اخبار دانشگاهی

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جزییات مواد درسی آزمون دکتری ۹۵ اعلام شد

جزییات مواد درسی آزمون دکتری ۹۵ اعلام شد

مواد درسی آزمون دکتری ۹۵ اعلام شد و داوطلبان می توانند برای ثبت نام در این آزمون در دی ماه اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، نحوه، زمان ثبت نام و همچنن جداول رشته ها و مواد امتحان آزمون ورودی دکتری (Ph.D) سال ۱۳۹۵ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org منتشر شد.


پذیرش دانشجو در مقطع دکتری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور بر اساس آیین نامه آزمون ورودی دکتری (Ph.D) مصوب اول اردیبهشت ماه ۹۴ و مصوبات شورای برنامه ریزی و نظارت بر پذیرش دانشجو صورت می گیرد.


جزئیات مراحل پذرش در آزمون دکتری در دو مرحله



مراحل پذرش در این آزمون دومرحله ست:


مرحله اول مربوط به سنجش علم است که امور مربوط به آن از طریق آزمون سراسری توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود و مرحله دوم توسط مؤسسات پذیرنده دانشجو صورت می پذیرد که شامل: الف) امتیاز پژوهشی، ب) امتیاز آموزشی و ج) امتیاز آزمون تخصصی یا مصاحبه است.


جزئیات بیشتر در دفترچه راهنما و اطلاعیه ها بعد اطلاع رسانی خواهد شد.


براساس آیین نامه و مصوبات شورای برنامه ریزی و نظارت بر پذرش دانشجو در مقطع دکتری (Ph.D) دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور آزمون سنجش علمی داوطلبان ورود به دوره دکتری دو بار در سال در ماه های آبان و اسفند توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود.


اعتبار دو ساله برای کارنامه ها علمی صادره توسط سازمان سنجش



مدت اعتبار کارنامه های علمی صادره توسط سازمان سنجش آموزش کشور دو سال تعیین می شود. تعداد دروس آزمون استاندارد که بخشی از آزمون سنجش علمی است، حداکثر ۳ درس است.

مطابق با ماده ۵ آیین نامه، آزمون سنجش علمی در ۳ بخش با ضرایب
الف) آزمون زبان عمومی با ضریب یک،
ب) آزمون استعداد تحصیلی با ضریب یک
ج) آزمون استاندارد همتراز (دروس امتحانی) با ضریب چهار برگزار می شود.
پذیرش برای کلیه دوره ها شامل روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پژوهش محور، پردیس های خودگردان، پیام نور، دوره های ویژه طلاب و… از طریق این آزمون و براساس آیین نامه و شیوه نامه مربوط صورت خواهد گرفت و کلیه متقاضیان ورود به دوره دکتری (Ph.D) و دستیاری دامپزشکی سال ۹۵ لازم است در این آزمون ثبت نام و شرکت کنند.

جدول زمانی ثبت نام و برگزاری آزمون



نوبت
زمان ثبت نام آزمونزمان برگزاری آزمون
نوبت اول۱۳۹۴/۱۰/۰۶ تا ۱۳۹۴/۱۰/۱۵۱۳۹۴/۱۲/۱۴
نوبت دوم۱۳۹۵/۰۵/۲۴ تا ۱۳۹۵/۰۵/۳۰۱۳۹۵/۰۸/۰۷

سایر شرایط و ضوابط برای شرکت در آزمون


تمامی دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای می توانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون ورودی شرکت کنند.

دارندگان مدرک معادل دوره کارشناسی ارشد در صورتی که مشمول آیین نامه شماره ۲/۷۷۶۳۳ مورخ ۲۸ مردادماه ۹۲ که توسط معاون آموزشی وزارت علوم ابلاغ شده است، باشند می توانند در آزمون سنجش علمی شرکت کنند.


مؤسسات برای پذیرش دانشجو در مهرماه از داوطلبانی می توانند پذیرش به عمل آورند که حداکثر تا ۳۱ شهریورماه همان سال (سال ۱۳۹۵) فارغ التحصیل شوند. تاریخ فارغ التحصیلی برای داوطلبانی که شروع تحصیل آنان نیمسال دوم است، ۳۰ بهمن ماه همان سال (سال ۱۳۹۵ ) خواهد بود.


ممنوعیت درخواست شرکت در آزمون برای پذیرفته شدگان نهایی



پذیرفته شدگان قطعی (نهایی) هر نیمسال اجازه درخواست پذیرش برای ۲ نیمسال بعدی را نخواهند داشت.


ملاک اصلی برای پذیرش در آزمون دکتری، عنوان رشته و گرایش در هر کدرشته امتحانی خواهد بود و عنوان رشته امتحانی صرفاً برای ثبت نام و انجام امور اجرایی آزمون است.

عنوان رشته ها و گرایش هایی که در آزمون دکتری سال ۱۳۹۵ در آنها پذیرش صورت می گیرد، در زمان ثبت نام آزمون اعلام خواهد شد.

درج عنوان رشته در جدول عناوین رشته های پذیرنده در آزمون دکتری سال ۱۳۹۵ در هر مجموعه رشته امتحانی به منزله پذیرش قطعی در این رشته ها نیست. در صورت وجود ظرفیت پذیرش در رشته های هر مجموعه، موضوع در دفترچه راهنمای ثبت نام اطلاع رسانی خواهد شد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعلام نتایج کنکوردکتری تاچهارشنبه

اعلام نتایج کنکوردکتری تاچهارشنبه

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از زمان اعلام نتایج کنکوردکتری (Ph.D) سال ۹۴ خبر داد.

دکتر حسین توکلی افزود: فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) سال ۹۴ در روز چهارشنبه ۲۸ مردادماه بر روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار می گیرد.


وی افزود: کلیه پذیرفته شدگان مذکور بر اساس مفاد اطلاعیه ای که به همراه اسامی آنها بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد باید ضمن مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و کسب اطلاع از برنامه ثبت نام مربوط در زمان مقرر برای ثبت نام و سایر مراحل پذیرش اقدام کنند.


توکلی خاطرنشان کرد: ۲۰۱ هزار و ۶۶۰ داوطلب شامل ۸۷ هزار و ۵۱۲ نفر زن و ۱۱۴ هزار و ۱۴۸ نفر مرد در آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) سال ۹۴ ثبت نام کردند که در نهایت تعداد ۱۶۴ هزار و ۵۸۷ داوطلب در جلسه آزمون که در تاریخ ۱۵ اسفندماه ۹۳ در ۵۳ شهر و ۱۰۲ حوزه امتحانی برگزار شد، حضور یافتند.



لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرایط پذیرش دکترای بدون آزمون دانشگاه آزاد

شرایط پذیرش دکترای بدون آزمون دانشگاه آزاد

دکترای بدون آزمون دانشگاه آزاد

دکتر علوی فاضل با اعلام این خبر به روابط عمومی معاونت سنجش و پذیرش گفت : به منظور تسهیل فرصت ادامه تحصیل فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه آزاد اسلامی شرایط جدیدی درنظر گرفته شده که به داوطلبان مقطع دکتری امکان ادامه تحصیل بدون آزمون را می دهد

دکتر علوی فاضل با اعلام این خبر گفت : به منظور تسهیل فرصت ادامه تحصیل فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه آزاد اسلامی شرایط جدیدی درنظر گرفته شده که به داوطلبان مقطع کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل بدون آزمون را می دهد.


وی در ادامه افزود: برای سال تحصیلی ۹۵-۹۴ متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای رشته های غیر علوم انسانی می بایست معدل ۱۶ و برای رشته های علوم انسانی حداقل معدل ۱۷ را کسب کنند.


وی در ادامه درخصوص ممتازین ادامه تحصیل در مقطع دکتری گفت: فارغ التحصیلان ممتاز مقطع کارشناسی ارشد گروه علوم انسانی می بایست معدل ۱۸/۵ و برای سایر رشته ها کسب معدل 17/5 ضروریست. لازم به ذکر است که برای رشته های پزشکی و دامپزشکی کسب معدل ۱۷ ملاک عمل قرار خواهد گرفت.


وی خاطرنشان کرد: طبق سایر شرایطی که در دفترچه راهنما در زمان ثبت نام درج خواهد شد داوطلبان دوره دکتری تخصصی گزینش و دعوت به مصاحبه خواهند شد.


علوی فاضل در پاسخ به این سوال که چند درصد از ظرفیت پذیرش شامل حال ممتازین مقاطع ارشد و دکتری می شود گفت: برای مقطع کارشناسی ارشد ۱۰% از ظرفیت و برای مقطع دکتری تخصصی ۲۰% از ظرفیت برای استعدادهای برتر و فارغ التحصیلان ممتاز درنظر گرفته شده است


 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جزئیات آزمون دکترای ۹۴

جزئیات آزمون دکترای ۹۴

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نتایج آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۹۴ فردا ۲۸ مرداد اعلام می‌شود.
دکتر حسین توکلی افزود: فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی آزمون ورودی دوره دکتری (PHD) نیمه‌متمرکز سال ۱۳۹۴ فردا بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار می‌گیرد.



وی افزود: تمام پذیرفته شدگان مذکور ضرورت دارد بر اساس مفاد اطلاعیه‌ای که به همراه فهرست اسامی آنها بر روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد ضمن مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگا‌ه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ذیربط و کسب اطلاع از برنامه زمانی اعلام شده مربوط به هر کدرشته محل، در زمان مقرر برای ثبت‌نام و سایر مراحل پذیرش به نشانی مشخص شده مراجعه کنند.



توکلی یادآور شد: آمار ثبت نام سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ تعداد ۳۸ هزار و ۷۳۱ داوطلب کمتر است.


