انواع آجیل و مغزهای گیاهی و مزاج ان ها
آجیل ها مانند: بادام، گردو ، فندق، پسته و .. منبع غنی پروتئین ها،ویتامین ها و دیگر مواد لازم برای بدن انسان مثل املاح معدنی هستند. با استفاده معقول از آنهانیازهای بدن برطرف شده و دچار کمبود نخواهیم شد.
نکته:
آجیل ها انرژی زیادی تولید می کنند پس برای افرادی که می خواهند لاغر شوند توصیه نمی شود.
بادام شیرین:
بهترین نوع آن نازک پوست درشت و چرب می باشد. باز کننده انسداد ، تقویت کننده مغز، قلب، کبد و چشم و نیروی جنسی، چاق کننده بدن، ملین، مفید برای حلق و سینه می باشد. سنگین و دیر هضم بوده بو داده آن قابض می باشد. مصرف زیاد ان برای معده های سرد و مرطوب مضر است.
پسته:
تقویت کننده مغز و قلب و معده و لثه دندان، خشبو کننده دهان، بازکننده انسداد کبد، چاق کننده بدن بوده، در رفع سرفه، استفراغ و سردی کلیه ها مفید می باشد.
گردو:
بسیار لطیف، تحلیل برنده ورم ها، ملین و تقویت کننده مغز، قلب، کبد و نیروی جنسی می باشد. خوردن ان با مویز بی دانه برای تقویت حافظه مفید است.
ارده:
مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. چاق کننده، تقویت کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم می باشد. منضج دمل ها و زخم های چرکی و تسکن دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می باشد.
عسل:
بهترین نوع آن سرخ رنگ، شفاف، غلیظ، خوش بو و خوش طعم و بدون موم است که وقتی با انگشت بردارند تار ببندد. عسل هر چه کهنه تر شود طبع آن گرم تر می شود. منضج و دفع بلغم لزج و رطوبات از عمق بدن و سر و رساننده قوای ادویه به بدن
می باشد. عسل در درمان و پیشگیری از انسداد عروقی، سنگ های کلیه و کیسه صفرا، بیماریهای مجاری ادراری و .. مفید می باشد.
ماء الشعیر:
هیچ غذایی که هم غذا باشد و هم دوا و بسیار منفعت داشته باشد مثل ماءالشعیر نیست. تسکین دهنده تشنگی بوده و مواد سوخته را از بدن دفع و روده و معده را پاک می کند. سهل النفوذ در تمام بدن است. معتدل الغذا بوده و اخلاط فاسد را به حرکت در نمی آورد. اما در افراد رطوبی مزاج و یا اعضای سرد بدن مضر است. مصلح آن گلقند بوده و خوردن آن با سکنجبین بدترین چیزهاست (حداقل یک ساعت باید بین آن ها فاصله باشد) . اگر در ماء الشعیر، عناب و سپستان و چیزهای شیرین دیگر بپزند آنرا ماء الشعیر مدبر گویند.
منبع: www.masiid.blofa.com
آجیل ها مانند: بادام، گردو ، فندق، پسته و .. منبع غنی پروتئین ها،ویتامین ها و دیگر مواد لازم برای بدن انسان مثل املاح معدنی هستند. با استفاده معقول از آنهانیازهای بدن برطرف شده و دچار کمبود نخواهیم شد.
نکته:
آجیل ها انرژی زیادی تولید می کنند پس برای افرادی که می خواهند لاغر شوند توصیه نمی شود.
