[اخبار عمراني]

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کاهش چشمگیر ساخت و ساز در بیجار
178868 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
بدهی 16 میلیارد تومانی شهرداری بیجار، کاهش چشمگیر ساخت و سازها در شهر، توسعه پارک ها و فضای سبز و برنامه ریزی برای آسفالت معابر و خیابان های این شهر از جمله مطالب مطرح شده از سوی رئیس شورا و مدیران شهرداری بیجار در جریان بازدید از پروژه های عمرانی این شهر بود.



افشین کاظمی صبح امروز در جریان بازدید خبرنگاران از پروژه‌های عمرانی این شهرستان اظهار داشت: متاسفانه شهرداری بیجار با بدهی بالایی مواجه است و برای تکمیل پروژه های عمرانی از منابع داخلی استفاده و بهره گیری می شود.

وی با اشاره به روند نگران کننده بدهی های شهرداری بیجار افزود: لازم است تا این موضوع مهم به صورت عمومی اطلاع رسانی شود تا حساسیت موضوع روشن گردد و مردم در جریان مشکلات شهرداری قرار بگیرند.


وی به اهمیت رفع مشکلات مردم به رغم محدودیت های اعتبار در شهر بیجار تاکید کرد و گفت: شورا های شهر با توجه به رسالت خطیری که بر عهده دارند لازم است در راستای رفع مشکلات شهرستان گام بردارند.


کاظمی تاکید کرد: شورای شهر بیجار نیز با توجه به وظیفه مهمی که بر عهده دارد در راستای توسعه بیش از پیش شهرستان تلاش می کند و در این راستا انتظار می رود که مردم و سایر مدیران ادارات و سازمان های دولتی نیز مشارکت داشته باشند.کاهش چشمگیر ساخت و سازها در بیجار


وی در بخش دیگری از سخنان خود از کاهش چشمگیر درآمد عمومی شهرداری از محل جواز ساخت و سازها خبر داد و بیان داشت: عمده ترین درآمد شهرداری از محل دریافت وجه برای جواز ساخت است که متاسفانه روند ساخت و ساز در شهرستان بیجار امسال با کاهش چشمگیری مواجه بوده است و باید با بهره برداری از کارخانه آسفالت و کارخانه قطعات بتنی درآمد پایدار برای شهرداری بیجار ایجاد شود.وی اتمام پارک سراب و پارک الغدیر و آسفالت و لکه‌گیری معابر شهر بیجار را از جمله کارهای در دست اقدام عنوان کرد و افزود: شورای شهر و شهرداری با تمام توان و با تعامل و اتحاد تمام تلاش خود را در راستای رفع معضلات شهر بیجار به کار خواهند گرفت.


رئیس شورای شهر بیجار با تاکید بر اهمیت همکاری شهروندان در امر آبادانی، عمران و بازسازی مناطق محروم یادآور شد: همکاری و همدلی همه جانبه مدیریت شهری و شهروندان زمینه ساز توسعه و آبادانی روز افزون شهرستان است و به همین دلیل باید از تمامی ظرفیت های در اختیار در این حوزه بهره برداری شود.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مشوق‌ سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید
178869 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از مشوق‌های سرمایه‌گذاری در این شهرها خبر داد.
محسن نریمان با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید کشور به استناد مفاد ماده 9 و 15 قانون تاسیس این شرکت و بندهای 12 و 16 ماده 12 اساسنامه خود و در راستای توسعه هدفمند از یک سو و تامین زیرساخت‌های خدماتی ساکنین شهرهای جدید و به منظور ایجاد پویایی و ارتقاء کیفیت زندگی در این شهرها مشوق‌های مالی و مشوق‌های تسهیل‌گری را به سرمایه‌گذاران اعطا می‌کند.

وی افزود: در این مجموعه منظور از شهرهای گروه الف شهرهای جدید پردیس، پرند، هشتگرد، اندیشه، فولاد‌شهر، بهارستان، گل‌بهار، صدرا و سهند و گروه ب شهرهای جدید مجلسی، بینالود، مهاجران و عالی‌شهر و شهرهای گروه ج شهرهای جدید علوی، رامین، شیرین‌شهر و رامشار است.


وی به مشوق‌های مالی در پروژه‌های مشارکت مدنی این برنامه جدید اشاره کرد و گفت: در پروژه‌هایی که برآورد هزینه‌های آن تا سقف 30 میلیارد ریال باشد با پیشنهاد هیأت مدیره این شرکت و تصویب مجمع عمومی در شهرهای گروه ج تا 20 درصد تخفیف و در شهرهای گروه ب تا 15 درصد تخفیف و در شهرهای گروه الف تا 10 درصد تخفیف به نسبت آورده سرمایه‌گذار اعمال خواهد شد.


نریمان اضافه کرد: پروژه‌هایی که برآورد هزینه آن تا سقف 100 میلیارد ریال باشد با پیشنهاد هیأت مدیره شرکت عمران شهر مربوطه و تصویب مجمع عمومی در شهرهای گروه ج تا 15 درصد تخفیف در شهرهای گروه ب تا 10 درصد تخفیف و در شهرهای گروه الف تا 5 درصد تخفیف به نسبت آورده سرمایه‌گذار اعمال خواهد شد.


به گفته وی پروژه‌هایی که برآورد هزینه آن بالاتر از یکصد میلیارد ریال باشد با پیشنهاد هیأت مدیره شرکت عمران شهر مربوطه و تصویب مجمع عمومی در شهرهای گروه ج تا 8 درصد تخفیف، در شهرهای گروه ب تا 6 درصد تخفیف و در شهرهای گروه الف تا 4 درصد تخفیف به نسبت آورده سرمایه‌گذار اعمال خواهد شد.


مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید تصریح کرد: بنده به عنوان مدیرعامل شهرهای جدید این نوید را می‌دهم که بسته‌های سرمایه‌گذاری ارائه شده توجیه اقتصادی مناسبی برای سرمایه‌گذاران دارد، بنابراین اگر در شهری مثل پردیس سود زیادی داشته باشد و یا در شهرهایی که احساس می‌شود سود نداشته باشد با روش‌های تخفیف و تشویق زمینه حضور سرمایه‌گذاران را فراهم خواهیم کرد.



به گفته وی یکی دیگر از این تخفیف‌ها و تشویق‌ها برای سرمایه‌گذاران تخفیف در صدور پروانه ساختمانی در شهرهای فاقد شهرداری تا 50 درصد به اختیار و اولویت‌بندی از سوی هیأت مدیره شرکت عمران شهر مربوطه خواهد بود.


وی گفت: به متقاضیان خرید اراضی خدماتی در شهرهای گروه ج، ب و الف به ترتیب تا 15 درصد، 10 درصد و 5 درصد تخفیف داده می‌شود مشروط بر اینکه طبق زمانبندی‌های مصوب شرکت عمران شهرهای جدید بتوانند نسبت به بهره‌برداری از پروژه خود اقدام کنند.


وی در خصوص پروژه‌های BOT (ساخت، بهره‌برداری و واگذاری) گفت: به همراه افزایش طول دوره بهره‌برداری در شهرهای گروه ج تا 1.5 سال مازاد بر زمان بهره‌برداری محاسبه شده در فراخوان شهرهای گروه ب،تا یک سال مازاد بر زمان بهره‌برداری محاسبه شده در فراخوان و در شهرهای گروه الف تا 9 ماه مازاد بر محاسبات توجیه اقتصادی از زمان بهره‌برداری محاسبه شده در فراخوان به اختیار هیأت مدیره شرکت‌ عمران شهرهای مربوطه و تصویب مجمع عمومی خواهد بود.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رفع ممنوعیت شرکت نوسازان تهران

پیشنهاد رفع ممنوعیت فعالیت شرکت نوسازان شهر تهران و طرح یک فوریت الزام شهرداری تهران به تشکیل ستاد مدیریت جمعیت شهر تهران، از جمله موضوعاتی بود که در هشتاد و دومین جلسه شورا مطرح شد.

اسماعیل دوستی - نایب رییس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای هشتاد و دومین جلسه شورا درخواستی را مبنی بر تجدید نظر شورای شهر تهران بر رفع ممنوعیت فعالیت شرکت نوسازان شهر تهران در احیاء بافت های فرسوده شهر مطرح کرد و افزود: در دوره سوم شورای اسلامی شهر تهران بنا به دلایلی که برای اعضا آن دوره توجیه‌پذیر بوده است، بعد از انجام طرح تحقیق و تفحص از سازمان نوسازی شهر تهران، ممنوعیت فعالیت شرکت نوسازان شهر تهران در بافت های فرسوده، به تصویب شورای وقت می رسد. این تصمیم در حالی صورت می گیرد که شورای شهر می توانست نسبت به اصلاح سیستم عملکردی این شرکت اقداماتی انجام دهد نه اینکه با منع فعالیت، صورت مسئله را پاک کند.


دوستی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از سهام داران این شرکت را بانک های خصوصی موفق در اقتصاد کشور تشکیل می دهند، خواستار رفع ممنوعیت فعالیت این شرکت در تهران شد و افزود: این شرکت از پتانسیل اقتصادی بسیار قوی و خوبی برای احیاء بافت های فرسوده برخوردار است و در حال حاضر نیز در بسیاری از کلان شهرهای کشور عملکرد مثبتی داشته است. جا دارد که شورای شهر دوره چهارم برای رفع ممنوعیت فعالیت این شرکت تصمیمات جدیدی اتخاذ کند.

همچنین در این جلسه یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به تشکیل ستاد مدیریت جمعیت شهر تهران، مورد تصویب قرار نگرفت و مقرر شد این طرح به صورت عادی در کمیسیون های شورا مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد. معصومه آباد - رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شهر تهران که بیش از این در دوره سوم شورا از طراحان اصلی طرح تحکیم خانواده بود و در تصویب آن نیز نقش اصلی را داشت، در این دوره نیز، یک فوریت طرح «الزام شهراری تهران به تشکیل ستاد مدیریت جمعیت شهر تهران» را مطرح کرد.


وی در دفاع از این طرح گفت: در حال حاضر با قرار گرفتن نرخ رشد باروری در پایین تر از حد جانشینی کشور در آستانه تغییر ساختار جمعیتی و بحران سالمندی قرار گرفته است. به طوری که ایران تقریباً ششمین کشور از حیث سالمندی است.


آباد تأکید کرد: روند نگران کننده کاهش جمعیت در سالهای اخیر از سوی برخی مسولان به ویژه مقام معظم رهبری مورد هشدار واقع شده است به طوریکه ایشان صریحاً از روند نامطلوب تغییرات جمعیت کشور و تبعات منفی آن اظهار نگرانی کرده اند. از این روست که مدیریت شهری به عنوان یک نهاد اجتماعی، فرهنگی تأثیرگذار می تواند در راستای کاهش شدید نرخ باروری اقدامات لازم فرهنگی و اجتماعی انجام دهد.


عبدالمقیم ناصحی - رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا ضمن تاکید بر ارائه هر چه بیشتر مباحث فرهنگی برای افزایش جمعیت این نکته را نیز متذکر شد که شورای شهر در دوره سوم مصوبه بسیار قوی تحت عنوان طرح تحکیم خانواده را داشته است. بنابراین ارائه طرح جدید تنها موازی کاری را رقم خواهد زد.

محمد سالاری - رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز با اشاره به اینکه ارائه الگوهای فرهنگی و اجتماعی برای ازدیاد جمعیت جز وظایف شهرداری نیست افزود: متولی افزایش جمعیت در کشور شهرداری تهران نیست. این در حالی است که در طرح تفصیلی شهر تهران و طرح جامع بر جلوگیری از افزایش جمعیت تهران تاکید شده است.


در نهایت با تاکید بر اینکه طرح مذکور نیاز به چکش کاری بیشتری دارد، یک فوریت آن مورد تصویب اعضا قرار نگرفت. همچنین در این جلسه 9 نفر از کارکنان شهرداری تهران به عنوان قائم مقام ذیحساب در واحدهای تابعه شهرداری تهران از سوی اعضای شورا انتخاب شدند.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آیا می‌توان زاهدان را کلان‌شهر نامید؟
178872 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
نامساعد بودن شرایط معابر و خیابان‌ها، کمبود مخازن زباله، کمبود پارک و فضای سبز، اجرایی نشدن طرح فاضلاب شهری و نوسانات سرویس دهی اتوبوس رانی تنها بخشی از مشکلات کلان شهر زاهدان است.



شهر زاهدان با جمعیتی بالغ بر حدود یک میلیون نفر در شرق کشور به عنوان مرکز استان سیستان وبلوچستان نام گذاری شده است. اما وجود برخی از مشکلات و موانع با نام کلان شهر به هیچ عنوان هم خوانی ندارد. کمبود پوشش سنگ فرش، عرض کم خیابان‌ها و حتی نبود آسفالت در بعضی از معابر علاوه بر ایجاد چهره نامناسب شهر زمینه نارضایتی شدید شهروندان را به وجود آورده است.پارک و فضای سبزیکی از ارکان زیبایی شهرها وجود پارک‌ها و قضای سبز است. موضوعی که علاوه بر زیبایی معابر می‌تواند بسیاری از مشکلات مربوط به گرد و خاک و آلودگی هوا را برطرف کند از طرف دیگر وجود پارک مناسب بهترین مکان برای گذراندن اوقات بیکاری خانواده‌ها محسوب می شود اما شهر زاهدان با دار بودن میانگین 4 متر فضای سبز از نقطه ایده آل فاصله فراوانی دارد.سرویس دهی ناوگان عمومی


شرکت واحد اتوبوس رانی نیز نتوانسته است رضایت شهروندان زاهدانی را جلب کنند مسئله ای که چندین و چند بار از طریق رسانه های استان منعکس شده است اما با توجه به ضرورت روان سازی جریان ترافیک در شهرها و همچنین کاهش مصرف سوخت تکلیف ناوگان عمومی در این راستا بیش از پیش گسترده تر می شود.


کمبود مخازن زباله و تجمیع نخاله در برخی از معابریکی از اصلی‌ترین مشکلات شهر زاهدان کمبود مخازن جمع آوری زباله به حساب می آید البته در چندسال اخیر با نصب چندین مخزن در سطح شهر گوشه‌ای از مشکلات برطرف شده است،. بعد دیگر این موضوع نوسانات جمع آوری زباله محسوب می شود که متاسفانه در بعضی محلات باعث نارضایتی شهروندان شده است.انشعابات فاضلاب شهریبا اجرایی شدن این قانون در کلان شهرها و ضروت اتصال سیستم دفع فاضلاب خانگی به شبکه شهری، متاسفانه شهر زاهدان دراین رابطه هیچ گونه حرکت امیدوار کننده ای را انجام نداده است، لذا در این رایطه می طلبد تا مسئولین ذی ربط هرچه سریعتر به رفع این چالش بیاندیشند.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر زاهدان تصریح کرد: کارخانه ساخت آسفالت از اول فرودین ماه به شکل جدی کار خود را آغاز کرده است. فریده برنایی افزود: با توجه به آمار بالای معابر خاکی شهر زاهدان بر طرف کردن مشکلات در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.


این مسئول از اجرایی شدن طرح بازیافت آسفالت خبرداد و افزود: با اجرایی شدن این طرح آسفالتی که به دلایل مختلف در سطح شهر تخریب می‌شود در دستگاه‌های مخصوص مورد بازیافت قرار می گیرد. برنایی در این خصوص ادامه داد: پس از مرحله بازیافت، آسفالت جدید ساخته می‌شود و در میدان‌های فرعی مورد استفاده قرار می گیرد.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر زاهدان در ادامه از مطالعه و اجرای طرح تفضیلی شهرداری خبرداد و افزود: طرح تفضیلی با محوریت عریض کردن برخی از خیابان‌ها در دست مطالعه است.وی با انتقاد از رشد حاشیه نشینی در شهر زاهدان خاطرنشان کرد: متاسفانه رشد حاشیه نشینی و ساخت و ساز غیر اصولی انجام خدمات شهرداری را با مشکل مواجه کرده است. برنایی با توصیف چشم انداز حل مشکلات شهر زاهدان اظهار کرد:

خروج از شرایط فعلی شهر حرکت یک پارچه مردم و مسئولین را می طلبد.
مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری زاهدان نیز در رابطه با مشکلات موجود گفت: پارکهای محله‌ای مکان‌های خوبی برای گذراندن اوقات فراغت خانواده‌ها هستند.حامد صفت با اشاره به کمبود پارک و فضای سبز در شهر زاهدان گفت: کلیدی ترین بحث در این راستا مدیریت منایع آبی است و سخن از کمبود آب قابل قبول نیست. وی با اشاره به حل مشکلات پیش رو تصریح کرد: خرید ادوات آبرسانی برای پارک‌ها و فضاهای شهر در دست اجرا است.

مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر زاهدان از اجرایی شدن طرح پساب‌ها خبر داد و افزود: با بهره گیری از پساب‌های شهری تحول بزرگی در فضای سبز زاهدان رخ می دهد.
صفت گل ادامه داد: در همین راستا خط لوله‌ای به طول 205 کیلومتر در دست احداث است که در صورت عملیاتی شدن شاهد رفع مشکلات فضای سبز شهر خواهیم بود. وی با بیان اینکه مشکل کمبود آب وجود ندارد خاطرنشان کرد: مدیریت صحیح منابع آبی و استفاده از شیوه آبیاری قطره‌ای باید به شکل گسترده نهادینه شود.


این مسئول از اجرای پروژه‌های جدید در آینده نزدیک خبرداد و اظهارکرد: با احداث پارک جنگلی ولایت و احیا و نوسازی 100 موقعیت پارکی و همچنین استاندارد سازی فضاهای بازی کودکان و در نهایت بهسازی پارک ملت انقلابی در فضای سبز شهر زاهدان ایجاد می کند.حمیدرضا نوری مسئول پروژه اتصال فاضلاب خانگی به شبکه شهری نیز با اشاره به آخرین وضعیت طرح پیشرو تصریح کرد: از مجموع 700 کیلومتر خطوط فرعی نزدیک به 170 کیلومتر لوله گذاری شده است. نوری در ارتباط با خوط اصلی اظهارکرد: از مجموع 111 کیلومتر خط اصلی حدود 70 کیلومتر لوله گذاری شده است. وی با اشاره به تعداد انشعابات مشترکان خانگی افزود: با آغاز طرح فوق تاکنون 20 هزار مشترک انشعاب دریافت کرده اند.این مسئول ضمن بیان رقم اعتبار پروه خاطرنشان کرد: برآورد اولیه اداره کل آب و فاضلاب 75 میلیارد تومان بوده است.


نوری ادامه داد: متاسفانه از این رقم تنها 45 میلیارد تومان تحقق یافته است. نوری با توصیف چشم انداز این پروژه تصریح کرد: با اجرایی شدن پروژه پیشرو علاوه بر دفع فاضلاب خانگی به شکل مدرن مشکل کمبود آب فضای سبز شهری بر طرف می شود. وی در این رابطه افزود: با نقش محوری تسویه خانه مرکزی زاهدان، پساب حاصله از فاضلاب شهری به آبیاری فضای سبز اختصاص میابد.
مدیرکل خدمات شهری شهرداری زاهدان نیز با اشاره به هزینه جمع آوری زباله خاطرنشان کرد: در سال 1392 رقمی بالغ بر 16 میلیارد تومان برای جمع آوری زباله در شهر زاهدان هزینه شده است. محمد خاشی ادامه داد: میزان پرداخت عوارض سالانه شهروندان به شهرداری یک میلیارد تومان است که به هیچ عنوان نمی توان این رقم را در توسعه خدمات شهری هزینه کرد.


خاشی تصریح کرد: وجود مخازن زباله در شهر طرح خوبی برای جمع آوری زباله است اما همین مخازن بوی نامطبوعی را در سطح معابر ایجاد می کنند. مدیر کل خدمات شهری شهرداری زاهدان تصریح کرد: علاوه بر بوی نامطبوع مخازن زباله فرسودگی زود هنگام آن‌ها نیز بر مشکلات افزوده است.وی همچنین گفت: مشکل عمده تجمیع زباله در سطح شهر مربوط به فرسودگی ماشین آلات و عدم همکاری مردم در این رابطه می شود. خاشی با توضیح بیشتر بیان کرد: حجم بالای تولید زباله خانگی با تعداد محدود ماشین آلات هماهنگی ندارد.


این مسئول اظهار کرد: در حال حاضر زباله در شهر زاهدان به شکل زوج و فرد جمع آوری می شود.
خاشی افزود: با توجه به مشخص بودن زمان تردد ماشین آلات در میدان‌های اصلی و فرعی همکاری شهروندان در این راستا ضروی است. وی در پاسخ به این سوال که چرا ساعت جمع آوری زباله تغییر می‌کند گفت: علت عمده این موضوع سرعت کند ماشین آلات و طولانی بودن مسیر تردد است.مدیر کل خدمات شهری شهرداری زاهدان از اجرایی شدن تفکیک زباله خشک خبرداد و تصریح کرد: با اجرایی شدن این طرح در آینده ای نزدیک بسیاری از مشکلات شهر برطرف می شود.


وی با اشاره به برنامه‌های پیشرو این نهاد افزود: در آینده نزدیک شاهد اجرایی شدن برنامه های جدید خدمات شهری شهرداری زاهدان خواهیم بود.
خاشی در پایان خاطرنشان کرد: بدون همکاری شهروندان ارائه خدمات مطلوب غیر ممکن است. در پایان باید گفت، امیدواریم همچون گذشته مسئولین شهر زاهدان تنها با وعده های بی عمل شهروندان را دلخوش و امیدوار نکنند.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منتفی شدن احداث جاده دریای بهشهر
178873 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران از توقف عملیات احداث جاده دسترسی مردم بهشهر به دریا که با عبور از میان تالاب بین المللی میانکاله موجب دو تکه شدن آن می شد، خبر داد .

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با اعلام خبر توقف عملیات احداث جاده دسترسی مردم بهشهر به دریا که با عبور از میان تالاب بین المللی میانکاله موجب دو تکه شدن آن می شد، گفت: این موفقیت زیست محیطی با پیگیری و مقاومت سمن ها، مردم محلی و بومی، سازمان حفاظت محیط زیست و برخی دوستداران محیط زیست و رایزنی های صورت گرفته با نمایندگان مجلس، فرماندار بهشهر، استاندار و معاونین وی و مسئولان دستگاه های ذی ربط و نهایتاً از طریق تعامل مجموعه های مختلف با یکدیگر به دست آمد.مهردادی با ابراز تاسف از هجمه های وارده شده طی سال های گذشته به میانکاله که منجر به تضعیف موقعیت این زیستگاه ارزشمند شده است، اظهار داشت: میانکاله نگین پناهگاه های حیات وحش ایران است و از اهمیتی والا برخوردار است که لزوم حفظ و حراست از آن را چند برابر می کند و از همین رو سازمان حفاظت محیط زیست و دوستداران و فعالان محیط زیستی استان با احداث جاده دریای بهشهر مخالف بودند.



وی با یادآوری آسیب های وارده بر پیکره میانکاله به دلیل به حاشیه رانده شدن جاده بهشهر_ بندر امیرآباد، افزود: احداث جاده دریای بهشهر نه تنها منجر به کاهش این صدمات نمی شد، بلکه افزایش صدمات زیست محیطی بر پیکره این پناهگاه حیات وحش را در پی داشت.


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران ادامه داد: شنای بی ضابطه مردم در میانکاله از دیگر معضلات موجود در این منطقه بود که علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی، معضلات فرهنگی و اجتماعی را نیز به همراه داشت، از همین رو با پیگیری اداره کل حفاظت محیط زیست استان موضوع ایجاد شناگاه در میانکاله و شنا در آن نیز لغو شد.




توقف ساخت و ساز در میانکاله

این مقام مسئول با اعلام خبر توقف ساخت و سازهای بی رویه و احداث بناهای مختلف داخل میانکاله، همچنین توقف حمل و نقل مصالح ساختمانی در داخل میانکاله از طریق تعامل و رایزنی با قوه قضائیه، مدیرکل دادگستری استان مازندران و رئیس دادگستری بهشهر، افزود: ساخت و ساز و حمل و نقل مصالح ساختمانی در میانکاله طی سال های گذشته، آنچنان طبیعت بکر و زیبای میانکاله را تخریب کرده که دل هر علاقمند به محیط زیست را به درد می آورد و در حال حاضر با توقف ساخت و ساز، میانکاله در حال نفس کشیدن است.



مهردادی با تأکید بر اینکه ورود بی رویه و بدون کنترل افراد و مسافران به میانکاله یکی دیگر از عواملی است که موجب وارد کردن آسیب به گیاهان و جانوران منطقه می شود و بر زیست بوم منطقه تاثیر منفی خواهد گذاشت و زمینه ساز آلودگی محیط است، تصریح کرد: به همین دلیل از طریق راهکاری علمی، تعداد و شرایط افراد مجاز به بازدید از میانکاله بر اساس ظرفیت اکولوژیکی منطقه تعریف و در حال حاضر میزان ورود و خروج افراد به این زیستگاه بر همین اساس است.


وی افزود: این اقدام به منظور حذف امکان بهره بری مردم از این طبیعت زیبا نیست بلکه اقدامی منطبق با ساختارها و شاخص های بین المللی در این حوزه است، زیرا براساس تعریف جامعه اکوتوریسم بین المللی (IEC)، توریست هایی که به مناطق حفاظت شده محیط زیست و حیات وحش با خصوصیات معینی مسافرت می کنند باید دارای شرایط و ضوابط خاص باشند و زمان و مدت بازدید، نوع وسیله نقلیه و نوع پوشش توریست ها مشخص شود.


این مقام مسئول با ابراز خرسندی از تصمیم مسئولان کشوری مبنی بر حفظ یکپارچگی آشوراده و میانکاله، افزود: اختیار زیست محیطی هر دو این مناطق همچنان به صورت واحد در اختیار استان مازندران قرار خواهد داشت.


بازسازی ساختار حفاظتی میانکاله


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به نواقص گذشته در ساختار حفاظتی میانکاله که منجر به آسیب های زیادی در منطقه شده بود، همچنین لزوم بهره بری از محیط بانان بیشتر برای حفاظت از پناهگاه حیات وحشی با مساحتی بالغ بر دو هزار هکتار، ابراز امیدواری کرد: با افزایش دو برابری نیروهای محیط بان و افزایش امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای حفاظت از این منطقه ارزشمند که گامی آغازین در بازسازی ساختار حفاظتی میانکاله محسوب شود، شاهد کاهش تخریب های وارده بر بدنه این پناهگاه مهم باشیم.


مهردادی با اشاره به تعامل دو سویه با سمن ها، تشکل های مردم نهاد و جوامع بومی و محلی به منظور رفع بحران های زیست محیطی استان، اظهار داشت: معضل پسماند یکی از مهم ترین معضلات زیست محیطی استان و منطقه میانکاله است که سمن ها نیز تلاش می کنند در کنار مسئولان برای رفع این چالش گام بردارند و از همین رو در فرصت کوتاه چندماه اخیر، شش پاکسازی در میانکاله با کمک سمن ها و دوستداران محیط زیست صورت گرفته است.
 

A1300

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]تابلوهای راهنمایی و رانندگی هوشمند[/h] شاید با شنیدن عبارت "تابلو های شیشه ای راهنمایی و رانندگی" تعجب کنید. ولی باید بدانید که این تابلوها که نسل جدید علائم عبور عابرین پیاده است، هم اکنون در بعضی کشورها مورد استفاده قرار می گیرند. این تابلوها در حقیقت با انرژی خورشیدی کار می کنند و مکانیزم عملکرد آن ها به این شکل است که در حالت عادی خاموش بوده و هیچ چیزی بر روی آن نمایش داده نمی شود.

وقتی عابری قصد عبور از خیابان را داشته باشد، ضربه ای به تابلو زده و علامت عبور عابر پیاده برروی تابلو نمایش داده می شود. بعد از عبور عابر از عرض خیابان، تابلو به صورت اتوماتیک خاموش می شود. مدت زمان روشن بودن تابلو نیز به میزان مسافت عرض خیابان دارد.

جالب این است که رنگ علائم نمایش داده شده در طی روز مشکی و در شب ها قرمز است. به نظر شما آیا استفاده از این تابلوها، رانندگان عزیز کشورمان را مجبور به رعایت بهتر قوانین خواهد کرد؟ یا همچنان باید شاهد توقف برخی خودروها روی خط کشی عابرین پیاده باشیم؟


منبع : سایت 1car.ir


برگرفته شده از [ وبلاگ تخصصی راهدار ] > rahdar.blog.ir
 

A1300

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاربرد مواد نانو ساختار در صنعت ساختمان را می توان به صورت های زیر بیان کرد :


فیلمهای نانو لایه ( Nano Layer Thin Films ) برای کاربردهای عمدتاً الکترونیکی · نانو پوششهای حفاظتی (Nano Coating ) برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی ، حفاظت در مقابل عوامل مخرب محیطی · نانو ذرات به عنوان پیش سازنده (Precursor) یا اصلاح ساز (Modifier) پدیده های شیمیایی و فیزیکی · نانو لوله ها (Nanotubes) منظور از یک ماده نانو ساختار یا واضح تر یک بدنه نانو ساختار ( Nanostructured Solid ) جامدی است که در آن انتظام اتمی ، اندازه کریستالهای تشکیل دهنده و ترکیب شیمیایی در سراسر بدنه در مقیاس چند نانو متری گسترده شده باشد .
خواص فیزیکی و شیمیایی مواد نانو (در شکل و فرمهای متعددی که وجود دارند از جمله ذرات ، الیاف ، گلوله و . . . ) در مقایسه با مواد میکروسکوپی تفاوت اساسی دارند . تغییرات اصولی که وجود دارد نه تنها از نظر کوچکی اندازه بلکه از نظر خواص جدید آنها در سطح مقیاس نانو می باشد .

هدف نهایی از بررسی مواد در مقیاس نانو ، یافتن طبقه جدیدی از مصالح ساختمانی با عملکرد بالا می باشد ، که آنها را می توان به عنوان مصالحی با عملکرد بالا و چند منظوره اطلاق نمود . منظور از عملکرد چند منظوره ، ظهور خواصی جدید و متفاوت نسبت به خواص مواد معمولی می باشد به گونه ای که مصالح بتوانند کاربردهای گوناگونی را ارائه نمایند .

در مطالب بعدی که خواهد آمد مواد نانو ساختاری معرفی خواهند شد که با توجه به نوظهور بودن چنین موادی می توانند تحولی شگرف در صنعت ساختمان سازی و صنایع وابسته به آن ایجاد کنند


[h=2]2. مواد نانو کمپوزیت :[/h]
مواد نانو کمپوزیت بر پایه پلیمر (ماتریس پلیمری ) اولین بار در سالهای 70 معرفی شده اندکه از تکنولوژی سول- ژل(Sol-Gel) جهت انتشار (Disperse) دادن ذرات نانو کانی درون ماتریس پلیمر استفاده شده است .

هرچند تحقیقات انجام شده در دو دهه گذشته برای توسعه تجاری این مواد توسط شرکت تویوتا در ژاپن در اواخر سالهای 80 صورت گرفته است ، ولی رشته نانو کمپوزیت پلیمر هنوز در مرحله جنینی و در آغاز راه می باشد .

در این شرایط نانو آلومینا ، بهترین ساختار نانوئی است که افق جدیدی را در صنعت سرامیک نوید می دهد . زیرا کاربرد این مواد پدیده ای است که از نظر مکانیکی ، الکتریکی و خواص حرارتی به طور مناسب دارای تعادل بوده و در رشته های مختلف کاربرد دارد . از جمله می توان به چند نمونه اشاره کرد : · تکنولوژی نانو فلز آرتوناید که اخیراً به طور تجاری ، الیاف نانویی آلومینا ، انقلابی در رشته سرامیک بوجود آورده است . · ذرات نانویی غیر فلز مانند : نانو سیلیکا ، نانو زیرکونیا و مواد دیگر اصلاح کننده سرامیک ها می باشد .


[h=2]3. بتن با عملکرد بالا ([1]HPC) :[/h]
یکی از چالشهایی که در رشته مصالح ساختمانی بوجود آمده است ، بتن با عملکرد بالا(HPC ) می باشد . این نوع بتن مقاوم از نوع مصالح کامپوزیت بوده و از نظر دوام جزو مصالح کامپوزیت و چند فازی مرکب و پیچیده می باشد . خواص ، رفتار و عملکرد بتن بستگی به نانو ساختار ماده زمینه بتن و سیمانی دارد که چسبندگی ، پیوستگی و یکپارچگی را بوجود می آورد .

