+ - + اخبار فیزیک + - +

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] دانشمندان برای نخستین بار قطرات آب را به رقص درآوردند
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92042917702
شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳



محققان برای نخستین بار با به رقص درآوردن قطرات آب موفق به نمایش حالت برگشت پذیر استاتیک و پویای خودمونتاژ شده اند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه آلتو با همکاری موسسه فناوری پاریس با قرار دادن قطرات آب حاوی نانو ذرات مغناطیسی بر روی سطوح قوی دافع آب موفق به ایجاد ساختارهای مختلف ایستا و پویا با استفاده از نوسان های دوره‌یی میدان مغناطیسی شده اند.

این سیستم جدید نشان می دهد، الگوهای قطرات استاتیک از طریق نوسان میدان مغناطیسی قادر به تبدیل شدن به قطرات پویا با مصرف انرژی هستند.

تشکیل این ساختار با به حداقل رساندن انرژی به حالت ایستا و با مصرف مستمر انرژی به حالت پویا در می آید.

فرآیند خودمونتاژی که در آن ترکیبات چندگانه از ساختارهای سازماندهی شده بدون دخالت خارجی تغییر حالت پیدا کنند، بسیار مهم است، چراکه بسیاری از سیستم های طبیعی برای ایجاد برنامه های کاربردی آینده وابسته به چنین ساختارهایی هستند.

دکتر «رابین راس» از محققان دانشگاه آلتو تأکید می کند: این مطالعه تنها با هدف به رقص درآوردن قطرات آب انجام نشده است، بلکه تلاش برای توسعه روش جدید ایجاد سیستم های هوشمند و مواد جدید محسوب می شود.

محققان تاکنون تلاش‌های زیادی برای تولید مواد عملکردی بر پایه سلسه مراتب خودمونتاژ استاتیک انجام داده اند و این سیستم جدید می تواند مسیر را برای توسعه مواد پویای چند منظوره هموار کند.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] پایان یکی از طولانی‌ترین آزمایشات جهان: تصویربرداری از سقوط یک قطره قیر پس از 69 سال
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92042917627
شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۵



پس از دهه‌ها انتظار، یکی از طولانی‌ترین آزمایشات جهان پایان یافت و طی آن سقوط قطره قیر Pitch-Tar در کالج ترینیتی دوبلین، با دوربین مشاهده و این قطره از بدنه والدش جدا شد و در یک ظرف فتاد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این آزمایش یکی از طولانی‌ترین آزمایش‌های جهان است که 69 سال پیش و در سال 1944 توسط همکار ناشناخته ارنست والتون (برنده جایزه نوبل برای برخورددادن اتم‌ها) پایه‌ریزی شد.

این محقق گمنام در تلاش برای اثبات این نکته بود که قیر مایعی است که علی‌رغم خردشدن با ضربه چکش، قادر به جاری‌شدن است. قیر یک پلیمر ویسکوالاستیک است که برای نخستین بار برای ضدآب‌کردن کشتی‌ها به کار رفت و به عنوان آسفالت شناخته‌ شده است.

برای اثبات این فرضیه یک توده قیر حرارت داده و در درون قیفی قرار داده شد. این قیف بر روی یک پارچ معلق بود و سپس تمامی سیستم در یک قفسه غبار‌آلود قرار گرفت و رها شد.

این قطره سرانجام سقوط می‌کرد اما کسی زمان آن را به طور دقیق نمی‌دانست.

این یکی از ساده‌ترین آزمایشات جهان است اما فقط به زمان طولانی و شخصی نیاز داشت که نظاره‌گر آنچه رخ می‌دهد، باشد.

دانشمندان با تحلیل فیلم جدید تخمین زده‌اند که این قطره دو میلیون برابر چسبناک‌تر از عسل و دو میلیارد برابر چسبناک‌تر از آب است.

آزمایش کالج ترینیتی، خود، یک المثنی‌ از طولانی‌ترین آزمایش جهان در دانشگاه کوینزلند استرالیاست که شامل سقوط قطره‌ قیر است و در سال 1927 آغاز شد.

از زمان آغاز آزمایش، قیر استرالیایی هشت بار سقوط کرده و به طور متوسط در هر دهه یک قطره سقوط کرده است.

علی‌رغم این تکرار ساعت‌گونه، این سقوط‌ها هرگز نه توسط انسان و نه چشمان دیجیتالی رویت نشده‌اند.

آزمایش کوینزلند قربانی بدشانسی‌ شده چون هنگامی که پروفسور جان مینستون، مسئول آزمایش، تصمیم گرفت برای صرف قهوه از آزمایشگاه خارج شود و پس از گذشت 15 دقیقه برگشت، متوجه شد که یکی از قطرات سقوط کرده و کسی شاهد این رخداد نبوده است.


انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] سد شکنی دانشمندان با تولید یک ماده غیرممکن
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92043017929
یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۳



محققان سوئدی موفق به تولید ماده کربنات منیزیم با بزرگترین سطح اندازه‌گیری و قدرت جذب حداکثری آب شده‌اند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در علم غیر ممکن وجود ندارد و هیچ چیزی نمی‌تواند سد راه دانشمندان برای دستیابی به موضوعات به ظاهر غیر ممکن علمی شود؛ محققان دانشگاه اوپسالا سوئد با تولید ماده غیر ممکن اپسالیت (Upsalite) این مسئله را ثابت کرده‌اند.

اپسالیت در حقیقت ماده کربنات منیزیم است که رکورد توانایی جذب حداکثری آب و سطح اندازه گیری را به نام خود ثبت کرده است.

اشکال منظم کربنات منیزیم در طبیعت تولید می شوند، اما ساخت اشکال نامنظم فاقد آب بسیار دشوار است.

محققان بخش نانوتکنولوژی و مواد کاربردی دانشگاه اوپسالا به سرپرستی «خوان گومز توره» در تحقیقات خود دریافتند که کربنات منیزیم در طی فرآیندهای کم دما و ساده قابل تولید است.

این دستاورد علمی مانند بسیاری از اکتشافات دیگر در اثر یک اشتباه بدست آمد؛ برخی از مواد آزمایش بصورت کاملا تصادفی برای چند روز در محفظه واکنش باقی ماندند و با بررسی مجدد محفظه، محققان یک ژل سفت را مشاهده کردند که با خشک کردن، ماده غیر ممکن تولید شد.

در طی یکسال و با انجام آزمایشات مختلف و استفاده از تکنیک های متفاوت، سنتز این ماده غیر ممکن اثبات شد.

اصلی ترین ویژگی این کشف، خواص ممتاز ماده غیر ممکن اپسالیت است؛ این ماده دارای بزرگترین سطح اندازه‌گیری شده برای کربنات قلیایی معادل 800 متر مربع در هر گرم است که آن را در طبقه بسیار منحصر بفرد مواد متخلخل جای می دهد.

مواد سطح شامل سیلیس، زئولیت‌ها و نانولوله‌های کربنی هستند؛ این ماده همچنین دارای حفره‌های توخالی است که امکان تعامل بهتر با محیط را فراهم می‌کند، بطور مثال اپسالیت قادر به جذب حدکثری آب در رطوبت نسبی کم است.

خواص منحصر به فرد ماده غیرممکن، امکان استفاده از آن را در کاربردهای صنعتی مختلف از جمله جمع‌آوری زباله‌های سمی، مواد شیمیایی و نشت نفت فراهم می‌کند.


انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] شبیه‌ساز سه بعدی انفجار اتمی با قابلیت انتخاب شهر مورد علاقه برای بمباران!
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92050100433
سه‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۸



یک نقشه جدید تعاملی به کاربران اجازه خواهد داد تا به هر نقطه از جهان با یک بمب اتمی منتخب خود حمله کنند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نقشه حمله اتمی سه بعدی از تصایر گوگل ارث برای شبیه‌سازی یک حمله اتمی استفاده کرده و با استفاده از اطلاعات به دست آمده از آزمایشات اتمی مختلف از دهه 1940 تاکنون، تصاویر متحرک را برای چگونگی رفتار ابرهای قارچی پایه‌گذاری کرده است.

کاربران می‌توانند پس از انتخاب موقعیت مورد نظر، سلاح و موقعیت مشاهده را انتخاب کرده و صحنه افتادن بمب و تولید ابر را ببینند.

ارتفاع ابر، وسعت گسترش آن و میزان تلفات نیز نمایش داده می‌شود.

نقشه حمله اتمی سه بعدی سومین مورد از مجموعه شبیه‌سازهای بمباران اتمی بوده که توسط الکس ولراشتاین، تاریخدان موسسه فیزیک آمریکا در مریلند طراحی شده‌اند.

به گفته ولراشتاین، این نقشه برای ارائه شبیه سازی دقیق و بصری از اتفاقاتی که پس از افتادن یک بمب اتمی بر روی هر شهر در جهان رخ خواهد داد، طراحی شده است.

همچنین این نقشه برای درک بهتر افراد از تاثیرات چنین رویدادی بر شهر محل زندگی آنها یا مناطق آشنا تولید شده است.

این نقشه می‌تواند سطوح مختلف بمبهای اتمی و خطرات مربوطه را نشان دهد.

میزان تلفات به نمایش درآمده بر روی این نقشه بر اساس تعداد ساکنان منطقه و مسافت آنها با زمین صفر است. این اطلاعات جمعیتی توسط مرکز تاریخ فیزیک در موسسه فیزیک آمریکا خریداری شده بود.

رفتار ابرهای قارچی بر اساس گفته‌های رویس فلچر، ری آلبرایت، رابرت پرت، ماری فرانکلین، جرالد باون، کلایتون وایت و همچنین مقاله عملیات آزمایش تاثیرات غیرنظامی کمیسیون انرژی اتمی آمریکا در کنار کتاب تاثیرات سلاحهای اتمی ساموئل گلاستون و فیلیپ دولان طراحی شده‌اند.