مغزهای گیاهی | نوع مزاج | درجه | مصلح |
اقسام بزرگ | گرم و خشک | 1 | گشنیز،سکنجبین، عسل |
بادام هندی | گرم و خشک | مصطکی، عسل ، رب ترش | |
بادام درختی شیرین | گرم و تر | 1 | مصطکی، عسل ، رب ترش |
بادام درختی تلخ | گرم و خشک | 3-1 | عسل، خشخاش، بادام شیرین |
بادام زمینی | گرم و تر | مصطکی ، عسل | |
بادام کوهی | گرم و خشک | 3 | مصطکی، عسل |
بنه (پسته کوهی) | گرم و تر | 1-1 | گلاب ،رب ،ریواس، سکنجبین، رب ترش |
بلوط خوراکی | سرد و خشک | 1-2 | سکنجبین ، عسل |
به دانه | سرد و تر | 2 | رازیانه، عسل |
پسته | گرم و شک | 2 | زردآلو، انار ترش، سرکه، سکنجبین، الو |
تخم افتاب گردان | گرم و خشک | 3 | آبغوره، آب انار، سرکه |
تخم کدو | سرد و تر | 1-2 | عسل، گلنگبین |
تخم هندوانه | سرد و تر | عسل، گلنگبین | |
تخم خبرزه | گرم و تر | 1-2 | بنفشه، عسل |
تخم طالبی | گرم و تر | بنفشه، عسل | |
چلغوز | گرم و خشک | 2-1 | خشخاش، عسل، سکنجبین، میوه های ترش |
خشخاش | سرد و خشک | 2-1 | عسل، مصطکی |
شاه بلوط | سرد و خشک | سکنجبین ، عسل | |
شاه دانه | سرد و خشک | 1-2 | کتیرا، زرشک |
فندق | گرم و خشک | 1 | آب عسل، شکر سرخ، شربت به ، سکنجبین |
کنجد | گرم و تر | 1 | عسل |
گردو | گرمو خشک | 2-1 | انار ترش، سکنجبین، خشخاش، ترشی های طبیعی |
بادام شیرین:
بهترین نوع آن نازک پوست درشت و چرب می باشد. باز کننده انسداد ، تقویت کننده مغز، قلب، کبد و چشم و نیروی جنسی، چاق کننده بدن، ملین، مفید برای حلق و سینه می باشد. سنگین و دیر هضم بوده بو داده آن قابض می باشد. مصرف زیاد ان برای معده های سرد و مرطوب مضر است.
پسته:
تقویت کننده مغز و قلب و معده و لثه دندان، خشبو کننده دهان، بازکننده انسداد کبد، چاق کننده بدن بوده، در رفع سرفه، استفراغ و سردی کلیه ها مفید می باشد.
گردو:
بسیار لطیف، تحلیل برنده ورم ها، ملین و تقویت کننده مغز، قلب، کبد و نیروی جنسی می باشد. خوردن ان با مویز بی دانه برای تقویت حافظه مفید است.
غذاهای فرآوری شده | نوع مزاج | درجه | مصلح |
ارده | گرم و تر | سرکه، عسل | |
روغن بادام شیرین | معتدل | مصطکی | |
روغن بادام تلخ | گرم و تر | 2-1 | عسل |
روغن زیتون | گرم و خشک | 2 | مغز گردو، مغز بادام، سرکه ، عسل، شیرینی های طبیعی |
روغن کنجد | گرم و تر | 2 | عسل |
سرکه | سرد و خشک | 1 | شیرین های طبیعی، روغن بادام شیرین |
سمنو | گرم و معتدل | 1-0 | سکنجبین، کاسنی |
شکر سرخ یا سفید | گرم و خشک | 2- | کاهو،به ، بادام، شیر تازه دوشیده ترشی های طبیعی |
شیره انگور | گرم و تر | 2-1 | تخم ریحان، خشخاش |
شیره خرما | گرم و خشک | 2-1 | سرکه، بادام درختی، سکنجبین، ترشی های طبیعی |
عسل | گرم و خشک | 2-1 | آب انار ترش، اب لیمو، آب بالنگ، سرکه ، گشنیز |
ماء الشعیر | سرد | گلقند |
ارده:
مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. چاق کننده، تقویت کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم می باشد. منضج دمل ها و زخم های چرکی و تسکن دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می باشد.
عسل:
بهترین نوع آن سرخ رنگ، شفاف، غلیظ، خوش بو و خوش طعم و بدون موم است که وقتی با انگشت بردارند تار ببندد. عسل هر چه کهنه تر شود طبع آن گرم تر می شود. منضج و دفع بلغم لزج و رطوبات از عمق بدن و سر و رساننده قوای ادویه به بدن
می باشد. عسل در درمان و پیشگیری از انسداد عروقی، سنگ های کلیه و کیسه صفرا، بیماریهای مجاری ادراری و .. مفید می باشد.
ماء الشعیر:
هیچ غذایی که هم غذا باشد و هم دوا و بسیار منفعت داشته باشد مثل ماءالشعیر نیست. تسکین دهنده تشنگی بوده و مواد سوخته را از بدن دفع و روده و معده را پاک می کند. سهل النفوذ در تمام بدن است. معتدل الغذا بوده و اخلاط فاسد را به حرکت در نمی آورد. اما در افراد رطوبی مزاج و یا اعضای سرد بدن مضر است. مصلح آن گلقند بوده و خوردن آن با سکنجبین بدترین چیزهاست (حداقل یک ساعت باید بین آن ها فاصله باشد) . اگر در ماء الشعیر، عناب و سپستان و چیزهای شیرین دیگر بپزند آنرا ماء الشعیر مدبر گویند.
منبع: www.masiid.blofa.com