بنابراین ، مطالعات بتن و خمیر سیمان در مقیاس نانو برای توسعه مصالح ساختمانی جدید و کاربرد آنها بسیار حائز اهمیت می باشد . روش معمولی برای توسعه بتن با عملکرد بالا اغلب شامل پارامترهای مختلفی از جمله طرح اختلاط بتن معمولی و بتن مسلح با انواع مختلف الیاف می باشد . در مورد بتن به طور خاص ، علاوه بر عملکرد با دوام و خواص مکانیکی بهتر ، بتن با عملکرد بالای چند منظوره (MHPC) خواص اضافه دیگری را دارا می باشد ، از جمله می توان به خاصیت الکترو مغناطیسی ، و قابلیت به کار گیری در سازه های اتمی (محافظت از تشعشعات ) و افزایش موثر بودن آن در حفظ انرژی ساختمانها و ... را نام برد .


[h=2]4. نانو سیلیس آمورف :[/h]
در صنعت بتن ، سیلیس یکی از معروفترین موادی است که نقش مهمی در چسبندگی و پر کنندگی بتن با عملکرد بالا (HPC) ایفا می کند .

محصول معمولی همان سلیکیافیوم یا میکرو سیلیکا می باشد که دارای قطری در حدود 1/0 تا 1 میلی متر می باشد و دارای اکسید سیلیس حدود 90% می باشد . می توان گفت که میکرو سیلیکا محصولی است که در محدوده بالای اشل اندازه نانو متر جهت افزایش عملکرد کامپوزیت مواد سیمانی به کار برده می شود .

محصول نانو سیلیس متشکل از ذراتی هستند که دارای شکل گلوله ای بوده و با قطر کمتر از 100nm یا بصورت ذرات خشک پودر یا بصورت معلق در مایع محلول قابل انتشار می باشند ، که مایع آن معمول ترین نوع محلول نانو سیلیس می باشد ، این نوع محلول در آزمایشات مشخص در بتن خود تراکم([2]SCC) به کار گرفته شده است . نانو سیلیس معلق کاربردهای چند منظوره از خود نشان می دهد مانند :

* خاصیت ضد سایش
* ضد لغزش
* ضد حریق
* ضد انعکاس سطوح

آزمایشات نشان داده اند که واکنش مواد نانو سیلیس (Colloidal Silica ) با هیدرواکسید کلسیم در مقایسه با میکرو سیلیکا بسیار سریع تر انجام گرفته و مقدار بسیار کم این مواد همان تاثیر پوزالانی مقدار بسیار بالای میکرو سیلیکا را در سنین اولیه دارا می باشد .

تمام کارهای انجام یافته بر روی کاربرد مواد نانو سیلیس کلوئیدی (Colloidal Nano Silica ) در بخش اصلاح خواص ریولوژی ، کار پذیری و مکانیکی خمیر سیمان بوده است . آنچه که در اینجا مطرح است نتایج اولیه محصولات نانو سیلیس با قطری در محدوده 5 تا 100 نانومتر می باشد .


[h=2]5. نانو لوله ها : (NANOTUBES)[/h]
همان گونه که در مقدمه مقاله مطرح شد معمولاً الیاف برای مسلح کردن و اصلاح عملکرد مکانیکی بتن بکار برده می شوند . امروزه از الیاف فلزی ، شیشه ای ، پلی پروپلین ، کربن و . . . در بتن برای مسلح کردن استفاده می شود و لیکن تحقیقات روی بتن مسلح شده توسط نانو لوله کربنی (Carbon Nanotubes ) انتشار نیافته است تا بتوان از نتایج آن برای مسلح کردن بوسیله نانو لوله ها استفاده کرد .
نانو لوله کربنی توسط LIJIMA در سال 1991 کشف شده است و کارهای بسیاری بر روی ساختار نانو در بخش فیزیک کوانتوم انجام یافته است بطوری که تحقیقات نوین بر روی تکنولوژی و مهندسی نانو در سطح جهانی نقش اساسی و اصلی بازی می کند . کربن 60 و نانو لوله های نوین دارای ساختاری هستند که آنها را از فولاد قوی تر و بسیار سبک می کند بطوریکه می توانند خمیدگی و کشش را بدون شکستن تحمل نمایند و در آینده جایگزین الیاف کربن خواهند شد که در کامپوزیت ها به کار برده می شوند .
نانو لوله ها با توجه به تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات بتن( وابسته به موسسه ACI شاخه ایران ) ، دارای مقاومت کششی بیش از هر نوع الیاف بتنی شناخته شده می باشند و نیز نانو لوله ها خواص ویژه قابل ملاحظه حرارتی و الکتریکی از خود نشان می دهند ، بطوریکه هادی بودن حرارت آنها بیش از دو برابر الماس و هادی بودن الکتریکی آنها در حدود 1000 برابر فلز مس می باشد .

نانو لوله ها طبقه جدیدی از محصولات می باشند که انقلابی جدید در زمینه مصالح و مواد پیشرفته را بوجود آورده اند . یک نسل جدید از نانو کامپوزیت های چند منظوره می توانند به عنوان نانو لوله های کربنی در نقش الیاف مسلح کننده مناسب آن مواد مورد استفاده قرار گیرند . بنابراین نانو لوله های کربنی از اجزای کلیدی بدست آوردن هدف اصلی ذکر شده در فوق به عنوان مصالح ساختمانی با عملکرد بالای چند منظوره , بازی می کنند .


[h=2]6. نتیجه گیری :[/h]
منظور از مقاله ارائه شده نشان دادن مصالح جدید ساختمانی و بیان مزایای استفاده از این نوع مواد در صنعت ساختمان می باشد ، البته به دلیل نو بودن این نوع مصالح زمینه های فراوانی برای کارهای نظری و عملی در دانشگاههای کشور وجود دارد که امید است که با معرفی مصالح با ساختار نانو راه برای گامهای بلندتر در این زمینه باز شود
 

A1300

عضو جدید
کاربر ممتاز
استفاده از خرده شیشه در بتن
مقدار زیادی از شیشه های مصرف شده دوباره بازیافت می شوند و قسمتی نیز برای مصارف گوناگون از جمله سنگدانه های بتن به کار می روند .مقدار زیادی از این مواد شرط لازم برای بازیافت را فراهم نمی کنند و این مواد برای دفن فرستاده می شوند. فضای مورد استفاده برای دفن قابل توجه است و این فضا می تواند برای مصارف دیگری به کار برده شود. شیشه یک قلیایی غیر پایدار است که در محیط بتن میتواند باعث بوجود آمدن مشکلات ناشی از واکنش قلیایی – سیلیسی (ASR) شود. این ویژگی به عنوان یک مزیت در خرد کردن پودر شیشه و استفاده از آن به عنوان یک ماده پوزولانی در بتن استفاده شده است. رفتار دانه های بزرگ شیشه را در واکنش قلیایی در آزمایشگاه نمی توان با رفتار واقعی پودر شیشه در طبیعت برابر دانست. تجربه مزایای واکنش پوزولانی شیشه را در بتن مشخص کرده است. می توان در بعضی از مخلوطهای بتن تا %30 وزن سیمان پودر شیشه اضافه کرد و به مقاومت مناسبی دست یافت.

