اندازه گیری قندهای محلول در گیاه (روش فنل-اسیدسولفوریک)

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
[FONT=times new roman, times, serif]1) نمونه آسیاب شده را از الک با مش 80 عبور دهید.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]2) مقدار 11صدم گرم پودر گیاهی را توزین نموده و درون فالکون 15 میلی لیتری قرار دهید.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]3) مقدار 15 میلی لیتر اتانول 80 درصد را که قبلاً گرم نموده اید به فالکون ها افزوده، درب آنها را محکم بسته و به مدت 20 ثانیه ورتکس کنید.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]4) به منظور جدا کردن فاز جامد از مایع، فالکون ها را به مدت 10 دقیقه با سرعت 3000 دور در دقیقه سانتریفیوژ نمایید.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif] میتوان به جای سانتریفیوژ، با استفاده از قیف و کاغذ صافی نمونه ها را در فالکون 50 میلی لیتری صاف نمود و 5 مرتبه با اتانول 80 درصد شستشو داد و حجم را به 40 میلی لیتر رسانید.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]5) فالکونها را به مدت 24 ساعت در آون با دمای 50 درجه سانتیگراد قرار داده تا اتانول آن تبخیر شود (جهت تسریع در کار می توان محتویات فالکون درون پتری دیش شیشه ای بزرگ ریخته، درون آون بگذاریم تا در کمتر از 2 ساعت نمونه ها خشک شود).[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]6) پس از تبخیر الکل، 40 میلی لیتر آب مقطر به فالکون ها افزوده، سپس ورتکس می کنیم.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]7) به منظور حذف رسوبات اضافی و ترکیبات دیگر، مقدار 5 میلی لیتر از محلول 5 درصد سولفات روی و 7/4 میلی لیتر از محلول هیدروکسید باریوم 3 درصد را به آن اضافه کرده، مجدداً ورتکس می کنیم.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]8) نمونه ها را به مدت10 دقیقه با سرعت 3000 دور در دقیقه سانتریفیوژ می نماییم.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]9) مقدار 2 میلی لیتر از عصاره شناور را به یک فالکون 15 میلی لیتری منتقل می نماییم.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]10) به فالکون مقدار 1 میلی لیتر محلول 5 درصد فنل اضافه شده، سپس فالکون را به شدت تکان داده تا کف کند. یک تیوب نیز به عنوان شاهد با همین محتویات آماده کنید.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]11) زیر هود و به وسیله پپتور مقدار 5 میلی لیتر اسیدسولفوریک 98 درصد را به داخل هریک از نمونه های افزوده، در صورت وجود قند رنگ نمونه به سمت رنگ نارنجی تغییر می کند.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]12) پس از 45 دقیقه و با تثبیت رنگ قهوه ای مایل به زرد، میزان جذب نور با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 485 نانو متر قرائت می شود. اعداد حاصل از دستگاه را بر روی منحنی منتقل کرده و غلظت قند معادل آنها را به ppm پیدا می کنیم و درون فرمول زیر قرار داده نا میزان قند بر حسب میلی گرم بر گرم بدست آید.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]۱۰۰۰/(۲۵*۱۱*۶*عدد منحنی)[/FONT]
عدد حاصل از فرمول بالا در ضریب رقت ضرب نموده وسرانجام [FONT=times new roman, times, serif]عدد حاصل میزان قند بر حسب میلی گرم بر گرم می باشد.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]چنانچه عصاره را رقیق ننموده اید میزان قند همان عدد اولیه حاصله قبل از ضرب ضریب رقت است.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]شاهد حاوی 1 سی سی فنل و 5 سی سی اسیدسولفوریک است.[/FONT]
 

Similar threads

بالا