انـــواع ســـس

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
سس گردو مخصوص سالاد کلم شما!

سس گردو مخصوص سالاد کلم شما!

برای شما که اهل سس سفید نیستید و یا رژیم غذایی دارید که خود را از خوردن موادغذایی چرب منع کرده اید این سس می تواند سالادتان را بسیار خوشمزه کند، ناگفته نماند که این سس کاملا رژیمی بوده و تمامی موادی که می تواند به یک سالاد کلم طعم خاص و مطبوعی دهد را دارا می باشد.



مواد لازم برای پنج نفر:

مغز گردو 10 عدد
فلفل دلمه ای نصف فلفل
نعنا خشک 1 قاشق مرباخوری
سرکه 1 قاشق غذاخوری
لیموترش بزرگ 1 عدد
ماست کم چرب 6 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز به میزان لازم

طرز تهیه:
مواد را در یک مخلوط کن ریخته و خوب میکس کنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود سپس آن را روی مخلوط سالادتان که می تواند شامل کلم سفید و بنفش، پیاز،ذرت،کشمش، جوانه ی شبدر و کمی جعفری تازه باشد ریخته و نوش جان کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
طرز تهیه سس قارچ رستورانی برای استیک، ساندویچ و سیب زمینی

3 طرز تهیه سس قارچ برای استیک، ساندویچ و سیب زمینی به روش رستورانی



مواد لازم برای طرز تهیه سس قارچ با خامه و پنیر برای استیک و پاستا (روش اول)​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
قارچ۶۰۰ گرم
کره۲ قاشق غذاخوری
آبلیمونصف قاشق چای‌خوری
روغن زیتون۱ قاشق چای‌خوری
خامه صبحانه۱ پاکت
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
پنیر موزارلا۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمزبه مقدار دلخواه
جعفری ساطوری خرد شده (اختیاری)۵۰ گرم
سیر۲ حبه

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت سس قارچ: ۲۰ دقیقه
کالری هر قاشق سس قارچ با پنیر و خامه: حدود ۸۲ کیلوکالری

مراحل تهیه سس قارچ با خامه به روش رستورانی​

سس قارچ با شیر و خامه به روش رستورانی یکی از خوشمزه‌ترین انواع سس قارچ برای سرو کنار استیک گوشت و پاستا است. با طرز تهیه سس قارچ برای سرو کردن کنار استیک گوشت و انواع پاستا و سایر انواع فست فود ما همراه باشید.

مرحله اول؛ تفت دادن قارچ‌های خرد شده با کره و روغن

در این مدل از طرز تهیه سس قارچ باید ابتدا قارچ‌ها را بشورید و ورقه‌ای خرد کنید و سپس کره و روغن زیتون (یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون یا روغن مایع برای این‌که کره نسوزد) را در یک تابه بریزید. کره که گرم شد قارچ‌ها را در کره تفت دهید تا آب آن‌ها کشیده شود. به اندازه نصف قاشق چای‌خوری آبلیمو به قارچ‌ها اضافه کنید تا سیاه نشوند.

مرحله دوم؛ اضافه کردن سیر و خامه به قارچ‌ها

در این مرحله از طرز تهیه سس قارچ و خامه خانگی باید وقتی قارچ‌ها سبک و طلایی شدند سیر ریز رنده شده را اضافه کنید. کمی که بوی سیر بلند شد خامه را اضافه کنید (سیر نباید سرخ شود و بوی آن که بلند شد کافی است). برای این مقدار قارچ، ۱ پاکت خامه صورتی کافی است اما اگر پر‌خامه‌تر دوست دارید نصف یک پاکت خامه دیگر را هم اضافه کنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن شیر به مایه سس قارچ

روی شعله ملایم گاز خامه را با قارچ مخلوط کنید تا سس یکدست شود. حالا شیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس قوام پیدا کند. وقتی سس قارچ یکدست و صاف شد به مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به همراه پنیر پیتزا یا همان موزارلا رنده شده اضافه کنید.
خوب سس را هم بزنید تا پنیر آب شود و با گرمای سس ذوب شود. سس قارچ کمی بعد از پخت سفت می‌شود پس اجازه ندهید زیاد غلیظ شود.