کاربران بمب‌های نقشه حمله اتمی می‌توانند از لیستی شامل بمب اتمی مورد آزمایش کره شمالی در اکتبر 2006 یا بمب «پسر کوچولوی» هیروشیما و «شاه ایوی» که بزرگترین سلاح شکافت هسته‌ای خالص آزمایش شده تاکنون است، استفاده کنند.

هر بمب به همراه عملکرد نسبی آن به شکل تن یا کیلومتر نمایش داده شده که اندازه و اثر حمله اتمی را تعیین می‌کند.

ولراشتاین همچنین گفته که تمام اطلاعات مورد استفاده برای ساخت نقشه اتمی سه بعدی برای عموم در دسترس بوده و هیچ داده مخفیانه‌ای ندارد.

وی از نقشه خود در برابر منتقدانی که مدعی شده‌اند تروریست‌ها می‌توانند از این سایت استفاده کنند، دفاع کرده و گفت: اگر به جایی برسیم که تروریستها بپرسند کجا باید بمب اتمی خود را بیندازم در آن زمان دیگر به نقطه بی‌بازگشتی رسیده‌ایم.

از آنجایی که این نقشه از تصاویر گوگل ارث استفاده می‌کند، کاربران باید از برنامه پلاگین گوگل ارث بر روی مرورگر خود برای استفاده از نقشه برخوردار باشند.

نسخه‌های قبلی نقشه حمله اتمی از نقشه‌های گوگل استفاده کرده‌اند اما از تصاویر متحرک سه بعدی برخوردار نبودند.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] تبخیر کردن سیارک‌های خطرناک در کمتر از یک ساعت با لیزر!
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92050200833
چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸



محققان دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا طرحی را برای استفاده از پرتو لیزر به منظور تبخیر یا منحرف کردن سیارک‌های تهدید کننده زمین در مدت کمتر از یک ساعت ارائه کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طرح لیزر DE-STAR‌ شامل دو صفحه بسیار عظیم است که با دریافت انرژی خورشید، پرتوهای لیزر را به سمت هدف مشخص شده هدایت می کند.

پنل های خورشیدی فتوولتائیک بر روی یک سطح عریض، انرژی مورد نیاز برای تاباندن پرتوهای لیزر از سطح همجوار را تأمین می کنند.

با هماهنگ سازی و متمرکز کردن لیزر می توان یک آرایه فازی ایجاد کرد که پرتوهای هدایت شونده با قدرت 70 گیگاوات را بسمت سیارک می تاباند؛ یک سیستم آنبورد، دستورات لازم را برای هدایت پرتوهای لیزر بسمت یک هدف خاص دریافت می کنند.

این پرتو متمرکز قادر به ایجاد حفره‌ای به قطر 30 متر بر روی سیارک است که باعث افزایش چند هزار درجه‌ای دمای سطح سیارک می‌شود و در مدت کمتر از یک ساعت، سیارک بطور کامل تبخیر شده و از بین می‌رود.

همچنین در زمان تبخیر، فشاری در جهت مخالف ایجاد می‌شود که معادل بوستر موشک شاتل فضایی است و علاوه بر کاهش میزان تابش پرتوهای لیزر، باعث تغییر مدار سیارک می‌شود.

از لیزر DE-STAR‌ می توان برای تأمین انرژی مورد نیاز روی زمین یا فضا استفاده کرد؛ انرژی الکتریسیته تولید شده توسط پنل های خورشیدی از طریق امواج مایکروویو به زمین ارسال می شوند یا از طریق پرتوهای لیزر بصورت مستقیم برای فضاپیماها فرستاده می شوند.

اما مشکل اساسی در مسیر اجرایی کردن این طرح، لزوم ساخت صفحات عظیمی بطول 9.5 کیلومتر است که تاکنون چنین ساختارهایی با این ابعاد در فضا طراحی نشده اند و ساخت آنها بین 30 تا 50 سال بطول خواهد انجامید!


انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] «کنجکاوی» در مریخ‌نوردی رکورد زد
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92050201018
چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۵



ناسا با انتشار اطلاعیه‌ای از رکوردشکنی تازه مریخ نورد کنجکاوی در راهپیمایی بسمت کوه شارپ خبر داد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کنجکاوی پس از پایان تحقیقات علمی در نزدیکی منطقه فرود، در حال طی کردن مسیر هشت کیلومتری بسمت کوه شارپ است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده از سوی آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا، مریخ نورد کنجکاوی روز یکشنبه 21 جولای (30 تیر) با پیمودن مسافت 100 متری، موفق به ثبت رکورد جدید مسیرپیمایی یک روزه بر سطح سیاره سرخ شد.

«پائولو بلوتا» برنامه ریز مریخ نورد کنجکاوی تأکید می کند: آنچه تیم مأموریت زمینی را برای انتخاب ایمن ترین مسیر یاری کرد، ‌دریافت تصاویر بسیار با کیفیت تهیه شده توسط دوربین Mastcam بود که دید مناسبی از اندازه سنگ های مسیر ارائه کرد.

با کمک این تصاویر، مشاهده مسافت های دورتر فراهم شده و محققان توانستند یک مسیر مطمئن و ایمن برای حرکت مریخ نورد کنجکاوی انتخاب کنند.

چنین مسیرپیمایی طولانی در مدت یک روز مریخی در آینده نیز با استفاده از قابلیت مسیریابی خودکار (autonav) قابل تکرار خواهد بود.

تیم کنترل زمینی با استفاده از مسیریابی خودکار می تواند دستورات لازم را برای مریخ نورد ارسال کند و کنجکاوی با استفاده از این دستورات بصورت خودکار ایمن ترین مسیر حرکت را انتخاب می کند.



انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] دانشجوی ایرانی داور کنفرانس بین‌المللی مهندسی هسته‌یی در چین شد
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92050200968
چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۷



دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای گرایش راکتور واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان داور بیست و یکمین کنفرانس بین المللی مهندسی هسته‌یی (ICONE21) که در شهر چنگدو (Chengdu) کشور چین برگزار می‌شود انتخاب شد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، سجاد بهربر، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌یی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به کنفرانس
21st International Conference On Nuclear Engineering که بیست و نهم جولای تا دوم آگوست 2013 در شهر چنگدو (Chengdu) کشور چین برگزار می‌شود گفت: طی دعوت نامه‌ای از سوی رییس کمیته فنی بیست و یکمین کنفرانس مهندسی هسته‌یی - یانپینگ یوهانگ (Yanping Huang) در این کنفرانس بین‌المللی به عنوان داور دعوت شده و حضور خواهم داشت.

وی با بیان این که این کنفرانس به همت انجمن هسته ای چین، انجمن مکانیک آمریکا و ژاپن و نیز انجمن مهندسان مکانیک برگزار می شود، ادامه داد: طی 20 دوره برگزار شده این کنفرانس در نقاط مختلف جهان، موفقیت های قابل توجهی با مشارکت حدود 800 نفر از کارشناسان ارشد این حوزه صورت گرفته است.

بهربر افزود: من با داوری دو مقاله با عناوین "بررسی ایمنی نرم افزار طراحی و تحقیق در سیستم حفاظت دیجیتال هسته‌ای" و" تجزیه و تحلیل کمی و ارزیابی سیستم حفاظت فیزیکی در نیروگاه هسته‌ای"و نیز داشتن دو چکیده (Abstract) با عناوین " ارزیابی احتمال خرابی سیستم خنک کننده راکتور تحقیقاتی تهران" و " کمی سازی عدم اطمینان قابلیت اطمینان سیستم خنک کننده راکتور تهران" و همچنین یک مقاله پذیرفته شده در زمینه BNCT (درمان به وسیله گیر اندازی نوترون در بور) در این کنفرانس بین المللی فعالیت خواهم داشت.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] ثبت اختراعات و امور مالکیت فکری به قوه مجریه محول می‌شود
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92050201146
چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۴



قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از تصویب سیاست‌های اجرایی قانون ثبت اختراعات و مالکیت فکری در سی‌ و هفتمین جلسه ستاد خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر منصور کبگانیان شب گذشته در حاشیه سی‌و هفتمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد با بیان اینکه در این جلسه اقدامات ملی مربوط به نظام ثبت مالکیت فکری و صنعتی که طبق نقشه جامع علمی کشور باید به قوه مجریه محول شود، در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: در واقع این اقدامات باید با اصلاح قانون از طریق مجلس شورای اسلامی انجام شود، که قبلا رایزنی‌های کلی با مجلس شورای اسلامی به عمل آمده بود.

وی افزود: براین اساس در راستای شفاف‌سازی برای تدوین قانون و دستگاه متولی این امر در قوه مجریه، سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید که برای هماهنگی بین سه قوه این سیاست‌ها ملاک عمل خواهد بود.

کبگانیان تصریح کرد: انتقال وظیفه ثبت اختراعات و مالکیت فکری از قوه قضائیه به قوه مجریه که حکم صریح نقشه جامع علمی است، باید با ظرافت صورت پذیرد.

به گفته وی، توانایی تحلیل مسائل صنعتی، اشراف و داشتن اطلاعات کافی از فضای کسب و کار و تولید و تجارت کشور، تسلط بر مسائل حوزه فناوری و الزامات و سیاست‌های توسعه این حوزه، فهم و تسلط کافی بر مفاهیم و قوانین و معاهدات بین‌المللی در این حوزه و کارکرد این معاهدات و از همه مهم‌تر وجود انگیزه سازمانی برای ارتقا کمی و کیفی ثبت اختراعات از محورهای مورد تاکید در سیاست های مصوب ستاد راهبری به شمار می‌رود.

