انرژی زمين گرمايی، کاربردها و مزيت های آن در ايران

iiranican

عضو جدید
ترجمه و تالیف: دکتر محمد مهدی حسین زاده راحله افشارژئوترمال از کلمه ی یونانی "ژئو" به معنی زمین، و (ترمال) به معنی گرما و گرمایی گرفته شده است. بنابراین، انرژی ژئوترمال به معنای (انرژی زمین گرمایی) یا انرژی با منشا درونی زمین است. این انرژی، به شکل گرمای محسوس، از بخش درونی زمین است. این انرژی، به شکل گرمای محسوس، از بخش درونی زمین منشا می گیرد و این انرژی در سنگ ها و آب های موجود در شکاف ها و منافذ داخل سنگ در پوسته ی زمین وجود دارد. مشاهدات به عمل آمده از معادن عمیق و چاه های حفاری شده نشان می دهد که درجه ی حرارت سنگ ها به طور پیوسته با عمق زمین افزایش می یابد، هر چند نرخ افزایش درجه ی حرارت ثابت نیست. با این روند، درجه ی حرارت در قسمت بالایی جبه به مقادیر بالایی می رسد و سنگ ها در این قسمت به نقطه ی ذوب خود نزدیک می شوند.
منشا این گرما در پوسته و جبه ی زمین، به طور عمده تجزیه ی مواد رادیواکتیو است. در طول عمر زمین، این گرمای درونی به طور آرام تولید شده و در درون زمین محفوظ و محبوس مانده است. همین امر موجب شده است که منبع انرژی مهمی فراهم شود و امروزه به عنوان انرژی نامحدودی در مقیاس انسانی مورد توجه قرار گیرد.
از طرف دیگر، نظریه های موجود در خصوص تکامل زمین نیز مبنایی برای توضیح وجود گرما در داخل زمین هستند. مطالعات نشان می دهد که زمین در زمان پیدایش (حدود 5/4 میلیارد سال قبل) حالت مذاب داشته، تدریجا سرد شده و بخش خارجی آن به صورت جامد درآمده است. اما بخش های داخلی آن، به دلیل کندی از دست دادن گرما، حالت مذاب خود را حفظ کرده و دارای درجه ی حرارت بالایی است و می تواند منبع گرمایی درونی پوسته باشد که از هسته به طرف خارج منتقل می شود.

چگونگی انتقال گرمای زمین به سطح زمین:

گرما از هسته ی زمین به طور پیوسته به طرف خارج حرکت می کند. این جریان از طریق انتقال و هدایت گرمایی، گرما را به لایه های سنگی مجاور (جبه) می رساند. وقتی درجه ی حرارت و فشار به اندازه ی کافی بالا باشد، بعضی از سنگ های جبه ذوب می شوند و ماگما به وجود می آید. سپس به دلیل سبکی و تراکم کمتر نسبت به سنگ های مجاور، ماگما به طرف بالا منتقل می شود و گرما را در جریان حرکت، به طرف پوسته ی زمین حمل می کند.
گاهی اوقات، ماگمای داغ به سطح زمین می رسد و گدازه را به وجود می آورد. اما بیشتر اوقات، ماگما در زیر سطح زمین باقی می ماند و سنگ ها و آب های مجاور را گرم می کند. این آب ها بیشتر منشاء سطحی دارند و حاصل آب بارانی هستند که به اعماق زمین نفوذ کرده است. بعضی از این آب های داغ از طریق گسل ها و شکست های زمین به طرف بالا حرکت می کنند و به سطح زمین می رسند که به عنوان چشمه های آب گرم و آبفشان شناخته می شوند. اما بیشتر این آب ها در اعماق زمین، در شکاف ها و سنگ های متخلخل محبوس می مانند و منابع زمین گرما را به وجود می آورند.

مکان های مناسب برای بهره برداری از انرژی زمین گرمایی:

مناطق دارای چشمه های آب گرم و آبفشان ها، اولین مناطقی هستند که در آن ها انرژی زمین گرمایی مورد بهره برداری قرار گرفته و توسعه یافته است. در حال حاضر، تقریبا تمام نیروی الکتریسیته حاصل از انرژی زمین گرمایی از چنین مکان هایی به دست می اید. در بعضی از مناطق، تزریق ماگما به درون پوسته ی زمین، به اندازه ی کافی جدید و هنوز خیلی داغ است. در این نواحی، درجه ی حرارت سنگ ممکن است به 300 درجه ی سانتی گراد برسد و مقادیر عظیمی انرژی گرمایی فراهم کند. بنابراین، انرژی زمین گرمایی در مکان هایی که فرایندهای زمین شناسی اجازه داده اند ماگما تا نزدیکی سطح زمین بالا بیاید، یا به صورت گدازه جریان یابد، می تواند تشکیل شود. ماگما نیز در سه منطقه می تواند به سطح زمین نزدیک شود:
1- محل برخرود صفحات قاره ای و اقیانوسی (فرورانش)؛ مثلا حلقه ی آتش دور اقیانوس آرام.
2- مراکز گسترش؛ محلی که صفحات قاره ای از هم دور می شوند، نظیر ایسلند و دره ی کافتی آفریقا
3- نقاط داغ زمین؛ نقاطی که ماگما را پیوسته از جبه به طرف سطح زمین می فرستند و ردیفی از آتشفشان را تشکیل می دهند.

کاربرد انرژی زمین گرمایی:

از زمان های دور، مردم از آب زمین گرمایی که آزادانه در سطح زمین به صورت چشمه های گرم جاری بودند، استفاده کرده اند. رومی ها برای مثال از این آب برای درمان امراض پوستی و چشمی بهره می گرفتند. در (پمپئی) برای گرم کردن خانه ها از آن استفاده می شد. بومی های آمریکا نیز از آب زمین گرمایی برای پختن و مصارف دارویی بهره می گرفتند. امروزه، با حفر چاه به درون مخازن زمین گرمایی، و مهار آب داغ و بخار، از آن برای تولید نیروی الکتریسیته در نیروگاه زمین گرمایی و یا مصارف دیگر بهره برداری می کنند.
در نیروگاه زمین گرمایی، آب داغ و بخار خارج شده از مخازن زمین گرمایی، نیروی لازم برای چرخاندن ژنراتور توربین را فراهم می آورد و انرژی الکتریسیته تولید می کند. آب مورد استفاده، از طریق چاه های تزریق به مخزن برگشت داده می شود تا دوباره گرم شود و در عین حال، فشار مخزن حفظ، و تولید آب داغ و بخار تقویت شود و ثابت باقی بماند
سه نوع نیروگاه زمین گرمایی برای تولید برق وجود دارد:
1- نیروگاه خشک: این نیروگاه روی مخازن ژئوترمالی که بخار خشک با آب خیلی کم تولید می کنند، ساخته می شوند. در این روش، بخار از طریق لوله به طرف نیروگاه هدایت می شود و نیروی لازم برای چرخاندن ژنراتور توربین را فراهم می کند. این گونه مخازن با بخار خشک کمیاب است. بزرگترین میدان بخار خشک در دنیا، آب گرم جیزرز در 90 مایلی شمال کالیفرنیاست که تولید الکتریسیته در آن، از سال 1962 شروع شده است و امروزه به عنوان یکی از موفق ترین پروژه های تولید انرژی جایگزین محسوب می شود.
2- نیروگاه بخار حاصل از آب داغ: این نوع نیروگاه روی مخازن دارای آب داغ احداث می شود. در این مخازن با حفر چاه، آب داغ به سطح می آید و به دلیل آزاد شدن از فشار مخازن، بخشی از آن به بخار تبدیل می شود. این بخار برای چرخاندن توربین به کار می رود. چنین نیرگاه هایی عمومیت بیشتری دارند، زیرا بیشتر مخازن زمین گرمایی حاوی آب داغ هستند. فناوری مزبور برای اولین بار در نیوزیلند به کار گرفته شد.
3- نیروگاه ترکیبی (بخار و آب داغ): در این سیستم، آب گرم از میان یک مبدل گرمایی می گذرد و گرما را به یک مایع دیگر می دهد که نسبت به آب در درجه حرارت پائین تری می جوشد. مایع دوم در نتیجه ی گرم شدن به بخار تبدیل می شود و پره های توربین را می چرخاند. سپس متراکم می شود و مایع حاصله دوباره مورد استفاده قرار می گیرد. آب زمین گرمایی نیز دوباره به درون مخازن تزریق می شود. این روش برای استفاده از مخازنی که به اندازه ی کافی گرم نیستند که بخار با فشار تولید کنند، به کار می رود.

