اخبار دانشگاهی

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
10درصد دانشجویان پژوهش محور در جهاد دانشگاهی تحصیل می کنند

10درصد دانشجویان پژوهش محور در جهاد دانشگاهی تحصیل می کنند

[h=3]تبریز-ایرنا- معاون آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: 160 دانشجوی دکترای پژوهش محور در این نهاد تحصیل می کنند، که 10 درصد کل دانشجویان این مقطع در کشور را شامل می شود.محسن قرنفلی روز چهارشنبه در چهلمین گردهمایی معاونان آموزشی واحدها و پژوهشکده های جهاد دانشگاهی در تبریز افزود: بهره مندی از مقالات و نتایج تحقیق دانشجویان جهاد دانشگاهی نقش موثری در زمینه توسعه علم و فناوری کشور دارد.[/h]
وی با اشاره به افزایش تعداد مراکز آموزشی در زمینه های مختلف، ادامه داد: باید در قبال مشکلات و چالش های جامعه آگاه باشیم و جهت گیری آموزش ها به این سمت و سو باشد.

قرنفلی با تأکید بر اهمیت موضوع آموزش پژوهی، گفت: ضروری است با استفاده از اساتید مجرب و بر اساس نیاز جامعه، آموزش تخصصی و تحول آفرین در مراکز آموزشی کشور ارایه شود.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی می تواند با تقویت زیرساخت ها و با رسیدن به استانداردهای آموزشی خدمات خود را در سطح بین المللی ارایه دهد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: آموزش های جهاد دانشگاهی باید در راستای هموار کردن مسیر توسعه و رفع مشکلات و کاستی های کشور انجام شود.

چهلمین گردهمایی معاونان آموزشی واحد ها و پژوهشکده های جهاد دانشگاهی سراسر کشور ششم و هفتم خرداد ماه جاری در مجتمع آموزشی- تحقیقاتی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در تبریز در حال برگزاری است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
حذف کنکور دکتری تخصصی

حذف کنکور دکتری تخصصی

حذف کنکور دکتری تخصصی

حسین حسینی مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی گروه علمی،‌ پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت : کنکور دکتری تخصصی براساس آیین نامه‌ای که به دانشگاهها ابلاغ شد از سال آینده حذف می شود.

وی افزود: در واقع براساس این آیین نامه یک آزمون عمومی از سوی سازمان سنجش از داوطلبان گرفته می شود و یک کارنامه‌ای برای داوطلب صادر می شود ( همچون آزمونی که در همه جای دنیا از داوطلبان گرفته می شود ) سپس این کارنامه عمومی در اختیار داوطلب و دانشگاه قرار می گیرد و دانشگاه نیز براساس آزمون خاصی که خود دارد (به صورت مصاحبه و یا کتبی) می تواند پذیرش خود را انجام دهد، بنابراین دو مرحله سنجش و یک مرحله پذیرش صورت می گیرد.

حسینی گفت: در گذشته اینطور بود که نمره داوطلب در آزمون عمومی سازمان سنجش ، بخشی از پذیرش آن دانشجو نیز محسوب می شد ، چرا که آن آزمون به صورت متمرکز بوده است ، ولی هم اکنون آزمون عمومی صرفا معرف شاخص و پذیرش دانشجو محسوب می شود و دانشگاهها براساس شاخص های مدنظر خود می توانند آزمونی به صورت جدا از دانشجویان مورد نظر خود بگیرند.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی اضافه کرد:یعنی دانشگاهها براساس این کارنامه عمومی دانشجو، آزمون ارزیابی خود را انجام می دهند ، بنابراین هدف این است که شاخص اصلی تعیین دانشجوی دوره دکتری،استاد و گروه باشد تا ارزیابی صحیحی از معلومات گذشته داوطلب در انتخاب نهایی صورت گیرد.

حسینی در خصوص احتمال افزایش تعداد دانشجویان مقطع دکتری با توجه به حذف کنکور تخصصی دکتری اظهار داشت : تعداد دانشجویان دکتری به این روش بستگی ندارد، بلکه براساس ظرفیت اعلام شده گروهها در دانشگاهها و امکانات و شاخص های اعضای هیئت علمی دانشگاهها است تا مسیر دقیقتری برای پذیرش دانشجوی دکتری شکل گیرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه با این روش وضع بورسیه دانشجویان چگونه خواهد شد، اظهار داشت : بحث بورسیه قاعدتا بحث جداگانه ای دارد و به سازمان امور دانشجویان برمیگردد چنانچه در گذشته فقط دانشجویان رتبه اول می توانستند بورسیه دریافت کنند و هم اکنون این امر با توجه به تغییرات به این سازمان ارتباط دارد.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه با این روش وضع بورسیه دانشجویان چگونه خواهد شد، اظهار داشت : بحث بورسیه قاعدتا بحث جداگانه ای دارد و به سازمان امور دانشجویان برمیگردد چنانچه در گذشته فقط دانشجویان رتبه اول می توانستند بورسیه دریافت کنند و هم اکنون این امر با توجه به تغییرات به این سازمان ارتباط دارد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا با این آیین نامه جدید شکل پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاههای آزاد و دولتی متفاوت می شود، افزود : این آیین نامه برای همه دانشگاهها است یعنی همه دانشگاهها باید براساس آزمون عمومی که برگزار می شود داوطلب را مورد ارزیابی قرار دهند ، حتی این آیین نامه برای موسسات حوزوی نیز ابلاغ شده است بنابراین این آزمون برای سال تحصیلی ۹۵-۹۶ عملی می شود.

حسینی در ادامه به جذب بازار کار اشاره کرد و گفت: جذب دانشجویان و فارغ التحصیلان در بازار کار به این آیین نامه بر نمی گردد ، چرا که در این آیین نامه پذیرش دانشجو دکتری به صورت کیفی تر صورت می گیرد اما متاسفانه در کشور ما موج کاذب مدرک گرایی شکل گرفته که اصلا براساس نیاز جامعه نیست، چنانچه افراد بیش از حد به سمت و سوی تحصیلات تکمیلی و کارشناسی ارشد حرکت می کنند و این امر هم برمی گردد به اینکه در جامعه زیر ساخت های لازم برای اشتغال فراهم نیست، بنابراین این امر به آمایش آموزش عالی برمی گردد.


مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در پاسخ به این سوال که ملاک نمره در جذب تکمیلی این آزمون تا چه حد تاثیر دارد، اظهار داشت : آن بخش اول صرفا ارزیابی است که همچون آزمون تافل برگزار می شود تا ارزیابی دانشجو صورت گیرد و براساس نمره کسب شده داوطلب و حداقل های مورد نظر دانشگاه دانشجو در دانشگاهی که شرایط را دارا باشد، پذیرش می شود، بنابراین آزمون اول برای معرفی و ارزیابی دانشجو است و در بخش دوم اطلاعات تخصصی فرد براساس سوابق علمی و یا براساس آزمون مصاحبه و یا کتبی دانشجو مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی در پایان در خصوص تضمین عملی شدن این آیین نامه خاطر نشان کرد : این آیین نامه ابلاغ شده است و با عملی شدن آن پذیرش ها دقیقتر صورت می گیرد، چراکه در هیچ جای دنیا نمی آیند برای آزمون دکتری یک آزمون متمرکز برگزار کنند بلکه هر دانشگاه دانشجو را مورد ارزیابی قرار می دهد.

لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعلام زمان مصاحبه دکترای دانشگاه آزاد

اعلام زمان مصاحبه دکترای دانشگاه آزاد

زمان مصاحبه دکترای دانشگاه آزاد با آزمون و بدون آزمون سال ۹۴ اعلام شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با اعلام این خبر افزود: جدول زمان‌بندی مصاحبه دوره دکتری تخصصی ۲۹ رشته بر روی سایت www.azmoon.net قرار گرفت.


علوی فاضل افزود : دعوت‌شدگان به مصاحبه می‌توانند با مراجعه به این سایت از زمان مصاحبه خود مطلع شوند.


معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد تأکید کرد : دعوت‌شدگان باید در زمان تعیین شده در جلسه مصاحبه حضور به هم رسانند و اگر هر واجد شرایطی به هر دلیلی نتواند در زمان مقرر در جلسه مصاحبه حضور داشته باشد، امکان مصاحبه مجدد وجود نخواهد داشت لذا عدم حضور به معنی انصراف از پذیرش تلقی می‌شود.


علوی فاضل در ادامه در پاسخ به این سوال که دعوت شدگان چه مدارکی را باید به همراه داشته باشند، گفت : دعوت‌شدگان باید هرگونه سوابق علمی و تحقیقاتی مانند پروژه، مقاله، ترجمه و تألیف را در زمینه رشته خود به همراه داشته باشند. همچنین به همراه داشتن اصل مدرک کارشناسی و کارشناسی‌ارشد و ریز نمرات و پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد ضروری است.


وی خاطر نشان کرد : با توجه به این که دعوت متقاضیان بدون آزمون براساس معدل و نمره پایان‌نامه ملاک عمل قرار گرفته است، چنانچه در بین معدل و نمره پایان‌نامه زمان ثبت‌نام و زمان مصاحبه فرد مغایرتی وجود داشته باشد مطابق ضوابط برخورد خواهد شد.


معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد در مورد زمان مصاحبه سایر رشته‌ها گفت : زمان مصاحبه سایر رشته‌ها نیز متعاقباً اعلام خواهد شد. اما اگر هر واجد شرایطی در مورد زمان مصاحبه با سوالی مواجه شد، می‌تواند با مراجعه به سایت www.pubr-azmoon.com و طرح سوال خود در قسمت پرسش و پاسخ در اسرع وقت پاسخ لازم را دریافت کند.


لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پذیرش دکترای بدون آزمون دانشگاه تبریز

پذیرش دکترای بدون آزمون دانشگاه تبریز

بدینوسیله به اطلاع متقاضیان ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی (Ph.D.) می رساند که دانشگاه تبریز بر اساس مصوبه شماره ۵۵۳ شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه به تاریخ ۲۲/۱/۹۴ مطابق آئین نامه شماره ۶۷۲۷۲/۲۱ مورخ ۱۸/۴/۱۳۹۳ و اصلاحیه شماره ۲۳۷۲۰۰/۲۱ مورخ ۱۶/۱۲/۱۳۹۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از طریق ارزیابی علمی، پژوهشی و انجام مصاحبه علمی از حائزین شرایط استعدادهای درخشان (بر اساس بندهای زیر) برای سالتحصیلی ۹۵-۹۴ با شرایط ذیل دانشجو می پذیرد.


شرایط عمومی و اختصاصی متقاضیان:


الف – شرایط عمومی

۱- داشتن اعتقاد به دین مبین اسلام و یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
۲- پذیرفتن قانون اساسی و عدم مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران.
۳- عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب و گروه های محارب و ملحد و عدم هواداری از آنها
۴- نداشتن سوء پیشینه کیفری به تشخیص مراجع دارای صلاحیت. ۵- نداشتن منع قانونی برای ادامه تحصیل از لحاظ نظام وظیفه عمومی برای داوطلبان مرد (داشتن کارت پایان خدمت یا دفترچه آماده به خدمت بدون غیبت و همچنین مشمولان در حال خدمت در صورت اخذ مجوز رسمی از سازمان محل خدمت خود و یا داشتن کارت معافیت دائم).

ب- شرایط اختصاصی ثبت نام:
۱- داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتـری حرفه ای( دانشجویان نیمسال آخر این مقطع به شرط اتمام تحصیل تا تاریخ ۳۱/۶/۹۴ می توانند در این فراخوان شرکت نمایند).
۲- دارا بودن شرایط مندرج در “آئین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلات تکمیلیدکتری” واصلاحیه آن (جهت دریافت فایل آئین نامه و اصلاحیه اینجا را کلیک کنید

تبصره ۱ : براساس مصوبه مورخه ۲/۳/۹۴ شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه حداقل معدل کارشناسی مورد نیاز برای متقاضیان شرکت دراین فراخوان به شرح ذیل تغییر یافته و ترازبندی شده است :


الف) معدل مورد نیاز برای متقاضیانی که دوره کارشناسی خود را در دانشگاههای تبریز، تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز، فردوسی مشهد، صنعتی امیر کبیر، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان به اتمام سانده اند با لحاظ ضریب همترازی ۰۵/۱ ، معادل ۲۳/۱۵ می باشد.

ب) معدل مورد نیاز برای متقاضیانی که دوره کاشناسی خود را در دانشگاههای دولتی مراکز استان به اتمام رسانده اند با اعمال ضریب همترازی ۱ ، معادل ۱۶ می باشد.
ج) معدل مورد نیاز برای متقاضیانی که دوره کارشناسی خود را در سایر دانشگاهها ی دولتی و پیام نور به اتمام رسانده اندبا اعمال ضریب همترازی ۹۵/۰ ، معادل ۸۴/۱۶ می باشد.
د) معدل مورد نیاز برای متقاضیانی که دوره کارشناسی خود را در سایر دانشگاهها اعم از آزاد اسلامی و غیر انتفاعی و پردیس های مختلف مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اتمام رسانده اند با اعمال ضریب همترازی ۹/۰ ، معادل ۷۷/۱۷می باشد.

بدیهی است حداقل معدل کارشناسی ارشد مورد نیاز برای شرکت در این فراخوان برای فارغ التحصیلان کلیه دانشگاهها بدون اعمال ضریب همترازی ۱۷ (بدون نمره پایان نامه) می باشد.


تبصره ۲: براساس شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز، نتایج آزمون زبان انگلیسی عمومی این دانشگاه UTET نیز هم سطح با آزمون زبان ( MCHE) MSRT ارزیابی خواهد گردید.


۳- موفقیت در مصاحبه علمی و ارزیابی مدارک علمی، پژوهشی و سوابق تحصیلی.

مدارک لازم جهت شرکت در بررسی :


۱- تصویر صفحه اول شناسنامه یا کارت ملی
۲- فرم تکمیل شده تقاضانامه ثبت نام (فرم شماره ۱) و فرم بررسی احراز شرایط اولیه (فرم شماره ۲) و فرم تاییدیه دانشگاه (فرم شماره ۳)( فرم ها لازم است تایپ و سپس پرینت شود ) (چنانکه هنگام تایپ در مورد حرف ی بامشکل مواجه شدید از Shift x استفاده نمایید).
۳- الصاق یک قطعه عکس ۴۳ به فرم شماره1
۴- تصویر مدرک تحصیلی و یا گواهی موقت پایان تحــصـیلات و کارنامه دوره های کارشـــناســــی و کارشناســی ارشــــد/]داوطلبانی که آخرین نیمسال تحصیلی دوره کارشناسی ارشد را می گذرانند، موظفند نسبت به تکمیل و ارسال فرم شماره ۳(فرم مخصوص دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد ) اقدام نمایند[
۵- تصویر کارت معافیت یا پایان خدمت نظام وظیفه یا آماده به خدمت معتبر بدون غیبت، مجوز رسمی سازمان محل خدمت مشمولین در حال خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل مطابق فرم شماره ۳.
۶- کپی مقالات و سوابق پژوهشی و آموزشی و سایر مدارک بر اساس آئین نامه.
۷- واریز مبلغ ۷۰۰۰۰۰ ریال (هفتصد هزار ریال) جهت بررسی اولیه پرونده به حساب شماره ۲۱۷۷۲۲۰۴۳۰۰۰۵ نزد بانک ملی شعبه دانشگاه تبریز ( کد۴۵۴۴ )به نام در آمد اختصاصی دانشگاه تبریز( ارسال اصل فیش جهت برسی اولیه پرونده الزامیست ).

