+ - + اخبار فیزیک + - +

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92051306735
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۲



بکی از محققان دانشگاه MIT نشان داده که با استفاده از فیزیک کوانتومی، ممکن است بتوان ماشین رمزنگاری ساخت که واقعا غیرقابل‌شکستن است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در طول جنگ‌ جهانی دوم، نازی‌ها از یک ماشین رمزنگاری پیچیده مشهور برای ابلاغ دستورات نظامی استفاده می‌کردند، با این تصور که هیچ فردی قادر به شکستن رمز خارق‌العاده آن نخواهد بود.

سیستمی مانند Enigma شاهکار مهندسی مملو از دنده، چراغ، کلیدها و تخته سیم‌بندی بود.

با این حال، علی‌رغم طراحی هوشمندانه، رمز تولیدشده آن سرانجام توسط رایانه‌ها شکسته می‌شد، زیرا این سیستم به رمزنگاری مکانیکی شبه‌تصادفی متکی بود و تعداد محدودی از الگوهای ممکن را در اختیار داشت.

در خاتمه جنگ، سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا و امریکا پیغام‌های نازی‌ها را رمزگشایی می‌کردند، می‌خواندند و آن را تفسیر می‌کردند.

به گفته «ست لیود»، محقق حاضر در این پروژه، هنگامی که یک استراق‌سمع‌کننده در تلاش برای انجام فرایند اندازه‌گیری است که به وی کمک می‌کند رمز را بشکند، خود عمل اندازه‌گیری، آنچه را که وی به دنبال اندازه‌گرفتن آن است، مختل می‌کند، زیرا در مکانیک کوانتومی هنگامی که فردی در صدد اندازه‌گیری چیزی است، خود این عمل مانع از به سرانجام‌رسیدن تلاش وی می‌شود.

وی بر این باور است که فیزیک کوانتومی فوتونی را که در هر بار شلیک می‌شود، به یک قفل امنیتی تبدیل می‌کند.

لیود معتقد است اثر ناظر (observer effect) اعلام می‌کند که یک فوتون مشاهده‌شده متفاوت از یک فوتون مشاهده‌نشده عمل می‌کند و چنانچه کدی به الگویی از فوتون‌ها متکی باشد، کلید شکستن آن غیرقابل مشاهده خواهد بود.

این امر از تمامی پیغام محافظت می‌کند و مانع از آن می‌شود که نفر سومی مکالمه را استراق‌سمع کند زیرا خود عمل استراق‌سمع، رمز را تغییر می‌دهد.

این فرایند «قفل‌کردن داده کوانتومی» نامیده می‌شود و در بطن ماشین معمایی کوانتوم نظری قرار دارد.

گیرنده مورد نظر پیغام قادر است مخابره را رمزگشایی کند زیرا از پیش دانش اولیه‌ای در خصوص وضعیت کوانتومی پیغام در اختیار دارد.

با این حال، این شیوه یک نقطه ضعف دارد: در صورتی که نفر سوم تفسیرکننده پیغام، از پیش بخش جزئی رمزگشایی‌شده از آن را دریافت کرده باشد (و بنابراین چگونگی اندازه‌گیری پیغام ورودی را در اختیار دارد)، کلیدی که مابقی پیغام را ایمن نگه می‌دارد، می‌تواند شکسته شود و تمامی پیغام رمزگشایی شود.
فکر میکنم علاوه بر این راهی که اینا برای رمزگشایی بیان کردن ابر رایانه های کوانتومی هم بتونن به اطلاعاتش نفوذ کنن (البته فکر کنم اینطور باشه شایدم رو وضعیت کوانتومیش تاثیر بذاره)
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] اندازه‌گیری سردترین دما با دماسنج کوانتومی
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92051407531
دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۱:۱۵



محققان انگلیسی روشی برای اندازه‌گیری دمای نزدیک به صفر مطلق با کمک دماسنج کوانتومی ابداع کردند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برای اندازه گیری دما می‌توان از دماسنج‌های جیوه‌ای معمولی استفاده کرد، اما برای سنجش سردترین ماده در جهان به دماسنج کوانتومی نیاز است.

سردترین ماده جهان چگال بوز- انیشتین (Bose-Einstein condensate)‌ است؛ فاز پنجم ماده در اثر سرد شدن ذرات بوزون تا دمایی بسیار پایین پدید می‌آید که دمایی نزدیک به صفر مطلق (منفی 273.15 درجه سانتیگراد) دارد.

اندازه‌گیری دمای چگال بوز- انیشتین (BEC)‌ نیازمند آزاد کردن آن در محیط است که سنجش دما را غیر ممکن می‌سازد.

محققان دانشگاه ناتینگهام روش جدیدی برای اندازه گیری دمای نزدیک به صفر مطلق بدون نیاز به آزاد کردن BEC ابداع کرده‌اند.

در این روش تعداد کمی از اتم ها به کمک لیزر به دام می افتند؛ این اتم ها باید از انطباق کوانتومی برخوردار بوده و دارای دو حالت متمایز انرژی باشند که تفاوت این دو حالت می تواند برای اندازه گیری دمای BEC مورد استفاده قرار گیرد.

دماسنج کوانتومی می تواند برای سنجش مقدار بسیار کم تشعشعات سیاهچاله ها نیز استفاده شود؛ در این روش تغییرات دمایی در سیاهچاله های مصنوعی تولید شده در آزمایشگاه اندازه گیری می شوند.
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟

جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟

[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92051407514
دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۰:۴۶



زندگی بشر در قرون آینده بشدت تحت تأثیر فناوری‌های پیشرفته از جمله ابر رایانه‌ها و ربات‌های هوشمند خواهد بود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توسعه فناوری‌های مختلف از جمله استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر، توسعه دانش پزشکی، گسترش نفوذ سیستم‌های رایانه‌ای و ربات‌ها در زندگی انسان، مشکلات ناشی از افزایش جمعیت و پدیده گرمایش جهانی از جمله مهمترین عوامل تأثیر گذار بر زندگی بشر در 150 سال آینده محسوب می شوند.

طول عمر

انتظار می رود که طول عمر بشر طی دهه های آینده با توسعه علوم مختلف بویژه دانش پزشکی، شاهد افزایش چشمگیری بوده و انسان آینده بتواند براحتی تا 150 سال عمر کند.

درمان اختلالات ژنتیکی در دوران جنینی، توسعه درمان سرطان و ایدز، روش های نوین ژن درمانی برای بیماری‌های مختلف می‌توانند نوید دهنده عمر طولانی‌تر بشر آینده باشند.


ربات ها

اگر انسان آینده دست کم 150 سال عمر داشته باشد، نباید تا سن 100 سالگی بازنشسته شود!

در حال حاضر ربات ها در بسیاری از مشاغل، جایگزین نیروهای کار انسانی شده‌اند؛ اما در آینده ربات‌ها حضور جدی‌تری در زندگی انسان‌ها خواهند داشت و احتمالا کارفرمایان انسان‌های آینده، ربات‌های هوشمند خواهند بود.


انرژی

در حال حاضر استفاده از انرژی های پاک مانند انرژی خورشید یا باد بسرعت در حال گسترش بوده و اتکا به سوخت های فسیلی با منابع رو به پایان از جمله نفت هر روز کمتر می شوند.

انرژی هسته‌ای نیز علاوه بر تولید حجم عظیمی از انرژی، امکان سفرهای فضایی به مقاصد دور دست را فراهم خواهند کرد.


وضعیت جوی

ادامه روند صعودی تولید دی اکسید کربن، باعث افزایش چشمگیر درجه حرارت در نقاط مختلف جهان خواهد شد و در این شرایط تا یک قرن آینده شاهد 11 درجه افزایش دما خواهیم بود.

ذوب شدن یخچال ها، بالا آمدن آب دریا، وقوع توفان های مختلف و بروز سیل در شهرها از جمله مشکلاتی است که ساکنان آینده زمین با آن مواجه خواهند بود.


مغز انسان

در حال حاضر نمونه‌هایی از رابط کاربری مغز – رایانه وجود دارند که امکان کنترل برخی عملکردها را برای افراد معلول فراهم می‌کنند.

شاید تا یک قرن و نیم آینده تایپ کردن بر روی صفحه کلید به یکی از بیهوده‌ترین شیوه‌های نگارش تبدیل شود و انسان با اتصال مستقیم رایانه به مغز خود، مطالب مورد نظر را براحتی بنویسد؛ همچنین در آینده دسترسی آنی به اینترنت یا نرم‌افزارهای خاص با ایمپلنت های چشمی فراهم خواهد شد.


ابر رایانه

پردازش حجم عظیم داده‌ها با نسل آینده ابر رایانه‌های پر قدرت تسهیل ‌خواهند شد؛ دانشمندان پیش بینی کرده‌اند که ابر رایانه‌ها تا سال 2045 از هوش انسان پیشی خواهند گرفت!


کلونی های فضایی

با روند کنونی افزایش جمعیت ساکنان زمین و منابع محدود موجود در این سیاره، انسان‌های آینده باید در فضا بدنبال یافتن سکونتگاه باشند.

از جمله طرح‌های در دست اجرا، ساخت مستعمرات انسانی بر روی سیاره مریخ است و پیش بینی می‌شود که تا یک قرن دیگر شاهد تولد کودکانی در مستعمرات انسانی بر روی ماه یا مریخ باشیم!

انتهای پیام


توسعه دانش پزشکی برای کمک به طول عمر بشر



توسعه ربات ها برای جایگزین شدن به جای نیروی کار انسانی



توسعه انرژی های تجدید پذیر و پاک طی سال های آینده



روند فزاینده انتشار گازهای گلخانه ای و گرمایش جهانی



توسعه رابط کاربری مغز - رایانه برای کمک به افراد معلول



توسعه ابر رایانه های پر قدرت با توان محاسباتی



لزوم ساخت مستعمرات انسانی بر روی سیارات دیگر


کد خبرنگار: 71452
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] ابداع کوچکترین آشکارساز تراهرتز جهان
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92051910213
شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰



فیزیکدانان دانشگاه پیتسبورگ یک آشکارساز جدید ابداع کرده‌اند که می‌تواند مولکول‌ها را اسکن کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این آشکارساز که جزئیات آن در مجله Nano Letters منتشر شده، ممکن است از قابلیت شناسایی مواد شیمیایی مولکول‌ها با استفاده از امواج تراهرتزی برخوردار باشد.