نیروگاه تولید برق از انرژی زمین گرمایی

مزایای استفاده از انرژی گرمایی برای تولید الکتریسیته:
1- تمیز بودن: در این روش همانند نیروگاه بادی وخورشیدی، نیازی به سوخت نیست، بنابراین سوخت های فسیلی حفظ می شوند و هیچگونه دودی وارد هوا نمی شود.
2- بدون مشکل بودن برای منطقه: فضای کمتری برای احداث نیروگاه نیاز دارد و عوارضی چون ایجاد تونل، چاله های روباز، کپه های آشغال و یا نشت نفت و روغن را به دنبال ندارد.
3- قابل اطمینان بودن: نیروگاه می تواند در طول سال فعال باشد و به دلیل قرار گرفتن روی منبع سوخت، مشکلات مربوط به قطع نیروی محرکه در نتیجه ی بدی هوا، بلایای طبیعی و یا تنش های سیاسی را ندارد.
4- تجدید پذیری و دائمی بودن
5- صرفه جویی ارزی: هزینه ای برای ورود سوخت از کشور خارج نمی شود و نگرانی های ناشی از افزایش هزینه ی سوخت وجود نخواهد داشت.
6- کمک به رشد کشورهای در حال توسعه: نصب آن در مکان های دور افتاده می تواند، استاندارد و کیفیت زندگی را با آوردن نیروی برق بالا ببرد.
با توجه به فوایدی که برشمردیم، انرژی زمین گرمایی به رشد کشورهای در حال توسعه بدون آلودگی کمک می کند.
مصارف دیگر انرژی زمین گرمایی:
آب زمین گرمایی در سرتاسر دنیا، حتی زمانی که به اندازه ی کافی برای تولید برق داغ نیست، مورد استفاده قرار می گیرد. آب های زمین گرمایی که درجه ی حرارت آنها بین 50 تا 300 درجه ی فارنهایت است، مستقیما مورد استفاده قرار می گیرند که موارد مصرف آنها به شرح زیر است:
1- برای تسکین درد عضلات در چشمه های داغ و درمان با آب معدنی (آب درمانی).
2- گرم کردن داخل ساختمان های منفرد و حتی منطقه ای که مجاور چشمه های گرم است. در این روش، سیستم های گرم کننده، آب زمین گرمایی را از طریق یک مبدل گرمایی پمپ می کنند و گرما را به آب شهری انتقال می دهند و آب شهری گرم شده، از طریق لوله کشی به ساختمان های شهر منتقل می شود. در داخل ساختمان ها نیز، یک مبدل گرمایی دیگر گرما را به سیستم گرمایی ساختمان ها منتقل می کند (شکل 9).
3- برای کمک به رشد گیاهان، سبزیجات و محصولات دیگر در گلخانه (زراعت).
4- برای کوتاه کردن زمان مورد نیاز رشد و پرورش ماهی، میگو، نهنگ و تمساح (آبزی پروری).
5- برای پاستوریزه کردن شیر، خشک کردن پیاز، الوارکشی و برای شستن پشم (استفاده صنعتی).
بزرگترین واحد این سیستم گرمایی در دنیا، در (ریکیاویک) در ایسلند قرار دارد. از زمانی که این سیستم برای تامین گرمای شهر مذکور به کار می رود، ریکیاویک به یکی از تمیزترین شهرهای دنیا تبدیل شده است؛ در صورتی که قبل از آن بسیار آلوده بود.
موارد مصرف دیگری نیز از گرمای زمین گرمایی وجود دارد. برای مثال، در (کلامث فالز) در اورگن آمریکا، زیر جاده ها و پیاده روها آب ژئوترمال لوله کشی می شود، تا از یخ زدن آن ها در شرایط هوای یخبندان جلوگیری شود. در نیومکزیکو، ردیفی از لوله ها که زیر خاک دفن شده اند، آب زمین گرمایی را انتقال می دهند تا گل ها و سبزیجات پرورش یابند. با این شیوه، اطمینان حاصل می شود که زمین یخ نمی زند. به علاوه، فصل رویش طولانی تر می شود و روی هم رفته، محصولات کشاورزی سریع تر رشد می کنند و بدون استفاده از گلخانه محافظت می شوند.
کشورهایی که در حال حاضر از مخازن زمین گرمایی برای تولید الکتریسیته استفاده می کنند، عبارتند ازک آمریکا، نیوزیلند، ایسلند، مکزیک، فیلیپین، اندونزی و ژاپن. استفاده از این انرژی در بسیاری از کشورها در حال گسترش است. راه حل استفاده ی بیشتر از انرژی زمین گرمایی، افزایش آگاهی عمومی و تقویت فناوری مرتبط با زمین گرمایی است.
انرژی زمین گرمایی در ایران:
رشد روزافزون جمعیت، توسعه ی شهری و نیز اقتصاد انرژی در کشور ما، تولید 90 هزار مگاوات برق در سال 2020 را اجتناب ناپذیر ساخته است. در حدود 98 درصد ظرفیت تولید فعلی نیروگاه های برق کشور به کاربرد سوخت های فسیلی متکی است. حال آن که محدودیت منابع سوخت فسیلی، رشد مصرف داخلی و نبودذ منابع کافی برای صادرات از یک سو، و موازین و معیارهای زیست محیطی توسعه ی پایدار از سوی دیگر، کاربرد انرژی های تجدیدشونده در بستر تولید را اجتناب ناپذیر ساخته است.
به رغم پتانسیل های بسیار مناسب به منظور کاربرد انرژی زمین گرمایی، به دلیل نبود سیاستگذاری های کلان در زمینه ی به کارگیری انرژی تجدیدپذیر، و فقدان فناوری مناسب در خصوص حفاری عمیق، مهندسی مخازن، ساخت و نیز بهره برداری از نیروگاه های زمین گرمایی، و بالاخره وجود رقیب سرسخت منابع ارزان سوخت های فسیلی، بهره برداری از پتانسیل های مزبور کماکان جدی گرفته نشده است.
مناطق مستعد انرژی زمین گرمایی در کشور
از سوی دیگر، هم گام با سیاست دولت در راستای کاهش وابستگی به اقتصاد تک محصولی، تحولی اساسی در سیاست دولت مبتنی بر کاربرد انرژی های تجدیدپذیر در حال شکل گیری است و دوایر متعددی با محوریت مرکز انرژی های نو در وزارت نیرو، سازمان انرژی اتمی و نیز سازمان زمین شناسی، به عنوان متولی تهیه داده های پایه در حال کار روی موضوع مذکور هستند.
هم گام با سیاست (مرکز انرژی های نو) وزارت نیرو برای جذب سرمایه گذاری خارجی در سال 1375، گروهی متشکل از کارشناسان ایرانی و فیلیپینی مبادرت به برداشت های تفصیلی زمین شناسی، هیدروژئوشیمیایی و ژئوفیزیک در ناحیه ی (دره قطور) کردند. همچنین در اوائل سال 1376، هم گام با تشکیل گروهی متشکل از کارشناسان نیوزیلندی و ایرانی، بنا شد این گروه، مطالعاتی تفصیلی روی آتشفشان سبلان و پیرامون آن، مشتمل بر منطقه ی (سرعین)، انجام دهند. با عنایت به لزوم افزایش ظرفیت نصب شده ی نیروگاهی، به نظر می رسد بهره برداری از انرژی های تجدیدپذیر به منظور تغییر در سبد انرژی، اجتناب ناپذیر باشد. به کارگیری انرژی زمین گرمایی حداقل در نواحی شمال غربی کشور می تواند، به عنوان گزینه ای به منظور تغییر کاربری سوخت های فسیلی مطرح شود و این نکته وقتی حائز اهمیت مضاعف می گردد که توجه داشته باشیم، با وجود تمام فعالیت های عمرانی صورت پذیرفته در سال های پس از انقلاب، ظرفیت نصب شده ی نیروگاهی کشور صرفا 22 هزار مگاوات افزایش یافته است (سازمان زمین شناسی ایران).
 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
انرژی زمین گرمایی چیست ؟

انرژی زمین گرمایی چیست ؟

توجه به انواع انرژی غیر وارداتی و متفاوت از سوخت فسیلی نکته‌ای است که در بسیاری از کشورهای دنیا مبنای برنامه ریزی‌های بلند مدت قرار گرفته است. از سوی دیگر با افزایش بحران آلاینده‌های ناشی از سوختهای فسیلی ، توجه به فاکتورهای زیست محیطی توسط ارگانها و نهادهای بین المللی و نیز توجه برنامه ریزان به استفاده از انرژی تجدیدپذیر موجب گردیده تا امروزه به این مباحث با جدیت بیشتری پرداخته شود . انرژی زمین گرمایی نیزیکی از منابع انرژیهای تجدیدپذیر میباشد . اصطلاح زمین گرمایی ترجمه واژه Geothermal است که ریشه یونانی داشته و از کلمات Geo به معنای زمین و Therme به معنی حرارت تشکیل شده است. انرژی زمین گرمایی، انرژی موجود در عمق زمین است که از انرژی خورشیدی که در طول هزاران سال در داخل زمین ذخیره شده و همچنین فروپاشی یا زوال ایزوتوپ های اورانیوم رادیو اکتیویته،توریم و پتاسیم در طی سالیان درازدرعمق زمین نشات گرفته است که عمدتا در نواحی زلزله خیز و آتشفشانی جوان و صفحات تکتونیکی زمین متمرکز شده است . زمین منبع عظیمی از انرژی است بطوریکه حرارت در هسته آن بیش از 5000 درجه سانتیگراد می رسد حرارت زمین به طرق مختلف از جمله فوران آتشفشان – چشمه های ابگرم- ابفشانها- و گلفشانها در اثر کاهش چگالی زمین و خاصیت رسانایی از بخشهایی از زمین به سطح آن هدایت میشوند. درجه حرارت زمین با توجه به عمق آن به صورت غیر خطی زیاد میشود. (با تقریب خطی هر 100 متر 3 درجه سانتی گراد) انرژی حرارتی ذخیره شده در 11 کیلومتر فوقانی پوسته زمین معادل پنجاه هزار برابر کل انرژی به دست آمده از منابع نفت وگاز شناخته شده امروزجهان است. انرژی زمین گرمایی بر خلاف سایر انرژیهای تجدید پذیر محدود به فصل ، زمان وشرایط خاصی نبوده بدون وقفه قابل بهره برداری می باشد. همچنین قیمت تمام شده برق در نیروگاههای زمین گرمایی با برق تولیدی از سایر نیروگاههای متعارف( فسیلی ) قابل رقابت بوده و حتی از انواع دیگر انرژیهای نو بمراتب ارزانتر است.



تاریخچه انرژی زمین گرمایی در ایران :
در ایران از سال 1354 مطالعات گسترده ای بمنظور شناسایی پتانسیل های منبع انرژی زمین گرمایی توسط وزارت نیرو با همکاری مهندسین مشاور ایتالیایی ENEL در نواحی شمال و شمال غرب ایران در محدوده ای به وسعت 260 هزار کیلومتر مربع آغاز گردید. نتیجه این تحقیقات مشخص نمود که مناطق سبلان، دماوند، خوی، ماکو و سهند با مساحتی بالغ بر 31 هزار کیلومتر مربع جهت انجام مطالعات تکمیلی و بهره برداری از انرژی زمین گرمایی مناسب می باشند. در همین راستا برنامه اکتشاف، مشتمل بر بررسیهای زمین شناسی، ژئوفیزیک و ژئوشیمیایی برنامه ریزی شد. در سال 1361 با پایان یافتن مطالعات اکتشاف مقدماتی در هر یک از مناطق ذکر شده، نواحی مستعد با دقت بیشتری شناسایی شده و در نتیجه در منطقه سبلان: نواحی مشکین شهر، سرعین و بوشلی، در منطقه دماوند ناحیه: نونال، در منطقه ماکو- خوی نواحی: سیاه چشمه و قطور و در منطقه سهند پنج ناحیه کوچکتر جهت تمرکز فعالیتهای فاز اکتشاف تکمیلی انتخاب شدند. پس از یک وقفه نسبتاً طولانی و با هدف فعال نمودن مجدد طرح، گزارشهای موجود مجدداً در سال 1369 توسط کارشناسان UNDP بازنگری شده و منطقه زمین گرمایی مشکین شهر بعنوان اولین اولویت جهت ادامه مطالعات اکتشافی معرفی شد. پیرو مطالعات ذکر شده پروژه انجام حفاری های اکتشافی ، تزریقی، توصیفی به منظور شناسایی بیشتر پتانسیل در منطقه سرعین مشکین شهر در سال تعریف 1381گردید که عملیات حفر اولین چاه زمین گرمایی نیز در همان سال آغاز گردید .فاز اول این پروژه در سال 1383 اتمام یافت که درمجموع سه حلقه چاه اکتشافی و دو حلقه چاه تزریقی در این مرحله حفر گردید و تست دوحلقه از سه حلقه چاه اکتشافی با موفقیت انجام گرفت که مهم ترین دستاورد این فاز از پروژه کسب دانش فنی مربوط به حفر چاههای زمین گرمایی بود . فاز دوم این پروژه در سال 1384 آغاز گردید.
توانمندی های حاصله در کشور در حوزه انرژی زمین گرمایی:
در پروژه توسعه میدان زمین گرمایی و ساخت نیروگاه مشکین شهر مراحل حفاری چاهها،بهره برداری از چاه ها در دوره تست،ساخت دستگاههای مربوط به تست در کشور کاملا بومی شده و توسط متخصصان داخلی به انجام رسیده است.
همچنین در زمینه استفاده از پمپ های حرارتی زمین گرمایی تا کنون تکنولوژی نصب کویل های زمینی به صورت کامل و 100% در کشورمان ایران بومی شده است.

تاریخچه انرژی زمین گرمایی درجهان :
وجود کوههای آتش فشانی اولین نشانه وجود گرما درزیر زمین بود.
حفر اولین منابع زمین گرمایی در فاصله زمانی بین قرنهای 16و 17 میلادی
قرن هجدهم میلادی اولین اندازه گیریها در بلفورت فرانسه
اوایل قرن نوزدهم استخراج سیالات زمین گرمایی با هدف بهره برداری ا ز پتانسیل انرژی حرارتی در ایتالیا صورت گرفت.
1870: استخراج بخارات طبیعی آب با هدف بهره برداری از انرژی مکانیکی آن انجام شد.
1904:تولید برق از این انرژی در لاردرلو ایتالیا
1920:نخستین چاهها ژئو ترمال در ژاپن و کالیفرنیا به طور همزمان
1928:استخراج سیال زمین گرمایی برای تامین گرمایش منازل در ایسلند.
پس از جنگ جهانی دوم در سال 1958 نیوزلند بعنوان دومین کشور فعال در این زمینه اقدام به تولید برق از انرژی زمین گرمایی نمود.