آمار و اطلاعات آزمون دکترای ۹۴

عنوان
تعداد زنانتعداد مردانجمع
تعداد ثبت نام کنندگان۸۷ هزار و ۵۱۲ زن۱۱۴ هزار و ۱۴۸ مرد۲۰۱ هزار و ۶۶۰ داوطلب
حاضرین جلسه آزمون۷۲ هزار و ۳۵۸ زن۹۲ هزار و ۲۲۹ مرد۱۶۴ هزار و ۵۸۷ داوطلب حاضر(۸۱.۶۲ درصد داوطلبان)
غایبین جلسه آزمون۱۵ هزار و ۱۵۴ زن۲۱ هزار و ۹۱۹ مرد۳۷ هزار و ۷۳ داوطلب غایب(۱۸.۳۸ درصد داوطلبان)
داوطلب مجاز به انتخاب رشته۲۳ هزار و ۵۸۷ زن(۴۱.۵۵ درصد مجازین)۳۳ هزار و ۱۶۲ مرد(۵۸.۴۵ درصد مجازین)۵۶ هزار و ۷۴۰ داوطلب
معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت برای شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی سوابق علمی آموزشی۱۲ هزار و ۲۳۸ زن۱۷ هزار و ۸۲۳ مرد۳۰ هزا رو ۶۱ داوطلب(۷۴.۵۹ درصد انتخاب رشته کنندگان)

آزمون دکتری صبح جمعه ۱۵ اسفند سال ۹۳ برای پذیرش در ۲۵۰ کدرشته امتحانی و ۷ گروه آموزشی در ۵۳ شهرستان مختلف و ۱۰۲ حوزه امتحانی برگزار شد. نتایج اولیه آزمون در روز ۲۶ فروردین ماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفت. پس از انتخاب رشته داوطلبان مجاز در اردیبهشت ماه نتایج نهایی فردا اعلام خواهد شد.


 

modir banoo

عضو جدید
کاربر ممتاز
زمان دقیق اعلام نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 / نحوه اطلاع از زمان ثبت نام پذیرفته شدگان

زمان دقیق اعلام نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 / نحوه اطلاع از زمان ثبت نام پذیرفته شدگان

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: فهرست اسامی پذیرفته شدگان آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۴ در روز دوشنبه ۹ شهریورماه بر روی سای سازمان سنجش قرار می گیرد.
دکتر حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: فهرست اسامی به عنوان پذیرفته شدگان نهایی دوشنبه بر روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org اعلام می شود و پذیرفته شدگان باید به شرایط و ضوابط اطلاعیه ثبت نام که بر روی سایت سازمان سنجش منتشر می شود توجه کنند.
وی افزود: مدارک لازم برای ثبت نام در اطلاعیه ثبت نام اعلام می شود و پذیرفته شدگان باید برای این منظور به پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه مربوطه مراجعه کنند.
مشاور عالی سازمان سنجش اظهار داشت: در صورت عدم اعلام تاریخ مشخص برای ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۴ قبول شدگان می توانند در روزهای شنبه ۱۴، یکشنبه ۱۵ و دوشنبه ۱۶ شهریورماه به دانشگاه ها مراجعه کنند.
به گزارش مهر، آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۴ با رقابت ۶۵۵هزار و ۶۷۹ داوطلب در روزهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ بهمن ماه برگزار شد.


 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شهریه دکترای پردیس خودگردان دانشگاه علامه

شهریه دکترای پردیس خودگردان دانشگاه علامه

شهریه دکترای پردیس خودگردان دانشگاه علامه

شهریه پذیرفته شدگان نهایی مقطع دکتری سال ۱۳۹۴ دوره پردیس خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی اعلام شد.

دانشگاه علامه طباطبایی در اطلاعیه ای اعلام کرد: پذیرفته شدگان نهایی دوره پردیس خودگران مقطع دکتری سال ۱۳۹۴، این دانشگاه لازم است میزان شهریه خود را مطابق دستورالعمل ذیل پرداخت کنند.


مبلغ ۷۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل هفت میلیون و پانصد هزار تومان در مرحله اول ثبت نام و باقیمانده شهریه دوره در هفت نیمسال و در هر نیمسال مبلغ ۷۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل هفت میلیون و پانصد هزار تومان پرداخت شود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
آغاز ثبت نام پذیرفته شدگان دکترای دانشگاه پیام نور

آغاز ثبت نام پذیرفته شدگان دکترای دانشگاه پیام نور

ثبت نام دکترای دانشگاه پیام نور

زمان ثبت نام دانشجویان پذیرفته شده در آزمون دوره دکتری(ph.D) سال تحصیلی ۹۵-۹۴ دانشگاه پیام نور اعلام شد.

دکتر غلامرضا بخشی خانیکی زمان ثبت نام دانشجویان پذیرفته شده در آزمون دوره دکتری(ph.D) سال تحصیلی ۹۵-۹۴ را از تاریخ ۵ شهریور ۹۴ لغایت ۸ شهریور ۹۴ اعلام کرد.


وی افزود: پذیرفته شدگان لازم است در مهلت اعلام شده با آماده کردن فایل اسکن شده مدارک خود به سامانه ثبت نام دانشگاه (گلستان) به آدرس اینترنتی http://reg.pnu.ac.ir مراجعه و ثبت نام کنند.


معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور اعلام کرد مدارک لازم جهت ثبت نام عبارتند از: «مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد»، «تصویر شناسنامه و کارت ملی»، «مدرک مشخص کننده نظام وظیفه (ویژه دانشجویان آقا)»، «عکس با زمینه روشن» و «تائیدیه استفاده از سهمیه» (برای داوطلبانی که از سهمیه استفاده کرده اند)


پذیرفته شدگان برای اطلاع از جزئیات روند ثبت نام در آزمون دکتری (ph.D) می توانند به سایت دانشگاه پیام نور به نشانی http://www.pnu.ac.ir مراجعه کنند.


لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
انتخاب استاد دانشگاه شریف به عنوان داور ممتاز بین المللی نشریات علمی

انتخاب استاد دانشگاه شریف به عنوان داور ممتاز بین المللی نشریات علمی

[h=3]تهران- ایرنا- انتشارات الزویر (Elsevier) استاد شیمی دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان داور ممتاز 2 نشریه علمی بین المللی انتخاب کرد.[/h]


به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر حبیب باقری از طرف الزویر به عنوان داور ممتاز نشریات Analytica Chimica Acta و Journal of Chromatography A در سال 2015 انتخاب و معرفی شده است.

باقری چند سالی است که به داوری فعال برای نشریات معتبر بین المللی با نمایه ISI مشغول است.

نشریات Analytica Chimica Acta و Journal of Chromatography A جزو 10 نشریه برتر دنیا در رشته شیمی تجزیه هستند.

اِلزِویر، یکی از بزرگترین انتشارات مطبوعات پزشکی و علمی جهان به شمار می آید که مرکز اصلی آن در آمستردام هلند مستقر است و در کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس نیز فعالیت های مهمی دارد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جزئیات تصمیمات درمورد بورسیه ها اعلام شد

جزئیات تصمیمات درمورد بورسیه ها اعلام شد

[h=3]تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جزئیات تصمیمات درمورد موضوع بورسیه ها را اعلام کرد.[/h]به گزارش عصر سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی با توجه به تداوم طرح موضوع بورسیه ها در برخی رسانه ها اعلام کرد: پس از سخنان اخیر مقام معظم رهبری در ملاقات ماه مبارک رمضان و ابراز ناراحتی از تداوم رسانه ای بودن موضوع و نگرانی از آسیب های ایجاد شده، وزارت علوم با اعلام نهایی تصمیمات متخذه، امیدوار است همگان با تأسی از روش و منش امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب در تأکید بر شئونات نظام اسلامی و اجرای امور بر مدار قانون، از مجادلات بی حاصل و جوسازی های رسانه ای پرهیز کنند.

وزیر علوم در پاسخ به سؤال چگونگی تصمیمات اتخاذ شده گفت: وزارت علوم با استفاده از اختیارات قانونی و در نظر گرفتن حداکثر مساعدت، موضوع بورسیه ها را مجدداً مورد بررسی قرار داد و تصمیمات زیر را برای اجرا ابلاغ کرد:

1- با ادامه تحصیل دانشجویانی که تاکنون موفق به ارائه اعلام نیاز از دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی نشده اند با پرداخت شهریه از سوی وزارت موافقت و مقرر شد:

الف ـ برای آن دسته از دانشجویان که تا پایان تحصیل موفق به ارائه اعلام نیاز می شوند، حکم بورس صادر شود و مقرری آنان پرداخت شود.

ب ـ دانشجویانی که موفق به ارائه اعلام نیاز تا پایان دوره تحصیل خود نشوند، وزارت طبق مقررات برای جایابی آنان اقدام می کند. در این صورت، دانشجویان موظف به خدمت در محل جایابی شده هستند و چنانچه، مایل به خدمت در محل جایابی شده توسط وزارت نباشند، باید براساس تعهدی که داده اند هزینه تحصیل خود را بپردازند.

ج ـ کسانی که موفق به ارائه اعلام نیاز نشوند و وزارت نیز نتواند آنان را جایابی کند، هزینه تحصیل آنان به عهده اداره کل بورس بوده و تعهد آنان لغو شود.

2- دانشجویانی که در زمان صدور حکم بورسیه یا طی دوره مذکور در بخش های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی با پست سازمانی شاغل بوده یا هستند، باید نسبت به تعیین تکلیف موضوع مبنی بر استرداد وجوه دریافتی هر یک از حالت های اشتغال یا بورس، بنا به تشخیص اداره کل بورس اقدام کنند. در غیر این صورت بورسیه آنان ابطال و هزینه های پرداختی مسترد شود.

3- بورسیه های اعزام شده به خارج که شرایط اولیه بورس را نداشته اند، بنا به شرایط و حساسیت های تحصیل در خارج از کشور با نظارت بیشتر و کنترل کیفیت تحصیل، به تحصیل خود با استفاده از بورس ادامه دهند.

4- ایثارگران در چارچوب توافقات انجام شده فیمابین سازمان امور دانشجویان و بنیاد شهید و امور ایثارگران به تحصیل خود ادامه دهند و شهریه آنها با هماهنگی دو نهاد پرداخت شود.

5- مربی هایی که تاکنون موفق به اخذ موافقت از هیأت امناء دانشگاه خود نشده اند، به تحصیل خود ادامه دهند. این دسته از پذیرفته شدگان چنانچه تا پایان شهریورماه 94 موفق به اخذ مجوز از هیأت امناء نشوند، برای ادامه تحصیل باید مانند سایر دانشجویان شاغل نسبت به تعیین تکلیف وضعیت اشتغال خود مبنی بر انصراف از تحصیل یا شغل خود و یا اخذ مرخصی بدون حقوق اقدام کنند.

6- کسانی که با هر وضعیت اولیه، تاکنون فارغ التحصیل شده اند، تحصیل آنان خاتمه یافته تلقی شده و در مورد آنان اقدامی صورت نمی گیرد.

7- کسانی که شرط معدل یا سن را از ابتدا بر اساس آیین نامه ها و فرمول های مورد عمل در دوره مذکور نداشته اند، به استثنای پذیرفته شدگان شاهد و ایثارگر که براساس بند 4 فوق در مورد آنان عمل خواهد شد، مجاز به ادامه تحصیل با هزینه شخصی خواهند بود. در مورد این دسته از پذیرفته شدگان تخفیف هایی در مورد نصاب معدل و کبر سن مشروط به عدم عدول از کیفیت تحصیلی، اعمال و به دانشگاه ها و خودشان اعلام شده است.