امواج تراهرتز به یک طیف رنگی فراتر از دید انسان اطلاق شده و برای شناسایی گونه‌های خاص مولکول‌ها قابل استفاده هستند. این نوع امواج با کمک یک لیزر فوق سریع که انعکاس نوری با قابلیت خاموش و روشن شدن در کمتر از 30 فمتوثانیه است، ساخته و شناسایی می‌شوند.

تصویربرداری تراهرتز معمولا در اسکنرهای فرودگاهی مورد استفاده است، اما اعمال آن بر روی مولکول‌ها به دلیل فقدان منابع و آشکارسازها در آن مقیاس‌ها مشکل بوده است.

دانشمندان در حال حاضر در حال اجرای طیف‌سنجی مولکولها و نانوذرات هستند. در آینده آنها امیدوارند بتوانند با مولکول C60 در طیف تراهرتز کار کنند.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] ایران به رتبه پانزدهم تولید علم جهان صعود کرد
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92052313207
چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۴



سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: با توجه به آخرین آمار مقالات نمایه شده دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور در پایگاه اسکوپوس، سهم تولید علم ایران از کل تولید علم جهان به 1.61 درصد رسیده که ایران را در جایگاه پانزدهم تولید علم جهان نشانده است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر جعفر مهراد با اشاره به ارزیابی فعالیت های علمی و تحقیقاتی با استفاده از تکنیک علم سنجی و آخرین ارزیابی از تعداد مقالات نمایه شده اعضای هیات علمی و پژوهشگران در نظام استنادی اسکوپوس (Scopus) گفت: بر اساس آمار 29 تیرماه 92 تعداد مقالات علمی نمایه شده دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور در پایگاه اسکوپوس بالغ بر 19 هزار و 882 مقاله بوده و تا این زمان ایران 1.6 درصد از کل تولیدات علمی جهان را به خود اختصاص داده بود.

رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: اکنون در تاریخ 21 مرداد 92 تعداد مقالات نمایه شده دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور در اسکوپوس به 22 هزار و 457 مقاله افزایش یافته که در فاصله 21 روزه شاهد افزایش تعداد دو هزار و 575 مقاله هستیم. تا اینجا نیز سهم تولید علم ایران از کل تولید علم جهان به 1.61 درصد رسیده است که این میزان از پیشرفت علمی، ایران را در جایگاه پانزدهم تولید علم جهان نشانده است.

وی خاطر نشان کرد: 14 کشوری که پیش از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند عموماً کشورهایی هستند که تقریباً ثابت مانده و تغییر عمده ای در آن مشاهده نمی شود. کشورهای ایالات متحده آمریکا، جمهوری خلق چین، انگلستان، آلمان، ژاپن، هندوستان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و اسپانیا 10 کشور برتر جهان هستند که از نظر تولید علم رتبه های اول تا دهم را به خود اختصاص داده اند. سهم آمریکا در تولید علم جهان 21.15 درصد و سهم کشور اسپانیا تا این بازه زمانی 3.09 درصد است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: استرالیا، کره جنوبی، برزیل و هلند با کسب رتبه های 11 تا 14 به ترتیب 40561 مقاله، 38582 مقاله، 29307 مقاله و 27956 مقاله تولید کرده اند. تایوان، سوئیس، ترکیه، فدراسیون روسیه و سوئد، پنج کشور دیگری هستند که از نظر تولید علم با اخذ رتبه های 16 تا 20 بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.

وی تصریح کرد: میزان تولیدات علمی ترکیه 20467 مقاله است (1.46 درصد از کل تولید علم جهان) که تفاوت فعلی این میزان با تولیدات علمی ایران (22457 مقاله) رقمی برابر با 1990 مقاله است.

مهراد خاطرنشان کرد: کشورهای هلند، بلژیک، دانمارک، استرالیا، پرتغال و رژیم غاصب صهیونیستی، نروژ، فنلاند و یونان 10 کشور بعدی هستند که رتبه های 21 تا 30 را به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: از مجموع 57 کشور اسلامی، تنها سه کشور ایران رتبه 15، ترکیه رتبه 18 و مالزی با تولید 11361 مقاله در رتبه 24 در جمع 30 کشور برتر تولید کننده علم حضور دارند.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] تکنیک جدید ارتباط بی‌سیم دستگاه‌ها با یکدیگر بدون نیاز به باتری
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92052313226
چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰



محققان آمریکایی روش جدیدی برای برقراری ارتباط بی‌سیم دستگاه‌ها با یکدیگر بدون نیاز به باتری توسعه داده‌اند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در روش ambient bachscatter (محیط پراکنده) دو دستگاه بی‌سیم بدون نیاز به منبع انرژی و تنها از طریق منعکس کردن سیگنال های موجود برای تبادل اطلاعات با یکدیگر استفاده می کنند.

محققان علوم رایانه و مهندسی دانشگاه واشنگتن در تحقیقات خود موفق به توسعه دو دستگاه کوچک بدون باتری مجهز به آنتن شده‌اند که قادر به شناسایی، تقویت و انعکاس سیگنال‌های تلویزیونی است.

با کمک این فناوری می‌توان شبکه‌ای از دستگاه‌ها و حسگرها را با قابلیت برقراری ارتباط با یکدیگر بدون نیاز به منبع انرژی یا دخالت انسانی ایجاد کرد.

از دیگر کاربردهای این فناوری، استفاده در دستگاه‌هایی مانند تلفن همراه هوشمند است که نیازمند باتری بوده و در صورت اتمام باتری، تلفن را قادر به ارسال پیام کوتاه از طریق استفاده از سیگنال‌های تلویزیونی در محیط می‌کند.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادعای فیزیکدان آلمانی مبنی بر گسترش نیافتن جهان

ادعای فیزیکدان آلمانی مبنی بر گسترش نیافتن جهان

[h=1]

[/h]


کد خبر: 92052513914
جمعه ۲۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۰



فیزیکدان نظری دانشگاه هایدلبرگ آلمان یک نظریه بنیادی را مطرح کرده که مدعی است جهان شاید در حال انبساط نباشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «کریستوف وتریچ» یک نظریه کیهان‌شناسی را مطرح کرده که براساس آن جهان منبسط نشده، بلکه جرم همه چیز افزایش می‌یابد.

به گفته «وتریچ»، چنین تعبیری می‌تواند به فیزیکدانان در درک مسائلی مانند تکینگی موجود در انفجار بزرگ کمک کند.

اگرچه هنوز این پژوهش مورد بررسی دقیق قرار نگرفته، برخی کارشناسان آن را نادرست ندانسته و حتی برخی آن را برای پیگیری بیشتر ارزشمند دانسته‌اند.

«هانگ‌شنگ ژائو»، کیهان‌شناس دانشگاه سنت اندروز اظهار کرد که به باور وی، بررسی نظریات جایگزین جالب بوده و راه‌حل «وتریچ» به اندازه کافی برای سرگرم شدن دقیق و سختگیرانه است.

به گفته «وتریچ»، نور مشخصه تابیده شده توسط اتم‌ها نیز توسط جرم ذرات پایه اتم‌ها مدیریت شده که به طور خاص این وظیفه بر عهده الکترون‌ها است.

وی مدعی است که در صورت رشد جرم اتم‌ها، فوتون‌های تابیده شده توسط آن‌ها از انرژی بیشتری برخوردار خواهد شد.

«وتریچ» تصریح کرد که از آنجایی که انرژی‌های بالاتر با فرکانسهای بالاتر در ارتباطند، فرکانس‌های تابش و جذب به سمت بخش آبی طیف حرکت می‌کنند.

در مقابل با سبکتر شدن ذرات، فرکانس‌ها انتقال به سرخ پیدا می‌کنند.

به دلیل محدود بودن سرعت نور، هنگامی که به کهکشان‌های دور نگریسته می‌شود، در واقع به سمت عقب در زمان نگاه می‌کنیم.

اگر همه جرمها در ابتدا پایین‌تر بوده و به طور مداوم افزایش یافته باشند، رنگ‌های کهکشان‌های قدیمی در مقایسه با فرکانس‌های کنونی به شکل انتقال به سرخ دیده خواهند شد. همچنین میزان سرخ‌گرایی با فاصله آنها از زمین متناسب خواهد بود؛ بنابراین سرخ‌گرایی باعث نمایش دور شدن کهکشانها شده، حتی اگر این چنین نباشد.

به گفته «وتریچ»، انفجار بزرگ دیگر تکیدگی نداشته که بر اساس آن چگالی جهان در حال بی‌نهایت شدن است. در عوض انفجار بزرگ در گذشته طی دوره اساسا بی‌نهایتی از زمان امتداد داشته است.

این پژوهش در Nature News منتشر شده است.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]بوزون هیگز درگاه احتمالی توضیح انرژی تاریک[/h]




دانشمندان اعلام کردند که بوزن تازه کشف شده هیگز ارائه کننده یک درگاه احتمالی به روی فیزیک است تا از طریق آن بتوان برخی ویژگی های انرژی مبهم و معمایی تاریک را توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از بزرگترین رازهای فیزیک ذرات معاصر و کیهان شناسی این است که چرا انرژی تاریک که گفته می شود قسمت اعظم چگالی انرژی کیهان را تشکیل داده، مقدار بسیار کمی ( اما نه صفر) دارد.

دانشمندان یادآور شدند که مقدار انرژی تاریک بسیار کم است و احتمالا 120 مرتبه کوچکتر از چیزی است که براساس فیزیک بنیادین مورد انتظار است.