 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
منابع زمین گرمایی :

منابع زمین گرمایی :

.منابع آب داغ(سیستم های هیدروترمال)
منابع آبی هستند که در زیر زمین داغ میشوند و سپس به سطح زمین انتقال پیدا می کنند که در میان انواع منابع زمین گرمایی این منابع امروزه دارای بیشترین استفاده هستند. این نوع منابع زمین گرمایی خود به سه گروه ذیل تقسیم ‌بندی می‌شوند:
الف- دسته اول: مخازن دما بالا با دمای بالاتر از ºC150 که مناسب برای تولید برق با تکنیکهای معمولی
ب- دسته دوم: مخازن با دمای بین 100 الی ºC150که مناسب برای تولید برق با تکنیکهای پیشرفته‌تر باینری
ج- دسته سوم: مخازن دما پائین با دمای کمتر از ºC100 و مناسب برای کاربردهای مستقیم
2.منابع بخار خشک
منابعی با درجه حرارت بسیار بالا هستند که از آنها بخار خشک و یا آمیزه ای از بخار وآب با درجه حرارت بسیار بالا استحصال میشود که به جهت تولید برق این منابع دارای بهترین ترین شرایط هستند،اما متاسفانه این منابع در مناطق محدودی یافت می شوند .
3.منابع تحت فشار:
منابع عظیمی هستند که از آب شور(brine) تشکیل یافته اند و از نظرشرایط کلی به درجه اشباع رسیده اند و در لایه های میان صخره های اعماق زمین به صورت محبوس وجود دارند. این منابع عمدتا حاوی گاز متان محلول هستند و در عمق 3 تا 6 کیلومتری از سطح زمین یافت میشوند ودرجه حرارت آنها بین 90 تا 200 درجه سانتی گراد تخمین زده میشوند .
4.تخته سنگهای خشک داغ:
تخته سنگ های بسیار عظیم با منبع آتش فشانی هستند که در اعماق زمین وجود داشته و درجه حرارت بسیار بالا و فیزیک سخت دارند. به سیستمهای بهره برداری از این منابع سیستم های زمین گرمایی توسعه یافته (Enhanced Geothermal Systems) و به اختصار EGS گفته می شود .از آنجا که در همه جای کره زمین در اعماق گرما با شدتهای مختلف وجود دارد و تنها محدودیت موجود عدم وجود منابع آب می باشد لذا با کمک این سیستم می‌توان رشد قابل توجه‌ای را در توسعه انرژ‍ی زمین گرمائی برقرار کرد.سیستم بهره برداری به این صورت می‌باشد که با حفر چاههای بسیار عمیق(با عمق 4 تا 6 هزار متر) به لایه های داغ زمین دسترسی پیدا کرده، سپس آب با فشار بالا به چاه تزریق شده که در اثر این فشار هیدرولیکی در سنگ شکافت ایجاد می شود. همین کار برای چاه تولید (Production Well) نیز انجام می شود و بین دو چاه ارتباط برقرار می گردد. بدین صورت آب در حین عبور از شکافهای ایجاد شده حرارت را از سنگهای داغ دریافت و از چاه تولید خارج و وارد سیکل نیروگاه می شود. درجه حرارت آب حاصل از این منابع بین 135 تا 180 درجه سانتیگراد بوده و در این حالت امکان افزایش بازده نیروگاه تا 15 درصد وجود دارد.


5.مواد مذاب:
این منابع که به نام گدازه ها می شناسیم در واقع ایده آل ترین حالت ممکن برای منابع زمین گرمایی بوده که درجه حرارت آن بین 700 تا 2 هزار درجه سانتی گراد است.با توجه به درجه حرارت بالای این مخازن و محدودیت های فنی موجود،امروزه از این منابع عظیم استفاده نمیشود.



 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاربردهای انرژی زمین گرمایی :

کاربردهای انرژی زمین گرمایی :

کاربرد های انرژی زمین گرمایی در حالت کلی به دو گروه کاربردهای مستقیم و کاربرد های غیر مستقیم تقسیم بندی می شود .
· انواع تکنولوژی های نیروگاهی زمین گرمایی (کاربردهای غیر مستقیم)
o سیکل بخار خشک
o بخار لحظه ای
§ تک مرحله ای
· با کندانسور
· بدون کندانسور
§ دو مرحله ای
· با کندانسور
· بدون کندانسور
o سیکل باینری
· کاربرد های مستقیم
o استفاده از حرارت موجود در آب گرم خروجی از نیروگاه یا چاه های تولیدی به منظور تامین گرمایش محیط ساختمان ها، گلخانه ها، کاربردهای صنعتی، حوضچه های پروش ماهی، مراکز آبدرمانی و استخرهای شنا، سیستم ذوب برف در معابر و جاده ها و نیز تامین گرمایش و سرمایش مورد نیاز گلخانه ها، مراکز پرورش دام، مرغداری ها، پرورش قارچ، ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، عمومی و...
· سیستم گرمایشی – سرمایشی پمپ حرارتی زمین گرمایی
 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
پمپ حرارتی زمین گرمایی :

پمپ حرارتی زمین گرمایی :

