انواع پلو و چلو

wwwparvane

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]دنده برياني[/h]
دنده برياني

مواد لازم 4 الي 6 نفر :

سس گوجه فرنگي 180 ميلي ليتر
آب پرتقال يا آب سيب 180 ميلي ليتر
سركه سيب 2 قاشق غذاخوري
پياز ريز خرد شده 2 قاشق غذاخوري
شكر سرخ 25 گرم
سير له شده 1 حبه
سس فلفل يك چهارم الي يك دوم قاشق چايخوري
نمك نصف قاشق چايخوري
دنده با گوشت 1 كيلوگرم

طرز تهيه :

1- همه مواد ، به جز دنده ها را در يك كاسه چيني با هم مخلوط كنيد ، و به صورت رو باز
به مدت پنج دقيقه با درجه زياد حرارت دهيد و در اين فاصله دو بار آن را هم بزنيد . و بعد آن را
كنار بگذاريد .
2- دنده ها را به قطعات كوچكتر تقسيم كنيد و آنها را در يك ظرف گرد مناسب مايكروفر به طوري
كه زياد روي هم ديگر را نپوشانند قرار دهيد و درب ظرف را بسته به مدت 12 الي 15 دقيقه با درجه متوسط مايل به زياد بپزيد و بعد از 8 دقيقه از شروع زمان پخت آنها را جابجا يا زير و رو كنيد
سپس مايع به وجود آمده را جدا كرده و يك بار ديگر آنها را جابجا كنيد و سس آماده را روي آن بريزيد .
3- ظرف را به مدت 10 الي 14 دقيقه به صورت رو باز و با درجه متوسط مايل به زياد در مايكروفر
قرار دهيد ( يا زماني كه دنده ها پخته و نرم شود ) سپس دوباره آنها را جابجا كرده و پس از 4
دقيقه اول زمان پخت كمي سس اضافي روي آنها بماليد



 

wwwparvane

عضو جدید
کاربر ممتاز
مواد لازم : [h=2]چلو گوشت سمنانی[/h]

گردن گوسفند 1 عدد
پیاز خرد شده 2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
ادویه ( دارچین و نمک و زعفران ) مقداری
– روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه :

پیاز را خرد کرده و سرخ می کنیم . گردن گوسفند را داخل پیاز سرخ می کنیم بعد از کمی تفت دادن رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه می کنیم و سرخ می کنیم . زعفران آب شده و نمک را به مواد اضافه می کنیم. آب داخل مواد می ریزیم بعد از پخت گوشت مقداری دارچین به مواد اضافه می کنیم به مدت 10 دقیقه می گذاریم با دارچین بپزد . این غذا با برنج سرو می



 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
انار پلوی خوشمزه برای شب یلدا

انار پلوی خوشمزه برای شب یلدا

انار پلو خوشمزه و جدید برای دوستداران انار می*باشد، با درست کردن این پلو مزه ای جدید و جالب از مخلوط انار، کشمش و پسته را تجربه می*کنید.
هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبک آداب و رسوم نیاکان خود براى یلدا شام تهیه مى*کند. شام یلدا معمولاً یکى از خوش خوراک*ترین غذا*هاى اقوام مختلف است.
غذای اصلی این شب، خورشت فسنجان است. اما در برخی استان*ها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانى*ها یا سبزى پلو درست مى*کنند یا ترشى تره و در کنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى*گذارند.
اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازى*ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى*کنند. کنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى*گذارند.

مواد لازم برای 4 نفر:

برنج 2 پیمانه

انار دانه شده یک و نیم پیمانه

خلال پسته یک سوم پیمانه

گشنیز تازه خرد شده یک پیمانه

پودر تخم گشنیز یک قاشق مربا*خوری

کشمش پلویی نصف پیمانه

زعفران به مقدار لازم



طرز تهیه انار پلو برای شب یلدا :
* برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.
* مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.
* هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه ته* چین میگو

طرز تهیه ته* چین میگو





مواد لازم برای ۴ نفر:

* میگوی پوست کنده ۵۰۰ گرم
* زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
* پیاز خلال شده ۲ عدد
* سیر رنده شده ۳ حبه
* گشنیز خرد شده نصف پیمانه
* فلفل دلمه*ای خلال شده ۱ عدد
* گرد لیموعمانی ۱ قاشق چایخوری
* آب*لیمو ۱ قاشق غذاخوری
* نمک ۱ قاشق چایخوری
* فلفل سیاه یا قرمز ۱ قاشق چایخوری
* روغن به میزان لازم
* برنج ۳ پیمانه



طرز تهیه:
میگو را به مدت ۳۰ دقیقه با ۳ پیمانه آب و نصف قاشق چایخوری زردچوبه با حرارت ملایم آب*پز کنید. پیاز و سیر را با روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. میگوها را پس از صاف کردن به همراه سبزی به پیاز داغ اضافه کنید و ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. فلفل دلمه*ای، زردچوبه، گرد لیموعمانی، آب*لیمو، فلفل و مقداری نمک به میگو اضافه کنید و مرتب هم بزنید. وقتی آب میگو کشیده شد، حرارت را خاموش کنید. بعد از آبکش کردن برنج، در قابلمه*ای مناسب (ترجیحاً از جنس تفلون) مقداری روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، یک سوم برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید.مایه میگو را روی برنج بریزید و سپس باقی برنج را روی میگو ریخته و یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از پختن و آماده شدن، ته*چین را مانند کیک در ظرف برگردانید.