لارنس کراوس از دانشگاه ایالتی آریزونا و جیمز دنت از دانشگاه لوئیزیانا – لافائف به بررسی این موضوع پرداخته اند که چگونه اتصال کوچک احتمالی بین ذره هیگز و ذرات جدید احتمالی با آنچه که " Grand Unified Scale" نامیده می شود می تواند علاوه بر میدان هیگز عامل وجود یک میدان پس زمینه در طبیعت باشد.

مشاهدات کنونی از کیهان نشان می دهد که کیهان با شتاب درحال انبساط است، اما این شتاب نمی تواند صرفا توصیفی بر پایه ماده باشد. قرار دادن انرژی در خلاء ارائه کننده یک نیروی گرانشی دافع در مقابل نیروی جاذبه تولید شده توسط ماده است. ماده تاریک که گفته می شود قسمت اعظم جرم کهکشانها را احاطه کرده به طور مستقیم با نور تعامل ندارد در نتیجه تنها می توان آن را از طریق نفوذ گرانشی آن برآورد کرد.

به علت وجود چنین پدیده ای و آنچه در کیهان مشاهده می شود، محققان اعتقاد دارند که انرژی تاریک 70 درصد از کل چگالی انرژی در کیهان را تشکیل داده و سهم ماده قابل مشاهده تنها بین 2 تا 5 درصد و 25 درصد باقیمانده متعلق به ماده تاریک است.

درحال حاضر، منبع این انرژی تاریک و علت این که مقیاس آن با مقیاس استنباطی انرژی در فضای خالی تطابق دارد، مشخص نیست و این امر را به یکی از مهمترین مشکلات فیزیک ذرات امروز تبدیل کرده است.

کراوس گفت: اکنون که بوزون هیگز کشف شده می تواند یک درگاه احتمالی به سوی فیزیک در مقیاسهای پرانرژی باشد آنهم از طریق ترکیبات احتمالی بسیار کوچک و اتصالهایی به میدانهای اسکالر جدید که ممکن است در این مقیاسها عمل کنند.

نتایج این تحقیقات در مجله نقد مقالات فیزیک منتشر شده است.

بوزون هیگز یک ذره بنیادی اولیه دارای جرم است که وجود آن توسط مدل استاندارد فیزیک ذرات پیش ‌بینی شده‌ بود. مشاهده تجربی چگونگی جرم‌دار شدن ماده توسط ذرات بنیادی بدون جرم دیگر، توضیح می دهد. مسئله مهم این است که بوزون هیگز یک مؤلفه بسیار مهم در دنیای ماده ‌به شمار می رود.

خبرگزاری مهر
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] دستکاری فوتون‌های منفرد با سوئیچ نوری ساخت محققان
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92052816082
دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۷



پژوهشگران MIT موفق به ساخت سوئیچ نوری شدند که برای دستکاری فوتون‌های منفرد مناسب است و می‌تواند مسیر توسعه کامپیوترهای کوانتومی را هموار کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محاسبات نوری فرآیندی است که در آن از نور به جای الکتریسیته برای انجام محاسبه استفاده می‌شود. این فرآیند در کامپیوترهای معمولی و کوانتومی اهمیت بسیاری دارد، به طوری که می‌توان سرعت این دستگاه‌ها را افزایش داد. در محاسبه نوری به ذرات نور و فوتون‌ها، نیاز است تا بتوان رفتار آنها را اصلاح کرد. گاهی دو فوتون رفتاری از خود نشان می‌دهند که برای محققان جالب نیست.

در پروژه‌ای که اخیرا محققان MIT با همکاری چند دانشگاه دیگر انجام دادند، روی یک سوئیچ نوری کار کردند که می‌تواند حرکت فوتون‌های منفرد را مدیریت کند. این که بتوان یک فوتون را مدیریت کرد، اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا فیزیک کوانتومی در ذرات منفرد راحت‌تر دیده می‌شود تا خوشه‌ها یا ساختارهای متراکم چند اتمی؛ بنابراین توانایی دستکاری فوتون منفرد می‌تواند محاسبات کوانتومی را ساده‌تر کند.

در قلب این سوئیچ، یک جفت آیینه قرار داده شده است، زمانی که سوئیچ روشن می‌شود، سیگنال نوری - پرتو نور- از میان دو آیینه عبور می‌کند. با خاموش شدن سوئیچ، تنها 20 درصد از نور می‌تواند از میان این آیینه‌ها عبور کند.

این دو آیینه، نوعی نوسانگر نوری هستند. به گفته «وادان ولتیک» از محققان این پروژه، زمانی که شما از یک آیینه استفاده می‌کنید تمام نور منعکس شده و بر می‌گردد، اما با افزودن آیینه دوم همه چیز تغییر می‌کند.

نور هم ماهیت موجی و هم ذره‌ای دارد. بنابراین در مواجهه با آیینه اول متوقف می‌شود. اما اگر فاصله میان آیینه‌ها متناسب با طول موج نور تنظیم شده باشد، آنگاه یک میدان بزرگ الکترومغناطیسی میان دو آیینه تشکیل می‌شود که موجب از بین رفتن موج‌های برگشتی می‌شود. در نتیجه، پرتوها فقط رو به جلو حرکت می‌کنند. به بیان دیگر، آیینه نسبت به نور شفاف می‌شود.

در این پژوهش فاصله میان دو آیینه با استفاده از گاز فوق‌العاده سرد شده سزیم پر می‌شود، این گاز با فوتون برهمکنش نمی‌دهد اما در صورت وارد شدن فوتون در یک زاویه ویژه، اتم گازی برانگیخته شده و موجب تغییر خاصیت گاز میان دو آیینه می‌شود. در نهایت، این گاز مانع از عبور فوتون می‌شود.

برای استفاده از این سیستم در کامپیوترها باید تغییرات زیادی در آن داده شود. برای مثال نمی‌توان اتم‌های گازی بسیار سرد در کامپیوترها به کار گرفت.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] نانواسکرول‌های گرافن با تزئین نانوذرات مغناطیسی با همکاری دو دانشمند ایرانی
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92052916675
سه‌شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۹



محققان دانشگاه اومیوی سوئد با همکاری دو دانشمند ایرانی و تیمی از محققان دانشگاه اپسالا و دانشگاه استکهلم در مطالعه جدیدی نشان دادند چگونه گرافن آلاییده به نیتروژن می‌تواند با چسباندن نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن بر روی سطح ورقه‌های گرافن به نانواسکرول‌های ارشمیدسی کامل تبدیل شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماده جدید می‌تواند دارای ویژگی‌های مطلوبی برای استفاده به عنوان الکترود در باتری‌های لیتیم-یون باشد.

گرافن یکی از جالب‌ترین مواد برای کاربردهای آتی در همه‌ حوزه‌ها از ابزار الکترونیکی با عملکرد بالا گرفته تا اجزای نوری و مواد انعطاف پذیر و قوی است.

گرافن معمولی از ورقه‌های کربنی ساخته شده که دارای ضخامت لایه‌های اندک یا منفرد اتمی هستند.

محققان تیم علمی حاضر در این پروژه با همکاری حمیدرضا برزگر و تیوا شریفی، گرافن را با جایگزین‌کردن تعدادی از اتم‌های کربن با اتم‌های نیتروژن اصلاح کردند.

آن‌ها در فرایندی راهبردی به مکان‌های نگهدارنده برای نانوذرات اکسید آهن که بر روی صفحات گرافن تزئین شده بودند، دست یافتند.

در فرایند تزئین (دکوراسیون) می‌توان نوع نانوذرات اکسیدآهن که بر روی سطح گرافن شکل گرفته‌اند را کنترل کرد، به طوری که آن‌ها یا هماتیت (شکل‌ سرخ‌رنگی از اکسید آهن که اغلب در طبیعت یافت می‌شود) یا maghemite که شکل مغناطیسی‌تر و کم‌ثبات‌تر اکسید آهن است را شکل دهند.

توماس واگبرگ، استاد ارشد گروه فیزیک دانشگاه اومیو و همکارانش مشاهده کردند هنگامی که گرافن توسط maghemite تزئین می‌شود، ورقه‌های گرافن به طور آنی شروع به غلتیدن به نانواسکرول‌های ارشمیدسی کامل می‌کنند، اما هنگامی که توسط نانوذرات کمتر مغناطیسی هماتیت تزئین می‌شوند، گرافن مانند صفحات باز باقی می‌ماند.

نانواسکرول‌ها می‌توانند به عنوان "رول‌های سوئیسی" سنتی تجسم‌بخشی شوند که در آن کیک-اسفنج نماینده گرافن است و پرکننده کرمی، نانوذرات اکسید آهن است. با این حال، نانواسکرول‌های گرافن حدود یک میلیون بار نازک‌تر هستند.

این مطالعه نشان می‌دهد که تعامل مغناطیسی بین نانوذرات اکسید آهن یکی از اثرات اصلی شکل‌گیری اسکرول است.

تحقیق مزبور همچنین نشان می‌دهد نواقص نیتروژن در شبکه گرافن برای هر ثبات‌پذیری تعداد بالایی از نانوذرات maghemit ضروری است و همچنین مسوول «خم‌شدن» (buckling) ورقه‌های گرافن و بنابراین پایین‌آوردن انرژی شکل‌گیری نانواسکرول‌ها است.

فرایند انجام‌شده فوق‌العاده کارآمد است و تقریبا 100 درصد ورقه‌های گرافن اسکرول می‌شوند.

پس از دکوراسیون با ذراتmaghemite، تیم تحقیقاتی هیچ ورقه گرافن بازی را مشاهده نکرد.

افزون بر این، دانشمندان نشان دادند که با حذف نانوذرات اکسید آهن توسط رفتار اسیدی، نانواسکرول‌ها باز هم باز می‌شوند و به ورقه‌های گرافن منفرد بازمی‌گردند.

