انواع آجیل و مغزهای و مزاج ان ها

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع آجیل و مغزهای گیاهی و مزاج ان ها

آجیل ها مانند: بادام، گردو ، فندق، پسته و .. منبع غنی پروتئین ها،ویتامین ها و دیگر مواد لازم برای بدن انسان مثل املاح معدنی هستند. با استفاده معقول از آنهانیازهای بدن برطرف شده و دچار کمبود نخواهیم شد.
نکته:
آجیل ها انرژی زیادی تولید می کنند پس برای افرادی که می خواهند لاغر شوند توصیه نمی شود.
مغزهای گیاهی نوع مزاج درجه مصلح
اقسام بزرگ گرم و خشک 1 گشنیز،سکنجبین، عسل
بادام هندی گرم و خشک مصطکی، عسل ، رب ترش
بادام درختی شیرین گرم و تر 1 مصطکی، عسل ، رب ترش
بادام درختی تلخ گرم و خشک 3-1 عسل، خشخاش، بادام شیرین
بادام زمینی گرم و تر مصطکی ، عسل
بادام کوهی گرم و خشک 3 مصطکی، عسل
بنه (پسته کوهی) گرم و تر 1-1 گلاب ،رب ،ریواس، سکنجبین، رب ترش
بلوط خوراکی سرد و خشک 1-2 سکنجبین ، عسل
به دانه سرد و تر 2 رازیانه، عسل
پسته گرم و شک 2 زردآلو، انار ترش، سرکه، سکنجبین، الو
تخم افتاب گردان گرم و خشک 3 آبغوره، آب انار، سرکه
تخم کدو سرد و تر 1-2 عسل، گلنگبین
تخم هندوانه سرد و تر عسل، گلنگبین
تخم خبرزه گرم و تر 1-2 بنفشه، عسل
تخم طالبی گرم و تر بنفشه، عسل
چلغوز گرم و خشک 2-1 خشخاش، عسل، سکنجبین، میوه های ترش
خشخاش سرد و خشک 2-1 عسل، مصطکی
شاه بلوط سرد و خشک سکنجبین ، عسل
شاه دانه سرد و خشک 1-2 کتیرا، زرشک
فندق گرم و خشک 1 آب عسل، شکر سرخ، شربت به ، سکنجبین
کنجد گرم و تر 1 عسل
گردو گرمو خشک 2-1 انار ترش، سکنجبین، خشخاش، ترشی های طبیعی



بادام شیرین:
بهترین نوع آن نازک پوست درشت و چرب می باشد. باز کننده انسداد ، تقویت کننده مغز، قلب، کبد و چشم و نیروی جنسی، چاق کننده بدن، ملین، مفید برای حلق و سینه می باشد. سنگین و دیر هضم بوده بو داده آن قابض می باشد. مصرف زیاد ان برای معده های سرد و مرطوب مضر است.
پسته:
تقویت کننده مغز و قلب و معده و لثه دندان، خشبو کننده دهان، بازکننده انسداد کبد، چاق کننده بدن بوده، در رفع سرفه، استفراغ و سردی کلیه ها مفید می باشد.
گردو:
بسیار لطیف، تحلیل برنده ورم ها، ملین و تقویت کننده مغز، قلب، کبد و نیروی جنسی می باشد. خوردن ان با مویز بی دانه برای تقویت حافظه مفید است.
غذاهای فرآوری شده نوع مزاج درجه مصلح
ارده گرم و تر سرکه، عسل
روغن بادام شیرین معتدل مصطکی
روغن بادام تلخ گرم و تر 2-1 عسل
روغن زیتون گرم و خشک 2 مغز گردو، مغز بادام، سرکه ، عسل، شیرینی های طبیعی
روغن کنجد گرم و تر 2 عسل
سرکه سرد و خشک 1 شیرین های طبیعی، روغن بادام شیرین
سمنو گرم و معتدل 1-0 سکنجبین، کاسنی
شکر سرخ یا سفید گرم و خشک 2- کاهو،به ، بادام، شیر تازه دوشیده ترشی های طبیعی
شیره انگور گرم و تر 2-1 تخم ریحان، خشخاش
شیره خرما گرم و خشک 2-1 سرکه، بادام درختی، سکنجبین، ترشی های طبیعی
عسل گرم و خشک 2-1 آب انار ترش، اب لیمو، آب بالنگ، سرکه ، گشنیز
ماء الشعیر سرد گلقند


ارده:
مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. چاق کننده، تقویت کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم می باشد. منضج دمل ها و زخم های چرکی و تسکن دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می باشد.
عسل:
بهترین نوع آن سرخ رنگ، شفاف، غلیظ، خوش بو و خوش طعم و بدون موم است که وقتی با انگشت بردارند تار ببندد. عسل هر چه کهنه تر شود طبع آن گرم تر می شود. منضج و دفع بلغم لزج و رطوبات از عمق بدن و سر و رساننده قوای ادویه به بدن
می باشد. عسل در درمان و پیشگیری از انسداد عروقی، سنگ های کلیه و کیسه صفرا، بیماریهای مجاری ادراری و .. مفید می باشد.


ماء الشعیر:
هیچ غذایی که هم غذا باشد و هم دوا و بسیار منفعت داشته باشد مثل ماءالشعیر نیست. تسکین دهنده تشنگی بوده و مواد سوخته را از بدن دفع و روده و معده را پاک می کند. سهل النفوذ در تمام بدن است. معتدل الغذا بوده و اخلاط فاسد را به حرکت در نمی آورد. اما در افراد رطوبی مزاج و یا اعضای سرد بدن مضر است. مصلح آن گلقند بوده و خوردن آن با سکنجبین بدترین چیزهاست (حداقل یک ساعت باید بین آن ها فاصله باشد) . اگر در ماء الشعیر، عناب و سپستان و چیزهای شیرین دیگر بپزند آنرا ماء الشعیر مدبر گویند.


منبع: www.masiid.blofa.com
 

Similar threads

بالا