اخبار مهندسی معدن

مهرناز*

عضو جدید
واردات بيش از 15 ميليون تن فولاد
عضو کميسيون صنايع و معادن گفت: با توجه به وجود مواد اوليه فولاد در کشور و نياز کشور که چيزي حدود 26 يا 27 ميليون تن است اما تنها 10 تا 12 تن از سهم ما در داخل کشور توليد مي شود
به گزارش معدن نيوز رمضانعلي سبحاني فر گفت با وجود مواد اوليه اي که بيش از اندازه نياز در کشور وجود دارد باز هم ساليانه بيش از 14 - 15 ميليون تن فولاد به کشور وارد مي شود.
وي در ادامه گفت: واردات در اين بخش ارز از کشور خارج کرده و از طرفي موجب عدم اشتغال زاييي مي شود.
 

مهرناز*

عضو جدید
صادرات نيم‌درصدي سنگ توليدي ايران
يک متخصص سنگ‌هاي تزئيني و نما اظهار کرد‌: ايران بيش از دو دهه در بين سه کشور نخست توليد‌کنندگان سنگ‌هاي تزئيني و نما جاي دارد‌، اما در عرصه صادرات حدود نيم‌درصد توليدات را راهي بازارهاي جهاني مي‌کند.
به گزارش معدن نيوز،احسان کاظم پور در حاشيه پنجمين نمايشگاه بين‌المللي سنگ‌، معدن و ماشين‌آلات و تجهيزات مربوطه در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران، به ايرنا گفت‌: آمار منتشرشده نشان مي‌دهد که سال گذشته حدود 15ميليون تن سنگ تزئيني و نما در کشور استخراج شد‌.
وي افزود: ارزش صادرات سنگ تزئيني و نما در سال‌هاي اخير به طور متوسط 200 ميليون دلار گزارش شده و در واقع جايگاه مناسبي در بازار اين بخش نداريم‌.
وزارت صنعت‌،معدن وتجارت به تازگي با انتشار آماري اعلام کرد: سنگ ساختماني 65درصد ذخاير شناخته شده کشور را دربرمي‌گيرد و 19درصد معادن غيرفلزي‌، 11درصد فلزي و پنج‌درصد سنگ تزئيني و نماست‌.
کاظم‌پور تصريح کرد: امروز حدود پنج هزار واحد سنگبري در سطح کشور فعال است که فرسودگي ماشين‌آلات، شرايط تحريم و کمبود منابع بانکي، مانع از نوسازي و بازسازي اين واحد‌ها شده است‌.
اين عضو انجمن سنگ معتقد است: تعيين عوارض 70 درصدي به منظور جلوگيري صادرات سنگ خام در کاهش صدور اين ماده معدني نقش موثر داشته‌، اما امسال با ملغي شدن اين امر، انتظار مي‌رود شرايط تغيير کند‌. وي گفت‌: همواره در بازار‌هاي بين‌المللي رقابت بسيار شديدي وجود دارد و صنعت سنگ‌هاي تزئيني نيز تحت‌تاثير اين شرايط است‌، در عين حال، مسئله تحريم، دشواري‌هاي جدي پيش روي توليد‌کننده و صادرکننده ايراني در عرصه سنگ‌هاي تزئيني و نما پديدار ساخت‌.
اين متخصص سنگ‌هاي تزئيني و نما يادآور شد: آمارها نشان مي‌دهد، در سطح کشور حدود يک‌هزار و 500 معدن سنگ‌هاي تزئيني وجود دارد که دو سوم آنها فعاليت مي‌کنند‌.
براساس گزارش وزارت صنعت‌، معدن و تجارت، سال گذشته از حدود پنج هزار معدن فعال کشور، 390ميليون تن ماده معدني استخراج شد‌.
 

