انرژِی خورشیدی

champion

عضو جدید
من باید برای درس کاربرد انرژی خورشید ،یک آبگرمکن خورشیدی برای خونمون طراحی کنم و روابط رو برای 12 ماه سال در برنامه ی EES وارد کنم تا جواب بده

از دوستان خواهش می کنم در این مورد منو راهنمایی کنند خصوصا" درباره ی روابطی که باید استفاده بشه ، متشکرم.

یه بار هم شده کمک کنید ، ثواب داره.
 

danijan

عضو جدید
سلول خورشیدی که به دنبال آفتاب می گردد.

سلول خورشیدی که به دنبال آفتاب می گردد.

سلول خورشیدی که به دنبال آفتاب می گردد. ساخت سلول خورشیدی بود که با حرکت خورشید همچون گل آفتابگردان به سمت خورشید تغییر زاویه بدهد در این طرح از هیچ موتور یا وسیله الکترونیکی استفاده نشده و همیچ منبع انرژی هم لازم ندارد. 3 طرح برتر در مسابقه ابتکار در صرفه جویی انرژی در دانشگاه MIT

این دومین دور از مسابقات MADMECH در مهندسی مواد- مکانیک در مورد طراحی راههای نو برای صرفه جویی انرژی بود.

طرح اول مربوط به ساخت سلول خورشیدی بود که با حرکت خورشید همچون گل آفتابگردان به سمت خورشید تغییر زاویه بدهد در این طرح از هیچ موتور یا وسیله الکترونیکی استفاده نشده و همیچ منبع انرژی هم لازم ندارد.

در این طرح با استفاده از تغییر دما بین قرار گیری در آفتاب مستقیم یا سایه (آفتاب مایل) تغییرات فیزیکی در موادی که در این وسیله به کار گرفته شده ایجاد می شود و باعث می شود با کج شدن و تغییر شکل این اجزای سلول خورشیدی زاویه مطلوب به سمت خورشید طی شود.

به گفته ی سازندگان این وسیله بازده تولید الکتریسته توسط سلول خورشیدی مجهز به این رهیاب 38% بیشتر می شود. تا اینکه به زمین Fix شود.

این تیم از چند ماده برای ساخت این سیستم استفاده کرده است . از جمله چند پلیمر و نوارهای 2 فلزی اما بهترین حالت به گفته ی خودشان موقعی بود که سلول خورشیدی بالای قوس یا طاق ساخته شده از آلمینیوم و فولاد قرار داده شدو با گرم شدن یک سمت از این ساختار این قوس خم می شود و زاویه مناسب را پیدا می کند.

استفاده از این 2 فلز محکم علاوه بر داشتن استحکام بالا برای نگه داشتن سلول در شرایط نا مساعد ، بسیار ارزان قیمت و رایج در همه ی کشورها مخصوصا کشورهای در حال توسعه می باشد.

طرح دوم مربوط به تولید الکتریسیته از حرکت خودروهای در حال حرکت است که با نصب شدن در کنار جاده و استفاده از انرژی باد هنگام گذر اتوموبیل ها الکتریسیته برای شارژ باتری ها تولید می کند.
که از این نظر برای مکانهای دور افتاده که مجهز به انرژی برق نیستند می توان جاده ها را بدون مصرف انرژی کمی روشن نمود . ( ممکن است این ایده به ذهنتان خطور کند که جاده های متروک را با برق روشن نگذاریم و اگر روزی ماشینی در آن جاده خواست عبور کند با استفاده از این سیستم و گرفتن انرژی در ابتدای جاده از حرکت خودرو ، با پیشروی اتوموبیل در بقیه ی جاده به تدریج لامپهای بعدی با احتساب سرعت و شتاب و بحثهای سینماتیکی و تخمین مکان همزمان با عبور اتوموبیل در جاده ، در آن مکان روشن شود.)


