اخبار اقتصادي

sima_

عضو جدید
دوستان عزيز:gol:

اين تاپيك براي اخبار و مطالب اقتصاديست.لطفا خبرهاي اقتصادي را در اين تاپيك مطرح كنيد.

:gol:ممنون:gol:
 

sima_

عضو جدید
زرشك چيني

زرشك چيني

زرشك چینی هم به ایران امد
چینی‌ها كه در این چند ساله به چیزی رحم نكرده و از جان آدمیزاد گرفته تا شیر مرغ را صادر می‌كنند،اكنون در تلاش هستند زرشك ایرانی را نیز پرورش دهند و حتماً هم سپس به ایران صادر كنند.
به گزارش جام جم آنلاین؛حتما گردوهای چینی را در بازار دیده‌اید كه البته طعم و كیفیت گردوهای معروف و خوشمزه خودمان را ندارد.میوه فروشی‌ها را هم كه هر روز سر می‌زنید و می‌بینید میوه‌های خارجی و سیر چینی را هم حتما دیده‌اید.
خوب از این پس باید زرشك چینی را هم بر سر سفره‌های ایرانی بچشیم.
وقتی از محصول زرشك صحبت می‌شود مقصود نوع بی‌دانه‌ی آن است كه فعلا به ‌طور انحصاری و تقریباً 98 درصد تولید آن به خراسان جنوبی مربوط می‌شود، البته زرشك دانه‌دار كه مصرف دارویی داشته و برای مصارف تغذیه از آن استفاده نمی‌گردد در اغلب نقاط ایران و دنیا به صورت خود رو مشاهده می‌شود.



در خراسان جنوبی سالانه به طور متوسط 6 تا 10هزار تن زرشك خشك تولید می‌شود كه این یك مزیت نسبی در تولید این محصول برای این استان است و با توجه به این نكته كه هر یك هكتار زمین پرورش زرشك می‌تواند یك فرصت شغلی ایجاد كند و با وجود تقریبا 5هزار500 فارغ التحصیل بیكار كشاورزی توجه به گسترش تولید این محصول امیدبخش است.
ایسنا در همین زمینه گزارش داد؛ زرشك درختچه‌ای مقاوم در مقابل بی آبی، كمبود رطوبت هوا و باد است كه نسبت به محصولات باغی دیگر آفات كمتری دارد، در پرورش و تولید این محصول از سموم شیمیایی بسیار كمتری استفاده می‌شود و به همین دلیل پرورش آن در بسیاری از مناطق امكان‌پذیراست، بنابراین با توجه به موارد ذكر شده نباید فرصت تولید و توسعه‌ی كاشت و پرورش آن را به كشورهای دیگر بدهیم.
مهندس محسن پویان پژوهشگر گیاهان دارویی در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینكه اخیرا چینی‌ها با انتقال درختچه زرشك به كشور چین درصدد تولید این محصول هستند، افزود: نباید اجازه دهیم كه این محصولات واجد مزیت نسبی برای ایران به كشورهای دیگر منتقل شده و بازار آن را به دست گیرند.
وی اضافه كرد: كاشت زعفران در چندین كشور دنیا مطرح شده و كشور افغانستان نیز به‌زودی از صادركنندگان عمده زعفران خواهد بود كه البته چند كشور دیگر نیز به این ورطه اضافه می‌شوند، بنابراین نباید اجازه دهیم كه محصول زرشك ایران نیز به سرنوشت زعفران مبتلا شود.
پویان گفت: زرشك درختچه‌ای است كه ریشه، پوست، ساقه، برگ، گل و میوه آن استفاده دارویی دارد و بیش از 40 مورد می‌توان از آن بهره گرفت، و این در حالی است كه حتی مصرف میوه آن در ایران به خوبی تبیین نشده است و نباید به امید شیوه‌های مدرن فراوری و استحصال مواد موثر، مختلف آن در كشور چین باشیم چراكه هیچ سودی برای ما نخواهد داشت و اگر دیر به فكر بیافتیم این پتانسیل محصول بومی ایران را به غیر واگذار خواهیم كرد.
وی با بیان اینكه گویا صادرات فله‌ای گیاهان دارویی و زرشك و زعفران و آلو و ... برای ما یك فرهنگ شده است، ادامه داد: در خراسان جنوبی دو كارخانه فراوری زرشك در بیرچند و قاین پیش‌بینی شده است كه كارخانه بیرجند به بهره‌برداری رسیده و كارخانه‌ی قاین شاید تا فصل برداشت بعدی به بهره‌برداری برسد كه این جای بسیار خوشحالی است، اما به نظر می‌رسد كه 20 تا 30 سال تاخیر دارد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با اشاره به اینكه فرهنگ سازی در مصرف این محصولات مفید و دارویی از طریق رسانه‌های جمعی بسیار محدود است، تصریح كرد: این بخشی است كه دولت باید به تولیدكنندگان و كارخانه‌داران كمك كند چراكه تبلیغات موثر در رسانه‌هایی چون صدا و سیما به قدری گران است كه برای تولید كننده تقریبا امكان استفاده از آن نیست به ویژه برای تولیدكنندگان كوچك شهرستان، ما ماهواره‌های تبلیغاتی برای معرفی محصولات خود یا كم داریم و یا نداریم كه این جای سوال دارد.
وی گفت: تمام بازار ما پر شده از بادام و بادام زمینی و تخمه كدو و شیرین بیان و .... تولید چین و تنها زرشك و زعفران چینی را بر سفره‌های خود كم داریم كه به زودی خواهد آمد.
پویان ادامه داد: 75 درصد زرشك كاران منطقه كمتر از یك هكتار زمین دارند كه این باعث عدم امكان استفاده از ادوات مدرن و مكانیزه شدن تولید می‌شود و باید از مسوولان پرسید چرا به فكر یك پارچه شدن زمینه‌های كشاورزی نیستند؟
وی با بیان اینكه 37 درصد محصول زرشك تولیدكنندگان روی درخت یا سرباغ به فروش می‌رسد، ادامه داد: 43 درصد محصول زرشك تولیدكنندگان نیز از عمده فروشی‌ها و 30 درصد نیز در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود و در حال حاضر حدود 299 بارگاه در خراسان جنوبی وجود دارد كه این تعداد باید افزایش یابد، چراكه اغلب این بارگاه‌ها فاقد خشك‌كن‌های مكانیزه بوده و استانداردهای لازم را دارا نیستند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با اشاره به اینكه این داستان سال‌هاست كه تكرار می‌شود و دردی قدیمی است، افزود: بیش از 300 روز آفتابی در استان داریم ولی از یك سیستم خشك‌كن خورشیدی برای محصولات خبری نیست بنابراین آیا این كفران نعمت خدا به شمار نمی‌آید؟
به گفته پویان، پیش بینی جهانی از گردش مالی گیاهان دارویی در سال 2050 رقمی معادل 5هزارمیلیارد دلار است در حالی كه اكنون این رقم 100 میلیارد دلاراست و سهم ایران از این رقم فعلی حدود 08/0درصد است و محصول زرشك در این وادی جایگاه اندكی دارد.
وی با اشاره به اینكه 55 هزار خانوار شهری و روستایی در زنجیره‌ی تولید، بسته بندی، فرآوری و توزیع محصول زرشك قرار دارند كه توجه به آن را قوت می‌بخشد، افزود: برای این محصول و سایر محصولات كشاورزی و دارویی باید زنجیره‌ای را در نظر گرفت كه اولین حلقه آن پژوهش و بر عهده‌ی دانشگاه‌هاست، حلقه بعدی تولید است كه به جهاد كشاورزی مرتبط می‌شود، حلقه سوم فرآوری است كه به صنایع مربوط است و آخرین حلقه این زنجیره مسایل بازرگانی و بازار محصول را در برمی‌گیرد كه نقص در هر كدام از این حلقه‌ها می‌تواند كل فرآیند را تحت تاثیر قرار دهد.
او تاكید كرد: سیستم تولید و فروش یك محصول باید فرآیندهای مرتبط و پویا در جهت هدف سیستم داشته باشد تا به نتیجه‌ی مطلوب برسد و در غیر این صورت محكوم به زوال است.
پویان اذعان كرد: حدود 550 میلیون دلار گیاه دارویی به صورت فله‌ای به ایتالیا، آلمان و تایوان به ارزش صادر كرده‌ایم كه ارزش محصولات فراوری شده از آن در این كشورها معادل 76 میلیارد دلار بوده است! آیا هیچوقت قیمت یك بشكه اسانس گیاه دارویی را با قیمت یك بشكه نفت مقایسه كرده‌ایم؟
وی در پایان اظهار كرد: برای پویا شدن، ارزآوری و اشتغال زایی این محصول باید به تعامل و بهبود فرآیندهای پژوهش، تولید، فرآوری و بازرگانی این محصول ارزشمند فكر كنیم و خیلی زود عمل كنیم كه فردا دیر است.

