اینورتر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

venus4164

عضو جدید
اینورتر یا مبدل برق دستگاه الکترونیکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند. جریان AC تبدیل شده می توانند بر اساس نیاز در هر ولتاژ و فرکانسی باشد که بوسیله ترانسفورماتورهای مناسب و مدارها کنترل می شود.
اینورترها قطعات متحرک ندارند و در طیف گسترده ای از ابزارهای کاربردی استفاده می شوند، از منبع تغذیه کامپیوتر گرفته تا ابزار بزرگ حمل و نقل فله. اینورترها معمولا برای تامین جریان AC از منابع DC مانند پانل های خورشیدی یا باتری مورد استفاده قرار می گیرند.
اینورتر نوسان ساز الکترونیکی قدرت بالا است. دلیل این نام گذاری آن است که این دستگاه عمل عکس مبدل برق AC به DC متداول را انجام می دهد.

هشدار

برخی از اینورتر های با توان پایین دراری هشداری مبنی بر عدم استفاده از آنها برای روشن کردن لامپهای فلورسنت معمولی هستند. دلیل این هشدار این است که خازن تصحیح توان به صورت موازی با لامپ وصل شده است. با برداشتن خازن مشکل رفع خواهد شد.
کاربرد های اینورتر

*
منبع تغذیه

اینورتر برق DC را از منابعی مانند باتری، پانل های خورشیدی، یا سلولهای سوختی به برق AC تبدیل می کند. برق خروجی را می توان به هر ولتاژی که لازم باشد تبدیل کرد.
میکرو اینورترها مستقیما جریان را از پانل های خورشیدی به جریان متناوب تبدیل می کنند.
*
منابع برق اضطراری

استفاده از باتری و اینورتر بعنوان منبع تغذیه اضطراری (یو پی اس) جهت تامین برق AC زمانی که برق اصلی در دسترس نیست. وقتی که برق اصلی مجددا برقرار شد ، از یکسو کننده برای شارژ کردن باتری ها استفاده می شود.
*
گرمکن القائى

از اینورتر ها برای بالا بردن فرکانس برق اصلی جهت استفاده در گرمکن القائى استفاده می شود. برای اینکار ابتدا برق اصلی با به DC تبدیل کرده و سپس بوسیله اینورتر برق DC را به AC با فرکانس بالاتر تبدیل می کنند.
*
انتقال انرژی به روش HVDC

در انتقال برق به روش HVDC (انتقال مقدار زیادی انرژی در مسافت‌های زیاد و با تلفات کم)، ابتدا برق AC به برق DC با ولتاژ بالا تبدیل شده و به مکان دیگری منتقل می شود. سپس در محل دریافت، به کمک اینورتر آن را به برق AC تبدیل می کنند.
*
درایو فرکانس متغیر

درایو فرکانس متغیر یا VFD یك سیستم برای كنترل كردن سرعت چرخش یك موتور AC با كنترل كردن فركانس برق اعمال شده به موتور الكتریكی است. اینورتر وظیفه کنترل برق را بعهده می گیرد. در اغلب موارد ، درایو فرکانس متغیر شامل یک یکسوساز است به طوری که برق DC مورد نیاز اینوتر از برق AC اصلی تامین می شود. از آنجا که در اینجا اینورتر یک عنصر اصلی است، بعضی اوقات درایو فرکانس متغیر به نام درایو اینورتر یا کلا اینورتر نامیده می شود.
*
درایوهای الکتریکی وسیله نقلیه

در حال حاضر از اینورتر جهت کنترل قدرت کشش موتور در برخی وسایل نقلیه برقی مانند قطار برقی و همچنین برخی از خودروهای الکتریکی و هیبریدی مانند تویوتا Prius استفاده می شود. به طور خاص پیشرفت های مختلف انجام شده در تکنولوژی اینورترها به خاطر کاربرد آنها در وسایل نقلیه برقی است. در وسایل نقلیه مجهز به ترمز احیا کننده، اینورتر همچنین انرژی خود را از موتور (که در این جا به عنوان یک ژنراتور عمل می کند) گرفته و آن را در باتری ها ذخیره می کند..............
 