کبگانیان اظهارکرد: البته دادرسی و حل اختلاف در این زمینه همچنان برعهده قوه قضائیه خواهد بود.

وی افزود: احساس ما این است که این اقدام ملی در نقشه جامع علمی اقدامی مترقی است و در اغلب کشورهای پیشرفته جهان این اقدام در قوه مجریه است و برای رفع اختلافات و مرجع قضائیه در قوه قضاییه است.

به گفته کبگانیان قانون مالکیت فکری چندین بار در مجلس شورای مطرح بوده است و اعضای مجلس پیشنهاد داشتند که به علت اشکالات اساسی موجود و تناقضی که با نقشه علمی کشور دارد این قانون دائمی نشود و تنها یک سال تمدید شود تا کسی بلاتکلیف نباشند. بر این اساس فرصت اصلاح قانون را تا پایان سال داریم و درصدد هستیم تا در چارچوب این سیاست‌ها تعامل داشته باشیم و قانون طوری اصلاح شود که مرجع ثبت مالکیت صنعتی در قوه مجریه ایجاد و یا انتخاب شود.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور درخصوص دیگر دستورات این جلسه نیز گفت: همچنین دراین جلسه ماده واحده نحوه همکاری مرکز همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری در دستور کار قرار گرفت و بعد از بحث و بررسی اعضا مقرر شد شرح وظائف مرکز همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری در راستای اجرای نقشه جامع علمی کشور مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

کبگانیان خاطرنشان کرد: استفاده از همه توانایی‌ها و ظرفیت‌های کشور برای اجرای نقشه جامع علمی کشور برنامه‌ریزی بیشتری را مطالبه می‌کند و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مصمم به انجام این وظیفه مهم است.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] کشف جدید برخورددهنده بزرگ هادرونی
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92050200861
چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۵



سرن اعلام کرد: محققان حاضر در دو آزمایش جداگانه موفق به اندازه‌گیری یکی از نادرترین فرایندهای قابل‌ اندازه‌گیری در فیزیک ذرات، یعنی واپاشی مزون‌های B-subscript-s به دو موآن شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این کشف جدید برخورددهنده بزرگ هادرونی با همکاری دانشمندان دانشگاه رایس، بر جست‌وجوی محققان برای ماده تاریک تاثیرگذار خواهد بود.

این رخداد که دانشمندان 25 سال در جست‌وجوی آن بوده‌اند، با پیش‌بینی‌های انجام‌شده «مدل استاندارد» فیزیک ذرات مطابقت دارد.

این مطابقت، با یک در 100 هزار شانس خطای آماری، هر نوع امکانی که واپاشی مزون B-sub-s با تعامل بین ذرات مرتبط است را حذف می‌کند. این موضوع توسط نظریه‌های ماده تاریک پیش‌بینی شده است.

«سلونوئید موآن فشرده» (CMS) یکی از اجزای برخورددهنده هادرونی که نقش مهمی را در کشف سال گذشته بوزون هیگز ایفا کرد، یکی از دو آزمایشگاهی است که این داده جدید را گیر انداخت. دیگر آزمایشگاه شامل LHCb بود.

دانشمندان دانشگاه رایس دهه‌ها در حال طراحی اجزایی برای CMS بوده‌اند و هم‌اکنون از شانس کمک به تحلیل این نتایج مسرورند.

به گفته پاول پادلی، فیزیکدان این دانشگاه، خود ذره مدتی پیش کشف شد و این موضوعی جدید نیست؛ نکته جدید این است که «مدل استاندارد» پیش‌بینی کرده بود که این مزون B-sub-s بسیار بسیار به ندرت به دو موآن واپاشی می‌شود و این همان موضوعی است که دانشمندان حاضر در این پروژه مشاهده کرده‌اند.

یافته‌های CMS ،سوزن‌ بسیار نایابی در انبار داده‌هایی به شمار می‌آیند که در زمان برخورد دادن پروتون‌ها با سرعت نزدیک به نور در بزرگ‌ترین برخوردهنده جهان، به دست می‌آیند.

ابزار الکترونیکی ساخته‌شده در دانشگاه رایس به طبقه‌بندی داده‌ها در خصوص زیرذرات تولیدشده با برخورددادن از نویز پس‌زمینه کمک می‌کند.

مطابق اعلامیه سرن، برای هر یک میلیارد مزون‌های B-sub-s تولیدشده، انتظار می‌رود فقط سه یا تعداد بیشتری به دو موآن که خویشاندان الکترون هستند، واپاشی شوند. این انتظار توسط داده جدید تایید می‌شود.

فیزیکدانان به دنبال نتایجی نامنطبق با نکات پیش‌بینی‌شده توسط «مدل استاندارد» و با هدف بسط دادن دانش جهان فیزیکی بودند، اما این هدف در آزمایش‌ها محقق نشد.

به اعتقاد پادلی، بی‌نهایت نادر است که مزون B-sub-s به این شیوه دچار واپاشی شود، اما این امکان وجود داشته که این مزون با استفاده از ذرات جدیدی که توسط نظریه‌های ماده تاریک پیش‌بینی شده (مانند نظریه ابرتقارنی)، واپاشی شود.

چنانچه این مزون از طریق ابرتقارنی یا دیگر ذرات جدید دچار واپاشی می‌شد، پیش‌بینی حاصل در مورد این که هر چند وقت یک بار این واپاشی باید اتفاق می‌افتاد، اشتباه می‌بود.

جامعه فیزیک ذرات نظری بی‌نهایب به مشاهده آن چه نرخ واپاشی دو موآن برای این نوع مزون است، علاقه‌مند بودند.

این موضوع که مشاهدات حاصل از آزمایشات جدید با «مدل استاندارد» مطابقت می‌کند، محدودیت‌هایی را برای ابرتقارنی و دیگر مدل‌هایی که می‌توانند ماده تاریک را در جهان توضیح دهند، ایجاد می‌کند.

به گفته وی، چیزی به عنوان نتیجه اشتباه وجود ندارد زیرا تمامی نتایج به محققان نکات مهمی را می‌گویند.

جزئیات این مقاله علمی در Physical Review Letters منتشر شد.

انتهای پیام

کد خبرنگار: 71456
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] تولید مواد دو بعدی از چند ماده مختلف
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92050502252
شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۲



پژوهشگران دانشگاه رایس با همکاری همتایان خود در آزمایشگاه ملی اوک رینج روش تازه‌ای برای تولید لایه‌های یکنواخت اتمی دی سولفید مولیبدن ارائه کردند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نیمه‌هادی دی سولفید مولیبدن یکی از موادی است که در ادوات الکترونیک دو بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از این ماده در آینده می‌توان در ادواتی استفاده کرد که برای نامرئی کردن اجسام از دید چشم به کار گرفته می‌شود. یک تیم تحقیقاتی در آمریکا اقدام به تحقیقاتی در زمینه تولید انبوه تک لایه‌های دی سولفید مولیبدن کرده است.

آنها از روش رسوب شیمیایی از فاز بخار استفاده کرده و در نهایت محصول مورد نظر را آنالیز کردند. این گروه امیدوارند که بتوان دی سولفید مولیبدن را با گرافن ترکیب و در محصولات استفاده کرد. هدف نهایی آنها این است که از گرافن که فاقد باند گپ است و نیترید بور شش ضلعی به عنوان عایق الکتریکی استفاده کنند و در نهایت با ترکیب دی سولفید مولیبدن ترانزیستور اثر میدان، مدار مجتمع و شناساگر نوری بسازند. با این کار گام تازه‌ای در مسیر الکترونیک دو بعدی برداشته شده است.

سال گذشته «لو» و «آیجان» از محققان این پروژه موفق به تولید الگویی پیچیده از گرافن و نیترید بور شدند. اما این سیستم یک حلقه گم شده داشت تا به صورت کامل به ماده‌ای قابل استفاده در حوزه‌های مختلف الکترونیک تبدیل شود. به همین دلیل ایده استفاده از لایه دی سولفید مولیبدن به عنوان یک نیمه‌هادی به این سیستم مطرح شد.

«آیجان» می‌گوید: توجه به مواد دو بعدی رو به افزایش است. گرافن موجب شده توجه بیشتری به این مواد شود، دی سولفید مولیبدن یکی از این ترکیبات است. ما با استفاده از گرافن به عنوان یک شبه فلز و نیترید بور به عنوان عایق در حال بسط خواص مواد دو بعدی هستیم.

این که چگونه می‌توان دو ماده مختلف را به هم پیوند کرد، خود چالشی بزرگ بود. این گروه موفق شدند با استفاده از هسته‌زایی دانه‌هایی به ابعاد 100 میکرون ایجاد کنند. این گروه با استفاده از میکروسکوپ الکترونی انحراف اصلاح شده این ساختار تولید شده را مورد مطالعه قرار داده و نقص‌های موجود روی آن را ارزیابی کردند.

این گروه تحقیقات به دنبال روش‌هایی هستند که بتوان نه تنها مواد را به صورت دو بعدی، بلکه به شکل سه بعدی نیز با هم ترکیب کرد. در حال حاضر این گروه می‌توانند بلورهای سه بعدی با ترکیب شیمیایی مختلف ایجاد کنند.

انتهای پیام

کد خبرنگار: 99997
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] هاوکینگ با کمک فناوری جدید و به تنهایی «تاریخچه مختصر من» را نوشته است
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92050502626
شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۳



استفان هاوکینگ در حال انتشار کتابی است که دیدگا‌های جالبی را در خصوص زندگی‌اش مطرح می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این کتاب که «تاریچه مختصر من» نام دارد، نخستین اثری است که هاوکینگ با استفاده از فناوری‌های جدید به تنهایی نوشته است.