منبع:Mihan blog-yalameh
 

sima_

عضو جدید
چرا ‌٤.5 ميليون تن گندم در سال ‌٨٨ وارد شد؟

چرا ‌٤.5 ميليون تن گندم در سال ‌٨٨ وارد شد؟

معاون وزير بازرگاني در توضيح علل واردات بيش از 4.5 ميليون تن گندم به كشور در سال گذشته، با اشاره به اينكه حدود 65 درصد اين ميزان را دولت وارد كرده است، اين ميزان واردات را طبق مصوبه هيات دولت و به دليل خشكسالي در سال 87 دانست و عنوان كرد: هم‌اكنون پنج ميليون تن گندم در انبار وجود دارد كه با توجه به توليد 9 ميليون تني گندم در امسال و مصرف سالانه 10 ميليون تني گندم در كشور، بيش از دو ميليون تن گندم امسال ايران صادر خواهد كرد.
حميد عليخاني در گفت‌وگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد واردات بيش از 4.5 تن گندم در سال 88 با تاييد اين آمار، عنوان كرد: الزاما اين واردات فقط مخصوص سال 88 نبود. چرا كه اين خريد به صورت پله‌اي بود و ما در اين مورد يك الزام و مصوبه هيات دولت داشتيم كه به دليل خشكسالي در سال 87 بود.
وي در ادامه در حالي كه آمارها نشان مي‌دهد نياز سالانه كشور به مصرف گندم 14 ميليون تن است، كل مصرف كشور در سال را بيش از 10 ميليون تن اعلام كرد و در اين مورد توضيح داد كه آن 14 ميليون تن با محاسبه نياز صنف و صنعت است اما براي نياز مردم و خبازها در بخش نان، ميزان مصرف بيش از 10 ميليون تن است.