علاوه بر افزودن درک بنیادین فیزیک و شیمی گرافن و نانوذرات آلاییده به نیتروژن، دانشمندان دریافتند نانواسکرول‌های گرافن آلاییده به نیتروژن دارای مشخصه‌های مطلوبی برای کاربرد به عنوان الکترود در باتری‌های لیتیم-یون هستند که یکی از مهم‌ترین باتری‌ها برای مصارف روزانه در ابزار الکترونیکی است.

جزئیات این مطالعه در Nature Communications منتشر شد.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] تولید گوی‌های آذرخش در محیط آزمایشگاه
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92060100227
جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵



دانشمندان آمریکایی از ارائه شیوه موثرتری برای تولید نوعی گوی آذرخش در آزمایشگاه خبر دادند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان آکادمی نیروی هوایی آمریکا توانسته‌اند ابرهای درخشان پلاسما را از یک محلول خاص تولید کرده و آنها را برای نزدیک به نیم ثانیه نگهدارند.

در طبیعت، گوی آذرخش بر روی زمین یا در ساختمان‌ها و حتی در راهروی هواپیما شناورند اما کمیاب بودن آن باعث شده تا مطالعه و درک این پدیده بسیار مشکل باشد.

محققان امیدوارند که رویکرد جدید آنها بتواند به علم در درک بهتر این پدیده عجیب کمک کند.

طبق برخی گزارش‌ها، نیکولا تسلا، فیزیکدان و مخترع مشهور در سالهای 1899-1900 توانسته بود در آزمایشگاه خود در کلرادو اسپرینگز، این گوی‌های آذرخش را تولید کند؛ اما تسلا حتی در صورت انجام این کار، شیوه خود را برای امکان‌پذیر کردن اجرای آن توسط سایرین توصیف نکرده بود.

گزارش‌های عینی از گوی آذرخش در مورد اندازه این گوی‌ها، طول عمر آنها و چگونگی حرکتشان متفاوت بوده است.

محققان در مقاله خود به توصیف پژوهش قبلی خود پرداخته‌اند که در آن یک تخلیه درخشان پلاسما را در بالای یک محلول الکترولیت تولید کرده بودند. آنها در آزمایش جدید خود از همان شیوه‌ استفاده کرده اما سپس با دستکاری شرایط، مدت زمان باقی ماندن گوی را بیشتر کردند.

محققان با استفاده از دوربین‌های پرسرعت برای ساخته خود دریافتند که تغییر اسیدیته محلول الکترولیت منجر به ایجاد گوی‌هایی با عمر بیشتر می‌شود.

هر چه زمان بقای این گوی‌ها بیشتر باشد، دانشمندان از فرصت بیشتری برای بررسی ویژگی‌های آنها برخوردار خواهند بود.

دانشمندان به جز فیلمبرداری از شیوه‌های دیگر تصویربرداری برای بررسی نمایه مادون قرمز گوی‌ها و چگونگی تغییر چگالی و ساختار آنها در طول زمان استفاده کردند.

نتایج به دست آمده نشان داده که بخار آب و دی‌اکسید کربن به همراه ویژگی‌های دیگر ناشناخته در گوی‌ها وجود دارد.

این پژوهش در مجله Physical Chemistry منتشر شده است.

انتهای پیام
 

immigrant

عضو جدید
با این آینه‌های 140,000 کیلویی می‌خواهند لبه عالم را ببینند

با این آینه‌های 140,000 کیلویی می‌خواهند لبه عالم را ببینند

با این آینه‌های 140,000 کیلویی می‌خواهند لبه عالم را ببینند
طی دهه آینده، یکی از بزرگ‌ترین تلسکوپ‌های ساخته دست بشر، گذشته پیش از این نادیدنی جهان را برای انسان آشکار خواهد کرد. تلسکوپ غول‌آسای ماژلانتلسکوپ غول‌آسای ماژلان (GMT) یکی از بزرگ‌ترین تلسکوپ‌هایی خواهد بود که تا کنون به دست بشر ساخته شده است. به کمک این تلسکوپ دانشمندان قادر خواهند بود تا قلمروهای دوردست کیهان را با جزئیاتی باور نکردنی مشاهده کنند. این تلسکوپ دوردست‌ترین نقاط کیهان را با تفکیکی 10 برابر بیشتر از تلسکوپ فضایی هابل به تصویر می‌کشد، و همچنین قادر است تا طیف این اجرام دوردست را نیز اندازه‌گیری نماید. تلسکوپ GMT که در صحرای آتاکامای شیلی واقع شده است، طی 10 سال آینده تکمیل خواهد شد و ساخت آن نیازمند صرف دقت و مراقبت فوق‌العاده‌ای است.


هفت «آینه بی‌نقص» به قطر 8.4 متر که هر کدام از 20 تن شیشه تشکیل شده است، در سازه‌ای به ارتفاع یک ساختمان 22 طبقه در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت و تلسکوپی به قطر معادل 24.5 متر را پدید خواهند آورد. کیفیت هر کدام از آیینه‌ها و واسنجی (کالیبراسیون) هر یک از آنها بی‌اندازه مهم و چالش برانگیز است. دکتر پات مک‌کارتی، سرپرست اجرایی پروژه GMT می‌گوید: «ما باید این ابزارهای اپتیکی را با دقتی بی‌نظیر بسازیم تا وقتی نوری که 5 تا 10 میلیارد سال در راه بوده است به این تلسکوپ رسید؛ اطلاعاتی را که برای چنین فاصله طولانی در راه بوده‌اند از دست ندهیم.»





گروه GMT می‌دانند که این تلسکوپ ارزش خود را اثبات خواهد کرد. دکتر وندی فریدمن، رئیس پروژه GMT پیش‌بینی می‌کند: «ما مستقیما شاهد شکل‌گیری نخستین کهکشان‌ها، شکل‌گیری نخستین ابر نواخترها، شکل‌گیر نخستین سیاه‌چاله‌ها، و نحوه ایجاد جهانی که در آن زندگی می‌کنیم خواهیم بود.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
ادعای فیزیکدانان در مورد قوت گرفتن احتمال فروپاشی جهان

ادعای فیزیکدانان در مورد قوت گرفتن احتمال فروپاشی جهان

[h=1] ادعای فیزیکدانان در مورد قوت گرفتن احتمال فروپاشی جهان

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري جهان
کد خبر: 92092315802

شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳



فیزیکدانان نظری دانمارکی با استفاده ازمعادلات ریاضی ثابت کرده‌اند که جهان احتمالا در معرضی فروپاشی بوده و همه چیز در آن از جمله انسانها، به شکل یک توپ کوچک سخت فشرده خواهند شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به گفته این محققان، این فرآیند احتمالا اکنون در جایی از کیهان آغاز شده و در حال بلعیدن جهان است.
این مفهوم مهیج از چندی پیش ارائه شده بود، اما اکنون محققان دانشگاه جنوب دانمارک مدعی شده‌اند که توانسته‌اند امکان وقوع آنرا با معادلات ریاضی اثبات کنند.
پایه این نظریه بر آن است که دیر یا زود یک تغییر چشمگیر در نیروهای جهان منجر به سنگین شدن بسیار زیاد همه ذرات خواهد شد.
همه چیز از دانه‌های ماسه گرفته تا سیارات و کهکشانها میلیاردها برابر سنگینتر از میزان کنونی خواهند شد.
بر اساس این نظریه، این وزن جدید باعث فشرده شدن همه ذرات در یک توپ سنگین کوچک و بسیار داغ شده و اینکه جهان دیگر وجود نخواهد داشت.
این فرآیند شدید «مرحله گذار» نام گرفته و شبیه رویدادی است که برای مثال در زمان تبدیل آب به بخار یا گرم شدن آهنربا و از دست رفتن نیروی آن رخ می‌دهد.
بر اساس نظریه هیگز، یک مرحله گذار در یک دهم یک میلیاردم ثانیه پس از انفجار بزرگ روی داده و باعث تغییر در بافت فضا-زمان شده است.
در طول یک گذار، فضای خالی با ماده‌ای نامرئی پر شده که ما اکنون آنرا میدان هیگز می‌نامیم.
برخی ذرات اولیه با این میدان تعامل داشته و در طول این فرآیند، انرژی دریافت می‌کنند؛ این انرژی درونی به عنوان «جرم ذره» شناخته شده است.
محققان با استفاده از معادلات ریاضیاتی دریافته‌اند که میدان هیگز می‌تواند مانند ماده که جامد و مایع بوده، در دو حالت وجود داشته باشد.
این میدان در حالت دوم، میلیاردها برابر متراکمتر از آن چیزی است که دانشمندان امروزه مشاهده می‌کنند.

اگر این میدان فوق‌متراکم هیگز وجود داشته باشد، باید حبابی از این حالت همانطور که آب به جوش می‌آید و حباب در آن ایجاد می‌شود، بطور ناگهانی و در هر زمان در بخش خاصی از جهان پدیدار شود.
این حباب سپس می‌تواند با سرعت نور گسترش یافته، در تمام فضاها وارد شده و میدان هیگز را از حالتی کنونی به حالت جدید تبدیل کند.
همه ذرات اولیه درون این حباب به جرمی بسیار سنگینتر از بیرون آن دست یافته و برای ایجاد مراکز مافوق سنگین به سمت هم کشیده می‌شوند.
محققان سپس با بررسی سه معادله اصلی که زیربنای پیش‌بینی یک مرحله گذار هستند، به نمایش چگونگی کار و تعامل این معادلات با هم پرداختند.
اگرچه این محاسبات جدید نشانگر احتمال بیشتر وقوع فروپاشی جهان نسبت به قبل بوده اما همچنین امکان دارد که در نهایت اصلا اتفاق نیفتد.
از پیش نیازهای این فاز آن است که جهان از ذرات اولیه‌ای از جمله ذره هیگز برخوردار باشد. اما اگر جهان دارای ذرات کشف‌نشده باشد، کل پایه پیش‌بینی مرحله گذار نادرست از آب در خواهد آمد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
فریاد جهان در نخستین لحظه تولد شنیده شد/اعلام «بزرگترین کشف قرن»

فریاد جهان در نخستین لحظه تولد شنیده شد/اعلام «بزرگترین کشف قرن»

[h=1] فریاد جهان در نخستین لحظه تولد شنیده شد/اعلام «بزرگترین کشف قرن» در روز دوشنبه

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري جهان
کد خبر: 92122415684
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷



دانشمندان آمریکایی به دنبال اعلام بزرگترین کشف قرن در روزهای آتی هستند که می‌تواند جایزه نوبل فیزیک را برای آنها به ارمغان بیاورد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشمندان موسسه هاروارد-اسمیتسونیان ادعا کرده‌اند که روز دوشنبه، 17 مارس(26 اسفند) و طی جلسه‌ای در مرکز فیزیک نجومی این موسسه از کشف بزرگی در حوزه فیزیک نجومی پرده برخواهند داشت.
انتظار می‌رود منجمان، کشف امواج گرانشی آغازین و پژواکی از «انفجار بزرگ» را اعلام کنند که طی آن، جهان 14 میلیارد سال پیش پا به عرصه وجود گذاشته است.