تذکرات:

۱- متقاضیان محترم می توانند جهت انتخاب رشته مورد نظر به دفترچه کنکور دکتری سال ۹۴ و یا لیست رشته های موجود در فراخوان (جهت دریافت لیست رشته ها اینجا را کلیک کنید) مراجعه نمایند.

۲- دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد حائز شرایط حداکثر تا دوسال پس از دانش آموختگی می توانند از تسهیلات پذیرش بدون آزمون برای ورود به دوره دکتری بهره مند شوند.
۳- متقاضی در صورت دانشجو بودن لازم است تا ۳۱ شهریور ۹۴ فارغ التحصیل شود.
۴- متقاضیانی که دانشجوی سال آخر کارشناسی ارشد می باشند لازم است به استثنای پایان نامه کلیه واحدهای درسی خود را اعم از سمینار ها را گذرانده باشند.
۵- مدارک ارسالی داوطلبان به هیچ وجه مسترد نخواهد شد. لذا فقط کپی مدارک را ارسال فرمایید.
۶- وجه پرداختی توسط داوطلبان به هیچ وجه مسترد نخواهد شد.
۷- تحصیل در دوره دکتری به صورت تمام وقت می باشد. حضور دانشجو در طول مدت تحصیل (آموزشی و پژوهشی) در دانشگاه الزامی است.
۸- پذیرش افراد مشمول مازاد بر ظرفیت پذیرش دانشجویان از طریق کنکور بوده و تحصیل پذیرفته شدگان رایگان خواهد بود.
۹- داوطلبانی که متقاضی شرکت در بیش از یک رشته گرایش می باشند ملزم به تکمیل و ارسال پرونده جداگانه (شامل فیش واریزی و فرمها ) می باشند.
۱۰- مطابق آیین نامه وزارتی کلیه دانش آموختگان و دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی ارشد دانشـگاه های داخلی مورد تایید وزارت می توانند نسبت به ارسال مدارک اقدام نمایند.
۱۱- متقاضیان دارای مدرک کارشناسی ارشد معادل نمی توانند در بررسی شرکت نمایند.
۱۲- در صورت پذیرفته شدن و هنگام ثبت نام، ارائه برگ ماموریت، استعفا، مرخصی بدون استفاده از حقوق یا هر گونه سند رسمی که موید امکان تحصیل تمام وقت دانشجو باشد، ضروری است .
۱۳- دانشگاه تبریز هیچگونه تعهدی برای پذیرش داوطلبان حائز شرایط اولیه و مصاحبه شده را ندارد. اتخاذ تصمیم نهائی بر عهده شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه خواهد بود.
۱۴- پذیرش نهایی داوطلبان مصاحبه شده منوط به پذیرش حداقل یک نفر از طریق آزمون سازمان سنجش آموزش کشور در رشته مورد تقاضا می باشد و در صورت عدم پذیرش دانشجو از طریق آزمون، متاسفانه پذیرش ازطریق استعدادهای درخشان نیز امکان پذیر نخواهد بود.
۱۵- ظرفیت پذیرش در هر یک از رشته گرایش های اعلامی بر اساس ابلاغیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مصوبه شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه و نظر گروه های تخصصی اعمال خواهد گردید.
۱۶- نتیجه بررسی و دعوت به مصاحبه از طریق وب سایت دانشگاه www.tabrizu.ac.ir اعلام خواهد شد .
۱۷- داوطلبان با رعایت شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در آگهی باید فرم تکمیل شده تقاضا نامه و فرم های شماره۲ و ۳ و سایر مدارک درخواستی را حداکثر تا ۱۱/۴/۹۴ با پست پیشتاز به نشانی : تبریز بلوار ۲۹ بهمن، دانشگاه تبریز، گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه ، کد پستی ۵۱۶۶۶۱۶۴۷۱ ارسال نمایند.
روی پاکت پستی نوشته شود (مربوط به بررسی پرونده استعدادهای درخشان جهت ورود به دوره دکتری سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در رشته ………).

۱۸- تاریخ و محل برگزاری مصاحبه از طریق وب سایت دانشگاه اعلام خواهد شد. داوطلبان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در ساعات اداری با دفتر گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز از طریق شماره تلفن زیر تماس حاصل نمایند: تاریخ های فوق به هیچ عنوان تغییر نخواهد یافت.
گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریزتلفن : ۳-۳۳۳۹۲۹۷۱ – ۰۴۱


لینک خبر
 
آخرین ویرایش:

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
ثبت نام آزمون آیلتس دانشگاه آزاد آغاز شد

ثبت نام آزمون آیلتس دانشگاه آزاد آغاز شد

[h=3]تهران-ایرنا-معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز زمان ثبت نام آزمون آیلتس خبر داد.[/h]


به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مجتبی علوی فاضل گفت: ثبت نام آزمون آیلتس آکادمیک (در شهرهای همدان و اصفهان) و آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال ( در شهر تهران ) از روز دوشنبه 18خرداد ماه آغاز شد.

وی در ادامه افزود: متقاضیان برای ثبت نام خود می توانند به صورت آنلاین روی وب سایت English.iau.ac.ir اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال روز شنبه 10 مرداد ماه سال 94 در تهران و آزمون آیلتس آکادمیک روز پنجشنبه 22 مرداد ماه سال 94 در شهرهای همدان و اصفهان برگزار خواهد شد.

نتایج آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال روز شنبه 24 مردادماه و نتایج آزمون آیلتس آکادمیک در روز چهارشنبه 4 شهریورماه از طریق سایت results.ielts.org اعلام می شود.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص آزمون آیلتس آکادمیک تأکید کرد: انصراف و انتقال زمان آزمون ها و تغییر ماژول از آکادمیک به جنرال و بالعکس پس از ثبت نام قطعی، تنها پیش از بازه زمانی 35 روز مانده به تاریخ کتبی امکان پذیر است.

به گزارش روابط عمومی معاونت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی وی در پایان گفت: شماره های 66348862- 66348856 دفتر مرکزی آیلتس برای پاسخگویی به متقاضیان فعال است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرایط ویژه سربازی برای فعالان شرکت های دانش بنیان

شرایط ویژه سربازی برای فعالان شرکت های دانش بنیان

[h=3]تهران-ایرنا- دبیر کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان گفت: شرایط ویژه سربازی برای فعالان شرکت های دانش بنیان با همکاری بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تدوین شد.[/h]
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سیدمحمد صاحبکار خراسانی افزود: مهم ترین فعالیت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، تدوین و اجرای برنامه های حمایتی از شرکت های دانش بنیان است و در چند سال گذشته، مشکلات مختلف شرکت های دانش بنیان مورد توجه این معاونت بوده و اقداماتی مانند تهیه لایحه حمایت از شرکت های دانش بنیان و پیگیری تصویب و اجرای آن عملی شده است.

وی اضافه کرد: یکی از مسایلی که شرکت های دانش بنیان با آن مواجه بودند، موضوع انجام خدمت سربازی برای افراد اصلی آنها است، به نحوی که با جدا شدن یک فرد اصلی، فعالیت شرکت به صورت قابل ملاحظه ای افت می کرد.

صاحبکار گفت: در چند سال گذشته شرایط انجام خدمت وظیفه تخصصی برای افراد تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان مانند برگزیدگان المپیادها و کنکور فراهم شده بود و این افراد پس از گذراندن دوره آموزش سربازی، الزامی به حضور تمام وقت در پادگان نداشته و با اجرای موفق یک پروژه تحقیقاتی مورد نیاز دستگاه های دفاعی و دولتی، کارت پایان خدمت خود را دریافت می کردند.

سرپرست امور شرکت های دانش بنیان افزود: علاوه بر موارد فوق،افراد مشمول خدمت نظام وظیفه تخصصی می توانند با شرایط ساده تری برای شرکت در همایش های علمی به خارج از کشور نیز سفر کنند.

بر اساس گزارش روابط عمومی وزارت علوم، صاحبکار ادامه داد: با توجه به تجربیات گذشته، شیوه نامه ای تحت عنوان دانش آموختگان برتر فناور تهیه شده تا افراد کلیدی و کارشناسان خبره شرکت های دانش بنیان هم در صورتی که امتیاز لازم در زمینه پژوهش و فناوری را کسب کنند، بتوانند از خدمات نظام وظیفه تخصصی استفاده کرده و با همکاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و بنیاد ملی نخبگان، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی شوند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تعیین مدل علمی در پذیرش آزمون دکتری

تعیین مدل علمی در پذیرش آزمون دکتری

[h=3]پذیرش آزمون دکتری[/h] رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به تغییرات آزمون دکتری گفت: داوطلبان دکتری ۹۵ باید آزمون زبان، استعداد تحصیلی و دروس اصلی و پایه خود را بگذرانند و در نهایت با کارنامه به دانشگاهها معرفی می شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابراهیم خدایی در حاشیه نشست خبری آزمون سراسری درباره تغییرات آزمون دکتری در سالهای اخیر گفت: کنکور دکتری برای سال تحصیلی ۹۵ – ۹۶ تغییر کرده است و به شکلی طراحی شده است که بتوان بیش از دوبار در سال آزمون برگزار کرد. اما در سال اول برنامه برای دو بار در سال طراحی شده است.


وی افزود: سازمان سنجش برای کنکور ۹۵ دکتری یک آزمون زبان، استعداد تحصیلی و دروس اصلی و پایه برگزار می کند و پس از آن به داوطلب کارنامه می دهد. داوطلب بر اساس حد نصاب های شفاف و عمومی که دانشگاه ها اعلام می کنند به آنها مراجعه می کند و به صورت موقت ثبت نام می کند و پس از تایید نهایی سازمان سنجش ثبت نام قطعی انجام می دهد.


مدل علمی برای پذیرش دکتری


خدایی یادآور شد: این مدل بر اساس مشورت با روسای دانشگاه های بزرگ و کارشناسان آموزش عالی به دست آمده و یک مدل شناخته شده و معتبر در سراسر دنیا است. به نظرم یکی از بهترین راه حل ها برای آزمون دکتری است چرا که پذیرش بر اساس میزان تقاضا صورت می گیرد و شیوه نامه نمره دهی کاملا مشخص است.


ثابت ماندن ظرفیت پذیرش در رشته های پرمتقاضی کنکور سراسری


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره ظرفیت پذیرش در رشته های پرمتقاضی کنکور سراسری گفت: تعداد ۸۷۷ هزار داوطلب کنکور داریم که روند کاهشی آن را نیز پیش بینی کرده این اما ظرفیت آموزش عالی روند افزایشی داشته است و هم اکنون نیز در گروه ریاضی با وجود حدود ۱۸۱ هزار داوطلب ظرفیت پذیرش ۲۵۲ هزار نفر است. روند پذیرش در گروه روزانه ۱۰۰ هزار تا ۱۰۵ هزار نفر ثابت مانده است.


وی افزود: سایر رشته ها نیز روند ثابتی داشته اند . کاهش ظرفیت نداشته ایم اما باید توجه داشت که خروجی آموزش و پرورش ۴۰۰ هزار نفر است که همراه با دانش آموختگان فنی و حرفه ای حدود ۶۰۰ هزار نفر را تشکیل می دهند و بازهم ظرفیت آموزش عالی بیش از این تعداد است.

خدایی یادآور شد: همچنان که پیش بینی برای افزایش ظرفیت در رشته های پرمتقاضی نداریم کاهشی نیز در پی نخواهد بود. ظرفیت های نهایی در اواخر تیرماه مشخص خواهد شد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
سه دانشگاه شریف، صنعتی اصفهان و علم و صنعت در جمع 100 دانشگاه برتر قاره آسیا

سه دانشگاه شریف، صنعتی اصفهان و علم و صنعت در جمع 100 دانشگاه برتر قاره آسیا

[h=3]تهران-ایرنا- سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام انتشار فهرست 100 دانشگاه برتر آسیا سال 2015-2014 در نظام رتبه بندی تایمز گفت: سه دانشگاه صنعتی شریف، صنعتی اصفهان و علم صنعت ایران در جمع100 دانشگاه برتر قاره آسیا قرار دارند.[/h]


دکتر محمدجواد دهقانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در آوریل 2013 (سال 2013-2012) اولین رتبه بندی دانشگاه های آسیایی را انجام و اسامی 100 دانشگاه برتر آسیایی را اعلام کرد.

وی افزود: روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه ها است که از 13 شاخص در قالب 5 معیار آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی بهره جسته است.

دهقانی اظهار داشت: در این رتبه بندی همچون سالهای گذشته دانشگاه توکیو ژاپن برترین دانشگاه در آسیا شناخته شد. همچنین کشور ژاپن با داشتن 19 دانشگاه بعد از کشور چین که 21 دانشگاه در این فهرست را به خود اختصاص داده است، بیشترین تعداد دانشگاه را نسبت به دیگر کشورهای آسیایی را داراست.

وی ادامه داد: دانشگاه ملی سنگاپور که در رتبه بندی اخیر کیو اس، حائز رتبه نخست آسیا شده است در این رتبه بندی، جایگاه دوم آسیا را کسب نمود و به دنبال آن دانشگاه هنگ کنگ مقام سوم آسیا را از آن خود کرد.

دهقانی افزود: دانشگاه های ملی سئول کره جنوبی، پکینگ و تسینگوآ از چین و کیوتو از ژاپن نیز به ترتیب رتبه 4 تا 7 جدول را کسب کردند.

رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: در منطقه خاورمیانه از ایران 3 دانشگاه، از عربستان 2 دانشگاه از رژیم اشغالگر قدس 4 دانشگاه، از ترکیه 6 دانشگاه و از لبنان 1 دانشگاه در این فهرست مشاهده می شود.

دهقانی تصریح کرد: با توجه به رشد سریع و چشمگیر دانشگاه های آسیایی در دهه اخیر و حضور موثر آنها در جمع برترین دانشگاه های جهان حضور 3 دانشگاه صنعتی از کشورمان بسیار مهم و قابل تحسین است.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت: دانشگاه صنعتی شریف برترین دانشگاه ایرانی در این رتبه بندی است که در سال 2015-2014 رتبه 43 را کسب کرده است.

سرپرست ISC گفت: بعد از دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی اصفهان قرار دارد که با رشد 24 رتبه ای، رتبه 61 آسیا را کسب کرده است. ضمنا این دانشگاه در رتبه بندی دانشگاه های جوان تایمز نیز بسیار خوش درخشید و با رشد رتبه توانست حائز رتبه 85 شود.