* واردات طبق مصوبه هيات دولت
عليخاني در مورد ميزان كشت و برداشت گندم در كشور نيز اين ميزان را در سال 86، 11 ميليون تن ، سال 87، سه ميليون و 700 هزار تن و سال 88، 9 ميليون و 400 هزار تن ذكر كرد و افزود: به عبارتي ميزان كشت و برداشت گندم در سال 87 كمتر از چهار ميليون تن بود كه به دليل اختلاف هفت ميليون تني ميزان برداشت گندم سال 87 با سال 86، هيات دولت مصوبه‌اي مبني بر واردات هفت ميليون تن گندم ابلاغ كرد. اين موضوع به دليل تغييرات اقليمي بوده دست من و شما نيست.

* پنج ميليون تن گندم در انبار
وي با استناد به گفته وزير جهادكشاورزي ميزان توليد گندم در امسال را 9 تا 12 ميليون تن اعلام كرد و يادآور شد: امروز بيش از پنج ميليون تن گندم ذخيره و در انبار داريم كه اگر اين 9 ميليون تن توليد محقق شود، در مجموع ما بيش از 14 ميليون تن گندم خواهيم داشت. به همين دليل ما درصدد صادرات گندم هستيم و مجوز تا سقف دو ميليون تن صادرات را گرفتيم.
مديرعامل شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران با بيان اينكه گندم بازار خود را صادر مي‌كنيم نه گندمي كه نياز داريم، در مورد روند خريد گندم ايران اظهار كرد: گندم را از استراليا يا كانادا يا روسيه مي‌خرند. ما ماهي حدود يك ميليون تن مصرف داريم و گفتيم پلكاني خريد انجام دهيم كه بعضي از خريدهاي ما به فروردين و ارديبهشت ماه افتاد.

* 65 درصد واردات گندم توسط دولت است
وي در پايان تصريح كرد: از سوي ديگر هر 4.5 ميليون تن گندم را ما نياورديم. 2.9 ميليون تن آن را ما آورديم كه از سال 87 بود و بقيه آن را بخش خصوصي وارد كرده است. بدون مجوز كه نمي‌توان وارد كرد.
منبع:ISNA
 

sima_

عضو جدید
نگران توپولوف ها نباشيد!!!!!!!!!!!!

نگران توپولوف ها نباشيد!!!!!!!!!!!!

نگران توپولوف‌ها نباشيد!
مديرعامل ايرتور:
با هدفمند شدن يارانه‌ها پرواز اين هواپيماها غيراقتصادي مي‌شود



خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


با توجه به بالا بودن ميزان مصرف سوخت هواپيماهاي توپولف، پس از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها و افزايش قيمت سوخت، پرواز و فعاليت اين نوع از ناوگان توجيه اقتصادي نخواهد داشت و شركت‌هاي هواپيمايي ناوگان كم‌هزينه‌تر را جايگزين مي‌كنند.

سيد مهدي صادقي - مدير عامل شركت هواپيمايي ايران ايرتور - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان مطلب بالا اظهار كرد: با اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها، هزينه و درآمدها غير منطقي مي‌شود و شركت‌هاي هواپيمايي داراي ناوگان توپولوف به دليل بر هم خوردن تناسب هزينه و درآمد به دنبال هواپيماهاي جايگزين با مصرف سوخت كمتر و هزينه‌هاي كمتر مي‌روند.
وي درباره وجود 14 فروند هواپيماي توپولوف در اين شركت و ابلاغ دستورالعمل سازمان هواپيمايي كشوري مبني بر جايگزيني ناوگان ديگر به جاي توپولف ها، اظهار كرد: با توجه به اين‌كه اين شركت در حال واگذاري است، اگر دولت اجازه دهد، به‌سازي ناوگان (خروج و واردات) صورت خواهد گرفت، كما اين‌كه در اين راستا طرحي براي بهسازي ارائه و اعتبارات مورد نياز درخواست شده، اما هنوز پاسخي دريافت نشده است.

او تصريح كرد: اگر دولت اعتبار و تسهيلات بپردازد، بهسازي در ناوگان اين شركت صورت مي‌گيرد و با توجه به اين‌كه شركت در حال واگذاري و ورود به سازمان خصوصي سازي است، از اين طريق سهام آن بهينه خواهد شد.
مديرعامل شركت هواپيمايي ايران ايرتوردرباره تخصيص 50 درصد از درآمد حاصل از واگذاري هتل‌هاي هما براي نوسازي ناوگان هوايي كشور گفت: اين طرح بسيار خوبي است، اما هتل‌هاي هما در حال واگذاري و خصوصي‌سازي است كه زمان آن مشخص نيست و اين گونه نيست كه هر زمان اعتبار اختصاص يابد نوسازي صورت مي‌گيرد.
وي خاطرنشان كرد: از سوي ديگر در صنعت هوايي فرصت‌ها هميشگي نبوده و فرصت‌ها زودگذر است كه در صورت فراهم بودن شرايط بايد از آن فرصت‌ها استفاده كرد؛ وگرنه از دست خواهند رفت، لذا بايد اين اعتبارات در اختيار ايرلاين‌ها قرار گيرد تا درصورت فراهم بودن شرايط ، زمان را از دست ندهند و بتوانند ناوگان مطلوب را جايگزين كنند.
صادقي در پايان گفت: براي واگذاري اين شركت به بخش خصوصي همه مراحل خصوصي‌سازي انجام شده و منتظر اعلام نظر و تصميم سازمان خصوصي سازي هستيم.
 

sima_

عضو جدید
توليد سيب‌زميني و پياز كم نيترات براي نخستين‌بار در كشور

توليد سيب‌زميني و پياز كم نيترات براي نخستين‌بار در كشور

رئيس اداره آموزش سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي خبرداد:
توليد سيب‌زميني و پياز كم نيترات براي نخستين‌بار در كشور
خبرگزاري فارس: رئيس اداره آموزش بهره‌برداران سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان رضوي گفت: براي اولين بار در كشور، توليد سيب‌زميني و پياز سالم و داراي كمترين حد نيترات در كشور توليد شد.