منبع: انجمن علمی مکانیک دانشگاه سمنان
 

moji5

کاربر فعال كامپيوتر و اينترنت
انرژی خورشيدی و سلولهای خورشيدی

انرژی خورشيدی و سلولهای خورشيدی

امروزه بشر با دو بحران بزرگ روبرو است که بیش از آنچه ما ظاهرا تشخیص می دهیم با یکدیگر ارتباط دارند. از یک طرف جوامع صنعتی و همچنین شهرهای بزرگ با مشکل الودگی محیط زیست مواجهند و از طرف دیگر مشاهده می شود که مواد اولیه و سوخت مورد نیاز همین ماشینها با شتاب روز افزون در حال اتمام است.
اثرات مصرف بالای انرژِی در زمین و آب و هوا آشکارا مشخص می باشدو ما تنها راه حل را در پایین اوردن میزان مصرف انرژی می دانیم ,حال انکه این امر نمی تواند به طور موثر ادامه داشته باشد.توجه و توصل به انرژی اتمی به عنوان جانشینی برای سوختهای فسیلی نیز چندان موفقیت آمیز نبوده است.
صرف هزینه های سنگین و همچنین تشعشعات خطر ناکی که ازنیروگاههای اتمی در فضا پخش شده ,نتیجه مثبتی نداشته است و اگر یکی از این نیروگاهها منفجر شود زیانهای فراوان و جبران ناپذیری به بار خواهد اورد.به علاوه به مشکل اساسی که در مورد مواد سوختی نظیر نفت ,گاز و زغال سنگ داشتیم بر می خوریم بدین معنی که معادن اورانیم که سوخت این نیروگاهها را تامین می کند منابع محدودی هستند و روزی خواهد رسیدکه این ذخایر پایان خواهد یافت و ماده ای که جایگزین ان شود وجود نخواهد داشت.
انرژی خورشیدی :
خورشید به عنوان یک منبع بی پایان انرژی می تواند حلال مشکلات موجود در مورد انرژی و محیط زیست باشد.انرژی بدون خطر ...
این انرژی که به زمین می تابد هزاران بار بیشتر از انچه که ما نیاز داریم و مصرف می کنیم ,می باشد.حتی نور کمی که از پنجره به اتاق میتابد دارای انرژی بیشتری از سیم برقی است که به داخل اتاق کشیده شده است.از انرژی خورشیدی می توان استفاده های مهم و کاملا مفید, به عنوان یک انرژی تمیز و قابل دسترس در همه جا استفاده کرد. اما از نور خورشید به طور مستقیم نمی توان به جای سوخت های فسیلی بهره برد بلکه باید دستگاههایی ساخته شود که بتوانند انرژی تابشی خورشید را به انرژی قابل استفاده نظیر انرژی مکانیکی, حرارتی الکتریسیته و ...تبدیل کنند.
مصارف انرژی خورشیدی :
1)گرم کننده ها مثل ابگرمکن خورشیدی که برای گرمای خانه ها و کوره های خوشیدی که برای ذوب فلزات حتی با دمای بالا نظیر اهن استفاده می شود و دمایی تا حدود 6000درجه سانتی گراد تولید می کنند.
2)دستگاههای اب شیرین کن که توسط اینه هایی نور خورشید را روی مخازن اب متمرکز می کنند تا کار تبخیر را انجام دهد.
3)الکتریسیته خورشیدی در این روش که نسبت به سایر روشها ارجحیت دارد.انرژی الکتریکی به سادگی قابل تبدیل به سایر انرژی ها بوده و می توان ان را ذخیره کرد.
طریقه دریافت الکتریسیته از انرژی خورشیدی :
1) نیروگاه های حرارتی که حرارت لازم توسط اینه هایی که نور خورشید را روی دیگ بخار متمرکز میکنند, تولید میشود.
2} اثر فتوولتایی:در این روش انرژی تابشی مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل میشود.قطعاتی که اثر فتوولتایی از خود نشان میدهند به سلول خورشیدی معروفند .
و در حال حاظر بیشترین استفاده از انرژی خورشیدی با این روش است.در برخی کشورها نیروگاه های فتوولتائیک ساخته شده که برای تولید برق است.
اما بیشترین استفاده از سلولهای خورشیدی در نیروگاه(( فتو ولتائیک50مگاواتی جزیره کرت یونان))است.
اساس کار سلولهای خورشیدی :
سلول خورشیدی عبارت از قطعات نیمرسانایی هستند که انرژی تابشی خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند.رسانندگی این مواد به طور کلی به دما ,روشنایی ,میدان مغناطیسی و مقدار دقیق ناخالصی موجود در نیم رسانا بستگی دارد.
از ویژگی های سلولهای خورشیدی میتوان به این موارد اشاره کرد:
جای زیادی اشغال نمی کنند .قسمت متحرک ندارند .بازده انها با تغییرات دمایی محیط تغییرات چندانی نمی کنند.نسبتا به سادگی نصب می شوند.به راحتی با سیستمهای به کار رفته در ساختمان جور می شوند.
همچنین از اشکالات سلولهای خوشیدی می توان به تولید وسایل فتوولتائیک که هزینه زیادی دارد و چگالی انرژی تابشی که بسیار کم است اشاره کرد که در فصول مختلف و ساعات متفاوت شبانه روز تغییر می كند که باید ذخیره شود و همین موضوع بسیار هزینه بر است.
کاربردهای سلولهای خوشیدی :
1)تامین نیروی حرکتی ماهواره ها و سفینه های فضایی
2)تامین انرژی لازم دستگاهایی که نیاز به ولتاژهای کمتری دارند مثل ماشین حساب و ساعت
3)تهیه برق شهر توسط نیروگاههای فتوولتائیک
4)تامین نیروی لازم برای حرکت خودروها و قایقهای کوچک
 