طرز تهیه سس قارچ و پنیر برای همبرگر و هات داگ (روش دوم)​

طرز تهیه سس قارچ و پنیر برای همبرگر و هات داگ (روش دوم)

در طرز تهیه سس قارچ برای انواع ساندویچ هات داگ و همبرگر ابتدا باید آرد را با کره تفت دهید. سپس قارچ‌های خرد شده را در یک ماهیتابه مجزا حرارت دهید تا آب قارچ بخار شود. سپس کمی آبلیمو به قارچ‌ها اضافه کنید که سیاه نشوند. قارچ‌ها را به ترکیب کره و آرد اضافه کنید. مقداری آب گوشت به قارچ اضافه و ادویه‌های لازم را هم اضافه کنید.
اجازه دهید سس قارچ شما بجوشد و به غلظت مناسب برسد. در این مرحله باید مقداری پنیر موزارلا و خامه به سس اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. از این سس برای خوشمزه شدن ساندویچ همبرگر و ساندویچ هات داگ استفاده کنید.

طرز تهیه سس قارچ رستورانی برای سیب‌ زمینی سرخ کرده​

طرز تهیه سس قارچ رستورانی برای سیب‌ زمینی سرخ کرده

در طرز تهیه سس قارچ برای سیب‌زمینی سرخ کرده باید کره را داغ کنید و آرد را در آن تفت دهید. سپس شیر را به این ترکیب اضافه کنید. سس را برای چند دقیقه هم بزنید. نمک، فلفل و آویشن را اضافه کنید. قارچ‌ها را خرد کنید و در یک ماهیتابه جدا تفت دهید و زمانی که آب اضافی قارچ گرفته شد، آن‌ها را به مایه سس اضافه کنید. اجازه دهید سس قارچ شما برای چند دقیقه بجوشد و سپس شعله گاز را خاموش کنید.


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه سس قارچ​

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه سس قارچ

  • در طرز تهیه سس قارچ بدون خامه باید خامه را حذف کنید و به جای خامه از شیر پرچرب استفاده کنید.
  • اضافه کردن ماست چکیده به سس قارچ طعم بی‌نظیری می‌بخشد و یک روش ساده برای افزایش غلظت و مزه‌دار کردن سس است.
  • برای این که سس قارچ شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید از پیاز رنده شده در این سس استفاده کنید. پیاز را ابتدا تفت دهید و سپس قارچ‌ها را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • پودر سیر یکی از بهترین طعم دهنده‌ها برای تهیه سس قارچ خانگی است.
  • برای تهیه سس قارچ حتما کمی آبلیمو به قارچ‌های در حال تفت خوردن اضافه کنید تا سیاه نشوند.
  • در طرز تهیه سس قارچ با رب گوجه فرنگی باید از مقداری رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی میکس شده استفاده کنید. در این سس نیازی به استفاده از ماست، شیر و خامه نیست و باید از ترکیب قارچ، پودر سیر، پیاز، آبلیمو، کره و ادویه‌ها استفاده کنید.
  • برای طرز تهیه سس قارچ رستورانی باید سس را به اندازه‌ای بجوشانید که غلظت آن مثل ماست یونانی شود.
  • در طرز تهیه سس قارچ برای مرغ می‌توانید از مقداری سیر رنده شده در سس استفاده کنید تا مزه آن لذیذتر شود.
  • برای تهیه سس قارچ رژیمی باید کره و خامه را حذف کنید و این سس را با مقدار کمی روغن زیتون و شیر آماده کنید.
  • در طرز تهیه سس قارچ و پنیر می‌توانید از مقدار پنیر موزارلا در سس استفاده کنید.
  • برای طرز تهیه سس قارچ با خامه و آرد ابتدا باید کره را داغ کنید و بعد آرد را در آن تفت دهید. سپس شیر و خامه را اضافه کنید و در ادامه قارچ‌های خرد شده را همراه با نمک، فلفل و آویشن به سس اضافه کنید. صبر کنید تا سس غلیظ شود. می‌توانید از این سس برای مزه دار کردن انواع پاستا، سیب زمینی، برگر یا هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن سس قارچ رستورانی​

در طرز تهیه سس قارچ جایگزین شیر چیست؟

در طرز تهیه سس قارچ جایگزین شیر، آب گوشت (استاک گوشت) یا آب مرغ (استاک مرغ) است.