عليرضا شكري در حاشيه نمايشگاه توانمندي تحقيقات كشاورزي استان خراسان رضوي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، افزود: براي انتقال يافته‌هاي تحقيقاتي به مزارع كشاورزان سال گذشته 16 طرح مدرسه در مزرعه در استان خراسان رضوي اجرا شد و از محصولات مختلف دراين طرح‌ها در قالب سايت‌هاي 20 هكتاري IPM و FFS به عنوان مدرسه در مزرعه استفاده شد.
رئيس اداره آموزش بهره‌برداران سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان رضوي افزود: توليد سيب‌زميني، پياز، گوجه‌فرنگي سالم براي اولين‌بار در استان خراسان رضوي انجام شد كه شاخص 50 ميلي گرم نيترات در هر كيلوگرم سيب‌زميني و پياز حد مجاز تعريف شده است.
وي گفت: محصول توليد شده داراي نيترات بسيار كمتر از حد مجاز تعريف شده يعني يك دهم حد مجاز در پياز و 24 ميلي گرم نيترات در هر كيلوگرم يعني نصف حد مجاز در سيب‌زميني بوده است . اين موفقيت با استفاده از كنترل سم و كود به دست آمده است.
شكري افزود: سيب‌زميني سالم در فريمان با عملكرد 45.5تن در هكتار توليد شد كه متوسط كشور 70 تن در هكتار است و پياز سالم در مشهد با عملكرد 79 تن در هكتار توليد شد، در حالي كه ميانگين كشور 100 تن است، اما ويژگي اين دو محصول دارا بودن نيترات كمتر از حد مجاز تعريف شده است.
وي با بيان اينكه فرهنگ‌سازي توليد محصولات سالم كشاورزي بايد در جامعه ترويج شود، گفت: آقاي توكلي سيب‌زميني كار نمونه فريمان و داوود صبوري پياز‌كار نمونه مشهد، دو كشاورز توليد‌كننده محصول سالم بودند كه به دعوت كشور آلمان براي شركت در جشنواره توليد محصول سالم و ارگانيك به اروپا سفر كردند.
شكري افزود: كار اين كشاورزان آنقدر قابل توجه بود كه مديركل شركت BCS آلمان كه محصولات سالم 84 كشور دنيا را زير نظر دارند اعلام كرده، محصول سيب‌زميني و پياز توليد شده خراسان را در حد ارگانيك دانست و در اول تيرماه سال جاري مديركل آن شركت آلماني براي بازديد از مزرعه اين كشاورزان نمونه به ايران سفر خواهد كرد.
رئيس اداره آموزش بهره‌برداران سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان رضوي افزود: توليد سيب‌زميني سالم سال گذشته در سطح 20 هكتار انجام شد كه سال آينده اين توليد در 500 هكتار از زمين‌هاي كشاورزان انجام خواهد شد و مديركل شركت آلماني مي‌خواهد از انبار نگهداري ايزوله بذر سيب‌زميني، هواشناسي مزرعه، دستگاه تست فتومتر بازديد كند كه خوشبختانه همه اين شرايط در مزرعه كشاورزان نمونه ياد شده وجود دارد و بعد از بازديد اين موارد كد بين‌المللي سالم بودن توليد سيب‌زميني و پياز به اين كشاورزان اعطا خواهد شد.
شكري همچنين از دستاوردهاي تحقيقات سازمان جهاد كشاورزي خراسان اجراي طرح هواشناسي اينترنتي در كشاورزي در منطقه فريمان دانست و گفت: طرح استفاده مجدد از نوار‌هاي آبياري قطره‌اي در زراعت سيب‌زميني باعث كاهش يك پنجم قيمت تمام شده مي‌شود.
وي افزود: همچنين طرح انبار عمقي سرد نگهداري سيب‌زميني در مزرعه كشاورزان و توليد بذر سالم سيب‌زميني در محيط ايزوله در شرق كشور براي اولين بار انجام شده است كه سيب زميني به اين روش انبار عمقي تا 8 ماه قابل نگهداري است.
رئيس اداره آموزش بهره‌برداران سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان رضوي افزود: طرح استفاده از برگ و طوقه چغندر قند براي خوراك گوسفند داشتي براي اولين بار اجرا شد كه در كيسه‌هاي 25 كيلويي فشرده با ملاس و مكمل مخلوط شده و هواي داخل آن خالي و بعد از 50 روز فرايند تخمير براي علوفه دام خرده مالكان به كار گرفته مي‌شود.
رئيس اداره آموزش بهره‌برداران سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان رضوي افزود: همچنين براي نخستين بار طرح تزريق كود و هوادهي خاك باغباني به عمق يك ونيم متر براي ريشه‌هاي درختان به جاي استفاده از چال‌كود كه در عمق 50 سانتي‌متري انجام مي‌شود، در اين روش كود و هوا به زير ريشه‌هاي درختان تزريق شده و باعث افزايش توليد محصولات باغي مي‌شود و كود به راحتي در اختيار ريشه درخت در عمق زمين قرار مي‌گيرد.
شكري افزود: همچنين برنامه اجراي پروژه نوين انرژي خورشيدي و پمپ آب از عمق 150 متري انرژي خورشيدي براي اولين بار اجرا شد كه اين طرح الهام گرفته از كشورهاي آفريقاي كه در آن كارشناسان ايراني طرح‌هاي كشاورزي را اجرا مي‌كنند.
وي افزود: همچنين برنامه‌ريزي يك نوع مايع سوپر سي بي آر براي تثبيت خاك جاده‌هاي مزارع بزرگ مانند شركت‌هاي تعاوني توليد و شركت‌هاي سهامي زراعي براي عمده مالكان انجام مي شود كه به جاي تبديل جاده‌هاي بين مزارع به چاله‌هاي عميق با استفاده از تكنيك نانو خاك جاده‌هاي مزارع به مدت 30 سال تثبيت مي‌شود و همانند آسفالت سرد عمل مي‌كند كه اين روش مي‌تواند در جاده‌سازي روستايي نيز استفاده شود.
 