8- کسانی که در ارائه اطلاعات اولیه تخلف داشته اند، طبق مقررات از بورس و ادامه تحصیل محروم شوند.

فرهادی در ادامه با ابراز تأسف از اظهار نظرهایی که در ایجاد انتظار و توقع بیجا و غیرعملی در دانشجویان «تبدیل به داخل» برای «جایابی» ایجاد می شود، تصریح کرد: اصولاً «جایابی» بر اساس مقررات وزارت و شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت های جذب، مسیری از پائین به بالا دارد و وزارت صرفاً نقش ابلاغ تقاضاها به دانشگاه ها و نظارت بر حسن انجام وظیفه آن ها را به عهده دارد؛ البته کاهش ظرفیت بورس جدید و مستثنی کردن بررسی تقاضاهای این دانشجویان از مسیر فراخوان ها و تأکید بر رسیدگی، از طریق ابلاغ دو بخشنامه به دانشگاه ها از جمله تلاش های انجام شده برای جایابی طبیعی متقاضیان است که در این دوره تاکنون منجر به جایابی تعداد قابل توجهی از آنان شده است.

وزیر علوم درباره ادعاهای مطرح شده در خصوص قانونی بودن قریب به اتفاق، تصمیم گیری های گذشته، با استناد به پذیرش مسئولیت توسط وزیر وقت اظهار داشت: با این استدلال که وزیر وقت مسئولیت عدول از بخشنامه ها و مقررات مصوب را پذیرفته اند، پس تصمیمات تماماً قانونی است، توسط مراجع حقوقی و قانونی مردود اعلام شده است. جالب آنکه وزیر محترم وقت در مکاتبات مربوط در دوران تصدی خود فقط اجازه «اقدام طبق ضوابط» را به صورت مکتوب صادر کرده است و استثناهای متعدد مسئولان وقت بورس و تخلف از بخشنامه ها را در دوره مسئولیت خود نپذیرفته است.

علاوه بر آن، آنچه قبول شده است، قبول بخشنامه های وقت، علی رغم عدم طی مراحل قانونی، بوده است اما تصمیم گیریهای مدیران و یا شورای بورس، که خلاف همان بخشنامه ها بوده، هرگز مورد تأیید قرار نگرفته است.

فرهادی تأکید کرد: سیاست وزارت علوم، تلاش در جهت توسعه علمی و رسیدن به اهداف سند چشم انداز است و بس.

وزیر علوم گفت: با تصمیمات اعلام شده و شفاف سازی این تصمیمات، که به مسئولان محترم نیز اعلام شده و با همکاری همه جانبه رؤسای محترم دانشگاه ها و مسئولان وزارت علوم، متقاضیان بورسیه ها با اطمینان خاطر به امر تحصیل خود پرداخته و ضمن اعلام آمادگی مجدد همه واحدها برای پاسخگویی به موارد ابهامی، امیدوارم ضمن پرهیز از اظهار نظرهای غیر مسئولانه، شاهد محیطی آرام و با نشاط در آغاز سال تحصیلی در مراکز آموزش عالی باشیم.


** وزیر علوم: دولت برای حل مشکلات کارکنان تلاش می کند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تلاش دولت حل مشکلات آحاد مردم به ویژه کارکنان دولت است.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی در نشستی که به مناسبت هفته دولت، روز کارمند و میلاد با سعادت امام رضا (ع) برگزار شد، در جمع کارکنان این وزارتخانه اظهار امیدواری کرد که در دوران پسا تحریم با افزایش همکاری های علمی بین المللی، بتوان رشد و توسعه علمی کشور را سرعتی مضاعف بخشید.

در این نشست محمد حسین امید معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز به سوالات همکاران ستادی در حوزه های اداری و رفاهی پاسخ گفت.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
دانشگاه تهران در بین 300 دانشگاه برتر جهان

دانشگاه تهران در بین 300 دانشگاه برتر جهان

[h=3]تهران-ایرنا-دانشگاه تهران بر اساس گزارش منتشر شده از سوی نظام رتبه­ بندی شانگهای مبنی بر ارزیابی دانشگاه های جهان در سال 2015، در میان 300 دانشگاه برتر جهان قرار گرفت.[/h]


به گزارش روز یک شنبه ایرنا از معاونت بین الملل دانشگاه تهران، در این رتبه بندی، دانشگاه تهران در رتبه 201 تا 300 جهان و در جایگاه اول ملی، در کنار دانشگاه­های معتبری چون ویکتوریا، واترلو، یورک، اتاوا، فلوریدای جنوبی، ماریلند بالتیمور، نوتردام، نبراسکا و اوتاگو قرار گرفته و پس از آن، دانشگاه صنعتی شریف در جایگاه دوم و در رتبه 401 تا 500 جهان قرار دارد.

در آخرین ویرایش این رتبه بندی در سال 2015، بخش فنی و مهندسی دانشگاه تهران، رتبه 51تا75 را به خود اختصاص داده است که مشابه جایگاه کسب شده در ویرایش سال 2014 همین نظام رتبه بندی در بخش فنی و مهندسی است.

نظام رتبه بندی شانگهای، یکی از معتبرترین نظام های بین المللی برای رتبه بندی دانشگاه ها و مؤسسه های آموزشی و پژوهشی است که از سال 2003 راه اندازی شده است. این نظام از 6شاخص اصلی جهت رتبه بندی دانشگاه ها استفاده می کند، از جمله تعداد فارغ التحصیلان و اساتیدی که جایزه نوبل یا جایزه های مهم حوزه های دیگر را کسب کرده اند، تعداد محققان پراستناد که توسط مؤسسه تامسون رویترز مشخص می شوند، تعداد مقالات منتشرشده در مجلات ساینس و نیچر، تعداد مقالات منتشرشده در نمایه استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی و عملکرد سرانه ی آموزشی با در نظر گرفتن اندازه مؤسسه و تعداد دانشجویان و اساتید است.

سالانه بیش از 1000 مؤسسه توسط این نظام رتبه بندی می شوند که اسامی 500 مؤسسه برتر بر روی وب سایت مؤسسه مشخص و منتشر می شوند.
 

meysam_ak

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
[h=2]درهای مدیریت به روی عموم باز شد[/h]
برای نخستین بار در آزمون دکتری، شرط دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد مرتبط برای شرکت در آزمون مجموعه مدیریت حذف شد.
به گزارش پی اچ دی تست، علی‌رغم تأکیدات قبلی وزارت علوم به رعایت مرتبط بودن رشته کارشناسی ارشد با رشته انتخابی در مقطع دکتری در گروه علوم انسانی، شرط مدرک مرتبط از مجموعه‌های مدیریت و علوم تربیتی حذف گردید و دانش‌آموختگان کلیه رشته‌ها می‌توانند متقاضی شرکت در آزمون دکترای این رشته‌ها باشند. تجمیع رشته‌های مختلف و افزوده شدن رشته کارآفرینی به مجموعه مدیریت از دلایل اخذ این تصمیم بوده است، چرا که شرکت دانش‌آموختگان رشته‌های مختلف در آزمون دکتری کارآفرینی آزاد بوده است.
گفتنی است گرچه اکثر اساتید مخالف تغییر رشته و گرایش در مقطع دکتری هستند و معمولاً در جلسات مصاحبه به این‌گونه داوطلبان روی خوش نشان داده نمی‌شود، اما برخی نیز موافق تحصیل دانش‌آموختگان رشته‌های دیگر در رشته مدیریت و استفاده از ابزارهای این علم در پیشبرد زمینه‌های تخصصی قبلی افراد هستند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جزئیات پذیرش بدون آزمون دکتری

جزئیات پذیرش بدون آزمون دکتری

جزئیات پذیرش بدون آزمون دکتری و کارشناسی‌ارشد در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی در سال تحصیلی ۹۵ – ۹۴ اعلام شد.

بر اساس ابلاغیه شماره ۹۶۴۷۴/۲۱ مورخ ۲۴ مرداد ۹۴ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاهها و موسسات غیرانتفاعی می‌توانند به صورت مستقیم براساس فراخوان خاص دانشگاه و یا موسسه مربوط از سال تحصیلی ۹۵-۹۴ اقدام کنند.


این کار براساس آیین‌نامه شماره ۶۷۲۷۲/۲۱ مورخ ۱۸ تیرماه ۹۳ و اصلاحیه شماره ۲۳۷۲۰۰/۲۱ مورخ ۱۶ اسفندماه ۹۳ انجام می گیرد. این دانشگاه ها می توانند نسبت به پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان در مقطع دکتری و براساس آیین‌نامه شماره ۷۷۹۴۸/۲۱ مورخ ۵ مرداد ۹۳ و اصلاحیه شماره ۱۱۴۳۷۴/۲۱ مورخ ۳ شهریور ۹۳ نسبت به پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان در مقطع کارشناسی‌ارشد اقدام کنند.


پذیرش متقاضیان تنها براساس آیین‌نامه‌های مذکور و با تایید نهایی سازمان سنجش آموزش کشور صورت خواهد پذیرفت.


موارد مربوط به پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری:

۱- آیین‌نامه‌ شماره ۷۷۹۴۸/۲۱ مورخ ۵ مرداد ۹۳ و آیین‌نامه شماره ۶۷۲۷۲/۲۱ مورخ ۱۸ تیرماه ۹۳ به تصویب شورای هدایت استعدادهای درخشان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده و جایگزین «آیین‌نامه ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر» (ابلاغیه شماره ۲۲۳۵۴/و مورخ ۲ خرداد ۹۱) و تمام مصوبات مربوط به پذیرش بدون آزمون برگزیدگان علمی در دوره‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری شده و برای پذیرش دانشجو از سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ لازم‌الاجراست.

بنابراین پذیرش متقاضیان واجد شرایط در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ تنها در مقطع کارشناسی‌ارشد براساس آیین‌نامه‌ شماره ۷۷۹۴۸/۲۱ مورخ ۵ مرداد ۹۳ و اصلاحیه مربوط به آن به شماره ۱۱۴۳۷۴/۲۱ مورخ ۳ شهریور ۹۳ و در مقطع دکتری براساس آیین‌نامه شماره ۶۷۲۷۲/۲۱ مورخ ۱۸ تیرماه ۹۳ و اصلاحیه مربوط به آن به شماره ۲۳۷۲۰۰/۲۱ مورخ ۱۶ اسفند ۹۳ صورت خواهد گرفت.