وی در ادامه بیان کرد: دانشگاه علم وصنعت ایران نیز با اولین حضور خود در این نظام بین المللی رتبه بندی توانست با کسب مقام 69 در جمع 100 دانشگاه برتر آسیا قرار بگیرد.

دهقانی ادامه داد: دانشگاه شریف در بیشتر معیارها نمره بالاتری را کسب کرده است. تنها در بعد وجهه بین المللی دانشگاه صنعتی اصفهان از وضعیت مطلوبتری برخوردار است. با این وجود عملکرد هر 3دانشگاه در ابعاد مهم این نظام رتبه بندی به هم نزدیک است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: از کشور ترکیه دانشگاه های صنعتی خاورمیانه، بغازیچی و فنی استانبول به ترتیب با رتبه های 12، 14 و 19 در جمع 20 دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند.

دهقانی تصریح کرد: دانشگاه های ایران نسبت به 2 دانشگاه عربستان حاضر در این فهرست، نه تنها رتبه های بهتری را کسب کرده اند بلکه در کلیه معیارهای این نظام، نمرات بالاتری را کسب کرده اند؛ تنها در بعد وجهه بین المللی دانشگاه های کشور فاصله بسیاری نسبت به این دو دانشگاه و حتی با دیگر کشورهای آسیایی دارند که این مسئله بسیار مهم و باید توسط مسئولان و سیاستگذاران علمی مورد توجه خاص قرار گیرد.

رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) در ادامه افزود: کشور ترکیه در منطقه خاورمیانه نسبت به دیگر کشورها با عملکرد مناسب خود جایگاه بهتری را به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: دانشگاه های ایران در بعد آموزش وضعیت قابل قبولی دارند. هر چند که با میانگین 10 دانشگاه برتر آسیا فاصله زیادی دارند اما در منطقه خاورمیانه عملکرد قابل قبولی داشته ¬اند.

دهقانی خاطرنشان کرد: در معیار درآمد صنعتی وضعیت دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران مطلوب است بطوری که در این معیار، ایران از میانگین 10 دانشگاه برتر آسیا نیز امتیاز بالاتری را کسب کرده ست.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در معیار پژوهش با میانگین دانشگاه های برتر آسیا فاصله دارد ولی با اینحال در مقایسه با کشورهای منطقه عملکرد مناسبی داشته است. در معیار تاثیر پژوهش (استناد) که به تنهایی مهمترین شاخص این نظام رتبه بندی است، دانشگاه های ایرانی از عملکرد قابل قبولی نسبت به دانشگاه های لبنان و عربستان برخوردار ولی در مجموع نیاز به ارتقای بیشتر در مقایسه با میانگین 10 دانشگاه برتر آسیا احساس می شود.

دهقانی در پایان گفت: در معیار وجهه بین المللی، دانشگاه های کشور فاصله بسیاری نسبت به کشورهای منطقه دارند و لازم است مدیران مربوطه و دانشگاه های کشور نسبت به گسترش همکاری و تعامل و همچنین توسعه دیپلماسی علمی و تقویت روابط با دانشگاه های معتبر دنیا بعنوان بخشی از سیاست های کلان علم و فنآوری ابلاغی از طرف مقام معظم رهبری اقدام نمایند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پذیرش دانشجوی دکتری مستقیما از طریق دانشگاه

پذیرش دانشجوی دکتری مستقیما از طریق دانشگاه

معاون آموزشی وزارت علوم اعلام کرد: پذیرش دانشجو از طریق آزمون غیرمتمرکز در پردیس‌های خودگردان متوقف شد تا ساز و کار این پردیس‌ها بررسی شده و سیاست‌های جدید اعلام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم صبح امروز در نشستی مطبوعاتی به ارائه گزارش عملکرد این معاونت پرداخت.


پذیرش دانشجوی دکتری مستقیما از طریق دانشگاه


وی با اشاره به سیاست‌های جدید در پذیرش دانشجوی دکتری، گفت: آیین‌نامه پذیرش دانشجوی دکتری ابلاغ شده است. پذیرش دانشجوی دکتری از سال آینده بر اساس سیاست‌های جدید صورت خواهد گرفت. بر اساس این آیین‌نامه، پذیرش دانشجوی دکتری مستقیماً توسط دانشگاه صورت می‌گیرد و یک امتحان عمومی توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود. بعد رشته پذیرش به دانشگاه‌های مجری دوره دکتری واگذار می‌شود.


معاون آموزشی وزارت علوم به اهداف ابلاغ آیین‌نامه دکتری به دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: از این به بعد پذیرش دانشجوی دکتری بر اساس این آیین‌نامه شفاف می‌شود. رتبه فرد به دانشگاه ارسال می‌شود، دانشگاه بر اساس رتبه اعلام شده، یک کف مشخص اعلام می‌کند. بر اساس آنچه که دانشگاه اعلام کرده، متقاضیان می‌دانند که به کدام دانشگاه‌ها می‌توانند مراجعه کنند و به کدام دانشگاه مراجعه نکنند و بعد دانشگاه‌ها با تشخیص خود در پذیرش این دانشجویان اقدام می‌کنند.


اعتبار دو ساله برای آزمون دکتری


وی ادامه داد: بر اساس این آیین‌نامه به اقتدار دانشگاه‌های مجری دکتری، ارزش‌گذاری شد و همچنین برای آزمون سازمان سنجش نیز اعتبار زمانی پیش‌بینی خواهد شد که به احتمال قوی آزمون سازمان سنجش دو سال اعتبار خواهد داشت.


شریعتی نیاسر افزود: آیین‌نامه جدید دکتری هماهنگ با استانداردهای جهانی است و کاملاً یک نظام پاسخگویی در سازمان سنجش و دانشگاه‌های مجری پیش‌بینی شده است. وزارت علوم خود نیز نظارت کامل بر اجرای مفاد آیین‌نامه دارد.


معاون آموزشی وزارت علوم یادآور شد: همچنین شیوه‌نامه‌ای در این خصوص تدوین شده است که همه ریزه‌کاری‌های انجام کار را پیش‌بینی کرده که ظرف دو ماه آینده ابلاغ می‌شود.


توقف پذیرش در پردیسهای پولی به روش گذشته


معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: متاسفانه ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که اهداف مذکور محقق نشده است؛ برای همین ساز و کار آن مجدد بررسی می‌شود و پذیرش دانشجو در این پردیس‌ها به روش آزمون غیرمتمرکز، متوقف شد تا زمانی که ساز و کارهای جدید ارائه شود و این پردیس‌ها به اهداف قبل بازگردند.


ساماندهی ۱۴۳ موسسه آموزش عالی دولتی


وی در ادامه به ساماندهی موسسات آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴۳ موسسه دولتی داریم که بالغ بر ۶۰ مورد آن عمری کمتر از ۱۵ سال دارند. این دسته از موسسات، استاندارد قابل قبول ندارند و طرح ساماندهی این موسسات در دستور کار قرار دارد و گزارشی نیز از آنها تهیه شده که چگونه بتوانیم به این موسسات کمک کنیم که تا سطح دانشگاه‌های قابل قبول ارتقا یابند.


شریعتی نیاسر به سطح‌بندی موسسات دولتی اشاره کرد و گفت: به غیر از ۱۰ دانشگاه گروه یک، مابقی موسسات دولتی به یک چشم دیده می‌شوند؛ ضابطه‌مند نیستند و نمی‌توانیم آنها را متمایز کنیم. بر همین اساس طرحی شروع شده است که امیدواریم تا آخر شهریور ماه به نتیجه برسد که بتوانیم این موسسات را سطح‌بندی کرده و یک تعریف قابل قبول ارائه دهیم و مطابق با هر دانشگاه، ماموریتی برای آنها تعیین کنیم.


معاون آموزشی وزارت علوم در ادامه یادآور شد که سطح‌بندی موسسات غیردولتی انجام شده است و ظرف یکی دو هفته آینده ابلاغ می‌شود. ۳۵۸ موسسه غیردولتی در چهار سطح تعریف شده است. البته این اعلام سطح‌بندی به صورت آزمایشی است که شش تا یک سال موسسات این سطح‌بندی را مورد توجه قرار می‌دهند و در مورد آن اظهارنظر می‌کنند.


حل اختلاف رشته ها بین وزارت علوم و بهداشت


وی در ادامه از تشکیل کمیته هفت نفره خبر داد که این کمیته وظیفه رسیدگی به رشته‌هایی را دارد که بین پزشکی و غیرپزشکی شناور است و موجب شده اختلاف نظرهایی در خصوص این رشته‌ها بین وزارت علوم و وزارت بهداشت ایجاد شود.


شریعتی نیاسر در ادامه به اعضای این کمیته هفت نفره اشاره کرد و گفت: سه نفر از اعضای این کمیته از وزارت علوم و سه نفر آن از وزارت بهداشت و یک نفر نیز یک استاد فرهیخته حوزه بین رشته‌ای تشکیل می‌دهد.


۱۴۲۰ رشته محل دانشگاه آزاد نقص دارند

معاون وزیر علوم در ادامه به رشته‌های دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: دو هزار و ۲۲۰ پرونده رشته – محل دانشگاه آزاد بررسی شد که ۸۰۰ مورد از پرونده‌ها که در مقطع دکتری و ارشد بودند، دارای صلاحیت و واجد مجوز تشخیص داده شده‌اند و مابقی آن دارای نقص بودند که برای رفع نقص، به دانشگاه آزاد ارائه شدند.


معاون آموزشی وزارت علوم افزود: ظرفیت پذیرش در برخی از مراکز غیردولتی که حدود ۱۵ مرکز بودند، صفر شده که بعد از رفع نقص‌های موجود، می‌توانند پذیرش داشته باشند.


شریعتی نیاسر در ادامه به کمیته‌های برنامه‌ریزی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: ماموریت این کمیته‌ها باز تعریف می‌شود. قبلا این کمیته‌ها در خصوص بازنگری برنامه‌های درسی فعالیت می‌کردند که این کفایت نمی‌کند. بر همین اساس نزدیک به ۸۰ کمیته تخصصی در رشته و گروه‌های مختلف تعریف کردیم که در هر کمیته ۱۰ نفر از اساتید فرهیخته که حداقل مرتبه علمی آنها دانشیاری است، عضو بوده و فعالیت می‌کنند و نزدیک به ۳۵۰ حکم برای ۳۵۰ استاد کشور صادر کرده‌ایم. ۱۵۰ نفر از اساتید دانشگاه‌ها نیز در حوزه علوم انسانی فعال هستند که در مجموع ۵۰۰ نفر از اساتید فرهیخته کشور در کمیته‌های برنامه‌ریزی آموزش عالی مشغول هستند.


افزایش ۱۰ درصدی شهریه غیر انتفاعی ها


معاون آموزشی وزارت علوم در ادامه به عدم یکپارچگی شهریه موسسات غیردولتی اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه‌ای در این رابطه تدوین شده بود که ظرف یک تا ۱۰ روز آینده به موسسات غیردولتی ابلاغ می‌شود.


شریعتی نیاسر افزود: امسال در تمام زیرنظام‌های آموزش عالی غیر از دانشگاه آزاد، ۱۰ درصد افزایش ظرفیت خواهیم داشت.

وی ادامه داد: همچنین به دانشگاه‌ها بخشنامه‌ای ابلاغ کرده‌ایم که متناسب با هیات علمی که دارند، خود ظرفیت دانشگاه خود را تعیین کنند.
ظرفیت دانشگاه آزاد اعلام شد


معاون آموزشی وزارت علوم یادآور شد: ظرفیت دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ۶۰ نفر، کارشناسی ارشد ۲۰ نفر و دکتری هفت نفر در هر رشته – محل برای سال تحصیلی ۹۵-۹۴ ابلاغ شده است.


شریعتی نیاسر افزود: همچنین ساماندهی مراکز الکترونیکی دانشگاه‌ها در دست بررسی است و در همین راستا کل آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه آزاد در یک واحد جامع تهران متمرکز شد که به دانشگاه آزاد نیز ابلاغ شده است.


وی درباره ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاه خوارزمی که دانشجویان نسبت به آن اعتراض داشتند نیز گفت: جلسه‌ای در این خصوص اوایل هفته در دفتر من با حضور نماینده دانشجویان و ریاست دانشگاه خوارزمی تشکیل شد. برخی از دغدغه‌ها به حق بود، بحث‌هایی مطرح شد و در شرایط کنونی، فضایی صمیمی و موثر ایجاد شده که دانشجویان می‌توانند درخواست‌های خود را مطرح کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیین نامه پذیرش دکتری ابلاغ شد

آیین نامه پذیرش دکتری ابلاغ شد

پذیرش دکتری

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آزمون عمومی دکتری برگزار و دانشجویان معرفی می‌شوند، آزمون تخصصی توسط دانشگاه برگزار شده و دانشجویان دکتری نیز توسط دانشگاه پذیرش می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ظهر امروز در مراسم بدرقه کاروانی اعزامی به رقابت‌های بیست و هشتمین یونیورسیاد ورزشی دانشجویان جهان که در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، در خصوص حذف آیین‌نامه دکترای تخصصی گفت: آیین‌نامه حذف کنکور دکترا ابلاغ شده است یعنی آزمون عمومی آن برگزار می‌شود. دانشجویان به دانشگاه معرفی می‌شوند و هر دانشگاه آزمون تخصصی برگزار کرده و پذیرش می‌کند.


وی در ادامه در خصوص توقف پذیرش دانشجو در ۱۶۰ رشته، گفت: این رشته‌ها شامل رشته‌های دانشگاه آزاد و برخی رشته‌هایی می شوند که حداقل امکانات را برای پذیرش دانشجو نداشته اند. بر همین اساس پذیرش در آنها را متوقف کرده ایم.
 
آخرین ویرایش:

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
آخرین مهلت ارسال مدارک دانشجویان ممتاز برای تحصیل بدون کنکور

آخرین مهلت ارسال مدارک دانشجویان ممتاز برای تحصیل بدون کنکور

معاون دانشجویی دانشگاه آزاد گفت: دانشجویان ممتاز متقاضی تحصیل بدون کنکور در مقاطع بالاتر تا ۱۱ تیر ماه مهلت دارند تا مدارک خود را از سوی واحد های دانشگاهی به اداره کل دانش آموختگان ارسال کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید کاردار معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجویان ممتاز واحد های دانشگاهی که تا پایان نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۴-۹۳ فارغ التحصیل شده باشند می توانند با مراجعه به واحدهای دانشگاهی محل تحصیل و انجام مراحل لازم جهت صدور مدرک نهایی فراغت از تحصیل (دانشنامه) اقدام کنند.


وی افزود: بر این اساس واحدهای دانشگاهی موظفند با استناد به بند ۴ بخشنامه شماره ۴۵۹۹۶/۳۴ مورخ ۱۱ تیر ماه ۹۳ تا هفته اول مرداد ماه سال جاری مدارک دانش آموختگان ممتاز خود را در محموله های جداگانه به اداره کل دانش آموختگان ارسال کنند.


معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: تنها اسامی دانش آموختگانی که تا تاریخ مذکور مدارکشان بدون نقص به این اداره کل رسیده باشد قابل اقدام خواهد بود و مسئولیت بروز هرگونه مشکل در وصول یا ثبت اطلاعات به عهده واحدهای دانشگاهی خواهد بود
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاهش ظرفیت در دانشگاه تهران

کاهش ظرفیت در دانشگاه تهران

کاهش ظرفیت در دانشگاه تهران

معاون آموزشی دانشگاه تهران از عدم پذیرش دانشجو در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد پردیس ارس این دانشگاه در سال تحصیلی جدید خبر داد .

دکتر سید مهدی قمصری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم پذیرش دانشجو در پردیس ارس دانشگاه تهران در سال تحصیلی جدید، علت این مساله را سیاست دانشگاه تهران در سال جاری اعلام کرد.

وی با اشاره به کاهش ظرفیت های پذیرش در دانشگاه تهران در سال آینده تحصیلی گفت: کاهش ظرفیت پذیرش دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری خواهد بود.


معاون آموزشی دانشگاه تهران ادامه داد: بیشترین کاهش ظرفیت در مقطع کارشناسی ارشد و مختصری هم در مقطع دکتری خواهد بود.
وی در خصوص اینکه این کاهش ظرفیت در کدام رشته ها خواهد بود گفت: این کاهش ظرفیت در تمام رشته ها خواهد بود .

قمصری درباره اینکه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری چقدر کاهش ظرفیت پذیرش برای سال آینده تحصیلی اعمال خواهد شد گفت: ظرفیت های پذیرش نسبت به ظرفیتی که همکاران ما در دانشگاه اعلام کردند کاهش یافته است ولی در مورد اینکه چه تعداد ثبت نام خواهند کرد باید منتظر نتیجه باشیم.


وی افزود: براساس ظرفیت اعلامی همکاران دانشگاه ۶۰۰ نفر کاهش ظرفیت را در مقطع کارشناسی ارشد و ۲۰۰ نفر را نیز در مقطع دکتری اعمال کرد و سپس به سنجش اعلام کردیم.


لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه دانشگاه علم وصنعت برای رشد ظرفیت دانشجو در ۵ سال آینده

برنامه دانشگاه علم وصنعت برای رشد ظرفیت دانشجو در ۵ سال آینده

معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت گفت: رشد دانشجو در پنج سال آینده برنامه ریزی شده است.

دکتر محسن کلانتر در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه علم و صنعت برای سال تحصیلی آینده گفت: برنامه دانشگاه برای ۵ سال آینده رشد دانشجو است. البته درصد رشدی که برای پذیرش دانشجو برنامه ریزی شده، چندان زیاد نیست ولی پذیرش دانشجو برای سال آینده با رشد مواجه خواهد بود.

معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت یادآورشد: در پنج سال آینده ظرفیت دانشجویی حدود ۵ درصد رشد خواهد داشت.

وی ادامه داد: رشد ظرفیت دانشجویی در سال های گذشته نیز به همین روال بوده و در سال گذشته نیز دانشگاه کاهش ظرفیت دانشجو نداشته است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
۵ دانشگاه برتر صنعتی کشور معرفی شدند/ امتیاز ۳ دانشگاه هنری

۵ دانشگاه برتر صنعتی کشور معرفی شدند/ امتیاز ۳ دانشگاه هنری

بر اساس فهرست رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ایران، ۵ دانشگاه برتر در حوزه صنعتی و ۳ دانشگاه برتر در حوزه هنر معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، پایگاه استنادی جهان اسلام ISC این رتبه بندی را با شاخص پژوهشی ۱۰۰ انجام داده است.

بر همین اساس ۵ دانشگاه های صنعتی امیر کبیر(پلی تکنیک تهران)، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران ، صنعتی اصفهان و صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی جزء ۵ دانشگاه برتر این رتبه بندی هستند.


فهرست ۵ دانشگاه برتر با امتیازات کسب شده

رتبه
نام دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی نمره کل از ۱۰۰ شاخص پژوهشی از ۱۰۰
۱دانشگاه صنعتی امیر کبیر(پلی تکنیک تهران)۱۰۰۱۰۰
۲دانشگاه صنعتی شریف۹۸۹۷.۸۶
۳دانشگاه علم و صنعت ایران۹۲.۹۴۹۲.۹۷
۴دانشگاه صنعتی اصفهان۸۶.۷۷۸۶.۷۳
۵دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی۶۲.۵۶۲.۴۵

همچنین دانشگاه های صنعتی نوشیروانی بابل، صنعت نفت، صنعتی سهند، صنعتی شیراز، صنعتی ارومیه، صنعتی کرمانشاه، صنعتی جندی شاپور دزفول، صنعتی همدان و صنعتی بیرجند به ترتیب رتبه های ششم تا چهاردهم را در این رتبه بندی کسب کرده اند.


بر اساس این رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ایران سال ۱۳۹۲ دانشگاه های هنری نیز رتبه بندی شده اند که دانشگاه هنر اصفهان، هنر تهران و هنر اسلامی تبریز رتبه های برتر را به خود اختصاص داده اند.


فهرست دانشگاههای برتر هنر با امتیازات کسب شده



رتبه
نام دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی نمره کل از ۱۰۰ شاخص پژوهشی از ۱۰۰
۱دانشگاه هنر اصفهان۱۰۰۱۰۰
۲دانشگاه هنر تهران۸۲.۳۳۸۶.۸۵
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
مراکز جامع علمی کاربردی کشور رتبه بندی می شود

مراکز جامع علمی کاربردی کشور رتبه بندی می شود

[h=3]زنجان - ایرنا - سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی از رتبه بندی تمام مراکز این دانشگاه تا پایان شهریورماه خبرداد و گفت: نظارت بر کیفیت مراکز و ارایه خدمات براساس رتبه بندی انجام خواهد شد.[/h] محمد اخباری روز شنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رییسان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان زنجان در جمع خبرنگاران افزود: تدوین برنامه های لازم به منظور تامین نیاز بازارهای کسب و کار، تربیت مدرسان بر مبنای مهارت، کارآفرینی و نظارت و ارتقای استانداردهای مراکز علمی و رتبه بندی همه مراکز از برنامه های امسال این دانشگاه در سطح کشور است.

وی با بیان اینکه باید در برنامه ششم توسعه کشور جایگاه مناسبی را در جهت کارآفرینی و مهارت آفرینی کسب کنیم، یادآورشد: ماموریت اساسی دانشگاه جامع علمی کاربردی مهارت و کارآفرینی است و امید می رود با 770 رشته که می تواند سه هزار شغل را پوشش دهد در این برنامه توسعه ای کشور تا پنج هزار شغل ارتقا یابد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: با این برنامه اقدام موثری در جهت ایجاد شغل برای دانشجویان فارغ التحصیل انجام خواهیم داد.

اخباری ادامه داد: در زمان حاضر یک هزار و 57 مرکز دانشگاهی با 800 هزار دانشجو و 42 هزار مدرس در سطح کشور فعال است.

به گفته وی استاندارد دانشگاه جامع علمی کاربردی بر مبنای کیفیتی خواهد بود که هر مرکزی کسب می کند و در حال حاضر بر اساس شاخص بندی انجام شده 220 شاخص احصا شده اعم از مسایل فیزیکی و ساختمانی، مدرسان، برگزاری امتحانات و غیره است که ممکن است مرکزی بر اساس هر یک از این موارد امتیازاتی را کسب کند.

اخباری خاطرنشان کرد: ممکن است برخی مراکز در رتبه سوم قرار گیرند که این مراکز دانشجوی کمتری خواهند گرفت، اما تعطیلی مرکزی از مراکز دانشگاهی جامع علمی کاربردی در برنامه وجود ندارد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: این دانشگاه حدود یک میلیون و 100 هزار نفر فارغ التحصیل داشته است و بر مبنای آماری که از این فارغ التحصیلان اخذ شده 80 درصد از آنان شاغل هستند.

اخباری اظهارکرد: انتخاب مدیران و معاونان از داخل مجموعه مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی از خواسته های دانشجویان و فعالین در این دانشگاه است، اما یکی از معیارهای انتخاب روسای مراکز عضو هیات علمی بودن دانشگاهی است که چنین شرایطی در مرکز دانشگاهی استان زنجان وجود نداشت.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جدیدترین بسته مقاله نویسی مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان منتشر شد

جدیدترین بسته مقاله نویسی مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان منتشر شد

[h=3]تهران- ایرنا- جدیدترین بسته آموزشی مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان با موضوع مقاله نویسی با هدف افزایش توان مقاله نویسی در دانشجویان به ویژه در مقاطع ارشد و دکتری، منتشر شد.[/h]به گزارش روز یکشنبه ایرنا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در این بسته آموزشی که در چهار جلسه تهیه شده است، فرآگیر پس از پایان دوره اصول اولیه و نحوه نگارش مقالات علمی و پژوهشی را فرآ می گیرد.

بدون شک یکی از مهمترین فعالیت های دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی مقاله نویسی است، به خصوص این مساله هر چه به مقاطع بالاتر برود نیاز به نگارش مقاله استاندارد در بین دانشجویان بیشتر احساس می شود.

دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، یکی از اصلی ترین مخاطبان مقالات علمی پژوهشی هستند و هر دانشجویی باید بتواند در زمان فارغ التحصیلی یا در زمان پایان یک دوره درسی، نتایج تحقیقات و مطالعاتش را به صورت یک مقاله پژوهشی منتشر کند اما مشکل از آنجایی شروع می شود که خیلی از دانشجوها، علی رغم داشتن دانش و توانایی کافی در موضوع مورد تحقیقشان، نمی توانند به خوبی از عهده نگارش مقاله و ارائه یافته های شان برآیند.

بر همین اساس مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در جدیدترین دوره آموزشی خود به این موضوع پرداخته است.

آشنا شدن با ساختارمقالات علمی و پژوهشی، ساختمان پاراگراف، ساختمان مقاله کوتاه، ساختمان مقاله علمی – پژوهشی ، چهار فصلی است که در این دوره آموزشی برای دانش آموختگان ارائه می شود.

این دوره توسط استاد سیدعلی اصغر سلطانی، استاد دانشگاه باقرالعلوم تدریس می شود.

روند آموزشی دروس مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان به این ترتیب است که فراگیر بعد از پایان هر فصل و کسب نمره قبولی، می تواند محتوای فصل بعدی را مشاهده کند.

پیش مطالعه متن درس، محتوای آموزشی، هم اندیشی نکات درس و دریافت فایل آفلاین از بخش های هر جلسه است.

تمام دروس ارائه شده در این مرکز به صورت مالتی مدیا است.

دانشجویان و علاقه مندان می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی مرکز آموزش های مجازی دانشگاهیان به آدرس http://un.nahad.ir ضمن ثبت نام و تکمیل اطلاعات و دریافت نام کاربری و رمز عبور نسبت به مطالعه و گذراندن سرفصل های آموزشی مربوط به این طرح اقدام کنند.

علاقه مندان می توانند پس از پایان این درس، گواهینامه آموزشی مربوطه را، از سوی مرکز آموزشهای مجازی دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها دریافت کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعتبار ۲ ساله آزمون دکتری برای داوطلبان دکتری

اعتبار ۲ ساله آزمون دکتری برای داوطلبان دکتری

اعتبار ۲ ساله آزمون دکتری

شریعتی نیاسر گفت: برای داوطلبان مقطع دکتری تخصصی اعتبار ۲ ساله‌ای در صورت قبولی در مرحله اول آزمون در نظر گرفته شده است.

مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: بحث آزمون دکتری تخصصی بالاخره با وجود برخی از شرایط حذف شد.



وی افزود: حذف این آزمون در حالی صورت می‌گیرد که مرحله‌ی اول آن آزمون به صورت متمرکز توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود ولی مرحله دوم این آزمون دیگر به صورت متمرکز نبوده بلکه بر اساس رتبه داوطلب توسط دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.



شریعتی نیا‌سر تصریح کرد: دانشگاهها بر اساس نیاز و البته رتبه داوطلب در مرحله‌ اول اقدام به پذیرش و یا حتی برگزاری آزمون جداگانه‌ای برای پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی می‌کنند.



وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه اگر داوطلبی در مرحله نخست میزان رتبه مورد نظر را از سازمان سنجش کسب کند ولی به هر دلیلی در مرحله دوم مورد پذیرش دانشگاهی قرار نگیرد وضعیت آن داوطلب چه می‌شود، اظهار کرد: اعتبار حداقل ۲ ساله برای داوطلبی است که در مرحله اول نمره و رتبه مورد نظر را کسب کرده ولی مورد پذیرش در دانشگاه قرار نگرفته در نظر گرفته شده است.



شریعتی نیا‌سر تصریح کرد: بنا‌براین اگر دانشجویی در سال اول در مرحله اول آزمون موفق شد ولی در مرحله دوم موفق نشد و سال دوم خواست ورود پیدا کند احتیاجی نباشد که دوباره امتحان کند.


لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
بعضی ها با پول به همه چیز می‌رسند، حتی مدرک دکتری

بعضی ها با پول به همه چیز می‌رسند، حتی مدرک دکتری

در ایران بعضی ها می تواننند با پول به همه چیز برسند حتی مدرک دکتری !!

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان این که این بنیاد در حال بررسی آخرین وضعیت خروج نخبگان از کشور است، تصریح کرد: آخرین آمار از وضعیت خروج نخبگان از کشور تا دو ماه آینده نهایی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دکتر سعید سهراب‌پور که در خصوص مشکلات پیش روی نخبگان و عوامل خروج آنها از کشور با ایسنا گفت‌و‌گو می‌کرد، همچنین درباره آخرین آمار ثبت شده از خروج نخبگان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان از کشور گفت: بنیاد ملی نخبگان در دو مرحله و طی سالهای ۹۰ و ۹۱ آماری از خروج نخبگان ارائه کرد که بر اساس آمار سال ۹۱ ، به طور متوسط ۳۰ درصد نخبگان تحت پوشش بنیاد از کشور خارج شد‌ه‌اند.


مقصد عمده نخبگان بعد از آمریکا و کانادا کجاست؟

سهراب‌پور درباره عمده‌ترین مقصد نخبگان خارج شده از کشور طی سالهای اخیر گفت: نخبگان و دانشجویان برتر در درجه اول به کشورهای آمریکا و کانادا سفر می‌کنند و کشورهای دیگری چون آلمان، انگلیس، سوئیس و کشورهای حوزه اسکاندیناوی در اولویت‌های بعدی قرار دارند.