sima_

عضو جدید
صادرات و واردات بي‌رويه عامل نوسان قيمت محصولات كشاورزي است

صادرات و واردات بي‌رويه عامل نوسان قيمت محصولات كشاورزي است

صادرات و واردات بي‌رويه عامل نوسان قيمت محصولات كشاورزي است
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون كشاورزي مجلس گفت: مديريت قيمت توسط مسئولان،ايجاد صنايع تبديلي و فرآوري كافي، افزايش دانش كشاورزان و صادرات و واردات به موقع از عوامل تثبيت قيمت است.


به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، معمولا قيمت محصولات كشاورزي در بازار همواره در نوسان بوده و ثبات لازم ندارد، كشاورز يك سال گران مي‌‌فروشد و سال ديگر ارزان و همين چرخه در سالهاي مختلف ادامه مي‌يابد، بنابراين يك سال توليد كننده متضرر مي‌شود و سال ديگر مصرف كننده. با يكي دو هفته ايجاد تاخير برداشت محصول در بازار كم مي‌شود و قيمت بيش از اندازه بالا مي‌رود، بعضي وقتها نيز با ورود انبوه محصول به بازار، قيمت آنقدر پايين مي‌آيد كه توليدكننده مجبور مي‌شود كارگر بگيرد تا انبارش را خالي كنند.
با يونس اسدي عضو كميسيون كشاورزي مجلس در اين مورد مصاحبه‌اي انجام شده كه مي‌خوانيم:

فارس: دليل گراني قيمت محصولات كشاورزي در برخي فصول، و نوسان شديد آن در سال‌هاي مختلف چيست؟

اسدي: براي محصولات اصلي در كشور برنامه‌ريزي و الگوي كشت وجود ندارد به دليل همسو نبودن سطح زير كشت با نيازهاي جامعه يك سال توليدكننده متضرر مي‌شود و سال ديگر مصرف‌كننده كه در اين حالت توليد كننده براي سال بعد توان و رغبت توليد ندارد، متولي اين تنظيم وزارت جهاد كشاورزي است و بايد با لحاظ كردن ميزان مصرف كشور سطح كشت و ميزان توليد كشاورزان را تنظيم كند.

فارس: نقش وزارت بازرگاني در تنظيم قيمت بازار محصولات كشاورزي چيست؟ آيا اين وزارتخانه نقش خود را به خوبي عملي كرده است؟

اسدي: وزارت بازرگاني بايد نقش عمده‌اي در تنظيم بازار داشته باشد، بايد مطابق با آمار وزارت جهاد كشاورزي ميزان واردات و صادرات را دقيق ارزيابي و به نحوي اجرا كرد كه قيمت بازار نوسان نداشته باشد و يا در حوادث غير مترقبه و خشكسالي در زمان كاهش توليد با واردات به موقع بازار را تنظيم كند.
اسدي افزود: در سالهاي گذشته هيچ كدام از وزارتخانه‌هاي جهاد كشاورزي و وزارت بازرگاني به نحو مطلوب عمل نكرده‌اند و با توجه به آسيب‌پذيري بخش كشاورزي، كشاورزان از اين ناحيه بيشتر متضرر شده‌‌اند.
اسدي گفت: وزارت بازرگاني مي‌تواند با اجراي سياست خريد تضميني، حمايتهاي قيمتي و پرداخت يارانه در زمان مورد نياز قيمت بازار را كنترل كند.
وي يادآور شد، قيمت را در كشور ما فقط عرضه و تقاضا مشخص مي‌كند نقش مديريت قيمت‌ها در كشور خيلي كمرنگ است.

فارس: برخي معتقدند نبودن صنايع تبديلي و انبار كافي در كشور عامل نوسان قيمت و گراني محصولات كشاورزي است. نظر شما چيست؟

اسدي: نبودن صنايع تبديلي، انبارهاي سردخانه و صنايع فناوري كافي در بخش كشاورزي به دليل ورود نداشتن بخش خصوصي و آن هم به علت بالا بودن هزينه‌هاي توليد و اجرا در كشور است، نبودن صنايع تبديلي كافي و انبار به ويژه در روستاها باعث مي‌شود محصولات كشاورزي در يك دوره زماني، به طور انبوه وارد بازار ‌شده و قيمت پايين بيايد و در دوره ديگر كه محصول در بازار كم مي‌شود، قيمت محصول بالا مي‌رود و بي‌ثباتي قيمت محصولات كشاورزي را دامن مي‌زند.

