از حشرات سازنده ی نوش و زننده ی نیش بپرسید

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
زنبورعسل با قدمتی بیش از ۱۵۰ میلیون سال یکی از مهمترین جانورانی است که انسان با آن سروکار دارد. این حشره طی سالیان متمادی به تکامل رسیده و توانسته خود را در زمره پیچیده ترین مخلوقات جای دهد . کهن ترین اثر از زنبورداری مربوط به ۱۲۰۰۰ سال پیش در غاری در اسپانیا پیداشده . هخامنشیان در ۴۶۰ سال قبل میلاد بصورت تفننی و حرفه ای به زنبورداری مشغول بودند
موم :
موم ماده ای است غیر قابل هضم برای انسان که ساختمان آن ازترکیب اسید های چرب با الکل تشکیل شده است .برای تولید ۱ کیلوگرم موم زنبور ها باید ۱۲ کیلو عسل بخورند .موم در صنایع آرایشی - تولید برگه موم - شمع های بدون دود و اشک و غیره کاربرد دارد . بطور کلی از هر ۱۰ قاب بافته شده در کندو ۲۵۰ گرم موم خالص میتوان بدست آورد.

بره موم :
این ماده ترکیبی است از صمغ درختان که زنبور ها از آن بعنوان ضد عفونی کننده ودرز گیر استفاده می کنند .بره موم همان نقشی را دارد که آنتی بیوتیک ها در زندگی ما دارند . همچنین در روسیه و اروپای شرقی از آن بعنوان بیحس کننده موضعی استفاده می کنند .در قدیم ویلنیست های ایتالیایی از آن بعنوان براق کننده ی ساز وکلوفون استفاده می کردد . این محصول بویی زیاد و طعمی تند دارد .

 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
بعضی اوقات هم در اثر کنترل نکردن مرتب زنبوردار در فصل بهار بچه های طبیعی از کلنی مادر جدا میشه و اگر به موقع دیده نشه و در کندو های خالی جای داده نشه در تنه های درختان یا شکاف کوه ها لانه میسازه .این که دیده میشه عسل از داخل صخره ها بیرون میاد ناشی از همون داستانه:w14::w18:
حمیدرضا جان من اصلا متوجه نمیشم:redface:
بچه های طبیعی یعنی چی؟چجوری جدا میشن؟
:w05:

خواهش میشه امیدوارم این اطلاعات برای همه ی دوستان سودمند باشه
کندو به طور کلی به لانه زنبور گفته میشه که میتونه تنه ی درخت باشه یا سبد بافته شده .مثل شکل سنتی زنبورداری در ایران یا میتونه شکل مدرن اون باشه که استاندارد اروپا هست و به نام کندوی 10 قاب متحرک لانگستروت خوانده میشه.
الان در ایران کندوها همگی مدرن شده و کسی کندوی تنه درختی نگه داری نمیکنه چون بازده اقتصادی نداره.کلا صنعت زنبورداری به مدد همین کندوهای مدرن تونسته پیشرفت و گسترش پیدا کنه.چون امکان جابجای راحت و همچنین بازدید کندو ها وجود داره که در شکل سنتی اون امکان پذیر نبود
:w27::w27::w27:
میشه عکس از قسمتهای مختلف یه کندو بزاری؟
اقامت زنبور عسل در این کندوها دلیل اهلی بودنشون نیست بلکه به خاطر راحت بودن شرایط زندگیشون این کندوها رو قبول کردن.همین نیش زدن زنبور دلیل اهلی نبودنش هست..بعضی اوقات هم شرایط محیط باعث میشه که زنبور ها فرار میکنن و از کندوهای خودشون ناپدید میشن مثل شرایطی که در انگلستان اخیرا پیش اومد که در نتیجه تداخل امواج موبایل با رادار زنبورها بود که باعث شد زنبور های عسل راهشونو گم کنن.
البته امواج در محیط های زندگی ما انقدر زیاد شده که ادم ها هم راهشونو گم میکنن چه برسه به زنبور ها:w07:
:w16::w16::w16::w16:
مراحل ساخت موم هم به این شکله که موم در زنبور عسل توسط غده های موم ساز که در سطح زیری شکم زنبور هستند در سنین 13 روزگی تا 18 روزگی در زنبور کارگر جوان به شکل پولک ساخته میشه و تنها در فصولی که شهد یا عسل فراوانی وجود داشته باشه این کارو انجام میدن.به طور کلی هر 10 تا 12 کیلو عسل که توسط زنبور ها مصرف بشه .تبدیل به 1 کیلو موم طبیعی میشه.بعد از تشکیل پولک های موم زنبور اون ها رو از بدنش جدا میکنه و توسط ارواره هاش و بزاق دهانش نرم میکنه و به عنوان مصالح ساختمانی کندو به کار میره
من فکر میکردم زنبور شهد گیاهان رو میخوره ... حالا نگو همون عسل خودشو که درست کرده میخوره:w20:
:w10:
بره موم :
این ماده ترکیبی است از صمغ درختان که زنبور ها از آن بعنوان ضد عفونی کننده ودرز گیر استفاده می کنند .بره موم همان نقشی را دارد که آنتی بیوتیک ها در زندگی ما دارند . همچنین در روسیه و اروپای شرقی از آن بعنوان بی حس کننده موضعی استفاده می کنند .در قدیم ویلنیست های ایتالیایی از آن بعنوان براق کننده ی ساز وکلوفون استفاده می کردد . این محصول بویی زیاد و طعمی تند دارد .