نخبگان بیشتر چه زمانی از کشور خارج می‌شوند؟

وی همچنین درباره مقاطع تحصیلی دانشجویان نخبه برای ادامه تحصیل گفت: همه دانشجویان نخبه تحت پوشش بنیاد، مقطع کارشناسی خود را در دانشگاه‌های داخل کشور می‌گذرانند و برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به خارج از کشور می‌روند و در این میان اکثر کسانی که می‌خواهند به دانشگاه‌های درجه یک کشورهای خارجی بروند، پس از مقطع کارشناسی از کشور خارج می‌شوند و دوره‌های تحصیلات تکمیلی خود را در آنجا می‌گذرانند.


آمار خروج نخبگان هیچ گاه به بحران نمی‌رسد


قائم مقام بنیاد ملی نخبگان معتقد است خروج نخبگان از کشور هیچ گاه به مرز بحران نمی‌رسد.


وی با تاکید بر این که خروج نخبگان از کشور در حال حاضر هم بحرانی نیست و توقع خارج نشدن نخبگان از کشور بسیار انتظار بی‌جایی است، گفت: این انتظار غلطی است که به دانشجوی نخبه و استعداد برتر گفته شود که به دانشگاه‌های برتر جهان همچون MIT نرود و در داخل کشور بماند اما این توقع وجود دارد که زمانی که این فرد فارغ‌التحصیل شد به کشور بازگردد و دین خود را به کشورش ادا کند.

برای ۲۵۰۰ دانش‌آموخته سالانه دانشگاه شریف واقعا چه برنامه‌ای داریم؟


سهراب‌پور افزود: ما در کشور جوانان با استعداد فراوانی داریم که باید شرایط جذب آنها در دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و محیط‌های شغلی فراهم شود به عنوان نمونه سالانه دو هزار و ۵۰۰ نفر از دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل می‌شوند و ما با مشکل جذب آنها مواجه هستیم.


وقتی نخبگان را نمی‌توانیم جذب کنیم!

وی با ذکر مثالی دیگر گفت:‌ در حال حاضر اگر ۳۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان درجه یک دکتری از دانشگاههای برتری همچون MIT به ایران بیایند ما تنها می‌توانیم دو یا سه هزار نفر آنها را در دانشگاه‌ها جذب کنیم؛ سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که مابقی آنها را چگونه جذب خواهیم کرد؟



سهراب‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ما در کشور با مشکل اشتغال نخبگان مواجه هستیم؛ اشتغالی در سطح شأن نخبگان. اگر اقتصاد کشور شکوفا شود، اگر عسلویه ما همانند قدیم فعال شود و ده‌ها اگر دیگر نداشته باشیم، شرایط به نحوی خواهد بود که ما بتوانیم تمامی فارغ‌التحصیلان را جذب کنیم.


وی در ادامه تاکید کرد: ‌اگر اقتصاد کشور پویا باشد ما نه تنها می‌توانیم نخبگان را درکشور نگه داریم بلکه می‌توانیم آنها را به کشور نیز بازگردانیم.

چرا برخی نخبگان بازنمی‌گردند؟

وی اولین انگیزه خروج نخبگان از کشور را ادامه تحصیل عنوان کرد و گفت: پس از فارغ‌التحصیلی نیز اشتغال و امنیت شغلی دومین عامل ماندن نخبگان در کشورهای خارجی است و عوامل فرعی همچون محیط و غیره نیز در ماندن فارغ‌التحصیلان در خارج از کشور تاثیر دارد که درصد این عامل پایین است.



سهراب‌پور اظهار کرد: به عنوان نمونه یک فارغ‌التحصیل ایرانی دانشگاه استنفورد اگر به کشور ایران بیاید و بتواند در یکی از دانشگاه‌های برتر به عنوان استادیار پایه یک جذب شود درآمد او تنها ۲.۵ میلیون تومان است! همچنین بالاترین حقوق یک عضو هیات علمی و در واقع یک عضو هیات علمی با مرتبه استاد تمام پایه ۴۰ در دانشگاهی همچون شریف ۷ میلیون تومان است؛ بنابراین برخی از فارغ‌التحصیلان برای بازگشت به ایران نسبت به آینده خود نگرانند.



وی افزود: البته باید به این نکته توجه داشت که اگر فردی کمی صبوری داشته باشد شاید در ابتدا حقوق او پایین باشد اما پس از مدتی می‌تواند با دریافت پروژه‌های تحقیقاتی درآمد خود را نیز ارتقاء دهد. رییس اسبق دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر این که امکانات و جاذبه‌های دانشگاه‌های برتر جهان بالطبع از دانشگاه‌های کشور بالاتر است متذکر شد: همچنین بعد از فارغ‌التحصیلی نیز امکانات کشورهای خارجی با کشور ایران قابل مقایسه نیست و وزنه امکانات آن کشورها از کشور ما سنگین‌تر است و همه فارغ‌التحصیلان نمی‌توانند از امکانات موجود آنها صرفا به دلیل عرق ملی و یا خانواده بگذرند.



وی تنها دلیل برگشت برخی از نخبگان به کشور را علاقه‌مندی به آب و خاک کشور و نیز خانواده عنوان کرد و گفت: آنهایی که به کشور برمی‌گردند کشور و خانواده برایشان در اولویت قرار دارد بنابراین از مزایا و امتیازات کشور‌های خارجی می‌گذرند اما متاسفانه این موضوع نیز در حال ضعیف شدن است و این مساله باید از طریق آموزش و پرورش ما مورد بررسی قرار گیرد که کجای سیستم دارای مشکل است.



استاد فارغ‌التحصیل دانشگاه برکلی، به بخشی از مشکلات نخبگان در خارج از کشور و فشارهایی که به نخبگان ایرانی وارد می‌شود اشاره کرده و در این معتقد است کسانی که به خارج از کشور رفته‌اند و در آن کشورها ادامه تحصیل داده و مشغول به فعالیت می‌شوند فشارهایی متحمل می‌شوند که گاه بازگو نمی‌کنند. به عنوان نمونه یک فرد نخبه هر چند در محیط علمی و شغلی دارای احترام بالایی است اما در مراکز غیرعلمی و معمولی، ممکن است نوع نگاه و رفتار افراد با آنها به عنوان یک فرد خارجی، متفاوت باشد؛ حال آن که اکثریت افراد به دلیل شرایط موجود این مباحث را تحمل می‌کنند چرا که هدفشان ماندن است.



استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: عده زیادی ممکن است این حرفهای بنده را نپذیرند اما این مشکلات برای ایرانیان خارج از کشور واقعیت دارد.


دلایل گله‌مندی از وضعیت جذب اعضای هیات علمی نخبه

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در خصوص گله‌مندی برخی از دانشجویان تحت پوشش بنیاد از روند جذب هیات علمی دانشگاه‌ها از میان نخبگان فارغ‌التحصیل گفت: برخی از نخبگان از روند جذب گله‌مندند که ما نیز از این وضعیت گله داریم چرا که جذب به شیوه فعلی کند است.


وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه‌ها موظفند ظرف دو ماه به وضعیت متقاضیان پاسخگو باشند اما در برخی موارد این تعیین تکلیف یک یا دو سال به طول می‌انجامد که این منجر به ناامیدی نخبگان می‌شود.

سهراب‌پور عنوان کرد: اخیرا توافقنامه‌ای با وزارت علوم امضاء شده است که بر اساس آن دانشگاه‌ها موظفند ظرف سه ماه به درخواست نخبگان متقاضی عضو هیات علمی تحت پوشش بنیاد پاسخ دهند در واقع وضعیت چهار گزینه انتخابی نخبگان باید ظرف سه ماه مشخص شود.



استاد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دانشگاه‌های برتر کشور از جمله دانشگاه شریف و تهران ظرفیت پاسخگویی به تمامی متقاضیان را ندارند، گفت: این در حالی است که توقع فارغ‌التحصیلان بالاست و همه می‌خواهند در این دانشگاه‌ها جذب شوند.



وی همچنین با محدود خواندن ظرفیت دانشگاه‌های دولتی استان تهران گفت: بر این اساس اخیرا بنیاد ملی نخبگان با دانشگاه‌ آزاد اسلامی توافقنامه‌ای را امضاء کرده است تا طی آن نخبگان متقاضی جذب هیات علمی در استان تهران بتوانند در واحدهای دانشگاه‌ آزاد اسلامی جذب شوند و در حال حاضر برخی از نخبگان در این واحدها از جمله واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد جذب شده‌اند.


وضعیت‌ نگران‌کننده راه‌اندازی دوره‌های دکتری پژوهش‌محور

وی با اشاره به پذیرش بالای دانشجویان دکتری در مقابل ظرفیت محدود دانشگاهها برای جذب و با بیان این نکته که در کشور ما یک بیماری فرهنگی وجود دارد که همه می‌خواهند مدرک دکتری بگیرند، گفت: به عنوان نمونه در حال حاضر موضوع راه‌اندازی دوره‌های دکتری پژوهش‌محور مطرح است که این موضوع بسیار نگران کننده است.


بعضی ها با پول به همه چیز می‌رسند، حتی مدرک دکتری


وی همچنین با انتقاد از روند پذیرش دانشجوی دکتری پولی در دانشگاه‌های برتر کشور گفت: اگر دانشجویی به صورت شبانه و یا غیره در دانشگاه‌های دولتی جذب می‌شود این موضوع باید در مدرک دکتری او لحاظ شود چرا که اگر می‌توانست به صورت دولتی پذیرش می‌شد و کسانی که بدون پول در دانشگاه تحصیل می‌کنند، قطعا مدارک‌شان باید بالاتر باشد.


سهراب‌پور ادامه داد: در کشور ایران برخی افراد هستند که همه چیز دارند اما مدرک ندارند و با پول نیز مدرک نیز خواهند گرفت.
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری ویژگی‌های نخبگان متذکر شد: دانشجویان زمان انقلاب به دلیل سختی‌ها و درگیری‌های موجود مسوول‌تر و بالغ‌تر بودند اما جوانان امروز نازپرورده‌تر پرورش یافته‌اند و تنها درس خوانده و به دانشگاه راه یافتند.

به گفته وی ویژگی جوانان امروز با جوانان ۲۰ سال پیش متفاوت است و این موضوع را از نوع رفتار آنها می‌توان یافت. بلوغ و مسوولیت‌پذیری در جوانان امروز کمتر دیده می‌شود و گاه مباحث مهم و جدی توسط آنها به شوخی گرفته می‌شود؛ البته معلومات علمی و کامپیوتری این نسل از جوانان عالی است اما احساس مسوولیت و ادای دین آنها به کشور ضعیف‌تر است.



قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: البته در میان این نسل نیز جوانان خوب و مسوولیت پذیر یافت می‌شود که این موضوع در درجه اول به تربیت خانوادگی و در درجه دوم به آموزش و پرورش و مدارس آنها باز می‌گردد.


منبع:سایت الف
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعلام جزئیات برگزاری کنکور دکتری

اعلام جزئیات برگزاری کنکور دکتری


معاون آموزشی وزارت علوم در خصوص زمان برگزاری کنکور دکتری براساس شیوه نامه جدید گفت: زمان برگزاری آزمون در شیوه نامه دکتری مشخص می شود و این شیوه نامه طی دو ماه آینده نهایی و ابلاغ می شود.


دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص زمان برگزاری آزمون دکتری که اعلام شده بود براساس قوانین جدید ۲ بار در سال برگزار خواهد شد، گفت: آزمون‌ سراسری دکتری ۲ بار در سال در ماههای آبان و اسفند برگزار می شود. این آزمون شامل دروس زبان، استعداد تحصیلی و ۳ درس پایه در هر گروه درسی برگزار می شود.


وی ادامه داد: تمام جزئیات پذیرش دانشجو در این شیوه نامه گنجانده شده است و طی دو ماه آینده نهایی و به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد.

معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به پیش بینی یک نظام جدید در پذیرش دکتری یادآور شد: یک نظام پاسخگویی برای این آزمون مشخص شده تا در صورت بروز مشکل افراد بتوانند به آن مراجعه کنند.


وی یادآور شد: همچنین شورای سیاستگذاری و نظارت برای پذیرش دانشجویان دکتری نیز تعیین شده که این شورا از اعضای حقیقی و حقوقی و رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور تشکیل شده است.


شریعتی نیاسر افزود: ما تمام تلاش خود را بکار می گیریم که در روند پذیرش، مشکلی پیش نیاید و پذیرش غیر منصفانه‌ای صورت نگیرد، تمام موارد به صورت جزیی در شیوه نامه پذیرش دانشجوی دکتری درج خواهد شد.


به گزارش مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در جمع معاونان آموزشی دانشگاه‌های استان تهران نیز گفت : شیوه جدید پذیرش دانشجوی دکتری از سال آینده اجرا می شود.


وی ادامه داد: براساس این شیوه، دانشگاه‌ها پس از برگزاری آزمون سراسری، حد نصاب و رتبه مصوب خود را اعلام می کنند و از میان داوطلبان واجد شرایط ، دانشجویان را بر اساس سوابق آموزشی و پژوهشی، مصاحبه تخصصی یا آزمون تخصصی پذیرش می کنند.


وی افزود: از دیگر تغییرات شیوه جدید پذیرش دانشجوی دکتری در سال آینده تجمیع رشته های مشابه در یک گروه است بطوری که تعداد گروههای درسی آزمون از ۲۷۲ به کمتر از ۷۰گروه کاهش پیدا خواهد کرد.


معاون آموزشی وزیر علوم گفت: تفویض اختیار به دانشگاه‌ها و افزایش اختیارات آنها برنامه محوری وزارت علوم است که این برنامه در راستای افزایش استقلال دانشگاه‌ها صورت می گیرد و واگذاری اختیار پذیرش دانشجوی دکتری و تدوین برنامه های درسی دانشگاه از محورهای شاخص این برنامه است.


وی افزود: دانشگاه‌های گروه یک می توانند نسبت به بازنگری و تدوین برنامه های درسی تمام رشته‌های دایر خود اقدام کنند و سایر دانشگاه‌ها نیز می توانند این برنامه ها را در دانشگاه خود پیاده کنند.


شریعتی نیاسر افزود: از سایر دانشگاه‌ها نیز خواسته شده است تا استادان شاخص خود را به معاونت آموزشی وزارت علوم معرفی کنند تا در کمیته های برنامه‌ریزی این معاونت وظیفه تدوین برنامه های کلان آموزشی را برعهده گیرند.



لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
کنکور دکتری ۹۵ اسفند ۹۴ برگزار می شود/ اعتبار دو ساله نمره آزمون

کنکور دکتری ۹۵ اسفند ۹۴ برگزار می شود/ اعتبار دو ساله نمره آزمون

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: آزمون دکتری سال ۹۵ در اسفندماه سال ۹۴ برگزار می شود و نوبت بعدی آن آبان ۹۵ خواهد بود.

دکتر ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمون دکتری به شیوه جدید و پس از بازنگری هایی که صورت گرفت در دو نوبت آبان و اسفند برگزار خواهد شد.


وی افزود: داوطلبان آزمون دکتری تخصصی، باید به سئوالات زبان، استعداد تحصیلی و سه درس پایه با ضریب ۴ پاسخ دهند.