فارس: ميزان آگاهي و دانش كشاورزان تا چه اندازه در افزايش توليد و كنترل قيمت بازار موثر است؟

اسدي: مروجان كشاورزي بيشترين نقش را مي‌توانند در ارتقاء دانش و آگاهي كشاورزان مي‌تواند داشته باشند، مثلا برخي توصيه‌هاي ابتدايي و توزيع برخي هورمونها مي‌تواند مدت نگهداري اين محصول را حتي در انبارهاي سنتي چند برابر كند، انجام نمي‌دهد اين هورمون‌ها جلوي جوانه‌زني را مي‌گيرد و مدت زمان نگهداري را بيشتر مي‌كند.

فارس: برخي، صادرات و واردات بي‌رويه را علت گراني و نوسان قيمت بازار مي‌دانند نظر شما چيست؟

اسدي: در اقتصادي پويا واردات و صادرات نمي‌تواند تأثيرگذار باشد و چون كشاورزي در كشور ما سنتي است بيشتر آ‌سيب‌پذير بوده و به دليل بالا بودن هزينه‌هاي توليد قدرت رقابت در بازارهاي بين‌المللي را ندارد.
واردات و صادرات براي ايجاد تعادل در عرضه و تقاضا در اقتصاد سالم ضروري است اما واردات بي‌رويه ناشي از اقتصاد ناسالم در كشور است كه هر از گاهي اتفاق مي‌افتد و به جاي كنترل، قيمت را دستخوش تغيير مي‌كند.
منبع:Farsnews
 

sima_

عضو جدید
3200 میلیارد تومان برای توسعه گلخانه‌ها اختصاص می‌یابد

3200 میلیارد تومان برای توسعه گلخانه‌ها اختصاص می‌یابد

جهانسوز درگفتگو با مهر:3200 میلیارد تومان برای توسعه گلخانه‌ها اختصاص می‌یابدمعاون وزیرجهاد کشاورزی گفت: به منظور توسعه گلخانه ها برای تولید محصولات گلخانه های در برنامه پنجم تسهیلاتی بالغ بر بیش از 3 هزار و 200 میلیارد تومان پیش بینی شده است.محمدرضا جهانسوز در گفتگو با مهر گفت: درحال حاضر حدود 185 مجتمع گلخانه ای در سطح کشور وجود دارد که زیرساختها به منظور تولید محصولات گلخانه ای در بیشترآنها ایجاد شده وامسال تامین تسهیلات برای تکمیل مجتمع ها دنبال می شود.
وی بیان کرد: برای ایجاد و توسعه گلخانه های تولیدی اعتباری بالغ بر 3 هزار و 200 میلیارد تومان مورد نیاز است، ضمن اینکه با اعمال حمایتهای ویژه از روند تشکیل گلخانه ها درصدد رفع مشکلات تسهیلاتی دراین زمینه هستیم.
معاون وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه فارغ التحصیلان بخش کشاورزی برای ورود به عرصه ایجاد و کشت گلخانه ای فاقد سرمایه لازم هستند افزود: در سالجاری یکی از شرکتهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مجری گلخانه ها در کشور معرفی خواهد شد و این اقدام راهکار مناسبی برای رفع مشکلات موجود در زمینه ایجاد گلخانه ها است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر بالغ برحدود 7 هزار هکتار گلخانه در سطح کشور وجود دارد، ضمن اینکه ارایه خدمات فنی به گلخانه ها با توان مناسبی در حال انجام است.
جهانسوز با تاکید بر توجه به مسایل استانداردهای گلخانه ای اظهارداشت: در سالجاری ایجاد گلخانه های خورشیدی در دستور کارقرار گرفته است.
مدیرکل دفتر امور سبزی، گیاهان زینتی و دارویی وزارت جهاد کشاورزی نیز در گفتگو با مهر در خصوص ایجاد گلخانه های خورشیدی درکشور گفت: احداث گلخانه های خورشیدی با کاهش هزینه های تمام شده تولید همراه است، زیرا مصرف سوخت در این نوع گلخانه ها به شدت کاهش می یابد.
 

سعیده راد

عضو جدید
کاربر ممتاز
راز تورم تك‌رقمي سال 89
اعلام بانك مركزي مبني بر تك‌رقمي‌شدن نرخ تورم و عدم احساس آن در بين مردم به همراه ترديد برخي کارشناسان، خبرگزاري فارس را بر آن داشت تا به بررسي جزئيات نحوه محاسبه نرخ تورم بپردازد.


ماحصل اين بررسي نشان مي‌دهد كه كاهش نرخ تورم به 9/9 درصد در ارديبهشت ماه، ريشه در شاخص بالاي تورم در سال 87 دارد.
بنابراين گزارش، نرخ تورم در بانك مركزي ايران از طريق محاسبه قيمت هفتگي، ماهانه و سالانه يك سبد كالاي پايه حاصل مي‌شود. اين سبد كه به عنوان سبد پايه و شاخص كالا شناخته مي‌شود، هر چند سال يك بار مورد بازنگري قرار مي‌گيرد. تدوين اين سبد از سال 1338 آغاز شد و آخرين بار در سال 1383 با دربرداشتن 359 قلم كالا و خدمات در 75 شهر منتخب كشور و در 12 گروه كالايي، مورد استناد قرار گرفت.
در محاسبه نرخ تورم سه روش وجود دارد؛ روش اول، محاسبه تغيير نقطه به نقطه نرخ تورم است؛ يعني مثلا گفته مي‌شود نرخ تورم در ارديبهشت ماه 87 در مقايسه با ارديبهشت ماه 86 چه تغييري كرده است.
روش دوم محاسبه تغيير ماه به ماه است؛ يعني نرخ تورم ارديبهشت ماه 87 در مقايسه با فروردين 87 چگونه بوده است.
اما روش سوم متوسط 12 ماه سال است. به اين صورت كه گفته شود نرخ تورم در 12 ماهه منتهي به ارديبهشت 89 در مقايسه با 12 ماهه منتهي به ارديبهشت 88 چقدر بوده است.
در علم اقتصاد، متداول‌ترين و در عين حال صحيح‌ترين راه محاسبه نرخ تورم متوسط 12 ماهه است؛ چرا كه شاخص‌هاي ديگر چون يك مقطع زماني خاص و كوتاه در حد يك ماه را مي‌بينند، قابل تعميم به يك سال نيستند و نمي‌توان كل 12 ماه را با آن نگاه كرد.
 