تایید این پدیده که همچون پیغامی از افق زمان است، کشف بزرگی به شمار می‌آید که چهره فیزیک را تغییر داده و به دانشمندان نخستین نگاه از چگونگی تولد جهان را ارائه می‌دهد.
امواج گرانشی که آخرین پیش‌بینی آزمایش‌نشده «نظریه نسبیت عام» آلبرت اینشتین به شمار می‌آیند، امواج ریزی در ساختار جهان هستند که انرژی را در عرض فضا همچون حرکت امواج در عرض اقیانوس، حمل می‌کنند.
شایعه شده که این سیگنال توسط تلسکوپ تخصصی «تصویربرداری پیش‌زمینه از قطبی‌شدن فراکهکشانی کیهانی»(Bicep) واقع در قطب جنوب کشف شده است. این سامانه آسمان را در فرکانس‌های میکروموج رصد و انرژی فسیل‌شده انفجار بزرگ را شکار می‌کند.
بر اساس نظریات موجود، امواج گرانشی آغازین اطلاعاتی را در خصوص نخستین لحظات تاریخ جهان در اختیار می‌گذارد. کیهان‌شناسان بر این باورند 10 تا 34 ثانیه پس از «انفجار بزرگ»، جهان شروع به انبساط قابل‌توجهی کرده است.
این نظریه که «تورم» نام دارد، توضیح می‌دهد که چرا جهان از مکانی به مکان دیگر منسجم است. با این حال، منجمان هرگز قادر به توضیح آنچه رخ داده، نبوده‌اند.
کارشناسان می‌گویند ارائه شواهدی متقاعدکننده از کشف جدید توسط دانشمندان، به کسب جایزه نوبل می‌انجامد.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[h=1] تکمیل پازل 20 ساله فیزیک با تولید بزرگ‌ترین کوارک جهان

[/h]










محققان آخرین شیوه‌ اثبات‌نشده اما پیش‌بینی‌شده خود را برای تولید بزرگ‌ترین کوارک جهان ارائه کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «کوارک‌های سر»، سنگین‌ترین ذرات زیراتمی و اجزای اصلی تمامی مواد هستند؛ اما در حالی که در همه مواد وجود دارند، جداسازی آن‌ها از ماده تحت شرایط معمول غیرممکن است.

به منظور انجام مطالعات خود در این زمینه، دانشمندان باید با برخورددادن ذرات به یکدیگر در سرعت‌های فوق بالا و برای میلیاردها یا تریلیون‌ها بار، این مولفه‌ها را تولید کنند.

اکنون، دانشمندان شتاب‌دهنده ذرات «تواترون» (Tevatron) در آزمایشگاه فرمی‌لب شیکاگو ‌پس از 20 سال، آخرین تیر ترکش خود را برای تولید کوارک سر شلیک کرد‌ه‌اند؛ شیوه این محققان نیازمند 500 تریلیون بار برخورد ذرات بود.

تحت شرایط «مدل استاندارد» که می‌توان از طریق آن، این ذرات را درک کرد، باید سه راه برای تولید کوارک‌ها وجود داشته باشد. دو شیوه نخست در سال 1995 و 2008 اثبات شده‌اند و در مورد اول، کوارک‌های سر توسط نیروی هسته‌ای قوی و با کوباندن یک پروتون و آنتی‌پروتون به یکدیگر تولید شدند. اما در شیوه سال 2008 و مدل جدید، کوارک‌های سر در رخدادی نادر توسط نیروی هسته‌ای ضعیف ایجاد شدند.

این یافته‌ها، مدل استانداردی را تقویت می‌کند که بر اساس آن، کوارک‌های سر را می‌توان با استفاده از هر دو نیرو تولید کرد و این که تمامی نیروهای طبیعت، چه قوی و چه ضعیف، به یک اندازه برای تولید کوارک سر لازم هستند.

دیمیتری دنیزوف، فیزیکدان آزمایشگاه فرمی‌لب، بر این باور است که آگاهی از چگونگی تولید این ذره می‌تواند برای تولید انرژی در آینده نیز کارآمد باشد.







.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] برنده نوبل فیزیک 2010، یکشنبه به دانشگاه صنعتی شریف می‌آید

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - پژوهشي
کد خبر: 94020301510
پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۳



برنده نوبل فیزیک 2010 که برای حضور در دومین مدرسه بهاری گروه مواد پیشرفته به دانشگاه صنعتی شریف می‌آید، روز یکشنبه ششم اردیبهشت ماه در جمع استادان و دانشجویان سخنرانی می‌کند.
به گزارش ایسنا، حضور عموم دانشجویان در سخنرانی عمومی پروفسور کنستانتین نووسلو که روز یکشنبه ساعت 10:30 در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود، آزاد است.
دومین مدرسه بهاری دانشگاه صنعتی شریف در حوزه گرافین طی روزهای ششم تا هشتم اردیبهشت ماه با حضور این برنده جایزه نوبل فیزیک 2010 از سوی گروه پژوهشی فیزیک مواد پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.
در این مدرسه سه روزه که ششم اردیبهشت ماه به همت دانشکده‌ فیزیک دانشگاه صنعتی شریف آغاز می شود علاوه بر پروفسور کنستانتین نووسلوف، فیزیکدان برجسته روس، سخنرانان دیگری از جمله پروفسور کوشینو از ژاپن٬ پروفسور حسن از هند و پروفسور گرونیس از آلمان نیز حضور دارند و پیرامون خواص نوری و الکترونیکی مواد دو بعدی و ساختارهای مشابه، خواص الکترونیکی مواد دوبعدی کاربردی چون گرافن٬ فلزات واسطه٬ برونیترید٬ فسفرن و ...، فیزیک گرافن و مرزهای آن و روش کوانتوم شاخه‌ای سخنرانی می‌کنند.

گفتنی است، دکتر کنستانتین نووسلوف در سن 36 سالگی به همراه «دکتر آندره گیم»، جایزه نوبل فیزیک سال 2010 را دریافت کرد و نام خود را به عنوان جوانترین برنده جایزه نوبل که دارای تابعیت روسیه است، ثبت کرد.
این جایزه به پاس تحقیقات ابتکاری این دو دانشگر در زمینه «گرافن» به آنها تعلق گرفت.
 

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
ک فیزیکدان ایرانی مقیم آمریکا موفق به دریافت جایزه اپتیک و الکترونیک کوانتومی از انجمن فیزیک اروپا شد.

ک فیزیکدان ایرانی مقیم آمریکا موفق به دریافت جایزه اپتیک و الکترونیک کوانتومی از انجمن فیزیک اروپا شد.

1D7ED023-105B-4106-8945-1E0F928242F4_cx0_cy7_cw0_mw1024_s_n_r1.jpg
به نوشته وبسایت انجمن فیزیک اروپا، دکتر بهرام جاویدی، فیزیکدان و استاد دانشگاه کانتیکات آمریکا این جایزه را به خاطر مطالعات و اقدامات خود در اپتیک، شامل تصویربرداری سه‌بعدی، نمایش سه‌بعدی و تصویربرداری سه بعدی از وقایع جاذب نور به دست آورده است.

جایزه انجمن فیزیک اروپا یکی از معتبرترین جوایز جهانی در زمینه اپتیک و الکترونیک کوانتومی است که هر دو سال یکبار به بالاترین دستاوردها در تحقیقات بنیادی و کاربردی فیزیک اپتیک تعلق می‌گیرد.


این جایزه در مراسم ویژه‌ای در ۲۳ ژوئن در جریان برگزاری کنفرانس لیزر و الکترواپتیک اروپا و کنفرانس الکترونیک کوانتومی اروپا در مونیخ، اهدا خواهد شد.


بهرام جاویدی، مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه جورج واشنگتن و کارشناسی ارشد و دکترای خود در مهندسی الکترونیک را از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا گرفته است.


فعالیت‌های تحقیقاتی اخیر جاویدی شامل تجسم و تشخیص سه بعدی اجسام در محیط‌های جاذب نور به وسیله تصویربرداری غیرفعال، تشخیص خودکار بیماری از طریق بیوفوتونیک با حس گرهای فشرده‌ ارزان قیمت برای استفاده در کشورهای در حال توسعه، امنیت اطلاعات، رمز نگاری و شناسایی به کمک تصویربرداری کوانتومی، حسگر تصویر سه بعدی منعطف و غیر تخت و تصویربرداری به شیوه بیولوژیکی است.


پروفسور جاویدی پیش از این، موفق به کسب جایزه دنیس گیبر (2005) و جایزه‌ دستاورد فناوری (2008) شده است. او همچنین در ۲۰۰۸ برنده‌ی جایزه‌ مقاله دونالد جی فینک از IEEE و جایزه‌ بنیاد سیمون گاگنهایم شد. بنیاد الکساندر فون هامبولت آلمان در سال ۲۰۰۷ جایزه‌ی هامبولت را به پروفسور جاویدی اختصاص داد.


