشت، چاله کنی ،تهیه کود حیوانی ،آغاز کشت پاییزه ، ادامه اصلاح باغات (حذف درختان کهنسال وخشکیده و شاخه های خشکیده)

آذر:

ادامه تهیه الگوی کشت، انتخاب نوع ومحل تهیه نهال ، ادامه عملیات آماده سازی زمین جهت کشت ،در صورت مساعد بودن آب وهوا انجام کشت پاییزه ،آبیاری بعد از کشت.

دی:
بستن حصار اطراف نهالهای جوان جهت در امان ماندن از آسیب جوندگان.

بهمن:
انجام هرس خشک.

اسفند:
در صورت مساعد بودن هوا شروع کشت بهاره ، توسعه باغات آبی ودیمی ، انهدام شاخه های خشکیده و آلوده و هرس شده.
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
شيوه توليد محصولات زراعي و باغي محدودة طرح:

شيوه توليد محصولات زراعي و باغي محدودة طرح:

الف) مراحل آماده سازي زمين و كاشت:

روشهاي متداول كاشت محصول انگور بصورت جوي پشته‌اي و عرقابي مي‌باشد كه ابتدا در اسفند ماه زمين را شخم زده و با نهركن يا بيل مكانيكي جوي بعمق cm80 تا m5/1 تهيه مي‌كنند و سپس چاله‌هايي جهت غرس نهال را آماده مي‌كنند و داخل چاله را با كود حيواني و يا ماسه بادي و مقداري كود شيميائي فسفا و پتاس را مخلوط كرده و دخل چاله مي‌ريزند. سپس در بهار كه هوا مساعد مي‌باشد نهال‌هاي تهيه شده از خزانه يا قلمرو تهيه شده از باغات انگور همجوار را كه بين 800 تا 1500 اصله را مي‌باشد را داخل چاله گذاشته و خاك پاي آنها داده و سپس اقدام و به آبياري مي‌نمايند.

ب) مرحله داشت :

اين مرحله شامل ـ آبياري ـ مبارزه با علفهاي هرز ـ آفات و بيمار مي باشد.
ـ در اين مرحله كود ازت در فواصل آبياري كه باغات 1 تا 4 ساله معمولاً بين 7 تا 8 مرحله مي‌باشد كود ازت جهت رشد رويشي و انگور استفاده مي‌گردد و با
ـ همچنين بلحاظ تربيت مناسب بوته انگور به طرف پشته اقدام به هرس فرم در باغات جوان و در باغات من هرس خشك در اسفند و فروردين و سبز در ارديبهشت و خرداد و مرداد ماه صورت مي‌گيرد.

ـ همچنين جهت مبارزه با علفهاي هرز و اقدام به پيل زني پاي بوته‌ها و پشته‌ها مي‌نمايند كه با صرف نيروي كارگري زياد صورت مي‌گيرد.
ـ‌با توجه به اينكه آفاتي نظير تريپس ـ كرم خوشه خوار از عمده آفات اين محصول مي‌باشد. باغداران در صورت مشاهده آفات فوق ضمن انجام اقدامات پيشگيري و مبارزه مكانيكي و بيولوژيكي بين 2 تا 3 مرحله اقدام به پائيني باغات مي‌نمايند.

ج) مرحله برداشت:

معمولاً از 15 شهريور تا به مهرماه زمان برداشت انگور منطقه مي‌باشد و با توجه به نوع بهره‌برداري از محصول زمان برداشت متفاوت مي‌باشد چنانچه جهت كشمش باشد از 15 شهريور اقدام به برداشت انگور و تبديل آن به كشمش آفتابي و يا ( كه مخلوط 5/2 كيلوگرم پودر كربنات پتاسيم همراه با 1 ليتر روغن استراليائي در 5 ليتر آب جهت 1 تن انگور مورد استفاده قرار مي‌گيرد ) و جهت ارسال به بازارهاي فروشه معمولاً از 25 شهريور به بعد شروع مي‌گردد
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
استاندارد نهالستان میوه‌های هسته‌دار