نکته:
۱ـ در صورتی که ظرف تفلون در دسترس نباشد، می*توانید مخلوط برنج و میگو را در دیس یا ظرف کم*عمقی بکشید.
۲ـ این غذا بیشتر در کشورهای عربی و حوزه خلیج*فارس طبخ می*شود.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه توت فرنگی پلو

طرز تهیه توت فرنگی پلو





مواد لازم:
*برنج ۵۰۰ گرم
*گوشت مرغ آب*پز شده ۵۰۰ گرم
*توت فرنگی ۱ کیلو
*خلال پسته ۱۰۰ گرم
*شکر ۱ قاشق غذاخوری
*روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
*کره ۱۰۰ گرم
*نمک به میزان لازم
*پودر هل سبز ۱/۲ قاشق چایخوری
*هویج، ساقة کرفس و پیاز قدری برای پخت مرغ


طرز تهیه:
ابتدا برنج از قبل خیس شده را در آب می*جوشانیم و آبکش می*کنیم. گوشت مرغی که همراه پیاز، هویج و کرفس آب*پز کرده*ایم را مانند گوشت حلیم ریش ریش می*کنیم.روغن مایع را در تابه*ای گرم کرده و گوشت مرغ را به آن اضافه می*کنیم و تفت می*دهیم. خلال پسته، پودر هل و شکر را نیز اضافه کرده و تفت می*دهیم. در پایان مرحلة تفت دادن، توت فرنگی*ها را اضافه می*کنیم (لازم به ذکر است که توت فرنگی*های درشت را خرد کرده و توت فرنگی*های ریز را به همان شکل اضافه می*کنیم).برنج و مواد تفت داده شده را در قابلمه لابه*لا ریخته و برنج را دم می*کنیم. بعد از دم کردن آن را در دیس کشیده و با کره و مربای خلال پسته، مرغ ریش ریش شده و توت فرنگی تزیین می*کنیم.

نکته: اگر توت فرنگی*ها را خیلی ریز خرد کنیم در بین پلو محو می*شود و در حین تفت دادن آب می*اندازد.
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
لیموپلو، یک قاطی پلوی خوشمزه

لیموپلو، یک قاطی پلوی خوشمزه

مجله آشپزی مثبت - محبت صالحی: اگر دلتان یک قاطی پلوی خوشمزه می خواهد که علاوه بر آن که فصلی است ،تکراری هم نباشد ، لیمو پلو را امتحان کنید. این را می توانید به عنوان یک سحری مقوی و ضد عطش هم بخورید.



مواد لازم برای 5-4 نفر


  • 3 پیمانه نخود
  • 4 پیمانه برنج
  • 3 عدد هویج
  • 1 پیمانه کشمش پلویی
  • 2 عدد لیمو سنگی
  • 1 عدد پیاز
  • 2 /1 پیمانه مخلوط خلال پسته و بادام
  • 2 /1 ق چ پوست لیمو رنده شده
  • 2 /1 ق چ زردچوبه و دارچین
  • 2 /1 ق چ پودرقند
  • 1 ق س زعفران محلول در آب
  • به مقدار لازم روغن ، نمک و آبلیمو

طرز تهیه:

1. برنج را بشویید و آن را در یک ظرف مناسب خیس کنید. نخود را هم از شب قبل در ظرف مجزا خیس کنید، چند بار آب آن را عوض کنید ، سپس آن را بپزید.

2. پیاز را نگینی خرد کنید و در یک تابه مناسب با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید، سپس کشمش ها را بشویید و در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود، سپس آن را به پیاز اضافه کنید. هویج ها را بعد از اینکه پوست شان را گرفتید، به صورت خلالی خرد کرده و به مواد بالا بیفزایید. بعد از کمی تفت دادن نخود پخته را هم به مواد اضافه کنید. در این زمان پوست لیموی رنده شده ، آب لیمو و نمک را با مواد مخلوط کنید تا آب لیمو کاملا به خورد مواد برود.

3. اکنون در یک قابلمه مناسب مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید، سپس برنج را داخل آن بریزید. بعد از آنکه برنج آماده شد، آن را آبکشی کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید. یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید ، سپس یک لایه مواد و خلال پسته و بادام را لابه لای آن بریزید و روی آن کمی دارچین بپاشید . حالا دوباره برنج و سپس مواد را بریزید تا اینکه مواد تمام شود. پودرقند را به دلخواه لابه لای برنج بپاشید و در آخر زعفران دم شده را روی برنج بریزید و بگذارید تا دم بکشد.در انتها با لیموی سنگی تزئین کنید.

برترین ها
 

Similar threads

بالا