انتقاد شدید دولت از لغو بی سابقه کنسرت ها

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معنی ندارد در جایی مقامی قضایی پیدا شود و جلوی اجرای موسیقی و برگزاری کنسرت آن هم موسیقی سنتی را بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معنی ندارد در جایی مقامی قضایی پیدا شود و جلوی اجرای موسیقی و برگزاری کنسرت آن هم موسیقی سنتی را بگیرد.

علی جنتی در همایش ملی الگوی توسعه پایدار و در جمع استانداران در محل وزارت کشور با بیان اینکه وقتی می گوییم فرهنگ منظور همه اجزا و بخش های آن از جمله کتاب، فیلم، موسیقی و غیره است افزود: برای شاداب سازی جامعه و استفاده از فرهنگ در توسعه پایدار نباید صرفا به استفاده از ابزارهای سنتی گذشته خلاصه شویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: متاسفانه جریان ضد هنری که به خصوص در مسئله موسیقی و کنسرت ها به راه افتاده است و کارشکنی می کند عناصری هستند که با اتکا به ارزش های دینی مخالفت می ورزند.

جنتی افزود: ضرورت دارد توجه داشته باشیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از متولیان اصلی فرهنگ در جامعه وظیفه اسلامی خود می داند که در صدور مجوزهای نمایش فیلم ها، تئاتر و برگزاری کنسرت ها دقیقا به معیارهای اسلامی پایبند باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نظرهای مختلف علما درباره موسیقی اشاره کرد و گفت: برخی اصولا ممکن است موسیقی را به طور کلی حرام بدانند اما باید بدانیم که اینجا حکومت اسلامی است و در راس آن ولی فقیه قرار دارد.

جنتی افزود: در بین روحانیت هیچ شخصیتی را نمی شناسیم که به اندازه مقام معظم رهبری فیلم و موسیقی بشناسد و به اندازه ایشان رمان و ادبیات بخواند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مقام معظم رهبری فقط 74 جلسه درس خارج فقه شان در مساله غنا و موسیقی بوده است، البته فتاوای سایر علما برای ما محترم است اما در عین حال ملاک عمل ما مقام معظم رهبری است.

جنتی در ادامه خطاب به استانداران گفت : من از شما تقاضا می کنم با جدیت از مجوزهای صادره برای اجرای کنسرت ها حمایت کنید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در اجرای برنامه های فرهنگی به ویژه موسیقی و کنسرت ها نمی شود یک بام و دو هوا عمل کند گفت: نمی شود یک برنامه ای در یک جا شرعی و در جای دیگر حرام باشد و از برگزاری آن جلوگیری شود.
http://www.shafaf.ir/fa/news/312966/انتقاد-شدید-دولت-از-لغو-بی-سابقه-کنسرت-ها
 

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]کنسرت علیرضا قربانی باز هم لغو شد [/h]​
کنسرت علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایرانی که قرار بود دوشنبه یازدهم اسفند ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود، برای دومین بار پیاپی طی چند روز گذشته لغو شد.
علی رضوی مدیر برنامه های علیرضا قربانی ضمن اعلام این خبر گفت: این برنامه که بعد از برپا نشدن کنسرت این خواننده در مشهد و کنسرت برگزار شده وی در ساری تازه ترین اجرای زنده علیرضا قربانی محسوب می شد، چند ساعت قبل از برگزاری کنسرت با اعلام معاونت فرهنگی دانشگاه لغو شد.
وی ادامه داد: لغو کنسرت علیرضا قربانی در دانشگاه شهید بهشتی تهران در حالی است که تیم اجرایی کنسرت تمامی پیگیری های اداری لازم برای برپایی کنسرت را با مسوولان دانشگاه انجام داده بودند اما این بار با اعلام شورای نظارت دانشگاه به معاونت فرهنگی، کنسرت لغو شد. البته توضیحی که باید درباره مساله به آن تاکید کنم تایید شورای فرهنگی دانشگاه برای برگزاری این کنسرت بود که به ما از قبل اعلام شده بود.
رضوی افزود: فعلا از سوی مسوولان دانشگاه توضیح رسمی و کتبی به ما برای لغو کنسرت داده نشده، اما طبق شنیده هایی که داشتیم گویا لغو کنسرت مشهد در تصمیم اخیر بی‌تاثیر نبوده است.
مدیر برنامه های علیرضا قربانی توضیح داد: با اینکه برای برگزاری کنسرت در دانشگاه شهید بهشتی نیازی به کسب مجوزهای همیشگی از سوی وزارت ارشاد نداریم اما من از مسوولان معاونت هنری و دفتر موسیقی وزارت ارشاد تشکر می کنم که از دیروز تا کنون پیگیر ماجرا بودند و نهایت تلاش خود را انجام دادند که کنسرت بدون هیچ مشکلی برگزار شود.
براساس این گزارش، علیرضا قربانی قرار بود در این کنسرت قطعاتی از آثار منتخب خود طی یک سال گذشته را که در برنامه های مختلف خود اجرا کرده بود به مخاطبان ارائه دهد
 