استاندارد نهالستان میوه‌های هسته‌دار

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]([/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]هلو و شلیل ،آلو و گوجه، زردآلو، گیلاس و آلبالو)[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نهالستان بايد در محلی احداث شود که دارای اقليم و خاک مناسب برای توليد و تکثير گياه مورد نظر باشد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]1. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نهالستان بايد در محلی احداث شود که از نظر عدم آلودگی به آفات و بيماريهای مهم (آب، خاک و گياه) مورد تأييد مراجع ذيصلاح قرار گرفته باشد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]..[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]2. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نهالکاری باید ترجیحاً به صورت دو ردیفه باشند که فاصله نهالها از هم در روی هر رديف 10 تا 15 سانتيمتر و فاصله بين هر دو رديف با دو رديف بعد حداقل 120 سانتيمتر و فاصله بين رديفها 50 - 40 سانتيمتر باشد. در حالت کاشت تک ردیفه، فاصله نهالها روی ردیف 15-10 و بین ردیفها 100-80 سانتیمتر میباشد (به طوريکه در هر هکتار بيش از 85000 نهال گنجانده نشود[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]).[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]3. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]فاصله بین کرتها یا پلاتهای نهال مربوط به هر محصول باید از هر طرف حداقل 2 متر باشد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]4. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]بايد فاصله بين نهالستان با باغات ميوه اطراف حداقل 1000 متر باشد و لی انتخاب قطعی فاصله (فاصله بيش از 1000 متر) بسته به نوع گياه، شرايط محيطی و شدت آلودگی منطقه بر عهده کارشناس فنی نهالستان (مدیر فنی نهالستان) است[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]5. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]بدیهی است که سیستم آبیاری مناسب برای نهالستان هسته‌دار از نوع آبیاری تحت فشار است. این اقدام برای نهالستانهای جديدالاحداث با وسعت حداقل 5 هکتار الزامی است که باید قبل از احداث و یا حداکثر ظرف مدت 2 سال پس از احداث، نسبت به اجرای آن اقدام شود[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] .[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]6. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]مدیریت نهالستان گونه‌های‌هسته‌دار باید به نحوی باشد که نهال قبل از توزیع (حتی در سالهای قبل) به گل نرفته باشد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]7. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نهالستانهايي که پايه نهال را به روش رويشی، به صورت قلمه تکثير مي‌کنند، بايد دارای گلخانه مناسب دارای شاسی پاگرما و ميست باشند (حجم تأسيسات با توجه به حجم توليد متغير است[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]).[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]8. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]مواد اوليه برای تکثیر رقم یا پایه (قلمه، پيوندک و ... ) بايد گواهی سلامت و اصالت باغ مادری از مراجع ذيصلاح دريافت کرده باشند[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]9. [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]انبار خنک، سايه‌بان، شاسی‌سرد و شاسی‌گرم ساده با توجه به حجم توليد نهال در نهالستان و مدت نگهداری نهال قبل از عرضه به بازار (نهال يکسال و يا دو ساله) ضروری است که وسعت آن توسط مدیر فنی نهالستان تعيين می‌شود.[/FONT]
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
توصیه به کشاورزان و باغداران عزیز:

توصیه به کشاورزان و باغداران عزیز:


1- به خاطر داشته باشید که زندگی زنبوداران عسل به وجود گلها بستگی دارد و آنها تنها قسمتهایی از گیاهان را که محتوی گرده و شهد است بازدید میکنند.


2- زنبورداران عسل در هیچ یک از دوره های زندگی مثلا نوزادی یا بلوغ کوچکترین صدمه ای به زندگی نبات وارد نمیکنند.


3- گیاهان زراعی و درختان میوه خودبارور فقط موقعی بذر و میوه تولید مینماید که با گرده گلهای دیگر تلقیح شوند.


4- گرچه بسیاری از گیاهان تا حدودی خود بارور هستند.ولی فقط موقعی بذر بیشتر و مرغوبتر و میوه هایی با کیفیت بیشتر تولید میکنند که باروری آنها به صورت دگر باروری باشد و این باروری عمدتا به وسیله زنبور عسل انجام می گیرد.


5- به منظور حداکثر استفاده و بهره گیری از گرده افشانی زنبوران عسل قبل از باز شدن گلها و یا در حین باز شدن آنها کندوهای زنبور عسل را باید به محل مورد نظر برد.


6- در باغهای میوه کندوها را در فواصل بین ردیف های درختان میوه و در مزارع در کنار مزرعه قرار گیرد.


7- اگر بابت اجاره پولی به زنبورداران نمیدهید حداقل آنها را تشویق کنید تا کندوهای خود را در نزدیک باغهای میوه شما قرار دهند.