۲- هیچ گونه معرفی و جایابی در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری از طریق این سازمان صورت نخواهد گرفت.

۳- متقاضیان تنها مجاز به پذیرش نهایی از یک دانشگاه هستند و امکان پذیرش آنان به صورت همزمان از چند دانشگاه به عنوان پذیرفته‌شده نهایی وجود ندارد.

۴- در صورتی که متقاضی موفق به اخذ پذیرش از یک دانشگاه شود، بعد از تاریخ مقرر و تایید این سازمان به هیچ عنوان امکان انتقال، تغییر رشته و گرایش وجود نخواهد داشت.

۵- در هر زمان (حتی زمان فارغ‌التحصیلی) مشخص شود که فرد پذیرش شده فاقد شرایط آیین‌نامه مربوط بوده است، پذیرش وی لغو و عواقب ناشی از آن برعهده خود متقاضی و دانشگاه پذیرنده خواهد بود.

۶- مسئولیت حسن اجرای آیین‌نامه‌های ذکر شده و هرگونه پاسخگویی قانونی آنها بر برعهده دانشگاه پذیرنده است و نظارت بر اجرا به عهده سازمان سنجش و شرح و تفسیر مفاد آن بر عهده معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

۷- متقاضیان باید از طریق فراخوان دانشگاهها و در تاریخ‌های مقرر که توسط دانشگاههای پذیرنده اعلام می‌شود، جهت اخذ پذیرش حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریورماه ۹۴ اقدام کنند.

۸- متقاضیان جهت دریافت فهرست اسامی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی پذیرنده در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری می‌توانند به دفترچه شماره ۲ راهنمای انتخاب رشته در بخش آزمون مربوط بر روی سایت اینترنتی این سازمان مراجعه کنند.

متقاضیان باید جهت کسب هر گونه اطلاعاتی در خصوص پذیرش به سایت دانشگاههای پذیرنده مراجعه کنند و در صورت عدم اطلاع رسانی از طریق سایت اینترنتی دانشگاه، می‌توانند به صورت مستقیم به دانشگاههای پذیرنده‌ مراجعه کنند.

آیین‌نامه‌های ذکر شده به همراه اصلاحیه مربوط به آنان در سایت سازمان سنجش موجود است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اجرای طرح حمایت از پایان نامه های دکتری

اجرای طرح حمایت از پایان نامه های دکتری

معاون پژوهشی وزارت تحقیقات و فناوری از تصویب طرحی جهت حمایت از پایان نامه های دکتری خبر داد.

احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: در حال حاضر برنامه‌هایی برای جلوگیری از فروش پایان‌نامه‌های تقلبی ایجاد شده است.به طور مثال با اساتید متخلف برخورد قانونی می‌شود به این معنا که تخلف‌ها در این مراکز رسیدگی می‌شود و مدارک مربوطه ارزیابی و به کمیته انضباطی ارسال خواهد شد.



وی افزود: همچنین لایحه‌ای برای مقابله با فروش آثار علمی و مقابله با افراد سودجویی که در خارج از دانشگاه‌ها اقدام به اخذ پول و فروش پایان‌نامه‌های تقلبی می‌کنند، به دولت پیشنهاد شده است.این لایحه در حال بررسی است.

احمدی ادامه داد: از جمله برنامه‌های وزارت علوم حمایت از پایان‌نامه‌های دانشگاه بخصوص در مقطع دکتری، تصویب فرصت‌های مطالعاتی در بحث صنعت است که این برنامه ارتباط با صنعت را گسترش می‌دهد.

وی در پایان اظهار کرد: با امضای این تفاهم‌نامه اساتید می‌توانند طرح‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه ها را برای دانشجویان را تعریف کنند و به پشتوانه‌ وزارت علوم حمایت‌هایی از دانشجویان صورت می‌گیرد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعلام دانشگاه های های برتر در تولیدعلم

اعلام دانشگاه های های برتر در تولیدعلم

دانشگاه تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، شیراز، فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، تبریز و شهید بهشتی به ترتیب ۱۰ دانشگاه برتر کشور در تولیدات علمی سال ۲۰۱۳ میلادی معرفی شدند.

دانشگاه های های برتر در تولیدعلم

بر اساس داده های پایگاه معتبر «وب آوساین« «(ISI)، دانشگاه تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، شیراز، فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، تبریز و شهید بهشتی به ترتیب ۱۰ دانشگاه برتر کشور در تولیدات علمی سال ۲۰۱۳ میلادی هستند
.

بر اساس داده های پایگاه ISI، دانشگاه تهران با ۲ هزا ر و ۴۲۷ عنوان مشارکت در تولید علم جمهوری اسلامی ایران در جایگاه نخست در بین دانشگاه های ایران قرار دارد. دانشگاه های صنعتی امیرکبیر(۱۴۹۵ مدرک)، صنعتی شریف(۱۴۳۲ مدرک)، تربیت مدرس(۱۳۷۶ مدرک) و صنعتی اصفهان(۱۰۴۰ مدرک) به ترتیب در مکان های دوم تا پنجم قرار دارند.

دانشگاه شهیدبهشتی با ۶۴۵ عنوان تولید علمی و دانشگاه تبریز با ۶۸۲عنوان تولید علمی در سال ۲۰۱۳ میلادی در بین ده دانشگاه مورد بررسی به ترتیب در رتبه های دهم و نهم قرار گرفتند .


سهم تولیدات علمی دانشگاه ها


بررسی های پایگاه استنادی «وب آو ساینس» در میزان سهم مشارکت دانشگاه های کشور در تولیدات علمی محققان کشورمان در سال ۲۰۱۵ میلادی نشان می دهد، دانشگاه تهران با ۸.۶۵۴ درصد بیشترین سهم در تولید علم ایران را در سال ۲۰۱۳ میلادی داشته است.

دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر (۵.۳۴درصد)، صنعتی شریف(۵.۱۰ درصد)، تربیت مدرس(۴.۹۰ درصد) و صنعتی اصفهان(۳.۷۰ درصد) به ترتیب با در مکان های دوم تا پنجم قرار دارند.


در حالی که دانشگاه شهیدبهشتی با ۲.۳ درصد و دانشگاه تبریز با ۲.۴۳۲ درصد در سال ۲۰۱۳ در بین ده دانشگاه مورد بررسی در رتبه های آخر قرار گرفتند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تسهیلات پسادکتری به دانش آموختگان نخبه

تسهیلات پسادکتری به دانش آموختگان نخبه

بنیاد ملی نخبگان براساس آیین‌نامه «شناسایی و پشتیبانی از دانش‌آموختگان‌ برتر دانشگاهی» تسهیلات ویژه‌ای رابرای دانش‌آموختگان‌ برتر دانشگاهها تحت عنوان جایزه شهید چمران، اعطا می‌کند.

مهم‌ترین نکات این جایزه به شرح زیر است:

۱. دانش‌آموختگان دوره دکتری تخصصی (مورد تأیید وزارت علوم و وزارت بهداشت) و دوره فوق تخصصی (مورد تأیید وزارت بهداشت) می‌توانند از این جایزه استفاده کنند.

۲. دانش‌آموختگان مؤسسه‌ های علمی داخل کشور، حداکثر سه سال و دانش‌آموختگان مؤسسه های علمی خارج از کشور حداکثر شش سال پس از زمان دانش‌آموختگی مجاز به استفاده از این جایزه هستند.

۳. بررسی پرونده دانش‌آموختگان منوط به ثبت کامل اطلاعات متقاضی در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان (http://soraya.bmn.ir) است و هیچ یک از مدارک به‌طور دستی تحویل نمی‌شود. علاوه براین باتوجه به محاسبه امتیازات از طریق نرم‌افزار تخصصی، لازم است:

۳-۱. همه اطلاعات به طور کامل در سامانه بارگذاری شود. بدیهی است تا تکمیل نهایی اطلاعات، فرایند بررسی آغاز نمی‌شود. ۳-۲. درخواست متقاضیان هر چهار ماه یک‌بار در سامانه بررسی و اعلام نتیجه می‌شود و صرفاً پس از پایان این زمان، امکان پاسخ‌گویی وجود خواهد داشت.

۴. دانش‌آموختگان باید اولاً حدنصاب لازم، دست‌کم ۴۵۰ امتیاز از «فعالیت‌های نخبگانی» را به‌دست آورند و ثانیاً حائز بیشترین امتیاز در بین سایر متقاضیان در دوره بررسی باشند.

۵. مصادیق «فعالیت‌های نخبگانی» به شرح زیر است:

الف. موفقیت‌های علمی در دانشگاه (آموزشی، پژوهشی، فنّاورانه و …) ب. کسب جایزه‌های تحصیلی بنیاد ج. برگزیده شدن در جشنواره‌های مورد تأیید بنیاد (مانند جشنواره های خوارزمی، رازی، فارابی، رویش و …) د. برگزیده شدن در جشنواره‌های معتبر ادبی و هنری یا ‌قرآنی مورد تأیید بنیاد

هر یک از مصادیق فعالیت‌های نخبگانی دارای امتیازی خاص است و دانش‌آموختگان براساس امتیاز حاصل از مجموع فعالیت‌ها (و نه صرفاً احراز یکی از شرایط این بند) می‌توانند مشمول جایزه شهید چمران شوند.

چنانچه در هر مرحله از بررسی مشخص شود متقاضی اطلاعاتی خلاف واقع را بارگذاری کرده است، متقاضی نه‌فقط از این درخواست بلکه از تمامی تسهیلات بنیاد محروم می‌شود و عدم صداقت وی به دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام و به لحاظ حقوقی موضوع پیگیری می‌شود.

۶. تسهیلات اعطایی به مشمولان به شرح زیر است:

۶-۱. گذراندن دوره پسادکتری زیرنظر استاد میزبان در یکی از دانشگاه‌ها یا پژوهشگاه‌های‌کشور مطابق مقررات بنیاد ملی نخبگان
۶-۲. دریافت حق‌الزحمه معادل با حقوق و مزایای استادیار پایه یک در سال پذیرش پژوهشگر
۶-۳. دریافت اعتبار ارتباطات علمی برای شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی، عضویت در انجمن‌های علمی و …
۶-۴. پرداخت حق بیمه اشتغال و نیز حق بیمه تکمیلی پژوهشگر
۶-۵. اعطای جایزه فرهنگ (شامل وام خرید/ ساخت مسکن، هدیه ازدواج و سایر موارد مصوب)

گفتنی است، اعطای تسهیلات مذکور براساس مقررات بنیاد ملی نخبگان صورت می‌پذیرد.