این فیزیکدان که از بیماری نورون‌های حرکتی رنج می‌برد، یکی از معروف‌ترین دانشمندان جهان و نویسنده‌ای بسیار موفق است.

بیش از 10 میلیون نسخه از «تاریخچه مختصر زمان» هاوکینگ فروش رفته و این اثر به 40 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.

ناشران معتقدند «تاریخچه مختصر من» شخصی‌ترین کتاب وی تاکنون است و با این موضوع سر و کار دارد که چگونه «تاریخچه مختصر زمان» پا به عرصه وجود گذاشت.

این کتاب همچنین جزئیاتی را در خصوص کودکی وی در لندن پس از جنگ، سال‌های حضور در هاروارد و کمبریج، گسترش بیماری‌اش، ازدواج‌ها، خانواده و احساسات فکری‌اش ارائه می‌دهد.

هاوکینگ در طول جنگ جهانی دوم در آکسفورد متولد شد و والدینش فرانک و ایزابل نام داشتند.

وی به مدت 30 سال استاد ریاضیات در دانشگاه کمبریج بوده و کتاب‌های پرفروش بسیاری را در زمینه کیهان‌شناسی به رشته تحریر درآورده است.

در سن 21 سالگی، پزشکان تشخیص دادند که این دانشمند مبتلا به بیماری ALS است.

در سال 1995، ازدواج وی با همسر اولش، جین، خاتمه یافت و با پرستارش الن میسون ازدواج کرد.

کتاب «تاریخچه مختصر من» که با تصاویری از زندگی هاوکینگ مزین شده در 12 سپتامبر سال 2013 منتشر خواهد شد.

انتهای پیام


استفان هاوکینگ



کتاب «تاریخچه مختصر زمان»



هاوکینگ و همسر دومش، الن



اعطای مدال آزادی به هاوکینگ
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزرگترین میدان مغناطیسی کائنات

بزرگترین میدان مغناطیسی کائنات

[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92050602872
یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۳



شبیه‌سازی عددی نشان می‌دهد، ایجاد بی‌ثباتی در داخل ستاره‌های نوترونی می‌تواند عامل ایجاد میدان‌های مغناطیسی عظیم در کائنات شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ستاره‌های نوترونی چگال‌ترین اجرام در کائنات محسوب می‌شوند؛ این ستارگان ابر پر جرم زمانی شکل می‌گیرند که دو ستاره نوترونی در یک سیستم دو دویی با یکدیگر ادغام شده و یک ستاره واحد تشکیل می‌دهند.

ستاره پر چگال نوترونی مدت زیادی دوام نداشته و عمر کوتاه آن با تبدیل ناگهانی به یک سیاهچاله پایان می‌پذیرد؛ این فرو ریختن و تبدیل شدن به سیاهچاله می‌تواند یکی از درخشان‌ترین انفجارها در کائنات را ایجاد کند.

محققان معتقدند، قدرت میدان مغناطیسی ستارگان نوترونی که بیش از هر سیستم اخترفیزیک شناخته شده است، ماده کلیدی چنین انتشار عظیمی در کائنات است.

اخترشناسان برای بررسی این فرضیه از شبیه‌سازی عددی استفاده کرده و یک ستاره نوترونی ابر پر جرم با یک میدان مغناطیسی منظم (دو قطبی) شبیه‌سازی شدند.

لایه‌های پلاسما که در حال چرخش و ساییده شدن بر روی یکدیگر هستند، در نهایت باعث حرکت آشفته پلاسما می‌شود؛ در فرآیند موسوم به بی‌ثباتی مغناطیس چرخشی، میدان مغناطیسی بشدت تقویت می‌شود.

این مکانیزم خاص نقش مهمی در بسیاری از سیستم های اخترفیزیکی داشته و در ستارگان نوترونی ابر پر جرم نیز دیده می شود.

نتایج این مطالعه در مجله Physical Review منتشر شده است.


انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] خلق اشکال سه‌بعدی نامرئی با امکان لمس در هوا
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92050602881
یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۹



تیم تحقیقاتی دیزنی در پترزبورگ سیستم ارزان‌قیمتی به نام Aireal طراحی کرده‌ که حلقه‌های کوچک هوا که به افراد امکان حس‌کردن اشیای مجازی می‌دهند را شلیک می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیستم لمسی جدید از ماژول‌هایی ساخته شده که دست یک شخص را رهگیری کرده و پالس‌های کنترل‌شده هوا را تولید می‌کند که با دقت به هدف برخورد می‌کنند.

هنگامی که این پالس‌های هوا با سیستمی دارای قابلیت کنترل از طریق ژست مانند Kinect ترکیب می‌شوند، می‌توانند به گونه‌ای زمانبندی شوند که در همان لحظه‌ای که اگر شیئی بر روی صفحه‌نمایش واقعی وجود می‌داشت به دستان کاربر برخورد می‌کرد، به دستان وی برسند.

یک دوربین با عمق سه‌بعدی کوچک زمانی را که کاربر در مسیر شیء موجود بر روی صفحه، در حال حرکت است، رهگیری می‌کند، و دو موتور نیز نازلی را در طیف 75 درجه‌ای هدف‌گیری می‌کنند.

پالس‌های هوا توسط پنج بلندگو تولید می‌شوند که هر یک فقط پنج سانتی‌متر هستند و برای تشکیل‌دادن یک مکعب آبی آرایه‌بندی می‌شوند.

زمانی که بلندگوها فعال می‌شوند، نیروی حاصل از خلال یک نازل انعطاف‌پذیر با فشار حرکت داده می‌شود و هوا را به شکل یک گردباد شکل می‌دهد.

با استفاده از گردبادهای هوا و نه جت‌های ساده هوا، ابزار جدید می‌تواند حس لامسه‌ را در فواصل طولانی‌تر و با دقت بسیار بالاتر ارائه دهد.

گردبادها همچنین امکان تغییر سریع شدت، مسیر و فرکانس پالس‌ها را برای ایجاد طیف وسیعی از اثرات فراهم می‌کنند.

تیم تحقیقاتی کاربردهای زیادی را برای این فناوری جدید در ذهن دارد.

علاوه بر اجازه‌ دادن به کاربران برای حس‌کردن مجازی بازی‌هایی که انجام می‌دهند، Aireal می‌تواند حس فیزیکی لامسه را برای اعمالی مانند دوچرخه‌سواری از طریق دگمه‌ها و منوهای موجود بر روی صفحه ارائه دهد.

افزون بر اجزای الکترونیکی، هر ماژول از اجزای سه‌بعدی چاپ‌شده ساخته شده و بنابراین، تولید آن ارزان است.

طراحی ماژول‌های Aireal همچنین امکان درجه‌بندی آن‌ها را برای کاربرد در ابزارهای مختلف فراهم می‌کند، در نتیجه برای استفاده در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌توانند کوچک شوند یا برای فرافکنی یک گردباد هوا در عرض یک تئاتر بزرگ شود.

با وجود نازل‌های هوای چندگانه که به یکدیگر متصل هستند، سیستم Aireal می‌تواند بازخورد لمسی را از هر جهت برای ارائه تجربه‌ای همه‌جانبه در اختیار بگذارد.

این سامانه هچنین می‌تواند احساس اشیای محیطی بزرگ‌تر مانند دسته‌ای از پرندگان یا جویبار آب را تقلید کند.

تیم طراح امیدوار است در آینده هر پالس هوایی را به طور دقیق‌تر کنترل کند؛ این امر می‌تواند به خلق اشکال سه‌بعدی نامرئی در هوا منجر شود.

در حال حاضر تمامی این کاربردها در حد ایده هستند زیرا محققان هیچ طرحی را برای اجرایی‌کردن سیستم‌های Aireal در هیچ محصول خاصی در اختیار ندارند.

انتهای پیام
 

Nazi_Elite

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] موتور پیشرفته لیزری با قابلیت یک هزار دور برای نخستین بار در دنیا توسط محقق تبریزی ساخته شد[/h]

محمدرضا عبادی، مجری طرح موتور لیرزی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس،گفت: موتور لیزری موتور پیشرفته‌ای است که با کنترل کامپیوتری کار می‌کند و خروجی این موتور به صورت هوشمند قابل کنترل است.

وی با بیان اینکه موتور لیزری با دور 10 هزار در دنیا وجود ندارد، افزود: این موتور از دقت بالایی برخوردار است و از 3 دهم درجه تا 10 هزار دور قابلیت دارد.

عبادی ادامه داد: تعداد دورهای این موتور از 10 هزار دور به 100 هزار دور نیز قابل انتقال است.

این محقق اضافه کرد: موتور لیزری متشکل از 12 قطب است که با تغییر قطب برنامه‌ریزی آن بر روی قسمت کامپیوتری کنترل می‌شود.

به گفته وی موتور لیزری در خطوط انتقال نفت و پتروشیمی، صنایع خودروسازی، هوافضا و تولید مواد غذایی کاربرد دارد.

عبادی افزود: این موتور در ابعاد 30 سانتی متر در 75 سانتی متر طراحی شده و در حال حاضر نمونه صنعتی آن در حال اتمام است.

 

Nazi_Elite

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] سیستم خورشیدی تولید همزمان الکتریسیته و حرارت ساخته شد[/h]

دکتر علی کسائیان، مجری این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره کاربرد این سیستم توضیح داد: سیستم فتوولتائیک – حرارتی (PVT) برای نسل آینده ساختمان‌ها و تاسیسات آنها کاربرد بسیاری دارد چرا که هم می‌توان از آن برق گرفت و هم از طریق کانالی که در دیوار ساختمان تعبیه می‌شود، گرمایش ساختمان را تامین کرد.