sasa.electronic

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز این اطلا عات من از یه نفر دیگس ببخش شاید جالب نباشه. سلول های خورشیدی در ساختمان داخلی از مواد نیمه هادی نوع nاستفاده کردند در این نوع مواد در لایه های اتمی همیشه مقداری الکترون آزاد موجود هستش که این توانایی رو دارن که با تحریک انرژی خارجی از لایه اتمی بیرون بیان و به اصطلاح ما پیوند کووالانس شون رو بشکنند و به جریان الکتریکی منجر بشن اما سل های خورشیدی از موادی استفاده کردن که به نور بسیار حساس بوده و بر اثر دریافت نور این الکترون هاشون بیشتر خواهد شد.هر سلول خورشیدی به طور متوسط توانی معادل 160wpsدر ثانیه رو در ابعاد 1متر مربع که این رو مرد هستم. خواهد داشت خروجی سل هایی خورشیدی ولتاژِ حدود 12ولت هستش که این 12 ولت با استفاده از مدارات اینورتر به برق کاربردی 220مبدل مشن اما بهترین زاویه برای این سل ها 45درجه خواهد بود.در جهت بیشترین نور.
 

.Soheil

عضو جدید
کاربر ممتاز
دود کش خورشیدی

دود کش خورشیدی


دودکش خورشیدی راهکاری جدید برای تولید برق از انرژی خورشیدی
اساساً اگر بخواهید انرژیهای تجدید‌پذیر از کاربرد وسیعی برخوردار شوند باید که تکنولوژی‌های ارایه شده ساده و قابل اعتماد بوده و برای کشورهای کمتر توسعه یافته نیز مشکلات فنی به همراه نداشته باشد و بتوان از منابع محدود مواد خام آنها نیز استفاده کرد. در مرحله بعدی نیز باید به آب زیاد نیاز نداشته باشد.
در همینجا باید گفت که تکنولوژی دودکش دارای این شرایط است. بررسیهای اقتصادی نشان داده است که اگر این نیروگاهها در مقیاس بزرگ (بزرگتر یا مساوی ۱۰۰ مگاوات) ساخته شوند، قیمت برق تولیدی آنها قابل مقایسه با برق نیروگاههای متداول است. این موضوع کافی است که بتوان انرژی خورشیدی را در مقیاسهای بزرگ نیز به خدمت گرفت.
بر این اساس می‌توان انتظار داشت که دودکشهای خورشیدی بتوانند در زمینه تولید برق برای مناطق پرآفتاب نقش مهمی را ایفا کنند.
باید توجه داشت که تکنولوژی دودکش خورشیدی در واقع از سه عنصر اصلی تشکیل شده است که اولی جمع‌‌کننده هوا و عنصر بعدی برج یا همان دودکش و قسمت آخر نیز توربینهای باد آن است و همه عناصر آن برای قرنها است که بصورت شناخته شده درآمده‌اند و ترکیب آنها نیز برای تولید برق در سال ۱۹۳۱ توسط گونتر مورد بحث قرار گرفته است.
در سال ۸۴-۱۹۸۳ نیز نتایج آزمایشات و بحثهای نمونه‌ای از دودکش خورشیدی که در منطقه مانزانارس در کشور اسپانیا ساخته شده بود، ارایه شد. در سال ۱۹۹۰ شلایش و همکاران در مورد قابل تعمیم بودن نتایج بدست آمده از این نمونه دودکش بحثی را ارایه کردند.
در سال ۱۹۹۵ شلایش مجدداً این بحث را مورد بازبینی قرار داد. در ادامه در سال ۱۹۹۷ کریتز طرحی را برای قرار دادن کیسه‌های پر از آب در زیر سقف جمع‌آوری کننده حرارت ارایه کرد تا از این طریق انرژی حرارتی ذخیره‌سازی شود.
گانون و همکاران در سال ۲۰۰۰ یک تجزیه و تحلیل برای سیکل ترمودینامیکی ارایه کردند و بعلاوه در سال ۲۰۰۳ نیز مشخصات توربین را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در همین سال روپریت و همکاران نتایج حاصل از محاسبات دینامیک سیالاتی و نیز طراحی توربین برای یک دوربین خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی را منتشر ساختند.
در سال ۲۰۰۳ دوز سانتوز و همکاران تحلیلهای حرارتی و فنی حاصل از محاسبات حل شده به کمک کامپیوتر را ارایه کردند.
در حال حاضر در استرالیا طرح نیروگاه دودکش خورشیدی با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات در مرحله طراحی و اجرا است . باید گفت که استرالیا مکان مناسبی برای این فناوری است چون شدت تابش خورشید در این کشور زیاد است. در ثانی زمینهای صاف و بدون پستی و بلندی در آن زیاد است و دیگر اینکه تقاضا برای برق از رشد بالایی برخوردار است ونهایتاً اینکه دولت این کشور خود را به افزایش استفاده از انرژیهای تجدید‌پذیر ملزم کرده است و از این رو به ۹۵۰۰ گیگاوات ساعت برق در سال از منابع تجدید پذیر جدید نیاز دارد.
● اصول کار:
هوا در زیر یک سقف شفاف که تشعشع خورشیدی را عبور می‌دهد، گرم می‌شود. باید توجه داشت که وجود این سقف و زمین زیر آن بعنوان یک کلکتور یا جمع‌کننده خورشیدی عمل می‌کند. در وسط این سقف شفاف یک دودکش یا برج عمودی وجود دارد که هوای زیادی از پایین آن وارد می‌شود. باید محل اتصال سقف شفاف و این برج بصورتی باشد که منفذی نداشته باشد و اصطلاحاً «هوا بند» شده باشد.
بر همگان روشن است که هوای گرم چون سبکتر از هوای سرد است به سمت بالای برج حرکت می‌کند. این حرکت باعث ایجاد مکش در پایین برج می‌شود تا هوای
گرم بیشتری را به درون بکشد و هوای سرد پیرامونی به زیر سقف شفاف وارد شود. برای اینکه بتوان این فناوری را بصورت ۲۴ ساعته مورد استفاده قرارداد می‌توان از لوله‌ها یا کیسه‌های پرشده از آب در زیر سقف استفاده کرد. این موضوع بسیار ساده انجام می‌شود یعنی در طول روز آب حرارت را جذب کرده وگرم می‌شود و در طول شب این حرارت را آزاد می‌کند.
قابل ذکر است که باید این لوله‌ها را فقط برای یکبار با آب پر کرده و به آب اضافی نیازی نیست. بنابراین اساس کار بدین صورت است که تشعشع خورشیدی در این برج باعث ایجاد یک مکش به سمت بالا می‌شود که انرژی حاصل از این مکش توسط چند مرحله توربین تعبیه شده در برج به انرژی مکانیکی تبدیل شده و سپس به برق تبدیل می‌شود.
● توان خروجی:
به زبان ساده می‌توان توان خروجی برجهای خورشیدی را بصورت حاصل‌ضرب انرژی خورشیدی ورودی (Qsolar) در راندمان مربوط به جمع‌‌کننده، برج و توربین بیان کرد:
در ادامه سعی می‌شود پارامترهای قابل محاسبه مشخص شوند ودر این راستا باید گفت که Qsolar را می‌توان بصورت حاصلضرب تشعشع افقی (Gh) درمساحت کلکتور (Acoll) نوشت.
در داخل برج جریان گرمایی ناشی از کلکتور به انرژی سینتیک (بصورت کنوکسیون) و انرژی پتانسیل (افت فشار در توربین) تبدیل می‌شود.
بنابراین متوجه می‌شویم که اختلاف دانسیته هوا که ناشی از افزایش دما در کلکتور است، بعنوان یک نیروی محرکه عمل می‌کند. هوای سبکتر موجود در برج در قسمت تحتانی و در قسمت فوقانی برج به هوای اطراف متصل است و از این رو باعث ایجاد یک حرکت روبه بالا می‌شود. در یک چنین حالتی یک اختلاف فشار بین قسمت پایین برج (خروجی کلکتور) و محیط اطراف ایجاد می‌شود که فرمول آن بصورت زیر است
بر این اساس با افزایش ارتفاع برج، &#۹۱۶;Ptot افزایش خواهد یافت.
البته این اختلاف فشار را می‌توان (با فرض قابل صرفنظر کردن اتلافهای اصطکاکی) به اختلاف استاتیک و دینامیک تقسیم کرد قابل ذکر است که اختلاف فشار استاتیک در توربین افت می‌کند و اختلاف فشار دینامیک بیانگر انرژی سینتیک جریان هوا است.
می‌توان بین توان موجود دراین جریان و اختلاف فشار کل و جریان حجمی هوا وقتی که &#۹۱۶;Ps=۰، رابطه‌ای نوشت: راندمان برج را بصورت زیر بیان می‌کنند:در عمل افت فشار استاتیک ودینامیک ناشی از توربین است. در حالتی که توربین وجود نداشته باشد می‌توان به حداکثر سرعت جریان دست یافت و تمام اختلاف فشار موجود به انرژی سینتیک تبدیل می‌شود:
بر اساس تخمین Boussinesq حداکثر سرعت قابل دسترسی برای جریان جابجایی آزاد بصورت زیر است:
که دراین فرمول &#۹۱۶;T همان افزایش دما بین محیط و خروجی کلکتور (ورودی دودکش) است. معادل زیر بیانگر راندمان برج و پارامترهای موثر در آن است:
بر اساس این نمایش ساده شده در بین پارامترهای دخیل در دودکش خورشیدی، مهمترین عامل در راندمان برج، ارتفاع آن است. مثلاً برای برجی به ارتفاع ۱۰۰۰ متر اختلاف بین محاسبات دقیق و محاسبه تقریبی ارایه شده، قابل صرفنظر کردن است.
با دقت در معادلات (۱)، (۲) و (۳) می‌توان دریافت که توان خروجی یک دودکش خورشیدی متناسب باسطح کلکتور و ارتفاع برج است.
مشخص شد که توان تولید برق یک دودکش خورشیدی متناسب با حجم حاصل از ارتفاع برج و سطح کلکتور است یعنی می‌توان با یک برج بلند و سطح کم و یا یک برج کوتاه با سطح وسیع به یک میزان برق تولید کرد. البته اگر اتلاف اصطکاکی وارد معادلات شود دیگر موضوع فوق صادق نیست. با این وجود تا زمانی که قطر کلکتور بیش از حد زیاد نشود می‌توان از قاعده سرانگشتی فوق استفاده کرد

