اکسترودر

bita7

عضو جدید
ازدوستان هرکس مقاله درمورداکسترودرها داره به من میل کنه خیلی ممنون می شم.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

amo siavash

عضو جدید
سلام دوستان اگه مطلبی راجع به اکسترودر دارید برام میل کنید یا لینکش و بزارید برام با تشکر فراوان.:smile:
 

دوست خوب

عضو جدید
سلام دوستان اگه مطلبی راجع به اکسترودر دارید برام میل کنید یا لینکش و بزارید برام با تشکر فراوان.:smile:
اکسترودر ها دو نوع اصلی اند تک پیچه و دو پیچه تو تک پیچه ها تقریبا فشار بالاست ولی تو دو پیچه ها فشار اتمسفریکه برا کامپوزیت ها و pvc بیشتر استفاده میشه برعکس اسمش اکسترودر یک ماشین خیلی ساده ایه بیشتر کارهارو die انجام میده اکسترودر فقط پلیمر رو اماده میکنه تا ما هر کاری دوست داریم سرش بیاریم
 

smart student

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فرآیند اکستروژن
اکستروژن معمول ترین فرآیند در صنعت پلاستیک و فرآیندی پیوسته است که مواد از یک طرف وارد و محصول از سمت دیگر خارج می گردد. بسته به شکل قالب امکان تولید محصولات متنوع ایجاد می شود. مثلا با قرار دادن یک تی دای می توان به تولید فیلم یا ورق پرداخت.
انواع اکسترودر را بر اساس تعداد مارپیچ می توان به دو دسته تک مارپیچ(یک مارپیچ ساده باسیلندر متحرک و
(co-kneader و دو مارپیچ(همسوگرد و ناهمسوگرد)تقسیم کرد. اکسترودرهای تک مارپیچ بیشتر در فرآیندهای یکنواخت سازی و شکل دهی کاربرد دارد و برای شکل دهی گرانول های آماده مناسب است.اکسترودرهای دو مارپیچ به سبب بهبود اختلاط،خروج مواد فرار جوابگوی فرآیند آمیزه سازی هستند. به طور معمول در فرآیند پی وی سی که ماده ای حساس به حرارت و برش است از اکسترودرهای دومارپیچ غیرهمسوگرد استفاده می شود.از جمله مزایای اکسترودرهای دو مارپیچ به تک مارپیچ می توان به خاصیت خود تمیزکنندگی آنها که پره های یک مارپیچ سطح مارپیچ دیگر را تمییز می کند، اشاره کرد. هم چنین اکسترودرهای دو مارپیچ تا حد زیادی تخریب در اثر ماندن مواد را کاهش می دهند و بالتبع میزان ضایعات کمتری در زمان توقف و راه اندازی را موجب می شوند. مارپیچ های اکسترودر های دو ماردونه تکه تکه ساخته می شود و این امکان را می دهد در بخش های مختلف اکسترودر با توجه به نیاز تغییر لازم را در ویژگی های کانال ها ایجاد کرد.
اکسترودرهای دو مارپیچ ناهمسوگرد در جایی که به هم می رسند در یک جهتند و دو مارپیچ نیروی زیادی را به سمت سیلندر وارد می کنند و برای جلوگیری از سایش سیلندر و ماردون نمی توانیم سرعت را خیلی بالا ببریم.
گرمای درون اکسترودر توسط هیترهای تعبیه شده بر سیلندر که در دمای 60-50 تنظیم می شود و با توجه به اینکه پلیمرها عایق حرارتی هستند انتقال این حرارت به خوبی صورت نمی گیرد.منبع انرژی گرمایی برای ذوب گرمای اصطکاکی است.معمولا اندازه گیری دمای مذاب به سبب مشکل بودن این کار در طول اکسترودر قبل از دای انجام می گیرد. این گرما حاصل از اصطکاک ذرات است و رابطه مستقیمی با سرعت چرخش مارپیچ دارد و با افزایش سرعت چرخش مارپیچ گرما افزایش می یابد. در اکسترودر دو مارپیچ ناهمسوگرد عدم امکان بالا بردن سرعت به سبب سایش منجر به ایجاد گرمای کمتر می شود به همین سبب برای آمیزه سازی پی وی سی مناسب است. مشکل محدودیت بالا بردن سرعت در اکسترودر های همسوگرد به سبب خلاف جهت بودن مارپیچ ها در فضای مابین شان وجود ندارد.
ظرفیت خروجی با قطر رابطه دارد. پارامتر مهمی که برای اکسترودرها مورد بررسی قرار می گیرد نسبت طول به قطر است که برای لاستیک های مختلف متفاوت است. هر چه این نسبت بیش تر باشد مدت زمان اقامت مواد بیش تر است. این نسبت برای پی وی سی بین 30-20،نسبت پیشنهادی 26 است.

 

behsazanpolymer6

عضو جدید
با سلام

دوست عزیز حداقل دمای لازم برای اکسترود مواد پلیمر هایی حتی با دمای ذوب پایین حداقل 140 درجه است و موادی مانند ABS یا GPPS تا 220 درجه حرارت نیاز دارند . حتی بهتره مطلع باشید اکثر مواد اولیه ها باید قبل از ورود به اکسترودر گازگیری و خشک شوند حرارت گازگیری 70 درجه سانتیگراد است و مواد بسته به نوع آن از نیم ساعت تا 1.5 ساعت در این حرارت که به همراه باد در سیلو مخصوص است قرار میگیرد
اطلاعات بیشتر :
behsazanpolymer.blogfa.com/page/drayer
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Similar threads

بالا