ادويه

koochooloo_m

عضو جدید
ادويه را بخشي از يك گياه معطر تعريف مي كنند
كه مي تواند تنه درخت(دارچين)،ميوه، دانه (جوزهندي)وگل باشد و به صورت درسته ،خرد يا پودر شده براي رنگ،عطر و طعم بخشيدن به غذا مورد استفاده قرار مي گيرد. ادويه هاي معطر علاوه بر اينكه مقدار كمي ويتامين ،املاح و فيبر به غذا اضافه مي كنند حاوي آنتي اكسيدان هايي هستند كه عوامل تخريب كننده سلول ها يعني راديكال هاي آزاد را خنثي كرده و سطح سلامتي را ارتقا مي دهند.
 

koochooloo_m

عضو جدید
دارچين نوعي ادويه خوشبوست كه داراي طعم تند و شيرين است.اين ادويه به علت خاصيت نگهدارندگي كه براي گوشت دارد با ارزش مي باشد،كه اين خاصيت به علت حضور فنول هايي است كه بازدارنده باكتري هاي مسئول فساد مي باشند.
آروماي قوي دارچين همچنين بوي گنديدگي گوشت هاي كهنه را مي پوشاند.
علاوه بر اين دارچين داراي فعاليت بازدارندگي زيادي عليه ميكروارگانيسم ها مي باشد.
 

koochooloo_m

عضو جدید
دانه گشنيز به عنوان يك ادويه مهم در كشورهاي مالزي و هند محسوب مي شود.اين ادويه داراي عطر و طعم ملايم شيرين و شبيه گل رز است. در آلمان و جنوب آفريقا از آن در توليد سوسيس استفاده مي نمايند.
گشنيز به علت آروماي شيرين و شبيه گل آن مي توان به عنوان جايگزين زيره سبز در بعضي فراورده هاي گوشتي مورد استفاده قرار گيرد.
 

koochooloo_m

عضو جدید
خردل داراي طعم كمي تند مي باشد،در حاليكه خردل آسيايي طعم بسيار تندي مي باشد.آليل ايزوتيوسيونات تركيبي است كه به خردل آسيايي عطر و طعم تند وتيز و دبش داده است.
 

koochooloo_m

عضو جدید
رازيانه داراي طعم شيرين و شبيه شيرين بيان مي باشد.
به علت اين طعم رازيانه از آن در سوسيس ايتاليايي،پپروني و ديگر گوشت هاي با طعم ايتاليايي مورد استفاده است.
 

koochooloo_m

عضو جدید
زيره داراي يك عطر وطعم كمي تند و متمايز مي باشد .از زيره در محصولات گوشتي و در تركيب پودر كاري نيز استفاده مي كنند.
 

koochooloo_m

عضو جدید
سير داراي يك عطر وطعم متمايز و تندي مي باشد. سير باعث طعم دلچسبي در سوسيس لهستاني شده است.
قابل ذكر است كه سير مي تواند يك نگهدارنده مؤثر گوشت براي جلوگيري از فساد باكتريايي باشد.
 

koochooloo_m

عضو جدید
جوز داراي يك طعم شيرين و تندي مي باشد.جوزهندي يك ادويه پخت ملايم مي باشد و درسوسيس ها ،گوشت ها ،سوپ و نگهدارنده ها استفاده مي گردد.
در جهان عرب و در شمال هند جوز هندي يك طعم لذيذ در غذاهاي گوشتي مي باشد. صرف‌نظر از نقش جوز هندي به‌عنوان ادويه در غذا، اين دانه خواص غذايي و درماني بسياري نيز دارد؛ جوز هندي منبع خوبي از ويتامين‌ها، املاح معدني، اسيدهاي آمينه، روي، آهن،‌ مس، كلسيم،‌ ژرمانيوم، فلاونوئيدها و بسياري مواد مفيد ديگر است.
 

koochooloo_m

عضو جدید
اين ادويه داراي يك طعم گرم و سوزاننده است.داراي يك خاصيت آنتي باكتريايي و آنتي اكسيداني است. از اين ادويه به علت طعم تند و احساس دهاني گرم آن در بسياري از فرآورده هاي گوشتي مانند سوسيس ،كالباس و.. مورد استفاده قرار مي دهند .
 