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]لغو چند باره کنسرت «سیروان» در بوشهر [/h]​
تهیه کننده برگزاری یک کنسرت گفت: لغو چند باره یک کنسرت برنامه ریزی شده پاپ در بوشهر باعث زیان یک میلیارد و 200 میلیون ریالی شد.
تهیه کننده برگزاری یک کنسرت گفت: لغو چند باره یک کنسرت برنامه ریزی شده پاپ در بوشهر باعث زیان یک میلیارد و 200 میلیون ریالی شد.

ارسلان خدری برگزار کننده کنسرت سیروان خسروی افزود: این کنسرت قرار بود در روزهای 17 و 18 دی ماه و بهمن ماه و نهم و دهم اسفندماه امسال در بوشهر برگزار شود که به دلایل نامشخصی لغو شده است.

وی یادآورشد: سرجمع درآمد فروش دو هزار و 400 بلیت به صورت اینترنتی برای کنسرت سیروان خسروی در بوشهر یک میلیارد و 700 میلیون ریال است.

این تهیه کننده اضافه کرد: اگر این کنسرت در تاریخ های مقرر برگزار می شد این ضرر رخ نمی داد.

وی گفت: لغو کنسرت در تاریخ های 17 و 18 دی ماه دو روز قبل از اجرا انجام شد و همین تاریخ در بهمن ماه نیز سه روز قبل از اجرا، لغو شد .

خدری اظهار کرد: برای تاریخ های نهم و دهم اسفند نیز یک ساعت قبل از اجرای سانس نخست روز نهم در حالی که همه مقدمات اجرا فراهم شده بود مسوولان به ما اعلام کردند که کنسرت برگزار نکنید.

وی افزود: این درحالی بود که 800 نفر دارای بلیط جلوی سالن شهید آوینی محل اجرای کنسرت حضور داشتند که این اقدام باعث نارضایتی علاقه مندان به هنر موسیقی شد.

تهیه کننده کنسرت سیروان خسروی در بوشهر یادآورشد: لغو مجوز اجرای کنسرت این خواننده پاپ پس از مسایل مربوط به کنسرت محسن شریفیان مسوول گروه موسیقی لیان بوشهر انجام شده است.

خدری ادامه داد: 36 برنامه در کشور برای کنسرت سیروان خسروی مجوز داشتم که بدون هیچ مشکلی اجرا شدند اما در بوشهر معلوم نیست چرا مسوولان زمینه برگزاری چنین برنامه های فرهنگی را فراهم نمی کنند.
 

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]این هجمه به موسیقی بی‌سابقه است [/h]​
خانه موسیقی در بیانیه‌ای به لغو کنسرت‌ها و بهانه قرار دادن موسیقی برای تحت فشار قرار دادن دولت را اعتراض کرده است.
خانه موسیقی در بیانیه‌ای به لغو کنسرت‌ها و بهانه قرار دادن موسیقی برای تحت فشار قرار دادن دولت را اعتراض کرده است.