«سر جان برایان پندری»، دانشمند بریتانیایی نیز همراه با پروفسور جاویدی در ۲۳ ژوئن جایزه اپتیک و الکترونیک کوانتومی​ را دریافت خواهد کرد.

 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
مولکول‌ها به سردترین دما تا کنون رسیدند

مولکول‌ها به سردترین دما تا کنون رسیدند

[h=1] مولکول‌ها به سردترین دما تا کنون رسیدند

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري جهان
کد خبر: 94032715575
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۵



فیزیکدانان دانشگاه ام‌آی‌تی با موفقیت مولکول‌ها را در گازی مملو از پتاسیم سدیم (NaK) تا دمای 500 نانوکلوین (اندکی بالاتر از صفر مطلق) و بیش از یک میلیون بار سردتر از فضای میان‌ستاره‌ای، خنک کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دریافتند مولکول‌های فوق‌سرد تولیدشده، نسبتا باثبات بوده، طول عمر طولانی داشتند و در مقابل برخوردهای واکنشی با مولکول‌های دیگر مقاومت کردند.
این مولکول‌ها همچنین لحظات دوقطبی قوی را از خود بروز دادند. لحظات دوقطبی، لحظات بی‌تعادلی شدید در بار الکتریکی در درون مولکول‌ها هستند که نیروهای آهن‌ربامانند بین مولکول‌ها در فواصل بزرگ تولید می‌شوند.
در حالی که مولکول‌ها در حالت عادی مملو از انرژی هستند و با سرعت جنون‌وار در فضا مرتعش شده، می‌چرخند و حرکت می‌کنند، مولکول‌های فوق‌سرد تیم علمی ام‌آی‌تی، به طور کارآمدی بی‌تحرک هستند. آن‌ها تا سرعت‌های متوسط سانتی‌متر در ثانیه سرد شدند و در پایین‌ترین وضعیت‌های چرخشی و ارتعاشی قرار گرفتند.
دانشمندان به دمایی نزدیک شدند که در آن، مکانیک کوانتومی نقش مهمی را در حرکت مولکول‌ها ایفا می‌کند. بنابراین این مولکول‌ها دیگر مانند توپ‌های بیلیارد حرکت نمی‌کردند بلکه به عنوان امواج ماده مکانیک کوانتومی حرکت می‌کردند.
با مولکول‌های فوق‌سرد جدید، می‌توان حالت‌های متنوعی از ماده مانند بلورهای ابرسیال را بدون هیچ گونه اصطکاکی در اختیار داشت. این حالت تاکنون مشاهده نشده بود اما پیش‌بینی شده بود.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Physical Review Letters ارائه شد.
 

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
مولکول‌ها به سردترین دما تا کنون رسیدند





» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري جهان
کد خبر: 94032715575
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۵



فیزیکدانان دانشگاه ام‌آی‌تی با موفقیت مولکول‌ها را در گازی مملو از پتاسیم سدیم (NaK) تا دمای 500 نانوکلوین (اندکی بالاتر از صفر مطلق) و بیش از یک میلیون بار سردتر از فضای میان‌ستاره‌ای، خنک کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دریافتند مولکول‌های فوق‌سرد تولیدشده، نسبتا باثبات بوده، طول عمر طولانی داشتند و در مقابل برخوردهای واکنشی با مولکول‌های دیگر مقاومت کردند.
این مولکول‌ها همچنین لحظات دوقطبی قوی را از خود بروز دادند. لحظات دوقطبی، لحظات بی‌تعادلی شدید در بار الکتریکی در درون مولکول‌ها هستند که نیروهای آهن‌ربامانند بین مولکول‌ها در فواصل بزرگ تولید می‌شوند.
در حالی که مولکول‌ها در حالت عادی مملو از انرژی هستند و با سرعت جنون‌وار در فضا مرتعش شده، می‌چرخند و حرکت می‌کنند، مولکول‌های فوق‌سرد تیم علمی ام‌آی‌تی، به طور کارآمدی بی‌تحرک هستند. آن‌ها تا سرعت‌های متوسط سانتی‌متر در ثانیه سرد شدند و در پایین‌ترین وضعیت‌های چرخشی و ارتعاشی قرار گرفتند.
دانشمندان به دمایی نزدیک شدند که در آن، مکانیک کوانتومی نقش مهمی را در حرکت مولکول‌ها ایفا می‌کند. بنابراین این مولکول‌ها دیگر مانند توپ‌های بیلیارد حرکت نمی‌کردند بلکه به عنوان امواج ماده مکانیک کوانتومی حرکت می‌کردند.
با مولکول‌های فوق‌سرد جدید، می‌توان حالت‌های متنوعی از ماده مانند بلورهای ابرسیال را بدون هیچ گونه اصطکاکی در اختیار داشت. این حالت تاکنون مشاهده نشده بود اما پیش‌بینی شده بود.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Physical Review Letters ارائه شد.
این حالت اتم های پتاسیم حالت 6 ام ماده هست که بهش میگن ((ماده ی چگال فرمیونی)) یا massive Fermion
دوستان علاقمند به این موضوع میتونن به مقاله ی زیر مراجعه کنند
paper
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] عضویت فیزیکدان ایرانی در کمیته راهبردی موسسه ملی فیزیک نظری آفریقای جنوبی

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري ايران

کد خبر: 94032715792
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶



دکتر شیخ جباری به عضویت کمیته راهبردی علمی موسسه ملی فیزیک نظری (NITheP) آفریقای جنوبی برگزیده شد.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، پروفسور فردریک شولدز، رییس موسسه در نامه ای رسمی از استاد محمد مهدی (شاهین) شیخ جباری، رییس و پژوهشگر برجسته پژوهشکده فیزیک پژوهشگاه دانش های بنیادی و رییس شاخه فیزیک فرهنگستان علوم برای عضویت در کمیته راهبری علمی موسسه دعوت کرده است.
موسسه ملی فیزیک نظری آفریقای جنوبی در ماه مه سال 2008 با هدف هدایت برنامه های تحقیقاتی و فرصت های آموزشی در زمینه فیزیک نظری در آفریقای جنوبی و سراسر آفریقا تاسیس شده است. دفتر مرکزی این موسسه که گستره جغرافیایی آن شامل همه فیزیکدانان نظری آفریقای جنوبی است در موسسه مطالعات پیشرفته Stellenbosch در دانشگاه Stellenbosch و دفاتر منطقه ای آن در دانشگاه های Witwatersrand و KwaZulu-Natal فعالند.
دفاتر سه گانه موسسه علاوه بر نقش ملی، مسوولیت توسعه و حمایت از فیزیک نظری در حوزه محلی خود را نیز عهده دارند.
موسسه ملی فیزیک نظری آفریقای جنوبی در حال حاضر 63 همکار حقیقی، دو عضو جوان، چهار عضو حقوقی (موسسه) و پنج عضو راهبردی است.
ساختار مدیریتی موسسه شامل کمیته راهبری و کمیته مشاوره علمی است که کمیته علمی، بیشترین نقش را در نظارت بر کیفیت و راهبرد فعالیتهای موسسه عهده دار است.
شولدز ضمن دعوت از دکتر شیخ جباری برای عضویت در کمیته علمی موسسه ملی فیزیک نظری آفریقای جنوبی تاکید کرده از آنجا که این موسسه نخستین موسسه فیزیک نظری است که به طور رسمی توسط یک دولت آفریقایی حمایت می شود، وجود این مرکز علمی فرصت بسیار خوبی برای متقاعد کردن جامعه آفریقایی به بهره گیری گسترده تر از مزایای اجتماعی و اقتصادی دانش‌های بنیادی است.
دکتر شیخ جباری که جوان‌ترین چهره علمی تقدیر شده در همایش چهره‌های ماندگار است در سال 69 با کسب رتبه سوم کنکور سراسری در رشته الکترونیک به دانشگاه صنعتی شریف راه یافته و پس از تغییر رشته به فیزیک در سال 73 فارغ‌التحصیل شد و از سال 74 تحصیلات دکتری‌اش را در این رشته پی گرفت.
وی پس از پایان مقطع دکتری در سال 76، حدود یک سال و نیم در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی فعالیت کرده و پس از آن مدت دو سال در تریست ایتالیا و سه سال در دانشگاه استنفورد به تحقیق و فعالیت علمی و اموزشی اشتغال داشت.
شیخ جباری با وجود فرصت‌های مناسب فعالیت در مراکز علمی خارج کشور به ایران بازگشت و به هیات علمی پژوهشکده فیزیک پژوهشگاه دانش‌های بنیادی پیوست.
وی که عضو کمیته تخصصی علوم پایه بنیاد ملی نخبگان است، جایزه جشنواره جوان خوارزمی در سال 81، عنوان محقق برتر کشور در سال‌های 82 و 84 و جایزه بین‌المللی خوارزمی در سال 85 و عنوان استاد نمونه کشور در سال 87 را نیز در کارنامه خود دارد.

این استاد جوان در سال 86 به عنوان برنده جایزه سالانه کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان کنفرانس اسلامی (کامستک) در رشته فیزیک و جایزه علمی مرکز بین‌المللی فیزیک نظری عبدالسلام و در سال 87 به عنوان برنده چهارمین جایزه بین‌المللی «هرمن وایل» در رشته ریاضی فیزیک تقدیر شد.
 

n.r6990

عضو جدید
نوبل فیزیک به چه کسی رسید؟

نوبل فیزیک به چه کسی رسید؟

آکادمی سلطنتی علوم سوئد جایزه نوبل فیزیک را امسال با یک ساعت تأخیر به «پیتر هیگز» کاشف نظری ذره بوزون هیگز و «فرانسوا انگلرت» دیگر فیزیکدان ارائه دهنده توضیح نظری ذره هیگز اهدا کرد.
پیتر هیگز 84 ساله فیزیکدان نظری بریتانیایی و استاد بازنشسته دانشگاه ادینبورو است که برای تحقیقات خود در توصیف ماهیت جرم ذرات بنیادین شناخته می شود.
فرانسوا انگلرت 80 ساله فیزیکدان نظری بلژیکی و استاد بازنشسته دانشگاه بروکسل است.