خدایی یادآور شد: اولین آزمون دکتری برای ورودی در سال تحصیلی ۹۵ - ۹۶ در اسفند ۹۴ و دومین آزمون در آبان ۹۵ برگزار می شود. با توجه به اعتبار دو ساله آزمون، این نمره قابل ارائه برای دو سال خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: تعداد رشته های آزمون دکتری از ۲۵۲ رشته نیز به ۷۰ تا ۸۰ مجموعه رشته محدود شده است. در واقع رشته های امتحانی بدون توجه به گرایش تقلیل پیدا کرده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: مواد امتحانی حدود ۹۰ درس نهایی شده است اما چند درس باقی مانده اند که پس از نظر نهایی شورای نظارت و برنامه ریزی و کمیته های شورای عالی برنامه ریزی در اواسط مردادماه به صورت کامل اعلام می شوند.

وی یادآور شد: تقریبا روند اجرایی مشخص شده است و با نهایی شدن آن به صورت کامل در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.

خدایی تاکید کرد: حدنصاب دانشگاه ها نیز پس از برگزاری آزمون و استخراج اطلاعات آن اعلام خواهد شد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تعطیلات تابستانی در دانشگاه‌های جهان چقدر است؟

تعطیلات تابستانی در دانشگاه‌های جهان چقدر است؟

تابستان و فصل فراغت که فرامی‌رسد، چگونگی گذران این ثانیه‌های باارزش، توسط دانشجویان و دانش آموزان، به بحث روز برخی محافل مبدل می‌شود. این که 3 ماه بخش عمده‌ای از فکر و انرژی جوانان بدون استفاده باقی بماند، اتفاق خوشایندی برای کشور محسوب نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حالا که نیمسال دوم تحصیلی هم تمام‌شده، بیشتر مراکز آموزش عالی 3 ماه تعطیلی برای دانشجویان خود در نظر گرفته‌اند. درواقع تعطیلات تابستانی دانشجو و دانش آموز نمی‌شناسد و برنامه‌ای است که همه به نحوی از آن پیروی می‌کنند. جدای از گرفتن ترم تابستانی برای میان‌بر زودتر رسیدن به پایان سال تحصیلی، راه‌حل‌های زیادی برای گذراندن 3 ماه تعطیلی وجود ندارد. در این گزارش سعی داریم میزان تعطیلات بین دو ترم دانشجویان را در برخی کشورهای جهان بررسی کنیم و همچنین به آسیب‌شناسی تعطیلات تابستانی برای دانشجویان کشورمان بپردازیم.

تابستان و فصل فراغت که فرامی‌رسد، چگونگی گذران این ثانیه‌های باارزش، توسط دانشجویان و دانش آموزان، به بحث روز برخی محافل مبدل می‌گردد.اینکه 3 ماه تمام بخش عمده‌ای از فکر و انرژی نیروی جوان بدون استفاده باقی بماند، اتفاق خوشایندی برای کشور محسوب نمی‌شود. شاید زمزمه همین جملات در آغاز انقلاب از زبان مسئولین بود که آن‌ها را در برابر وضعیت اوقات فراغت جوانان حساس کرد.

یکی از راهکارهای مسئولان فرهنگی و تربیتی کشور در مقابله با تهاجم فرهنگی، طرح‌های مربوط به پر کردن اوقات فراغت محصلان بود؛ زیرا به‌زعم آن‌ها، بخش عمده توفیق فرهنگ غرب در تسلط بر فضای ذهنی جوانان، در خلال ساعات و روزهایی به دست می‌آید که آن‌ها در مدرسه و دانشگاه نیستند و تعطیلات خود را می‌گذرانند.

«بطالت» عنوان یک واقعیت

مطالعات نشان می‌دهد که 80 درصد از جمعیت جوانان کشور، اعم از دانشجویان، دانش آموزان و سایرین، هرگز از برنامه‌های اوقات فراغت دولتی بهره نمی‌برند. این آمار، وقتی در کنار نتیجه این پژوهش قرار می‌گیرد که 71 درصد جوانان، به اذعان خود، روزها و لحظه‌های فراغت خود را به بطالت می‌گذرانند، عمق فاجعه را نشان خواهد داد. 16 میلیون جوان ایرانی، هرسال با آغاز تابستان، روزهای سراسر بی‌حوصلگی خود را آغاز می‌کنند و میلیاردها تومان بودجه برای کمک به آن‌ها خرج می‌شود؛ اما بخش عمده‌ای از این پول‌ها دور ریخته می‌شود و هیچ بازده مشخصی ندارد.

میزان بهره‌گیری دانشجویان از این قبیل برنامه‌ها چنان اندک است که در اکثر پژوهش‌های صورت گرفته، اصلاً این برنامه‌ها در رده‌بندی علایق این قشر، جای نگرفته‌اند.

نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که دانشجویان یک واحد دانشگاهی، 2/49 درصد اوقات فراغت خود را با دوستان می‌گذرانند و اغلب مشغول به کارهایی چون رفتن به پارک، حضور در معابر، سینما و فعالیت‌های ورزشی سازمان نیافته هستند.

تعطیلات در دانشگاه

«نه، تصوری که از دانشگاه داشتم، اصلاً درست از آب درنیامد. باور می‌کنید دانشگاه ما از 15 تیرماه که امتحاناتمان را می‌دهیم، تا اوایل شهریورماه تعطیل است؟ حتی کتابخانه دانشگاه نیز تعطیل است. حالا شما می‌آیید و درباره فعالیت‌های تابستانی‌مان می‌پرسید؟»

این گفته‌های یک دانشجوی جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی است. او از تعطیلی دانشگاه در فصل تابستان شکایت می‌کند و معترض است که هیچ فعالیتی برای آنان در نظر گرفته نشده است.

صادقی، دانشجوی همین دانشگاه، می‌گوید: «زندگی در فصل تابستان، واقعاً برایم غیرقابل‌تحمل است؛ چون در طول روز کاری ندارم که انجام دهم؛ مدام روزها را می‌شمارم تا هر چه زودتر این فصل به پایان برسد».

وی ادامه می‌دهد: «تابستان گذشته از تمام رؤسای دانشکده‌های مختلف دانشگاه علامه، تقاضای ارائه ترم تابستانی کردیم؛ اما متأسفانه هیچ‌کدام از آن‌ها این موضوع را نپذیرفتند و همگی تعطیلی مردادماه را دلیلی بر اجرای این طرح دانستند».

به نظر می‌رسد نسبت دادن تمام اوضاع نابسامان فرهنگی کنونی دانشگاه به سوء تدبیر مدیران، کمی بی‌انصافی است؛ اما باید پذیرفت که دانشگاه‌ها ازآنجاکه متولی امر تعلیم و تربیت در سطح عالی هستند، حتی در صورت وجود ناهنجاری‌های عمومی در جامعه، نباید از آن متأثر شوند؛ اتفاقی که متأسفانه افتاده است؛ اما امید به اصلاح آن در گفتمان عمل‌گرایانه دولت جدید، دور از انتظار نیست.

تعطیلات بین دو ترم در دانشگاه‌های جهان چقدر است؟

به گزارش آنا به نقل از سایت اینترنتی‌ای پی‌ای، کارشناسان تأکید دارند در فواصل زمانی مشخص دور شدن از این شرایط که ادامه آن به روزمرگی دانشجویان می‌انجامد قطعاً می‌تواند در بهبود کارایی آنان مؤثر باشد. بنابراین اختصاص دادن دوره‌ها و فواصل زمانی مشخص برای فراغت خاطر دانشجویان به شکل تعطیلات بین دونیم سال تحصیلی و تعطیلات تابستانی زمان مطلوبی برای تجدیدقوا و روحیه آنان خواهد بود.

در نظام‌های آموزشی تمام کشورهای جهان این زمان‌های فراغت از تحصیل لحاظ شده که به بهبود بازده تحصیلی دانشجویان کمک می‌کند اما در هر کشوری بنابر سیاست‌های آموزشی خاص هر کشور زمان تعیین‌شده برای این تعطیلات بین تحصیلی متفاوت است:

استرالیا: نظام آموزش عالی در بسیاری از دانشگاه‌های استرالیا از دو نیم سال تحصیلی در هر سال تشکیل می‌شود اما تنها در دانشگاه Bond‌ دانشجویان طی سه ترم تحصیلی در کلاس‌ها حاضر می‌شوند. همچنین در بسیاری از دانشگاه‌های این کشور ترم کوتاه تابستانی که انتخاب آن برای دانشجویان اختیاری است، ارائه می‌شود.

کانادا: بسیاری از دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور از اوایل ماه سپتامبر تا پایان آوریل یا اوایل ماه مه فعالیت دارند. اغلب ترم زمستانی به دو ترم تقسیم‌شده که کلاس‌ها از سپتامبر تا دسامبر و ژانویه تا آوریل برگزار می‌شوند.

چین: تمامی کالج‌ها و دانشگاه‌ها در این کشور دو نیم سال دارند و از ماه ژانویه تا فوریه یا مارس به تعطیلات زمستانی و از ماه ژوئیه تا پایان اوت به تعطیلات تابستانی اختصاص دارد. در شمال چین، تعطیلات زمستانی طولانی‌تر و تعطیلات تابستانی کوتاه‌تر و این وضعیت در جنوب چین برعکس است.

بلژیک: دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور از نظام‌ ترمی بهره می‌برند که یک سال دانشگاهی را به دو دوره 14 هفته‌ای تقسیم می‌کنند. دانشگاه‌ها شروع ترم اول را از هفته سوم سپتامبر آغاز می‌کنند و هیچ تعطیلات پاییزی وجود ندارد. همچنین شروع کار کالج‌ها یک هفته زودتر و از هفته دوم ماه سپتامبر است که این وقفه یک‌هفته‌ای به تعطیلات پاییزی اختصاص دارد. پس‌ازاین دوره 14 هفته‌ای تعطیلات کریسمس آغاز می‌شود که دانشجویان از آن برای آماده شدن در امتحانات استفاده می‌کنند. پس از برگزاری امتحانات به دانشجویان یک هفته تعطیلات داده می‌شود که به تعطیلات بین‌ترمی شناخته می‌شود.

دانمارک: در دانشگاه‌های این کشور سال دانشگاهی از حدود اول سپتامبر تا سی‌ام ماه ژوئن ادامه دارد که اغلب به یک نیم سال تحصیلی پاییزی و بهاری تقسیم می‌شود. هرچند از سال 2004 میلادی برخی از دانشگاه‌های دانمارک سال تحصیلی را به چهار دوره تقسیم می‌کنند که هر دوره از هشت هفته و یک هفته برای برگزاری امتحانات تشکیل می‌شود و بین هر دوره یک تعطیلات یک‌هفته‌ای وجود دارد.

هند: دانشگاه‌های هند زمان آغاز فعالیت خود را از ماه ژوئیه قرار داده‌اند که تا ماه مه ادامه پیدا می‌کند. در طول فصل تابستان و از پایان ماه مه تا شروع ماه ژوئیه به دانشجویان تعطیلاتی داده می‌شود. همچنین در شروع سال، تعطیلات زمستانی دوهفته‌ای در تقویم این کشور گنجانده‌شده است.

ایتالیا: سال دانشگاهی در این کشور به دلیل زمان برگزاری امتحانات تا حدودی متفاوت است. سال تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور به دو بخش تقسیم می‌شود که نیم سال اول از شروع اکتبر تا پایان ماه فوریه و نیم سال دوم از شروع ماه مارس تا پایان ماه ژوئیه است. همچنین ماه سپتامبر از یک‌سو ماه آزاد به‌حساب می‌آید اما درواقع در تمام دانشگاه‌های ایتالیا ماه امتحان نیز محسوب می‌شود چون دانشجویانی که در سال گذشته تحصیلی در هر یک از درس‌های خود نمره قبولی نگرفته‌اند می‌توانند مجدد آزمون دهند.

روسیه: سال تحصیلی در دانشگاه‌های روسیه از اول سپتامبر شروع می‌شود که شامل 42 هفته تحصیلی و 10 هفته تعطیلات است. سال تحصیلی در این کشور به دونیم سال تقسیم می‌شود. نیم سال اول از سپتامبر تا ژانویه برگزار می‌شود که پس‌ازآن دو هفته تعطیلات به دانشجویان داده می‌شود. نیم سال دوم از ماه فوریه شروع و تا ماه ژوئن یا ژوئیه ادامه دارد و پس‌ازاین دوره نیز دانشجویان به تعطیلات تابستانی هشت‌هفته‌ای می‌روند.

آفریقای جنوبی: نظام آموزشی در دانشگاه‌های آفریقای جنوبی دارای دو نیم سال تحصیلی است. نیم سال نخست از اوایل فوریه تا اوایل ژوئن و نیم سال دوم از اواخر ژوئیه تا اواخر نوامبر برگزار می‌شود. هر نیم سال از 12 یا 13 هفته تشکیل‌شده که بین آن‌یک تعطیلات کوتاه یک‌هفته‌ای گنجانده‌شده و سه تا چهار هفته پس‌ازآن امتحان برگزار می‌شود.

انگلیس:بسیاری از دانشگاه‌های این کشور به برگزاری دوره‌های تابستانی، بهاری و پاییزی 10 هفته‌ای معروف هستند اگرچه برخی دیگر از دانشگاه‌ها از عناوین دیگر برای تقسیم‌بندی دوره‌های تحصیلی یا سیستم ترمی استفاده می‌کنند.

آمریکا: به‌طورمعمول سه سیستم چهار ترمی، سه ترمی و دو نیم ساله تحصیلی در دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکا برگزار می‌شود. در سیستم چهار ترمی تقویم تحصیلی به چهار دوره تقسیم می‌شود که در 20 درصد دانشگاه‌های این کشور این سیستم اجرا می‌شود. در سیستم سه ترمی نیز سال تحصیلی به دو نیم سال 15 هفته‌ای و یک نیم سال تحصیلی تابستانی تقسیم می‌شود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرایط تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی در دانشگاه امیرکبیراعلام شد

شرایط تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی در دانشگاه امیرکبیراعلام شد

تهران-ایرنا- مدیرکل استعدادهای درخشان دانشگاه صنعتی امیر کبیر درباره امکان تحصیل همزمان دو رشته در این دانشگاه گفت: از سال 76 تاکنون بیش از یک هزار درخواست تحصیل هم زمان در دو رشته تحصیلی وجود داشته است.


به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، طاهره سیدنا روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: نخستین شرط مهم آن این است که دانشجو در چهار ترم اول فعالیت خوبی داشته باشد و معدل کل بالای 17 بوده و 60 واحد درسی نیز گذرانده داشته باشد.

وی افزود: از سال 76 تاکنون 331 فارغ التحصیل در دو رشته همزمان داشته ایم و در حال حاضر نیز 226 دانشجوی فعال دو رشته ای داریم.

وی با با تاکید بر اینکه دانشگاه امیرکبیر بالاترین رتبه قبولی در گروه فنی مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد را دارد، گفت: ما باید برای جذب رتبه های برتر برنامه هایی را داشته باشیم به همین دلیل برای رتبه های زیر 100 سراسری در کنکور کارشناسی مبلغ 5 میلیون ریال بورس ماهیانه در نظر گرفته ایم.