[FONT=&quot]اگر منحنی تغییرات دمای هوا و دمای زمین در اعماق را در طول یک سال رسم نماییم مشاهده می شود که هرچه به عمق زمین بیشتر شود، میزان تغییرات دمای زمین در طول سال دارای تغییرات کمتری خواهد بود. به طوری که از حدود عمق 3 الی 4 متری از سطح زمین تغییرات دما و نوسانات آن در طول یک سال بسیار ناچیز می باشد. این در حالی است که میزان تغییرات دمای هوا دارای نوسانات بسیار زیادی می باشد. این امر بدین معنی است که زمین منبع خوبی برای تامین گرمایش در ماههای سرد سال است و می توان از حرارت زمین برای تامین گرمایش ساختمان ها استفاده نمود و همچنین از آن می توان برای تامین سرمایش در ماههای سرد سال استفاده بهینه نمود. تکنولوژی پمپهای حرارتی بر این اصل استوار است که در عمق 2 تا 3 متری زمین ،درجه دما ثابت بوده و در زمستان گرمتر از هوای بیرون و در تابستان سردتر از هوای محیط است. سیستم های سرمایش وگرمایش ژئوترمال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که با نامهای دیگری هم مانند پمپهای حرارتی با منبع زمین[/FONT][FONT=&quot](GSHP)[/FONT][FONT=&quot] سیستمهای مبدل زمین گرمایی[/FONT][FONT=&quot] (GeoExchange) [/FONT][FONT=&quot] ویا سیستم های انرژی زمینی[/FONT][FONT=&quot](EES) [/FONT][FONT=&quot] شناخته میشوند، شامل پمپهای حرارتی هستند که با استفاده از انرژی برق، گرما را از زیر زمین جمع آوری و توسط سیالی که از لوله های کارگذاشته شده میگذرد به واحد نصب شده در داخل ساختمان منتقل میکنند.این واحد گرمای سیال درون لوله ها را جذب کرده و با استفاده از قوانین متراکم سازی[/FONT][FONT=&quot] (compression)[/FONT][FONT=&quot] حرارت را تشدید و افزایش داده و به دمای مطلوب جهت گرمایش ساختمان میرساند.گرمای حاصل از پمپهای حرارتی به واسطه احتراق ایجاد نشده و فقط گرما را از محلی به محل دیگر منتقل میکنند.همچنین به طور معکوس در تابستان هوای گرم داخل ساختمان از طریق یک مکنده وارد دستگاه شده و پس از سرد شدن مجددا به داخل اتاق دمیده میشود. در داخل دستگاه حرارت به مبرد منتقل شده و پس از عبور مبرد از سیکل مربوطه، حرارت موجود در آن توسط یک مبدل دو لوله ای به آب داخل کویل زمینی که داخل لوله های پلی اتیلنی نصب شده در داخل زمین منتقل میشود.سیکل کاری این سیستم کاملا مانند یخچال بوده و فقط به جای انتقال گرمای درون یخچال به اطراف یخچال ،گرمای درون ساختمان را به زمین منتقل میکند.راندمان انرژی این سیستم ها 300 تا 400 درصد بوده(در مقایسه با مدرن ترین سیستمهای گازی با 98 درصد راندمان) و به ازای هر 1 دلاربرق مصرفی در این سیستم ،3 تا 4 دلار صرفه جویی مصرف داریم .در واقع یک سیستم منفرد، کار دو سیستم گرمایش و سرمایش را انجام میدهد. استفاده از این سیستم ها تا 66 درصد انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش داده و75 درصد کمتر از سیستم های گرمایش وسرمایش سنتی، الکتریسیته مصرف میکنند.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] الف : تقسیم­بندی بر اساس سیکل حرارتی:[/FONT]
[FONT=&quot]پمپ­های حرارتی با توجه به سیکل حرارتی به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انواع مختلفی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تقسیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردند که عبارتند از: [/FONT]
[FONT=&quot]1- [/FONT][FONT=&quot]پمپ حرارتی با سیستم تراکمی[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]2- [/FONT][FONT=&quot]پمپ حرارتی با سیستم جذبی[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] پمپ حرارتی با سیستم تراکمی:[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]اکثر پمپ­های حرارتی با سیستم تراکم، از نوع پمپ حرارتی با سیستم تراکم بخار است. ساختار اصلی پمپ حرارتی با سیستم تراکم بخار همانگونه که در شکل ذیل نشان داده شده است، از تبخیر­کننده، چگالنده، کمپرسور و شیر انبساط تشکیل شده است. [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پمپ حرارتی با سیستم تراکم بخار[/FONT]​
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]در کمپرسور، مبرد گازی متراکم شده و به گازی با فشار و دمای بالا تبدیل می شود. این گاز دارای فشار و دمای بالا در کندانسور، حرارت را به خارج دفع کرده و به سیال مایع تبدیل می­شود. این سیال مایع مبرد دارای فشار بالا با عبور از شیر انبساط، منبسط شده و به سیال با فشار و دمای پایین تبدیل می­شود. این سیال مایع مبرد در اواپراتور، حرارت محیط دما پایین را جذب می­کند و به بخار تبدیل می­شود و در نتیجه توسط این سیکل امکان انتقال حرارت دما پایین به دما بالا وجود خواهد داشت. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]پمپ حرارتی باسیستم جذبی:[/FONT]
[FONT=&quot]فرق پمپ حرارتی جذبی با پمپ حرارتی تراکمی، به غیر از کندانسور و تبخیر­کننده (اواپراتور) معمولی در این است که پمپ حرارتی جذبی دارای دو نوع مبدل حرارتی بنام مولد وجاذب است که در واقع کار کمپرسور را انجام می­دهند.[/FONT]
[FONT=&quot]پمپ حرارتی جذبی به پمپ حرارتی با سیستم جذبی نوع اول و دوم تفکیک می­شود. شکل ذیل ساختار پمپ حرارتی جذبی را نشان می­دهد. در نوع اول ماده جاذب و مبرد در بین جاذب و ژنراتور به گردش در می­آید.[/FONT]
[FONT=&quot]در تبخیر­کننده، فشار بخار توسط بخار مبرد کاهش یافته و سپس در داخل جاذب توسط مایع، جذب شده و در نتیجه حرارت تولید می­شود. فشار مایع توسط پمپ افزایش یافته و سپس وارد مولد می­شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] در داخل آن، مبرد داخل مایع بواسطه یک منبع حرارتی از خارج نظیر هیتر، افزایش حرارت پیدا کرده و در نتیجه بخار جدا شده و به کندانسور هدایت می­شود. بخار مبرد پس از تقطیر شدن حرارت را آزاد می­کند. حرارت ایجاد شده در جاذب مورد استفاده قرار می­گیرد. مایع غلیظ شده از طریق شیر انبساط به جاذب برگردانده می­شود.[/FONT]
[FONT=&quot]پمپ حرارتی با سیستم جذبی نوع دوم از نظر ساختاری با نوع اول یکسان است، اما گردش مایع را برعکس کرده، حرارت دما پایین نظیر اگزوز را به ژنراتور و تبخیرکننده اضافه می­کند، سپس حرارت دما بالا از جاذب را خارج کرده سیکل را تشکیل می­دهد. در این حالت، انرژی محرک فقط حرارت دما پایین بوده، اگزوز دما پایین را به انرژی خودش به دما بالا افزایش دما می­دهد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] پمپ حرارتی با سیستم جذبی[/FONT]​
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]ب : تقسیم­بندی بر اساس منبع:[/FONT]
[FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اساس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبعی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جهت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبادل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و سرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]کنند،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دسته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اصلی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تقسیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبع هوایی:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوایی ، در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمستان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بیرون[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریافت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کرده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تابستان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بیرون[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­دهند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نوع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اصلی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که متداول­ترین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نوع،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوا [/FONT][FONT=&quot](Air-to-Air)[/FONT][FONT=&quot] می­باشد که در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمستان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریافت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کرده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تابستان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای ساختمان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­دهد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]نوع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیگر،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوا - آب [/FONT][FONT=&quot](Air-to-Water)[/FONT][FONT=&quot] است[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توزیع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]رادیاتوری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فن­کویل،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کند. در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فصل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریافت کرده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­دهد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فصل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توزیع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل ساختمان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­دهد.یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کند: سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیفراست[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش:[/FONT]
[FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فضای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] شکل ذیل اجزای یک پمپ حرارتی هوایی(سیکل گرمایش) را نشان می­دهد. در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ابتدا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انبساط عبور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کرده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مخلوط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فشار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبدیل می­شود. سپس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مخلوط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عبور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارجی (کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اواپراتور)،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فشار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبدیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردد. در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اکومولاتور،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فاز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جدا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تراکم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کمپرسور،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کندانسور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ارسال می­شود.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دفع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داغ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کندانسور،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خانه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­نماید[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] اجزای یک پمپ حرارتی هوایی(سیکل گرمایش)[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تابستان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جذب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نموده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]دهد. شکل ذیل اجزای یک پمپ حرارتی هوایی(سیکل سرمایش) را نشان [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­دهد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مشابه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انبساط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عبور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کرده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مخلوط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فشار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کم،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبدیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سپس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخلی[/FONT][FONT=&quot]) [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اواپراتور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]کند[/FONT][FONT=&quot]([/FONT][FONT=&quot] رفته،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جذب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اطاق،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با دمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبدیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] شیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]معکوس­کننده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اکومولاتور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­فرستد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آنجا،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قسمت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جریان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فازی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جدا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار اشباع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قدری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سوپر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هیت،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کمپرسور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]متراکم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرانجام[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]معکوس­کننده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گازی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اکنون[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارجی (که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کندانسور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کند) می­فرستد. گرمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کندانسور، باعث[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبدیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مایع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انبساط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برمی­گردد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تکرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردد[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]طول[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]رطوبت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]موجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عبور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]روی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخلی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تقطیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ظرفی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل جمع­آوری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خانه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج می­گردد.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]اجزای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش)[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیفراست[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](برفک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زدا):[/FONT]
[FONT=&quot]اگر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وقتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حالت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کند،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نزدیک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کم­تر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نقطه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انجماد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برسد، رطوبت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]موجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عبوری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]روی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارجی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تقطیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]روی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مربوطه،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برفک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تشکیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود. برفک تولید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دلیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اینکه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کاهش می­دهد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باعث[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کاهش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بازده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل می­گردد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دفع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برفک،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حالت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیفراست[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] ابتدا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دستگاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]معکوس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کننده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حالت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]گیرد. این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمل،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گاز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داغ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ذوب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کردن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برفک، به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کویل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارجی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­فرستد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارجی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خاموش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]شود. در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حالت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خانه می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]دهد. قبل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اینکه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرتاسر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خانه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پخش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کمکی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کردن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­رود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]پمپ حرارتی با منبع زمینی:[/FONT]
[FONT=&quot]دمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برخلاف[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تقریباً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ثابت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است. پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی، از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمستان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تابستان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کنند. بنابراین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انرژی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی[/FONT][FONT=&quot] (EES) [/FONT][FONT=&quot]نیز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نامیده می­شوند.در زمستان حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کمک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیالی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نظیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محلول[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ضدیخ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خانه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]شود.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تابستان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عکس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فرآیند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]رخ می­دهد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یعنی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محلول[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ضدیخ،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بخش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارند. یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مدار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دستگاه پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دستگاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گیرد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­کشی خارج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­تواند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot]در یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل باز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت بین [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر زمینی و هوای داخل ساختمان انجام می شود و این امر بدین صورت است که آبهای زیر زمینی توسط یک پمپ با توان مصرفی کم از داخل چاه بیرون کشیده شده و سپس این آب به داخل دستگاه پمپ حرارتی زمین گرمائی جهت تامین سرمایش یا گرمایش هدایت می شود..[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مثلاً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حالت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبدل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وارد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود. این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سپس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سطحی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مانند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]رودخانه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برکه،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تخلیه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیگر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­ریزد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وسیله[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مدفون شده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انجام[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­پذیرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مثلاً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حالت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محلول[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ضدیخ (و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انبساط مستقیم [/FONT][FONT=&quot]DX[/FONT][FONT=&quot]) که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بوسیله[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبرید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چندین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]درجه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خاک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اطراف[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خنک­تر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خاک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفته می­شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]شکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ذیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اجزای یک پمپ حرارتی زمینی را نشان می­دهد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مطابق[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شکل این پمپ­ها،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قسمت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هستند.خود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دستگاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبدل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]واسطه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته)،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دهنده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوا (کانال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کشی)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فضای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اتاق­ها.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]اجزای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش :[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمایش،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مخلوط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ضد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یخ(در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته)،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم لوله­کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گردش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]درآمده)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریافت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­دارند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبدل حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]واسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](اواپراتور)،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبرید،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­نمایند[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]در،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انرژی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برکه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تخلیه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مخلوط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ضد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یخ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر­زمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ارسال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریافت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نماید.[/FONT]
[FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرمایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جهت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جریان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کنترل،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عوض[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]شود.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبرد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]موجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را گرفته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مستقیماً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن را به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مخلوط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ضدیخ،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]نماید[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]سپس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خارج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مدار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی (در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­یابد[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برخی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مواقع،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قسمتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اضافی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پیش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کردن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرم مصرفی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]برخلاف[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوایی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیفراست[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]احتیاج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ندارند. زیرا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسیار پایدارتر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دستگاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عموماً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داخل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ساختمان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بنابراین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مشکلات[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مربوط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به تشکیل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برفک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نمی­آید[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] انواع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]متصل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باعث[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تبادل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]موجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گردد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­ها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نوع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تقسیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شوند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT]
[FONT=&quot]بنابراین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برخلاف[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هوایی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمینی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته، برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریافت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بیرون[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دادن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیاز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] سیستم[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر­زمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مثلا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ًدر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]معمولی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کند. بنابراین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کمک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز(آبی)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عظیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نسبتاً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ارزان،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انرژی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بهره­برداری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]مطابق با شکل ذیل که پمپ حرارتی با سیستم باز و منبع آب زیرزمینی را نشان می­دهد، آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فرستاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آنجا،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود. سپس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مصرف[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برکه، جوی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گودال،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فاضلاب،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]رودخانه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریاچه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­ریزد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]البته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فرآیند،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]معمولاً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]روش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تخلیه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انجام[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گیرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که ممکن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تمام[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نواحی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مقدور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نباشد. در سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مدفن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کند، و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حقیقت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]واسطه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­باشد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مهم[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]ترین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نوع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی هستند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لایه­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دریافت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نموده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آنجا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­کنند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]منبع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیرزمینی[/FONT]​
[FONT=&quot]روش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیگر،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تخلیه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مصرفی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ثانویه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برمی­گرداند،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تحت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عنوان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برگشت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب نامیده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود. یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ثانویه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بتواند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تمام[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مصرفی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دهد. این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاهی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ایجاد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود. در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بیشتر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]موارد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مورد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیاز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد [/FONT][FONT=&quot](Doublet)[/FONT][FONT=&quot] که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یکی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفتن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیگری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تخلیه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بعد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مورد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیاز می­باشد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]سیستم­ها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]طوری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]طراحی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شوند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گونه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آسیب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جلوگیری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرما[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب منتقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]کند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هیچ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آلودگی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تولید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نمی­کند.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تنها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تغییری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بوجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]آورد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کمی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افزایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کاهش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دمای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برگشتی به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محیط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته :[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پیوسته­ای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پلاستیکی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مخصوص،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در زیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خاک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گیرد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حالی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چاه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تخلیه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عامل در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تحت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فشار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دوباره[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گردش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در می­آید[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]لوله[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آرایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اصلی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمودی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افقی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انجام[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­گیرد. شکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]صفحه بعد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آرایش عمودی سیستم حلقه بسته را نشان می­دهد، این نوع آرایش بیشتر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خانه­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شهری مرسوم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چون[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آنجا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فضای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کمتری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دسترس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­باشد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]آرایش افقی سیستم حلقه بسته در شکل ذیل مشاهده می­شود. استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آرایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افقی، بیشتر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مکان­هایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قابلیت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دسترسی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فضای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیاد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]متداول[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­باشد. لوله­ها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته به تعداد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آن­ها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گودال­هایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]طور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]معمولی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]8/1 متر (3 تا[/FONT][FONT=&quot]ft. [/FONT][FONT=&quot]6) عمق[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارند،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شوند. معمولاً[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]100[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]150 متر (330 تا[/FONT][FONT=&quot]ft. [/FONT][FONT=&quot]500) لوله[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ظرفیت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مورد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیاز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است..[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]متداول­ترین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شکل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبدل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افقی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبدل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­ای می[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گودال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کنار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یکدیگر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گرفته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اند.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مبدل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیگری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نواحی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فضای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محدود،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده می[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نوع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مارپیچ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]فضای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محدود،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گاهی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]چهار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گودال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­شود.جدا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آرایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتخابی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­هایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]که[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]محلول[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ضد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یخ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]کنند،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­کشی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حداقل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شامل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]100[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سری[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از لوله[/FONT][FONT=&quot]­[/FONT][FONT=&quot]های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پلی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اتیلن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پلی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بوتیلن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نصب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مناسب،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­ها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]می­توانند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مکانی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]25[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]75[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استفاده شوند. آنها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]همچنین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تحت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تأثیرات[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شیمیایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خاک،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]قرار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نمی­گیرند[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خواص[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خوبی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot]حلقه­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افقی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمودی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پیمانکار[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کاردان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نصب[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پلاستیکی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باید[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]توسط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جوش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هم متصل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گردند،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تماس[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]خوبی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­ها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داشتن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انتقال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مناسب،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وجود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]داشته[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد. [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot] آرایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عمودی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته[/FONT]​
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]یک[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نمونه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]با[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افقی،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نوع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انبساط[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مستقیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیال[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عامل[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ حرارتی (مبرد)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]طور مستقیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لوله­های[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گردش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در می[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آید (به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عبارت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دیگر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اواپراتور[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پمپ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حرارتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زیر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]زمین[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گسترده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شده است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]شکل13- آرایش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افقی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سیستم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حلقه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بسته[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]کاربرد پمپ­های حرارتی:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پمپ حرارتی در منازل، ساختمان­های اداری و تجاری، هتل، بیمارستان، سرمایش و گرمایش منطقه­ای، صنایع، مراکز پرورش دام و تیور، گلخانه ها و غیره کاربرد داشته و در کاربردهای مختلف دارای تنوع مدل می­باشند.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پمپ­های حرارتی کم قدرت در حد چند کیلو­وات می­توانند مصارف خانگی آبگرم را نیز تأمین کنند در چنین موردی، بخصوص در تابستان پمپ حرارتی می­تواند دماهای بالایی را بطور مؤثر تأمین کند.[/FONT]
[FONT=&quot]پمپ­های حرارتی با قدرت در حدود 12 تا 20 کیلو وات برای مصارف داخلی بزرگتر مانند انبارهای ذخیره­ی کالا و گرمایش آب در استخرها مورد استفاده قرار می­گیرد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]از مصارف خاص پمپ­های حرارتی می­توان به موارد ذیل اشاره نمود:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

