الیاف Ptfe (تفلون)

M.Deylamian

مدیر بازنشسته
پلی تترا فلورواتیلین (تفلون)

PTFE ماده ای است که در ابتدا از ان برای صنعت پلاستیک استفاده می شد و بعد ها به عنوان الیاف پلیمری از ان برای صنعت نساجی استفاده می شد و بعد ها به عنوان الیاف پلیمری مورد توجه قرار گرفت.

تترافلور اتیلین دارای ترکیب CF2=CF2است. از ان جایی که اتم های فلئور هیچ میل ترکیبی به هم ندارند زنجیر پلیمری به طرز فوق العاده ای بهم نزدیک
است .
منظم بودن مولکول ها درمحور طولی الیاف باعث شده که نیروی واندروالس ایجاد شود.با وجود اینکه این نیروها زیاد قوی نیستند ٬ اما کثرت انها سبب بالارفتن دمای ذوب تفلون می شود .و مولکول ها فاقد نیروهای قطبی هستند که در نایلون و
پلی استر و دیگر الیاف طبیعی وجود دارند.

خصوصیات تفلون

a) استحکام کششی تفلون 5/1 گرم بر دنیر و ازدیاد طول تا حد پارگی ان در حدود 13 % است.

b) جذب اب معادل ان صفر است .
از این رو در شرایط خشک و خیس یکسان است.مقاومت خوبی در برابر حرارت دارد و در حرارت 310 درجه سانتی گراد هنوز دارای مقاومت 1/0 گرم بر دنیر است.

c) تجزیه الیاف در دمای 405 درجه سانتی گراد صورت می گیرد.چگالی ان 3/2 است.بدون جذب رطوبت

d) رنگ نخ ایجاد شده خرمایی است.(برای همین سفید گری ان در اسید سولفوریک غلیظ (در حالت جوش )انجام میشود بدون اینکه اسیبی به تفلون وارد شود. )

e) این الیاف از نظر مقاومت در برابر مواد شیمیایی فوق العاده است.قرارگیری الیاف در H2SO4 یا HNO3 غلیظ در حرارت 100 درجه برای مدت 24 ساعت ٬ اثر روی مقاومت ان ندارد .همچنین حلال ها ی الی که در خشک شویی استفاده می شوند ٬ هیچ گونه تاثیری بر الیاف ندارند .
 

پیوست ها

  • capture2.jpg
    capture2.jpg
    14.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • capture6.jpg
    capture6.jpg
    33.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

M.Deylamian

مدیر بازنشسته
extra photo

extra photo

 

پیوست ها

  • capture5.jpg
    capture5.jpg
    32.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • capture0.jpg
    capture0.jpg
    14.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

M.Deylamian

مدیر بازنشسته
از کاربرد های لیف PTFE

از کاربرد های لیف PTFE

در تاپیک های قبلی در ارتباط با الیاف PTFE توضیح داده شد ٬ با توجه به کاربرد و مقاومت بالای این الیاف نسبت به مواد شیمیایی به یکی دیگر از کاربرد های ان را اشاره می کنم .
*****اسیون یکی از موارد به کار گرفته شده در این زمینه است .عواملی چون مقاومت خوب شیمیایی و حرارتی و قدرت عایق سازی و اصطحکاکی خوب و مناسب در *****ها امری ضروری است . و با توجه خصوصیات ذکر شده الیاف PTFE جهت استفاده مناسب خواهد بود.

از *****های ساخته شده عمدتا جهت *****اسیون گاز های داغ خروجی از کوره های پخت٬ نیروگاه ها و سایر صنایع سنگین استفاده می شود. الیاف PTFE غالبا به صورت منقطع (استیپل) و با سطح مقطع های نامنظم تولید می شوند و بهمین دلیل راندمان *****اسیون انها زیاد می باشد.

برخی از خصوصیات الیاف PTFE:

از جمله خصوصیات این الیاف این است که در اثر قرار گیری هیدروکربنهای فلورینه شده منبسط و متورم و در اثر قرار گیری در مجاورت فلزات قلیایی مذاب تخریب می شود٬ این پلیمر در حالت بلوری دارای دمای ذوبی در حدود 327 درجه سانتی گراد تا دمای 260 درجه سانتی گراد پایدار است و می تواند پایداری خود را برای مدت کوتاهی در دمای 300 درجه سانتی گراد نیز حفظ کند.