در این بیانیه با اشاره به این‌که بار دیگر هنر شریف و هنرمندان مظلوم و متعهد این دیار بیش از پیش تحت فشار قرار گرفته و در هیاهویی مشکوک و در جنگ و جدال‌های سیاسی و تسویه‌حساب‌های جناحی محاصره و مسلوب‌الاختیار شده‌اند، با اشاره به به وجود آمدن بارقه‌های امید با روی کار آمدن دولت یازدهم با شعار تدبیر و امید و با مشی اعتدال و عدالت‌گستری آمده است: «اما دریغ و درد که دیری نپایید و دگرباره بخت هنرمندان باژگونه گشت و نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه حجم تعدی و تجاوز به حقوق شهروندی و هتک حرمت عزیزان فعال در حوزه موسیقی (بویژه بانوان) و گسترش ممانعت‌ها و ممنوعیت‌ها چنان فزونی یافت که به جرأت می‌توان گفت در سه دهه گذشته تا بدین حد سابقه نداشته است».

این بیانیه با مطالبه از قوای مجریه و قضاییه در این موضوع، آورده است: «با نظر و نگاهی گذرا به فعالیت‌های فرهنگی حوزه موسیقی و حواشی آن‌ها در شش‌ماه گذشته به راحتی می‌توان احصا کرد که مانع تراشی و هجوم به برنامه‌ها و کنسرت‌های مختلف با توسل به دروغ و شانتاژ، ایستادگی در مقابل مجوزهای رسمی وزارت ارشاد، برهم زدن کنسرت‌ها حتی در حضور مسوولان و مأموران نیروهای انتظامی! شایعه پراکنی‌های گسترده در رسانه‌های همسو، انعکاس گسترده اظهارات خلاف واقع دلواپسان در خصوص موسیقی، اهانت به نوازندگان و خوانندگان و زنان هنرمند، ممانعت از اجراهای با مجوز در لحظه شروع برنامه‌ها، القاء دروغ‌های خود ساخته از جمله شایعه صدور مجوز برای تکخوانی زنان با هدف تحریک علما و مراجع تقلید همه و همه از نمونه‌های قابل مشاهده است و پرواضح است که این‌ها همه حکایت از پروژه جدید و نخ‌نمای گروهی از سیاسیون ناشی و بازنده انتخابات برای فشار آوردن به دولت منتخب و به منظور بهره برداری های خاص سیاسی است».

بیانیه خانه موسیقی می‌افزاید: «اما سخن و پرسش اساسی اینجاست که چرا علیرغم حمایت وزیر محترم وزارت ارشاد از موازین قانونی و مجوزهای صادره که علی‌القاعده منطبق بر وظایف قانونی بوده و بر اساس قانون اساسی دولت باید مدافع حقوق شهروندی و آزادی فعالیت‌های مشروع باشند، سکوت دیگران در مواجهه با این بی‌قانونی برای چیست و مهم‌تر اینکه چرا هنرمندان باید هزینه این جدال بی‌رحمانه را بپردازند؟ چرا این قشر فرهنگی که عمر و جان خود را هزینه اعتلا و سرافرازی ایران عزیز نموده‌اند باید به جای تشویق و حمایت، چون وسیله و ابزاری برای منکوب کردن جناح‌ها مورد استفاده قرار گرفته و شرافت حرفه‌ای و هنری آن‌ها زیر سوال برود؟»

در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به آمار صدها فارغ‌التحصیل رشته موسیقی در ده‌ها دانشکده دولتی، آزاد و غیره در کنار خروجی هزاران هنرجوی آموزشگاه‌های مجاز و هزاران ساعت تولید و پخش موسیقی در رسانه ملی و ده‌ها برنامه زنده و تولیدی این رسانه در زمینه موسیقی، آمده است: «خانه موسیقی به نمایندگی از هنرمندان مظلوم و صبور عرصه موسیقی، قویأ از قوای سه گانه کشور و همه مسئولان، نهادها، نیروی انتظامی و همه ارگان‌های ذیربط می‌خواهد تا به وظیفه ذاتی، شرعی و قانونی خود عمل نموده و به دفاع از حقوق شهروندان و هموطنان بویژه اهالی فرهنگ برخیزند و به این خواسته بحق آنها پاسخ مسئولانه و در خور بدهند».