مقدمه
شیشه در انواع مختلفی تولید می شود (بسته بندی ، شیشه صاف ، حباب لامپها ، لامپ تلویزیونها و ...). اما همه این وسایل عمر مشخصی دارند و نیاز به استفاده دوباره و بازیافت آنها به منظور جلوگیری از مشکلات زیست محیطی که ناشی از ذوب آنها و یا دفن ایجاد می شود احساس می شود.
بازیافت شیشه های مصرف شده بصورت تجاری به محلهای مخصوص طراحی شده برای بازیافت یا دفن و یا جمع آوری کربنات و سپس حمل آنها به محلهای دپو می روند. بزرگترین هدف قوانین زیست محیطی تا خد امکان کم کردن ضایعات شیشه و بردن آنها به محلهای دفن و تجزیه شیمیایی آنها به طور اقتصادی است. شیشه یک ماده منحصر به فرد است که می تواند بارها و بارها بدون تغییر در خواصش بازیافت شود. به عبارت دیگر یک بطری می تواند ذوب شده و دوباره به بطری تبدیل شود بدون اینکه تغییر زیادی در خواصش ایجاد شود.
بیشتر شیشه های تولیدی بصورت بطری هستند و مقدار زیادی از شیشه های جمع آوری شده دوباره برای تولید بطری به کار می روند. اثر این پروسه به شیوه جمع آوری و مرتب کردن شیشه ها با رنگهای مختلف وابسته است. اگر رنگهای مختلف شیشه قابل جدا کردن باشند می توان از آنها جهت تولید شیشه با رنگهای مشابه استفاده کرد. ولی وقتی که شیشه با رنگهای متفاوت با هم مخلوط شدند، برای تولید بطری نامناسب می شوند و باید آنها را در مصارف دیگری به کار برد و یا دفن کرد. آقای ریندل (Rindl) به چند مورد از استفاده های غیر بطری شیشه اشاره می کند که شامل : سنگدانه روسازی راه ،پوشش آسفالت ، سنگدانه بتن ، مصارف ساختمانی ( کاشی شیشه ای ، پانلهای دیوار و ...) ، فایبر گلاس ،شیشه های هنری ،کودهای شیمیایی ،محوطه سازی ،سیمان هیدرولیکی و بسیاری دیگر. استفاده از بتن در سنگدانه های بتن در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. نگرانی بزرگی که در استفاده از شیشه در بتن وجود دارد واکنش شیمیایی مابین ذرات سیلیس اشباع شیشه و قلیاییهای مخلوط بتن است که به واکنش سیلیسی – قلیایی(Alkali Silica Reaction ASR) معروف است. این واکنش می تواند برای پایداری بتن بسیار خطرناک باشد. به همین منظور باید پیشگیری مناسبی در جهت کمتر کردن اثر این واکنش انجام شود. پیشگیری مناسب می تواند با استفاده از یک ماده پوزولانی مناسب مانند :خاکستر هوایی ،سرباره کوره آهن گدازی و یا میکرو سیلیس (Silica Fume SF) با نسبت مناسب در مخلوط بتن انجام گیرد. حساسیت شیشه به مواد قلیایی این حدس را بوجود می آورد که شیشه درشت و فیبر شیشه می تواند اثر واکنش ASR را کم و یا محو کند. اگرچه این تصور نیز وجود دارد که پودر شیشه می تواند خواص پوزولانی (مانند مواد ذکر شده در بالا) از خود نشان دهد و از اثرات و انجام واکنش ASR توسط دانه های شیشه جلوگیری کند.
برای مثال پودر شیشه آهکی سیلیکاتی رد شده از الک 100# در جهت کاهش ASR است. همچنین مرکز زمین پاک واشنگتن بیان می کند که دانه های ریز (پودر) می توانند بتن را بوسیله آزمایش ASR تضعیف کنند. همچنین کارهای انجام شده توسط آقای Samtur بر روی این موضوع بیان می کند که پودر شیشه رد شده از الک 200# می تواند مانند یک ماده پوزولانی و در جهت کاهش اثر واکنش سنگدانه ها (ASR) عمل کند. همچنین آقای Pattengil نیز به همین نتایج دست یافت. ذرات شیشه باعث انبساط زیادی می شوند. اگرچه ذرات کوچکتر از mm 0.25 در آزمایشگاه باعث هیچ گونه انبساطی در بتن نگردیدند.مشخص شد که ذرات شیشه حدود mm 1.2 باعث بیشترین انبساط ملات در بین دانه های با اندازه mm 4.75 تا mm 0.15 می شوند.همچنین این نتیجه حاصل شد که بیشترین انبساط وقتی حاصل می شود که 100% ذرات شیشه بصورت سنگدانه باشند و اگر شیشه های سبز بیش از 1% اکسید کرم داشته باشند اثر مثبتی بر واکنش ASR دارند. mm1.5
پودر شیشه بر کم کردن اثر واکنش ASR در آزمایش تسریع شده ملات مانند اثر خاکستر بادی و میکروسیلیس و سرباره موثر است. این نشان می دهد که پودر شیشه می تواند انبساط ناشی از ASR را در سنگدانه های حساس و شیشه های دانه ای متوقف کند. از مطالب بالا نتیجه گیری می شود که شیشه می تواند به سه صورت در بتن استفاده شود: درشت دانه ریز دانه پودر شیشه درشت دانه و ریز دانه می توانند باعث واکنش ASR در بتن شوند. اما پودر شیشه می تواند اثر ASR آنها را کاهش دهد. در بعد تجاری بسیار به صرفه است که پودر شیشه به جای سیمان مصرف شود تا اینکه شیشه به عنوان سنگدانه در بتن مصرف شود. پودر پودر شیشه یک ماده با ارزش است که از شیشه هایی که برای بازیافت مناسب نیستند به دست می آید. در قسمتهای بعدی اطلاعاتی در مورد استفاده از شیشه در بتن در سه حالت ذکر شده ارائه می گردد. کارهای آزمایشگاهی سه مورد از کاربردهای شیشه در بتن در برنامه تحقیق ARRB مشخص شده است. اینها شامل : شیشه های درشت دانه شیشه های ریزدانه و پودر شیشه است. حدود ذرات برای هر شاخه در زیر ذکر شده است. شیشه درشت دانه mm 12-4.75 CGA شیشه ریز دانه mm4.7-0.15 FGA پودر شیشه کوچکتر از mm0.01 GLP ترکیب شیمیایی تولیدات یک تیپ شیشه مشابه هستند.
شیشه های درشت دانه و ریز دانه جهت جایگزینی حدود اندازه های مشابه سنگدانه های طبیعی به کار می روند. پودر شیشه به عنوان یک ماده پوزولانی مورد مطالعه قرار می گیرد(مانند کاربرد خاکستر هوایی و میکروسیلیس). مواد طبیعی استفاده شده در این کار شامل ماسه طبیعی بتن ویکتوریا و سنگ شکسته طبیعی بازالتی بود. یکسری سنگدانه فعال خاکستری از NSW برای تشخیص اثر پودر شیشه بر توقف انبساط AAR (Alkali Aggregate Reaction) مصرف شد.
3- سنگدانه های درشت و ریز شیشه در بتن تاثیر خصوصیات فیزیکی سنگدانه های شیشه ای مانند اندازه آنها در مخلوط بتن مشخص است. شیشه بنابر طبیعت اشباع از سیلیس و شکل بی ریخت ملکولی آن به حمله شیمیایی مخیط قلیایی که در بتن هیدراته شده ایجاد می شود حساس است. این حمله شیمیایی می تواند تولید تغییر شکلهای وسیعی بر ژل AAR بتن داشته باشد که توسعه پیدا می کند و اگر پیشگیریهای مناسب در فرمولاسیون طرح اختلاط لحاظ نشود باعث ترک خوردن زودرس بتن می شود. طبیعت واکنش شیشه در کاربرد آن در بتن بسیار اهمیت دارد. برای مثال بعضی از سنگدانه های طبیعی می توانند وقتی که به مقدار کمی در بتن استفاده می شوند باعث انبساط بیش از اندازه بتن شوند و بعضی دیگر به صورت 100% در بتن استفاده می شوند. واکنش سنگدانه ها بوسیله آزمایش تسریع شده استوانه ملات (AMBT) مشخص می شود (ASTM C1260). نتایج آزمایش AMBT نشان می دهد که مخلوط با شیشه بیشتر در ملات انبساط بیشتری نیز داشته است. شرط برای این آزمایش این است که انبساط کمتر از 0.1% در عمر 21 روزه نشان دهنده سنگدانه غیر فعال و بیش از 0.1% در عمر 10 روزه نشان دهنده سنگدانه فعال است. انبساط کمتر از 0.1% در 10 روز ولی بیش از 0.1% در 21 روز نشان دهنده سنگدانه با واکنش آهسته است. بر اساس این شرط استفاده از بیش از 30% شیشه در بتن ممکن نیست اثرات زیانباری داشته باشد. (مخصوصا اگر قلیاییهای بتن کمتر از kg3 Na2O در یک متر مکعب باشد). بتنهای با قلیایی بیشترممکن است انبساطهای بیشتری را بوجود بیاورند. نتیجه نشان می دهد که اندازه های شیشه زیر mm0.3 اختمال کمی برای انبساط خطرناک دارند ولی اندازه های بزرگتر ازممکن است باعث انبساطهای قابل ملاخظه ای شوند. بنابراین اندازه انبساط وابسته به میزان شیشه موجود، اندازه ذرات و میزان قلیاییهای مخلوط است.این نتایج نشان می دهد که شیشه می تواند ژلAAR تولید کند و اگر اندازه ذرات به اندازه کافی کوچک شود می تواند به عنوان یک ماده پوزولانی عمل کند. mm0.6
مشخص شده است که فعالیت سنگدانه ها و انبساط حاصله می تواند با بکار بردن میزان مناسب از مواد با خاصیت سیمانی شدن مانند میکرو سیلیس و خاکستر هوایی کنترل شود. همچنین پودر شیشه ریز می تواند بصورت مشابه عمل کند. با توجه به کاربرد سنگدانه های ریز و درشت که مورد بررسی قرار گرفتند مخلوطهای آزمایشی با توجه به میزان سنگدانه های ریز و درشت مناسب در مخلوط بتن گسترش یافته اند. آزمایشات به سمت تولید بتن با حدود Mpa32 تحمل پیش رفتند. مخلوط محتوی Kg/m3255 سیمان و Kg/m3 85 خاکستر هوایی بود. میزان شن و ماسه به ترتیب Kg/m3 1080 و Kg/m3780 مناسب به نظر می رسید.
بعد از تعدادی سعی و خطا فرمولی رضایتبخش به سمت ویژگیهای مناسب بتن تازه جهت این مخلوط پیدا شد که به صورت زیر است: این موضوع از مقاومت بتنها آشکار است که این مخلوطها به راحتی به مقاومت Mpa32 رسیده و ختی از آن عبور می کنند( در حالی که از مقدار زیادی شیشه بازیافتی استفاده شده است). برای مصارف غیر سازه ای که مقاومت کمتری مورد نیاز است از همین مخلوط بدون کاهش دهنده (روان کننده) آب می توان استفاده کرد. با توجه به وجود 25% خاکستر هوایی در مخلوط ،بتن از واکنش ASR نیز محفوظ است. جمع شدگی ناشی از خشک شدن این مخلوطها خوب و زیر مرز 0.075% که توسط استاندارد استرالیا معین شده ، بود. با توجه به مطالب بالا به این نتیجه می رسیم که مقدرا حتی بیش از 50% از هر کدام از درشت دانه یا ریز دانه می توانند در مخلوط بتن سازه ای یا غیرسازه ای مصرف شوند. اگرچه دیگر پارامترهای مهندسی این مخلوط ها نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری دارند.
4- اثرات پودر شیشه بر مقاومت ملات تقسیم اندازه ذرات پودر شیشه (GLP) بصورت زیر است: اندازه ذرات کوچکتر از 5 میکرون 5-10 میکرون 10-15 میکرون بزرگتر از 15 میکرون درصد 39 49 4.4 7.6 سطح مخصوص پودر شیشه m2/Kg 800بود که تقریبا دو برابر بیشتر سیمانهای موجود است. در مورد جایگزینی سیمان ممکن است کاهش مقاومت 28 روزه پیش بیاید که یک اثر کوتاه مدت است و خواص پوزولانی را آشکار می کند. همچنین خاکستر هوایی نیز وقتی که با میزان مشابه سیمان جایگزین می شود اثری مشابه تولید می کند. مقاومتهای طولانی تر با میکرو سیلیس مورد مطالعه قرار گرفتند. این سری از نمونه ها تشکیل شده بود از : نمونه کنترلی که ریزدانه فعال خاکستری داشت، نمونه با 10% میکروسیلیس ، با 20% پودر شیشه ، با 30% پودر شیشه که با سیمان مساوی جایگزین شده بودندو در یک نمونه نیز 30% پودر شیشه جایگزین سنگدانه ها شده بود. سه نتیجه نشان می دهد که جایگزینی 10% بخار سیلیس مقاومت بیشتری از جایگزینی GLP دارد. ولی همچنین نشان می دهد نمونه ملاتی که حاوی GLP باشد برای مدت طولانی تری رشد مقاومت خواهد داشت (به خاطر واکنش پوزولانی). باید توجه شود که وقتی 30% ماسه با پودر شیشه جایگزین می شود مقاومت 90 روزه برابر مقاومت مخلوط حاوی میکروسیلیس است. برای بررسی اثر مثبت جایگزینی پودر شیشه به جای سنگدانه ها دو آزمایش اضافی بر روی مکعبهای ملات انجام شد (270 روز عمل آوری شده).
در یک سری از نمونه ها 20% از سیمان با پودر شیشه جایگزین شد و در سری بعدی به علاوه 20% سیمان 10% از سنگدانه ها نیز جایگزین شدند. این جایگزینی به صرفه است (احتمالا به خاطر بهبود دانه بندی و واکنش پوزولانی). همچنین باید توجه شود که مقاومت مخلوط با 20% شیشه به جای سیمان و 10% به جای سنگدانه ها به مقاومت مخلوط محتوی میکرو سیلیس رسیده و از آن تجاوز می کند. ظاهرا اثرات سود آور مقایسه شده میکرو سیلیس بر مقاومت نسبت به پودر شیشه بصورتی زیاد در این آزمایش افزایش یافته اند. زیرا مخلوط با میکروسیلیس حاوی 90% سیمان است ولی مخلوطهای با پودر شیشه حاوی 80 و 70% سیمان هستند. برای مقایسه مبتنی بر میزان سیمان مساوی ، آزمایش مقاومت ملات بر روی دو سری از نمونه ها که حاوی شیشه دانه بندی شده به جای ریزدانه (80% شیشه و 20% ماسه طبیعی) که 30% از سیمان نیز با مواد دیگر جایگزین شده بود انجام شد. در یک نمونه 30% از سیمان با پودر شیشه جایگزین شد و در دیگری با مخلوطی از 10% میکروسیلیس و 20% سنگ بازالتی غیر پوزولانی نرم و ساییده شده. در این روش میزان سیمان هردو نمونه مساوی است. نتایج مقاومت برای هر دونمونه تقریبا یکسان است. باید به این نکته توجه شود که مقاومتهای نشان داده شده به علت تفاوت کلی در سنگدانه های ملات اساسا قابل مقایسه نیستند.
5- اثر پودر شیشه بر انبساط ملات دانه های در حد ماسه شیشه می توانند باعث واکنش قلیایی سنگدانه ها بصورت خطرناکی باشند ( مخصوصا در میزان بالای شیشه در آزمایش تسریع شده ملات). بنابر این 6 سری نمونه های ملات محتوی 80% دانه های شیشه فعال ساخته شد. نمونه کنترلی که حاوی سنگدانه و سیمان معمولی بود، و در 5 نمونه دیگر سیمان با 5% و 10% میکروسیلیس و 10 و20 و 30% پودر شیشه جایگزین شده بودند.
این ترکیبات (هردو حالت GLPو میکروسیلیس) در کاهش انبساط واکنش AAR موثر هستند به شرط اینکه به اندازه مناسب مصرف شوند (10%میکروسیلیس و <20%GLP). این نتایج نشان می دهد که نقش 20 و 30% GLP در توقف واکنش AAR بیشتر از 10% میکروسیلیس است. با وجود مقدار زیاد کربنات سدیم در شیشه (حدود13%) این نکته مهم است که خود دانه های پودر شیشه باعث انبساط طولانی مدت ملات نشوند و یا باعث تحریک سنگدانه های فعال مخلوط نباشند. آزمایش طولانی مدت استوانه ملات در 38 درجه سانتیگراد و 100% اشباع با سنگدانه های فعال و غیر فعال و با میزان جایگزینی مساوی سیمان (مانند آنچه در بالا گفته شد) انجام شد. انبساط کمتر از 0.1% در یک سال نشان دهنده ترکیب بی ضرر است. وقتی سنگدانه ها غیر فعالند خود GLP باعث انبساط مخلوط نمی شود. اما وقتی سنگدانه ها فعال هستند وجود 30%GLP باعث تحریک واکنش سنگدانه های خیلی حساس هم نمی شود. همچنین وقتی که سیمان جایگزین نشود و 30% GLP به جای سنگدانه استفاده شود باعث انبساط خطرناک استوانه ملات نمی شود. اطلاعات نشان می دهد که GLP می تواند بدون ترس از اثرات زیانبار آن استفاده شود.
6 -پودر شیشه در بتن اثر پودر شیشه بر انبساط بتن مشخص شد. یکسری سنگدانه خیلی فعال در منشور بتن (بر اساس ASTM C1293) استفاده شد.انبساط خطرناک در این آزمایش 0.03% تا 0.04% در یک سال است. 40% GLP که پتانسیل رها سازی قلیایی بیشتری از 30%GLP دارد می تواند تا 80% از انبساط ناشی از سنگدانه های فعال جلوگیری کند. برای سنگدانه های کمتر فعال نیز انبساط متوقف می شود. این امر نشان دهنده اثر مثبت GLP در بهبود دوام بتن است. وقتی که نسبتهای متفاوتی از GLP با سنگدانه های غیر فعال در بتن با قلیایی بالاتر (Na2O/m3 5.8) استفاده می شوند خود شیشه نیز باعث انبساط خطرناکی در مخلوط نمی شود. نتیجه آخر اینکه GLP اثر زیان آوری بر مخلوط بتن ندارد.
اثر پودر شیشه بر خزش و مقاومت بتن به تعداد نمونه ها ولی با قلیایی کمتر برای تعیین خزش خشک شدن بتن با مقادیر مختلف GLP و میکروسیلیس استفاده شد. اطلاعات طولانی مدت نشان می دهد که خزش خشک شدگی مخلوطهای متفاوت زیاد نیست و به راختی استانداردهای AS3600 را برآورده می کند.(کمتر از 0.075% در 56 روز).
به نظر می رسد که اگرچه مخلوط های محتوی GLP مقاومت اولیه کمتری دارند (با توجه به سیمان کمتر) ولی به رشد مقاومت خود در محیط نمناک ادامه می دهند و به مقاومت نمونه کنترلی نزدیک می شوند. همچنین وقتی که GLP با ماسه جایگزین می شود مقاومت بصورت چشمگیری از نمونه کنترلی بیشتر است. رشد ممتد مقاومت به وضوح اثر مثبت واکنش پوزولانی را در بتن نمایان می سازد.
7-بافت میکروسکوپی ملات محتوی پودر شیشه نمونه های ملات محتوی GLP که 270 روز در محیط نمناک بودند بوسیله میکروسکوپ الکترونی اسکن شدند. این نمونه های ملات نشان دهنده خصوصیات بتنهای با عمر مشابه نیز بودند. در هر دو مورد شکست سطح نمونه ملات حاکی از بافت میکروسکوپی متراکم بود.
8- نتیجه اطلاعات موجود در این مقاله نشان می دهد که پتانسیل زیادی در بازیافت شیشه و مصرف آن در حالتهای پودر ،ریزدانه و درشت دانه وجود دارد. این نتیجه نهایی می تواند حاصل شود که می توان با جایگزینی شیشه با مواد گرانقیمت ری مانند میکروسیلیس یا خاکسترهوایی و یا حتی سیمان در هزینه ها صرفه جویی کرد.
GLP
مصرف پودر شیشه در بتن می تواند از انبساط ASR در حضور سنگدانه های فعال جلوگیری کند. همچنین بهبود مقاومت پودر شیشه در ملات و بتن چشمگیر است. آزمایشات بافت میکروسکوپی نشان دهنده این است که پودر شیشه می تواند یک مخلوط متراکم تر تولید کند و خصوصیات دوام بتن را بهبود ببخشد. این نتیجه که 30% پودر شیشه می تواند به جای سیمان یا سنگدانه در بتن (بدون نگرانی از اثرات زیانبار طولانی مدت) جایگزین شود حاصل شد. بیشتر از 50% از هر دو (پودر شیشه یا سنگدانه شیشه ای) می تواند در بتن با رده مقاومت Mpa 32 باعث بهبود قابل قبول مقاومت بتن شود.
منبع: moein-omran.blogfa.com
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
طرح انتقال پایتخت منتفی شد
179097 -19مرداد ۱۳۹۳
نائب رئیس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پایتخت کشور در تهران می ماند از اصلاح طرح انتقال پایتخت در کمیسیون خبر داد و گفت: بر اساس این طرح کمیته ای موظف شد ظرف 2 سال چگونگی ساماندهی پایتخت را بررسی کند.


محمد جواد کولیوند با اشاره به رفع ایرادات نمایندگان به طرح انتقال پایتخت در کمیسیون شورا ها گفت: نام طرح به طرح ساماندهی و تمرکز زدائی و چگونگی انتقال پایتخت سیاسی و اداری از تهران تغییر یافته است.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با حضور انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور و معاون وزارت راه مجددا طرح مورد بررسی قرار گرفت و ایراد نمایندگان مبنی بر بار مالی طرح رفع شد.


کولیوند اظهار داشت: بر اساس این اصلاحات مقرر شد، شورایی مرکب از مسئولان کشور مکلف شوند که ظرف مدت 2 سال چگونگی ساماندهی پایتخت را بررسی کنند لذا این طرح نمی گوید که پایتخت باید منتقل شود تا بار مالی به موجب اجرای آن به دولت تحمیل شود بلکه کمیته ای را ظرف 2 سال موظف می کند چگونگی ساماندهی پایتخت را بررسی کند.


وی ادامه داد: بر این اساس دولت باید ظرف 2 سال چگونگی ساماندهی پایتخت را بررسی کند و اگر به این نتیجه رسید که باید پایتخت سیاسی و اداری کشور جا به جا شود آن زمان منقطه یابی کرده و به مجلس لایحه انتقال پایتخت را با گزینه های پیشنهادی پایتخت اداری و سیاسی ارائه کند.


کولیوند اظهار داشت: شاید بعد از 2 سال دولت به این نتیجه برسد که نباید پایتخت منتقل شود و راهکار دیگری برای ساماندهی پایتخت در نظر بگیرد که می تواند راه حل خود را در قالب لایحه به مجلس ارائه کند.


وی تاکید کرد: در هر صورت پایتخت ایران تا ابد در تهران می ماند، اگر قرار باشد جابه جایی در پایتخت انجام شود پایتخت سیاسی و یا اداری جا به جا می شود که شامل سفارتخانه ها و برخی ادارات است مانند کشور های مالزی و سنگاپور .


دی ماه سال گذشته بررسی کلیات طرح انتقال پایتخت در دستور کار مجلس قرار گرفت و با وجود مخالفت دولت با طرح انتقال پایتخت سیاسی و اداری و غیر قابل تصویب بودن آن از نظر رئیس مجلس به دلیل هزینه بر بودن و مغایرت آن با قانون اساسی ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کلیات این طرح رأی مثبت دادند. بر این اساس هفته جاری بررسی گزارش کمیسیون شورا ها درباره این طرح در دستور کار مجلس قرار دارد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
راه و شهرسازی اراضی خود را می‌فروشد
179398 -۲۸ مرداد ۱۳۹۳


نماینده تام‌الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی طبق مصوبه دولت موظف است برای اجرای زیرساخت‌های مسکن مهر اراضی خود را بفروشد، گفت: وزارت نیرو از پیشنهاد تکمیل خدمات زیربنایی مسکن مهر از طریق تهاتر زمین استقبال می‌کند.



محمدرضا امیرکمالی با اشاره به اینکه مصوبه‌ای در خصوص تکمیل زیرساختهای مسکن مهر از محل آورده متقاضیان و فروش اراضی و املاک وزارت راه و شهرسازی در دولت دهم وجود دارد،گفت: هیات وزیران در سال 1392 مصوبه ای را صادر کرد که در بند 4 آن تاکید شده است وزارت راه و شهرسازی از محل واگذاری زمین‌ها و املاک خود و آورده متقاضیان نسبت به تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های زیرساختی مسکن مهر اقدام کند.

وی با اشاره به اینکه این موضوع توسط معاون اول رئیس جمهوری مورد تاکید قرار گرفته و طی نامه‌ای به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است،افزود: در جلسه‌ای که با جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد این مصوبه در نامه‌ای به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ و مقرر شد تا این وزارتخانه گزارش آن را به معاون اول رئیس جمهوری ارائه کند.امیرکمالی ادامه داد: طی این نشست مقرر شد افزون‌بر 2000 میلیارد ریال منابع پیش‌بینی شده در بودجه 1393، بیش از 10 هزار میلیارد ریال دیگر در نظر گرفته شود که هفت هزار میلیارد ریال از محل تبصره 22 قانون بودجه کل کشور و سه هزار میلیارد ریال از محل فروش انشعاب آب و برق و فاضلاب جهت تکمیل پروژه‌های مسکن مهری که در مرحله اتمام و نازک‌کاری است، تامین و پرداخت می‌شود.وی خاطر نشان کرد: مسئولان وزارت راه و شهرسازی براساس پیشنهاد مدیرعامل شرکت شهرهای جدید، میزان زمین‌های قابل تهاتر برای اجرای زیرساخت های آب و برق و فاضلاب را هرچه سریع‌تر تعیین کرده تا وزارت نیرو بتواند برنامه‌ریزی لازم را انجام دهد.