بوزون هیگز,هیگز,کشف ذره بنیادین,نوبل,نوبل فیزیک,ذره خالق,آکادمی سلطنتی
سازمان تحقیقات هسته ای اروپا در 4 ژوئیه 2012 مشاهده ذره هیگز را اعلام کرد و پس از آن در 14 مارس 2013 این مسئله را تأیید کرد.

[h=2]اسرارآمیزترین ذره جهان چیست[/h] ذره هیگز یک ذره بنیادی اولیه فرضی دارای جرم است که وجود آن توسط مدل استاندارد فیزیک ذرات پیش بینی شده بود. مشاهده تجربی این ذره توضیحی درباره چگونگی جرم دار شدن ماده توسط ذرات بنیادی بدون جرم دیگر، فراهم می کند.
یافتن ذره هیگز یک حفره را در مدل استاندارد فیزیک پر می کند، نظریه ای که تمام ذرات، نیروها و تعامل آنها را برای شکل گیری کیهان توصیف می کند. اگر این ذره یافت نمی شد به این معنا بود که نظریه مدل استاندارد فیزیک از هم می پاشید و دانشمندان باید تمام تحقیقات خود را از سر می گرفتند.
بوزون هیگز آخرین قطعه از پازل مدل استاندارد فیزیک بود، مدلی که ذرات و نیروهای بنیادینی که کیهان را کنترل می کنند، توصیف کرده است.

::پیتر هیگز و فرانسوا انگلرت در کنفرانس خبری سرن پس از اعلام مشاهده ذره هیگز::
به طور خاص، بوزون هیگز، می تواند دلایلی برای تفاوت های بین فوتون که بدون جرم است و بوزون های W و Z که نسبتاً پرجرم هستند، ارائه کند. جرم ذرات بنیادی، تفاوت های بین الکترومغناطیس (که توسط فوتون ها ایجاد می شود) و نیروی هسته ای ضعیف (که توسط بوزون های W و Z ایجاد می شود) در ساختار میکروسکوپیک (و به طبع ماکروسکوپیک) ماده مۆثر هستند؛ بنابراین، بوزون هیگز یک مۆلفه بسیار مهم در دنیای ماده است.
مشاهده و یافتن ذره هیگز را می توان بزرگترین کشف در تاریخ علم دانست که به دنبال تحقیقاتی در حدود نیم قرن به نتیجه رسید.

[h=2]برندگان نوبل سالهای قبل[/h] سرژ هاروش و دیوید واینلند به ترتیب از فرانسه و آمریکا که جایزه نوبل فیزیک سال 2012 را از آن خود کرده بودند موفق به اندازه گیری و دستکاری سیستمهای کوانتومی منفرد شدند. تحقیقات آنها راه را برای ساخت ساعتهای نوری و رایانه های کوانتومی هموار خواهد کرد.
جیزه نوبل فیزیک در سال 2011 به طور مشترک به سول پرلماترآمریکایی، برایان اشمیت آمریکایی – استرالیایی و آدام ریس آمریکایی برای تحقیقاتشان درمورد ابرنواخترهای دوردست و کشف انرژی تاریک که منجر به انبساط روزافزون جهان می شود، اهدا شد.
یافتن ذره هیگز یک حفره را در مدل استاندارد فیزیک پر می کند، نظریه ای که تمام ذرات، نیروها و تعامل آنها را برای شکل گیری کیهان توصیف می کند. اگر این ذره یافت نمی شد به این معنا بود که نظریه مدل استاندارد فیزیک از هم می پاشید و دانشمندان باید تمام تحقیقات خود را از سر می گرفتند​

جایزه نوبل فیزیک یکی از جایزه های نوبل است که از سال 1901 تاکنون از سوی آکادمی سلطنتی علوم سوئد اعطا شده است.
در 27 نوامبر 1895 آلفرد نوبل آخرین وصیت خود را امضا کرد و بیشتر دارایی خود را به جایزه ای اختصاص داد تا همه ساله بدون توجه به ملیتی خاص، به افراد شایسته اهدا شود. براساس وصیت نوبل، بخشی از این جوایز به فردی اهدا می شود که مهمترین کشف را در حوزه فیزیک کرده است. برندگان نوبل فیزیک اکتبر هر سال اعلام می شود.

[h=2]تعداد جوایز نوبل فیزیک[/h] از سال 1901 تاکنون 106 جایزه نوبل فیزیک اهدا شده است و تنها در شش سال 1916، 1931، 1934، 1940، 1941 و 1942 این جایزه اهدا نشده است که براساس اعلام بنیاد نوبل در سالی که هیچ تلاش قابل ملاحظه ای در یک عرصه صورت نگیرد مبلغ جایزه تا سال بعد نگهداری و این مبلغ به صندوق بنیاد افزوده می شود، از سوی دیگر طی سالهای جنگ جهانی اول و دوم تعداد محدودتری از جوایز نوبل اهدا شدند.

[h=2]جوایز مشترک و انفرادی[/h] از تعداد 106 جایزه نوبل فیزیک 47 جایزه تنها به یک برنده اهدا شده، 30 جایزه به طور مشترک بین دو نفر تقسیم شده و 29 جایزه به سه نفر رسیده است.

::اشک شوق پیتر هیگز پس از اعلام مشاهده ذره هیگز در کنفرانس خبری سرن::
علی رغم این که تعداد 106 جایز نوبل اهدا شده تعداد برندگان از سال 1901 تا 2012 ، 194 نفر این جایزه را دریافت کرده اند. اما در این میان جان باردین دوبار در سالهای 1956 و 1972 جایزه فیزیک دریافت کرده است و 193 نفر دیگر هرکدام یک بار این جایزه را با خود به خانه برده اند.

[h=2]سن برندگان نوبل فیزیک[/h] متوسط سنی برندگان نوبل فیزیک 55 سال است این درحالی است که جوانترین برنده نوبل فیزیک 25 ساله بوده است. لارنس براگ 25 ساله همراه پدرش در سال 1915 جایزه نوبل فیزیک گرفت.
پیرترین برنده نوبل فیزیک ریمون داویس جونیور بود که در 88 سالگی جایزه نوبل فیزیک سال 2002 را از آن خود کرد.

[h=2]تنها دو زن نوبل فیزیک گرفته اند[/h] از 193 برنده جایزه نوبل تنها دو نفر زن بوده اند. ماری کوری در سال 1903 جایزه نوبل فیزیک گرفت و در سال 1911 نیز نوبل شیمی دریافت کرد. ماریا ژئوپرت-مایر نیز در سال 1963 موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد.
منبع:آکاایران
 

najme74

عضو جدید
کشف ذره جدید شبیه به بوزون هیگز

کشف ذره جدید شبیه به بوزون هیگز

سرویس:علمی فناوری_علم وفناوری جهان
کد خبر: 94092816027
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸


دانشمندان مستقر در مرکز شتابگر عظیم سرن موفق به کشف ذره‌ای جدید با مشخصات شبیه به ذره بوزون هیگز شدند.

به گزارش sv,ds ugld hdskh منطقه خراسان، محققان معتقدند که با این اکتشاف، ابعاد جدیدی از نظریه فضا-زمان روشن شده است.

اکتشاف ذره جدید هنگامی ثبت شد که دانشمندان به طور اتفاقی در حال بررسی اطلاعات دو آشکارساز برخورددهنده بزرگ هادرونی پس از برخورد عظیم پروتونی بودند.

پژوهشگران معتقدند که کشف ذره جدید حاصل برخورد پروتونی با قدرت 750 گیگا الکترون ‌ولت است.

در صورت تایید وجود ذره جدید در اثر برخورد توسط تیم تحقیقاتی سرن، دانشمندان به دنبال وارونه کردن مدل استاندارد برخورد برای کشف ماهیت ذره جدید و نقش آن در شکل‌گیری جهان هستند.

پروفسور کایلی گرانمر، متخصص فیزیک از دانشگاه نیویورک اظهار کرد: تاکنون شواهد کافی برای اثبات ذره جدید بدست نیامده است، اما گروه محققان مستقر در سرن اثرات ذره جدید را مشاهده کرده‌اند.

پروفسور آدام فالوسکی، متخصص فیزیک کوآنتومی هم در مورد ماهیت ذره جدید گفت: یکی از مشکلات اساسی دانشمندان سرن، عدم هماهنگی در اطلاعات دریافتی دو آشکارساز اطلس و CMS است، به نحوی که در مشاهدات انجام شده احتمال اتفاقی بودن کشفیات جدید در دو آشکارساز را نباید نادیده گرفت.

وی در ادامه افزود: محققان مستقر در مرکز سرن در طول ماه گذشته رکورد‌های جدیدی را ثبت کرده‌اند که یکی از آنها برخورد یون‌های سرب با قدرت 1045 تریلیون الکترون ولت یعنی دو برابر بیشتر از آزمایش‌های گذشته است.

دانشمندان در حال حاضر به دنبال جمع‌آوری اطلاعات و شواهد کافی برای اثبات نظریه ذره جدید هستند.

 

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
جالبه!!
بوزون هیگز 125 Mev جرمش بوده و از پروتون هایی با جرم 7Tev و 8Tev بدست اومده!
نگفتن قطعیت وجود ذره چقدره؟
 

najme74

عضو جدید
امواج صوتی چه شکلی هستند؟

امواج صوتی چه شکلی هستند؟

سرویس:علمی فناوری_علم وفناوری جهان
کدخبر:94120302171
دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱

محققان برای اولین ‌بار موفق به ثبت شکل ظاهری امواج صوتی با استفاده از لامپ‌های LED و آب شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، محققان برای ثبت شکل ظاهری امواج صوتی، یک مخزن پر از آب را بر روی بلندگوهای پرقدرت نصب کردند. سپس با اتصال سیستم صوتی به رایانه امواج مورد نظر توسط نرم‌افزار مربوطه را تولید کردند.

