نویسندگان
1سپیده جوانشیر؛ 1محمود عبداللهی ؛ 2حسین ابولقاسمی؛ 1احمد خدادادی دربان
1دانشگاه تربیت مدرس
2دانشگاه تهران
چکیده
در سالهای اخیر عوامل مؤثر بر فرایند استخراج، بیشتر در مقیاس آزمایشگاهی و در دکانتور بررسی شده و تحقیقات کمی در زمینه تأثیر شرایط عملیاتی در یک فرایند پیوسته گزارش شده است. در این پژوهش استخراج طلا از محلول لیچ کلریدی لجن مس آندی سرچشمه با حلال دی بوتیل کربیتول (DBC) و در یک دستگاه میکسر ستلر آزمایشگاهی انجام شد و تأثیر پارامترهای مختلفی مانند دور همزن، دبی فاز آبی و آلی، غلظت طلا، غلظت استخراجکننده و هلداپ بر استخراج طلا در فرایند پیوسته برسی شده است. نتایج نشان داد که با افزایش دور همزن تا rpm600 بازیابی طلا تا میزان 80 درصد افزایش مییابد. همچنین افزایش هلداپ فاز آلی تا نقطه بحرانی (375/0=ø) اثر مثبت بر فرایند داشته و با افزایش بیش از حد آن سیستم دچار اختلال میشود. سایر پارامترها مانند افزایش دبی حجمی فاز آبی به دلیل کاهش زمان ماند، میزان استخراج را 35% کاهش داد و غلظت رقیقکننده نیز به سبب کاهش سطح تماس فازها، به میزان قابل توجهی (5/4 برابر) تأثیر منفی بر استخراج داشته است. تأثیر غلظت یون طلا در خوراک آبی بر قطر ساتر قطرات نیز بررسی شد.
کلیدواژگان
استخراج با حلال طلا؛ فرایند پیوسته؛ DBC؛ میکسر- ستلر
__________________________________________
https://www.mediafire.com/?1mxlsya61xxeje3
1سپیده جوانشیر؛ 1محمود عبداللهی ؛ 2حسین ابولقاسمی؛ 1احمد خدادادی دربان
1دانشگاه تربیت مدرس
2دانشگاه تهران
چکیده
در سالهای اخیر عوامل مؤثر بر فرایند استخراج، بیشتر در مقیاس آزمایشگاهی و در دکانتور بررسی شده و تحقیقات کمی در زمینه تأثیر شرایط عملیاتی در یک فرایند پیوسته گزارش شده است. در این پژوهش استخراج طلا از محلول لیچ کلریدی لجن مس آندی سرچشمه با حلال دی بوتیل کربیتول (DBC) و در یک دستگاه میکسر ستلر آزمایشگاهی انجام شد و تأثیر پارامترهای مختلفی مانند دور همزن، دبی فاز آبی و آلی، غلظت طلا، غلظت استخراجکننده و هلداپ بر استخراج طلا در فرایند پیوسته برسی شده است. نتایج نشان داد که با افزایش دور همزن تا rpm600 بازیابی طلا تا میزان 80 درصد افزایش مییابد. همچنین افزایش هلداپ فاز آلی تا نقطه بحرانی (375/0=ø) اثر مثبت بر فرایند داشته و با افزایش بیش از حد آن سیستم دچار اختلال میشود. سایر پارامترها مانند افزایش دبی حجمی فاز آبی به دلیل کاهش زمان ماند، میزان استخراج را 35% کاهش داد و غلظت رقیقکننده نیز به سبب کاهش سطح تماس فازها، به میزان قابل توجهی (5/4 برابر) تأثیر منفی بر استخراج داشته است. تأثیر غلظت یون طلا در خوراک آبی بر قطر ساتر قطرات نیز بررسی شد.
کلیدواژگان
استخراج با حلال طلا؛ فرایند پیوسته؛ DBC؛ میکسر- ستلر
__________________________________________
https://www.mediafire.com/?1mxlsya61xxeje3