این بیانیه از زبان نهاد صنفی خانه موسیقی با بیش از 16 هزار عضو که همواره با محدودیت‌ها، تنگناها و بحران مشروعیت شغلی مواجه بوده و در ایام اخیر نیز با خطر ممنوعیت جدی‌تری مواجه شده‌اند، ضمن محکوم کردن دخالت‌های برخی افراد، خواستار رسیدگی عاجل به موارد ذیل و حل و فصل مشکلات از سوی دولتمردان و مسئولان دلسوز شده است:

«1- از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مراکز و سازمانهایی چون صدا و سیما، حوزه هنری و غیره می‌خواهیم که در ارزیابی، سنجش، آموزش، انتخاب آثار و تولید و پخش موسیقی بویژه در زمینه فعالیت بانوان و پخش صدای آنها، بیانات، رهنمودها و فتاوی بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری را به عنوان ملاک و معیار سیاستگذاری و اجرا مطمح نظر قرار دهند.

2- از وزارت ارشاد مجدانه می‌خواهیم، نسبت به مجوزهای صادره خود مسئولیت پذیر بوده و با جدیت و اقتدار لازم از مخدوش نمودن اعتبار مجوزهای قانونی از سوی گروه‌های خودسر و غیرمسئول ممانعت به عمل آورده و حافظ حقوق مادی و معنوی هنرمندان باشند.

3- از تمامی نیروهای امنیتی و انتظامی انتظار داریم، پاسدار بحق حقوق شهروندی بوده و به عنوان نیروهای معتقد و متعهد به نظام جمهوری اسلامی در اجرای قوانین جاری به وظیفه خود عمل نمایند.

4- از قوه قضائیه و تمامی نیروها و ضابطان قضایی سراسر کشور قویأ می خواهیم با اخلالگران نظم عمومی و ناقضان قوانین که در مقابل مجوزهای رسمی گردنکشی نموده و مانع اجرای برنامه‌های فرهنگی می شوند برخورد مقتضی کنند.

5- و در پایان لازم به تاکید است از آنجا که هنر موسیقی همچون دیگر علوم نظری و تجربی یک تخصص محرز بوده و برپایه اصول علمی بنا شده است؛ تشخیص و تمیز راستی و کژی آن بدون شک با متخصصان و استادان مربوطه است و خانه موسیقی اعتقاد دارد تمیز و تفکیک موسیقی سالم و علمی از موسیقی غیر سالم بر عهده متخصصان و استادان صاحب نظر این رشته است و از همه سازمانهایی که به عنوان منابع و مبادی انتشار آثار نقش دارند انتظار می‌رود در سیاستگذاری و جریان سازی حوزه موسیقی از متخصصان صاحب صلاحیت بهره‌مند شوند».
 