۷. چنانچه با درخواست متقاضی موافقت نشود، متقاضی مجاز است با ارتقای فعالیت‌های نخبگانی خود و صرفاً یک بار دیگر درخواست خود را در سامانه بارگذاری کند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تفویض پذیرش دانشجو در مقطع دکتری به دانشگاه‌ها

تفویض پذیرش دانشجو در مقطع دکتری به دانشگاه‌ها

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حذف پیشوند غیرانتفاعی از موسسات آموزش عالی غیردولتی غیر انتفاعی گفت: بیش از ۸۵ درصد دانشجویان با پرداخت شهریه تحصیل می کنند.

دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در چهل و هشتمین اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه‌ها در دانشگاه غیر دولتی شمال گفت : راه اعتلای آموزش عالی استفاده از خرد جمعی و عقلانیت در مدیریت و تصمیم گیری است و برگزاری این همایش نیز در این راستا صورت می گیرد.


تفویض پذیرش دانشجو در مقطع دکتری


وی افزود: اعتقاد داریم که دانشگاه‌ها به خوبی می توانند با استقلالی که دارند امور را پیش ببرند و نیازی به تمرکز و ابلاغ از بالا به پایین در بسیاری از امور آموزشی و پژوهشی ندارند در همین راستا وزارت علوم بازنگری رشته های دانشگاهی و پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلی دکتری را به دانشگاه ها تفویض کرد.


حذف پیشوند غیرانتفاعی از موسسات آموزش عالی


معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حذف پیشوند غیرانتفاعی از موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی گفت : بیش از ۸۵ درصد دانشجویان با پرداخت شهریه تحصیل می کنند لذا تقویت بخش خصوصی آموزش عالی اهمیت بالایی دارد.


برگزاری یک آزمون دکتری در سال ۹۵


وی با تاکید بر ضرورت افزایش نقش نظارتی و کاهش نقش اجرایی وزارت علوم گفت : در پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در سال ۱۳۹۵وزارت علوم از طریق سازمان سنجش آموزش کشور فقط یک آزمون عمومی برای غربالگری برگزار می کند و پذیرش نهایی و تخصصی به دانشگاه‌ها واگذار می شود.


برخورداری ۵۰ درصد مراکز آموزش عالی دولتی از حداقل استاندارد


وی با اشاره به اینکه ساماندهی مراکز نوپای آموزش عالی به دانشگاه‌های مادر تفویض شده است گفت : ۵۰ درصد مراکز آموزش عالی دولتی از حداقل استاندارد برخوردار هستند.


آغاز سطح بندی دانشگاه های دولتی از اواخر شهریور


معاون آموزشی وزیر علوم گفت: پس از ارزیابی های صورت گرفته؛ سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به شکل آزمایشی انجام و ابلاغ شد و سطح بندی دانشگاه های دولتی نیز از اواخر شهریور آغاز می شود.


بررسی تغییر فرایند جذب و واگذاری آن به دانشگاه‌ها


وی تاکید کرد :براساس آمار بیش از ۹۳ درصد پرونده های جذب اعضای هیات علمی که از سوی هیات های اجرایی دانشگاه‌ها به مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم ارسال شده است مورد تایید نهایی قرار گرفته اند لذا درخواست دانشگاه‌ها برای تغییر فرآیند جذب اعضای هیات علمی و واگذاری آن به دانشگاه‌ها در دست بررسی است.


واگذاری بازنگری برنامه های درسی به دانشگاه های گروه یک


شریعتی نیاسر اظهار داشت : بازنگری برنامه‌های درسی به دانشگاه‌های گروه یک واگذار شده است ولی همه دانشگاه‌هایی که در یک رشته خاصی دارای قطب علمی بوده و مزیت دارند می توانند در فرآیند بازنگری مشارکت کند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعتراض برخی دانشجویان به بخشنامه پذیرش دکترای بدون آزمون

اعتراض برخی دانشجویان به بخشنامه پذیرش دکترای بدون آزمون

جمعی از دانشجویان نخبه مقطع کارشناسی ارشد نسبت به بخشنامه پذیرش دکترای بدون آزمون استعدادهای درخشان اعتراض کردند.

براساس آیین‌نامه جدید دانشگاه اختیار دارد حداکثر معادل ۲۰ درصد از ظرفیت پذیرش با آزمون شیوه آموزشی- پژوهشی دوره‌ روزانه دکتری خود در هر کد رشته محل تحصیل را از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی‌ارشد داخل کشور و مورد تأیید وزارت به صورت مازاد بر ظرفیت، با رعایت شرایط زیر، پذیرش کند:

۱- داشتن میانگین کل ۱۶ و بالاتر در دوره کارشناسی و میانگین کل ۱۷ و بالاتر بدون احتساب نمره پایان‌نامه در دوره کارشناسی ارشد

۲- بیش از دو سال از تاریخ دانش‌آموختگی متقاضی نگذشته باشد.

۳- کسب حداقل ۷۰ امتیاز از فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و مصاحبه مطابق جدول ارزشیابی پیوست (کسب حداقل ۱۰ امتیاز از ردیف شماره ۱ بخش امتیازات پژوهشی و کسب حداقل ۴ امتیاز از ردیف شماره ۱۱ مربوط به مدرک زبان، بخش امتیازات آموزشی الزامی است.)

این قانون شامل دو تبصره به شرح زیر است:

تبصره ۱: دانشگاه پیام نور، آزاد اسلامی، غیردولتی- غیرانتفاعی و پردیس‌های بین‌الملل (خودگردان) مجاز به استفاده از این آیین‌نامه برای پذیرش استعداد درخشان در دوره دکتری نیستند.

تبصره ۲: پذیرش دانش‌آموختگان حائز شرایط این آیین‌نامه بدون پرداخت شهریه تحصیلی است.

همچنین براساس آیین‌نامه جدید دانشگاه می‌تواند فقط یک بار تا اول شهریور ماه هر سال نسبت به پذیرش حائزین شرایط، اقدام نماید. اسامی پذیرفته‌شدگان باید توسط معاون آموزشی دانشگاه برای تأیید صلاحیت عمومی به سازمان سنجش ارسال شود و قطعی شدن ثبت نام منوط به تأیید سازمان مذکور است.

امکان‌پذیر بودن پذیرش افراد مشمول این آیین‌نامه، در همان رشته تحصیلی یا رشته‌های تحصیلی مرتبط با رشته تحصیلی دوره کارشناسی‌ارشد متقاضی، به تشخیص گروه آموزشی و تأیید شورای آموزشی دانشگاه از دیگر موارد این آیین‌نامه است.


لازم به ذکر است تغییر رشته یا محل تحصیل افراد پذیرفته شده بر اساس این آیین‌نامه، مجاز نیست و همچنین مسئولیت حسن اجرای این آیین‌نامه و هرگونه پاسخگویی قانونی مترتب بر آن بر عهده دانشگاه پذیرنده است، نظارت بر اجرا بر عهده سازمان سنجش و شرح و تفسیر مفاد آن بر عهده معاونت آموزشی وزارت خواهد بود بر اساس این گزارش؛ عده ای از دانشجویان در اعتراض به این آیین نامه، خواستار لغو حدنصاب ۷۰ برای پذیرش در مقطع دکتری هستند.

یکی از دانشجویان معترض در گفتگو با«خبرگزاری دانشجو»؛ گفت:حد نصاب ۷۰ باعث شده، ظرفیت استعدادهای درخشان در بسیاری از دانشگاه ها خالی بماند و حتی یک دانشجوی رتبه برتر هم نتواند از این تسهیلات استفاده کند.

وی افزود: سال های پیش این امتیاز برای دانشجویان برتر در هر رشته و دانشگاه حساب می شد که می توانند بدون کنکور وارد مقطع بعدی شوند. اعتراضات این دانشجویان و تماس با«خبرگزاری دانشجو»، برای پیگیری این موضوع همچنان ادامه دارد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
وام‌ ازدواج و اشتغال در دستور کار صندوق رفاه دانشجویان

وام‌ ازدواج و اشتغال در دستور کار صندوق رفاه دانشجویان

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم از دستور کار قرارگرفتن وام ازدواج و اشتغال برای دانشجویان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر در پنجمین دوره جشن دانش آموختگان دانشگاه پیام نور که در سازمان مرکزی برگزار شد، افزود: در آغاز سال تحصیلی توجه و خدمت رسانی به دانشجویان را وظیفه خود می دانیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه وام شهریه همواره یکی از معضلات بوده است، گفت: سال گذشته در حوزه وام شهریه با معضل مواجه بودیم اما امسال سعی شد بخشی از عقب‌افتادگی سال گذشته جبران شود و در کنار دانشجویان کم بضاعت که در اولویت هستند به دانشجویان برتر نیز توجه شود.

جبران ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی از طریق تسهیلات از صندوق رفاه دانشجویان


صدیقی با بیان اینکه بیمه دانشجویان یکی از برنامه‌های اصلی صندوق رفاه و سازمان امور دانشجویان است، افزود: قرار است ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی از طریق تسهیلات از صندوق رفاه دانشجویان جبران شود. بیمه حوادث و بیمه خوابگاه‌ها و غذاخوری‌ها نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به شیوه آموزش از دور دانشگاه پیام نورگفت: گرچه این شیوه شیوه جدیدی در دنیا نیست اما در صحنه آموزش عالی کشور به ویژه بعد از انقلاب اسلامی به طور جدی‌تر به آن توجه شد. آموزش از دور از هدف اصلی دانشگاه پیام نور بود تا آموزش عالی را در دسترس همه قرار بدهد. این تجربه اگرچه با فراز و نشیب‌ همراه بود اما در مجموع دانشگاه پیام نور رسالت خود را تاکنون به خوبی دنبال کرد.

دانشگاه پیام نور رقیب دانشگاه‌های غیردولتی نیست


رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه دانشگاه پیام نور رقیب دانشگاه‌های غیردولتی دیگر نیست، توضیح داد: ما معتقد نیستیم که این دانشگاه رقیبی برای سایر دانشگاه‌های غیردولتی است زیرا شیوه آموزش در این دانشگاه با سایر دانشگاه‌ها متفاوت است و همین شیوه باید برای تکمیل آموزش عالی ادامه یابد.

وی با عنوان اینکه رقابت های سیاسی و بحث هایی که درخصوص وضعیت دانشگاه پیام نور مطرح می شد، در این دوره برداشته شده، اظهار داشت: ما به دنبال رقابت های کور نیستیم و هر یک از ارکان آموزش عالی کشور باید وظیفه و کار خود را دنبال کند.


صدیقی با اشاره به صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها اظهار داشت: ترکیب جمعیتی کشور موجب خالی شدن صندلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی شد که باید از این شرایط ایجاد شده بهترین استفاده را ببریم.