هوای گرم مورد نیاز برای دودکش خورشیدی توسط پدیده گلخانه‌ای در یک محوطه‌ای که با پلاستیک یا شیشه پوشانده شده و حدوداً چند متری از زمین فاصله دارد، ایجاد می‌شود. البته با نزدیک شدن به پایه برج، ارتفاع ناحیه پوشانده شده نیز افزایش می‌یابد تا تغییر مسیر حرکت جریان هوا بصورت عمودی با کمترین اصطکاک انجام پذیرد.
گانون و همکاران در سال ۲۰۰۰ یک تجزیه و تحلیل برای سیکل ترمودینامیکی ارایه کردند و بعلاوه در سال ۲۰۰۳ نیز مشخصات توربین را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در همین سال روپریت و همکاران نتایج حاصل از محاسبات دینامیک سیالاتی و نیز طراحی توربین برای یک دوربین خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی را منتشر ساختند .
در سال ۲۰۰۳ دوز سانتوز و همکاران تحلیلهای حرارتی و فنی حاصل از محاسبات حل شده به کمک کامپیوتر را ارایه کردند .
در حال حاضر در استرالیا طرح نیروگاه دودکش خورشیدی با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات در مرحله طراحی و اجرا است http://www.enviromission. Com.au. باید گفت که استرالیا مکان مناسبی برای این فناوری است چون شدت تابش خورشید در این کشور زیاد است. در ثانی زمینهای صاف و بدون پستی و بلندی در آن زیاد است و دیگر اینکه تقاضا برای برق از رشد بالایی برخوردار است ونهایتاً اینکه دولت این کشور خود را به افزایش استفاده از انرژیهای تجدید‌پذیر ملزم کرده است و از این رو به ۹۵۰۰ گیگاوات ساعت برق در سال از منابع تجدید پذیر جدید نیاز دارد.
● اصول کار:
هوا در زیر یک سقف شفاف که تشعشع خورشیدی را عبور می‌دهد، گرم می‌شود. باید توجه داشت که وجود این سقف و زمین زیر آن بعنوان یک کلکتور یا جمع‌کننده خورشیدی عمل می‌کند. در وسط این سقف شفاف یک دودکش یا برج عمودی وجود دارد که هوای زیادی از پایین آن وارد می‌شود. باید محل اتصال سقف شفاف و این برج بصورتی باشد که منفذی نداشته باشد و اصطلاحاً «هوا بند» شده باشد.
گرم بیشتری را به درون بکشد و هوای سرد پیرامونی به زیر سقف شفاف وارد شود. برای اینکه بتوان این فناوری را بصورت ۲۴ ساعته مورد استفاده قرارداد می‌توان از لوله‌ها یا کیسه‌های پرشده از آب در زیر سقف استفاده کرد. این موضوع بسیار ساده انجام می‌شود یعنی در طول روز آب حرارت را جذب کرده وگرم می‌شود و در طول شب این حرارت را آزاد می‌کند.
قابل ذکر است که باید این لوله‌ها را فقط برای یکبار با آب پر کرده و به آب اضافی نیازی نیست. بنابراین اساس کار بدین صورت است که تشعشع خورشیدی در این برج باعث ایجاد یک مکش به سمت بالا می‌شود که انرژی حاصل از این مکش توسط چند مرحله توربین تعبیه شده در برج به انرژی مکانیکی تبدیل شده و سپس به برق تبدیل می‌شود.
● توان خروجی:
به زبان ساده می‌توان توان خروجی برجهای خورشیدی را بصورت حاصل‌ضرب انرژی خورشیدی ورودی (Qsolar) در راندمان مربوط به جمع‌‌کننده، برج و توربین بیان کرد:
در ادامه سعی می‌شود پارامترهای قابل محاسبه مشخص شوند ودر این راستا باید گفت که Qsolar را می‌توان بصورت حاصلضرب تشعشع افقی (Gh) درمساحت کلکتور (Acoll) نوشت.
در داخل برج جریان گرمایی ناشی از کلکتور به انرژی سینتیک (بصورت کنوکسیون) و انرژی پتانسیل (افت فشار در توربین) تبدیل می‌شود.
بنابراین متوجه می‌شویم که اختلاف دانسیته هوا که ناشی از افزایش دما در کلکتور است، بعنوان یک نیروی محرکه عمل می‌کند. هوای سبکتر موجود در برج در قسمت تحتانی و در قسمت فوقانی برج به هوای اطراف متصل است و از این رو باعث ایجاد یک حرکت روبه بالا می‌شود. در یک چنین حالتی یک اختلاف فشار بین قسمت پایین برج (خروجی کلکتور) و محیط اطراف ایجاد می‌شود که فرمول آن بصورت زیر است
بر این اساس با افزایش ارتفاع برج، &#۹۱۶;Ptot افزایش خواهد یافت.
البته این اختلاف فشار را می‌توان (با فرض قابل صرفنظر کردن اتلافهای اصطکاکی) به اختلاف استاتیک و دینامیک تقسیم کرد قابل ذکر است که اختلاف فشار استاتیک در توربین افت می‌کند و اختلاف فشار دینامیک بیانگر انرژی سینتیک جریان هوا است.

