انواع ترشیجات

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۲ طرز تهیه ترشی قارچ با رب انار یا رب گوجه و نکات کلیدی​



طرز تهیه ترشی قارچ با رب انار یا رب گوجه


احتمالاً اگر ترشی قارچ را امتحان کرده باشید می‌دانید که طعم دلپذیر این ترشی با هیچ ترشی دیگری قابل مقایسه نیست. ترشی قارچ یکی از لذیذترین انواع ترشی است که در کنار مزه خوبی که دارد، یک ترشی جذاب برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیز محسوب می‌شود.


طرز تهیه ترشی قارچ با رب انار


طرز تهیه ترشی قارچ با رب انار


مواد لازم​


سرکه سفید: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گردوی آسیاب شده: ۳۰۰ گرم
فلفل قرمز تند: ۴ عدد
تمر هندی: ۱ بسته
نمک: به مقدار لازم
رب انار: به مقدار لازم
پودر انبه: ۱ قاشق غذاخوری
قارچ: نیم کیلو
آب: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار


طرز تهیه


مرحله اول طرز تهیه ترشی قارچ با رب انار؛ آماده کردن قارچ‌​


در اولین مرحله از درست کردن ترشی قارچ با رب انار باید قارچ‌ها را به خوبی بشویید و سپس با کمک یک چاقوی تیز به صورت ورقه‌ای برش دهید.


سپس یک ماهیتابه را با حرارت زیاد روی شعله گاز قرار دهید و قارچ‌های اسلایس شده را به آن اضافه کنید. نیاز به استفاده از روغن نیست تنها باید قارچ‌ها را تفت دهید تا کمی آب آن خارج شود. سپس شعله را خاموش کنید و آب اضافی قارچ را دور بریزید.

قارچ‌ها را داخل یک کاسه بریزید و برای تهیه ترشی کنار بگذارید.


مرحله دوم درست کردن ترشی قارچ؛ آماده کردن مواد ترشی قارچ


در این مرحله از تهیه ترشی قارچ باید در یک کاسه، تمر هندی و سرکه را با یک لیوان آب ترکیب کنید و مواد را با چنگال به خوبی هم بزنید. سپس به وسیله یک آبکش تمر هندی را صاف کنید. آب صاف شده تمر هندی را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید و اجازه دهید به جوش بیاید و کمی غلیظ شود.


حال مقداری رب انار را در یک لیوان آب حل کنید. سپس آن را به ترکیب تمر هندی و سرکه اضافه کنید. مقدار رب انار این ترشی نیز هر چقدر بیشتر باشد ترشی شما خوشمزه‌تر خواهد شد.

مواد را روی گاز قرار دهید تا کمی غلیظ شوند. سپس آن را از روی حرارت بردارید و مقداری پودر انبه به آن اضافه کنید و اجازه دهید سرد شود.


مرحله سوم درست کردن ترشی قارچ؛ ترکیب کردن مواد ترشی


در آخرین مرحله از درست کردن ترشی قارچ با رب انار باید قارچ‌ها را داخل یک شیشه بریزید. سپس فلفل‌ها را در کنار آن قرار دهید و گردوی آسیاب شده را نیز به آن اضافه کنید.

حال مخلوط سرکه روی قارچ‌ها بریزید. ترشی را در یخچال قرار دهید و بعد از یک هفته مصرف کنید. توجه داشته باشید که سرکه باید حتماً سرد شود و بعد به قارچ اضافه شود. در غیر این صورت امکان دارد کپک بزند.


روش دوم طرز تهیه ترشی قارچ


طرز تهیه ترشی قارچ


مواد لازم​


قارچ ریز: ۱ کیلوگرم
ترخون و نعناع: به مقدار لازم
سیر: ۴ تا ۶ حبه
فلفل سبز: ۴ تا ۶ عدد
سرکه سفید: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک: ۸ قاشق غذاخوری
آب: ۳ لیتر


طرز تهیه

مرحله اول؛ آماده کردن مواد​


در اولین مرحله از تهیه این ترشی خوشمزه باید سبزی‌ها را به خوبی بشویید و روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شوند. سپس قارچ‌ها را بشویید و در آبکش بگذارید. چون قارچ ها ریز هستند لازم نیست برش بخورند و بهتر است درسته استفاده شوند.