به گفته این عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران پیش از این نیز دو دستگاه دیگر شبیه به این سیستم در کشور ساخت شده‌اند اما نوآوری خاص این طرح در نحوه ثبت داده‌ها و استفاده از فناوری الکتروهیدرو دینامیک برای افزایش بازدهی سیستم است.

کسائیان در این زمینه توضیح داد: دیتالاگر این دستگاه 18 سنسور دما، سرعت و ولتاژ دارد که اطلاعات آنها را برای آنالیز در ثانیه ثبت می‌کند. همچنین سیستم الکتروهیدرودینامیک این دستگاه از طریق اعمال ولتاژ بالا و مصرف بسیار کم برق، قادر به تحریک لایه مرزی حرارتی و افزایش انتقال حرارت در کانال پشت سل‌های خورشیدی آن است.

وی با اشاره به این که این دستگاه به صورت هواخنک طرحی شده است، تصریح کرد: ما توانایی آن را داریم که سیستم را به صورت آب خنک نیز بسازیم تا آبی که از آن گذر می‌کند به صورت مستقیم برای استفاده در تاسیسات ساختمان به کار گرفته شود. ضمن این که استفاده از این سیستم افزون بر افزایش توانایی‌های دستگاه به افزایش عمر سلول‌های خورشیدی آن نیز کمک می‌کند؛ چرا که سل‌های فتوولتائیک به هوای گرم بسیار حساس هستند.

به گفته این عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران، تمامی مراحل ایده‌پردازی، طراحی و ساخت قسمت‌های مختلف این دستگاه در کشور و توسط متخصصان ایرانی انجام شده و هم اکنون آماده بهره‌برداری و داده‌گیری است.

وی با اشاره به اینکه این طرح از طرح‌های مصوب وزارت نفت است، خاطرنشان کرد: قرار است نمونه ساخته شده از این سیستم تست شده و در ماه‌های آینده بهینه‌سازی شود.

 

Nazi_Elite

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] برای نخستین بار در دنیا به همت دانشمندان فرهیخته ایرانی کارتریج‌های نامرئی در کشور تولید شد[/h]

یک شرکت فعال در حوزه فناوری اطلاعات، برای نخستین بار در دنیا موفق به تولید و ثبت اختراع کارتریج های نامرئی شد که این محصول قادر است تمامی اشکال را به صورت نامریی چاپ کند و تنها توسط اشعه ماوراء بنفش قابل رویت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی به نقل از خبرنگار مهر، علیرضا کامکار - مدیرعامل شرکت سخت سیستم در حاشیه برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) با بیان اینکه این شرکت سالها نماینده کارتریج های اچ پی در ایران بوده اظهار داشت: بعد از تحریم هایی که این شرکت بر علیه ایران انجام داد به فکر تولید کارتریج در کشور افتادیم.

وی ادامه داد: در خلال تولید کارتریج در کشور با مطالعه و تحقیقات بسیار بر روی تکنولوژی های مختلف پرینت در دنیا با تلفیق دو تکنولوژی روز به یک تکنولوژی منحصربفرد در دنیا رسیدیم که با ثبت اختراع در ایران و تاییدیه دانشگاه صنعتی شریف، این اختراع در کشور به ثبت رسیده است.

مدیرعامل شرکت سخت سیستم با بیان اینکه تکنولوژی کارتریج می تواند کاربردهای امنیتی و نظامی داشته باشد تصریح کرد: در حال بررسی شرایط بر روی بازخورد این اختراع هستیم و امکان دارد کاربردهای امنیتی این کارتریج ها را کاهش داده و به مسئله ویژه کارآفرینی روی بیاوریم.

وی گفت: در صورتی که تصمیم بر مبحث کارآفرینی این اختراع گرفته شد این کارتریج ها به شیوه بسته های کارآفرینی برای بیزینس های کوچک اما با ارزش افزوده بسیار بالا در اختیار کارآفرینان قرار خواهد گرفت.

اولین تولید کننده کارتریج های نامرئی در دنیا با بیان اینکه از هیچ گونه کمک های دولتی بهره نگرفته ایم، اظهار داشت: به دنبال بازخوردها و گرفتن ایده های مختلف برای کاربردهای مختلف این کارتریج ها هستیم و شرکت پتانسیل های لازم برای تولید انبوه این کارتریج ها را نیز در خود می بیند و در صورت اخذ هر تصمیم آمادگی کامل خود را اعلام می کند.

وی با بیان اینکه این محصول برای بانکها، مراکز نظامی و امنیتی و قضایی و دانشگاهها و هر سازمان یا شرکتی که نیاز به اسناد محرمانه یا کاغذهای امنیتی داشته باشد قابل استفاده است، اظهار داشت: خرید این محصول برای عموم آزاد نیست.

کامکار تصریح کرد: پیشگیری از هرگونه تقلب در اسناد و اوراق مالی اداری و عدم محدودیت در حجم دیتا از جمله مزایای این کارتریج های نامرئی است.

 

Nazi_Elite

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] تونل بادی درحد صوت در شیراز افتتاح شد[/h]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی به نقل از ایرنا، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روزدوشنبه درآیین افتتاح این تونل بادی گفت: در زمینه فناوری هوا و فضا باید به گونه ای عمل کنیم که کاربرد آن جدا ازحوزه های دفاعی و امنیتی در بخش های خدمات رسانی عمومی مانند ساخت هواپیماهای کوچک مسافربری نیز قابل استفاده باشد.

نسرین سلطانخواه ادامه داد: کشورما درزمینه هوا وفضا، بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی مورد تحریم قرار گرفت لیکن این تحریم ها باعث رشد و پیشرفت های علمی زیادی در کشور شد.

وی افزود: طراحی وساخت این تونل نشان دهنده رشد فناوری در کشوراست ، ضمن این که برای دستیابی هرچه بیشتر به توان های علمی ، باید تلاش های جدی تر صورت گیرد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: یکی از راه های به ثمر رسیدن تولیدات علمی تجاری سازی آن است و برای تحقق این هدف و همچنین ایجاد یک نگاه نظام مند در روند توسعه، ستاد های فناوری راهبردی درمعاونت توسعه وفناوری تشکیل شده است.

سلطانخواه بیان داشت: هم اینک 11 ستاد فناوری راهبردی راه اندازی شده است که طرح های مربوط به هدف گذاری های علمی و رشد فناوری در آن تصویب می شود .

این مقام مسوول اضافه کرد: درواقع می توان گفت در این ستاد ها، تصویب اسنادی که به منزله نقشه راه کشور برای دستیابی به فناوری هستند، اولویت دارد.

سلطانخواه افزود: همچنین از جمله وظایف اصلی این ستادهای 11 گانه ، فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز فناوری های نوین درکشور است .

وی ادامه داد: این ستادها برای تهیه زیرساخت ها ، ظرف چهارسال گذشته پنج هزار میلیارد ریال در کشور پشتیبانی و هزینه کرده اند .

استاد دانشگاه شیراز نیز دراین آیین در مورد ویژگی های تونل بادی در حد صوت گفت: این تونل که کاربرد آن بیشتر در زمینه هوانوردی و مسائل دفاعی و امنیتی است 84 مگاوات قدرت دارد و از نوع مکشی و پیوسته است.

محمد مهدی علیشاهی ادامه داد: ساخت این تونل حاصل تلاش 10 سال جمع آوری،تامین و پشتیبانی ارگان های مرتبط با فناوری درکشور است .

وی افزود: تونل بادی درحد صوت دانشگاه شیراز، سومین تونل بادی در کشور است و هم اینک تونل های بادی زیر صوت، فوق صوت و درحد صوت درکشور فعال هستند.

 

geranaz_ar

عضو جدید
مرموزترین ذره جهان (بوزون هیگز)

مرموزترین ذره جهان (بوزون هیگز)

دانشمندانی که بر روی برخورد دهنده بزرگ ذرات در سرن ژنو کار می کنند با کسب نتایج جدید فکر می کنند که مرموزترین ذره جهان (بوزون هیگز) می تواند وجود نداشته باشد.

نخستین بار یک فیزیکدان اسکاتلندی به نام "پیتر هیگز" در دهه 60 برای توضیح اینکه چرا ذرات ابتدایی در بین خود تا این حد متفاوت هستند فرضیه وجود بوزون هیگز را مطرح کرد.



درحدود 50 سال است که فیزیکدانان به دنبال کشف و تائیدات علمی این ذره هستند. کشف بوزون هیگز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چراکه می تواند یکی از بزرگترین مسائل فیزیک مدرن را حل کند. این ذره، یک خاصیت دینامیک از ماده است.



تمام ذرات در خط اصلی، بدون جرم هستند اما برپایه اینکه چقدر در یک میدان تصاعدی حاصل از بوزون هیگز فعل و انفعال داشته باشند کم و بیش سنگین می شوند.



درحال حاضر دو آزمایش اطلس و CMS در برخورد دهنده بزرگ ذرات (LHC) در سرن سوئیس و دو آزمایش CDF و Dzero در شتابگر تواترون (Tevatron) در لابراتوار فرمی (Fermilab) واقع در شیکاگوی آمریکا در تلاش برای کشف بوزون هیگز هستند.



اواخر ماه جولای فیزیکدانان دو آزمایش CMS و اطلس در کنفرانس بین المللی Eps-Hep 2011(فیزیک پر انرژی اروپا) در گرنوبل فرانسه اعلام کردند که به نتایج غیرمنتظره ای دست یافته اند که می تواند راه را برای تائید وجود بوزون هیگز باز کند.



این دانشمندان موفق به کشف توده ای از کنشهای ذره ای جالب توجه در جرمی مابین 140 تا 145 گیگا الکترون ولت شدند.