  1. [FONT=&quot]در مکان­هایی که یک منبع تخلیه گرما با یک دمای بسیار پایین وجود داشته باشد، تا پمپ حرارتی از آن استفاده کند و همچنین در جاهایی که همزمان تقاضایی برای مصرف انرژی گرمایی وجود دارد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  2. [FONT=&quot]در مکان­هایی که برای هر دو مورد گرمایش و سرمایش تقاضایی وجود داشته باشد که این تقاضا می­تواند به صورت فصلی تغییر کند.[/FONT]
  3. [FONT=&quot]در بخش­های صنعتی که یک جریان بزرگ انرژی وجود دارد و می­تواند بوسیله­ی پمپ حرارتی مورد استفاده قرار گیرد.[/FONT]
  4. [FONT=&quot]در تأسیسات صنعتی که یک سیستم تولید گرمای بزرگ وجود دارد و استفاده از پمپ حرارتی می­تواند آنرا بهینه کند.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]فواید زیست محیطی[/FONT][FONT=&quot] :[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]از مهمترین مزایای استفاده از پمپ های حرارتی زمین گرمایی می توان به کاهش اثرات مخرب محیط زیستی آن اشاره نمود. با توجه به اینکه استفاده از سیستم هائی که از سوخت های فسیلی مانند گاز طبیعی جهت تامین گرمایش محیط استفاده می کنند، یکی از عوامل اصلی تولید آلاینده های محیط زیستی می باشند، جایگزین نمودن انواع انرژی های نو بجای سیستم های با مصرف سوخت فسیلی، می تواند به میزان قابل توجهی از انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده های محیط زیستی جلوگیری نماید[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]مراحل انجام پروژه های هیت پمپ زمین گرمایی[/FONT][FONT=&quot] (GHP)[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]1[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]برداشت اطلاعات[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]1-1[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]جمع آوری اطلاعات آب و هوا شامل دمای هوا، میزان رطوبت، میزان بارش، میزان تابش خورشید و میزان وزش باد طی 10 الی 30 سال گذشته[/FONT]
[FONT=&quot]1-2[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]مشخص شدن نوع کاربری ساختمان، مدت بهره برداری در روز[/FONT]
[FONT=&quot]1-3[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]تهیه نقشه ساختمان[/FONT]
[FONT=&quot]1-4- [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تهیه نقشه موقعیت ساختمان و محدودیت های اطراف آن مانند: خیابان ها، ساختمان های اطراف و خطوط برق، آب، گاز، تلفن[/FONT]
[FONT=&quot]1-5-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جمع آوری اطلاعات زمین شامل: سطح ایستابی، میزان رطوبت خاک، بررسی هایدروژئولوژی، بررسی جنس خاک، تعیین دانه بندی خاک،[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]2[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]طراحی[/FONT]
[FONT=&quot]2-1[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]محاسبه بار حرارتی و برودتی ساختمان[/FONT]
[FONT=&quot]2-2[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]انتخاب تعداد و ظرفیت دستگاه پمپ حرارتی زمین گرمایی بر اساس نظر کارفرما[/FONT]
[FONT=&quot]2-3[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]انتخاب نوع دستگاه پمپ حرارتی زمین گرمایی از نوع آب به آب یا آب به هوا بر اساس نظر کارفرما[/FONT]
[FONT=&quot]2-4[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]طراحی کانال انتقال هوا (آب به هوا) یا خطوط انتقال آب به فن کویل ها ( آب به آب[/FONT][FONT=&quot])[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]2-5[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]طراحی کویل زمینی از نوع سیکل باز، سیکل بسته عمودی، سیکل بسته افقی یا ترکیب موارد مطرح شده[/FONT]
[FONT=&quot]2-6[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]محاسبه متراژ لوله و قطر آن[/FONT]
[FONT=&quot]2-7[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]طراحی و انتخاب پمپ های سیرکولاتور[/FONT]
[FONT=&quot]2-8[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]طراحی چیدمان محل موتورخانه پمپ حرارتی زمین گرمایی[/FONT]
[FONT=&quot]3[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]اجراء[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]3-1[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]حفر چاه های برداشت آب و تزریق آن برای سیکل باز، حفر چاههای سیکل بسته عمودی یا حفر کانال برای سیکل بسته افقی[/FONT]
[FONT=&quot]3-2[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]نصب لوله کویل زمینی[/FONT]
[FONT=&quot]3-3[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]پر نمودن کویل زمینی از خاک یا گروت[/FONT]
[FONT=&quot]3-4[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]نصب دستگاه پمپ حرارتی زمین گرمایی و اتصال آن به کویل زمینی[/FONT]
[FONT=&quot]3-5[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]نصب کانال یا لوله های فن کویل به دستگاه[/FONT]
[FONT=&quot]3-6[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]نصب مدار الکترونیک به برق ساختمان[/FONT]
[FONT=&quot]3-7[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]پر نمودن آب کویل زمینی در سیکل بسته یا تست آبدهی چاه در سیکل باز[/FONT]
[FONT=&quot]3-8[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]اندازه گیری میزان دبی کویل زمینی[/FONT]
[FONT=&quot]3-9[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]بهره برداری از دستگاه[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]وضعیت پمپ حرارتی زمین گرمائی در ایران[/FONT]
[FONT=&quot]در ایران مطالعه گسترده بر روی پمپ حرارتی زمین گرمائی از سال 1380 در معاونت امور انرژی آغاز گردید که این مطالعات منجر به تغییر یک کولر گازی به پمپ حرارتی زمین گرمائی گردید. این دستگاه در سایت زمین گرمائی مشکین شهر نصب و راه اندازی شده است و کویل زمینی آن که به صورت افقی است، باعث شده تا میزان مصرف برق دستگاه مذکور با اندازه 30% کاهش یابد. [/FONT]
[FONT=&quot]در ایران پمپ حرارتی زمین گرمائی در پنج شهر مختلف آب و هوائی که دارای اقلیم مختلف هستند نصب و راه اندازی شده است. این پنج شهر عبارت است از: [/FONT]
[FONT=&quot]جدول ذیل برخی از مشخصات پمپ­های حرارتی نصب شده در ایران را نشان می­دهد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]مساحت تحت پوشش([/FONT][FONT=&quot]m[SUP]2[/SUP][/FONT][FONT=&quot])[/FONT]
[FONT=&quot]مصرف برق سرمایشی ([/FONT][FONT=&quot]W[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]
[FONT=&quot]مصرف برق گرمایشی ([/FONT][FONT=&quot]W[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]
[FONT=&quot]نوع کویل[/FONT]
[FONT=&quot]مکان[/FONT]
[FONT=&quot]24[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT]
[FONT=&quot]افقی[/FONT]
[FONT=&quot]مشکین­شهر[/FONT]
[FONT=&quot]30[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT]
[FONT=&quot]750[/FONT]
[FONT=&quot]عمودی[/FONT]
[FONT=&quot]طالقان[/FONT]
[FONT=&quot]45[/FONT]
[FONT=&quot]900[/FONT]
[FONT=&quot]800[/FONT]
[FONT=&quot]عمودی- افقی[/FONT]
[FONT=&quot]رشت[/FONT]
[FONT=&quot]35[/FONT]
[FONT=&quot]900[/FONT]
[FONT=&quot]850[/FONT]
[FONT=&quot]افقی[/FONT]
[FONT=&quot]اهواز[/FONT]
[FONT=&quot]45[/FONT]
[FONT=&quot]1300[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT]
[FONT=&quot]افقی[/FONT]
[FONT=&quot]بندر عباس[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]نام شهر[/FONT]
[FONT=&quot]تابستان[/FONT]
[FONT=&quot]زمستان[/FONT]
[FONT=&quot]تعداد ماه گرم[/FONT]
[FONT=&quot]تعداد ماه سرد[/FONT]
[FONT=&quot]مشکین شهر[/FONT]
[FONT=&quot]معندل[/FONT]
[FONT=&quot]خیلی سرد[/FONT]
[FONT=&quot]1-0[/FONT]
[FONT=&quot]9-8[/FONT]
[FONT=&quot]رشت[/FONT]
[FONT=&quot]گرم و مرطوب[/FONT]
[FONT=&quot]سرد[/FONT]
[FONT=&quot]4-3[/FONT]
[FONT=&quot]5-4[/FONT]
[FONT=&quot]طالقان[/FONT]
[FONT=&quot]نسبتاٌ گرم[/FONT]
[FONT=&quot]سرد[/FONT]
[FONT=&quot]3[/FONT]
[FONT=&quot]7-6[/FONT]
[FONT=&quot]اهواز[/FONT]
[FONT=&quot]خیلی گرم[/FONT]
[FONT=&quot]معتدل[/FONT]
[FONT=&quot]8[/FONT]
[FONT=&quot]2[/FONT]
[FONT=&quot]بندرعباس[/FONT]
[FONT=&quot]خیلی گرم[/FONT]
[FONT=&quot]معتدل و مرطوب[/FONT]
[FONT=&quot]9[/FONT]
[FONT=&quot]0[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]در نمودار زیر مشخصات پمپ های حرارتی نصب شده در شهر های مختلف و میزان کاهش میزان مصرف برق به وسیله جایگزینی پمپ های حرارتی زمین گرمایی به جای استفاده از کولر های گازی نشان داده شده است[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در تمامی این شهرها میزان مصرف برق پمپ حرارتی در حالت سرمایش در مقایسه با یک کولر گازی بین 70-50 درصد کاهش داشته و نیز این دستگاه در حالت گرمایش در مقایسه با بخاری برقی بین 80-70 درصد کاهش مصرف برق داشته است.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] پمپ حرارتی زمین گرمایی در طالقان[/FONT]
[FONT=&quot]جهت تکمیل نمودن این مطالعات سازمان انر‍ژیهای نو ایران به کمک شرکت آساد صنعت چهار دستگاه پمپ حرارتی زمین گرمائی تهیه و آن را در آزمایشگاه کولر گازی "آزمایشگاه صرفه جوئی ملی انرژی" مورد آزمایش قرار داد که منتج به محاسبه راندمان ([/FONT][FONT=&quot]COP[/FONT][FONT=&quot]) برابر 5/4 و مصرف برق 750 وات گردید که در مقایسه با بهترین کولر گازی موجود در ایران که دارای راندمان کمتر از 5/2 با مصرف برق 2800 وات می باشد، از میزان قابل توجه کاهش مصرف برق برخوردار است..[/FONT]
[FONT=&quot]پس از آن جهت نمایش واقعی عملکرد و کاهش مصرف برق واقعی،یک دستگاه پمپ حرارتی زمین گرمائی در سایت طالقان جهت مطالعه دقیق و برداشت اطلاعات میزان کاهش مصرف برق، دما و رطوبت هوا و خاک نصب گردید. برای این منظور مدارهای مختلف لوله پلی اتیلن 2 اینچ کویل زمینی طراحی و در داخل 9 حلقه چاه به عمق 15 متر و به قطر 80 سانتی متر نصب شد که هدف از حفاری این تعداد چاه مطالعه و تحقیق بر روی اثرات چیدمان های مختلف و سیکل های مختلف کویل زمینی می باشد. همچنین جهت مطالعه بهتر بر روی انتقال حرارت داخل زمین تعداد 12 سنسور اندازه گیری دما در چاهها نصب شده تا همزمان با برداشت اطلاعات میزان مصرف برق، دما و رطوبت هوای آزاد، دما و رطوبت داخل اتاق، بتوان دمای زمین و میزان حرارت تبادل شده بین سیال داخل کویل زمینی و خاک را نیز اندازه گیری نمود. نتیجه مطالعات بیانگر عملکرد مناسب سیستم در فصل گرما و سرما بوده و در مقایسه با یک کولر گازی معمولی مشابه 65 درصد کاهش مصرف برق نشان می دهد.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]9 حلقه چاه به عمق 15 متر و قطر 80 سانتیمتر با فاصله 3 متر از یکدیگر[/FONT]​
[FONT=&quot]پمپ حرارتی زمین گرمائی در رشت[/FONT]
[FONT=&quot]به منظور بررسی عملکرد دستگاه در شرایط شمالی کشور، شهر رشت به عنوان نمونه انتخاب و سومین پمپ حرارتی در آن نصب و راه اندازی شد. به دلیل بالا بودن سطح آب در شهر رشت و مشکلات حفر چاه، از کویل عمودی-افقی استفاده شد. به همین منظور در پست شهید سیادتی دو کانال به عمق 5 متر حفاری و در آنها لوله های پلی اتیلنی با قطر 2 اینچ به طول 100متر به صورت عمودی و افقی با فاصله 3 متری و 5/1 متری نصب گردیده است.علاوه بر کویل عمودی-افقی به منظور مطالعه کویل های مختلف از دو آرایش افقی دیگر نیز استفاده شده است که قابل انتخاب است. در این سایت برای اولین بار از یک آبگرمکن 300 لیتری به صورت سری با کویل زمینی استفاده و مورد تست قرار گرفت. نتیجه تست عملکرد مناسبی را برای سیستم ارائه داد به گونه ای که به کمک سیستم نصب شده ضمن خنک کاری فضای اداری به وسعت 45 متر مربع با ارتفاع 5/4 متر، با مصرف برقی در حدود 850 وات قادر به تامین آب گرم مورد نیاز مجموعه با دمای 40 درجه سانتیگراد و با حجم 300 لیتر گردید.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پمپ حرارتی زمین گرمائی در اهواز[/FONT]
[FONT=&quot]استان خوزستان از جمله مناطقی از کشور است که در ماه های گرم به دلیل داشتن رطوبت و دمای بالا از کولر گازی بسیار استفاده می شود.در شهر اهواز نیز یک دستگاه پمپ حرارتی زمین گرمائی نصب گردید و کویل زمینی این سیستم از نوع مارپیچ با طول 200 متر در کانالی به طول هفت متر نصب گردید. در زمستان 1386 این سیستم در حالت گرمایشی راه اندازی شد و با مصرف برق 850 وات گرمای مورد نیاز اتاقی به مساحت 35 متر مربع را تامین نمود. هم اکنون و با شروع فصل گرما سیستم در حالت سرمایش با مصرف برق 900 وات در حال کار می باشد و توسط دستگاه های اندازه گیری تمامی پارامترهای مهم اندازه گیری می شود و اطلاعات بدست آمده نشان از موفقیت این سیستم دارد. [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]پمپ حرارتی زمین گرمائی در شهر بندرعباس[/FONT]
[FONT=&quot]پنجمین پمپ حرارتی زمین گرمائی در ایران در شهر بندرعباس و در کتابخانه اداره جهاد کشاورزی استان هرمزگان نصب شده است. شهر بندر عباس نیز به دلیل گرما و رطوبت بالا و نزدیکی به دریا انتخاب گردید تا تاثیر این ویژگی های مهم بر عملکرد پمپ حرارتی زمین گرمائی بررسی و مورد مطالعه قرار گیرد.کویل این سیستم به صورت افقی و مارپیچ است.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]​
 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
پتانسیل منابع و نقشه زمین گرمایی در ایران :