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]لغو کنسرت‌ها از دولت دهم بیشتر شده است [/h]​
مدیرعامل خانه موسیقی در تازه ترین نشست ماهانه این مجموعه غیر دولتی از سیاست‌های موسیقایی وزارت ارشاد و سایر نهادها انتقاد کرد.
حمیدرضا نوربخش با گلایه از لغو کنسرت ها، مشکلات پیش آمده برای بانوان نوازنده و ادامه تعطیلی کلاس های موسیقی فرهنگسراها از مسئولان فرهنگی کشور انتقاد کرد و گفت: لازم می دانم چند نکته را هم به اهالی خانه موسیقی و هم به مسئولان بگویم. با وجود ارادتی که به دولت محترم، ریاست جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد داریم، متاسفانه باید بگویم به وعده هایشان در حوزه موسیقی عمل نشده است. در این یکسال و اندی، در عرصه موسیقی اتفاق خاصی نیفتاده است.
وی افزود: بخش هایی از آن مربوط به تنگناهایی می شود که در کشور وجود دارد. ما در تحریم هستیم و این تحریم ها هنوز ادامه دارد بحران مالی دولت تشدید شده و ما اینها را درک می کنیم. ولی بخشی از مشکلات ربطی به مسائل مالی ندارد و این مشخصا به ضعف مسئولان فرهنگی و هنری باز می گردد که باید به خود بیایند. این اندازه ای که در این مدت اخیر شاهد لغو برنامه های موسیقی هستیم، در گذشته اینطور نبود. حتی در دولت دهم هم شاهد این حجم از لغو برنامه های موسیقی نبودیم.
لغو کنسرت ها از زمان دولت قبلی هم بیشتر شده است
مدیرعامل خانه موسیقی تصریح کرد: لغو کنسرت در شهرستان ها اتفاق می افتد و امروز دامنه آن به پایتخت هم کشیده شده است و هر روز باید خبر ناگواری بشنویم از اینکه کنسرتی دچار مشکل شده و برنامه ای لغو شده است. مردمی که بلیت خریده اند تا دقیقه نود تکلیفشان مشخص نیست و نهادهایی که مساله موسیقی از نظر قانونی هیچ ربطی به آنها ندارد، دخالت می کنند. ما می خواهیم بدانیم وظیفه مسئولان فرهنگی چیست؟
نوربخش افزود: این وضعیت به مرحله بحران نزدیک شده است به طوری که جامعه موسیقی نمی تواندت نسبت به آن بی تفاوت باشد. آنچه قانون برای ما معین کرده این است که وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر موسیقی وجود دارد و یک مجوز داده می شود. این مجوز به این معنی است که برنامه مشکلی نداشته و باید اجرا شود. چرا باید در دقایق آخر ورق برگردد و اتفاق دیگری بیافتد؟
مدیرعامل خانه موسیقی گفت: بی اعتباری مجوز دولت بسیار بد است. مسئولان باید به مجوزی که می دهند با تمام وجود حمایت کنند. باید برگه مجوز پشتوانه داشته باشد. الان امنیت شغلی برای موسیقی دانان وجود ندارد.
بانوان نوازنده حذف ناشدنی هستند
این خواننده در ادامه سخنانش به مسائلی که اخیرا برای بانوان نوازنده پیش آمده اشاره کرد و گفت: تا امروز چالش با صدای بانوان بود که می گفتند خانم ها حق ندارند بخوانند. الان کم کم می گویند خانم ها حق ندارند ساز بزنند. هم اکنون کار به جایی رسیده که اگر در گروهی یک نوازنده خانم بیاید یا مجوز نمی دهند یا می گویند آن خانم نوازنده باید حذف شود.