نشانه های ثبت شده در ردیاب اطلس و CMS از سطح اطمینان 2.8 سیگما برخوردار بودند. درجه اطمینان سیگمای 2.8 به این معنی است که از هزار احتمال یک احتمال وجود دارد که نتایج به دست آمده با خطاهای آماری ارتباط داشته باشند.



اکنون این دانشمندان در اجلاس دوسالانه "لپتون- فوتون" که در شهر بمبئی هند برگزار می شود با ارائه تازه ترین نتایج خود با تردید اعلام کردند که بوزون هیگز می تواند وجود نداشته باشد.



این نتایج نشان می دهد که ذره گریزان هیگز اگر وجود داشته باشد معلوم نیست در کجا پنهان شده است.



فیزیکدانان آزمایشات اطلس و CMS نشان دادند که بوزون هیگز نمی تواند بر روی بخش وسیعی از مناطق بین 145 تا 466 گیگاالکتروولت با 95 درصد اطمینان وجود داشته باشد.



این بدان معنی است که اگر این ذره وجود داشته باشد برای کشف آن به توان بسیار بالایی از انرژی برای برخورد دادن ذرات در داخل LHC نیاز است.



در این خصوص "سرجو برتولوچی"، رئیس تحقیقات سرن توضیح داد: "اکنون ما در زمانهای بسیار هیجان انگیزی برای فیزیک ذرات قرار داریم. کشفیات جدید تقریباً قابل اطمینان هستند. اگر بوزون هیگز وجود داشته باشد آزمایشات LHC به زودی آن را پیدا خواهند کرد و اگر وجود نداشته باشد، نبود آن راههای جدیدی را برای ارائه نظریه های جدید فیزیک باز خواهد کرد."



"فابیولا جانوتی" - مدیر کل پروژه اطلس در مورد اظهار داشت: "به خاطر بررسیهای اساسی LHC ما حجم بالایی از اطلاعات جدید را در یکماه اخیر ثبت کردیم. این نتایج به ما اجازه می دهد که گامهای بزرگی را به سوی درک مدل استاندارد و تحقیقات مربوط به بوزون هیگز برداریم."



همچنین "گوئیدو تونلی" - مدیر کل پروژه CMS در ماه جولای و پس از ارائه نتایج تحقیقات دو آزمایش اطلس و CMS در کنفرانس بین المللی Eps-Hep 2011 (فیزیک پر انرژی اروپا) در گرنوبل فرانسه در گفتگوی اخصاصی با خبرگزاری مهر در خصوص نتایج به دست آمده در مورد بوزون هیگز توضیح داد: "متاسفانه ما کاملاً مطمئن نیستیم وقایعی که در LHC در منطقه جرم پایین دیدیم نشانه ای از وجود بوزون هیگز باشد.



در حقیقت این سیگنالها تنها می تواند مربوط به نوسانات استاتیک عمق آزمایش باشند. بنابراین نیاز داریم که در این مورد دقت بسیار بالایی کنیم. اگر آن چیزی که دیدیم اولین شاخص نشانه وجود بوزون هیگز باشد بدون شک زمانی که تعداد برخوردها را به 5 یا 10 برابر بیشتر از آنچه که تا به امروز ثبت کرده ایم برسانیم می توانیم صحت این موضوع را بفهمیم. پس هنوز برای کسب نتایج دقیق به کمی زمان نیاز داریم."



وی پیش از این در پاسخ به این سئوال که LHC خواهد توانست این ذره را همانطور که پیش بینی شده است تا پایان سال 2012 پیدا کند، به مهر گفته بود: "اگر ماهیت وجود بوزون هیگز با ویژگیهایی که در مدل استاندارد فرض شده است سازگار باشد به سختی بتوان از اکنون تا پایان سال آینده به این نتایج رسید اما می تواند چیزی همانند آنچه که در گذشته نیز بارها اتفاق افتاده بود رخ دهد؛ اینکه جستجوی بوزون هیگز منجر به کشف چیز دیگری شود و یا شاید به سادگی بفهمیم که نظریه شیک پروفسور هیگز در اطلاعات تجربی قیاس ندارد."



اکنون باید منتظر نتایج بیشتر ماند. به طوریکه LHC تا پایان سال حجم اطلاعات خود را به دو برابر خواهد رساند و به این ترتیب دانشمندان می توانند برای جستجوی ردپای بوزون هیگز بررسیهای کاملتری را انجام دهند و باید دید که این بررسیها سرانجام می توانند توضیح دهند که چرا این ذرات جرم دارند یا خیر.
 

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
درود
چندی پیش (7 دی ماه 1391) طی جلسه ای در مجتمع IPM کارگاهی درباره ی فیزیک ذرات تشکیل داده شد که یکی از مباحث ایراد شده در اون کشف بوزون هیگز بود
اون موقع قطعیت برای وجود بوزون هیگز در مجتمع CMS ، 3.5 سیگما بود
و مدتی بعد رسما کشف این ذره اعلام شد
جالب ترین خبری که بعد از اعلام کشف این ذره به گوش رسید این بود که پیتر هیگز اعلام کرد:(( خودمم نمیدونم این بوزون هیگز به چه دردی میخوره!!!!!))
ظاهرا فقط مدل استاندارد رو کامل میکنه و هنوز مکانیزم تائید شده ای برای جرم دار شدن ذرات بیان نشده!
 

geranaz_ar

عضو جدید
نظریه فیزیکدانان آمریکایی و انگلیسی در خصوص «تجربه نزدیک به مرگ» مشابه عقاید هندو

نظریه فیزیکدانان آمریکایی و انگلیسی در خصوص «تجربه نزدیک به مرگ» مشابه عقاید هندو

دو فیزیکدان ممتاز آمریکایی و انگلیسی در یک نظریه جالب پیشنهاد کرده‌اند که یک «تجربه نزدیک به مرگ» زمانی اتفاق می‌افتد که مواد کوانتومی شکل‌دهنده روح از سیستم عصبی خارج شده و به جهان وارد می‌شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس این ایده، «هوشیاری»، یک برنامه برای یک رایانه کوانتومی در مغز است که که حتی پس از مرگ نیز می‌تواند در جهان باقی بماند که می‌تواند توضیحی برای تجربیات نزدیک به مرگ برخی از افراد باشد.

دکتر استورات هامروف، ‌استاد ممتاز بازنشسته در دپارتمانهای هوشبری و روانشناسی و مدیر مرکز مطالعات هوشیاری از دانشگاه آریزونا، این نظریه شبه مذهبی را ارتقا داده است.

این نظریه بر اساس یک فرضیه کوانتونی هوشیاری است که وی به همراه راجر پنروس، فیزیکدان انگلیسی ایجاد کرده‌اند و بر اساس آن جوهر روح انسان درون ساختارهایی موسوم به ریزلوله‌های درون سلولهای مغزی قرار دارد.

به عقیده این دانشمندان در این نظریه موسوم به «کاهش هماهنگ هدف» (Orch-OR)، تجربه انسان از هوشیاری در نتیجه تاثیرات گرانش کوانتومی در این ریزلوله‌ها است؛ بنابراین طبق این نظریه روح انسان بیش از تعاملات نورونی در مغز بوده و در حقیقت از خود بافت جهان ساخته شده است و احتمالا از ابتدای زمان در جهان وجود داشته است.

این مفهم شبیه به باور بودا و هندو بوده که طبق آن هوشیاری یک بخش جدانشدنی از جهان است.

با این عقاید، دکتر هامروف این ایده را پبشنهاد داده که در تجربه نزدیک به مرگ این ریزلوله‌ها حالت کوانتومی خود را از دست داده اما اطلاعات درون آنها تخریب نمی‌شود. در عوض این اطلاعات بدن را ترک کرده و به کیهان باز می‌گردند.

به گفته هامروف، اگر بیمار در این شرایط بتواند به زندگی بازگردد، اطلاعات کوانتومی به ریزلوله‌ها بازگشته و تجربه نزدیک به مرگ به وجود می‌آید. در صورت عدم بازیابی و مرگ فرد، این اطلاعات کوانتومی ممکن است در خارج از بدن به شکل یک روح باقی بمانند.
 

geranaz_ar

عضو جدید
کشف شتاب دهنده ذرات در قلب کمربند تشعشعی زمین

کشف شتاب دهنده ذرات در قلب کمربند تشعشعی زمین

پژوهشگران ناسا می گویند در کمربندهای پرتویی ون آلن در مدار زمین، یک شتابگر ذرات عظیم و طبیعی وجود دارد. این ذرات باردار بخشی از کمربندهای وان آلن هستند که شامل دو حلقه متحد‌المرکز در اطراف زمین بوده و توسط یک میدان مغناطیسی در جای خود نگهداشته شده‌اند.

نتایج ماموریت کاوشگر ون آلن ناسا، نشان می دهد این انرژی شتابی در خود کمربند هاست، یعنی زمانی که تغییرات محلی در سطح انرژی موجب می شود ذرات با سرعتی که معادل ۹۹ درصد سرعت نور است به درون کمربندها کشیده شوند.

دانشمندان علوم فضایی بر این عقیده اند که دانستن موقعیت این شتابگر درون دو کمربند ون آلن، به بهبود پیش بینی آب و هوای فضایی کمک می کند چرا که تغییرات در پرتو این کمربرندها می تواند برای ماهواره های نزدیک زمین خطر آفرین باشد. اغلب ماهواره های زمین یا پایین تر از کمربند ون الن و یا خارج از آن به دور زمین می گردند اما برخی از ماهواره ها از جمله ماهواره GPS باید بین دو کمربند قرار بگیرد.