mohammad-pe

عضو جدید
خیلی عالی بود
یه سوال میشه توضیح دین روش HVDC چگونه است و دقیقا در کجا کاربرد دارد و چگونه افت ولتاژ را کنترل میکنند؟
اگر از نظر مداری هم در مورد اینورتر بیشتر توضیح بدین که دیگه خییییلی عالی میشه;)
 

freedom_m1005

عضو جدید
خسته نباشی
یه سوال داشتم میخواستم بدونم که آیا ترجمه شده ی کاتالوگ های اینورتر ها موجود هست یا نه؟چون بیشتر با کانکشن ها و قابلیت های آن ها آشنا بشیم
 

Engineer Power

عضو جدید
برخی از اینورتر های با توان پایین دراری هشداری مبنی برعدم استفاده از آنها برای روشن کردن لامپهای فلورسنت معمولی هستند. دلیل این هشداراین است که خازن تصحیح توان به صورت موازی با لامپ وصل شده است. با برداشتن خازنمشکل رفع خواهد شد.
نکته خوبی بود ممنون
 

saeid 20

عضو جدید
سلام
من يه اينورتر براي ساخت ups ميخواستم. حدودا ميخوام 500 وات باشه ولي در قسمت اينورتر كه چندين مدار از اينترنت تهيه كرده ام و در نرم افزار پروتيوس شبيه سازي كردم خروجي ميرايي هست و دامنه آن از 31ولت تا 2 ولت در حال كاهش هست در ضمن وقتي يه بار بهش وصل ميكنم خروجي خيلي سريع صفر ميشه .از مهندسين در خواست كمك درباره ساخت اينورتر و در صورت امكان درباره ups و نحوه محاسبات ميزان جريان باتري و ماكزيمم باري كه ميشه استفاده كرد رو دارم.
 

mah joun

عضو جدید
سلام...ممنون از توضیح درباره اینورتر ها....اگه ممکنه درباره اینورترهای منبع امپدانسی (ZSI) توضیح بدید و نحوه عملکردش رو بگید....
 

mohsen_330

عضو جدید
یه سوال راجع به اینورتر: چرا جریان کابل قبل از اینورتر کمتر از بعد از اونه؟ منظورم کابلی هست به بعد از اتصال به اینورتر به موتور وصل میشه
 

elham_90

عضو جدید
سلام دوستان
یک سوال داشتم
من میخوام منبع تغذیه 3 فاز 400 هرتز 36 ولت داشته باشم.برای این کار میتونم از برق شهری استفاده کنم و با یک اینورتز برق شهری رو به سه فاز تبدیل کنم؟؟؟اصلا چنین اینورتری داریم؟ برای رسیدن به سطح ولتاژ مطلوب میشه خودمون یک اینورتر رو برنامه ریزی کنیم؟بهترین روش برای رسیدن به این منبع سه فاز چیه؟

اگه راهنمایی کنید بسیار ممنون میشم چون من هیچ آشنایی با اینورترها ندارم.
متشکرم
 

hadi_hadi1

عضو جدید
سلام
کسی میدونه با یک اینورتور میشه به صورت مستقل دور دو موتور را به صورت مستقل کنترل کرد؟
 

tourajtaslimi

عضو جدید
سلام دوستان
یک سوال داشتم
من میخوام منبع تغذیه 3 فاز 400 هرتز 36 ولت داشته باشم.برای این کار میتونم از برق شهری استفاده کنم و با یک اینورتز برق شهری رو به سه فاز تبدیل کنم؟؟؟اصلا چنین اینورتری داریم؟ برای رسیدن به سطح ولتاژ مطلوب میشه خودمون یک اینورتر رو برنامه ریزی کنیم؟بهترین روش برای رسیدن به این منبع سه فاز چیه؟

اگه راهنمایی کنید بسیار ممنون میشم چون من هیچ آشنایی با اینورترها ندارم.
متشکرم

سلام. من منظور شما رو متوجه نمیشم. برق شهری که سه فاز هست. اما اگه میخواین خروجی سه فاز با فرکانس 400 هرتز و ولتاژ 36 ولت داشته باشید، بله میشه. البته به توان بستگی داره. در واقع مهمترین چیز توان مورد نیاز شماست. خروجی اینورتر (درایو) بسته به تنظیمات شماست. اگر توان پایین باشه که میشه ورودی تکفاز استفاده کرد. مثلاً درایو ACS55 شرکت ABB. اما در توانهای بالاتر باید از برق ورودی سه فاز برای اینورتر استفاده کنید.
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
A مراحل طراحی اینورتر الکترونیک قدرت 0
Mute آشنایی با اینورتر الکترونیک قدرت 5

Similar threads

بالا