*56 هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساختهای مسکن مهر غیر خودمالکی نیاز استامیرکمالی در پاسخ به این سئوال که چه میزان منابع مالی برای اجرای پروژه‌های زیرساختی آب و برق و فاضلاب نیاز است تاکید کرد: برای یک میلیون و 150 هزار واحد مسکن مهر غیر خودمالکی بالغ بر 56 هزار میلیارد ریال نیاز است.


وی اظهار داشت: به‌منظور جلوگیری از ایجاد تورم در کشور، پیشنهاد شد که از محل بازپرداخت اقساط تسهیلات پرداختی دولت به متقاضیان مسکن مهر، این منابع ازطریق دولت جهت اجرای پروژه‌های زیرساختی در اختیار وزارت نیرو قرار بگیرد. وی تاکید کرد: معضل اصلی وزارت نیرو جهت تکمیل و اجرای زیرساخت‌های آب و برق و فاضلاب مسکن مهر، عدم وجود منابع مالی است.*باید یک میلیون مترمکعب مخزن ذخیره آب احداث شود

وی گفت: براساس برآوردهای انجام‌شده، باید یک میلیون مترمکعب مخزن ذخیره آب احداث شود که تاکنون بیش از 526 هزار مترمکعب آن ساخته شده است . وی ادامه داد: درمجموع باید 17 هزار لیتر بر ثانیه آب تامین شود که تاکنون تامین هشت هزار لیتر بر ثانیه محقق شده است.

*اجرای بیش از 2000 کیلومتر شبکه فشار متوسط و 2300 کیلومتر شبکه فشار ضعیفوی با بیان اینکه برای تکمیل زیرساخت شبکه برق نیز باید 3500 کیلومتر شبکه فشار متوسط و بیش از 4000 کیلومتر شبکه فشار ضعیف توزیع برای مصارف خانگی ایجاد شود، گفت: تا این لحظه بیش از 2000 کیلومتر شبکه فشار متوسط و بیش از 2300 کیلومتر شبکه فشار ضعیف اجرا شده است.

وی تاکید کرد: براساس آخرین هماهنگی به‌عمل آمده و به‌منظور رفاه متقاضیان مسکن مهر، مقرر شده تا زمانی که زیرساخت‌های آب و برق و فاضلاب تکمیل نشده است، از تحویل واحدهای مسکن مهر خودداری شود.
 
سازه‌های کامپوزیتی در ایران کلید می‌خورند

سازه‌های کامپوزیتی در ایران کلید می‌خورند/ پیش به سوی ساختمانهای ارزان و 100درصد ضد زلزله

یک محقق ایرانی موفق به ساخت سازه های کامپوزیتی شد که این کامپوزیت ها در ساخت و سازها به کار می روند و می توانند ساختمان ها را صددرصد ضد زلزله کنند.
ایده پرداز سازه های پل کامپوزیت دهانه های مفید 30،20،10 متر، دارای تحصیلات مهندسی سازه از انستیتو تکنولوژی نیوجرسی امریکا گفت: سازه های کامپوزیتی یک سیستم جدید ساختمانی است که از لحاظ تکنولوژی، ساخت ساختمان هایی را امکان پذیر می کند که با سیستم های موجود امکان پذیر نیستند.

وی گفت: سازه های کامپوزیت، سیستمی بدون اسکلت ماژولار است که از اتصال قطعات پیش ساخته کامپوزیتی به وجود می آید و شبیه سازه های کامپوزیتی بازی های کودکان است.

وی با اشاره به اینکه طرح این سیستم بر اساس تئوری سازه ای صفحات تا شده است، اذعان داشت:سازه های کامپوزیتی سیستم جدید ساختمانی است که تا کنون در دنیا عملی نشده است و برای اولین بار در دنیا در ایران عملی می شود.

این محقق شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه استفاده از سازه های کامپوزیتی در ساخت ساختمان ها می تواند مقاومتی چندین برابر قدرت ساختمان های معمولی باشند، یادآور شد: با استفاده از سازه های کامپوزیتی می توان ساختمان هایی 100 درصد ضد زلزله داشت.

وی درباره کاربردهای این سازه توضیح داد و گفت: از سازه های کامپوزیتی دهانه های مفید 10،20،30 متر می توان در ساخت پل، تونل، آشیانه هواپیماها، سد، ساختمان های با تعداد نامحدود طبقات و با ارتفاع بیشتر، مگا سازه (سازه هایی بزرگتر از ابر سازه که دهانه های خیلی بزرگی دارند) با هزینه ای کم و مقاومتی بالا استفاده کرد. این سازه جایگزینی مناسب برای اسکلت های فلزی در ساخت و ساز می تواند باشد.

داورپناه با بیان اینکه استفاده از کامپوزیت ها می تواند آینده دنیا را با استفاده از تکنولوژی نشان دهد، اظهار داشت: نمونه آزمایشگاهی سازه های کامپوزیتی در سوله ای با دهانه 20 متری و ارتفاع 10 متری در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است.

وی عنوان کرد: اکنون در حال ساخت گنبدی بر روی رودخانه زاینده رود در اصفهان و ساخت سوله ای چند منظوره برای مکانهای اداری، ماشین آلات و انبار توسط سازه های کامپوزیتی هستیم.

وی با اشاره به اینکه دو ماده اصلی پتروشیمی و الیاف شیشه که در تولید کامپوزیت ها به کار می روند از منابعی در کشور محسوب می شوند که به وفور دیده می شود.

داورپناه افزود: با به کار گیری سازه های کامپوزیتی در کشور، می توان علاوه بر استفاده در سراسر کشور خصوصا در نقاط مرزی به فکر صادرات این کامپوزیت ها نیز بود، چرا که این تکنولوژی انحصارا به ایران اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه استفاده از سازه های کامپوزیتی به صرفه تر از اسکلت های فلزی در ساختمان سازی است، اظهار داشت: طراحی، ساخت و نصب پل کامپوزیت، طرحی است که در امریکا به عنوان تکنولوژی ایرانی، ملی به ثبت بین المللی رسیده است.

داورپناه خاطر نشان کرد: پل کامپوزیت با دهانه های مفید 10،20،30 متری در ایران از لحاظ بعد ملی مرکز توجه جهان قرار گرفته و می تواند یکی از بزرگترین صنایع اشتغال زا در کشور محسوب شود.

این سازه های کامپوزیتی تحت عنوان یک شرکت و طرح دانش بنیان، مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است.
 
اتمام پروژه های ناتمام ورزشی
179981 -شهریور ۱۳۹۳







وزیر ورزش و جوانان گفت: در حال حاضر 3870 پروژه کوچک ورزشی ناتمام در کشور وجود دارد که 300 پروژه تا پایان امسال افتتاح می‌شود و 3500 پروژه باقی می‌ماند که بیش از 70 درصد آنها کمتر از 50 درصد پیشرفت کرده‌اند.




محمود گودرزی در نشست توجیهی نحوه واگذاری طرح‌ها و پروژه‌های نیمه تمام دولتی به بخش خصوصی و تعاونی که امروز در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: 200 پروژه بزرگ ناتمام ورزشی در سطح کشور وجود دارد که 120 پروژه سرپوشیده و 80 پروژه روباز هستند.

وی با اشاره به پروژه‌های کوچک ناتمام اظهار کرد: اگر به طور متوسط سه میلیارد تومان برای پایان پروژه‌های کوچک ورزشی نیاز داشته باشیم، 10 هزار میلیارد تومان برای اتمام همه آنها نیاز است که برای تحقق این امر به بیش از 50 سال زمان احتیاج داریم. در این شرایط از نمایندگان مجلس تقاضا می‌کنیم که خواهان ایجاد پروژ‌ه‌های جدید یا کلنگ زنی نباشند.

گودرزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت ورزش در جهان امروز اظهار کرد: ورزش تاثیرات چند وجهی بر جوامع و مردم دارد و نادیده گرفتن آن ممکن است جامعه را با مشکلاتی روبرو کند. وزیر ورزش و جوانان افزود: ورزش به عنوان صنعت در تولید ثروت بسیار نقش دارد و صرف بودجه در ورزش هزینه محسوب نمی‌شود بلکه سرمایه گذاری است که در بلند مدت در پیشرفت جامعه موثر است.

وی با بیان اینکه ورزش در اجتماع اثر مهمی می‌گذارد، تاکید کرد: گسترش ورزش موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و سلامت فرد را تضمین می‌کند. البته منظور ورزش همگانی است. چرا که ورزش حرفه‌ای معضلات خاص خود را دارد هرچند که موجب افزایش GDP‌ می‌شود. گودرزی تاکید کرد: به منظور افزایش توسعه باید به ورزش توجه کنیم بنابراین عنایت به زیر ساخت‌های ورزش باید در اولویت قرار گیرد.

وی افزود: قرار بود تا پایان برنامه چهارم توسعه سرانه ورزش کشور به یک متر برسد، در حال حاضر برنامه پنجم توسعه در حال اتمام است اما سرانه پیش بینی شده در برنامه چهارم هنوز تحقق نیافته است و سرانه ورزش بین 50 تا 70 سانتی متر است. البته این میزان در برخی از استان‌ها بحرانی است.

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه بهره وری اماکن ورزشی به 20 درصد هم نمی‌رسد، اظهار کرد: به علت ضعف مدیریت در بهره وری شاهد این موضوع هستیم و سالن‌ها و استخرها با درصد پایینی مراجعه کننده مواجه هستند. هرچند که نیاز جامعه بیش از امکانات موجود است.

وی با اشاره به تشکیل ستادی در وزارت ورزش و جوانان برای تحقق احکام بودجه سال 93 اظهار کرد: متاسفانه آیین نامه واگذاری پروژه‌های نیمه تمام دیر ابلاغ شد پس از انجام این کار ستادی برای تحقق احکام بودجه سال 93 راه اندازی کردیم و در آن از مشارکت بخش خصوصی و خیرین ورزشیار نیز بهره برده‌ایم.

گودرزی با اشاره به فعالیت خیرین در حوزه ورزش در کشور اظهار کرد: ورزش می‌تواند به عنوان یکی از اولویت‌های مهم خیرین قرار گیرد،‌در استانهایی مانند تهران و اصفهان خیرین به صورت خودجوش اقدامات بسیار خوبی انجام دادند. در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی نیز فعالیت می‌کنند و امیدواریم بتوانیم این مجموعه را ساماندهی کنیم. وی افزود: دستور العملی برای واگذاری اماکن ناتمام ورزشی به بخش خصوصی و تعاونی تهیه شده است و در این زمینه آمادگی کامل و قوانین لازم وجود دارد.
 
تمجید وزیر راه و شهرسازی از آمریکا!
-شهریور ۱۳۹۳








آخوندی در اظهارنظری ستایش گونه گفت: آمریکا پروژه ای به نام مهندس 2020 میلادی طراحی و اجرا کرده که تصویرسازی
از یک مهندس ساختمان در سال مزبور می باشد. بر این مبنا سیستم آموزشی را تعریف کرده که مهندسان باید براساس آن سیستم تربیت شوند تا به هدف مورد نظر دست یابند.





وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه پسرفت بخش معماری ایرانی در طول تاریخ و کاهش عمر مفید ساختمان ها مربوط به ساختار فرهنگی و اقتصادی جامعه است، گفت: ایجاد تحرک در بخش عرضه و تقاضا از برنامه‌های دولت یازدهم در بخش مسکن است.

عباس آخوندی با اشاره به ساختار فرهنگی و اقتصادی به عنوان یکی از نکات کلیدی مهم در بکارگیری فناوریهای نوین ساختمان گفت: اگر نگاه برون حوزه‌ای به بخش کاربرد فناوریهای نوین ساختمان در ایران داشته باشیم درمی‌یابیم که در مجموع عمر مفید ساختمان‌ها در شرایط فعلی کشور در مقایسه با سالهای خیلی دور که معماری ایرانی در ساختمان سازی بیش از یک قرن دوام داشت، کاهش یافته است.وی با بیان اینکه مهندسان موتور توسعه ملی در ایران هستند و دولت و جامعه از آنان انتظار زیادی برای تحول در بخش اقتصادی دارند که باید دین خود را به ملت ادا کنند، بیان کرد: رشد و توسعه فناوری در یک کشور معلول عوامل زیادی نظیر نحوه آموزش، کارکرد بنگاه های اقتصادی، ساختار صنعتی، اجتماعی و فرهنگی کشور، نیروی زبده و ماهر است که تاکنون مهندسان ساختمان در بحث استفاده از فناوریهای نوین به سه نکته کلیدی کمتر توجه کرده اند.


وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ساختار اقتصادی، بستر فرهنگی و نظام آموزش این سه نکته کلیدی در مهندسی و ساخت و ساز ملی در کشور می باشد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: سند چشم انداز توسعه سال 1404 کشور که برای بخش‌های مختلف طراحی شده، پیوست مهندسی ندارد و هیچ تصویری از مهندس سال 1404 که باید از چه مهارتها یا دانشی برخوردار باشد و یا چه نظام آموزشی برای وی طراحی شود، ترسیم نشده است.

آخوندی تصریح کرد: با مروری بر نحوه آموزش رشته‌های مهندسی ساختمان در کشورهای مختلف و با توجه به رشد دانش الکترونیک و توسعه ارتباطات درمی‌یابیم که تقریبا متون درسی برای مهندسان در تمام کشورها یکسان است. وی گفت: آنچه عنصر رقابت بین مهندسین را تقویت می کند یا مهندسان آن کشور توسعه یافته را ماهرتر و در سطح دانش بالاتری در مقایسه با مهندسان دیگر قرار می دهد، چیست؟ جستجوی پاسخ این سوال از سوی مهندسان بسیار حایز اهمیت است.

آخوندی اظهار کرد: آمریکا پروژه ای به نام مهندس 2020 میلادی طراحی و اجرا کرده که تصویرسازی از یک مهندس ساختمان در سال مزبور می باشد. بر این مبنا سیستم آموزشی را تعریف کرده که مهندسان باید براساس آن سیستم تربیت شوند تا به هدف مورد نظر دست یابند.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: باید این وزارتخانه با کمک دانشگاه ها مدلی برای تبیین ویژگی های مهندس ساختمان ایران در سال 1404 طراحی کند زیرا مهارتی که یک مهندس ساختمان باید در بکارگیری فناوریهای نوین و افزایش عمر مفید ساختمان کسب کند فراتر از متون درسی در دانشگاه هاست.

آخوندی بیان کرد: اکنون موبایل به عنوان یک فناوری ارتباطی در مدت کمتر از 10 سال جزء ای از زندگی مردم ایران شده در حالی که صنعت ساختمان سازی نوین با پیشینه غنی بیش از یکهزار سال در ایران، هنوز نتوانسته وارد سبک زندگی مردم شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این مقایسه نشان می‌دهد که دلیل این نقیصه ناتوانی ما برای درهم آمیختگی فناوریهای نوین ساختمانی با سبک زندگی مردم بوده است، گفت: بومی سازی فناوری به این معنا نیست که فقط مهندس ساختمان تربیت کرد بلکه به معنای درهم آمیختگی فناوری با سبک زندگی مردم است.


وی با بیان اینکه استانداردهای اجباری در ایران به مراتب بیشتر از استانداردهای اجباری در کشورهای توسعه یافته می باشد، افزود: هر آنچه در جامعه الزامی شود جواب عکس می دهد لذا اگر استفاده از فناوریهای نوین در ساختمان سازی نیز اجباری شود نتیجه آن مطلوب نخواهد بود.
آخوندی با اشاره به اینکه باید ارتقای استانداردهای ساختمان سازی اتفاق بیافتد و در این صورت است که فناوریهای نوین وارد سبک زندگی مردم می شوند، گفت: به مهندسان ساختمان توصیه کرد به غیر از جنبه های مهندسی و فنی کار ساختمان سازی به جنبه های فرهنگی آن نیز توجه داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: به عنوان مثال، فناوری موبایل خود را با درآمدهای مختلف و اقتصاد کلان و خرد تطبیق داده است و شما می توانید ارزان ترین مدل موبایل با همان کاربری را در دست اقشار کم درآمد جامعه و گران ترین موبایل را نیز در دست اقشار متمول جامعه ببینید.

وی با بیان اینکه دو کاستی جدی در حوزه اقتصادی فناوریهای نوین وجود دارد، افزود: نخستین کاستی عدم سازگاری فناوریهای نوین با اقتصاد خانوار و دومین نقصان ایجاد نشدن تقاضای موثر و سازمان یافته در بخش مسکن است که این دو کاستی در طرح جامع مسکن وزارت راه و شهرسازی لحاظ شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در شرایط فعلی یک خانواده ایرانی با درآمد متوسط نمی تواند از یک خانه با تمام فناوریهای نوین بکار رفته در آن، دارای عمر مفید و زیبایی بهره مند باشد که تمام عمر خود را با آسایش در آن بگذراند. وی افزود: اگر مدلی برای اقتصاد خانوارهای کم درآمد (اقتصاد خرد) طراحی نکنیم هرآنچه تاکنون درباره ترویج استفاده از فناوریهای نوین در ساختمان سازی انجام داده ایم بی نتیجه خواهد بود.