وی با تاکید بر اینکه صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها فرصتی برای گسترش ارتباطات بین‌المللی است، افزود: دانشگاه پیام نور می‌تواند جایگاه مناسبی در ارتباطات بین‌المللی داشته باشد زیرا شیوه این دانشگاه آموزش از دور است و دسترسی به آن راحت‌تر است. اکنون در دانشگاه پیام نور نیز تعدادی از صندلی‌ها خالی مانده که می‌توان از این فرصت برای گسترش ارتباطات بین‌الملل بهره برد.

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه وظایف فارغ‌التحصیلان برتر نسبت به بقیه دانشجویان سنگین‌تر است، گفت: این دانشجویان با حضور خود در مقاطع بالاتر یا در فرصت‌های شغلی می‌توانند نشان دهنده پتانسیل بالای دانشگاه پیام نور باشند.

صدیقی بر حفظ ارتباط فارغ التحصیلان با دانشگاه پیام نور تاکید کرد و گفت: فارغ التحصیلی موفق است که ارتباطات ایجاد شده را حفظ کند و دانشگاه به مدد توانمندی آنها خدمات مطلوبی ارائه دهد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
امکان ثبت نام پذیرفته شدگان نوبت بهمن دانشگاه آزاد در مهرماه

امکان ثبت نام پذیرفته شدگان نوبت بهمن دانشگاه آزاد در مهرماه

بخشنامه امکان ثبت نام پذیرفته شدگان نوبت بهمن دانشگاه آزاد اسلامی در مهرماه به شرط رعایت حدنصاب کلاس ها ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشگاه آزاد درباره پذیرفته شدگان نوبت دوم دوره های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی سال ۹۴ بخشنامه ای ابلاغ کرد.

این بخشنامه باتوجه به تذکر ۱۱ مندرج در صفحه ۴ دستور العمل ثبت نام شماره ۱۶۷۵۰/ آ / ۹۴ مورخ ۲۱ شهریور کارشناسی ارشد و بند ۳ بخش اول صفحه ۲ دستورالعمل ثبت نام شماره ۱۶۳۴۰ / آ / ۹۴ مورخ ۱۹ شهریور دوره دکتری تخصصی درباره پذیرفته شدگان نیمسال دوم است.

بر اساس این بخشنامه واحدهای دانشگاهی می توانند با رعایت سقف ۳۰ نفر برای هر کلاس مقطع کارشناسی ارشد و ۱۰ نفر برای هر کلاس مقطع دکتری تخصصی نسبت به ثبت نام از پذیرفته شدگان نیمسال دوم در مهر ماه سال جاری اقدام کنند.

پس از ثبت احراز هویت افراد ثبت نام شده نیمسال دوم در سامانه احراز هویت، در پایان وقت هر روز، نیمسال تحصیلی افراد ثبت نام شده، توسط معاونت سنجش و پذیرش دانشگاه از بهمن ماه به مهر ماه اصلاح خواهد شد.

با ابلاغ این بخشنامه در خصوص تغییر نیمسال تحصیلی نیاز به هیچ گونه مکاتبه ای با سازمان مرکزی دانشگاه نیست.

این بخشنامه در تاریخ ۲۴ شهریورماه ۹۴ به تایید ریاست دانشگاه آزاد رسیده است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تقویم زمانی آغاز سال تحصیلی در ۱۰ دانشگاه برتر کشور

تقویم زمانی آغاز سال تحصیلی در ۱۰ دانشگاه برتر کشور

۱۰ دانشگاه برتر تقویم آموزشی خود را در نیم سال اول سال تحصیلی۹۵-۹۴ اعلام کردند، براساس اعلام این دانشگاه‌ها شروع نیم سال اول سال تحصیلی جدید از ۲۱ شهریورماه آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها، با حضور ۴.۵ میلیون دانشجو، از ۱۴ الی ۲۹ شهریور ۹۴ در کشور آغاز می‌شود. امسال به گفته معاون آموزشی وزارت علوم زمان بندی ترم تحصیلی به دانشگاه ها واگذار شده است.

مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم در این خصوص اعلام کرد: زمانبندی ترم دانشگاه‌ها به خود دانشگاه‌ها واگذار و در قالب بخشنامه‌ای به آنها ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: حدود سه سالی است که دانشگاه‌ها برای ایجاد تعادل بین دو نیم سال تحصیلی یک تا دو هفته فعالیت آموزشی خود را زودتر آغاز می کنند.

براساس تقویم آموزشی که دانشگاه‌های برتر در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ اعلام کرده اند، اغلب آنها آغاز سال تحصیلی جدید خود را از ۲۱ شهریور ماه آغاز کرده و پایان آن را ۹ دی ماه ۹۴ اعلام کرده اند.

در بین ۱۰ دانشگاه برتر علمی کشور، دانشگاه شهید بهشتی سال تحصیلی خود را زودتر از دیگر دانشگاه‌ها یعنی ۱۴ شهریور ۹۵-۹۴ آغاز کرده و دانشگاه صنعتی شریف نیز نسبت به سایر دانشگاه های برتر سال تحصیلی خود را دیرتر یعنی ۲۸ شهریور ماه اعلام کرده است.

براساس این گزارش شروع نیم سال اول سال تحصیلی و زمان ثبت نام و انتخاب واحد دانشجویان جدید ۱۰ دانشگاه برتر و سراسری کشور به شرح زیر است :

شمارهدانشگاهثبت نام و انتخاب واحدشروع و پایان کلاس هاشروع و پایان امتحانات
۱صنعتی شریف۱۴ الی ۲۱ شهریور۲۸ شهریور -۹ دی ماه۱۹ دی الی ۴ بهمن ماه
۲شهید بهشتی۷ الی ۱۰ شهریورماه۱۴ شهریورماه - ۲ دی ماه۵ الی ۱۹ دی ماه
۳علم و صنعت۱۴ الی ۱۸ شهریورماه۲۱ شهریور ماه -۱۹ دی ماه۱۲ الی ۳۰ دی ماه
۴تربیت مدرس۹ الی ۱۳ خرداد۲۱ شهریورماه - ۹ دی ماه۱۲ الی ۳۰ دی ماه
۵تهران۷ الی ۱۴ شهریروماه۲۱ شهریورماه - ۹ دی ماه۱۲ الی ۲۹ دی ماه
۶صنعتی امیرکبیر۱۴ الی ۱۵ شهریورماه۲۱ شهریورماه -۵ و ۹ دی ماه۱۲ الی ۲۴ دی ماه
۷تبریز۸ الی ۲۵ شهریورماه۲۱ شهریورماه -۹ دی ماه۱۲ الی ۲۷ دی ماه
۸فردوسی مشهد۳۱ مرداد الی ۱۷ شهریورماه۲۱ شهریور- ۹ دی ماه۱۵ الی ۲۸ دی ماه
۹صنعتی اصفهان۱۴ الی ۱۸ شهریورماه۲۱ شهریورماه - ۹ دی ماه۱۲ الی ۲۷ دی ماه
۱۰شیراز۷ الی ۱۳ شهریورماه۲۱ شهریورماه -۹ دی ماه۱۲ الی ۲۶ دی ماه

براساس این گزارش، با توجه به این مساله که امسال زمان بندی ترم تحصیلی به دانشگاه ها واگذار شده، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شروع سال تحصیلی خود را بر اساس ملاحظات زمانی و مکانی خود تعیین و برای امتحانات برنامه ریزی کرده اند.

براساس برنامه ریزی دانشگاه ها کلاس های درس دانشگاه های مذکور تا ۹ دی ماه سال ۹۴ به اتمام می رسد.

امتحانات دانشجویان در دی ماه و یا اوایل بهمن ماه به اتمام می رسد و دانشگاه ها بلافاصله می توانند فعالیت های مربوط به نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۵-۹۴ را آغاز کنند.

دانشگاه ها تقویم آموزشی نیمسال اول سال تحصیلی خود را طوری پیش بینی کرده اند که کلاس‌های درس قبل از عید با حضور حداکثری دانشجویان و با کیفیت لازم برگزار شود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شریف و تهران در جمع برترین دانشگاه های جهان قرار گرفتند

شریف و تهران در جمع برترین دانشگاه های جهان قرار گرفتند

تهران-ایرنا-نتایج نظام رتبه بندی کیو.اس برای سال 16-2015 اعلام و در این نظام رتبه بندی دانشگاه صنعتی شریف با بیش از 100 پله رشد و دانشگاه تهران با بیش از 50 رتبه رشد در میان برترین دانشگاه های جهان قرار گرفتند.




به گزارش ایرنا از روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، نتایج رتبه بندی سال 16-2015 نظام رتبه بندی کیو.اس روز گذشته (24 شهریور) منتشر شد.دو دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران از ایران توانستند با عملکردی بهتر نسبت به سال گذشته بطور چشمگیری رتبه های بین المللی خود را بهبود بخشند.

بر اساس این گزارش، دانشگاه صنعتی شریف به عنوان برترین دانشگاه کشور در رتبه بندی کیو.اس توانست با بیش از 100 پله رشد، رتبه ای در بازه 480-471 را کسب کند و دانشگاه تهران نیز با بیش از 50 رتبه رشد، در بازه 600-551 قرار گرفت.

در فهرست برترین های جهان، موسسه فناوری ماساچوست همچون سال گذشته مقام اول جهان را به دست آورده است. دانشگاه هاروارد مقام دوم جهان و دانشگاه کمبریج انگلستان و استنفورد آمریکا مشترکا رتبه سوم جهان را به خود اختصاص دادند.

به گزارش گروه رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ISC: انستیتو فناوری کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن، امپریال کالج لندن، انستیتو فناوری زوریخ و دانشگاه شیکاگو رتبه های 5 الی 10 فهرست برترین های جهان را به خود اختصاص دادند.

10 دانشگاه برتر جهان متعلق به آمریکا و انگلستان است. تنها دانشگاه برتر خارج از دو کشور آمریکا و انگلستان در این رده، انستیتو فناوری زوریخ سوئیس است که رتبه 9 جهان را کسب کرده است.

دانشگاه های آسیایی همچون سالهای گذشته، در سال 16-2015 نیز رشد قابل ملاحظه ای را تجربه کردند. 2 دانشگاه از 20 دانشگاه برتر جهان و 10 دانشگاه از 50 دانشگاه برتر جهان به قاره آسیا تعلق دارند.

گروه رتبه بندی ISC در ادامه افزود: دو دانشگاه آسیایی که در سال 16-2015 توانستند در جمع 20 دانشگاه برتر جهان قرار گیرند دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور هستند.