8- فراموش نکنید که سمپاشی مکرر سبب تلف شدن زنبوران گردیده و یکی از خطر های مهم برای نابودی هر زنبورستان است.


9- قبل از سمپاشی زنبورداران را از تاریخ سمپاشی و نوع سم مصرفی مطلع کنید.



وب لاگ کشاورز تنها
 

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
کلیاتی در مورد انار

کلیاتی در مورد انار

كليات گياه شناسي
انار يكي از ميوه هايي است كه از قديم وجود داشته است حتي در كتب مقدس چندين بار نام آن ذكر شده استو در قرآن كريم در سوره انعام آيه 99، 142 از اهميت انار و عظمت آن سخن به ميان آمده است . هومر شاعر معروف يونان در كتاب خود ( اوديسه ) از آن نام برده است . معروف است كه حضرت سليمان باغ بزرگي پر از درخت‌هاي انار داشته كه به آن عشق مي ورزيده است .




درخت انار بومي ايران و مناطق مجاور آن است . كلمه انگليسي Pomegranate از زبان يوناني مشتق شده كه به معني ( سيب با هسته هاي زياد ) مي باشد .
انار درخت كوچكي است كه ارتفاع آن تا 6 متر مي رسد و در مناطق نيمه گرمسيري مي رويد . شاخه هاي آن كمي تيغدار و برگهاي آن متقابل ، شفاف و ساده است .
گلهاي انار درشت برنگ قرمز اناري ولي بي بو مي باشد . ميوه آن كروي با اندازه هاي مختلف داراي پوستي قرمز رنگ و يا زرد رنگ مي باشد .




روي همرفته در حدود بيست نوع مختلف انار در دنيا موجود است .

تركيبات شيميايي:

قسمت هاي مختلف درخت انار مخصوصا پوست ريشه و ساقه انار داراي مقدري در حدود 20 درصد تانن و اسيد پوني كوتانيك Punicotaniv acid مي باشد . پوست درخت انار داراي الكالوئيدي بنام پله تيه رتين Pelletierin است .
در صد گرم دانه انار واد زير موجود است .

انرژي 38 كالري
آب 82 گرم
پروتئين 0/4 گرم
چربي 0/3 گرم
مواد نشاسته اي 10 گرم
كلسيم 4 گرم
سديم 3 ميلي گرم
پتاسيم 260 ميلي گرم
آهن 0/5 ميلي گرم
ويتامين ب 1 0/2 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/03 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/02 ميلي گرم
ويتامين ث 4 ميلي گرم
 

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خواص داروئي انار

خواص داروئي انار

خواص ميوه انار




از نظر طب قديم ايران ميوه انار سرد ف تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشك و بسيار قابض مي باشد .
پوست ريشه درخت انار از بقيه قسمت هاي اين درخت قابض تر است .
كليه قسمت هاي درخت انار داراي تان مي باشد كه بسيار قابض است . براي مصارف دارويي از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ريشه و دانه انار استفاده مي شود .
1)انار شيرين ادرار آور است .
2)ملين مزاج است .
3) آب انار شيرين براي بيماريهاي مجاري ادرار مفيد است .
4)ترشح صفرا را زياد مي كند.
5)آب انار اسهال را برطرف مي كند.
6)اگر آّ انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بيني بچكانيد از رشد پوليپ در بيني جلوگيري مي كنيد .
7) خون ساز است .
8)خون را تصفيه مي كند .
10)براي سالمندان بهترين دارو براي تقويت كليه است .
11)آب انار خنك كننده است .
12)رنگ صورت را شاداب مي كند .
13)صدا را باز كرده و گرفتگي صدا را برطرف مي كند .
14)براي وزن اضافه كردن انار بخوريد .
15)آب انار مقوي قلب و معده است .