آخوندی بیان کرد: برای رشد صنعت ساختمان سازی در کشور باید تقاضای موثر و سازمان یافته داشته باشیم در حالی که در ایران 'نیاز' با 'تقاضا' در بخش ساختمان سازی یکسان شمرده می شود و این مساله یک اشکال اساسی است.

آخوندی در ادامه توضیح داد: مشهد از جمله شهرهایی است که در آن نیاز به ساختمان به تقاضای موثر تبدیل نشده است از این رو شاهد انبوهی از ساختمان های بی هویت و نازیبا و نامتناسب با همدیگر در این کلانشهر هستیم. وی تاکید کرد: باید نیاز خانوار به ساختمان به تقاضای موثر تبدیل شود که اگر این مساله محقق نگردد شاهد ساخت انبوهی از ساختمان های بی کیفیت و بی محتوا در شهرها و اتفاقات ناخوشایند بعد از آن خواهیم بود.وزیر راه و شهرسازی با تاکید وزارت راه و شهرسازی بر ساماندهی اقتصاد خانوار مبتنی بر تقاضای موثر در رشد فناوری است، بیان کرد: توجه به ساختار اقتصاد کلان برای ساماندهی تولید ساختمان بسیار مهم است و تقاضا و عرضه در این بخش نباید دچار افراط و تفریط شود که در غیر این صورت سم مهلکی برای حوزه مسکن خواهد بود.

آخوندی بیان کرد: تقاضای بیش از حد در ساختمان سازی موجب گران فروشی و تورم و عرضه بیش از حد نیز در این حوزه موجب بی خانه ماندن اقشار متوسط و ضعیف جامعه می شود لذا باید در اقتصاد کلان تقاضا و عرضه مسکن همسو و متناسب باشند.وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: در ایران مهمترین مشکل عرضه مسکن بخش تامین مالی است که در لایحه خروج از رکود دولت نیز به این بخش توجه ویژه ای شده و پیشنهاداتی برای خروج اقتصاد کشور از تنگنای مالی ارائه شده است.وی خاطر نشان کرد: اقتصاد ایران بانک محور است و دولت در این لایحه تلاش کرده منابع مالی و قدرت تسهیلات دهی بانکها را تا 10 هزار میلیارد تومان معادل 12.5 برابر وضع موجود افزایش دهد که در صورت تصویب این لایحه توسط مجلس شورای اسلامی، بانکها قادر به پرداخت 125 هزار میلیارد تومان تسهیلات خواهند بود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: جدا از بانکها، امکان تامین مالی از طریق بازار سرمایه نیز وجود دارد که در این راستا می توان انواع صندوق ها و عقود اسلامی را فعال و بدون مراجعه به بانکها منابع مالی مورد نظر را تامین کرد.آخوندی توضیح داد: به منظور تامین منابع مالی از طریق بازار سرمایه در اوایل ماه جاری، نخستین صندوق زمین و مسکن راه اندازی شد که امیدواریم شاهد افتتاح صندوق های زیادی از این نوع در کشور باشیم.وی بیان کرد: اگر در بخش مسکن تامین مالی انجام شود، فرد متقاضی درصدد بهره وری از منابع مالی برمی آید و خود به خود ارتقای استانداردها در ساختمان سازی نظیر استفاده از فناوریهای نوین، زیبایی بنا، استفاده از کارگر ماهر، مهندس آموزش دیده و ... اتفاق می افتد. وی بیان کرد: اکنون سالهاست طرح انبوه سازی در کشور اجرا می شود اما آنچه تاکنون اجرا شده با استانداردها متناسب نبوده است زیرا در این بخش نیازمند یک ساختار اقتصادی هستیم.

وزیر راه و شهرسازی اظهار امیدواری کرد: با راه اندازی صندوق های زمین و مسکن و فعال کردن عقود اسلامی تامین مالی بخش مسکن از طریق بازار سرمایه انجام گیرد زیرا این صندوق ها برای بازار مسکن، متقاضی، تکنولوژی و تولید مناسب را به همراه دارند.وزیر راه و شهرسازی در حاشیه بازدید از نمایشگاه سومین همایش ملی فناوری های نوین صنعت ساختمان، اظهار داشت: دولت یازدهم تدبیری مهم مبنی بر پرداخت 20 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران و دفاتر مهندسی ساختمان اندیشیده است.

وی با بیان اینکه در صورت تصویب این طرح، سرمایه گذاری در فناوری های نوین ساختمان افزایش خواهد یافت و شاهد گسترش صنعتی سازی خواهیم بود، گفت: ایجاد تحرک در بخش عرضه و تقاضا از دیگر برنامه های دولت یازدهم در بخش مسکن است و تشکیل صندوق های زمین و مسکن در این زمینه اهمیت خاصی دارد و تاکنون دو صندوق در کشور راه اندازی شده است.

آخوندی توجه دولت به خانه اولی‌ها را جدی دانست و اظهار داشت: با رشد تعداد صندوق های زمین و مسکن قدرت خرید مردم افزایش پیدا می کند و این امر گامی اساسی به سوی خانه دار کردن مردم خواهد بود. وی در خصوص اتمام پروژه های مسکن مهر نیز گفت: دولت یازدهم خود را متعهد به ساخت و تحویل همه واحدهای مسکن مهر می داند و تمامی خدمات زیربنایی و روبنایی را برای تحقق این مهم ارائه خواهد داد.
 
تاخیر در رونمایی از طرح جامع مسکن
-۲۳ شهریور ۱۳۹۳









طرح جامع مسکن که قرار بود سه‌شنبه هفته جاری(۲۵ شهریور) رونمایی شود به دلایل نامعلومی به تاخیر افتاد.



در اوایل شهریور ماه جاری بود که عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در پیامی از رونمایی طرح جامع مسکن در 25 شهریور ماه جاری خبر داد و اعلام کرد: پس از انتشار تدریجی طرح جامع مسکن صاحب‌نظران و نخبگان حوزه مسکن، این طرح را از نظرات و نقدهای خود محروم نسازند، اما با گذشت 20 روز از این پیام و درخواست آخوندی نه تنها هیچ کدام از نخبگان و صاحب‌نظران حوزه مسکن نظری در مورد طرح جامع مسکن در سایت وزارت راه و شهرسازی ارائه نکردند بلکه از وزارت راه و شهرسازی خبر می رسد که گویا رونمایی از طرح جامع مسکن به 15 مهر ماه موکول شده است.

طرح جامع مسکن در حالی رونمایی خواهد شد که دارای سرفصل‌های مختلفی است که مستلزم تصمیم‌گیری‌های کلان کشور است و باید بانک مرکزی در این زمینه مقدار تسهیلات را مشخص کند که ظاهرا هنوز این اقدام صورت نگرفته است.

یکی از مواردی که در پیش‌نویس سند طرح جامع مسکن به طور ویژه به آن پرداخته شده سیاست مسکن مهر است. البته این پرداختن به معنای تأکید بر ضرورت تداوم این سیاست نیست؛ بلکه بخش عمده‌ای از پیش نویس طرح جامع مسکن به بیان ایرادات و اشکالات مسکن مهر اختصاص داده شده است.
 

ZibaAhmadpoor

مدیر تالار مهندسی عمران
مدیر تالار
تعدیل سقف برج‌های منطقه 22 به «12 طبقه»

تعدیل سقف برج‌های منطقه 22 به «12 طبقه»

تعدیل سقف برج‌های منطقه 22 به «12 طبقه»

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از توقف بلندمرتبه سازی در منطقه 22 با دستور شورای عالی شهرسازی و معماری کشور خبر داد و گفت: مطابق بند 29-16 دفترچه طرح تفصیلی در منطقه 22 استثنائا ضوابط خاصی برای ساخت‌وسازهای این منطقه تعریف شده است که بر مبنای آن بلندمرتبه‌سازی تا 21 طبقه (به ساخت‌وسازهای بیش از 12 طبقه بلندمرتبه اطلاق می‌شود) مجاز شناخته شده است.


علیرضا نادری، معاون شهردار تهران اظهار کرد: اما در راستای سقف جمعیت‌پذیری تعیین شده در طرح جامع شهر تهران برای این منطقه در آخرین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری تصمیم گرفته شد که بند 29-16 طرح تفصیلی ابطال شود و بلندمرتبه‌سازی در منطقه 22 ممنوع اعلام شود و در این منطقه نیز طبق ضوابط دفترچه طرح تفصیلی عمل شود.


او ادامه داد: از این رو در این منطقه در حال بازنگری در ضوابط ساخت‌وساز هستیم و سقف جمعیتی منطقه را ظرف سه ماه آینده به شورای عالی شهرسازی و معماری اعلام می‌کنیم.


نادری تصریح کرد: در منطقه 22 در اطراف دریاچه چیتگر تراکم سنگین جمعیتی داریم اما این‌طور نیست که خدمات به تمامی جمعیت ساکن در منطقه نرسد؛ با این همه خدمات در این منطقه در یک نقطه خاص متمرکز است.


او افزود: برخلاف آنچه درباره بارگذاری جمعیتی در منطقه 22 گفته می‌شود جمعیت در هکتار در این منطقه زیر 100 نفر است که مطابق با استاندارد جهانی است.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران تاکید کرد: ذکر این نکته خالی از اهمیت نیست که در برخی از مناطق مرکزی تهران جمعیت در هکتار 400 نفر است. با در نظر گرفتن تمام این موارد باید بگویم هیچ کس بلندمرتبه‌سازی در تهران را ممنوع نکرده و اصولا هیچ عقل سلیمی این موضوع را نمی‌پذیرد.


بوستان مادر تهاتر نشده است


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران درباره پروژه موسوم به بوستان مادر نیز گفت: هیچ تهاتری درباره این زمین صورت نگرفته است این ملک به مساحت 1/7 هکتار کارشناسی و به قیمت روز فروخته شده که رقم آن نزد اداره املاک شهرداری است. همچنین پروانه‌ای که برای این پروژه صادر شده بسیار سبک است و عوارض آن 170 میلیارد تومان بوده که هر ماه چک‌هایش وصول می‌شود. او تصریح کرد: پرونده پروژه نور یا همان بوستان مادر در جلسه علنی قبلی شورای شهر برای همیشه بسته شد اما چند نکته لازم به ذکر است اول اینکه پروانه صادره را تنها مرجع قضایی می‌تواند باطل کند؛ دوم اینکه شورای عالی معماری و شهرسازی ظرف 15 روز فرصت اعتراض به پروانه‌ها را دارد که در این مدت درباره این پروژه اقدامی نکرده بلکه دو سال بعد اعتراف کرده است. همچنین نیمه جنوبی این ملک در طرح تفصیلی در پهنه M قرار داشته و علاوه بر آن درختان موجود در این ملک نیز در دهه 70 قطع شده است.

منبع : دنیای اقتصاد
سایت : iiiwe.com​
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز












حالی که نمایندگان گروههای کارگری حذف سهیمه‌بندی بیمه کارگران ساختمانی در استانها و پوشش همه کارگران ساختمانی را خواستار شده‌اند، معاون فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی از افزایش پوشش بیمه کارگران ساختمانی جدید خبر داده و اعلام کرده که برای تحقق این امر منتظر مصوبه هیات دولتیم.


http://www.civilica.com/Calendar-CANPM03=%D8%B3%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%84%D9%88%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7-%D9%88-%D8%B5%D8%AF%D8%A7.htmlبر اساس مصوبه مجلس، بیمه کارگران ساختمانی بر مبنای ۱۵ تا ۲۰ درصد مبلغ تمام شده پروانه ساختمان محاسبه می‌شود که در حال حاضر مصوبه 15 درصد به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده است.

محمدحسن زدا گفته است که سازمان تامین اجتماعی از دولت خواسته تا برای افزایش پوشش بیمه‌ای کارگران جدید ساختمانی مصوبه را به ۲۰ درصد تبدیل کند و از آنجا که این درخواست طی هفته جاری در دستور کار هیات وزیران قرار می‌گیرد نیازمند تصویب دولت است تا بر اساس آن تعداد کارگران ساختمانی برای برخورداری از پوشش بیمه افزایش یابد. قانون اصلاح ماده (۵) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی که با عنوان طرح اصلاح قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، در جلسه علنی یکشنبه ۱۶ آذرماه در مجلس تصویب و مورد تایید شورای نگهبان واقع شد که به فاصله کمی بعد از آن در دی ماه سال جاری از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شد. بر اساس این ابلاغیه سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده تا با دریافت 7 درصد حق بیمه سهم بیمه‌شده از کارگر و 15 درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند. در واقع بخشی از منبع بیمه کارگران ساختمانی از محل درآمدهای حاصل از صدور پروانه‌های ساختمانی کارفرمایان تامین خواهد شد و در صورت عدم تأمین منابع لازم جهت گسترش پوشش بیمه‌ای کارگران با تصویب هیأت وزیران، افزایش سقف مجموع عوارض تا 20 درصد بلامانع خواهد بود. در حال حاضر نزدیک به یک میلیون کارگر ساختمانی در انتظار پوشش بیمه و اعلام سهمیه از سوی سازمان تامین اجتماعی هستند. به گفته ابوالفضل فتح‌اللهی - نایب رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران - تاکنون سهمیه سال 93 کارگران ساختمانی اعلام نشده است. وی می‌گوید: متاسفانه برخی افراد که کارگر واقعی ساختمان نیستند با معرفی خود از مزایای بیمه تامین اجتماعی استفاده می‌کنند در نتیجه سهمیه به کارگران واقعی تعلق نمی‌گیرد؛ از سوی دیگر در بعضی استانها سهمیه‌ای که اختصاص می‌یابد به نصف کارگران ساختمانی آن تعلق نمی‌گیرد در حالی که قانون بیمه کارگران ساختمانی صراحتا اعلام می‌کند که همه کارگران باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند ولی سازمان تامین اجتماعی با وجود داشتن اعتبار، به سهمیه‌بندی بیمه کارگران ساختمانی روی آورده است. هم اکنون یکی از عمده مشکلات کارگران ساختمانی علاوه بر حداقل دستمزد عدم برخورداری از بیمه تامین اجتماعی است. فعالان کارگری از کاهش شدید درآمد حاصل از صدور پروانه‌های ساختمانی برای بیمه کارگران چندان راضی نیستند.آنها می‌گویند طبق مصوبه جدید مجلس، تنها 15 درصد از کل هزینه صدور پروانه ساختمانی به بیمه کارگران ساختمانی اختصاص یافته و در صورت کسری، 20 درصد از محل درآمدهای صدور پروانه‌های ساختمانی کارفرمایان به بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی اختصاص خواهد یافت.

به گفته هادی ساداتی - نایب ‌رییس کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی - سازمان تأمین اجتماعی طی سالهای گذشته به جای اعلام سهمیه کارگران ساختمانی به نمایندگان مجلس تعدادی مجوز بیمه می‌دهد تا در حوزه انتخابی خود کارگران ساختمانی را به تأمین اجتماعی معرفی کنند در حالی که این اقدام قابل پذیرش نیست و رویه ارائه سهمیه به نمایندگان باید اصلاح شود چرا که بیمه تعداد بسیاری از کارگران ساختمانی بلاتکلیف مانده است. در همین راستا ابوالفضل فتح اللهی - نایب رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور- ضمن تاکید بر ضرورت بهره‌مندی کارگران ساختمانی از مزایای بیمه بیکاری، برداشته شدن سهمیه بیمه کارگران ساختمان را خواستار شده است.