حالا آب را با سرکه و نمک ترکیب کنید و داخل یک قابلمه بریزید. شعله گاز را با حرارت متوسط روشن کنید. اجازه دهید ترکیب آب و سرکه به جوش بیاید. سپس آن را داخل یک ظرف دیگر خالی کنید و صبر کنید کاملاً خنک شود.


مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد


بعد از اینکه ترکیب آب و سرکه کاملاً خنک شد. ظرف ترشی مورد نظرتان را آماده کنید. قارچ، سیر و سبزی‌های معطر را داخل آن بریزید. وسط قارچ‌ها فلفل سبز قرار دهید.

در صورتی که دوست داشته باشید عطر فلفل سبز بیشتر در ترشی قارچ شما بپیچد می‌توانید فلفل‌ها را برش دهید و به ترشی اضافه کنید.

سپس ظرف شیشه را با ترکیب سرکه و آب پر کنید. در نهایت درب ترشی را محکم ببندید و آن را برای مدت ۲ هفته در جای خشک و خنک قرار دهید. سپس ترشی را استفاده کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.


نکات و فوت و فن‌های درست کردن ترشی قارچ


نکات و فوت و فن‌های درست کردن ترشی قارچ


  • برای درست کردن ترشی قارچ حتماً اجازه دهید ترکیب آب و سرکه کاملاً خنک شود و سپس آن را به قارچ اضافه کنید.

  • شما می‌توانید به جای اضافه کردن رب انار به ترشی قارچ از رب گوجه نیز استفاده کنید و ترشی قارچ با رب گوجه درست کنید.

  • ترشی قارچ روغنی یکی دیگر از انواع ترشی قارچ است که طعم بسیار لذیذی دارد. برای درست کردن ترشی قارچ روغنی باید از قارچ، زیتون، فلفل دلمه، فلفل تند، روغن، سرکه و آب گوجه فرنگی استفاده کنید. تنها لازم است آب گوجه، سرکه و نمک را بجوشانید و بعد از سرد شدن به سایر مواد اضافه کنید. می‌توانید ترشی قارچ با رب گوجه را نیز امتحان کنید و به جای آب گوجه از رب استفاده کنید.

  • ترشی قارچ لبنانی هم یک ترشی مخلوط است که در آن از قارچ استفاده می‌شود و طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه ترشی نازخاتون شمالی به روش گیلانی و مازندرانی​





ترشی نازخاتون از انواع ترشی‌های خوشمزه شمالی است که در استان‌های گیلان و مازندران بسیار محبوب است. ترشی نازخاتون با سبزی‌های معطر شمالی تهیه می‌شود اما می‌توان سبزی‌های در دسترس را جایگزین آن‌ها کرد.



ترشی نازخاتون چیست و چطور درست می‌شود؟​


ترشی نازخاتون چیست و چگونه درست می‌شود؟


ممکن است شما اصطلاحات ناز خاتون گیلانی را نیز شنیده باشید. اما این چاشنی را مثل کال کباب هم در گیلان و هم در مازندران تقریبا به یک صورت درست می‌کنند. خود شمالی‌ها این خوراکی را هم به عنوان چاشنی در کنار کباب و غذاهای گوشتی و هم به عنوان نوعی خورش با کته مصرف می‌کنند.
مردم هر منطقه از شمال چاشنی‌های متفاوتی برای ترشی ناز خاتون به کار می‌برند. در طرز تهیه ناز خاتون آماده و فروشگاهی از سرکه استفاده می‌شود. گیلانی‌ها کمی چاشنی دَلار نیز به آن اضافه می‌کنند.
اما ناز خاتون شمالی اصیل، طعم ترش خود را از ترکیب آبغوره طبیعی و آب انار می‌گیرد. پس تا فصل انار است برای درست کردن نازخاتون عجله کنید. سبزی ناز خاتون نیز سبزی محلی شامل چوچاق، خالواش و زلنگ است. اما شما می‌توانید از نعنا و جعفری استفاده کنید. حتی اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید نعنا خشک در آن بریزید.