مدیرکل استعدادهای درخشان دانشگاه امیر کبیر ادامه داد: برای رتبه های 100 تا 200 کارشناسی مبلغ 3 میلیون ریال بورس ماهیانه و برای رتبه های یک تا سه المپیاد دانشجویی که می خواهند وارد مقطع ارشد در دانشگاه امیرکبیر شوند هم ماهانه 5 میلیون ریال بورس در نظر گرفته شده است.

وی در مورد المپیاد دانش آموزی نیز خاطرنشان کرد: این افراد در صورت پذیرش در دانشگاه امیرکبیر ماهیانه 300 هزار تومان از دانشگاه بورس دریافت می کنند و ما این امکان را برای دانشجویان نخبه قرار داده ایم که بتوانند 20 واحد اضافی بدون پرداخت هزینه از رشته های دیگر را بگذرانند.


**ارائه 5 میلیون تومان وام بلاعوض برای پژوهش های دانشجویی

مدیر کل انجمن های علمی و المپیادهای دانشجویی دانشگاه امیرکبیر نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: دانشگاه امیرکبیر تنها دانشگاهی در کشور است که دارای اداره انجمن های علمی دانشجویی است.

مالک نادری گفت: دلیل وجود این اداره هم این است که دانشگاه علاوه بر مسائل آموزشی به شدت به شکل گیری شخصیت اجتماعی دانشجویان اهمیت می دهد.

وی با بیان اینکه انجمن علمی دانشجویی با کمترین امکانات مالی بیشترین کارایی را در دانشجویان ایجاد می کند، افزود: این انجمن ها دارای چند بخش عمده هستند که یکی از آنها بخش فوق برنامه دیگری مرکز ایده پردازی و نوآوری و مرکز المپیاد است.

مدیر کل انجمن های علمی و المپیادهای دانشجویی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: خوشبختانه طی سالیان اخیر روند کند فعالیت ها به شدت افزایش یافته و از سال تحصیلی 89 ـ 90 تاکنون 231 فوق برنامه توسط انجمن های علمی انجام شده است.

وی یادآور شد: 443 برنامه توسط انجمن برگزار شده که از جمله آنها می توان به دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی کلی، 780 برنامه آموزشی و مسابقات علمی دانشجویی اشاره کرد.

نادری با تاکید بر اینکه دانشگاه امیرکبیر یکی از مطرح ترین دانشگاه ها در کشور در حوزه مسابقات است، خاطرنشان کرد: مسابقاتی همچون ایده پردازی اندروید، بتن، پل ماکارونی، سودوکو، عکاسی فیزیکی، متالوگرافی، روباتیک از جمله رقابت هایی هستند که با حمایت های زیادی از شرکت دانشجویان توسط دانشگاه امیرکبیر برگزار شده است.

وی یادآور شد: ما حمایت های زیادی حتی از شرکت دانش آموزان و دانشجویان در مسابقات جهانی هم داشته ایم و حمایت از نشریات دانشجویی هم از برنامه های ما به شمار می رود.

نادری در پایان خاطرناشن کرد: همچنین 40 دستگاه توسط دانشجویان دانشگاه امیرکبیر تجهیز و نوآوری شده بود که بر هیمن اساس توانسته ایم 5 میلیون تومان حمایت بلاعوض از آنان داشته باشیم.

**تکریم دانشجو

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امیرکبیر نیز در این نشست خبری گفت: تکریم دانشجو شعر اصلی عمده شعار اصلی این مرکز علمی به شمار می رود چرا که آنان سکانداران آینده ایران زمین بوده و حفظ حرمت آنان سبب جلوگیری از مهاجرت نخبگان می شود.

رضا صراف شیرازی اظهار داشت: خدمات دانشجویی شامل رفاهی عام، اسکان و خوابگاه و غذاخوری و سلف سرویس است.

وی در مورد خوابگاه های دانشجویی گفت: متاسفانه به سبب اینکه دانشگاه امیر کبیر در مرکز شهر قرار دارد؛ دسترسی ما به زمین های ارزان قیمت در این منطقه وجود ندارد ضمن اینکه از لحاظ بودجه برای خرید و ساخت و ساز نیز در مضیقه هستیم.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امیرکبیر افزود: بر همین اساس سعی داریم خوابگاه هایمان را از مرکز شهر دور کرده و در نزدیکی های پایانه های اتوبوسرانی و یا ایستگاه های مترو قرار دهیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون 4 هزار و 400 دانشجو در 22 خوابگاه با پراکندگی بسیار زیاد داریم، ادامه داد: این امر مطلوب نبوده و ایجاد مجتمع های یک هزار نفری و دور شدن از مرکز شهر از جمله برنامه های آتی ما است.

صراف شیرازی یادآور شد: نیازمند مساعدت دستگاه های دولتی در این امر هستیم چرا که آنان باید بپذیرند که دانشگاه های نخبه پرور را نباید با سایر مراکز به یک چشم ببینند.

وی خاطرنشان کرد: تخصیص بودجه یکسان و نگریستن به دانشگاهی که بهترین ها را تحویل جامعه می دهد از انصاف و عدالت به دور است و بر همین اساس درصددیم تا این دیدگاه را تغییر دهیم.

وی در ادامه با اشاره به جذب دانشجویان خارجی گفت: این امر نیازمند تاسیس زیرساخت های فراوانی همچون خوابگاه های مجهز، معیشت حداقلی، آشنایی کارمندان با زبان انگلیسی و غیره است.

صراف شیرازی در مورد خوابگاه های متاهلی نیز یادآور شد: این نوع از خوابگاه ها را هم اکنون نداریم اما درصدد هستیم تا با همکاری دانشجویان در این زمینه گام هایی را برداریم.

وی ادامه داد: این امر بدین گونه است که دانشجویان با صاحبان املاک توافقی را منعقد می کنند اما مسوولیت اصلی و معرفی افراد از جانب دانشگاه خواهد بود.

وی اظهار کرد: دانشگاه اصل ودیعه محل را تقبل می کند و مابقی اجاره نقدی را که ناچیز هم خواهد بود را دانشجویان خواهند داد که آن هم به واسطه وام های کم بهره خواهد بود.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امیرکبیر در مورد کارت های دانشجویی الکترونیکی گفت: از اول مهر ماه کارت های دانشجویان الکترونیکی می شود؛ همچنین دانشجویان می خواستند که فروشگاه ارگانیک وجود داشته باشد که در سلف سرویس این فروشگاه برپا شد.

وی درباره خوابگاه دانشجویان خارجی گفت: این دانشجویان به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته ای که تمایل دارند در کنار دانشجویان دیگر در خوابگاه تحصیل کنند و دسته دیگری که می خواهند مجزا باشند که امکان برای هر دو وجود دارد.

صراف شیرازی در مورد برون سپاری خوابگاه ها گفت: به هیچ وجه اجازه نمی دهم خوابگاه ها برون سپاری شوند و به نظر من برون سپاری در شان دانشجویان این دانشگاه نیست؛ خوابگاه خودگردان محیط امن و سالمی تحت نظر دانشگاه است و مسائل فرهنگی آن توسط دانشگاه بررسی می شود و حتی یک خوابگاه نیمه خودگردان هم پیش از انتصاب من وجود داشت که آن را لغو کردیم.

وی در پایان درباره آمار کمیته انضباطی گفت: آمار دقیقی نداریم ولی امیدواریم دانشجویان درک کنند که دانشگاه یک محیط مقدس است و هر فردی که به کمیته انضباطی خوانده شود ما باید یک شلاق به خودمان بزنیم که چرا دانشجوی نخبه باید به این سمت و سو برود ولی تخلفات آموزشی و امتحانی وجود داشته که تعداد آنها انگشت شمار بوده است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تلاش دانشگاه امیرکبیر برای کسب رتبه 100 در جهان

تلاش دانشگاه امیرکبیر برای کسب رتبه 100 در جهان

[h=3]تهران-ایرنا-معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرکبیر هدف اصلی این دانشگاه را کسب رتبه ای مابین 100 دانشگاه برتر جهان تا سال 1404 عنوان کرد و گفت: هر چند که کار سختی است اما با محاسباتی که داشته ایم؛ معتقدیم این امر دست نیافتنی نیست.[/h]به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، عباس سروش روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به سابقه نزدیک به یک قرن دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: این دانشگاه از جمله مراکز علمی آکادمیکی است که بسیاری از دانشجویان تمایل دارند در این محل تحصیل کنند.

وی با اشاره به دوران مدیریت جدید در دانشگاه امیرکبیر گفت: سعی شده تا در این دوران به امر کمیت و کیفیت آموزش شتاب بیشتری دهیم.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرکبیر افزود: علاوه بر برنامه هایی که برای جذب نخبگان تحصیلی در سال جدید داریم سعی در جذب دانشجوبان غیر ایرانی نیز داریم.

وی ادامه داد: برای جذب دانشجویان خارجی نیازمند برنامه های مختلفی بوده و هم اکنون در حال برنامه ریزی و تاسیس زیرساخت های دانشگاه هستیم.

سروش یادآور شد: حدود 100 دانشجوی غیر ایرانی هم اکنون در دانشگاه امیرکبیر مشغول به علم آموزی و تحصیل در رده های کارشناسی، ارشد و دکتری هستند که اغلب آنان از کشورهای عراق، سوریه، لبنان و اردن آمده اند.

وی خاطرنشان کرد: عمده هدف اصلی دانشگاه در این امر این است که تا سال 1404 از هر 3 دانشجوی ایرانی یک دانشجوی خارجی نیز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه این امر به شرایط زیادی همچون وضعیت سیاسی منطقه و ایران دارد، اظهار داشت: امیدواریم تا آن زمان بیش از یک هزار نفر داشنجوی غیر ایرانی داشته باشیم.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرکبیر گفت: جذب دانشجوی خارجی نیازمند تغییر تمامی زیرساخت ها است به گونه ای که باید تمامی کارمندان، اساتید و حتی نگهبانان درب های دانشگاه نیز آشنا به زبان انگلیسی باشند.

وی با بیان اینکه نباید دانشجویان خارجی در این دانشگاه احساس بیگانگی کنند، افزود: تمامی کلاس های آنان باید به زبان انگلیسی باشد هر چند که دانشگاه چند واحد درسی زبان فارسی نیز برای آموزش آنان ارائه می دهد.

سروش در ادامه اظهار داشت: دانشگاه امیر کبیر یکی از پرجمعیت ترین دانشگاه های صنعتی کشور است به گونه ای که بین 12 هزار و 500 تا 14 هزار و 500 دانشجو دارد.

وی گفت: از این آمار 47 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی و مابقی در مقاطع ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند.

وی ادامه داد: هم اکنون در مقطع دکتری بیش از یک هزار و 650 دانشجو، در مقطع کارشناسی ارشد 5 هزار و 50 دانشجو و در مقطع کارشناسی 5 هزار و 500 دانشجو داریم.

سروش با بیان اینکه مجموع ورودی هر سال حدود 3 هزار و 500 نفر است، اظهار داشت: تعداد اساتید این داشنگاه نیز حدود 525 نفر در تمامی رتبه های علمی اعم از استاد، دانشیار، استادیار، مربی و غیره هستند.

وی در مورد دانشگاه های پردیس نیز اظهار داشت: امیرکبیر با مدیریت دانشگاه های پردیس با شرایطی مشروط موافق است به گونه ای که میانگین نمرات این دانشجو ها نباید از 85 درصد نمرات دانشجویان امیرکبیر کمتر باشد.

سروش خاطرنشان کرد: هر چند برای تامین بودجه های دانشگاه نیاز به احداث پردیس است اما باید در این عرصه نیز دانشجویان با کیفیت داشته باشیم.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پذیرش ۲۰درصدنخبگان بدون کنکور دکتری

پذیرش ۲۰درصدنخبگان بدون کنکور دکتری

معاون آموزشی وزارت علوم از افزایش زمینه پذیرش نخبگان خبر داد و گفت: ۲۰ درصد نخبگان بدون کنکور دکتری جذب و پذیرش می شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تودیع دکتر آخوندی و معارفه دکتر خوشنویسان، سرپرست دانشگاه صنعتی قم با حضور دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم و مدیران دستگاه های اجرایی استان در سالن همایش های دانشگاه صنعتی قم برگزار شد.


دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در این مراسم گفت: یکی از سیاست‌های وزارت علوم در خصوص واگذاری پذیرش دانشجوی دکتری به دانشگاه‌ها که از سال آینده اجرا می‌شود آن است که زمینه پذیرش نخبگان در دانشگاه‌ها بیشتر فراهم شود.


معاون آموزشی وزیر علوم افزود: در خصوص نخبگان کاری که به حوزه ما مربوط می‌شود این است که زمینه جذب این عزیزان را در قالب استعدادهای درخشان هر چه بیشتر فراهم نماییم که برای تسریع اجرای این مهم اخیراً یک دستور العمل تصویب شده که در پرتوی آن دانشگاه‌ها بتوانند ۲۰ درصد از نخبگان را بدون کنکور جذب و پذیرش کنند تا این تسهیلات بستری را فراهم کند که این دانشجویان با امید بیشتری تلاش کنند.


وی ادامه داد: فرض ما این است که دانشگاه‌ها اهتمام به جذب نخبگان دارند ولی با همه این تفاسیر، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان دستگاه بالادستی یک نقش نظارتی خواهد داشت تا افراد مستعد و نخبه از این تسهیلات محروم نشوند.


معاون آموزشی وزارت علوم به آماری که نظام بررسی صلاحیت هیات علمی ارائه کرده اشاره کرد و افزود: در بررسی صلاحیت هیات علمی ۷ دهم درصد خطا و ۹۹.۳ درصد از بررسی صلاحیت‌ها، مثبت بوده که نشان می‌دهد جامعه دانشگاهی از نظر سلامت عمومی و علمی دقت بسیار بالایی دارند و بحث جذب نخبگان نیز از همین خانواده است تا حقی از این سرمایه‌های نظام ضایع نشود.


وی افزود: در حوزه جذب، فارغ‌التحصیلان ممتاز و نخبگان اولویت خواهند داشت و امیدواریم بستر این ظرفیت بیشتر هم فراهم شود.


شریعتی نیاسر ادامه داد: علاوه بر آن در حوزه دیگری که متولی آن ما نیستیم صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت تأمین اعتبار برای طرح‌های تحقیقاتی یک ردیف ویژه برای پژوهشگران جوان و نخبه در نظر گرفته است که این می‌تواند جوانان مستعد و نخبه را به آینده خود امیدوارتر کند.


وی همچنین کنترل کمی، کیفی و همچنین اقتدار و هماهنگی را عامل مهمی در بدنه اجرایی وزارتی و دانشگاه ها دانست و اظهار داشت: جهت ارتقای کیفی در دانشگاه‌ها مجوز برای تاسیس موسسات غیر دولتی صادر نخواهد شد و همچنین با استفاده از شاخص های ویژه آموزشی، نظارت ظریف و دقیق تری بر بحث آموزش خواهیم داشت.