پس از انتقال امواج صوتی به مخزن آب و تبدیل به امواج آب، محققان با استفاده از سیستم نورساز پیشرفته LED و دوربین پرسرعت، شکل ظاهری امواج صوتی با فرکانس‌های مختلف را ثبت کردند.

محققان معتقدند که امواج صوتی تنها گونه‌ای از امواج موجود در طبیعت است که گوش انسان قادر به درک است.

آنها برای ثبت اولین‌ تصاویر رنگی از امواج صوتی، پس از تولید فرکانس‌های مورد نظر صدا و روشن‌کردن چراغ‌های ال‌ای‌دی به صورت کنترل‌شده، تصاویر شگفت‌انگیزی از امواج صوتی را ثبت کردند.

پژوهشگران با قراردادن عمودی دوربین بر روی مخزن آب و تولید فرکانس‌های مختلف صوتی، شکل‌های مختلف و بسیار هنرمندانه‌ای از رقص امواج در آب را شکار کردند.

یکی از دلایل ثبت تصاویر شفاف و با جزئیات بالا در این روش، استفاده از چراغ‌های ال‌ای‌دی قابل تنظیم با فرکانس امواج تولیدی است.

محققان معتقدند که تصاویر کاملا قرینه و یکنواخت امواج صوتی، نشان‌دهنده اثبات قانون تقارن هندسی در طبیعت است.
 

najme74

عضو جدید
تولید ساختار تک‌لایه‌ای از جنس بور

تولید ساختار تک‌لایه‌ای از جنس بور

سرویس:علمی فناوری_علم وفناوری جهان
کد خبر: 94120402820
سه‌شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۱

محققان موفق به تولید ساختار دو بعدی از جنس بور شدند. این لایه ضخامتی در حد یک اتم دارد و دارای خواص منحصر به فردی است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پژوهشگران آمریکایی موفق به ساخت اولین فیلم از جنس بور شدند که به آن بوروفن گفته می‌شود. این ماده دارای پتانسیل‌های متعددی بوده که از آن جمله می‌توان به هدایت الکتریکی وابسته به جهت اشاره کرد. این فیلم، برخلاف گرافن که به صورت مستقل تک لایه است، روی یک زیرلایه قرار می‌گیرد.

بور یکی از مواد جذاب در جدول تناوبی است، این ماده بسیار فعال بوده و دارای ساختاری سه پیوندی است که جنس این پیوندهای غیرمستقر یونی، کووالانسی یا فلزی نیست. بور دارای 16 ساختار توده‌ای بلوری است اما هیچ کدام به صورت دو بعدی نیستند. بنابراین ساخت حالت دو بعدی از این ماده بسیار دشوار است.

در سال 2007، سهراب اسماعیل بیگی از دانشگاه یال اقدام به طراحی یک ساختار دوبعدی لایه‌ای مستقل از این ماده کرد که به صورت شش وجهی اتم‌ها کنار هم چیده شده بود. در سال 2014 لای شنگ وانگ از دانشگاه براون نشان داد که چیدمانی از 36 اتم بور می‌تواند ساختار ورقه‌ای ایجاد کند.

استونی بروک و همکارانش از آزمایشگاه ملی آرگونه و دانشگاه نورث وسترن ساختاری از بور ایجاد کردند که یک لایه اتمی ضخامت دارد. آنها این کار را با لایه نشانی بور روی زیرلایه نقره در دمایی بین 450 تا 700 درجه سانتیگراد انجام دادند.

یکی از ساختارهای ایجاد شده دارای فاز شبه پایدار بوده و دیگری کاملا پایدار است. این فاز دوم ساختاری کاملا جدید داشته که محققان با استفاده از روش‌های آنالیزی مختلف نظیر میکروسکوپ تونل‌زنی روبشی و پراش الکترونی اقدام به بررسی آن کردند. نتایج این دو روش کاملا یکدیگر را تایید کرده و نشان می‌دهد که این ساختار با پیش‌بینی‌های محققان مطابقت دارد. محققان این پروژه نشان دادند که این ماده دارای خواص بسیار جالب توجهی است برای مثال هدایت الکتریکی آن کاملا وابسته به جهت جریان است.

پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که این ساختار دارای حفره‌هایی باشد که در اثر قرار گرفتن روی زیرلایه نقره ایجاد شده باشد.
 

najme74

عضو جدید
احتمال کشف پنجمین نیروی بنیادی فیزیک

احتمال کشف پنجمین نیروی بنیادی فیزیک

سرویس:علمی فناوری_علم وفناوری جهان
کد خبر:94122113581
جمعه ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵

دانشمندان مستقر در مرکز تحقیقاتی "ذرات بنیادی سرن"، موفق به کشف نوعی ذره جدید شدند که ماهیت آن با هیچ یک از چهار قانون بنیادی فیزیک قابل توضیح نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، دانشمندان فیزیک بنیادی شتابگر هادرونی بزرگ یا LHC، در آخرین مطالعات خود موفق به کشف نوعی ذره ناشناس شدند که تقریبا 6 برابر سنگین‌تر از ذره هیگز است.

ذره بنیادی جدید با هیچ یک از مدل‌های استاندارد فیزیک قابل توضیح نیست و برای کسب اطلاعات جامع‌تر، برخوردهای بیشتری نیاز است.

دانشمندان معتقدند که با توجه به کاستی‌های موجود در قوانین فیزیک فعلی برای توضیح ماهیت این ذره، احتمال کشف پنجمین نیروی بنیادی فیزیک وجود دارد، اما در بررسی اولین نتایج برخورد ذرات متاسفانه شواهد کافی برای ثبت ماهیت این ذره یافت نشد، با این حال محاسبات و آزمایش‌های تکمیلی برای شناخت ماهیت این ذره در ماه آینده آغاز خواهد شد.

دانشمندان برای کشف ماهیت این ذره از دو آشکارساز ATLAS و CMS استفاده می‌کنند. به کمک این آشکارسازها می‌توان سرعت واپاشی ذرات را محاسبه کرد و در صورت کشف ذره‌ی جدید باید منتظر تحولی عظیم در فیزیک ذرات بنیادی بود.

پروفسور "جان الیس"، فیزیکدان نظری از کالج سلطنتی لندن عنوان کرد: با اکتشاف حاصل شده احتمال کنار گذاشتن مدل استاندارد فیزیک وجود دارد. البته این تغییرات مستلزم شناخت کامل ذره جدید است، چرا که میزان شناخت ما از این ذره مانند قسمت بالای کوه یخ شناور در آب است.

وی در ادامه افزود: دو آشکارساز فوق‌پیشرفته سرن، ذره جدید را به صورت مجزا و با انرژی ترکیبی 750 GeV مشاهده کرده‌اند.

دانشمندان معتقدند که ذره جدید حداقل 800 بار از پروتون سنگین‌تر است و توضیحات بیشتر در مورد آن نیازمند برخوردهای جدید است.


 

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سرویس:علمی فناوری_علم وفناوری جهان
کد خبر:94122113581
جمعه ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵

دانشمندان مستقر در مرکز تحقیقاتی "ذرات بنیادی سرن"، موفق به کشف نوعی ذره جدید شدند که ماهیت آن با هیچ یک از چهار قانون بنیادی فیزیک قابل توضیح نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، دانشمندان فیزیک بنیادی شتابگر هادرونی بزرگ یا LHC، در آخرین مطالعات خود موفق به کشف نوعی ذره ناشناس شدند که تقریبا 6 برابر سنگین‌تر از ذره هیگز است.

ذره بنیادی جدید با هیچ یک از مدل‌های استاندارد فیزیک قابل توضیح نیست و برای کسب اطلاعات جامع‌تر، برخوردهای بیشتری نیاز است.

دانشمندان معتقدند که با توجه به کاستی‌های موجود در قوانین فیزیک فعلی برای توضیح ماهیت این ذره، احتمال کشف پنجمین نیروی بنیادی فیزیک وجود دارد، اما در بررسی اولین نتایج برخورد ذرات متاسفانه شواهد کافی برای ثبت ماهیت این ذره یافت نشد، با این حال محاسبات و آزمایش‌های تکمیلی برای شناخت ماهیت این ذره در ماه آینده آغاز خواهد شد.

دانشمندان برای کشف ماهیت این ذره از دو آشکارساز ATLAS و CMS استفاده می‌کنند. به کمک این آشکارسازها می‌توان سرعت واپاشی ذرات را محاسبه کرد و در صورت کشف ذره‌ی جدید باید منتظر تحولی عظیم در فیزیک ذرات بنیادی بود.

پروفسور "جان الیس"، فیزیکدان نظری از کالج سلطنتی لندن عنوان کرد: با اکتشاف حاصل شده احتمال کنار گذاشتن مدل استاندارد فیزیک وجود دارد. البته این تغییرات مستلزم شناخت کامل ذره جدید است، چرا که میزان شناخت ما از این ذره مانند قسمت بالای کوه یخ شناور در آب است.

وی در ادامه افزود: دو آشکارساز فوق‌پیشرفته سرن، ذره جدید را به صورت مجزا و با انرژی ترکیبی 750 GeV مشاهده کرده‌اند.

دانشمندان معتقدند که ذره جدید حداقل 800 بار از پروتون سنگین‌تر است و توضیحات بیشتر در مورد آن نیازمند برخوردهای جدید است.



هیگز ۱۲۵ mev بوده!!
این ۷۵۰ gev?
این میشه شیش برابر؟!
این خبرگزاری ها هم حواسشون پرته هااااااا
 

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
استاد تحقیقات شما همیشه جامع و کامل بوده
اگر ممکنه لطف کنید نتایج تحقیقاتتون رو قرار بدین تا ما هم رستگار شویم:gol:

چوب کاری نکن محسن جان...
من در زمینه ذرات بنیادی اطلاعاتم کنه. منبعی داری معرفی کنی؟
 

Similar threads

بالا