koochooloo_m

عضو جدید
فلفل سفيد تندي طعمش كمتر از فلفل سياه مي باشد ، موارد استفاده از آن شبيه به فلفل سياه مي باشد ولي بعضي از خصوصيات آن را ندارد.
دليل اصلي استفاده از اين فلفل قابليت نگهداري رنگ روشن فرآورده هاي ما مي باشد.
 

koochooloo_m

عضو جدید
فلفل قرمز داراي يك طعم تند و كمي گرم مي باشد ،البته در جلوي دهان مشخص نمي شود و گرماي آن در گلو مشخص مي گردد.
از اين نوع فلفل هم در سياري از فرآورده هاي گوشتي براي ايجاد طعم تند و دلخواه استفاده مي نمايند،و مقدار كمي از آن مي تواند طعم زيادي را ايجاد نمايد.
 

momo_lavish

عضو جدید
ادويه جات و افزايش طول عمر

ادويه جات و افزايش طول عمر

اگر غـذای فلفل دار و تند می خـورید، بـیـشتر عمر خواهید
کـرد. امـروزه، تـحـقـیـقات نـشـان مـــی دهد کسـانـی کــه
غـذاهــای فلفل دار با سسهای تند را در برنامه غذاییشان
جــا می دهند، سالم تر و طولانی تر از افرادی که غذاهای
تند نمی خورند زندگی خواهند کرد.

پـس بـه راهـتـان ادامـه بـدهیــد، مـقدار بیــشتری فلفل به
تخم مرغتان اضافه کنید و مقداری گالينا بلانكا روی استيك
بریزید. با اینکار زندگیتان را طولانی تر خواهید کرد.


تاریخچه انواع فلفل ها
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فرهنگ های بسیاری در سرتاسر جهان در طول سال ها از ادویه ها و سس های تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده اند. فلفل و ادویه های تند و سایر ادویه جات در ابتدا در تمدن های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می شد. امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار می گیرند. متداول ترین نوع فلفل که در سر تا سر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوب ترین ادویه به حساب می آید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی 1000 سال قبل از میلاد مسیح در قرن 15 و 16 استفاده می شد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفل های ادویه دار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند.
اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگ ترین تولید کننده های فلفل قرمز دز جهان هستند و محصولاتشان را به همه ی نقاط صادر می کنند. امروزه، یافتن این نوع فلفل ها و سایر ادویه جات تند کار بسیار ساده ای است. در هر سوپر مارکتی یافت می شود.
چرا ادویه جات تند سلامتی بخش هستند؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تمام فایده ها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل های تند در کپسای سین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسای سین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگي و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
کپسای سین ابتدا درد را کمی تحریک می کند اما بعد شدت آن را کاهش می دهد. به این دلیل معمولاً از کپسای سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای درد های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی های پوستي خاص استفاده می شود. اما فلفل ها تنها مواد تند مزه ای نیستند که سلامتی شما را بالا می برند.
زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سس های تند و کاری ها است و اولین بار در غذاهای خاور میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایده ها از خود نشان داده است.
ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری آلزایمر نشان داده است و می تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که در فرهنگ هایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویه جات استفاده می کنند، بیماری های سرطانی و حملات قلبی و انسداد جريان خون کمتر اتفاق می افتد.
غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
گفته ميشود که فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می شود. باید بگوییم که به جز تنگی نفس، از بيشتر ادویه جات و سس های تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی ها استفاده می شود. رژیم های غذایی که در آن ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل های حاوی کپسای سین و بسیاری ادویه های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده می شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می برد و ممکن است از خیلی بیماری های جدی و خطرناک جلوگیری کند.
فواید سلامتی زردچوبه و فلفل قرمز
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ


  • کاهش فشار خون و کلسترول
  • کاهش سردرد ها و حملات میگرنی
  • افزایش سلامت قلبی و گردش خون
  • افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن
  • کاهش ابتلا به سرماخوردگی، تب و سایر مشکلات تنفسی
  • افزایش تولید اندروفین و در نتیجه کاهش افسردگی
  • جلوگیری از تورم مفاص
  • فایده های تغذیه ای (فلفل ها و ادویه جات تند دارای ویتامین های A، C، بتا-کاروتین و سایر آنتی اکسیدان ها می باشد.)
  • بهتر کردن عملکرد دستگاه گوارش

به زندگیتان ادویه بزنید
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انواع مختلفی از مواد تند و ادویه دار وجود دارند که شما می توانید در رژیم های غذاییتان از آن ها استفاده کنید و از فواید آن ها بهره مند شوید. فلفل قرمز تند و زردچوبه غالباً در غذاهای آمریکای لاتین، تایلند، چین، ژاپن، خاورمیانه و افریقا استفاده می شود. بنابراین، حتی اگر علاقه ای به آشپزی کردن ندارید، می توانید در رستوران ها غذاهای فلفل و ادویه دار صرف کنید.

مواردی که در زیر می آوریم نمونه هایی متداول از مواد تندی هستند که شما می توانید از آن ها در برنامه غذایی روزانه تان استفاده کنید:

  • فلفل قرمزها یا شیلی پِپِر: که شامل فلفل های سبز و قرمز، فلفل هابانرو، فلفل هالپانو، فلفل پوبلانو، فلفل سرانو و فلفل های آناهایم و مجارستانی می باشد.
  • .فلفل هندی: فلفل هایی قرمز رنگ که از کایِِنه به دست می آید
  • سس تاباسکو: یا سس فلفل قرمز که سسی است تند که از فلفل قرمز کوبیده شده همراه با نمک و سرکه تهیه می شود.
  • کاری: مخلوطی از ادویه هایی که حاوی زردچوبه تند نیز می باشد. به شکل پودری و سس موجود است.
  • اسریراکا: سس فلفل تند که غالباً در رستوران های آسیایی یافت می شود.
  • واسابی: نوعی ترب کوهی ژاپنی.
  • سس پِری پِری: سسی متعلق به افریقای جنوبی است که از فلفل پری پری ساخته می شود.
زندگی همراه با ادویه جات تند
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

راه های بسیاری وجود دارد که شما بتوانید غذاهایتان را تند و تیز تر کنید. بگذارید که کمی تخیلتان کار کند و شما را در این زمینه راهنمایی کند. از همه این ها گذشته، آمیختن سس ها و فلفل های تند و سالم به غذاهایتان سلامت عمومی بدنتان را بالا برده و خطر ابتلا به بیماری ها را از شما دور می کند.
در ضمن ادویه دار کردن غذاهایتان نه تنها باعث بالا بردن سلامتیتان می شود، بلکه غذاهای شما را خوشمزه تر هم می کند. در زیر به راه های ادویه دار کردن غذاهایتان اشاره می کنیم.

  • مقداری فلفل کاینه به سس باربکیو مصرفیتان اضافه کنید تا غذاهای گوشتیتان انرژی بیشتری به شما بدهد. کاینه ماده ای بی بو اما بسیار پر نیرو است.
  • مقداری واســابی به گواکامولی (سس ساخته شده از آوکادوی له شده و ادویه جات که چـــاشنـی ســـــالاد است) اضافه کنید تا سس تندی برای خوردن چیپس تردیلا به دست آورید.
  • اندازه ی یک قاشق غذاخوری پودر کاری به سس مایـونـزتـان بزنید تا کمی قوت به ساندویچتان بدهد.

زندگی را ادویه دار کنید
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
داشتن یک برنامه غذایی سالم به معنی این نیست که خود را فقط محدود به خوردن اسفناج و سبزیجات کنید. اما قبل از اینکه بخواهید سس تاباسکو به صبحانه تان بزنید، به خاطر داشته باشید که همه ی مواد غذایی، چه سالم و چه ناسالم، زمانی برای بدن شما مفید خواهند بود که از روی اعتدال استفاده شوند. ولی اگر همچنان دوست ندارید که غذاهایتان را تند مصرف کنید و به زحمت بیفتید، ما دیگر نمی توانیم کاری برایتان بکنیم.
منبع: نشریه محبوب

 
بالا