خواص ديگر قسمت هاي درخت انار

1. جوشانده پوست ريشه درخت انار كرم معده و روده را از بين مي برد .
2. جوشانده پوست درخت انار نيز اثر ضد كرم درد .
3. براي برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و يا جوشانده برگهاي انار استفاده كنند .
4.خانم هائيكه عادت ماهيانه شان منظم نيست مي توانند از جوشانده برگهاي انار استفاده كنند.
5.برگهاي له شده انار را اگر روي پوست بگذاريد خارش را از بين مي برد .
6.براي برطرف كردن سوختگي پوست ، گلهاي انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنيد و اين پماد را روي قسمت سوختگي بماليد .
7. جوشانده پوست درخت و پوست ريشه درخت انار كرم كش است .
8.دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف مي كند .
9.دم كرده گلهاي انار را بصورت غرغره براي از بين بردن زخمهاي دهان بكار ببريد .
10.براي برطرف كردن دندان درد ، دم كرده ريشه درخت انار را در دهان مضمضه كنيد .
11.انار ترش و شيرين (ميخوش )ادرار را زياد مي كند .
12. براي برطرف كردن بواسير بايد معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

مضرات :

كسانيكه سرد مزاج هستند نبايد در خوردن انار افراط كنند . زيرا معده را سست كرده و ايجاد نفخ مي كند . اينگونه افراد بايد انار را با زنجبيل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ريشه آن كه براي رفع كرم بكار
مي رود ممكن است ايجاد سرگيجه و استفراغ كند . بهر حال در خوردن جوشانده آن بايد احتياط كرد و اين كار بايد تحت نظر متخصص انجام گيرد .
 

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مهمترین آفت انار

مهمترین آفت انار

كرم گلوگاه انار:

كرم گلو گاه انار مهم ترين آفت انار در استان فارس و ساير مناطق كشور محسوب ميگردد. خسارت اين آفت همه ساله قابل توجه بوده و در مواردي ميزان آن از 30 درصد محصول نيز تجاوز مي نمايد. كرم گلو گاه انار كه لاروگونه اي شب پره مي باشد زمستان را بصورت لارو در انارهاي باقيمانده روي درخت و ريخته زير درخت سپري مي نمايد . بررسي هاي جديد محل هاي ديگرمانند داخل برخي از ساير ميوه ها مانند انجير و نير زير پوستك هاي درختان را نيز بعنوان محل هاي زمستان گذراني لاروهاي اين آفت به اثبات رسانده است .

در اواسط بهار و همزمان با رشد نسبي ميوه هاي انار حشرات كامل آفت ظاهر شده و تخم هاي خود را بصورت انفرادي و يا چند عدد درون تاج و داخل پرچم ها قرار مي دهد . لاروها پس از خروج از تخم از قسمت تاج ميوه وارد ميوه شده و به تغذيه از بخش هاي مختلف درون ميوه مي پردازند . پس از مدتي با ايجاد تغيير رنگ و لهيدگي در قسمتي از ميوه به سادگي مي توان ميوه هاي آلوده را ازميوه هاي آلوده را ازميوه هاي سالم تشخيص داد. سوراخ ايجاد شده در تاج ميوه راه ورود قارچ هاي ساپروفيت را فراهم آورده و معمولا“ ميوه هاي آلوده حاوي توده هاي سياهرنگ قارچ ها مي باشند.لارو تمام دوره رشدي خود را درون ميوه سپري نموده و در پايان محددا“ به محل تاج ميوه مراجعت نموده و درآن جا به شفيره و در نهايت حشره كامل تبديل شده و بدين ترتيب نسل بعدي آفت آغاز مي گردد.


مبارزه با كرم گلوگاه انار:

از آنجائي كه اين آفت تخم هاي درون تاج ميوه هاي انار ، بين پرچم ها قرارداده و لاروها از همان محل مستقيما“ وارد ميوه شده و تمام دوره لاروي خود را داخل ميوه سپري مي نمايند از گزند سموم مصون بوده و لذا در حال حاضر هرگونه عمليات سماشي برعليه آن ها فاقدنتيجه خواهد بود .
بهترين روش مبارزه با اين آفت روش مكانيكي يعني جمع اوري و معدوم نمودن انارهاي آلوده حاوي لارو مي باشد . در اين روش مبارزه زمان جمع آوري انارهاي آلوده اهميت بسيار زيادي دارد . از آنجائيكه آفت علاوه بر ميوه هاي آلوده محل هاي زمستان گذراني ديگري نيز دارد لذا جمع آوري ميوه هاي آلوده در فصل زمستان در كاهش جمعيت و خسارت آفت تاثير كمتري دارد . لذا توصيه مي گردد عمل جمع آوري ميوه هاي آلوده ازمرداد ماه و همزمان با پديدارشدن اولين ميوه هاي آلوده شروع شده و تا فصل برداشت ادامه يابد.