سعیده راد

عضو جدید
کاربر ممتاز
:gol:راز تورم تك‌رقمي سال 89
اعلام بانك مركزي مبني بر تك‌رقمي‌شدن نرخ تورم و عدم احساس آن در بين مردم به همراه ترديد برخي کارشناسان، خبرگزاري فارس را بر آن داشت تا به بررسي جزئيات نحوه محاسبه نرخ تورم بپردازد.


ماحصل اين بررسي نشان مي‌دهد كه كاهش نرخ تورم به 9/9 درصد در ارديبهشت ماه، ريشه در شاخص بالاي تورم در سال 87 دارد.
بنابراين گزارش، نرخ تورم در بانك مركزي ايران از طريق محاسبه قيمت هفتگي، ماهانه و سالانه يك سبد كالاي پايه حاصل مي‌شود. اين سبد كه به عنوان سبد پايه و شاخص كالا شناخته مي‌شود، هر چند سال يك بار مورد بازنگري قرار مي‌گيرد. تدوين اين سبد از سال 1338 آغاز شد و آخرين بار در سال 1383 با دربرداشتن 359 قلم كالا و خدمات در 75 شهر منتخب كشور و در 12 گروه كالايي، مورد استناد قرار گرفت.
در محاسبه نرخ تورم سه روش وجود دارد؛ روش اول، محاسبه تغيير نقطه به نقطه نرخ تورم است؛ يعني مثلا گفته مي‌شود نرخ تورم در ارديبهشت ماه 87 در مقايسه با ارديبهشت ماه 86 چه تغييري كرده است.
روش دوم محاسبه تغيير ماه به ماه است؛ يعني نرخ تورم ارديبهشت ماه 87 در مقايسه با فروردين 87 چگونه بوده است.
اما روش سوم متوسط 12 ماه سال است. به اين صورت كه گفته شود نرخ تورم در 12 ماهه منتهي به ارديبهشت 89 در مقايسه با 12 ماهه منتهي به ارديبهشت 88 چقدر بوده است.
در علم اقتصاد، متداول‌ترين و در عين حال صحيح‌ترين راه محاسبه نرخ تورم متوسط 12 ماهه است؛ چرا كه شاخص‌هاي ديگر چون يك مقطع زماني خاص و كوتاه در حد يك ماه را مي‌بينند، قابل تعميم به يك سال نيستند و نمي‌توان كل 12 ماه را با آن نگاه كرد.
 

sima_

عضو جدید
افزایش تولید جو با وجود کاهش 10 درصدی سطح زیر کشت

افزایش تولید جو با وجود کاهش 10 درصدی سطح زیر کشت

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در گفتگو با ایانا خبر داد:

افزایش تولید جو با وجود کاهش 10 درصدی سطح زیر کشت


تهران - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: کشاورزی

امسال سطح زیر کشت محصول جو 10 درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد، اما میزان تولید از افزایش برخوردار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: امسال سطح زیر کشت از 52 هزار و 68 هکتار سال گذشته به 46 هزار و 976 هکتار رسیده است که از کاهشی 10 درصدی برخوردار است.
سیدمحمد موسوی افزود: در سال گذشته در همین تاریخ 51 هزار و 300 هکتار سطح برداشت تخمین زده شد. این در حالیست که تاکنون 46 هزار و 786 هکتار از اراضی جو استان تهران برداشت شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع میزان تولید 181 تن در سال گذشته، امسال به 182 هزار و 798 تن رسیده است.
موسوی افزایش میزان تولید با وجود کاهش 10 درصدی سطح زیر کشت را به دلیل رعایت اصول به زراعی، انتقال یافته های تحقیقاتی، آموزشهای ترویجی، بهبود مدیریت مزرعه و... برشمرد و تصریح کرد: در زمینه خرید محصول گندم نیز امسال از افزایشی 70 درصدی نسبت به مدت مشابه قبل برخوردار بودیم.