اتش پذیری :

قابلیت خود خاموش کنندگی اتش در مواد مختلف هنگامی که می خواهیم از انها در شاریط بسیار سخت شیمیایی و یا دمای بسیار بالا استفاده نماییم بسیار مهم است لذا از پارامتری به نام پارامتر LOI یا شاخص اکسیژن محدود کننده استفاده شود.این میزان برای الیاف PTFE 95 % است .یعنی جهت روشن شدن اتش و باقی ماندن اتش نیاز به 95% اکسیژن داریم که مقدار بسیار زیادی است.

تخریب زیست محیطی :

این پلیمر از پایداری زیست محیطی بسیار بالایی برخوردار است٬ همچنین این پلیمر در مقابل اشعه ماورا بنفش 100% پایدار بوده و لثری از تخریب در ان دیده نمی شود.

ضریب فرسایش پایین :

با توجه به اینکه PTFE دارای کمترین ضریب اصطحکاک در بین مواد جامد است میزان فرسایش اصطحکاکی ان نیز کم است .بهمین دلیل جداشدن گردو غبار از الیاف و *****های ساخته شده از ان بسیار ناچیز خواهد بود .از این جهت در مصارفی که نیاز به ضریب اصطحکاک پایینی از جمله بلبرینگ ها و ظوف نچسب داریم استفاده می نماییم .

دفع اب و قابلیت شستشو :

PTFE از قابلیت جذب اب برخوردار نیست و میتوان به راحتی در دماهای بسیار بالا و به همراه شوینده های قوی عملیات مورد شستشو قرار داد.سطح الیاف ساخته شده از این پلیمر اب٬چرم و یا سایر الاینده ها را از خود دفع می کند و بهمین دلیل الیاف PTFE از خاصیت ضد چرک بسیار خوبی برخوردار هستند.

پوشش سطحی ***** ها با فلئوروپلیمرها :

امروزه در بسیاری از ***** هایی که به صورت تجاری به بازار عرضه می شوند جهت افزایش راندمان *****اسیون از فرایند پوشش دهی سطحی استفاده شده است. این کار علاوه بر بالا بردن راندمان *****اسیون موجب کاهش فرسایش و ایجاد گرد و غبار توسط خود ***** می شود .
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
تفلون چگونه شناخته شد؟
تفلون از پليمر شدن راديكالي تترا فلوئورو اتيلن تشكيل مي شود.داستان كشف آن حكايت جالبي از كشف هاي تصادفي در شيمي است كه نخستين بار در آزمايشگاه تحقيقاتي شركت دوپان روي داده است.در ان زمان با اين كه تترافلوئورواتيلنسنتز شده بود,ولي كوشش براي پليمر كردن ان ناموفق بود.از آنجايي كه اين تركيب گازي دردر يك سيلندر كوچك نگهداري مي شد,پس از مدتي كه براي اجراي آزمايش ديگري به اين ماده نياز شد,با باز شدن شير سيلندر هيچ گازي از ان بيرون نيامد.فرد آزمايشگاه براي رد اين فرضيه كه "گاز از ظرف نشت كرده است."يسلندر را با ترازو كشيد و مجموع جرم سيلندر و گاز را با با مجموع جرم سيلندر و گازي كه در ابتدا در آن بوده,مقايسه كرد.يكسان بودن اين مقادير آشكار كرد كه گاز تترافلورئوراتيلن بايد به فراورده ديگري تبديل شده باشد.كنجكاوي اين شيميدان سبب شد تا وي سيلندر را ببرد و پي به وجود ماده جامدپليمري در درون سيلندر ببرد.پليمري كه او پيدا كرد خواص جالبي داشت و همين انگيزه اي براي تلاش هاي بعدي شد.نتيجه اين كوشش ها سرانجام به روشي باي تهيه اين پليمر منتهي شد.تفلون به دليل داشتن ساختاري خطي و بدون پيچيدگي فضا شيميايي,دماي ذوب بالايي (327 ) دارد.تفلون,پليمري انحلال ناپذير و از نظر شيميايي بسيار بي اثر است.ازتفلون براي ساختن سوپاپ ها و پوشش هاي مقاوم در برابر مواد شيميايي استفاده مي شود و به دليل خواص نچسب و مقاومت گرمايي بالايي كه دارد,كاربرد وسيعي در پوشش دادن به ظروف پخت و پز يافته است.
 

Similar threads

بالا