او می‌افزاید: هر سال تعدادی سهمیه برای کارگران ساختمانی در سراسر کشور در نظر گرفته می‌شود ولی از آنجا که در برخی استانها ظرفیت کارگران ساختمانی بالا است و میزان سهمیه‌ بیمه‌ای که اختصاص می‌یابد به تناسب آن نیست درخواست کردیم که این سهمیه برداشته شود. به اعتقاد فتح اللهی در صورت تفکیک و تقسیم‌بندی استانها، میزان سهمیه باید بر اساس ظرفیت اشتغال هر منطقه و تعداد کارگران ساختمانی آن استان تعریف شود و انجمن‌ها و تشکل‌های کارگری در این زمینه نظارت داشته باشند. مطابق ماده 29 قانون اساسی دولت مکلف است برای تمام آحاد جامعه پوشش‌های بیمه‌ای در نظر بگیرد و بر همین اساس حمایت از قشر کارگر از جمله کارگران ساختمانی را افزایش دهد. درعین حال اعمال بیمه بیکاری برای کارگران ساختمانی فاقد بیمه امری ضروری به نظر می‌رسد که در صورت تحقق آن بخش اعظمی از کارگران ساختمانی از تسهیلات و مزایای بیمه بیکاری بهره‌مند می‌شوند. فعالان کارگری امیدوارند که دولت در بودجه سال آینده در حمایت از کارگران ساختمانی ردیف ویژه‌ای را اختصاص بدهد تا به این ترتیب همه کارگران ساختمانی در سال 94 به طور کامل تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند. ایسنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز



مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به لغو جلسه افزایش خواربار و پایه سنوات کارگران گفت: دستمزد کارگران با شرط و شروط تعیین نمی‌شود و گره زدن مشکلات کارفرمایان به دستمزد کارگران قابل پذیرش نیست. به گزارش بنانیوز(BanaNews.irعلی خدایی درباره اعلام موضع برخی نمایندگان کارفرمایی که امضای صورتجلسه دستمزد را به پرداخت سهم تولید از هدفمندی مشروط کرده‌اند، اظهار کرد: طبق ماده 167 قانون کار تکلیف شواری عالی کار تعیین دستمزد است و اجرای مفاد قانون کار است لذا شورای عالی کار اختیاری فراتر از قانون کار ندارد و هر تصمیمی که بگیرد بر اساس قانون کار خواهد بود. وی ادامه داد: با توجه به آنکه ماده 167 قانون کار تکلیف شواری عالی کار را مشخص کرده است به اعضای شورای عالی کار پیشنهاد می‌کنیم که یک بار تکلیف قانونی خود و فلسفه تشکیل شورای عالی کار با مطالعه کنند چرا که دستمزد کارگران به هیچ عنوان نمی‌تواند مشروط به چیز دیگری غیر از مواد قانونی کار باشد و نمایندگان کارگری اجازه نخواهند داد منافع کارگران تحت شعاع مسایل حاشیه‌ای قرار بگیرد. خدایی افزود: طی جلساتی که با نمایندگان کارفرمایی داشتیم بارها همدردی خود را با مشکلات آنها اعلام کرده‌ایم و معتقدیم باید مطالبات خود را از دولت بگیرند ولی مشروط کردن دستمزد کارگران به هر چیز غیر قانونی است. مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در عین حال از لغو جلسه افزایش بن خواربار و پایه سنواتی کارگران که قرار بود این هفته برگزار شود، خبر داد. خدایی درعین حال با بیان اینکه جامعه کارگری مصرف کننده محصول کارفرمایان است، گفت: اگر تورمی به کشور تحمیل شود کارفرمایان در وجود آن بی‌تاثیر نیستند چرا که طی سالهای گذشته بر اثر نوسانات داخلی قیمتها چندین بار افزایش داشته است ما مشکلات کارفرمایان را درک می کنیم ولی گره زدن مشکلات آنها به دستمزد کارگران را نمی پذیریم. به گفته وی سهم دستمزد در قیمت تمام شده کالا سهم ناچیزی است و کارگران در بحث تعیین دستمزد از حق خود کوتاه نخواهند آمد و هییچ گونه مماشاتی نخواهند داشت. ایسنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز





تورم نقطه به نقطه دستمزد کارگران ساختمانی در آذرماه 18.5 درصد اعلام شد.
http://www.civilica.com/Calendar-CANPM03=%D8%B3%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%84%D9%88%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7-%D9%88-%D8%B5%D8%AF%D8%A7.htmlشاخص دستمزد کارگران ساختمانی در آذرماه سال جاری به 226.6 رسید که بیانگر تورم ماهانه 0.9 درصدی در این بخش است.
همچنین شاخص دستمزد بنا با افزایش 1.4 درصدی نسبت به آبان‌ماه به 211.1 و برای کارگر ساده ساختمانی با رشد 0.4 درصدی به 229.7 افزایش یافته است. براین اساس تورم نقطه به نقطه دستمزد بنا 15.5 و دستمزد کارگران ساده ساختمانی 15.8 درصد است.


آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که متوسط تورم نقطه به نقطه در 9 ماهه اول امسال برای دستمزد کارگران ساختمانی به 20.7 درصد رسید. این در حالی است که در این مدت متوسط شاخص‌های دستمزد بنا و کارگران ساده ساختمانی به ترتیب به 202.4 و 222.6 افزایش یافته که نشان می‌دهد نسبت به دوره مشابه سال 1392 برای بنا 19.5 و برای کارگر ساده ساختمانی 10.9 درصد رشد دارد. ایسنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز





رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: کشور ما رکوردار حوادث مربوط به هنگام کار ساختمانی در دنیاست.
،اکبر شوکت در حاشیه اجتماع استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه با بیان اینکه براساس آمار از 100 حادثه کار در دنیا 17 حادثه مربوط به کارگران ساختمانی است، افزود: این در حالی است که در کشور ما از 100 حادثه کار، نیمی مربوط به کارگران ساختمانی است.

به گفته وی رعایت نکردن مسایل ایمنی کارگری، نبود نظارت صحیح از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی، نبود بازرسی مستمر از کارگاه‌های ساختمانی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نبود قوانین بازدارنده از دیگر دلایل افزایش حوادث کار در حوزه ساختمان است.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور درخصوص راهکارهای لازم به منظور کاهش این حوادث در کشور گفت: اجباری کردن آموزش برای کارگران ساختمانی، پیمانکاران، مهندسین ناظر و کارفرمایان اولین راهکار تاثیرگذار است چرا که معتقدیم پیشگیری مقدم بر درمان است و لذا آموزش، اولین راهکار عملی برای کاهش این حوادث است. وی اجباری کردن رعایت مسایل ایمنی در کارگاه‌ها و نیز شناسایی و تنبیه کارفرمایان متخلف در جریان بازرسی‌های مستمر را از دیگر راهکارها بیان کرد و افزود: هیات دولت هم باید مصوبه‌ای را در این خصوص ارائه دهد تا نسبت به اجباری شدن قوانین موجود در حوزه کارگران ساختمانی توسط متولیان امر اقدام شود و از طرفی نسبت به تخصیص بودجه آموزشی برای کارگران نیز همت کند. شوکت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان گلایه کارگران ساختمانی از مصوبات مجلس نهم گفت: کارگران ساختمانی دل خوشی از مجلس نهم ندارند.


وی ادامه داد: طرحی که هم‌اکنون به عنوان طرح حمایت از تولید ملی در مجلس مطرح و کلیات آن نیز تصویب شده است در واقع حمله به قانون کار و تامین اجتماعی است.


وی گفت: ما خواستار بررسی دقیق‌تر این طرح در مجلس هستیم و معتقدیم اگر طرحی به بهانه حمایت از تولید ملی منجر به خراب شدن زندگی و معیشت کارگران ساختمانی می‌شود نباید از خانه ملت مصوبه بگیرد و اجرایی شود. وی با اشاره به مفاد مواد هفت، 10 و 27 قانون کار اضافه کرد: طبق این مفاد باید قراردادهای کار در چهار نسخه و با احتساب تمام روزهای ماه تنظیم و امضاکنندگان هریک بتوانند یک نسخه از قرارداد را داشته باشند و مجلس نیز باید الزامات اجرایی شدن این مهم را عملیاتی کند.


عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی کشور در ادامه با بیان اینکه هم‌اکنون 170 انجمن صنفی در کشور وجود دارد، افزود: انجمن صنفی کارگران ساحتمانی با 800 هزار کارگر بیمه‌شده عضو و خدمات‌دهی به بیش از یک میلیون و 800 هزار کارگر ساختمانی به عنوان بزرگترین تشکل کارگری تخصصی کشور به شمار می‌رود. ایسنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز




دبیرشورای عالی نظام مهندسی کشوربا انتقاد از نبود کارگران و نیروهای فنی ماهر در صنعت ساختمان کشور گفت: هرم آموزش عالی در کشور وارونه است. صنعت ساختمان به تکنسین فنی نیاز دارد. اینکه در کشور ما یک شرکت ساختمانی آگهی استخدام تکنسین فنی می زند و آنگاه بیش از 500 نفر با مدرک کارشناسی و بالاتر ثبت نام می کنند، علامت خوبی نیست.

،دکتر حمید بدیعی در کارگاه آموزشی مقررات ملی ساختمان که برای اولین بار به همت دانشجویان رشته عمران دانشگاه آزاد واحد کرمان برگزار شد با اشاره به ضرورت فراگیری وآشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با مقررات ملی ساختمان پرداخته و اظهار کرد: ما باید در جامعه به نقطه ای برسیم که فقط متخصصان آموزش دیده و تحصیلکرده با داشتن رزومه ی حرفه ای به حوزه ساختمان وارد شوند و متخصصان نیز باید رعایت کامل مقررات ملی ساختمان را بر عهده گیرند.

وی با انتقاد از نبود کارگران و نیروهای فنی ماهر در صنعت ساختمان کشور افزود: هرم آموزش عالی در کشور وارونه است. صنعت ساختمان به تکنسین فنی نیاز دارد. اینکه در کشور ما یک شرکت ساختمانی آگهی استخدام تکنسین فنی می زند و آنگاه بیش از 500 نفر با مدرک کارشناسی و بالاتر ثبت نام می کنند، علامت خوبی نیست.

وی با تاکید بر ضرورت همفکری و تعامل سازمان نظام مهندسی با تمامی تشکل ها و انجمن های مهندسی و ساختمانی گفت: همه ما باید در جهت منافع بهره برداران و منافع ملی قدم های مشترک برداریم. اما واقعیت این است که سازمان نظام مهندسی دچار این مشکل است که بسیاری از مهندسانش نمی توانند پاسخ مطالبات خود را بدهند و بدتر اینکه ساختمان ها را افراد غیرحرفه ای و غیرمتخصص می سازند.

دکتر بابک آل طه رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با بیان اینکه اشاعه این مقررات در بین دانشجویان تاثیرات قابل توجه ای در اجرای دقیق آن خواهد داشت اظهار کرد: باید قدری عمیق تر بر دلایل وجود این آیین نامه ها توجه کنیم.

وی دانش مهندسی را همچون اسلحه ای دانست که اگر درست از آن استفاده نشود آنگاه استفاده ناصحیح از آن آثار زیانباری را به دنبال خواهد داشت و در نهایت مردم را مورد اصابت قرار خواهد داد. ایسنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز




دبیر کل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران معتقد است: چنانچه در جریان تعیین دستمزد سال 93، سبد کالای جداگانه‌ای برای کارگران پیش‌بینی شود تامین این سبد نباید برعهده کارفرمایان گذاشته شود.

به گزارش بنانیوز ؛ هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خواسته کارگران در بحث دستمزد، اجرای ماده 41 قانون کارو افزایش حداقل حقوق است اما اگر دولت بخواهد سبد کالای جداگانه‌ای برای کارگران در نظر بگیرد از آنجا که در امرار معاش کارگران، کاهش تورم و هزینه‌های زندگی خانوارهای کارگری موثر است می‌تواند در کنار افزایش دستمزد سبد کالا هم بدهد.

وی با بیان اینکه اختصاص سبد کالا را وظیفه دولت می‌دانیم نه تکلیف کارفرمایان، افزود: یکی از شیوه‌هایی که برای دستمزد سال 93 پیشنهاد شد مزد تلفیقی بود که بر اساس آن یک بخش از دستمزد به صورت نقدی و ریالی و بخشی دیگر غیر نقدی باشد.

ابوی گفت: به گفته برخی فعالان کارگری ماده 41 قانون کار این شیوه را نفی می‌کند ولی ما معتقدیم که اگر در دستمزد سال 93 این رویه در پیش گرفته است کارفرما متعهد به پرداخت نقدی دستمزد است و بخش غیرنقدی را دولت باید بر عهده بگیرد.

به اعتقاد دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، با توجه به کمبودها و عقب ماندگی دستمزد کارگران طی سالهای اخیر اختصاص سبد کالای جداگانه برای کارگران صرفنظر از سبد کالایی که دولت اکنون به تمام آحاد جامعه می‌دهد اقدام خوبی است مشروط بر اینکه تامین سبد کالا بر عهده کارفرمایان گذاشته نشود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز



سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور از معاونت روابط کار وزارت کار خواست تا در صورتی که همچنان بر اجرای مدل جدید تعیین دستمزد تاکید دارد شرکای اجتماعی را در جریان این مدل قرار بدهد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کارگران از این موضوع که روز آخر شیوه جدید دستمزد پیش رویشان قرار بگیرد، استقبال نمی‌کنند و با نزدیکی به پایان سال چندان به مساله دستمزد خوشبین نیستند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در جریان شیوه جدید تعیین دستمزد کارگران قرار گرفته‌اید یا خیر؟ گفت: تا این لحظه هیچ یک از گروههای کارگری برای تشریح تعیین دستمزد سال 93 کارگران دعوت نشده‌اند و از مدل جدیدی هم که معاونت روابط کار قبلا از آن خبر داده بود، بی اطلاعیم؛ به نظر می رسد که مدل مورد نظر مسوولان مدل ببین و نپرس باشد.

سخنگوی کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور ادامه داد: یکسری گفت‌وگوها انجام شده و قرار بود تا اتاق فکری برای مذاکرات اولیه به وجود آید یا در قالب همان کمیته دستمزد سال قبل، موضوع دنبال شود اما تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.

این فعال کارگری متذکر شد: آنچه مسلم است تعیین دستمزد باید با نظر و مشورت همه شرکای اجتماعی صورت گیرد و اگر قرار به اعمال شیوه جدیدی است شرکای اجتماعی در جریان امر قرار بگیرند.

به اعتقاد وی، کارگران در طول سالهای تحریم همکاری خود را با دولتها نشان دادند و برای هر تصمیمی که گرفته شد نجابت به خرج دادند، اکنون نوبت دولت است که باید فکری برای افزایش سطح رفاه و معیشت خانوارهای کارگری بکند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز




مدیرکل تأمین اجتماعی شرق تهران بزرگ گفت: ازسال 89 تاکنون،37 هزار کارگر ساختمانی به شعب تابعه این اداره کل مراجعه کرده که از این تعداد ثبت نام 26هزار نفر به پایان رسیده و از مزایای قانونی تأمین اجتماعی بهره‌مند شدند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) سید حسین حسینی آذرنوشان افزود: شعب تابعه این اداره کل بررسی واقدامات لازم برای 11 هزار نفر از کسانی که خواستاراستفاده از قانون بیمه کارگران ساختمانی هستند را در دستور کار خود قرار داده که امیدوارم تا پایان سال جاری، کار ثبت نام این تعداد از مراجعه کنندگان را نیز به پایان برسانیم.

وی تصریح کرد: روند بررسی ثبت نام این تعداد کارگر ساختمانی دیگر شامل مکاتبه با سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای، اصناف، ماده 90(کمیسیون پزشکی) و بازرسی تحقیقی است.

حسینی آذرنوشان با اشاره به تعداد مستمری بگیران تأمین اجتماعی تحت پوشش گفت: تعداد مستمری بگیران تابعه این اداره کل بیش از 210هزار نفراست که ماهیانه بالغ بر یک هزار و 600 میلیارد ریال مستمری دریافت می‌کنند. مدیرکل تأمین اجتماعی شرق تهران بزرگ تعداد پرونده‌های مستمری بگیران تابعه این اداره کل را 210 هزار و 625 فقره عنوان کرد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
بن کارگران به 130هزار تومان افزایش می‌یابد؟

بن کارگران به 130هزار تومان افزایش می‌یابد؟













.



دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور از آماده شدن بسته پیشنهادی کانون در صورت عدم تصویب افزایش حق مسکن کارگران در هیات وزیران خبر داد.
،رحمت‌الله پورموسی ظهار کرد: در جلسه چند هفته قبل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور نامه‌ای به شورای عالی کار نوشته و تقاضا کردیم که در اسرع وقت جلسه‌ای با دستور کار عدم تصویب افزایش حق مسکن کارگران تشکیل شود.