بر اساس این گزارش، دانشگاه ملی سنگاپور به عنوان برترین دانشگاه آسیا شناخته شد که با 10 رتبه رشد نسبت به سال گذشته، حائز رتبه 12 جهان شد. دانشگاه صنعتی نانیانگ نیز با 26 رشد رتبه، دانشگاه دوم آسیا و سیزدهم جهان شد. دانشگاه تسینگوا چین با 22 رتبه رشد در جایگاه 3 آسیا و 25 جهان قرار گرفت.

همچنین دانشگاه های حوزه خاورمیانه نیز نسبت به سال گذشته، دارای رشد رتبه بودند.

از ترکیه دانشگاه بیلکنت با 5 پله رشد رتبه نسبت به سال گذشته برترین دانشگاه این کشور شناخته شد که رتبه 394 جهان را به خود اختصاص داد.
از عربستان نیز دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد با 26 پله رشد رتبه، جایگاه 199 جهان را به دست آورد.

در منطقه اقیانوسیه، دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه ملبورن به عنوان دو دانشگاه برتر این منطقه شناخته شدند که به ترتیب رتبه های 19 و 42 جهانی را کسب کردند.
دانشگاه بوئنوس آیرس آرژانتین با رتبه 124 و دانشگاه سائوپائولو برزیل نیز با رتبه 143 جهان 2 دانشگاه برتر آمریکای جنوبی هستند.

در قاره آفریقا نیز دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی با رتبه 171 جهان برترین دانشگاه این قاره شناخته شد.

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: مؤسسه 'کاکارلی سیموندز' 12 سال است که دانشگاه ها را در سطح جهان مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است.

این نظام بین المللی با بهره جستن از شش شاخص بررسی شهرت دانشگاه با وزن 40%، ارزیابی کارفرمایان با وزن 10%، میزان گرایش بین المللی با وزن 10%، میزان استناد به ازای هر عضو هیات علمی با وزن 20% و نسبت اعضای هیات علمی به دانشجو با وزن 20% بیش از 800 دانشگاه برتر جهان را مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است.

تنها تغییری که در متدلوژی این رتبه بندی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است، مربوط به شاخص میزان استنادات به اعضای هر عضو هیات علمی است که با نرمال سازی استنادات در تمامی حوزه های موضوعی سبب شد که دانشگاه هایی که در حوزه علوم اجتماعی، هنر و مهندسی عملکرد بهتری دارند، قادر باشند رتبه بهتری را کسب کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اسامی 240 نشریه و سایت علمی نامعتبر اعلام شد

اسامی 240 نشریه و سایت علمی نامعتبر اعلام شد

[h=3]تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اسامی 240نشریه علمی نامعتبر، نشریات و پایگاه های اینترنتی علمی جعلی از طریق سایت این دفتر اعلام شده است.[/h]به گزارش روز یکشنبه خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، محسن شریفی افزود: فهرست نشریات علمی نامعتبر به طور مستمر بازبینی می شود و امکان دارد نشریات جدیدی به آن افزوده شده یا نشریاتی از آن کم شود بنا براین دانشگاه ها باید آخرین لیست اعلام شده را ملاک عمل قرار دهند. همچنین این نشریات از تاریخ اعلام شده این دفتر فاقد اعتبار هستند ولی اگر قبل از آن، محققان در آن نشریه مقاله منتشر کرده باشند اشکالی ندارد.

وی با بیان اینکه علاوه بر نشریات علمی برخی نشریات و سایت ها نیز وجود دارند که جعلی بوده و با سوء استفاده از عناوین نشریات معتبر علمی ،به دریافت مقاله و انتشارآن اقدام می کنند تصریح کرد که فهرست این نشریات نیز از طریق دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشیِ وزارت علوم اعلام شده است.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شریفی با اعلام اینکه بحث تخلفات علمی دامنه وسیعی دارد و شامل سرقت علمی،جعل ،کپی برداری و .. می شود گفت : وزارت علوم مصادیق و شیوه نامه برخورد با تخلفات علمی را به دانشگاه ها ابلاغ کرده است و دانشگاه ها باید در کمیته های انضباطی دانشجویی و هیئت های تخلفات اعضای هیئت علمی به آن رسیدگی کنند.

اعضای هیئت علمی و محققان می توانند جهت مشاهده فهرست نشریات علمی معتبر و نامعتبر به http://www.msrt.ir/fa/rppc/pages/Home.asp مراجعه کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
معرفی برترین دانشگاه های جهان برحسب رشته

معرفی برترین دانشگاه های جهان برحسب رشته

موسسه کیو.اس فهرست بهترین دانشگاه‎های جهان در سال ۲۰۱۶ را بر حسب ۴۲ رشته و موضوع منتشر کرد.

به گزارش مرجع آزمون دکتری این رتبه بندی در ۴۲ رشته و بر اساس نظرسنجی از استادان، دانشجویان، کارمندان دانشگاه و مردم که با دانشگاه سروکار دارند صورت گرفته است.


در رتبه بندی امسال این موسسه در این گروه ۶ موضوع اضافه شده است و رتبه بندی های جدید در موضوعات انسان شناسی، باستان شناسی، مهندسی معدن، پرستاری، هنرهای نمایشی و سیاست های اجتماعی را نیز شاهد هستیم.

رتبه بندی موضوعی از سال ۲۰۱۱ به بخش های رتبه بندی جهانی دانشگاه ها «QS» اضافه شده است و موسسات معتبر جهانی در طیف گسترده ای از زمینه های علمی رتبه بندی می شوند.


هدف از این رتبه بندی برای کمک به دانش آموزان برای انتخاب دانشگاه های پیشرو در زمینه های مختلف است تا بتوانند با مطالعه این دانشگاهها، پاسخی برای تقاضای رو به رشد و مقایسه در این زمینه پیدا کنند.


موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) و دانشگاه هاروارد در ۱۲ بخش شماره یک هستند و دانشگاههای انگلستان نیز در ۸ موضوع در رده اول هستند. هلند، هنگ کنگ و سوئیس هر کدام در یک موضوع اول و در مجموع ۱۶ دانشگاه حداقل در یک موضوع در موقعیت برتر قرار دارند.

جدول دانشگاه های برتر در هر موضوع


موضوع رشته
نام دانشگاهکشور
حسابداری و مالیهارواردآمریکا
کشاورزی و جنگلداریواخنینگنهلند
مردم شناسیهارواردآمریکا
باستان شناسیکمبریجانگلستان
معماری و ساختمانموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
هنر و طراحیرویال کالج هنر لندنانگلستان
علوم بیولوژیکیهارواردآمریکا
مطالعات کسب و کار و مدیریتهارواردآمریکا
علم شیمی
موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
ارتباطات و مطالعات رسانهدانشگاه USC کالیفرنیای جنوبیآمریکا
علوم کامپیوتر و سیستم های اطلاعاتیموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
دندانپزشکیدانشگاه هنگ‎کنگهنگ‎کنگ
مطالعات توسعههارواردآمریکا
زمین و علوم دریاییموسسه تکنولوژی فدرال سوئیسسوئیس
اقتصاد و اقتصادسنجیموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
آموزشدانشگاه کالج لندنانگلستان
مهندسی شیمیموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
مهندسی عمران و سازهموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
مهندسی برق و الکترونیکموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
مهندسی مکانیک هوانوردی و ساختموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
مهندسی مواد معدنی و معدندانشکده معدن کلورادوآمریکا
زبان و ادبیات انگلیسیآکسفوردانگلستان
علوم محیط زیستدانشگاه کالیفرنیا برکلیآمریکا
جغرافیا و مطالعات محیطیآکسفوردانگلستان
تاریخکمبریجانگلستان
حقوقهارواردآمریکا
زبان شناسیموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
علم موادموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
ریاضیاتکمبریجانگلستان
پزشکیهارواردآمریکا
زبان های مدرنآکسفوردانگلستان
پرستاریدانشگاه پنسیلوانیاآمریکا
هنرهای نمایشیموسسه آموزشی جولیارد نیویورکآمریکا
داروسازی و فارماکولوژیهارواردآمریکا
فلسفهدانشگاه پیتزبورگ در پنسیلوانیاآمریکا
مدیریت و سیاست اجتماعیهارواردآمریکا
فیزیک و نجومموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
علوم سیاسی و روابط بین‎المللهارواردآمریکا
روان شناسیهارواردآمریکا
جامعه شناسیهارواردآمریکا
آمار و تحقیق در عملیاتموسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)آمریکا
دامپزشکیدانشگاه داویس کالیفرنیاآمریکا

در این رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاه ایرانی است که در بخش پزشکی در رده ۲۵۱ – ۳۰۰ قرار دارد.

 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
معرفی آزمون زبان تولیمو (tolimo)

معرفی آزمون زبان تولیمو (tolimo)

یکصد و دوازدهمین دوره آزمون زبان انگلیسی تولیمو در ۱۳ شهر در آبان ماه برگزار می شود.

آزمون های مختلفی در سال ۹۵ برگزار می شود و هر یک از ماه های سال به ترتیب زمان اعلام نتایج و برگزاری برخی از آزمون هاست.


یکصد و دوازدهمین دوره آزمون زبان زبان تولیمو از سوی سازمان سنجش در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، کرمان،‌ رشت، بابل، کرمانشاه، یزد، زنجان، گرگان و زاهدان در روز ۲۷ آبان برگزار می شود.


ردیف
دورهزمان برگزاریحوزه‌های برگزاریتاریخ برگزاری
۱۱۰۷اردیبهشتتهران۹۵/۲/۲۳
۲۱۰۸خردادتهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، کرمان،‌رشت، بابل، کرمانشاه، یزد، زنجان، گرگان، زاهدان، قم،‌ بیرجند، چابهار و کیش۹۵/۳/۲۷
۳۱۰۹مردادتهران۹۵/۵/۲۱
۴۱۱۰شهریورتهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، کرمان،‌رشت، بابل، کرمانشاه، یزد، زنجان، گرگان، زاهدان، قم و بیرجند۹۵/۶/۲۵
۵۱۱۱مهرتهران۹۵/۷/۲۹
۶۱۱۲آبانتهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، کرمان،‌ رشت، بابل، کرمانشاه، یزد، زنجان، گرگان و زاهدان۹۵/۸/۲۷
۷۱۱۳آذرتهران۹۵/۹/۲۵
۸۱۱۴دیتهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، کرمان،‌رشت، بابل، کرمانشاه، یزد، زنجان، گرگان، زاهدان و کیش۹۵/۱۰/۲۳
۹۱۱۵بهمنتهران۹۵/۱۱/۲۱
۱۰۱۱۶اسفندتهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، کرمان،‌رشت، بابل، کرمانشاه، یزد، زنجان، گرگان، زاهدان و کیش۹۵/۱۲/۱۹

تولیمو(tolimo) چیست؟


تولیمو (The Test of Language by the Iranian Measurement Organizations) یکی از آزمون های زبان داخل است که بیشتر متقاضیان این آزمون را داوطلبان دکتری تشکیل می دهند زیرا داشتن نمره زبان تولیمو ( تولیمو ، تافل ، MCHE، …..) برای قبولی در آزمون دکتری لازم است.