:w27::w27::w27:
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
وقتی بهار میشه.ملکه به فکر ازدیاد نسل میفته و تخمگذاری خودشو افزایش میده و در نتیجه زنبور های کارگر و نر زیادی تولید میکنه تا حدی که تنگی جا در کندو به وجود میاد.در اون موقع زنبور های کارگر به دستور ملکه تعدادی سلول ملکه به وجود میارن و ملکه داخل سلول ها تخم میذاره و اگر جلوی این کارشون گرفته نشه ملکه های جدید به وجود میان که چند روز قبال از دنیا اومدن ملکه جدید.ملکه ی قدیمیبه همراه عده ای زنبور کارگر در یک روز آفتابی کندو رو برای همیشه ترک میکنن و معمولا از شاخه ی درخت آویزان میشن
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
در این حالت اگر زنبور دار متوجه این اتفاق بشه این دسته زنبور که اصطلاحا بچه نامیده میشه دوباره میگیره و نگه میداره وگر نه نهایتا تا غروب اثری از آثار بچه نمیبینه و دسته زنبور آشیانه ای برای خودش پیدا میکنه و مستقر میشه.
کندویی که ازش بیرون اومدن نیز به زودی صاحب ملکه جدیدی میشه
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
زنبورها هنگام بروز بیماری از وز وز کردن می افتند
گفته "امون مالون" زیست شناس تکامی از دانشگاه "لیسستر"، زنبورهای عسل زمانی که سیستم ایمنی بدنشان فعال می شود، دچار مشکلات حافظه نیز می شوند. این یافته ها می تواند به بهبود تلاش ها برای نجات جمعیت روبه کاهش زنبورها کمک کند. مالون گفت، زنبورها نیز مانند انسان ها مریض می شوند و ظرف چند روز پس از آنکه دستگاه ایمنی بدن جانور به مبارزه با ویروس یا انگل پرداخت بهبود می یابند.




موم زنبور عسل و نحوه استخراج آن
زنبورهاي كارگر هشت غده موم ساز دارند كه در قسمت دروني حلقه هاي شكمي در بخش 4 تا 7 شكمي جا گرفته اند. اندازه هاي اين غده هاي موم به سن كارگر بستگي دارد. غدد مزبور در سن تقريبا 12 روزگي زنبور در بزرگترين اندازه خود هستند كه از روز 18، 19 تا آخر زنبور حالت نزولي طي مي كند.
در طي اين دوره، زنبور پولك هاي مومي ساخته شده توسط غدد را با استفاده از فك و آرواره خود جويده و در آن واحد ترشحات براقي خود را جهت نرم كردن موم به آن اضافه مي كنند. وقتي كه موم به آن اضافه مي كنند. وقتي كه موم به خوبي خمير شد به روي شان عسل در ساختمان زيري ذخيره مي شود و يا از آن جهت چسباندن سلول هاي عسل استفاده مي كنند.