مشاهدات اخیر توسط دو کاوشگر ون آلن ناسا نشان می دهد که ذرات در کمربندهای تشعشعی اطراف زمین با یک ضربه محلی و با کمک انرژی شتاب دهنده گی، چگونه به سرعت ۹۹ درصد سرعت نور می رسند.
“جوف ریوز” پژوهشگر ارشد این تحقیقات از آزمایشگاه ملی لس آلاموس گفت: تا دهه ۱۹۹۰ فکر می کردیم کمربند های ون آلن رفتار معقول داشته و تغییراتشان اندک است. با اندازه گیری های بیشتر و بیشتر دریافتیم این کمربندها به سرعت و به طور غیرقابل پیش بینی تغییر می کنند. اساسا آنها هرگز روی آرامش را ندیده و دائما در حال تغییر هستند.

در اوت ۲۰۱۲ ناسا دو کاوشگر ون آلن را به فضا ارسال کرد که می‌توانند به طور همزمان کمربندها را از زوایای مختلف بررسی کنند. در پی یک طوفان خورشیدی که الکترون‌های کمربند را دور کرد، این کاوشگرها یک جهش هزار برابر الکترون را در یک دوره ۱۲ ساعته ثبت کردند. به باور دانشمندان این امر ثابت می‌کند که الکترونها باید از درون کمربند تولید شده و در طول زمان در آن جمع نمی‌شود.

ظرفیت های جدید و پیشرفت های فناوری در کاوشگر ون آلن به دانشمندان کمک کرده است تا جزئیات غیرمنتظره ای از چگونه تراکم کمربند ون آلن با ذرات باردار آن ارائه کرده و چشم اندازی در مورد اینکه چه چیزی موجب تغییر این کمربند شده و همچنین چگونگی تاثیر این فرایندها بر لایه های بالایی جو زمین به دست آوردند. این پژوهش در مجله نیچر منتشر شده است.
bigbangpage.com
 

maryam72

عضو جدید
ولی من شنیدم که اون عکس دست, عکسیه که رونتگن از دست همسرش برای اولین بار با اشعه ایکس گرفت. اشتباهه؟
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] ارائه روشی برای تولید نانوبلور با ویژگی‌های از پیش تعیین شده
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92051206221
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۲



یک گروه تحقیقاتی از موسسه فناوری جورجیا موفق به ارائه روشی برای تولید نانوذرات شدند که با استفاده از آن می‌توان کنترل زیادی روی ویژگی‌های محصول نهایی داشت.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محققان با استفاده از ساختارهای پلیمری ستاره‌ای شکل موفق به ارائه روشی برای تولید نانوبلورها شدند. با استفاده از این روش می‌توان ترکیباتی با ابعاد، شکل و ترکیب شیمیایی از پیش تعیین شده تولید کرد. این ترکیبات می‌توانند مغناطیسی، فلزی، نیمه‌هادی و لومینسانس باشند. این روش مبتنی بر طول مولکول پلیمر است و با استفاده از نسبت دو حلال می‌توان روی ویژگی‌های محصول نهایی کنترل داشت.

این روش می‌تواند استفاده از نانوذرات در حوزه‌های اپتیک، الکترونیک، الکترواپتیک، مغناطیس و کاتالیست را افزایش دهد. محققان با استفاده از این روش موفق به تولید نانوذراتی با ساختار هسته‌ای پوسته‌ای شدند که هم می‌تواند در آب حل شود و هم با تغییر ساختار در حلال آلی حل شود.

«ژیکون لین» از موسسه فناوری جورجیا اظهار امیدواری کرد که این روش بتواند برای تولید نانوذرات با ابعاد مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این روش برای تولید طیف وسیعی از نانوذرات مناسب است؛ نانوذراتی که با روش‌های دیگر، تولید آنها دشوار است.

نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در نشریه «Nature Nanotechnology» به چاپ رسیده است. ساختارهای کوپلیمری ستاره‌ای شکل دارای هسته‌ای از جنس بتا دکسترین است که بازوهای متعددی دارد. هر بازو یک رشته پلیمری است که با پیوند کووالانسی به پوسته متصل است. این ساختار می‌تواند به صورت مایسل باشد و به عنوان مرکز واکنش یا الگویی برای تولید نانوبلورها مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از اجزای این ساختار پلی آکریل اسید است که ساختاری آب‌گریز دارد. این ویژگی موجب می‌شود تا یون‌های فلزی داخل این ساختار شوند. این یون‌ها در اثر برهمکنش با پلیمر، نانوبلورهایی با ابعاد چند نانومتر تا ده‌ها نانومتر تولید می‌کنند. ابعاد این نانوذرات توسط طول زنجیره پلیمری تعیین می‌شود.

از سوی دیگر این ساختار می‌تواند ترکیبی از مواد آب‌دوست و آبگریز باشد، در نتیجه نانوذرات قابل انحلال در ترکیبات آلی خواهد شد. اگر تنها از مواد آب‌دوست در آن استفاده شود، نانوذرات تولید شده قابل انحلال در آب خواهند شد، در این صورت نانوذرات، پتانسیل استفاده در حوزه زیستی را خواهند داشت.

این گروه دریافتند که تغییر نسبت حلال‌ها می‌تواند روی ویژگی نانوذرات تولید شده تاثیرگذار باشد. آنها با این روش ترکیباتی نظیر اکسید روی، اکسید آهن، اکسید مس، اکسید تیتانیوم، سلنید کادمیم، تیتانات باریم، نانوبلورهای طلا، نقره و پلاتین تولید کردند.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] تبدیل شیشه معمولی به ابر شیشه بسیار مقاوم
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92051206330
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۷



محققان آمریکایی پوشش جدیدی را توسعه داده‌اند که امکان تبدیل شیشه های معمولی به ابر شیشه‌های بسیار مقاوم و خود تمیزکننده را فراهم می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این پوشش جدید بر پایه فناوری انحصاری موسسه Wyss در دانشگاه هاروارد موسوم به سطوح متخلخل لغزنده تزریق مایع (SLIPS) تولید شده است.

این پوشش با وجود لغزندگی بالا، از دوام و شفافیت فوق العاده ای برخوردار بوده و مشکل تولید تجاری مواد با قابلیت دفع مایعات مختلف را برطرف می کند.

پوشش SLIPS قادر به دفع تمامی مایعات شامل، آب، روغن زیتون، سس کچاب است و برخلاف سایر دفع کننده های آب، می تواند مایعات روغنی و حتی چسبناک مانند عسل را نیز دفع کند.

به گفته محققان، این پوشش جدید می تواند به توسعه لنزهای بسیار بادوام و مقاوم در برابر خش برای عینک، پنجره های خود تمیز کننده، پنل های خورشیدی فوق پیشرفته و دستگاه های تشخیصی پزشکی جدید منجر شود.


انتهای پیام


تبدیل شیشه های معمولی به ابر شیشه با پوشش SLIPS


کد خبرنگار: 71452
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] کشف یک قانون جهانی برای جذب نور در نیمه‌رساناهای دو بعدی با همکاری دانشمند ایرانی
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92051206068
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۷



محققان آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی با همکاری یک دانشمند ایرانی برای اولین بار، یک قانون ساده جذب نور را برای نیمه‌رسانای دو بعدی به نمایش گذاشته‌اند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،از سلولهای خورشیدی گرفته تا حسگرهای اپتوالکترونیکی و لیزر و دستگاههای تصویربرداری، بسیاری از فناوری‌های نیمه‌رسانای امروزی بر جذب نور تکیه دارند.


اکنون دکتر علی جاوه‌ای، دانشمند ایرانی در آزمایشگاه لاورنس برکلی و استاد مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا در برکلی با همکاری محققان دیگر با کار بر روی غشاهای فوق نازک نیمه‌رسانای آرسنید ایندیم، یک واحد کوانتومی جذب فوتون موسوم به « AQ,» را کشف کردند که باید در تمام نیمه‌رساناهای دوبعدی بطور کلی وجود داشته باشد.

این کشف نه تنها درک جدیدی از ویژگی‌های نوری نیمه‌رساناهای دو بعدی و چاههای کوانتومی ارائه کرده بلکه باید راه را برای فناوری‌های جدید اپتوالکترونیکی و فوتونیک هموار کند.

جاوه‌ای که یکی از دو مولف اصلی این پژوهش بوده، اظهار کرد: ما از غشاهای آرسنید ایندیم مستقل با ضخامت تا سه نانومتر را به عنوان یک سیستم ماده مدل برای کاوش دقیق ویژگی‌های جذب نیمه‌رساناهای دو بعدی به شکل عملکرد ضخامت غشا و ساختار نوار الکترون مورد استفاده قرار داده و دریافتیم که قدر جذب گام به گام در این مواد مستقل از جزئیات ضخامت و ساختار نوار آنهاست.

پژوهشهای پیشین نشان داده بود که گرافن، یک ورق دو بعدی کربن، از ارزش جهانی جذب نور برخوردار است. جاوه‌ای و همکارانش اکنون دریافته‌اند که یک قانون مشابه کلی برای تمام نیمه‌رساناهای دو بعدی وجود دارد.

این کشف با یک فرآیند منحصربفرد ممکن شده که جاوه‌ای و همکارانش ایجاد کردند و در آن، غشاهای نازک آرسنید ایندیون به یک زیرلایه شفاف برای نور (در اینجا به فلورید کلسیم) تبدیل شدند.

به گفته جاوه‌ای، این کار به ارائه غشاهای فوق نازک از آرسنید ایندیوم با ضخامت چند سلول پرداخت که نور را روی یک زیرلایه‌ای که قادر به جذب نور نیستف جذب می‌کند.

محققان سپس توانستند بر ویژگی‌های جذب نور این غشاها که از ضخامت سه تا 19 نانومتر برخوردار بودند، به عنوان تابعی از ساختار نوار و ضخامت سرمایه‌گذاری کنند.