می‌توان بین توان موجود دراین جریان و اختلاف فشار کل و جریان حجمی هوا وقتی که &#۹۱۶;Ps=۰، رابطه‌ای نوشت: راندمان برج را بصورت زیر بیان می‌کنند:در عمل افت فشار استاتیک ودینامیک ناشی از توربین است. در حالتی که توربین وجود نداشته باشد می‌توان به حداکثر سرعت جریان دست یافت و تمام اختلاف فشار موجود به انرژی سینتیک تبدیل می‌شود:
بر اساس تخمین Boussinesq حداکثر سرعت قابل دسترسی برای جریان جابجایی آزاد بصورت زیر است:
که دراین فرمول &#۹۱۶;T همان افزایش دما بین محیط و خروجی کلکتور (ورودی دودکش) است. معادل زیر بیانگر راندمان برج و پارامترهای موثر در آن است:
بر اساس این نمایش ساده شده در بین پارامترهای دخیل در دودکش خورشیدی، مهمترین عامل در راندمان برج، ارتفاع آن است. مثلاً برای برجی به ارتفاع ۱۰۰۰ متر اختلاف بین محاسبات دقیق و محاسبه تقریبی ارایه شده، قابل صرفنظر کردن است.
با دقت در معادلات (۱)، (۲) و (۳) می‌توان دریافت که توان خروجی یک دودکش خورشیدی متناسب باسطح کلکتور و ارتفاع برج است.
مشخص شد که توان تولید برق یک دودکش خورشیدی متناسب با حجم حاصل از ارتفاع برج و سطح کلکتور است یعنی می‌توان با یک برج بلند و سطح کم و یا یک برج کوتاه با سطح وسیع به یک میزان برق تولید کرد. البته اگر اتلاف اصطکاکی وارد معادلات شود دیگر موضوع فوق صادق نیست. با این وجود تا زمانی که قطر کلکتور بیش از حد زیاد نشود می‌توان از قاعده سرانگشتی فوق استفاده کرد.
 