پتانسیل منابع و نقشه زمین گرمایی در ایران :

موقعیت قرارگیرى ایران در مرزهاى تکتونیکى،نیروى عظیم نهفته در کالبد کشور را نشان مى دهد. فشارصفحة قاره اى عربستان و صفحة اقیانوس هند از سوی دگر باعث تغییر شکل هاى وسیعى در ایران شده است که چین خوردگى هاى منطقة زاگرس و راندگى آن، شواهدسطحى عظیم این نیروها هستند. قرارگرفتن در کمربند آتشفشانى باعث شده است که گسترة ایران از لحاظ زمین ساختارى، بسیار فعال بوده و از پتانسیل بالاى انرژى زمین گرمایى بهره مند باشد و وجود فعالیت هاى آتشفشانى وچشمه هاى آب گرم فراوان،گواه بر این مدعى است.پتانسیل انرژى زمین گرمایى در ایران براساس مطالعات انجام شده در بیش از 10 منطقه شناسایى شده است این مناطق بر اساس میزان فعالیتهای تکتونیکی، میزان چشمه های آب گرم و ظهورهای سطح الارضی و سایر شواهد زمین شناسی شناسایی شده اند.و براساس مطالعات انجام شده در سال 1377این مناطق بدین شرح هستند:
منطقة سبلان ، مشکین شهر، سرعین و بوشلى -منطقة دماوند، ناحیة ناندل- منطقة ماکو، ناحیة سیاه چشمه -منطقة خوى، ناحیة قطور- منطقة سهند- منطقة تفتان،بزمان- منطقة نایبند- منطقة بیرجند، فردوس- منطقةتکاب، هشترود- منطقة خور، بیابانک- منطقة اصفهان، محلات- منطقة رامسر- منطقة بندرعباس، میناب- منطقةبوشهر، کازرون و منطقة لار بستک.
براساس طبقه بندى هاى صورت گرفتة جهانى، ایران در گروه کشورهایى که داراى ذخایر احتمالى براى تولیدبرق از انرژى زمین گرمایى با استفاده از سیکل هاى تبخیرلحظه اى و باینرى ( براى دورة 30 ساله) قرار گرفته و قابلیت تولید برق زمین گرمایى با ظرفیت بیش از 200 مگاوات است براى آن پیش بینى شده است.احداث نیروگاه زمین گرمایى در ایران و در منطقة مشکین شهر، نخستین نیروگاه از این نوع در منطقة خاورمیانه خواهد بود و امکان دستیابى به انرژى سبز با تولید برق عارى از هرگونه آلودگى زیست محیطى را فراهم مى کند. نیروگاه زمین گرمایی مشکین شهر در 25 کیلومتری این شهرستان در دامنة سبلان واقع شده است که علاوه بر تولید برق، در احداث استخر پرورش ماهی و احداث واحدهای گلخانه ای و تأمین آب گرم منازل نیز کاربرد خواهد داشت .


جدول پتانسیل سنجی انرژی زمین گرمایی (کیلو ژول)
ردیف
نام استان
تعداد تقریبی چشمه های آب گرم
تعداد مناطق زمین گرمایی احتمالی
انرژی حرارتی
(Kj)
1
آذربایجان شرقی
15
7
10[SUP]16[/SUP] ×51.8
2
آذربایجان غربی
41
10
[SUP]16[/SUP] 10×74
3
اردبیل
50
6
[SUP]16[/SUP] 10×44.4
4
اصفهان
6
4
[SUP]16[/SUP] 10×29.6
5
ایلام
2
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
6
بوشهر
3
3
[SUP]16[/SUP] 10×22.2
7
تهران
--
--
--
8
چهارمحال و بختیاری
1
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
9
خراسان جنوبی
1
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
10
خراسان رضوی
3
3
[SUP]16[/SUP] 10×22.2
11
خراسان شمالی
3
3
[SUP]16[/SUP] 10×22.2
12
خوزستان
--
--
--
13
زنجان
3
3
[SUP]16[/SUP] 10×22.2
14
سمنان
1
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
15
سیستان و بلوچستان
10
5
[SUP]16[/SUP] 10×37
16
فارس
3
3
[SUP]16[/SUP] 10×22.2
17
قزوین
4
4
[SUP]16[/SUP] 10×29.6
18
قم
--
--
--
19
کردستان
--
--
--
20
کرمان
9
8
[SUP]16[/SUP] 10×59.2
21
کرمانشاه
2
2
[SUP]16[/SUP] 10×14.8
22
کهکیلویه و بویراحمد
1
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
23
گلستان
1
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
24
گیلان
2
2
[SUP]16[/SUP] 10×14.8
25
لرستان
2
2
[SUP]16[/SUP] 10×14.8
26
مازندران
5
5
[SUP]16[/SUP] 10×37
27
مرکزی
6
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
28
هرمزگان
16
14
[SUP]16[/SUP] 10×103.6
29
همدان
--
--
--
30
یزد
1
1
[SUP]16[/SUP] 10×7.4
31
البرز
--
--
--
جمع
191
147
[SUP]19[/SUP] 10×1.087


 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
فعالیت های نیروگاهی زمین گرمایی در کشور:

فعالیت های نیروگاهی زمین گرمایی در کشور:

فعالیتها در حوزه انرژی زمین گرمایی: فعالیت های نیروگاهی زمین گرمایی در کشور: 1- پروژه توسعه میدان و احداث نیروگاه زمین گرمایی(در دست انجام) این پروژه در سال 1380 آغاز شده و در حال انجام می باشد. از فعالیت های انجام شده در راستای این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • اقدامات اولیه جهت نصب پایلوت 3-4 مگاواتی
  • انجام حفاری های تولیدی و توصیفی
  • داده برداری و کنترل های مربوط به محیط زیست
از دستاوردهای این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • اکتشاف و توسعه میدان زمین گرمایی سبلان (مشکین شهر) جهت احداث نیروگاه به ظرفیت 55 مگاوات در 2فاز
  • دستیابی به فن آوری بهره برداری از منابع زمین گرمایی در کشور و بومی نمودن دانش آن
  • شناسایی پتانسیلهای غیرفسیلی منابع انرژی
  • ایجاد تنوع در سبد انرژی کشور
  • توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق محروم
  • حفاظت از محیط زیست با بهره برداری از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر و متناسباً کاهش مصرف منابع فسیلی
2- انجام اقدامات لازم بمنظور احداث نیروگاه پایلوت زمین گرمایی به ظرفیت 5 مگاوات در منطقه مشکین شهر 3- انجام مطالعات زمین شناسی ساختمانی و تهیه نقشه مربوطه در منطقه سبلان 4- مطالعه هیدروژئولوژی منطقه سبلان فعالیتها در حوزه انرژی زمین گرمایی: 1- انجام مطالعات مقدماتی پتانسیل سنجی انرژی زمین گرمایی در کل کشور این پروژه در بازه زمانی 1375 لغایت 1378 انجام شده و شامل سه فاز می باشد. فاز اول آن بررسی و مطالعه روشهای اکتشافی در کشورهای جهان ، فاز دوم آن معرفی ده منطقه پتانسیل دار در ایران و فاز سوم آن انجام مطالعات زمین شناسی و ژئوشیمیایی و محاسبه دمای مخزن در دو منطقه از ده منطقه فاز دوم می باشد. از عمده دستاوردهای این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • معرفی 10 منطقه در کشور به عنوان مناطق پتانسیل دار
  • انجام مطالعات زمین شناسی مقدماتی و ژئوفیزیکی
  • محاسبه دمای مخزن در مناطق تفتان ، بزمان ، بیجار و تکاب
2- انجام مطالعات تکمیلی پتانسیل سنجی انرژی زمین گرمایی در مناطق سبلان ، دماوند فاز اول این پروژه تحقیقاتی توسط سازمان انرژی اتمی ایران اجراء گردیده و در سال 1383 پایان یافته است و جهت اجراء فازهای بعدی از سال 1384 به سازمان انرژی های نو ایران انتقال یافته و نتایج و پیشنهادات حاصله جهت برنامه ریزی برای فازهای بعدی در دست اقدام می باشد. نتایج حاصل از مطالعات اکتشافی که در سالهای قبل در مناطق زمین گرمایی بوشلی (جنوب سبلان) و دره قطور (خوی) انجام گرفته حکایت از وجود ذخائر زمین گرمایی در اعماق فوق دارد. حفر یک گمانه اکتشافی به عمق 600 متر و انجام عملیات چاه پیمانی در آن منطقه نشان داد که افزایش دما به ازای عمق ، ‌بیش از حد نرمال می باشد (حد نرمال حدود 3 درجه به ازای هر 100 متر عمق می باشد) به طوری که دمای اندازه گیری شده در عمق 500 متری گمانه فوق بیش از 100 درجه سانتی گراد ثبت گردیده است .با انجام مطالعات فوق مشخص گردید مناطق مذکور دارای چندین زوم مقاومت پایین می باشند که این زومها می توانند مخازن زمین گرمایی باشند . سایر فعالیتهای صورت گرفته در خصوص این پروژه عبارتند از :
  • تهیه نقشه توپوگرافی 5000/1 میدان زمین گرمایی دره قطور
  • مطالعات چاه پیمایی در داخل گمانه اکتشافی 600 متری میدان زمین گرمایی دره قطور
  • مکاتبات و مذاکرات در مورد چیلرهای جذبی آمونیاکی جهت سردخانه های زمین گرمایی
  • مطالعات و تحقیقات در مورد نیروگاه تولید برق از انرژی زمین گرمایی
  • رقومی سازی نقشه های موجود
  • بررسی نتایج مطالعات شرکت انل
  • بررسی چشمه های آبگرم
  • انجام مطالعات تکمیلی پتانسیل سنجی انرژی زمین گرمایی در منطقه دماوند
دستاوردهای عمده این پروژه عبارتند از:
  • تهیه بانک اطلاعاتی به منظور تعریف پروژه زمین گرمایی دماوند
  • بازنگری نتایج مطالعات شرکت انل
3- مطالعات فنی و اقتصادی پمپ حرارتی زمین‌گرمایی و مقایسه با سایر سیستم‌های گرمایشی- سرمایشی این پروژه در سال 1389 آغاز شده و در حال انجام می باشد. از فعالیت های انجام شده در راستای این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • تکمیل اطلاعات سیستم‌های رایج گرمایشی و سرمایشی در کشور
  • تکمیل اطلاعات مربوط به پمپ حرارتی زمین‌گرمایی
  • جمع‌آوری اطلاعات شرکت‌ها و نهادهای دولتی سهیم در تأمین انرژی
  • جلسه برگزار شده و قرار شد دو دفتر زمین گرمایی و دفتر تحقیقات با هم شرح خدمات جدیدی ارائه کنند و به پیمانکار ابلاغ کنند تا شرح خدمات جدید اجرا شود.
دستاوردهای این پروژه شامل شناخت سیم‌های پمپ حرارتی زمین‌گرمایی GHP و همچنین مطالعات فنی و اقتصادی در زمینه پمپ حرارتی زمین‌گرمایی و ارائه قوانین حمایتی می باشد. 4- تهیه نقشه فاز صفر اطلس زمین گرمایی استان اردبیل(در دست انجام) این پروژه در سال 1387 آغاز شده و در حال انجام می باشد. از فعالیت های انجام شده در راستای این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • انتقال بخشی از داده ها به نقشه رقومی
  • تهیه نقشه زمین شناسی 1:100000 منطقه
  • بررسی و تفسیر نقشه ای زمین شناسی 1:100000
  • بازدید از منطقه و نمونه برداری از چشمه های آبگرم استان اردبیل
  • انتقال داده ها به نقشه رقومی که امری مستمر بوده و تا پایان پروژه ادامه دارد در آذر ماه نیز انجام شده است.
  • انجام آنالیز های ژئو شیمیایی ( غیر از نمونه های ایزوتوپی و گازی )
  • بررسی مطالعات ژئو فیزیک منطقه
  • تهیه پروفیل های نقشه زمین شناسی
  • انجام مطالعات و بررسی های سنجش از دور (دورسنجی)
  • مطالعات ژئو فیزیک منطقه
  • مطالعات ژئو شیمیایی منطقه
  • آنالیز نمونه های جمع آوری شده از چشمه های استان اردبیل
  • اندازه گیری ویژگی های چشمه های آبگرم استان اردبیل (دمای چشمه ها، PH و ...)
  • بررسی مجدد نقشه زمین شناسی منطقه به لحاظ همخوانی نقشه های مجاور هم از نظر لیتولوژی و روندهای تکتونیکی
5- امکان سنجی طرح جامع استفاده مستقیم از انرژی زمین گرمایی در منطقه مشکین شهر و تکمیل طرح جامع انواع کاربرد مستقیم انرژی زمین گرمایی (در دست انجام) این پروژه در سال 1389 آغاز شده و در حال انجام می باشد. از فعالیت های انجام شده در راستای این پروژه می توان به جمع‌آوری اطلاعات پایه مورد نیاز پروژه شامل اطلاعات راه و جاده، خطوط انتقال برق، گاز، آب، ویژگی‌های منطقه‌ای و ..... اشاره نمود: دستاوردهای حاصل از این پروژه عبارتند از:
  • جمع‌آوری اطلاعات پایه و اولیه درخصوص کاربرد مستقیم انرژی زمین‌گرمایی
  • طراحی و تحلیل اقتصادی کاربردهای حرارتی زمین‌گرمایی
  • تهیه طرح جامع استفاده از سیستم از انرژی زمین‌گرمایی
6- بررسی و شناخت فناوریهای نیروگاههای زمین گرمایی و امکانسنجی ساخت دستگاهها، تجهیزات و قطعات آن در داخل کشور این پروژه در سال 1387 آغاز شده و در حال انجام می باشد. از فعالیت های انجام شده در راستای این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • تهیه گزارش تجهیزات موردنیاز استخراج گرما از زمین
  • تهیه گزارش تجهیزات مورد نیاز سیکل تولید توان
  • تهیه گزارش تجهیزات جانبی مورد نیاز سیکل تولید توان
  • دسته بندی و جداسازی تجهیزات
  • تجهیزات در معرض خوردگی شیمیایی
  • تجهیزات در معرض خوردگی یا رسوب
  • شناسایی شرکتهای داخلی و خارجی
  • بررسی عوامل خرابی تجهیزات نیروگاهی
  • بررسی راهکارهای پیشگیری و رفع خرابی های احتمالی
  • شناسایی و ارائه لیست نرم افزارهای متداول جهت طراحی
از دستاوردهای این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • شناخت امکانات داخلی جهت ساخت تجهیزات و دستگاهها و سیستمهای داخلی نیروگاه
  • شناخت پتانسیل نیروی انسانی داخلی و برنامه ریزی جهت ساخت ، حمل ، نصب ، راه اندازی و بهره برداری
  • کاهش هزینه تمام شده ساخت نیروگاه
  • بومی سازی و انتقال تکنولوژی مربوط به احداث نیروگاه های زمین گرمایی
7- طراحی و ساخت نصب و آزمایش پمپ حرارتی زمین گرمایی به ظرفیت 5/1 تن تبرید و بررسی تاثیرات شرایط اقلیمی بر عملکرد هیت پمپ حرارتی زمین گرمایی در 4 شهر طالقان، اهواز، بندرعباس و رشت با طراحی و نصب پمپ حرارتی در شهرهای فوق الذکر نسبت به کاهش مصرف انرژی در حالت های گرمایشی و سرمایشی اقدام گردید. در این پروژه مشخص گردید که در یک دستگاه به ظرفیت 18000 بی تی یو بر ساعت در حالت گرمایش میزان مصرف انرژی بین 800 تا 1000 وات می باشد و در حالت سرمایش مصرف انرژی به 900 تا 1100 وات خواهد رسید. در نتیجه راندمان مجموع و یا COP دستگاه بین 4.4 الی 4.7 متغیر خواهد بود. 8- پتانسیل سنجی انرژی زمین گرمایی در منطقه محلات منطقه محلات از جمله مناطقی بوده که در مرحله نخست پتانسیل سنجی سراسری زمین گرمایی که در سالهای 78-77 انجام شد بعنوان منطقه حائز پتانسیل زمین گرمایی معرفی گردید و پیش بینی میشود که بتوان از پتانسیل مخازن این منطقه در جهت استفاده های مستقیم بهره برداری نمود . به منظور تحقیقات بیشتر درخصوص این میدان و کوچک نمودن محدوده معرفی شده قبلی به محدوده یا محدوده هائی مستعدتر ، پروژه پتانسیل سنجی انرژی زمین گرمایی در منطقه محلات تعریف و اجراء میگردد. از اهداف این پروژه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • انجام تحقیقات بیشتر در خصوص میدان زمین گرمایی محلات به منظور مشخص کردن محدوده های مستعد تر دارای انرژی زمین گرمایی و شناخت اولیه در خصوص پتانسیل میدان و کاربرد های آن
  • معرفی طرحهای کاربردی میدان بر اساس تحقیقات انجام شده
  • تعیین راهکار جهت مطالعات و اقدامات بعدی میدان
9- طراحی و ساخت مبدل دو لوله ای جهت تبدیل یک کولر گازی به پمپ حرارتی زمین گرمایی در این پروژه نسبت به تغییر یک کولر گازی به ظرفیت 18000 بی تی یو بر ساعت به یک پمپ حرارتی زمین گرمایی با استفاده از یک مبدل حرارتی دو لوله ای اقدام شده است. در هنگام کار یک کولر گازی 18000 جهت تامین سرمایش محیط می بایست برق به میزان 2200 الی 2500 وات مصرف شود. با اجرای این پروژه بجای انتقال حرارت به هوای محیط، پمپ حرارتی زمین گرمایی حرارت را به آب موجود در داخل لوله های کویل زمینی انتقال داده و توسط این مبدل دو لوله ای مصرف برق در حدود 30% کاهش یافت. توانمندی های حاصله در کشور در حوزه انرژی زمین گرمایی: در پروژه توسعه میدان زمین گرمایی و ساخت نیروگاه مشکین شهر مراحل حفاری چاهها،بهره برداری از چاه ها در دوره تست،ساخت دستگاههای مربوط به تست در کشور کاملا بومی شده و توسط متخصصان داخلی به انجام رسیده است. همچنین در زمینه استفاده از پمپ های حرارتی زمین گرمایی تا کنون تکنولوژی نصب کویل های زمینی به صورت کامل و 100% در کشورمان ایران بومی شده است.
 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
قیمت جهانی برق تولیدی از زمین گرمایی :

قیمت جهانی برق تولیدی از زمین گرمایی :