از آنجائي كه با جمع اوري ميوه هاي آلوده در مرداد ماه و معدوم نمودن آن ها جمعيت نسل دوم آفت صدمه قابل توجهي را دريافت مي نمايد جمعيت نسل هاي بعدي آفت در همان سال نيز كاهش يافته و درنهايت خسارت آفت تقليل مي يابد .

بنابراين توصيه مي گردد باغداران عمليات جمع آوري و معدوم نمودن انارهاي آلوده را از مرداد ماه آغاز نموده و اين عمل را به طور مداوم و در دوره هاي زماني مختلف تا زمان برداشت محصول دنبال نمايند. بديهي است بدين ترتيب درزمستان نيز ميوه اي روي درخت باقي نخواهد ماند و در نتيجه در كاهش جمعيت آفت در سال بعد نيز موثر خواهد بود .

روش ديگري كه در برخي از استانهاي كشور و بصورت تلفيق با جمع آوري ميوه هاي آلوده انجام مي گيرد استفاده از زنبور پارازيتوئيدتخم اين آفت ( تريكو گراما) مي باشد . نتايج بدست آمده در استان يزد نشان داده كه استفاده از اين حشره مفيد در چند مرحله و در كنار آن جمع آوري ميوه هاي آلوده درفصل تابستان خسارت آفت را به ميزان قابل قبولي كاهش داده است. گزارش هايي نيز مبني بر مقاومت برخي از ارقام انار نسبت به اين آفت وجود دارد.
 

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
نام انگلیسی : Fig
نام علمی : Ficus carica





كليات گياه شناسي

درخت انجير از زمانهاي بسيار قديم وجود داشته و از آن استفاده زيادي مي شده است . در تورات از اين درخت نام برده شده و اشعياي نبي يكي از انبياي بني اسرائيل خرقيا پادشاه آن زمان را در حدود 700 سال قبل از ميلاد با انجير مداوا كرده است .

درخت انجير بومي آسياي غربي و كشورهاي مديترانه است و از آنجا به عربستان ، سوريه و اسرائيل برده شده است .

درخت انجير در نزد يونانيان مقدس و محترم بوده بطوريكه صدرات ان ممنوع اعلام شده بود .

شاعران و نويسندگان يوناني مانند هومر ، هرودوتوس و افلاطون در نوشته ها و اشعار خود آنرا ستوده اند در اوائل قرن هجدهم ، انجير بوسيله ميسيونرهاي مذهبي اسپانيايي به كاليفرنيا برده شد و امروزه بمقدر زياد در اين ايالت و ايالات جنوبي آمريكا كشت مي شود.

حدود 85 درصد از محصول انجير بصورت خشك ببازار عرضه مي شود زيرا انجير رسيده زود خراب مي شود .انجير درختي است با برگهاي زرد و پنجه اي برنگ سبز خاكستري كه بلندي آن تا شش متر مي رسيد و چون در مقابل سرماي شديد مقاومت ندارد بنابراين در مناطق معتدله و گرمسير كشت مي شود .

درخت انجير معمولا از سال چهارم شروع به ميوه دادن مي كند و تا سن بيست سالگي ميوه مي دهد.

تركيبات شيميايي:

انجير ميوه مغذي و خوش طعمي است ، داراي مواد قندي ، مواد ازته ، چربي ، مواد معدني ، آمينو اسيد ،‌ آنزيم هاي مختلف و كاروتن مي باشد . در برگهاي آن حدود 0/06 درصد مواد تلخي مانند فيكوسين Ficusin و برگاپتين Bergaptene وجود دارد .

شيره سفيدي كه با شكستن شاخه هاي درخت انجير و يا از ميوه نارس آن خارج مي شود بسيار سمي است و اگر بر روي پوست زده شود سلولها را از بين برده و ميكشد .

برگهاي انجير داراي كوسايداروتين Glycosiderutin مي باشد .

در صد گرم انجير رسيده و تازه مواد زير موجود است :

انرژي 80 كالري

مواد قندي 4 گرم

پروتئين 1/5 گرم

چربي 0/5 گرم

كلسيم 20 گرم

فسفر 55 ميلي گرم

سديم 35 ميلي گرم

پتاسيم 65 ميلي گرم

ويتامين آ 80 واحد

ويتامين ب 1 0/2 ميلي گرم

ويتامين ب 3 0/7 ميلي گرم

ويتامين ث 2 ميلي گرم

ويتامين ث 25 ميلي گرم
 
بالا