انواع لبنیات و مزاج آن ها

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع لبنیات و مزاج آن ها


لبنیات
نوع مزاج
درجه
مصلح
پنیر تازه
سرد و تر
2
مغز گردو، آویشن، عسل ، نعناع خشک سبزی های معطر
پنیر کهنه
گرم و خشک
2
مغز گردو، آویشن عسل نعناع خشک، سبزی های معطر
خامه
سرد و تر

عسل
دوغ و ماست
سرد و تر
2
زنیان ،نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون سیاه دانه، پونه
سرشیر
سرد و تر

عسل
شیر پاستوریزه
سرد و تر

عسل ، گلاب
شیر محلی تازه
گرو و تر
1-2
عسل ،گلاب
قرا قروط
سرد و خشک
2
انواع فلفل، زیره، سیاه دانه
کره
گرم و تر
1-2
عسل، شکر سرخ، ادویه قابضه
کشک
سرد و خشک
2
گلنگبین، سیر، نعناع خشک ، پونه کوهی
ماست چکیده
گرم و تر
1
مغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر

روغن یا کره گاو گوسفند و بز:
روغن گاو از بقیه روغن ها بهتر و لطیف تر بوده، هر چه کهنه تر شود حرارتش بیشتر و رطوبت ان کمتر می شود( روغن دو ساله در اول خشک می باشد). تحلیل برنده، بازکننده انسداد، نرم کننده پوست، چاق کننده بدن و ملین بوده، برای بیماری های مغز و اعصاب، بیماری های ریه و سرفه خشک بیماری های کبد و طحال مفید است. منضج(معتدل کننده قوام اخلاط یعنی غلیظ را رقیق و رقیق را غلیظ کرده و دفع می نماید.) بثورات و جوش ها بوده و در رفع ورم های پشت گوش، زیر بغل و کشاله ران بخصوص در اطفال و زنان موثر است. اگر روغن کهنه را مرتب شب ها بر صورت بمالند و تا صبح بماند، لک صورت را پاک کرده و رنگ صورت را زیبا و صفا می کند.
ماست:
مرطوب کننده، اشتها آور، چاق کننده تقویت کننده نیروی جنسی گرم مزاجان بوده و در برطرف کردن تشنگی موثر است. غذائیت آن از دوغ بیشتر است. ماست دیرهضم بوده، برای سردمزاجان و کسانی که معده سرد دارند مضر می باشد. خوردن آن با اطریفل جهت تقویت معده و با برنج یا آرد بو داده برنج برای اسهال گرم مفید است.



منبع: www.masiid.blogfa.com
 

Similar threads

بالا