مهرناز*

عضو جدید

در پنج ماهه 2013
توليد فولاد ايران از مرز شش ميليون تن گذشت

انجمن جهاني فولاد از افزايش 3.7 درصدي توليد فولاد خام ايران در ماه مي 2013 خبر داد.
به گزارش معدن نيوز براين اساس توليد فولاد ايران در پنجمين ماه سال جاري ميلادي به يک ميليون و 287 هزار تن رسيد. توليد پنج ماهه فولاد در ايران نيز با کاهش 1.4 درصدي بالغ بر شش ميليون و 77 هزار تن شد. ايران در پنج ماهه نخست 2013 عنوان شانزدهمين فولاد جهان را به خود اختصاص داد.
همچنين براساس گزارش تازه انجمن جهاني فولاد، توليد فولاد خام در 63 کشور جهان در ماه مي سال جاري ميلادي با رشد 2.6 درصدي به 136 ميليون تن رسيد.
توليد فولاد چين در اين ماه با افزايش 7.3 درصدي به 67 ميليون تن رسيد. در ساير نقاط آسيا توليد فولاد ژاپن با رشد 4.3 درصدي بالغ بر 9.6 ميليون تن شد. توليد فولاد کره‌جنوبي هم 7.1 درصد کم شده و به 5.5 ميليون تن رسيد.
در اتحاديه اروپا توليد فولاد در آلمان 1.5 درصد دچار افت شده و به 3.7 ميليون تن رسيد. توليد فولاد ايتاليا 11.1 درصد کاهش يافت و به 2.3 ميليون تن رسيد. توليد فولاد فرانسه با کاهش 3.5 درصدي به 1.4 ميليون تن رسيد. اين در حالي بود که توليد اسپانيا با رشد 4.3 درصدي به رقم 1.4 ميليون تن رسيد. توليد فولاد در ترکيه هم دو درصد کاهش يافت و به سه ميليون تن رسيد.
در روسيه توليد فولاد خام تنها 0.2 درصد رشد نشان داد و به 6.1 ميليون تن رسيد. در عين حال توليد اوکراين با افت 6.5 درصدي به 2.8 ميليون تن رسيد. آمريکا هم با توليد 7.5 ميليون تن فولاد کاهش 4.9 درصدي توليد اين محصول را تجربه کرد. توليد فولاد برزيل هم با افزايش 5.5 درصدي بالغ بر سه ميليون تن شد.
 

مهرناز*

عضو جدید
آگهي پذيره نويسي افزايش سرمايه شرکت ملي صنايع مس ايران
طي اعلاميه اي از سوي هيات مديره شرکت، آگهي پذيره نويسي افزايش سرمايه شرکت ملي صنايع مس ايران منتشر شد.
به گزارش معدن نيوز شرکت ملي صنايع مس ايران در پي اخذ مجوزهاي لازم از مجمع ساليانه و سهامداران در تاريخ 92/3/18 و نيز مجوز شماره 121/224172 مورخ 92/3/18 از سازمان بورس اوراق بهادار قصد دارد ضمن طي روال قانوني سرمايه ثبت شده خود را از «17368933800000» ريال به مبلغ «35000000000000» ريال مشتمل بر 35000000000 سهم 1000 ريالي افزايش دهد.
بر اساس اين اعلاميه اين افزايش سرمايه از محل مطالبات و آورده نقدي صورت مي گيرد.
همچنين آدرس اعلامي شرکت جهت ارسال مدارک و مستندات تهران، خيابان بخارست، خيابان چهارم، پلاک 30، طبقه دوم، امور سهام شرکت ملي صنايع مس ايران و شماره فکس 88505633 ذکر شده است.


جهت مطالعه جزئيات اين اعلاميه و پرينت فرم اطلاعات سهامدار تصوير ذيل را ملاحظه فرما ييد.


براي ديدن تصوير در سايز بزرگتر روي آن کليک کنيد.


 