طرز تهیه سس قارچ با آرد و شیر چگونه است؟​

در طرز تهیه سس قارچ خوشمزه مخصوص انواع سوخاری و سیب زمینی، با آرد و شیر باید ابتدا آرد را با کره تفت دهید. سپس شیر سرد را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. ادویه‌ها را به سس اضافه کنید و بعد از تفت دادن قارچ به صورت جداگانه، آن را به سس اضافه کنید.

طرز تهیه سس قارچ برای ساندویچ چگونه است؟​

در طرز تهیه سس قارچ برای ساندویچ بهتر است به جای شیر از آب گوشت یا آب مرغ استفاده کنید تا سس شما خوش‌طعم‌تر شود.

راز خوشمزه شدن سس قارچ رستورانی چیست؟​

راز خوشمزه شدن سس قارچ رستورانی استفاده از پنیر پارمزان کمی سرکه است.

سس قارچ را با چی سرو کنیم؟​

سس قارچ را با نواع پاستا، سوخاری، سیب زمینی سرخ کرده، پوره سیب زمینی، سینه مرغ کبابی و آبپز و … سرو می‌کنند.

علت منسجم نشدن بافت سس قارچ چیست؟​

یکی از مهم‌ترین دلایل تکه‌تکه شدن بافت سس قارچ جوشاندن بیش از حد سس است. در این شرایط می‌توانید مقداری آب جوش به سس اضافه کنید تا سس شما یکدست شود.

علت گلوله گلوله شدن سس قارچ چیست؟​

اگر آرد ذرت و شیر را قبل از اضافه کردن به سس خوب هم نزنید، بافت سس گلوله‌ گلوله می‌شود. برای رفع این مشکل بهتر است بعد از ترکیب کردن آرد و شیر مواد را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شوند.

چرا سس قارچ من کمرنگ می‌شود؟​

برای خوشرنگ شدن سس قارچ باید قارچ‌ها را خوب تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود. اگر قارچ را تفت ندهید، رنگ سس روشن می‌شود.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
طرز تهیه سس مایونز با تخم مرغ و بدون تخم مرغ رژیمی


طرز تهیه سس مایونز




اگر چه حالا دیگر سس مایونز به عنوان یکی از سس‌های معروف دنیا تقریبا به یکی از ارکان اصلی یخچال خانواده ایرانی تبدیل شده است. اما نباید از عوارض خطرناک آن هم برای سلامت بدن چشم‌پوشی کرد. سس مایونز با چربی بالایی که دارد کلسترول مضر خون را بالا می‌برد و برای سلامت کبد، قلب و مغز چندان ماده غذایی مفیدی نیست. به نظر می رسد اصالت سس مایونز به کشور فرانسه برمی گردد. با این همه اگر به آشپزی علاقمند هستید می‌توانید به راحتی در منزل سس مایونز سالم و رژیمی‌تر درست کنید و از مقدار چربی آن مطمئن شوید.


طرز تهیه سس مایونز با تخم مرغ​

طرز تهیه سس مایونز با تخم مرغ

مواد لازم برای یک شیشه کوچک سس مایونز​


زرده تخم مرغ: ۱ عدد
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
سرکه سیب: ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر خردل: ۱/۳ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱/۳ قاشق چایخوری
نمک: ۱/۳ قاشق چایخوری
آب: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه​


مرحله اول​

برای درست کردن سس مایونز ابتدا باید زرده تخم مرغ را با نمک، فلفل، پودر خردل، آبلیمو، سرکه سیب و آب را در میکسر یا غذاساز، همزن دستی یا برقی هم بزنید تا مایه یکدستی ایحاد شود.


مرحله دوم​

حالا دستگاه را روی دور کُند بگذارید و روغن زیتون را کم کم اضافه کنید. مایه به دست آمده باید به غلظت ماست چکیده شود پس تا رسیدن به این غلظت به هم زدن مایه سس مایونز ادامه دهید. سس مایونز شما آماده است.