 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان بذارید یه مطلب مهم راجع به شناخت عسل بهتون بگم;)
اگر عسلس خریدین و دیدین توش ذرات زرد یا سیاه یا قهوه ای رنگه دلیل طبیعی بودنشه
به عسلی که اینطور باشه عسل خام میگن چون به صورت صنعتی صاف نشده و حرارت ندیده در نتیجه سطح مواد زنده عسل از قبیل انزیم ها و ویتامینهاش بسیار بالاست و اون ذراتی هم که میبینید ذرات موم و گرده هستند که جون حرارت ندیدن به همون صورت باقی موندن:w30:
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
دوستان بذارید یه مطلب مهم راجع به شناخت عسل بهتون بگم;)
اگر عسلس خریدین و دیدین توش ذرات زرد یا سیاه یا قهوه ای رنگه دلیل طبیعی بودنشه
به عسلی که اینطور باشه عسل خام میگن چون به صورت صنعتی صاف نشده و حرارت ندیده در نتیجه سطح مواد زنده عسل از قبیل انزیم ها و ویتامینهاش بسیار بالاست و اون ذراتی هم که میبینید ذرات موم و گرده هستند که جون حرارت ندیدن به همون صورت باقی موندن:w30:

اينو خوب اومدي حميد رضا جان چون من خيلي ديدم كسايي كه اين ذراتو كه مي ديدن ميگفتن اين شكرك مال عسل طبيعي نيست حالا يكي بياد حاليشون كنه
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
اينو خوب اومدي حميد رضا جان چون من خيلي ديدم كسايي كه اين ذراتو كه مي ديدن ميگفتن اين شكرك مال عسل طبيعي نيست حالا يكي بياد حاليشون كنه

نه این که میگم با شکرک یا رس یا کریستاله شدن فرق داره اینا ذرات موم و گرده هستند
رس یا شکرک هم که خودت میدونی خاصیت عسل طبیعیه
چون که غنی از انزیم هست انزیمی به نام دکستراز گلوکز یا دکستروز رو به خودش جذب میکنه و تشکیل بلور میده از این طریق غلظت عسل زیاد میشه و اب موجود در اون به گوشه ای رانده میشه که به مرور تشکیل یک بلور یک پارچه میده و سال ها میتونه خواص خودشو حفظ کنه
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
این زنبور در حال تغذیه از شهد گلها هست که در همین حین شهد به بدن حشره میچسبه و به گیاه بعدی میره برای تغذیه و عمل گرده افشانی هم انجام میده.
(آفت و بیماری هم ممکنه به این صورت از یه گیاه به گیاه دیگه منتقل بشه)
 
آخرین ویرایش:

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
این زنبور در حال تغذیه از شهد گلها هست که در همین حین شهد به بدن حشره میچسبه و به گیاه بعدی میره برای تغذیه و عمل گرده افشانی هم انجام میده.
(آفت و بیماری هم ممکنه به این صورت از یه گیاه به گیاه دیگه منتقل بشه)

افسون جان ممنون که جواب داری.این ذرات ریز زرد رنگ گرده ی گل هستند که عمل گرده افشانی زنبور رو به بهترین شکلی در این عکس میشه دید.چون که شهد گلها از طریق خرطوم زنبور مستقیما وارد معده یا همون کیسه ی عسل میشه ولی گرده ها به تنش میچسبه که بعد از اون بوسیله ی دستهاش اونا رو جمع میکنه و داخل سبد گرده که در پای عقبش هست قرار میده و به کندو منتقل میکنه
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز


حمیدرضا جان همون کیسه هایی که گفتی پشت پای غقبی زبنور هست و دانه های گرده رو توش جمع می کنه ( در واقع پروتئین لازم را برای زنبور تامین میکنه )
همین قسمت های زردی هست که پشت پای زنبور پیداست؟

:gol::gol::gol::gol::gol:
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز


این قسمت صورتی میشه معده زنبور که شهدی رو که از گیاهان می مکه میره توش
بعد چی میشه میشه عسل غلیظ؟
:w20:
حمیدرضا عزیز یه بار یه اشاره ایی کردی
اما
لطفا کم واضح تر توضیحی میدی؟
شرمنده اذیتت میکنم:redface:

برای تلافی زحماتت چندتا زنبور میندازم رو فرهاد
از زنبورای خودشون
خوبه؟
:w07:
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز


این قسمت صورتی میشه معده زنبور که شهدی رو که از گیاهان می مکه میره توش
بعد چی میشه میشه عسل غلیظ؟
:w20:
حمیدرضا عزیز یه بار یه اشاره ایی کردی
اما
لطفا کم واضح تر توضیحی میدی؟
شرمنده اذیتت میکنم:redface:

برای تلافی زحماتت چندتا زنبور میندازم رو فرهاد
از زنبورای خودشون
خوبه؟
:w07:

خواهش میکنم جای خوشحالیه که علاقه نشون میدی;)
بعد از اینکه شهد گل توسط زنبور کارگر مکیده شد. به کندو بر میگرده و شهد رو از معده به داخل شان ها منتقل میکنه.
در هنگام شب که زنبور نمیتونه به صحرا بره (به خاطر نبودن نور خورشید).شروع میکنه به مکیدن دوباره ی شهد داخل شانها و با انزیمهای معده مخلوط میکنه.سپس شهد رو بر میگردونه به ابتدای خرطومش و اونو با دست ها و شاخکهای خودش ورز میده و از اون جایی که حرارت کندو در فصل گرم که عسل تولید میشه 35 درجه هست.در نتیجه هر بار که این اعمال تکرار میشه عسل غلیظ و غلیظ تر میشه تا جایی که رطوبت شهد رو از 50% به 15 %میرسونه.اون موقع عسل آماده شده و زنبور عسل کامل و رسیده رو با یک ورقه ی نازک موم میپوشونه که به موقع ازش استفاده کنه:w21::w21:
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
میگم از شهد رو دوبار از طریق خرطومش میاره بیرون؟

یا
از طریق مخرجش؟​

خوب شد پرسیدی داشت یادم میرفت
نه شهد رو دوباره از طریق خرطومش بیرون میاره و این تصور که در ذهن مردم هست که عسل همون مدفوع زنبوره که از مخرجش میاد بیرون غلطه.
در واقع مدفوع زنبور در کیسه ی مدفوع در انتهای روده یا رکتوم ذخیره میشه و وقتی کیسه پر شد زنبور میره بیرون کندو و خالی میکنه
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
حمیدرضا جان این شکل رو با زبان ساده و زیبای خودت توضیح میدی؟:redface:


ممنون
:gol::gol::gol:

اول بگو این عکسارو از کجا میاری؟؟؟:w08:
این چرخه ی زندگی زنبور رو نشون میده تا مرحله ی خروج از سلول
1 -ملکه در حال تخمگذاری رو نشون میده
2-زنبور کارگر داره لارو ها رو تغذیه میکنه
3-لارو به حداکثر رشد رسیده و کارگر سر سلول رو با موم میپوشونه
4-لارو تبدیل به شفیره میشه
5-زنبور بالغ سر سلول رو میبره و بیرون میاد;)
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
حمیدرضا در مورد این صحنه چی داری بگی

دعواست؟
اصلا اینا کی هستن؟
به نظرت چشون شده؟

این زنبور زرد یا وحشیه که زنبور عسل نگهبان داره از دهنه ی کندو دورسش میکنه احتمالا نیش زده و کشته این زنبورو زنبور عسل میتونه با این نوع زنبور زرد مبارزه کنه
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
بالا