نوربخش تاکید کرد: نیمی از جمعیت جامعه هنرمندان خانم های با صلاحیتی هستند که در برخی از رشته ها جایگزین آنها را نداریم. چطور می توانیم این بخش مهم و عظیم موسیقی را حذف کنیم؟ مگر قابل حذف است؟ با چه دیدگاهی این ضوابط اعمال می شود و این نظرات داده می شود؟ ما مستقیما دستگاه فرهنگی کشور را مسئول می دانیم. نهادهای غیر مرتبط چه حقی دارند که دخالت کنند؟ پس وزارت ارشاد و دولت چه کاره هستند؟
وی افزود: متاسفانه اخیرا شنیدیم که هنرمند خانم را از روی صحنه پایین آوردند و این نکته برای اهالی موسیقی دلهره آور است. باید فکری بکنند که دیگر چنین اتفاقاتی نیافتد. ما انسان های قانونمندی هستیم و تمام ضوابط را قبول داریم و به قانون مملکت احترام می گذاریم. ولی فراتر از قانون را قبول نداریم.
تنها یک هفته برای بازگشایی کلاس‌های موسیقی فرهنگسراها فرصت می دهم
نوربخش در بخش دیگری از سخنانش به تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: از یک سال پیش که بحث تعطیلی این کلاس ها مطرح شد، با ارتباطی که وجود داشت با دوستان صحبت کردیم و برخی مسائل و مشکلات را داشتند مانند بحث تنزل کیفیت آموزش در فرهنگسراها، که ما هم آنها را قبول داشتیم و گفتیم این خواسته منطقی است و پذیرفتیم که آموزش ضعیف به هنرجو لطمه می زند. گفتیم خانه موسیقی در کنار شما است تا بر کیفیت نظارت و آن را تضمین کنیم و این کلاس‌ها با کیفیت برگزار شود. اما من حدود یک ماه قبل در اینجا بر اساس قول شفاهی که دوستان داده بودند در اینجا نشست خبری گذاشتم و اعلام شد که قرار است بعد از ماه صفر کلاس ها برقرار شود. متاسفانه این قول تا الان عملی نشد. ما در یک سال اخیر به مماشات و رفیق بازی متهم شدیم که چون ارتباطاتی داریم آنطور که باید عمل نمی کنیم. ما احساس می کردیم واقعا مشکلاتی وجود دارد سعی می کردیم با تعامل اینها را حل کنیم اما تا امروز این قول عملی نشده است.
مدیر عامل خانه موسیقی تصریح کرد: ما یک هفته دیگر هم تحمل می کنیم تا نظر و مشورتی را که برای اساتید و مدرسان موسیقی فرهنگسراها دادیم این کلاس‌ها بازگشایی شود چون حق شهروندان و وظیفه شهرداری هم هست که از این امکانات استفاده کنند اگر نشود ما وظایف صنفی خودمان را انجام خواهیم داد. در این مدت بارها می خواستند کمپینی درست کنند، تحصن کنند و طومار امضا کنند که ما گفتیم صبر کنید تا کیفیت و نظارت لازم اعمال شود و قول دادیم که با همکاری دوستان در سازمان فرهنگی و هنری کلاس‌ها بازگشایی می شود. امیدوارم تا یک هفته دیگر این کلاسها بازگشایی شوند.
نوربخش در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد دیگر شاهد رخدادهای ناگوار برای موسیقی کشور نباشیم.
 