برگزار کنندگان آزمون TOLIMO : این آزمون از طرف سازمان سنجش کشور برگزار می شود.

امتیازات و تعداد سوالات TOLIMO:

محدوده نمره تولیمو از ۲۱۷ تا ۶۵۷ می باشد. این آزمون شامل ۱۴۰ سوال چهار گزینه ای و یک سوال در بخش نوشتاری ( مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه ) ، ساختار و نوشتار زبانی ( ۴۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه ) ،خواندن و درک مطلب (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۵۵ دقیقه ) و د رک مطلب شفاهی (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۵ دقیقه ) است، نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره کل منظور می شود . دامنه نمره کل از ۳۱۰ تا ۶۷۷ است . نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی ، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب ، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و کمتر از ۴۷۹ ضعیف تلقی می شود. لازم به ذکر است که بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می باشد که در کنار نمره کل درکارنامه درج می شود.

دفترچه سوالات و نحوه پاسخگویی:


در جلسه آزمون به هر یک از داوطلبان زبان انگلیسی پیشرفته (TOLIMO) دو دفترچه سوال داده می شود که یک دفترچه تشریحی(دفترچه شماره ۱) و دفترچه دیگر تستی(دفترچه شماره ۲) خواهد بود. داوطلبان باید پاسخ سوال تشریحی را در همان دفترچه و پاسخ سوالات تستی را در پاسخنامه پاسخ بدهند.

تعداد سوالات و مدت پاسخگویی:

– دفترچه شماره ۱:
یک سوال تشرحی نوشتاری (Writing) که داوطلب ۳۰ دقیقه فرصت دارد پاسخ را در همان دفترچه سوال بنویسد.

– دفترچه شماره ۲:
حاوی ۱۴۰ سوال تستی شامل ساختار و نوشتار زبانی (Structure and written expression)، خواندن و درک مطلب (Reading comprehension) و درک مطلب شفاهی یا شنیداری (Listening comprehension) می باشد که داوطلبان باید طبق زمانبندی زیر به این سوالات پاسخ بدهند:

– ساختار و نوشتار زبانی (۴۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه)
– خواندن و درک مطلب (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۵۵ دقیقه)
– درک مطلب شفاهی (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۵ دقیقه)

تذکر مهم:

– در جلسه آزمون متحصرا سوالات بخش شنیداری از بلندگو پخش می شود و داوطلبان باید با توجه به متن سوال که از بلندگو پخش می شود، نسبت به انتخاب یکی از ۴ گزینه ای که در رابطه با سوال مربوط به این بخش درج گردیده، اقدام و با توجه به شماره سوال مربوط در پاسخنامه، علامتگذاری نمایند
– متن سوالات شنیداری فقط یک بار از بلندگو پخش می شود و قابل تکرار نیست.


محاسبه نمره:

نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره کل منظور می شود. دامنه نمره کل از ۳۱۰ تا ۶۷۷است.
نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و کمتر از۴۷۹ضعیف تلقی می شود.

لازم به ذکر است که بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می باشد که در کنار نمره کل در کارنامه درج می شود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرداخت تسهیلات ماهانه به دانشجویان دکتری

پرداخت تسهیلات ماهانه به دانشجویان دکتری

رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: در سال جاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای دانشجویان دکتری درنظر گرفته ایم.

ذالفقار یزدان مهر با اشاره به برنامه های صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در سال جدید گفت: بحث کیفی سازی وام ها و ارایه تسهیلات به صورت هدفمند تر از برنامه های اصلی صندوق رفاه دانشجویان در سال جدید است.


وی ادامه داد: در بحث جلب حمایت نهادهای غیردولتی برنامه ریزی های بیشتری انجام داده ورود بهتری خواهیم داشت و در بحث وام ویژه دکتری، با ظرفیت سازی صورت گرفته امیدواریم بتوانیم بانک عامل آن را مشخص کرده تا بتوانیم به تمام دانشجویان دکتری ماهانه تسهیلات ارایه کنیم.


رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره ارایه وام دکتری در سال ۹۴ گفت: درسال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ دو برابر پرداخت داشتیم، بطوریکه در وام ویژه دکتری ۴۰۰ درصد افزایش داشتیم.


وی ادامه داد: سال ۹۳ حدود ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و در سال ۹۴ حدود ۲۰ میلیارد تومان وام دکتری پرداخت کرده‌ایم و سال ۹۵ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای دانشجویان دکتری درنظر گرفته ایم.


یزدان مهر خاطرنشان کرد: در سال ۹۴، وام تحصیلی، ازدواج، عتبات عالیات به تمام متقاضان واجد شرایط پرداخت شد.


 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تولیمو، تافل و آیلتس چه تفاوتی با هم دارند؟

تولیمو، تافل و آیلتس چه تفاوتی با هم دارند؟

تولیمو آزمون زبان انگلیسی پیشرفته سازمان سنجش کشور ایران برای دوره های فوق لیسانس و دکتری می باشد.

این آزمون شامل ۱۴۰ سوال چهارگزینه‌ای و یک سوال در بخش نوشتاری در حیطه‌های زبانی نوشتاری (یک سوال و مدت پاسخگویی ۳۰دقیقه)، ساختار و نوشتار زبانی (۴۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه)، خواندن و درک مطلب (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۵۵ دقیقه) و درک مطلب شفاهی (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۵ دقیقه) است. گفتنی است، نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره کل منظور می‌شود. دامنه نمره کل از ۳۱۰ تا ۶۷۷ است. نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و کمتر از ۴۷۹ ضعیف تلقی می شود.

لازم به ذکر است که بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می‌باشد که در کنار نمره کل در کارنامه درج می‌شود.

تافل آزمونی است که افراد غیرانگلیسی زبان را از نظر توانایی در استفاده و فهم مهارتهای شنیداری، گفتاری، خواندن، و نوشتاری زبان انگلیسی در محیطهای دانشگاهی مورد ارزیابی قرار می دهد.

نحوه برگزاری آزمون تافل نسبت به محل و کشور برگزاری آزمون متغیر است. اکثر افراد آزمون تافل را بعنوان پیش نیاز قبولی در دانشگاه ها و دانشکده های انگلیسی زبان نیاز دارند. بعلاوه بسیاری از موسسات دولتی و خصوصی که برنامه های تبادل و بورسیه دانشجویی دارند، از تست تافل بعنوان سنجش توانایی انگلیسی افراد بهره می گیرند.


آزمون آیلتس هم از جمله آزمون ‌های معتبر و شناخته شده در زمینه زبان انگلیسی است و تنها تفاوتش با تافل این است که تافل به روش آمریکن و آیلتس به روش بریتیش برگزار شده، در تافل writing کمتر مطرح مورد تأکید بوده ولی در آیلتس هر چهار مهارت (writing, speaking, listening, reading) ارزیابی می‌شود.

در گذشته آزمون آیلتس توسط British Councils، دانشگاه کمبریج ، و آیلتس استرالیا برگزار می‌شد و مستقیماً تحت نظارت دولت بریتانیا بوده، و دانشگاه‌ها نیز مجبور بودند برای تعیین سطح دانشجویان خود از این ساختار پیروی کنند.

همچنین دانشگاه‌های نیوزیلند و استرالیا برای تعیین قابلیت زبانی دانشجویان خارجی خود از این روش بهره می‌جستند.


آزمون آیلتس هم از جمله آزمون ‌های معتبر و شناخته شده در زمینه زبان انگلیسی است و تنها تفاوتش با تافل این است که تافل به روش آمریکن و آیلتس به روش بریتیش برگزار شده، در تافل writing کمتر مطرح مورد تأکید بوده ولی در آیلتس هر چهار مهارت (writing, speaking, listening, reading) ارزیابی می‌شود

 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
زمان ثبت‌نام بن کارت دانشجویی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

زمان ثبت‌نام بن کارت دانشجویی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

قائم مقام و معاون اجرایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تاریخ و زمان ثبت‌نام بن کارت دانشجویی نمایشگاه کتاب سال 95 را اعلام کرد.


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،امیر مسعود شهرام‌نیا، قائم مقام و معاون اجرایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت:« دانشجویان سراسر کشور می‌توانند از بعد از ظهر روز ۲۹ فروردین با مراجعه به وب‌سایت http://bon.tibf.ir مراحل ثبت‌نام را تکمیل کنند.»

معاون اجرایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره مهلت ثبت‌‌نام نیز گفت: «دانشجویان و طلاب فرصت دارند تا ۵ اردیبهشت ماه سال 95 برای ثبت‌‌نام اقدام کنند.»

بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 15 تا 25 اردیبهشت ماه 1395 در تهران برگزار می‌شود.

 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون دانشگاه صنعتی شریف

پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه صنعتی شریف برای مهرماه سال جاری دانشجوی دکتری بدون آزمون براساس سهمیه استعدادهای درخشان پذیرش می کند.


به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه صنعتی شریف برنامه دارد از میان دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان کارشناسی ارشد دانشگاه های کشور دانشجوی دکتری بدون آزمون برای نیمسال اول تحصیلی ۹۶-۹۵ پذیرش می کند.

این دانشگاه در رشته های شیمی، فیزیک، ریاضی علوم کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی هوافضا، مهندسی صنایع، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی شیمی و نفت، نانو فناوری، مهندسی سیستم های انرژی و مدیریت علوم اقتصادی دانشجوی دکتری بدون آزمون پذیرش می کند.

متقاضیان ورود به این دوره ها باید مدارک خود را تا یکم اردیبهشت ماه به دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه ارائه کنند.

مدارک دوره های مجازی، نیمه حضوری و غیر حضوری برای ورود به این دوره ها پذیرش نخواهد شد.

برای پذیرش در این دوره ها تنها پرونده دانشجویان دو سال اخیر رشته های کارشناسی ارشد بررسی خواهد شد و متقاضیان تنها می توانند در یک رشته درخواست خود را به دانشگاه ارائه کنند
 
بالا