طرز تهیه ناز خاتون شمالی​


مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه​

مدت زمان پخت ترشی نازخاتون: ۳۰ دقیقه​


مواد لازم در طرز تهیه نازخاتون با گوجه​


  • بادمجان قلمی: ۵ عدد
  • سیر: ۱ بوته
  • آب انار: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • آبغوره: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • گوجه‌ فرنگی: ۲ عدد
  • نعنا و جعفری ساطوری‌ شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • گلپر: ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه ترشی ناز خاتون شمالی


مرحله اول؛ کباب کردن بادمجان​


برای درست کردن ترشی نازخاتون بادمجان‌ها را روی گاز کباب کنید. اگر می‌خواهید بادمجان‌ها را در فر کباب کنید آنها را در سینی فر بچینید و برای یک ساعت در فر با دمای ۲۰۰ درجه‌ سانتی‌گراد قرار دهید.
پوست گوجه‌ فرنگی‌ را جدا کنید. برای اینکه پوست بادمجان‌ها راحت جدا شود آنها را پس از کباب کردن در پلاستیک فریزر قرار دهید. به این ترتیب بادمجان‌ها عرق می‌کنند و پوست‌شان راحت جدا می‌شود.

مرحله دوم؛ آماده کردن سیر و گوجه​


در این مرحله از طرز تهیه نازخاتون شمالی خانگی باید هسته و بخش میانی گوجه را بگیرید و قسمت گوشتی گوجه ‌فرنگی را نگینی خرد کنید. پیاز و سیر را هم رنده کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم؛ درست کردن نازخاتون​


پوست بادمجان‌های کبابی را بکنید و آنها را کاملا ساطوری و ریز کنید. بادمجان را به همراه آب انار، آبغوره، نمک و فلفل در تابه‌ای بریزید و برای ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن، سبزی خرد شده و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
ترشی نازخاتون را می‌توانید همان موقع میل کنید. اما بهتر است ناز خاتون را در طرفی دربسته برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه نازخاتون​


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه نازخاتون


*در صورت تمایل می‌توانید از سیر و فلفل بیشتر یا کمتری در نازخاتون استفاده کنید.
*ترشی نازخاتون معمولاً ۲ روز بعد از درست کردن قابل استفاده است.
*ترشی نازخاتون نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشد.
*اگر سرما خورده‌اید، می‌توانید نازخاتون را به جای سرکه با آبغوره درست کنید.
*در طرز تهیه نازخاتون می‌توانید به جای نعنا و جعفری از سبزی دلار یا دلال شمالی استفاده کنید.
*برای تهیه نازخاتون می‌توانید به جای سبزی تنها از نعنا خشک استفاده کنید.
*برای خوشمزه‌تر شدن ترشی نازخاتون می‌توانید از سیاه دانه و تخم گشنیز استفاده کنید.
*اضافه کردن مقداری موسیر به ترشی نازخاتون طعم فوق‌العاده‌ای می‌بخشد.
*ترشی نازخاتون با رب انار هم درست می‌شود. در صورتی که برای تهیه ترشی نازخاتون به آب انار دسترسی ندارید، می‌توانید از رب انار نیز استفاده کنید.
*اگر طعم نازخاتون شما بیش از حد ترش شد، می‌توانید از مقداری شکر برای متعادل شدن طعم آن استفاده کنید.
*در صورت تمایل می‌توانید مقداری برگ سیر تازه نیز به ترشی نازخاتون اضافه کنید.
*اضافه کردن مقداری مغز گردوی خرده شده به ترشی نازخاتون سلیقه‌ای است.

سوالات متداول​


برای تهیه نازخاتون از چه سبزیجاتی استفاده می‌شود؟​


برای طرز تهیه نازخاتون خانگی می‌توانید از نعنا و جعفری یا سبزی دلار یا دلال شمالی استفاده کنید.

ماندگاری ترشی نازخاتون چند روز است؟​


اگر برای تهیه ترشی نازخاتون از آبغوره استفاده کنید، باید آن را در عرض چند روز مصرف کنید. اما اگر از سرکه استفاده کنید ماندگاری ترشی نازخاتون تا چند هفته یا چند ماه بیشتر می‌شود.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه ترشی مخلوط سبزیجات به سبک روسی؛ ترشی مخلوط فوری و خوشمزه​



طرز-تهیه-ترشی-مخلوط-فوری-سبزیجات


ترشی مخلوط سبزیجات روسی از جمله ترشی‌های پرطرفدار تابستانی و بهاری است. درست کردن ترشی از انواع سبزیجات در روسیه یک فرهنگ و عادت غذایی محسوب می‌شود. روس‌ها انواع سبزیجات و میوه‌های فصل را با مقدار کمی سرکه و نمک به صورت ترکیبی از ترشی مخلوط درمی‌آورند و در بالکن‌های خانه خود برای تمام طول سال نگهداری می‌کنند. روس‌ها برای یک سال از این ترشی‌ها در کنار غذاهای مختلف استفاده می‌کنند.