مهرناز*

عضو جدید
[h=2]استخدام فارغ‌التحصیلان رشته‌ی معدن در معادن استان کرمانشاه[/h]
پرتال دانشگاهی به نقل از استاندار کرمانشاه در جلسه‌ی ستاد اجرایی توسعه‌ی بخش معدن استان گفت: فارغ‌التحصیلان رشته معدن در توسعه‌ی بخش معادن استان به‌کارگیری می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کرمانشاه، «حجت‌الله دمیاد» در دومین جلسه‌ی ستاد اجرایی توسعه‌ی بخش معدن استان، با اشاره به این‌که معادن استان کرمانشاه، ظرفیت‌های مستعد و مناسبی در حوزه‌ی اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری دارند، خاطرنشان کرد: مسؤلان ذی‌ربط و دست‌اندرکار در این حوزه باید با برنامه‌ریزی‌های لازم و کاربردی، توسعه‌ی بخش معدن استان را با جدیت پیگیر باشند.
وی با تاکید بر به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان رشته‌ی معدن در بخش معادن استان، تصریح کرد: مسؤلان باید با تلاش هرچه بیشتر از ادامه‌ی خروج فرآورده‌های معدنی خام استان بدون بهره‌گیری صحیح جلوگیری و دست فرصت‌طلبان که مانع اشتغال موثر جوانان این استان می‌شوند را کوتاه کرد.
استاندار کرمانشاه هم‌چنین با اشاره به ارزش افزوده‌ی معادن استان، یادآور شد: این حق مردم استان است که از ظرفیت‌های بخش معدن بهره لازم را برده و سود انتفاعی آن به جیب خود همین مردم ریخته شود.
براساس این گزارش،‌ 224 معدن در سطح استان کرمانشاه وجود دارد که 181 مورد آن فعال است.
 

مهرناز*

عضو جدید
امروز خبری که نظرم رو جلب کرد کشف آتشفشان در قطب جنوب بود.
جریان چرخشی قطب جنوب (ACC) یک جریان اقیانوسی است که در جهت گردش عقربه های ساعت در اطراف کل این قاره حرکت می کند و یک عایق دور این قطب جنوب ایجاد می کند تا آب های اقیانوسی گرم شمالی به آن نرسیده و ورقه یخی حفظ شود.
به مدت چندین دهه دانشمندان گمان می کردند آغاز یک جریان ACC کامل، نقش مهمی را در عصر یخبندان اولیه این قاره در حدود 34 میلیون سال پیش ایفا می کرده است.
اکنون نمونه های سنگی به دست آمده از دریای اسکوتیا در نزدیکی قطب جنوب نشان دهنده بقایای یک قوس آتشفشانی در این منطقه است که در حال حاضر غرق شده و در زمانی حدود قبل از 28 میلیون سال پیش شکل گرفته است. این آتشفشان می توانسته تا کمتر از 12 میلیون سال پیش مانع از شکل گیری جریان چرخشی قطب جنوب (ACC) شده باشد.
اگرچه نمی توان جریان چرخشی قطب جنوب را به آغاز یخبندان اولیه قطب جنوب مرتبط کرد اما می تواند نشان دهنده ورود سیاره زمین به یک وضعیت یخچالی بسیار سردتری باشد.
محققان با استفاده از فناوری چند پرتویی سونار، نقشه عمق سنجی کف دریا را که شبیه نقشه برداری توپوگرافی سطح زمین است تهیه کردند. این گروه به سرپرستی دکتر ایان دالزیل استاد دانشگاه تگزاس در موسسه زمین فیزیک اوستین و استاد علوم زمین دانشکده جکسون بالا آمدگی سطح کف دریا را در دریای اسکوتیای مرکزی شناسایی کردند.
آنها با لایروبی چندین نقطه از کف دریا در نقاط مختلف این برآمدگی، سنگ آتشفشانی و رسوبات ناشی از هوازدگی سنگ های آتشفشانی را کشف کردند.
این نمونه ها از گدازه های طبیعی کف اقیانوس مجزا هستند و از نظر زمین شیمیایی با قوس آتشفشانی جزایر ساوت ساندویچ که در حال حاضر فعالند یکسان هستند. این قوس آتشفشانی در شرق دریای اسکوتیا واقع شده و امروزه یک مانع را برای ACC شکل داده و آن را به سوی شمال منحرف می کند.

محققان با استفاده از شیوه ای موسوم به تعیین تاریخ ایزوتوپی ارگون، دریافتند سن این نمونه ها از 28 میلیون سال تا 12 میلیون سال است.
محققان با اشاره به قوس آتشفشانی کهن ساوت ساندویچ ( ASSA)، این نتایج را به عنوان شواهدی می دانند که یک قوس آتشفشانی کهن در آن زمان و شاید بسیار زودتر در این منطقه فعال بوده است.
 

Similar threads

بالا