eti68

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوب شد.عاااااااااااااااااااااالی.
الان حال خانومای خاننده رو خوب میفهمین!!
 

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
یک سوال تو ذهنم اومده!
اینایی که توسال 88مدام دم ازقانون میزدند حالاچراباقانون مقابله میکنند؟!
 

eti68

عضو جدید
کاربر ممتاز
اونی که شمامیگی ازاولش ممنوع بوده ولی ایناهمه مجوزداشتن ولغو شدن!

مگه هر چی از اولش ممنوع باشه تازه یه مشت معلوم نیس چجور ادمایی البته اگه اسمشونو بشه بزاشت ادم ممنوعش کردن تا ابد باید ممنوع باشه؟؟
 

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیت الله علم الهدی:
این که می گویم در مشهد کنسرت برگزار نشود از باب اعمال قدرت و دستور نیست بلکه حرف طلبگی من است چون ما با موسیقی مساله ای نداریم و در این زمینه هم هر کس پیرو مرجع تقلید خود است، اما کنسرت، مطرب بازی است.

و در بخش دیگری از سخنرانی شان، اظهار داشتند: همه باید به صورت دسته جمعی با منکرات فرهنگی مبارزه کنند نه این که این امور تنها به یک نهاد حکومتی و دولتی واگذار شود.
آنچه درزیرمیخوانیدتحلیل سایت خبری شفاف هست:

۱- در مورد اول، ایشان موضع گیری شان از نظر محتوایی کج تابی دارد و شاید بتوان برداشتی خاکستری از آن داشت، ولی از نظر شکلی و نحوه ی بیان آن مطلقا غلط است. از حیث شکلی غلط است چون ایشان به دلیل دغدغه ی اصلاح معضلات فرهنگی دارند، اسلام را فقط با محتوای فرهنگی و دینی و به طور ناقص در نظر گرفته اند و گویی اسلام بناست فقط آخرت ما را آباد کند، همان طور که مارکسیست ها، از بین ارزش ها، عدالت را مبنا و آزادی را فرع قلمداد کرده اند و عدالتی هم که مبنا قرار داده اند، صرفا جنبه ی مادی و اقتصادی و دنیوی دارد.

این که ما دین را اصل و اقتصاد را فرع و معنویات را مهم و مادیات را با نگاه پست بنگریم، به مثابه کاریکاتوری و قناس دیدن اسلام است و حتی با احادیث متواتر، تعالیم اسلامی و آیات قرآن کریم هم در تضاد است. از حدیث «لا معاد لمن لا معاش له» گرفته تا حدیث «اگر فقر از دری وارد شود، ایمان از در دیگر (پنجره) خارج می شود» و بسیاری از ادله ی عقلی و نقلی، حکایت از این دارد که اسلام دینی همه جانبه نگر است و هم برای دنیای ما و هم آخرت ما طرح و برنامه دارد و اصلا بنا نیست تا در دنیا از عافیت و آرامش و آسایش به دور باشیم. این دوقطبی سازی یا دین یا دنیا، یا دنیا یا آخرت، یا لذت یا بهشت، یا خوشی در این دنیا یا خوشی در آن دنیا، هم خدا را می خواهد و هم خرما و امثالهم، قطعا الگوی مطلوب اسلام نیست. چه بسا وقتی علمای ما این گونه اسلام را معرفی کنند، از یک سو اگر مردم اشراف به تعالیم اسلامی نداشته باشند، به اسلام بدبین شوند، اگر اشراف داشته باشند به دین، به علما ممکن است بدبین شوند و اگر هر کدام از این اتفاقات رخ دهد، هم به ضرر جامعه، هم نظام و هم روحانیت خواهد بود. بسیاری از مردم وقتی چنین جملاتی را می شنوند، اولین عکس العملشان این است که «وقتی نفسشان از جای گرم بلند می شود، باید هم چنین بگویند» و این هم حاصلی جز شکاف بین روحانیت با جامعه به دنبال ندارد.

۲- و اما در مورد دوم، صرفا نحوه ی بیان اشتباه نبوده بلکه اصل کلام نیز بر اساس قوانین جمهوری اسلامی و نیز فتاوای بسیاری از علما، قابل دفاع نیست.

دو قطبی هایی که در مورد قبل بیان شد، در این مورد تبدیل می شود به دو قطبی یا شاد باش یا مومن باش، یا برو کنسرت یا برو مسجد، یا برو شمال یا برو اردوی راهیان نور، یا خوش باش یا یک جوان حزب اللهی باش، یا از زندگی لذت ببر یا از آن دنیا لذت ببر و قس علی هذا.

این دو قطبی سازی هم هیچ نتیجه ای جز همان نتایج مورد فوق ندارد. این نگاه که مشهد الرضا باید قوانین منحصر به فرد داشته باشد، در صورتی که مثلا حکومت مستقر، جمهوری اسلامی ایران نبود و مثلا نظام ستمشاهی و یا نظامی غیر اسلامی و صرفا دموکراتیک بود، شاید می توانست موضوعیت داشته باشد، ولی اکنون که حاکمیتی یک پارچه، مبتنی بر تعالیم اسلام ناب محمدی و تشیع، بر کل ایران سایه انداخته است، آیا وضع چنین قوانینی، مجددا موجب وهن نظام و جامعه نیست؟ آیا این مقابل همان نگاهی نیست که برخی از دولت مردان شل دین ما در دوران موسوم به اصلاحات، معتقد بودند که باید در جزیره ی کیش فضایی حاکم باشد که مردم آن جا راحت باشند و قوانین خیلی جدی اجرا نشود؟ آیا تفاوتی هست بین برقراری شل دینی خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران و سفت دینی خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران؟ آیا حاصل این افراط، آن تفریط نیست؟ آیا جوانان مشهدی وقتی حق گوش دادن موسیقی اصیل و سنتی را ندارند، طبیعی نیست که موسیقی زیر زمینی پناه ببرند؟