طرز تهیه ترشی مخلوط سبزیجات روسی​


مواد لازم​


بادمجان: ۶۰۰ گرم
کدو سبز: ۶۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
هویج: ۲ عدد
خیار: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۳۰۰ گرم
فلفل دلمه: ۳۰۰ گرم
سیر: ۴ حبه بزرگ
روغن نباتی: ۵۰ گرم
سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه​

مرحله اول؛ سبزیجات را بشورید و خشک کنید​


طرز-تهیه-ترشی-مخلوط-فوری-سبزیجات


در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی مخلوط فوری باید بدانید که می‌توانید این ترشی را با هر نوع سبزیجاتی که در خانه دارید نیز تهیه کنید. برای هر لیتر آب مورد استفاده در این ترشی از ۱ قاشق غذاخوری سرکه و ۱ قاشق غذاخوری روغن استفاده می‌شود. برای شروع سبزیجات را در آب سرد بشویید و سپس روی یک پارچه پهن کنید و با کمک حوله کاغذی آن‌ها را خشک کنید. اگر از کدو سبزی در این ترشی استفاده می‌کنید که چندان تازه نیست، می‌توانید پوست آن را با استفاده از پوست‌کن جدا کنید.

مرحله دوم؛ سبزیجات را خرد کنید​


طرز-تهیه-ترشی-مخلوط-فوری-سبزیجات


در مرحله دوم از طرز تهیه ترشی مخلوط سبزیجات روسی باید همه سبزیجات را با کمک یک چاقوی تیز و تخته در اندازه‌های مشابه خرد کنید. ابتدا بادمجان و کدو سبز را به صورت مربعی برش دهید. سپس پیاز و هویج را خرد کنید. سعی کنید همه سبزیجات را در اندازه‌ای شبیه به هم خرد کنید تا ظاهر ترشی مخلوط شما زیباتر شود. حال یک ماهیتابه را با شعله ملایم روی گاز قرار دهید. مقداری روغن داخل آن بریزید تا چرب شود و سبزیجات را به ماهیتابه اضافه کنید.

مرحله سوم؛ ترشی آماده پختن است​

طرز-تهیه-ترشی-مخلوط-فوری-سبزیجات


در این مرحله از طرز تهیه ترشی فصل مخلوط فوری همان‌طور که سبزیجات را روی گاز قرار دادید، فلفل دلمه، گوجه و سیر را خرد کنید و به سایر مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه روی حرارت بمانند. سپس شعله گاز را خاموش کنید. توجه داشته باشید که سبزیجات را خیلی ریز نکنید تا زمانی که روی گاز قرار می‌دهید، له نشوند. نمک، فلفل و در صورت تمایل مقداری سبزی خشک یا شوید تازه به مواد اضافه کنید. سرکه را به مواد اضافه کنید. ظرف ترشی را بجوشانید تا کاملاً استریل شود. سپس ترشی را داخل آن بریزید و درب آن را محکم کنید. این ترشی خوشمزه را در مکانی تاریک و خشک نگهداری کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی فصل مخلوط سبزیجات روسی​


طرز-تهیه-ترشی-مخلوط-فوری-سبزیجات


*برای خوش طعم‌تر شدن ترشی مخلوط سبزیجات روسی می‌توانید از ادویه ترشی، شوید، نعناع تازه یا خشک نیز استفاده کنید.

*در صورت تمایل می‌توانید مقدار سیر و تندی ترشی را بیشتر کنید.

*بعد از باز کردن درب ترشی باید آن را در یخچال نگهداری کنید.

*از آنجایی که برای تهیه این ترشی از سبزیجات پخته استفاده می‌شود، به سرکه و نمک کمی برای نگهداری نیاز دارد.

*ترشی مخلوط سبزیجات روسی طعم ملایمی دارد و می‌توانید از آن در کنار انواع غذاها و برای تزئین کنار بشقاب استفاده کنید.
 
بالا