اندازه‎گیری محتوای نسبی آب برگ (RWC) به روش ریچی و همکاران (1990)

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
نمونه­برداری با استفاده از قیچی از برگ رفرنس (آخرین برگ توسعه یافته) تمامی تیمارهای آزمایشی انجام و نمونه­ها بلافاصله درون یخ قرار گرفته و در آزمایشگاه وزن تر آنها با ترازوی دقیق اندازه­گیری می شود (برگ ها نباید دچار شکستگی و پارگی باشند)، سپس تمامی نمونه­‏ها در آب مقطر قرار داده شده و به مدت 24 ساعت در سرد­خانه (Cold Room) در دمای 4 درجه سانتی­‎گراد قرار می گیرند (در صورت در اختیار نداشتن سردخانه می توان از یخچال استفاده نمود). بعد از 24 ساعت وزن اشباع برگ­ها اندازه­گیری و برگ­ها به مدت 24 ساعت دیگر در دمای 70 درجه سانتی­‎گراد در آون قرار گرفته و وزن خشک هر کدام اندازه­‎گیری می شود. با قرار دادن اعداد حاصل از توزین با ترازوی دارای دقت یک ده هزارم در فرمول زیرRWC بدست می آید:
RWC= F[SUB]w[/SUB] – D[SUB]w[/SUB] / S[SUB]w[/SUB] –D[SUB]w[/SUB] ×100​
F[SUB]w[/SUB]: وزن تر برگ بلافاصله بعد از نمونه­‎برداری
D[SUB]w[/SUB]: وزن خشک برگ بعد از قرار گرفتن در آون
S[SUB]w[/SUB]: وزن اشباع برگ بعد از قرار گرفتن در آب مقطر
Ritchie, S. W., and Nguyen, H. T. 1990. Leaf water content and gas exchange parameters of two wheat genotypes differing in drought resistance. Crop Science, 30: 105-111.​
 
بالا