هزینه بهرهبرداری از منـابع انرژی زمین‌گرمایی به میزان زیـادی به توان تولیدی چاه‌های حفر شده بستگی دارد. بطور کلی توان تولیدی هر چاه از حدود 2 تا 30 مگاوات الکتریکی متغیر است. همچنین هزینه حفاری چاهها و تعداد چاه‌هایی که به هر علت ناموفق و غیرتولیدی میباشند در هزینههای سرمایه‌گذاری تأثیر به سزایی دارد. از جمله عوامل دیگر به نوع سیستمها، شرایط و مشخصات میدان زمین‌گرمایی می‌توان اشاره کرد. بطور مثال هزینه حفر یک چاه زمین گرمایی واقع درشهرپاریس تا یک میلیون دلار می‌رسد درحالیکه در میدانهای زمین‌گرمایی ایسلند و ایتالیا که سیستمهای درجه حرارت بالا هستند این میزان درحدود چند صد هزار دلار میباشد.
بدیهی است بدلیل وجود پارامترهای متعدد و تغییرات گسترده هر یک از پارامترهای مذکور بسته به شرایط محلی و نوع سیستمهای زمین گرمایی، تعیین یک مقدار ثابت و مشخص بعنوان هزینه توسعه و بهرهبرداری از انرژی زمین‌گرمایی غیرممکن است. در واقع هر پروژه زمین‌گرمایی دارای هزینه سرمایه‌گذاری خاص خود برای توسعه و بهرهبرداری است. بطور کلی هزینههای بهرهبرداری از منابع انرژی زمین‌گرمایی به دو بخش عمده تقسیم میشوند:
1- هزینههای مرحله اکتشافی
2- هزینههای مرحله توسعهای و نصب نیروگاه
در تولید برق از انرژی زمین‌گرمایی معمولاً میزان سرمایه‌گذاری اولیه برای انجام اکتشافات مربوطه و نصب نیروگاه نسبت به نیروگاه‌های دیگر بالاتر است. اما به دلیل پایین بودن هزینه‌های تعمیر و نگهداری و عدم نیاز به سوخت در حین بهره‌برداری از نیروگاه، قیمت تمام شده برق در نیروگاه‌های زمین‌گرمایی با نیروگاه‌های متعارف سوخت فسیلی قابل مقایسه و از انواع دیگر انرژی‌های نو به مراتب ارزان تر است.
در هزینه های یک نیروگاه تولید برق زمین گرمایی عوامل متعددی دخالت دارند که میتوان به مواردی همچون میزان عمق و درجه حرارت منبع،نوع منبع(بخار،مایع و یا دوفازی)،خواص شیمیایی آب زمین گرمایی،میزان نفوذ پذیری منابع،میزان ظرفیت نیروگاه،تکنولوژی نیروگاه،نزدیکی به خطوط اصلی شبکه برق،نحوه انعقاد قرارداد با پیمانکاران،رهبری،مدیریت،قوانین محلی،باورهای مذهبی و رسومات افراد ساکن در محل،حق بیمه،حق الامتیاز ساکنین محل و دیگر هزینه های غیر مستقیم اشاره کرد.
30% از هزینه های یک نیروگاه زمین گرمایی مربوط به حفاری و هزینه های توسعه منابع بوده و70 درصد مربوط به نیروگاه میباشد.قابلیت تولید الکتریسیته از هر چاه تابعی از مشخصات ترمو دینامیکی(فاز ودرجه حرارت)سیال موجود در منبع بوده وهرچه درجه حرارت سیال بالاتر باشد،تعداد چاه های مورد نیاز کمتر و در نتیجه هزینه مربوط به حفاری کاهش میابد.
شایان ذکر است که کمیسیون Public Service of Nevada هزینه های جانبی سوختهای فسیلی را برآورد کرده است. این هزینه ها شامل هزینه های رفع آلودگی های مختلف ناشی از سوختهای فسیلی از جمله گازهای CO2 ،CO ، CH4 ،NO2،SO2 و... است . اگر این هزینه ها به هزینه تولید الکتریسته از سوختهای فسیلی اضافه شود در این صورت تولید برق از زمین گرمایی مقرون به صرفه خواهد بود.
یک نیروگاه زمین گرمایی به طور معمول ، به زمینی با حداکثر متراژ حدود 1200 متر مربع بر مگاوات نیاز دارد.که این متراژ در مقایسه با یک نیروگاه اتمی که در حدود،10،000 نیروگاه زغال سنگی 000، 40 و نیروگاه فوتو ولتائیک66،000 مترمربع برمگاوات زمین نیاز دارند ،بسیار کمتر است.
مدت زمان احداث یک نیروگاه زمین گرمایی بدون احتساب زمان مطالعات اکتشافی وحفاری 3 تا 5 سال و عمر مفید یک نیروگاه زمین گرمایی 25 تا 35 سال می باشد.ضریب تولید این نیروگاه ها 90درصد بوده ، هزینه احداث آن (بدون در نظر گرفتن هزینه حفاری) حدودا 3000 تا 10000 سنت دلار آمریکا بر کیلووات ساعت وهزینه تعمیر و نگهداری متغیر آنها در حدود 01/ 0 سنت دلار آمریکا بر کیلووات ساعت است.
به عنوان مثال اگر بخواهیم هزینه های تولید یک کیلووات برق زمین گرمایی رابا هزینههای تولید یک کیلووات برق حاصل ازنیروگاههای گازی مقایسه کنیم ، قیمتتمام شده برق زمین گرمایی در حدود 5/2 تا 3 برابر برق حاصل از نیروگاه گازی می باشد لیکن چنانچه هزینه مربوط به تامینسوخت و انتقال سوخت از مبدا (گاز )را به هزینه نیروگاههای گازی اضافه نماییم خواهیم دید که قیمت تمام شده برق این دو نیروگاه در دراز مدت برابر خواهد بود . نمودار ذیل قیمت تمام شده برق نیروگاههای زمین گرمایی با تکنولوژیهای مختلف را با سایر گزینه های مطرح موجود مقایسه می کند .


 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
فناوری ها و پیشرفت های انرژی زمین گرمایی :

فناوری ها و پیشرفت های انرژی زمین گرمایی :

از زمان های دور، مردم از آب زمین گرمایی که آزادانه در سطح زمین به صورت چشمه های گرم جاری بودند، استفاده کرده اند رومی ها برای مثال از این آب برای درمان امراض پوستی و چشمی بهره می گرفتند در پمپئی برای گرم کردن خانه ها از آن استفاده می شد بومی های آمریکا نیز از آب زمین گرمایی برای پختن و مصارف دارویی بهره می گرفتند امروزه، با حفر چاه به درون مخازن زمین گرمایی، و مهار آب داغ و بخار، از آن برای تولید نیروی الکتریسیته در نیروگاه زمین گرمایی و یا مصارف دیگر بهره برداری می کنند .

نیروگاههای زمین گرمایی :
بیشتر نیروگاههای تولید جریان الکتریسیته به سوختهای فسیلی متکی هستند اما در یک نیروگاه زمین گرمایی سیال داغ خروجی از درون زمین انرژی مورد نیاز برای تولید الکتریسیته را تامین می کند . انرژی حرارتی ماگمای مذاب داخل زمین در مناطقی که به پوسته نزدیک میشوند پتانسیلهای زمین گرمایی را میسازند . برای دستیابی به این منبع از طریق حفاری چاههای عمیق در حدود 1500 الی 3000 متر سیال داغ به سطح زمین آورده میشود که فشار موجود در مخزن باعث میشود سیال بطور طبیعی از طریق این چاهها ، که چاههای تولیدی نامیده میشود به سطح زمین برسد . در سطح زمین سیال داغ از طریق خطوط انتقال از سر چاه به دستگاه جدا کننده هدایت میشود در جدا کننده فشار بطور ناگهانی کم شده و سهم زیادی از سیال داغ فشار بالا به بخار تبدیل میشود Flash Process بخار تولیدی بسمت توربین هدایت میشود و نیروی حاصل از بخار پره های توربین را به چرخش در می آورد و توربین نیرو را مستقیما به ژنراتور الکتریکی منتقل مینماید و نهایتا حرکت ژنراتور نیروی الکتریسیته تولید می نماید که توسط سیستمهای انتقال به شبکه سراسری منتقل میشود و به محلهای مصرف می رسد.
نوع نیروگاه
دمای
منبع(سانتیگراد)
راندمان
مصرف(درصد)
(utilization efficiency)
میزان هزینه نیروگاه و پیچیدگی آن
میزان استفاده در حال حاضر
سیکل بخار خشک
300-180
65-50
پایینمتوسط
مناطق خاص
سیکل بخار لحظه ای یک مرحله ای
260-200
35-30
متوسط
گسترده
سیکل بخار لحظه ای دو مرحله ای
320-240
45-35
متوسطبالا
گسترده
سیکل باینری
165-125
45-25
متوسطبالا
گسترده



کاربردهای غیر نیروگاهی :
  • یکی دیگر از موارد استفاده مستقیم ازانرژی زمین گرمایی استفاده جهت گرمایش فضاهای مسکونی و اداری می باشد . در این روش بجای استفاده از مشعلهای گازی یا گاروئیلی از سیال زمین گرمایی در مبدلهای حرارتی استفاده میشود . در این روش علاوه بر گرمایش فضاها می توان نسبت به تهیه آبگرم مصرفی جهت شستشو واستحمام نیز از سیال زمین گرمایی استفاده نمود . که برای این نوع استفاده حرارت سیال باید در حدود 50 الی 100 درجه سانتیگراد باشد
  • دیگر کاربرد آن استفاده در استخرهای شنا و مراکز ابدرمانی می باشد در این روش نیز با استفاده از مبدلهای حرارتی ، حرارت سیال ژئوترمال به آب استخر وبه طور مستقیم برای مصارف آبدرمانی استفاده می شود که برای این نوع استفاده حرارت سیال باید در حدود 30 الی 50 درجه سانتیگراد باشد .
  • از موارد دیگر می توان به استفاده از آن در گلخانه ها جهت رشد و نمو گیاهان ، میوه ها و سبزیها استفاده می شود برای ایجاد چنین گلخانه هایی آب گرمی با دمای در حدود 80 الی 120 درجه سانتیگراد مورد نیاز است .
  • از دیگر استفاده های آبهای زمین گرمایی پرورش انواع آبزیان از دیگر کاربردهای استفاده مستقیم از انرژی زمین گرمایی می باشد که در آن برای رشد ماهی های خاص استفاده می شد و این حوضچه ها باید حرارتی در حدود 20 الی 40 درجه سانتیگراد باشد .
  • دیگر استفاده آب های زمین گرمایی ذوب برف و پیشگیری از یخبندان در معابر می باشد . که برای اینکار لوله هایی در زیر زمین ( معابر – خیابانها و جاده ها ) تعبیه می شود و آب گرم در فصول سرما داخل این لوله ها منتقل شده و برای ذوب برف و جلوگیری از یخبندان مورد استفاده قرار می گیرد . حرارت این آب باید در حدود 20 الی 50 درجه باشد .
کاربردهای صنعتی انرژی زمین گرمایی مانند :
تولید برات و اسید بوریک از سیالات زمین گرمایی در ایتالیا
استحصال نفت در روسیه
پاستوریزه کردن شیر در رومانی
تولید چرم در اسلوونی و صبرستان
تولید گاز دی‌اکسید کربن در ایسلند و ترکیه
تولید کاغذ و قطعات خودرو در مقدونیه
خمیر کاغذ، کاغذ و چوب در نیوزلند
استخراج طلا در آمریکا(شستشوی توده ای خاک با هدف بازیافت طلا و نقره)
آبزدایی از سبزیجات ومیوه ها
خشک کردن الوارها و رنگرزی
فراوری و تولید خاک سیلیسی مرغوب در ایسلند
در نمودار ذیل میتوان اجزای اصلی یک سیستم زمین گرمایی را از لحاظ بررسی ساختار کلی مشاهده نمود .

 

Similar threads

بالا