این پژوهش در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.

انتهای پیام
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
عجیب‌ترین اختراعات قرن بیستم که در جا زدند+تصاویر

عجیب‌ترین اختراعات قرن بیستم که در جا زدند+تصاویر

[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92051306724
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۲



پیش از ورود شرکت‌هایی مانند اپل، گوگل و دیگر پیشگامان جهان فناوری، مخترعان قرن بیستم شیوه‌های بدیع و عجیبی برای ساخت محصولات کنونی ابداع کرده بودند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در میان عجیب‌ترین ایده‌هایی که هیچ گاه ساخته نشد، عینک‌های مطالعه همراه با آینه و کلاه‌های مجهز به رادیو از دهه 1930، یک کاروان قابل بسط که یک لیموزین بزرگ را به شکل جمع و جور نشان می‌داد و خودرویی که می‌توانست عابران پیاده را به خارج از جاده براند تا تصادف نکنند، قرار داشتند.

ابداعات دیگر شامل یک دستگاه خرید بود که سوسیس داغ در آلمان ارائه می‌کرد و اختراعی که تمام صداهای خارجی را مسدود کرده و به یک ماسک اکسیژن برای اطمینان از خفه نشدن کاربر مجهز بود.

با وجود تفکر رو به جلوی این مخترعان اولیه، بسیاری از ابداعات آنها هیچگاه به تولید انبوه نرسید.

کلاه رادیویی پیشگامانه در آمریکا در سال 1931 از یک کلاه لبه پهن مجهز به یک فرستنده و بلندگو تشکیل شده بود که به کاربر اجازه می‌داد تا اخبار را در هر جا که هستند گوش کنند.

یک روش بلند پروازانه‌تر استفاده از فناوری رادیوی بی‌سیم نسبتا جدید در کالسکه بچه رادیویی 1921 بود.

این دستگاه به یک فرستنده مجهز بود که به والدین اجازه می‌داد در زمان بیرون بردن کودکشان به اخبار و امور جاری گوش کنند. از این رادیو همچنین می‌شد برای آرام کردن گریه کودک استفاده کرد.

برای افرادی که مطالعه را به رادیو ترجیح می‌دادند، یک جفت عینک Hamblin در سال 1936 ابداع شد که مطالعه در زمان خواب را برای افراد آسانتر می‌کرد.

واژگان کتاب با استفاده از آینه‌ها به چشمان خواننده تابیده می‌شد تا وی بتواند در حالت دراز کشیده و بدون نیز به بلند کردن گردن خود کتاب بخواند.

بسیاری از دیگر امواج مغزی تاریخی اوایل قرن بیستم شامل تلاش مخترعان در مورد حمل و نقل و کاربردی‌تر یا مفیدتر کردن آن بود.

یک مخترع فرانسوی به ابداع یک دوچرخه دوگانه‌سوز پرداخته بود که به کاربر اجازه می‌داد با استفاده از شناورهای پیازی‌شکل در ترکیب با چرخ در هر دو محیط زمین و دریا حرکت کند.

طرح دیگر، لباس‌های شنای چوبی ارائه شده در سال 1924 بود که به کاربران اجازه می‌داد تا به شکل ایمن شنا کنند چرا که صفحات چوبی به طور طبیعی شناور بوده و افراد را در سطح آب نگه می‌داشت.

دیگری، ایده جسورانه گوونتوسا دی اوداین ایتالیایی برای موتورسیکلت تک چرخ که در سال 1931 ارائه شد و به راننده اجازه می‌داد با سرعت 150 کیلومتر در ساعت حرکت کند.

در سال 1934 یک مهندس فرانسوی به معرفی کاروان قابل گسترش پرداخت که از سه بخش با قابلیت چفت شدن در یکدیگر در زمان یدک کشیده شدن آن برخوردار بود. در زمان مورد نیاز کاربران می‌توانستند آن را برای دستیابی به فضای بیشتر بسط دهند.

یک طراحی عجیب دیگر در همان دهه ساخت یکی از نخستین خودروهای بیابانگرد بود. این کامیون که در سال 1936 ابداع شد، به 10 چرخ مجهز بوده و هر لاستیک در زاویه تقریبا متفاوتی قرار داشت. با این کار خودرو می‌توانست در تمام زمین‌ها حرکت کرده و از تپه‌های با شیب 65 درصد بالا و پایین برود

طراحی عجیب خودرویی مجهز به خاک‌انداز برای جلوگیری از زیر کردن عابران در جاده!

ایمنی حمل و نقل نیز یکی از نگرانی های اصلی بود و در دهه 1920 در پاریس، مخترعان به ابداع خاک‌اندازی برای اتصال به جلوی خودروها پرداختند. با اینکار در صورت تصادف کردن با عابر، به طور ایمن به داخل یک تور انداخته می‌شد.

ابداع «جداساز» هاگ گرنسباک در سال 1925 به کاربر کمک می‌کرد تا تمام صدهای بیرونی را مسدود کرده و وی را در یک محیط آرام قرار می‌داد. همچنین یک ماسک اکسیژن نیز در کنار این ابداع طراحی شده بود تا کاربر خفه نشود.

در دهه 1940 و پیش از ابداع رادار، یک مخترع فرانسوی به ارائه شیوه بدیعی برای شنود دشمن پرداخت. این دستگاه از بشقاب های بزرگ برای گرفتن و تقویت صداها مورد استفاده بودند که پس از عبور از تونل‌های متصل بلندتر می‌شدند. کاربر می‌توانست با قرار گرفتن در وسط و گذاشتن گوش‌های خود بر خروجی های تونل این صداها را بشنود.

انتهای پیام


عینک Hamblin برای مطالعه بهتر در رختخواب که در سال 1936 ابداع شد



کاروان گسترده که از سه قطعه برای ارائه جای بیشتر برخوردار بود



ابداع کلاه رادیویی در سال 1931(چپ) و کالسکه کودک رادیویی در سال 1921 (راست)



ابداع دهه 1940 برای شنود دشمن پیش از ابداع رادار



طراحی عجیب یکی از اولین کامیونهای بیابانگرد با 10 چرخ دارای زاویه متفاوت



ابداع جداساز برای ارائه محیط آرام و بدون صدا به همراه ماسک اکسیژن به منظور جلوگیری از خفگی



دستگاه خرید سوسیس آلمانی در سال 1931


کد خبرنگار: 71401
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
رمزی که هیچ گاه نمی‌شکند!

رمزی که هیچ گاه نمی‌شکند!

[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92051306735
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۲



بکی از محققان دانشگاه MIT نشان داده که با استفاده از فیزیک کوانتومی، ممکن است بتوان ماشین رمزنگاری ساخت که واقعا غیرقابل‌شکستن است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در طول جنگ‌ جهانی دوم، نازی‌ها از یک ماشین رمزنگاری پیچیده مشهور برای ابلاغ دستورات نظامی استفاده می‌کردند، با این تصور که هیچ فردی قادر به شکستن رمز خارق‌العاده آن نخواهد بود.

سیستمی مانند Enigma شاهکار مهندسی مملو از دنده، چراغ، کلیدها و تخته سیم‌بندی بود.

با این حال، علی‌رغم طراحی هوشمندانه، رمز تولیدشده آن سرانجام توسط رایانه‌ها شکسته می‌شد، زیرا این سیستم به رمزنگاری مکانیکی شبه‌تصادفی متکی بود و تعداد محدودی از الگوهای ممکن را در اختیار داشت.

در خاتمه جنگ، سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا و امریکا پیغام‌های نازی‌ها را رمزگشایی می‌کردند، می‌خواندند و آن را تفسیر می‌کردند.

به گفته «ست لیود»، محقق حاضر در این پروژه، هنگامی که یک استراق‌سمع‌کننده در تلاش برای انجام فرایند اندازه‌گیری است که به وی کمک می‌کند رمز را بشکند، خود عمل اندازه‌گیری، آنچه را که وی به دنبال اندازه‌گرفتن آن است، مختل می‌کند، زیرا در مکانیک کوانتومی هنگامی که فردی در صدد اندازه‌گیری چیزی است، خود این عمل مانع از به سرانجام‌رسیدن تلاش وی می‌شود.

وی بر این باور است که فیزیک کوانتومی فوتونی را که در هر بار شلیک می‌شود، به یک قفل امنیتی تبدیل می‌کند.

لیود معتقد است اثر ناظر (observer effect) اعلام می‌کند که یک فوتون مشاهده‌شده متفاوت از یک فوتون مشاهده‌نشده عمل می‌کند و چنانچه کدی به الگویی از فوتون‌ها متکی باشد، کلید شکستن آن غیرقابل مشاهده خواهد بود.

این امر از تمامی پیغام محافظت می‌کند و مانع از آن می‌شود که نفر سومی مکالمه را استراق‌سمع کند زیرا خود عمل استراق‌سمع، رمز را تغییر می‌دهد.

این فرایند «قفل‌کردن داده کوانتومی» نامیده می‌شود و در بطن ماشین معمایی کوانتوم نظری قرار دارد.

گیرنده مورد نظر پیغام قادر است مخابره را رمزگشایی کند زیرا از پیش دانش اولیه‌ای در خصوص وضعیت کوانتومی پیغام در اختیار دارد.

با این حال، این شیوه یک نقطه ضعف دارد: در صورتی که نفر سوم تفسیرکننده پیغام، از پیش بخش جزئی رمزگشایی‌شده از آن را دریافت کرده باشد (و بنابراین چگونگی اندازه‌گیری پیغام ورودی را در اختیار دارد)، کلیدی که مابقی پیغام را ایمن نگه می‌دارد، می‌تواند شکسته شود و تمامی پیغام رمزگشایی شود.
 

Similar threads

بالا