معاون آموزشی وزارت علوم، کشورمان را به جهت داشتن دو دانشگاه مهارت محور فنی حرفه‌ای و جامع علمی کاربردی متمایز از سایر کشورها در این زمینه دانست .


لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
رتبه بندی پژوهشی دانشگاه های ایران

رتبه بندی پژوهشی دانشگاه های ایران

رتبه بندی پژوهشی دانشگاه های ایران

بر اساس رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ایران با شاخص های پژوهشی، ۱۴ دانشگاه جامع بیشترین امتیاز را کسب کردند و ۴۲ دانشگاه بدون احتساب امتیاز در این رتبه بندی قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار مهر، روش شناسی تعیین معیارها و شاخص‌های رتبه‌بندی دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی ایران برای سال ۹۲ به امتیازاتی برمی گردد که هر دانشگاه در یک شاخص کسب کرده است.


بر اساس رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC ، این مراکز در معیار پژوهش با شاخص های کیفیت، کارایی، حجم، نرخ رشد کیفیت، نرخ رشد کارایی و … مورد ارزیابی قرار گرفته اند.


در معیار آموزش نیز شاخص های اعضای هیأت علمی دارای جایزه، اساتید پراستناد، نسبت اعضای هیأت علمی دارای مدرکPh.D به کل اعضای هیأت علمی، فارغ التحصیلانی که جایزه گرفته‌اند، فارغ التحصیلان پر استناد، نسبت اعضای هیأت علمی به دانشجو، نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان، دانشجویان دارای جایزه در المپیادهای بین‌المللی در نظر گرفته شده است.


معیار وجهه بین المللی نیز با شاخص هایی از جمله نسبت اعضای هیأت علمی بین‌المللی به کل اعضای هیأت علمی، نسبت دانشجویان بین‌المللی به کل دانشجویان، نسبت اعضای هیأت علمی دارای مدرک Ph.D. خارجی(دکتری خارجی) به کل اعضای هیأت علمی دارای مدرک Ph.D. (دکتری)، کنفرانس های بین المللی و همکاری های بین المللی بررسی شده است.


معیار تسهیلات(امکانات) شامل شاخص های سرانه تعداد عناوین کتاب به ازای هر دانشجو و تعداد مؤسسات/مراکز تحقیقاتی دانشگاه و همچنین معیار فعالیت اجتماعی- اقتصادی نیز شامل شاخص های تعداد مؤسسات و شرکت ها و تعداد مراکز رشد (به صورت مستقل یا در درون پارک‌های علم و فناوری) بوده است.


به گزارش مهر، دانشگاههای نامبرده در جدول زیر شامل دانشگاههای جامع می شوند و دانشگاههایی را که تنها در یک گروه مانند صنعتی، هنر و … فعالیت می کنند در بر نمی گیرد.


رتبهدانشگاه جامعنمره کل از ۱۰۰شاخص پژوهشی از ۱۰۰
۱دانشگاه تهران۱۰۰۱۰۰
۲ دانشگاه تربیت مدرس ۹۹.۸۵۹۹.۸۵
۳ دانشگاه شیراز ۹۸.۱۴۹۸.۱۲
۴ دانشگاه فردوسی مشهد ۹۴.۴۶۹۴.۴۲
۵ دانشگاه شهید بهشتی ۹۰.۱۵۹۰.۲۱
۶ دانشگاه تبریز ۸۶.۵۸۸۶.۵۹
۷ دانشگاه اصفهان ۷۲.۵۲۷۲.۴۷
۸ دانشگاه گیلان ۶۹.۳۷۶۹.۱۷
۹ دانشگاه شهید باهنر کرمان ۶۵.۷۸۶۵.۹
۱۰دانشگاه پیام نور ۶۴.۹۶۶۴.۴۹
۱۱ دانشگاه بوعلی سینا ۶۴.۲۳۶۴.۲۱
۱۲ دانشگاه رازی ۶۳.۴۱۶۳.۴۲
۱۳دانشگاه ارومیه ۵۸.۶۳۵۸.۶۸
۱۴ دانشگاه مازندران ۵۵.۶۶۵۵.۷۴

دانشگاه هایی که نمره ای برای آنها در نظر گرفته نشده است به ترتیب از رتبه ۱۴ تا ۵۶ رتبه بندی شده اند.


رتبهدانشگاه یا موسسه تحقیقاتیرتبهدانشگاه یا موسسه تحقیقاتیرتبهدانشگاه یا موسسه تحقیقاتی
۱۵دانشگاه کاشان ۲۹دانشگاه شهرکرد۴۳ دانشگاه هرمزگان
۱۶ دانشگاه شهید چمران اهواز ۳۰دانشگاه الزهرا (س) ۴۴دانشگاه گلستان
۱۷ دانشگاه یزد ۳۱ دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان ۴۵دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
۱۸ دانشگاه شاهرود ۳۲ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ۴۶دانشگاه قم
۱۹ دانشگاه سمنان ۳۳دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ۴۷دانشگاه تفرش
۲۰ دانشگاه زنجان ۳۴ دانشگاه دامغان ۴۸دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان
۲۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان ۳۵دانشگاه بیرجند ۴۹ دانشگاه علم و فرهنگ
۲۲ دانشگاه اراک ۳۶دانشگاه لرستان ۵۰دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
۲۳ دانشگاه محقق اردبیلی ۳۷دانشگاه خلیج فارس ۵۱دانشگاه امام صادق (ع)
۲۴ دانشگاه خوارزمی۳۸دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی ۵۲دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)
۲۵ دانشگاه کردستان ۳۹ دانشگاه مراغه ۵۳دانشگاه جهرم
۲۶ دانشگاه شاهد ۴۰دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری۵۴دانشگاه اردکان
۲۷ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ۴۱دانشگاه ایلام ۵۵دانشگاه افسری امام علی (ع)
۲۸ دانشگاه یاسوج ۴۲دانشگاه حکیم سبزواری ۵۶دانشگاه حضرت معصومه (س)
 
آخرین ویرایش:

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پذیرش دکترای بدون آزمون ۳ دانشگاه

پذیرش دکترای بدون آزمون ۳ دانشگاه

پذیرش دکترای بدون آزمون

سه دانشگاه ارومیه، رازی و یاسوج جزئیات پذیرش بدون‌ آزمون دکتری سال تحصیلی ۹۵-۹۴ از میان دانش آموختگان ممتاز کارشناسی ارشد را اعلام کردند.


به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه ارومیه با اصلاحیه فراخوان پذیرش بدون‌ آزمون دکتری سال تحصیلی ۹۵-۹۴ اعلام کرد دانش آموختگان و دانشجویان کارشناسی ارشد با معدل ۱۶ کارشناسی و معدل ۱۷ کارشناسی ارشد که بیش از دو سال از تاریخ فارغ التحصیلی آنها نگذشته، می توانند در این دوره شرکت کنند.


متقاضیان واجد شرایط تا ۵ مردادماه فرصت دارند مدارک خود را به دانشگاه ارومیه ارسال کنند.


در همین زمینه نیز دانشگاه یاسوج در راستای اجرای آیین نامه ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره های تحصیلی بالاتر از میان دانشجویان یا فارغ التحصیلان ممتاز کارشناسی ارشد دانشگاه یاسوج و سایر دانشگاههای معتبر در قالب ظرفیت، برای سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در مقطع دکتری بدون آزمون کتبی دانشجو می پذیرد.


این افراد باید علاوه بر اینکه بیش از دو سال از تاریخ دانش آموختگی متقاضی نگذشته باشد، حداقل ۷۰ امتیاز از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مصاحبه را مطابق جداول مربوطه کسب کنند.


دانشگاه یاسوج در خصوص پذیرش قطعی دانشجویان دکتری با توجه به ظرفیت ها و محدودیت های رشته و گرایش های دوره دکتری خود تصمیم گیری خواهد کرد و هیچ گونه الزامی به پذیرش دانشجوی دکتری از این طریق در تمام رشته گرایشهای دوره دکتری خود ندارد.


زمان مصاحبه از داوطلبان شهریور ماه سال ۹۴ خواهد بود.


رشته های دکتری پذیرش بدون آزمون کتبی در دانشگاه یاسوج شامل شیمی – تجزیه، شیمی – فیزیک، مهندسی شیمی – جداسازی، زراعت- فیزیولوژی گیاهان زراعی، توسعه کشاورزی، علوم سیاسی – جامعه شناسی سیاسی است.


تکمیل ظرفیت پذیرش بدون آزمون (سهیمه استعدادهای درخشان) دانشجوی دکتری تخصصی ( PHD) دانشگاه رازی نیز اعلام شد.


دانشگاه رازی در راستای پذیرش بدون آزمون برگزیدگان علمی در دوره دکتری تخصصی به منظور تکمیل ظرفیت رشته های خود، برای نیمسال اول سال تحصیلی ۹۵-۹۴ برای رشته های آمار، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک، شیمی آلی، شیمی معدنی، نانو شیمی، ریاضی کاربردی، فیزیک حالت جامد و فیزیک – نظری دانشجو می پذیرد.


دانشگاه اختیار دارد حداکثر ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش با آزمون شیوه آموزشی – پژوهشی دوره روزانه دکتری خود در هر کد رشته محل تحصیل را از بین دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد داخل کشور و مورد تأیید وزارت (یا دانشجویان دوره کارشناسی ارشد که تا پایان شهریور ماه سال ۹۴ دانش آموخته شوند) به صورت مازاد برظرفیت، پذیرش کند.


مدارک واصله پس از بررسی توسط دفتر استعدادهای درخشان جهت ارزیابی علمی به دانشکده ها و از دانشکده ها به گروه های آموزشی مربوطه ارجاع خواهد شد و پس از امتیاز دهی داوطلبانی که مجموع امتیازات آنها ۴۰ و یا بیشتر باشد، برای مصاحبه علمی دعوت به عمل خواهد آمد.


مهلت ارسال مدارک حداکثر تا پایان وقت اداری ۳۰ تیرماه خواهد بود و زمان و مکان برگزاری مصاحبه در زمان مقتضی از طریق پایگاه اینترنتی دانشگاه به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.


لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرایط پذیرش دکترای بدون آزمون دانشگاه یاسوج

شرایط پذیرش دکترای بدون آزمون دانشگاه یاسوج

دکترای بدون آزمون دانشگاه یاسوج

دانشگاه یاسوج در راستای اجرای آیین نامه شماره ۶۷۲۷۲/۲۱ مورخ ۱۸/۰۴/۹۳ و اصلاحیه شماره ۲۳۷۳۰/۲۱ مورخ ۱۶/۱۱/۹۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره های تحصیلی بالاتر از میان دانشجویان یا فارغ التحصیلان ممتاز کارشناسی ارشد دانشگاه یاسوج و سایر دانشگاههای معتبر و برطبق موارد مندرج در این اطلاعیه در قالب ظرفیت، برای سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در مقطع دکتری رشته های لیست پیوست بدون آزمون کتبی پذیرش می نماید.

۱- شرایط عمومی دارا بودن صلاحیت عمومی جهت ادامه تحصیل

۲- شرایط اختصاصی: ماده ۱: دانشگاه اختیار دارد حداکثر معادل بیست درصد از ظرفیت پذیرش با آزمون شیوه آموزشی-پژوهشی دوره روزانه دکتری خود در هر کد رشته محل تحصیل را از بین دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد داخل و مورد تأیید وزارت (یا دانشجویان دوره کارشناسی ارشد داخل که تا پایان شهریور ماه سال درخواست پذیرش، دانش آموخته شوند) را به صورت مازاد بر ظرفیت، با رعایت شرایط زیر، پذیرش کند:

۱-۱: بیش از دو سال از تاریخ دانش آموختگی متقاضی نگذشته باشد.

۱-۲: کسب حداقل ۷۰ امتیاز از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مصاحبه مطابق جدول ارزشیابی پیوست.

۱-۳: داشتن میانگین کل ۱۶ در دوره کارشناسی و میانگین ۱۷ ( بدون احتساب نمره پایان نامه) در دوره کارشناسی ارشد (یا میانگین همتراز شده هر یک از دوره های مذکور طبق دستورالعمل مصوب شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه)

برای دیدن ادامه مطالب phd کلیک کنید

لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت پذیرش در دانشگاه خوارزمی

افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت پذیرش در دانشگاه خوارزمی

سرپرست دانشگاه خوارزمی از افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت پذیرش این دانشگاه، در سال جاری خبر داد .

دکتر محمد علی سبحان الهی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: با توجه به این مساله که امسال دانشگاه علوم اقتصادی نیز در دانشگاه خوارزمی ادغام شد، برهمین اساس تعداد ظرفیت های پذیرش دانشجو در این دانشگاه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ۱۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت.


وی ادامه داد: همچنین امسا‌ل رشته‌های جدیدی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد این دانشگاه ایجاد شده که در مقطع کارشناسی ارشد می توان به رشته های میان رشته ای، اقتصاد انرژی، مدیریت مالی، نانو شیمی، زمین شناسی نفت و نانو فیزیک اشاره کرد.


سرپرست دانشگاه خوارزمی یادآورشد: همچنین امسال در مقطع دکتری نیز رشته‌های جدید روانشناسی سلامت و مدیریت آموزش عالی راه اندازی شده است.

وی درباره دلیل حذف دوره شبانه از دانشگاه خوارزمی گفت: عدم وجود متقاضی و داوطلب در این دوره باعث حذف آن شد.

لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جدول برنامه زماني ثبت نام وبرگزاري ازمونهاي سال 1395

جدول برنامه زماني ثبت نام وبرگزاري ازمونهاي سال 1395

جدول برنامه زمانی ثبت نام وبرگزاری آزمونهای سال 1395 بدين شرح اعلام مي گردد


ردیف نام آزمون تاریخ ثبت نام تاریخ برگزاری آزمون
1 آزمون دکتری سال 1395(نوبت اول) 94/10/6 تا 94/10/15 94/12/14
2 آزمون تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد ناپیوسته)
سال 1395
94/9/16 تا 94/9/22 16و95/2/17
3 آزمون سراسری سال 1395 94/11/19 تا 94/11/28 24و95/4/25
4
آزمون دکتری سال 1395(نوبت دوم ) 95/5/24 تا 95/5/3095/8/7

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور
لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعلام دروس تخصصی آزمون دکتری۹۵

اعلام دروس تخصصی آزمون دکتری۹۵

دروس تخصصی آزمون دکتری۹۵


بالاخره بعد از کش وقوسهای فراوان مواد امتحانی آزمون دکترای ۹۵ اعلام گردید
بعد از گذشت مدت زمان طولانی از زمان اعلام تغییرات آزمون دکتری و شایعات زیادی که پیرامون این آزمون بود سازمان سنجش کشور طی اطلاعیه ای مواد امتحانی آزمون دکتری را اعلام نمود

برای دیدن مواد امتحانی آزمون دکترای امسال روی
این لینک کلیک کنید
 
بالا