arash_441

متخصص انرژی های نو
عکس های نیروگاه خورشیدی

عکس های نیروگاه خورشیدی

عکس هایی از نیروگاه خورشیدی شیراز



مزرعه کلکتورها قبل از نصب آینه ها

http://http://www.suna.org.ir/showimage.aspx?mode=400&imagepath=/Suna_content/media/image/2008/12/439_orig.JPG

سیستم لوله کشی بخش روغن داغ



مراحل تست و خروج بخار از یک حلقه از کلکتورها



اتاق کنترل نیروگاه



مراحل نصب لوله های گیرنده کلکتورها



تجهیزات تولید بخار



مراحل تسطیح زمین نیروگاه



مراحل تست لوله تولید بخار



پتانسیل تابش خورشیدی در ایران



مزرعه کلکتورها

http://http://www.suna.org.ir/showimage.aspx?mode=400&imagepath=/Suna_content/media/image/2008/12/437_orig.JPG

تجهیزات روغن داغ
 

arash_441

متخصص انرژی های نو
دانلود مقدمه ای بر نحوه کار سیستم های خورشیدی

دانلود مقدمه ای بر نحوه کار سیستم های خورشیدی

این مبحث شاما بخش های


مقدمه
تاریخچه
تشعشع خورشیدی
تشعشعات خورشیدی
سیستم های تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته
تبدیل انرژی گرمایی خورشید به الکتریسیته
تبدیا فتوولتایک
تبدیل سیکل رانکین
و............
نوشته امین شیخ احمدی مجید زرگرزاده