آیا همین نگاه یک سویه نبوده که باعث شده امروز بسیاری از بهترین استودیوهای ضبط موسیقی های زیر زمینی در مشهد دایر باشد و جوانان مشهدی از جهاتی به جوانان تهرانی حسادت کنند؟ این که هر خواننده ای در تهران کنسرت برگزار می کند، الزاما دلیل نمی شود که در مشهدالرضا هم برگزار کند، ولی جنس موسیقی امثال علیرضا قربانی، از نوع موسیقی امثال رضا یزدانی یا سیروان خسروی هم نبود تا بشود به نحوی اعطای مجوز را سلیقه ای تلقی کنیم. این که اصل کنسرت قبیح تلقی شود با این که مثلا به هر دلیل و مصلحتی امثال رضا یزدانی یا سیروان خسروی حق برگزاری کنسرت در مشهدالرضا را نداشته باشند، دو مقوله ی مجزاست!

آن چه طی این یادداشت مورد بررسی قرار گرفت، قطعا از همه ی جوانب نبود، چون مجال تحلیلی از آن دست، یک پرونده ی ویژه بود و نه یک صفحه، اما از حیث آفت زا بودن ایجاد دوقطبی های غیر ضرور در جامعه، سعی شد تا این دو اظهار نظر غلط، مورد تحلیل قرار بگیرند. منظر این تحلیل، همان منظری است که برخاسته از آن، رهبر انقلاب در تاریخ ۵ مهرماه ۹۳ در دیدار با اعضای هیات دولت صریحا اعلام فرمودند که «جناح‌بندی‌های سیاسی اشکالی ندارد اما نباید جامعه را به دو قطب تبدیل کرد زیرا این کار موجب دل زدگی و خستگی مردم و شکننده شدن محیط جامعه می‌شود.»
 

Hosse!N_206

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خیلی هموطنا متاسفانه جنبه کنسرت ندارن و فقط جهت خوشگذرونی و دختر بازی میان کنسرت .. حتی کنسرت سنتی !!!
بنظرم حق دارن کنسل کنن در شرایط کنونی.
 

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من بحثتونو نخوندم که چی شده به این جا کشیده
اما اینو میدونم که توی فضای مجازی نمیشه تشخیص داد که فلانی جز کدام قشر هست
و اینو هم میدونم تهمت گناهی است نابخشودنی
شما از همون قشر سال 88 هستید که میخاستید پسر محمدرضا پهلوی و سازگارا و رجوی رو به ایران برگردونید ...
البته منظور من به حزب س ب ز نیست ...
منظورم به بعضی فرصت طلباس ...
آشوبکار دنبال بازار آشفته س.

اگه اسلام مذهب زده باشه پس وای به حال بقیه ادیان و لامذهبان!!!!
 

m.abedi1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان خواهشی که ازتون دارم تحلیلوبخونید.متشکرم
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
واکنش وزیر کشور به جنجال درباره لغو کنسرت ها

واکنش وزیر کشور به جنجال درباره لغو کنسرت ها

بهتر است ابتدا وزارت ارشاد و استانداری ها با هم هماهنگی کنند که این مشکل پیش نیاد.....به هر حال این وسط مردم از بی برنامه گی ها لطمه میبینن
ضمن اینکه این موضوع لغو یک بازی رسانه ای است ظاهرا .......وزیر کشور در این باره گفتند




 

Similar threads

بالا