وی ادامه داد: تنها آیتمی که برای لحاظ شدن در فیش های حقوقی کارگران نیاز به تایید هیات وزیران دارد، حق مسکن کارگران است و در همان جلسه تعیین مزد سال 1394 وزیر کار اعلام کردند که مصوبه را از هیات وزیران می‌گیرند. پورموسی تاکید کرد: نمایندگان کارگران در شورای عالی کار با افزایش 17 درصدی دستمزد به این دلیل موافقت کردند که مزایای جانبی برای آن پیش بینی شده بود، در واقع دولت در جریان افزایش 17 درصدی دستمزد، بند 2 ماده 41 را مدنظر قرار داد و عنوان کرد که درصد افزایش حداقل حقوق بالا نرود تا آثار تورمی نداشته باشد ولی در مقابل مزایای جانبی برای کارگران پیش‌بینی شود.


رییس کانون شورای اسلامی کار خراسان‌ رضوی اضافه کرد: بر اساس مصوبه جلسه تعیین مزد سال 1394، سنوات کارگران از 500 تومان در روز به 1000 تومان افزایش یافت، بن خواربار به 110 هزار تومان رسید و حق مسکن هم 20 هزار تومان افزایش پیدا کرد اما متاسفانه با وجود ابلاغ بخشنامه مزد 94، هنوز تکلیف افزایش حق مسکن کارگران مشخص نیست و در فیش های حقوقی کارگران اعمال نمی ‌شود.
وی در پایان از ارائه پیشنهادی جایگزین در صورت عدم تصویب افزایش حق مسکن کارگران در هیات وزیران خبر داد و گفت: پیشنهاد مشخص ما این است که اگر هیات وزیران افزایش 20 هزار تومانی حق مسکن را نمی‌پذیرد این رقم را روی بن خواربار کارگران بیاورد و 110 هزار تومان بن کارگری را به 130 هزار تومان افزایش دهد تا این امر به نوعی جبران شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تلاش برای حفظ و احیای معماری سنتی ایرانی و اسلامی بسیار مهمتر و کم‌هزینه‎تر از ایجاد فرهنگ جدید معماری و مقدم بر آن است، گفت: معماری ایرانی اسلامی را نمی‌توان در شهرهای جدید خلق کرد.

 

به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)،پیروز حناچی درباره اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای توسعه معماری ایرانی ـ اسلامی در ساخت و سازها و حمایت‌هایی که قرار است این معاونت در راستای تحقق سخنان وزیر راه و شهرسازی انجام دهد گفت: معاونت معماری و شهرسازی دو وظیفه عمده را در حوزه اقدامات جاری و اقدامات ترویجی انجام می‌دهد. 

وی افزود:در اقدامات جاری، این معاونت، دائما برای نقاط مختلف کشور طرح‌هایی را تهیه و بازبینی می‌کند و سپس به تصویب می‌رساند و برای اجرا به شورای شهر و استانداران ابلاغ می‌کند که مصوبات این شورا، مبنای اجرا و پیگیری حقوقی در همه شهرهاست.

به گفته وی، برای نمونه، در صورت بروز مشکلات بین شهرداری و مالکان که منجر به ورود قوه قضائیه می‌شود مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی ملاک دستگاه قضا خواهد بود.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی به اقدامات ترویجی این معاونت در ارزیابی کیفیت امور شهرها در درازمدت اشاره کرد و افزود: اقدامات ترویجی و تصمیمات معاونت معماری و شهرسازی تاثیرات بلندمدتی بر کیفیت امور شهرها می‌گذارند.

وی ادامه داد:این اقدامات اگرچه به ظاهر در کوتاه مدت تغییری ایجاد نمی‌کنند اما این اقدامات ترویجی در بلندمدت، کیفیت امور شهری را بهبود می‌بخشند. در واقع نظم و انضباط شهری و معماری همسو با فرهنگ ایرانی اسلامی و منطبق با دانش بین‌المللی از دستاوردهای اقدامات ترویجی این معاونت است.

وی همچنین به گسترش سریع شهرها در نیم قرن اخیر اشاره کرد و ضمن بیان تفاوت دیدگاه‌ در حفظ داشته‌های میراثی بین ایران با سایر نقاط دنیا گفت: در تمامی دنیا، تلاش بر این است که میراث معاصر حفظ شود، حتی اگر این میراث، کارخانه‌ای قدیمی در دل شهرها باشد زیرا آن مکان در وهله نخست، بخشی از تاریخچه و پیشینه‌شهر است و در مرحله بعدی به عنوان عقبه‌ای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و میراثی برای آیندگان محسوب می‌شود که نشانی از گذر تاریخ بر بخش‌های مختلف و حتی بخش‌های صنعتی دارد، در حالیکه در کشور ما وضعیت حفظ داشته‌های تاریخی دستخوش نوسانات فراوانی است.

* آثار تاریخی به جامانده از گذشته؛ فرصتی ارزشمند در اختیار کشورها

به گفته معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی، نگاه و تلاش کشورها به آثار به جای مانده از گذشته، نگاهی از نوع فرصت است و این نوع نگاه در تمامی دنیا به یک جریان تبدیل شده است.

حناچی با اشاره به تجربیات خوب ایران در زمینه تبدیل فضاهای مراکز قدیمی به مراکز فرهنگی، هنری، آموزشی و حتی اقتصادی به پیشینه فرهنگسرای بهمن، خانه هنرمندان و دانشگاه هنر تبریز که در ابتدا سلاخ‌خانه، پادگان و کارخانه چرم بودند اشاره کرد و افزود: تلاش بر این است که این فرصت‌ها را غنیمت دانسته و از آنها محافظت کنیم، اینها بخشی از سرمایه و ثروت ملی محسوب می‌شوند.

وی در بخشی از سخنان خود با تاکید بر موفقیت مکان‌هایی که با اقتصاد فرهنگ اداره می‌شوند از تجربه خوب شهرداری تهران در تبدیل فضاهای قدیمی همچون زندان قصر به فضای فرهنگی نام برد و افزود: اقدامات ترویجی شورای عالی معماری و شهرسازی به دلیل تغییر مدیریت‌ها منسجم نبوده و بخشی از فعالیت‌ها نیز در دوره‌هایی رها شدند. در حال‌حاضر، معاونت معماری و شهرسازی به دنبال انسجام‌ بخشیدن و پیگیری تشویقی سیاستگذاری‌هایی است که تدوین می‌کند.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عقبه فرهنگی ایران در زمینه معماری چه پیش از اسلام و چه پس از آن گفت: بناها و معماری باقی‌مانده از دوران قبل از ورود اسلام، بناهای فاخر و حکومتی همچون تخت‌جمشید، کاخ‌سروستان، کاخ اردشیر است و از زندگی مردم نشان زیادی باقی نمانده است در حالیکه از دوره ایلخانی و صفوی به بعد، آثار اجتماعی تاریخی فراوانی باقی مانده‌اند که نشان از گذر تاریخ بر اجتماع ایران دارند.

به گفته دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی، ایران در دنیا با تنوع اقلیمی و برخورد عقلانی نسبت به شرایط محیطی و فرهنگی شناخته می‌شود که بخش عمده‌ای از این نگاه به معماری کشور مربوط است.

وی در تشریح سخنان خود افزود: توجه به اقلیم و برخورد عقلانی با شرایط، ویژگی معماری قدیم ایران و به عبارتی معماری ایرانی‌اسلامی است که نمونه‌های آن در شهرهایی همچون یزد، کاشان، زواره، اردستان، نایین و ابیانه قابل‌ مشاهده هستند.

*معماری ایرانی اسلامی را نمی‌توان در شهرهای جدید خلق کرد

حناچی درباره ضرورت توجه به معماری ایرانی اسلامی در شهرهای جدید گفت: معماری ایرانی‌اسلامی ویژگی تازه‌ای نیست که بتوانیم آن را در شهرهای جدید «خلق» کنیم بلکه این معماری ویژگی‌هایی دارد که در دل شهرهای ایران نهفته‌اند.

وی افزود:تنوع معماری عقلانی و منطبق با طبیعت در معماری ایرانی ویژگی منحصر بفردی است به همین دلیل است که وقتی در کنفرانس‌های جهانی صحبت از معماری ایران می‌شود بلاشک همه سر ستایش فرو می‌آورند و از آن به عنوان یک ارزش بی‌بدیل نام می‌برند اما متاسفانه برخوردها به گونه‌ای است که در داخل کشور گروه‌های زیادی برای این ویژگی‌ها، ارزش قائل نیستند.

*انتقاد از تخریب بناهای ارزشمند کشور توسط افراد فاقد صلاحیت

حناچی با اظهار تاسف از وضعیت موجود ساخت و ساز در کشور تاکید کرد: متاسفانه در روزگار خوشی به سر نمی‌بریم؛ بدین معنا که کسانی که حداقلِ صلاحیت برای تصمیم‌گیری در این حوزه‌ها را ندارند به خود اجازه می‌دهند که بسیاری از ابنیه با‌ارزش را از بین ببرند و یا به سلیقه بی‌قواره خود با آنها برخورد کنند.

وی ادامه داد:وقتی صحبت از معماری ایرانی‌اسلامی می‌کنیم یعنی از فرهنگ و هویت خود سخن به میان آورده‌ایم و مهمترین مصادیق آنها بناهایی هستند که داریم و در صورت تخریب آنها بخشی از تاریخ و عبارت‌های کتاب تاریخ ایران را از بین برده و مخدوش کرده‌ایم.

*کرسی معماری اسلامی در جهان در دانشگاه ادینبورگ در انگلستان

وی با انتقاد از محدود بودن و به روز نبودن منابع معماری ایرانی اسلامی در ایران برای دانشجویان غیرایرانی و ایرانی گفت: چرا باید کرسی معماری اسلامی در جهان در دانشگاه ادینبورگ در انگلستان واقع شود؟ این وظیفه ما و همه کسانی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند.

وی افزود:آن اندازه که شایسته معماری ارزشمند ماست، قدر داشته‌های خود را در طول تاریخ ندانسته‌ و آن را بسط و گسترش ندادیم به همین خاطر است که امروزه داشته‌های تاریخی ما نقشی در زندگی‌امروزمان ندارند و کلانشهرهای ما گویای فرهنگ و تاریخ ما نیستند.

 

فارس
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
سدسازی خاکستری است

سدسازی خاکستری است

ساخت سد، آری یا نه؟ در سومین همایش سد و تونل ایران بزرگان سد و تونل سازی گرد هم آمدند و چالش‌های این صنعت را بررسی کردند؛ یکی از مهمترین سوال‌ها لزوم ساختن بود که در نهایت نظرات مختلف حاضر در پنل‌های همایش در نهایت به تفاهمی بر سر لزوم افزایش بهره وری و استفاده درست از ابزار تامین آب از جمله سد تاکید داشتند.


به گزارش بنانیوز
؛ معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر این‌که با مقایسه بین صنعت آب و برق مشاهده می‌شود که صنعت برق با وجود تشیکلات، نظام و حتی سازمان اقتصادی قوی، مشکلات خود را حل می کند و در حال تبدیل به هاب منطقه است، گفت: این صنعت با نهاد تنظیم بازار و سندیکای بسیار قوی که دارد به سرعت رشد می کند و مشکلات خود را حل می کند.


علیرضا دائمی در مراسم اختتامیه این همایش عصر روز گذشته تصریح کرد:‌ تلاش داریم که این الگوهای مثبت را در صنعت آب نیز پیاده کنیم. در صنعت آب بخش خصوصی باید قدرت گیرد، سازمان حرفه‌ای در ‌آب ایجاد شود ، بخش خصوصی در صنعت آب انسجام زیادی ندارد، بنابراین محدود به امورات پیمانکاری و مشاوره‌ای شده که این امر باید اصلاح شود و از سوی دیگر افق پیمانکاری و مشاوره‌ای باید به روش‌های جدیدتری تبدیل شود.
دولت وظیفه بازارگردانی ندارد


معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر این‌که بخش خصوصی باید از دنیای کوچکی که برای خود درست کرده بیرون بیاید و در عرصه کلان سازه‌ای، تامین مالی، نهادهای تنظیم بازار، سمینارهای تخصصی و ... حضور داشته باشد، گفت: دنیای امروز دیگر دنیا مدیریت دولتی نیست. وظیفه دولت حکمرانی است و وظیفه بازارگردانی ندارد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز




رییس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی کشور گفت:
مراقبت و نگهداری صحیح از ساختمان ها مقوله مهمی است که از استهلاک سریع عمر بنا جلوگیری کرده و عمر مفید ساختمانها را افزایش می دهد.


به گزارش بنانیوز(
BanaNews.ir
مهدی موذن افزود: استفاده از افراد متخصص در نگهداری ساختمانها و بهره برداری صحیح از آن، ضمن کاهش هزینه های مراقبت باعث افزایش راندمان کاری ساختمانها نیز می شود.


وی با بیان آنکه نظام مراقبت و نگهداری ساختمانها سال هاست در بسیاری از کشورهای جهان اجرایی شده است، اظهار داشت: طبق سند مقررات ملی ساختمان باید از توانمندیهای متخصصین و تجربه تمام دست اندرکاران حوزه ساخت و ساز در بخش مراقبت و نگهداری ساختمانها استفاده شود.
موذن تصریح کرد: بحث مراقبت و نگهداری از ساختمانها امروزه اهمیت زیادی پیدا کرده و حتی موسسات و شرکت های صاحب صلاحیت در این بخش فعالیت خود را بسیار گسترش داده اند. رییس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی کشور سپس از عدم توجه به مقررات ملی ساختمان در حوزه ساخت و ساز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه اجرای مقررات ملی ساختمان در عمل آنچنان موفقیتی نداشته در حالی که ما در تبیین مقررات موفق بوده ایم در اجرا به آن کمتر توجه شده است. وی یادآور شد: در اجرای مقررات ملی ساختمان باید در داخل کارگاه های ساختمانی از تخصص همه دست اندرکاران حوزه ساخت و ساز استفاده شود، زیرا فعالیت کاردانها و معماران تجربی در این حوزه آسیب های ما را در این بخش کمتر می کند. به گفته این مقام مسئول، هنوز هم ما نتوانسته ایم از تخصص کاردان ها و معماران تجربی در حوزه ساخت و ساز و کارگاه های عمرانی استفاده کنیم، لذا اگر عملکرد گذشته ما در این زمینه آسیب شناسی شود، بدون شک روش های گذشته خود را کنار خواهیم گذاشت. موذن تصریح کرد: هم اکنون تعداد معماران تجربی و کاردان های ساختمانی در کشور به بیش از 150 هزار نفر رسیده که دارای پروانه اشتغال هستند، اما تفکر غالب در حوزه ساخت و ساز کشور این است که به غیر از مهندسان به افراد دیگری در این بخش توجه نشود. رییس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی کشور تاکید کرد: بدون شک زمانی اجرای مقررات ملی ساختمان جامعیت پیدا خواهد کرد که همه دست اندرکاران اعم از مهندسان کاردانها و معماران تجربی در حوزه ساخت و ساز به صورت گسترده و نظامند فعال شوند. ایرنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
پایان عصر زنگ‌زدن فلزات با رنگ جادویی







نوعی رنگ اعجاب‌آمیز جدید که توسط دانشمندان دانشگاه منچستر تولید شده، می‌تواند به فرآیند زنگ‌زدن برای همیشه پایان دهد.


محققان با ترکیب گرافن و اکسیژن، اکسید گرافنی تولید کردند که هنگام استفاده به عنوان رنگ، پوشش فوق‌قوی ارائه می‌دهد. گرافن ورقه کربنی به ضخامت یک اتم است که اغلب از آن به عنوان ماده جادویی یاد می‌شود.صفحات شیشه‌ای یا مسی پوشیده‌شده با این رنگ گرافنی می‌توانند به عنوان مخازنی برای اسیدهای بسیار خورنده به کار روند. این موفقیت می‌تواند صنایع پزشکی، حمل‌و‌نقل و هسته‌ای را دستخوش تغییر کند.ویژگی‌های استثنایی این رنگ گرافنی توجه تعدادی از شرکت‌ها را به خود جلب کرده است. جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Communications منتشر شد.
 

omid1367

عضو جدید
سایت ویدئویی صنعت ساختمان

سایت ویدئویی صنعت ساختمان

امروز داشتم جستجو میکردم با یک مجموعه ای آشنا شدم بنام مجتمع رسانه ای ساختمان که بخش های مختلفی دارند

گفتم لینک هاشون بزارم سایر دوستان هم خواستن استفاده کنند
البته توی یک تاپیک جداگانه مجله ساختمان هم معرفی کردم


صما – سایت خبری تحلیلی صنعت ساختمان http://www.samair.ir

وی صما – شبکه تصویری ساختمان( مرجع فیلم و ویدئو ساختمان ) http://www.vsama.com

مجله ساختمان – پرتیراژ ترین نشریه صنعت ساختمان ایران http://www.mspir.ir
 

Similar threads

بالا