26 صفحه با فرمت pdf و حجم 886 kb

برای دانلود روی لینک کلیک کنید http://www.4shared.com/get/b0mim9vp/__online.html


 

arash_441

متخصص انرژی های نو
دانلود مقاله ای کوتاه با موضوع ارزیابی اقتصادی توسعه نیروگا ه های خورشیدی

دانلود مقاله ای کوتاه با موضوع ارزیابی اقتصادی توسعه نیروگا ه های خورشیدی

ارزیابی اقتصادی توسعه نیروگا ه های خورشیدی با توجه به ملاحظات زیست محیطی

نوشته مهدی صادقی

8 صفحه با فرمت pdf حجم 252 kb

http://www.4shared.com/get/XhJyyOOe/___________.html
 

alikaraji

عضو جدید
یه سر به مقالات آزمایشگاه انرژی خورشیدی دانشگاه شیراز
دکتر یعقوبی بزن
چند تا مقاله تو این زمینه کار کردند
یه سریش هم فارسیه
 

keivansedighi

عضو جدید
موضوعی که الان میذارم براتون موضوع کار خودم هستش و من دارم روی این زمینه تحقیق می کنم. این مقاله رو در ویکیپدیا هم قرار دادم. سوالی بود در خدمتتون هستم
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%...8C%D8%B3%D8%B1

نظریه محدودیت شاکلی کوییسر
در فیزیک نظریه محدودیت شاکلی-کوییسر یا محدودیت تعادلی جزیی به ماکزیمم راندمان تئوریکال یک سلول خورشیدی که از اتصال P-n استفاده میکند بر می گردد. این موضوع در ابتدا توسط ویلیام شاکلی و هانس کوییسر در سال 1961 محاسبه شد. این محدودیت یکی از مسائل اساسی در تولید انرژی خورشیدی است.
این محدودیت ماکزیمم راندمان تبدیل انرژی خورشیدی رو در حدود 33.7 درصد قرار می دهد با این فرض که یک اتصال p-n با نوار ممنوعه (band gap) 1.1 الکترون ولت مانند سیلیکون داریم. یعنی از تمام انرژی نور خورشید که به سلول خورشیدی سیلیکونی می رسد (حدود 1000 وات بر متر مربع) فقط 33.7 درصد آن قابلیت تبدیل به انرژی التریکی را دارد (337 وات بر مربع). سلول های خورشیدی تک کریستاله مدرن تجاری بازدهی در حدود 22 درصد دارند، که بیشتر هدر رفت انرژی به خاطر مشکلات عملی سیستم است مانند بازتاب از سطح سلول خورشیدی و سایه های سیم های نازک رو سطح سلول.
محدودیت شاکلی-کوییسر فقط برای سلول های با یک اتصال p-n صادق است. سلول های چند لایه تابع این محدودیت نیستند. در بهترین حالت با داشتن بی نهایت لایه و نور متمرکز شده، این محدودیت به 86 درصد می رسد.
 

Ali Sepehr

عضو جدید
بیشترین دریافت انرژی از پنل های خورشیدی زمانی که رو به سمت جنوب باشد یعنی اینکه زاویه سمت آن صفر درجه باشد ، موقعی است که زاویه ماژول خورشیدی نسبت به سطح افق برابر با عرض جغرافیایی محل باشد.
 

arash_441

متخصص انرژی های نو
دانلود پروژه آبگرمکن های خورشیدی

دانلود پروژه آبگرمکن های خورشیدی

این پروژه رو آقای حسین دهقانی پور از دانشگاه آزاد قزوین تهیه کردن ، 104 صفحه و با فرمت pdf

 

پیوست ها

  • pn-abgarmkonhaye-khorshidi-[www.prozhe.com].pdf
    2.7 مگایابت · بازدیدها: 0

qashqayli

عضو جدید
سلام دوستان
کسی هست در مورد سیستم های خورشیدی ترکیبی (PV/T) کار کرده باشه؟
 

ئدز

عضو جدید
سلام
کسی اینجا هست که روی فرنل های خورشیدی کار کرده باشه؟این خیلیییی مهمه لطفا به ایمیل من اطلاع بدید
marziheb@yahoo.com
 

Similar threads

بالا