طرز تهیه سس مایونز رژیمی و بدون تخم مرغ​

طرز تهیه سس مایونز رژیمی و بدون تخم مرغ




مواد لازم​


روغن مایع، روغن کنجد یا روغن زیتون: ¾ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر سرد: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه سفید یا قرمز: ۲ قاشق غذاخوری
پنیر معمولی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
پودر خردل یا پودر سیر: ½ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه​


مرحله اول​


ترکیبات سس مایونز بدون تخم مرغ و رژیمی شامل شیر، پودر خردل یا پودر سیر، نمک و پنیر را در غذاساز یا میکسر بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. برای هم زدن می‌توانید از همزن برقی یا دستی هم استفاده کنید. بهتر است به صورت پالس پالس این کار را انجام دهید تا مایه به دست آمده غلیظ شود. برای تهیه این سس مایونز به جای شیر از ماست چکیده هم می‌توانید استفاده کنید.



مرحله دوم​


سپس روغن را کم کم اضافه کنید و به صورت پالس پالس و منقطع مایه سس مایونز را با غذاساز هم بزنید تا کم کم سس به غلظت مناسب (مثل ماست چکیده) برسد.


مرحله سوم​


حالا سرکه را اضافه کنید و دوباره چند پالس بزنید. سپس آبلیمو را اضافه کنید و باز هم چند پالس بزنید. سس باید کمی در یخچال بماند تا به غلظت مناسب برسد پس عجله نکنید.
 
آخرین ویرایش:

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه سس تارتار به روش رستورانی مرحله به مرحله​



طرز تهیه سس تارتار


برای کسانی که طرفدار پر و پاقرص مصرف انواع سس هستند، سس تارتار یا سس خیارشور، نام آشنایی است. سس تارتار یکی از انواع سس غذا است که برای سرو کنار انواع غذاهای دریایی، استیک، ناگت و … تهیه می‌شود. سس تارتار با سس مایونز و سس تارتار با ماست مشهور هستند. برای درست کردن این سس فرانسوی معروف و پرطرفدار، نه لازم است زمان زیادی صرف کنید و نه به مواد غیرقابل دسترسی نیاز دارید.


درباره سس تارتار بیشتر بدانید​


درباره سس تارتار بیشتر بدانید


سس تارتار (به فرانسوی: sauce tartare) در بریتانیا، نیوزلند، استرالیا، آفریقای جنوبی و سایر کشورهای مشترک المنافع کاملا شناخته شده و پر کاربرد است. این سس اغلب به عنوان چاشنی، با غذاهای دریایی مانند ماهی سرخ شده و صدف سرخ شده سرو می‌شود. البته در اصل نام این سس از اقوام تارتار گرفته شده است (تارتارها، مردمانی ترک زبان و ساکن روسیه هستند).

فرانسوی‌ها به عنوان کسانی که این سس را اختراع کردند، سس تارتار را همراه با استیک تارتار سرو می‌کرده‌اند. این استیک در اصل گوشت گاو خام مزه‌دار شده و کوبیده شده است که ترکیب فوق‌العاده‌ای را با این سس تشکیل می‌دهد. به مرور این سس به عنوان مکمل با غذاهای دیگر هم سرو و جزو سس‌های محبوب شد.


ترکیبات سس تارتار چیست؟​


ترکیبات سس تارتار چیست؟


*سس تارتار به عنوان چاشنی از سس مایونز، ترشی خرد شده، کیپر و گیاهانی مانند ترخون و شوید ساخته شده است. طعم سس تارتار را می‌‌توان با افزودن انواع دیگر گیاهان، آبلیمو یا زیتون هم تقویت کرد.

*سس تارتار بر پایه سس مایونز (زرده تخم مرغ، خردل یا سرکه، بی تارتارات، روغن) یا آیولی به همراه روغن زیتون و سیر، با مواد دیگر درست می‌شود.


*در بریتانیا، دستور العمل‌ها معمولا به پایه کیپر، غوره، آبلیمو و شوید است. در حالی که دستور العمل‌های ایالات متحده ممکن است شامل ترشی شوید خرد شده، پیاز (یا پیازچه) و جعفری تازه باشد.

* گاهی اوقات به سس تارتار تخم مرغ یا زیتون پخته شده خرد شده، خردل دیژون و پیاز خرد شده اضافه می‌شود.

*در طرز تهیه سس تارتار با ماست، سس تارتار را به جای سس مایونز با ماست تهیه می‌کنند.


طرز تهیه سس تارتار​

طرز تهیه سس تارتار

مواد لازم برای تهیه سس تارتار​


• سس مایونز: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
• خیار شور رنده شده: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
• سس گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری (به دلخواه)
• آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق غذاخوری
• جعفری یا شوید خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
• شکر: ۱ قاشق چای‌خوری
• پیاز یا پیازچه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
• فلفل قرمز یا فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
• نمک: به مقدار لازم


مراحل طرز تهیه سس تارتار​


برای درست کردن سس تارتار که به سس خیارشور هم معروف است به حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارید. در طرز تهیه سس تارتار کافی است سبزیجات را به صورت خرد و ساطوری شده درآورید و به دیگر مواد اضافه کنید. ادویه‌ها را هم در آخر اضافه کنید و طعم سس را بچشید.

فراموش نکنید که برای درست کردن انواع سس‌ها، سلیقه و طبع شما بسیار مهم است. پس می‌توانید مواد را کمی کمتر یا زیادتر هم در نظر بگیرید تا مطابق سلیقه‌تان شود. این میزان سس‌، به اندازه مصرف ۴ نفر مناسب است.


مرحله اول: سس، آبلیمو و خیارشور را با هم مخلوط کنید​


در اولین مرحله از طرز تهیه سس تارتار، سس مایونز را در یک کاسه بریزید. آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید. خیارشور را با رنده درشت پوره کنید. بهتر است هنگام خوردن سس، خیارشور زیر دندان حس شود. جعفری را ریز و ساطوری خرد کنید. اگر از شوید هم در طرز تهیه سس تارتار استفاده می‌کنید، اندازه آن‌ها را نصف کنید؛ یعنی یک قاشق شوید و یک قاشق جعفری خرد شده.



مرحله دوم: بقیه مواد را به سس تارتار اضافه کنید​


بعد از اضافه کردن سبزی‌ها و خیارشور، پیاز یا پیازچه را هم خیلی ریز خرد و ساطوری و به همراه نمک، شکر، فلفل و سس گوجه فرنگی به کاسه سس تارتار یا سس خیارشور اضافه کنید. اضافه کردن سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ کاملا اختیاری است و می‌توانید آن را از دستور حذف کنید. در ضمن نگران طعم شکر نباشید. این میزان شکر، سس شما را شیرین نخواهد کرد. همه مواد را کاملا با هم ترکیب و سس تارتار را سرو کنید.

این بود طرز تهیه سس تارتار یا سس خیارشور خوشمزه به روش رستورانی. نوش جان!


فوت و فن‌های طرز تهیه سس تارتار​


فوت و فن‌های طرز تهیه سس تارتار


*مدت زمان نگهداری سس تارتار در یخچال یک هفته است و بعد از این مدت، طعم سس تارتار شما تغییر خواهد کرد. پس بهتر است این سس را در حجم زیاد درست نکنید تا بتوانید به صورت تازه آن را مصرف کنید.

*می‌توانید به جای رنده کردن خیارشور در سس تارتار، آن را خیلی ریز خرد کنید.

*گاهی اوقات به مواد سس تارتار، زعفران دم کرده یا آب چغندر هم اضافه می‌کنند. اگر آب چغندر را اضافه کردید، شکر را از دستور تهیه این سس حذف کنید تا مزه سس تارتار به شیرینی نزند.


سوالات متداول​


سس تارتار با چه غذاهایی سرو می‌شود؟​


سس تارتار در اصل به‌ خاطر استفاده به عنوان چاشنی در کنار غذاهای دریایی مثل میگو پفکی و ماهی و صدف معروف است. ولی به کار بردن آن در کنار شنیسل، جوجه چینی، انواع ناگت، مرغ سوخاری و … هم معمول است.

اصالت سس تارتار به کدام کشور برمی‌گردد؟​


سس تارتار را اولین بار فرانسوی‌ها اختراع کردند و این سس را با استیک تارتار سرو کردند.


پایه سس تارتار چیست؟​


در اصل سس تارتار بر پایه سس مایونز درست می‌شود و به آن مواد دیگر مثل سبزیجات (پیازچه، شوید و جعفری) و ترشیجات (خیار شور یا کیپر) و طعم‌دهنده‌های دیگر اضافه می‌شود. اما سس تارتار را با ماست هم می‌توانید درست کنید.

نام دیگر سس تارتار چیست؟​


سس تارتار به سس خیارشور هم معروف است.
 
بالا