افزایش 6/7 درصدی سطح زیر کشت و 70 درصدی خرید گندم در سال جاری
وی سطح زیر کشت گندم را نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارای 6/7 درصد افزایش عنوان کرد و ادامه داد: سال گذشته 51 هزار و 250 هکتار به کشت گندم اختصاص یافت که این میزان در سال جاری به 55 هزار و 457 هکتار رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران درباره میزان تولید نیز تاکید کرد: میزان تولید از 248 هزار و 600 تن به 284 هزار تن یعنی 5/12 درصد رشد رسیده است.
موسوی عملکرد واحد سطح در سال گذشته را چهار تن و 850 کیلوگرم برشمرد و یادآور شد: این در حالیست که امسال میزان عملکرد به پنج تن و 120 کیلوگرم رسیده است.
وی اظهار داشت: سال گذشته 151 هزار تن گندم از کشاورزان تهرانی خریداری شد که امسال این مقدار به 243 هزار تن یعنی 70 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه قبل رسیده است.
موسوی درباره افزایش 6/7 درصدی سطح زیر کشت گفت: رعایت اصول به زراعی، انتقال یافته های تحقیقاتی، بهبود مدیریت مزرعه، برخی از مواردی است که افزایش تولید گندم در سال جاری را رقم زده است./
منبع: www.iana.ir
 
آخرین ویرایش:

ورهرام

عضو جدید
کاربر ممتاز
الان مهم ترین اخبار هدفمند شدن یارانه هاست که دولت با پیاده کردن این سیاست برای جلوگیری از تورم به پرداخت وام دست زده که تولید کننده ها وام دریافت کنند و بتونن نهاده های لازم رو تامین کنن تا تولید کم نشه و باعثه تورم نشه
ولی یکی از دلایله تورم زیاد شدن حجم پول توی جامعه هست باز دولت با یه سیاست جالب این رو هم کنترل کرده
یعنی فقط به کسانی که پروانه فعالیت دارن و کدشناسه دارن وام میده که مطمئن باشه که در تولید مصرف میشه که با زیاد شدن حجم پول و برابر با اون افزایش تولید رو داشته باشیم پول پخش شده در جامعه در تولید مصرف شده و حجم تولید هم زیاد میشه که باز مانع از افزایشه تورم میشه.
یعنی دقیقا مخالف اتفاقی که در دوره سازندگی افتاد.در اون دوره وام بدون در نظر گرفتن اینکه کجا و چگونه هزینه میشه داده شد حجم پول زیاد شد و از تولید خبری نبود برای جمع کردن پول اضافه تورم ایجاد شد و تولید کم شد و دچاره رکود شدیم
در آخر هم از سیما جون به خاطره این تاپیک تشکر میکنم کاش به من هم زودتر خبر میدادید که بدونم
و یه پیشنهاد دارم :
وقایع اقتصادی رو هم اگر حلیل کنیم بهتره باز نظره دوستان مهمه:gol:
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من نیز با درصد بیشتر از 100 موافق میباشم:دی
اما من زیاد وارد نیستم فقط میخونم سود میبرم...
 

ورهرام

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نیز با درصد بیشتر از 100 موافق میباشم:دی
اما من زیاد وارد نیستم فقط میخونم سود میبرم...

عسلم هر کسی به اندازه اطلاعات خودش میگه حالا درست یا اشتباه هر چی که باشی همه تقریبا توی یه سطح هستیم و کلی راه داریم باید یاد بگیریم و این به هممون کمک میکنه تا بهتر یاد بگیریم اشتباهای همو میگیریم درستاشم یاد میگیریم
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
حالا اینقدر تعارف سمت هم پرت نکنین! شروع کنید ببینم چند مرده حلاجین! ببخشید حواسم نبود، شما همتون از عناصر اناث جامعه هستین!
 

ورهرام

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا اینقدر تعارف سمت هم پرت نکنین! شروع کنید ببینم چند مرده حلاجین! ببخشید حواسم نبود، شما همتون از عناصر اناث جامعه هستین!
هر چی که باشیم کلا حلاجیم
حالا میبینی چنان فعال بشه این تاپیک تو هم بیا یکم اقتصاد یاد بگیر
 

ورهرام

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها هرکی هر خبری گذاشت تحلیلش کنه حالا هر جور که به ذهنش میرسه نکات مثبت و منفی و تاثیراتش رو بگه همه هم راجع بهش نظر بدن نه اینکه بخونن و بگذرن یکی دو تا خبر میارم تا فردا تا بترکونیم
 

balckwave

عضو جدید
بخش کشاورزی نیازمند سرمایه گذاری خارجی است

بخش کشاورزی نیازمند سرمایه گذاری خارجی است

باید با استفاده از مدلهای مشارکتی، از سرمایه گذاران خارجی برای اجرای پروژه های شیلاتی بهره برداری شود.

به گزارش خبرنگار ایانا، معاون وزیر اقتصاد و دارایی در نخستین همایش فرصتهای سرمایه گذاری در شیلات با اعلام این مطلب گفت: سرمایه گذاری در کشور به گونه ایست که حتی به تعداد انگشتان دست، سرمایه گذار خارجی برای انجام پروژه ها وجود ندارد.
دکتر بهروز علی شیری افزود: لازم است در عرصه سرمایه گذاری، فرصتها را غنیمت شمرده و برای هریک از فرصتهای موجود در بخشهای مختلف، سرمایه گذار پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: لازم است برای استفاده از پروژه های جدید شیلاتی از مشاوران اقتصادی کمک گرفت.
علی شیری بر وجود الگوهای مشارکتی تاکید کرد و ادامه داد: بر اساس گفته ها، 50 میلیارد تومان اعتبار در اختیار بانک کشاورزی قرار دارد و از آنجایی که پروژه های شیلاتی بسیار سودآور است لازم است تا سرمایه گذاران مناسبی برای آنها پیدا شود.
وی تصریح کرد: باید به سمت مدلهای مشارکتی پیش رویم زیرا نوسانات بازار و اشکالات موجود با استفاده از این مدلها جبران می شود.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی تاکید کرد: درخواستهای متعددی برای بخش کشاورزی، شیلات و صنایع غذایی از سوی سرمایه گذاران خارجی وجود دارد. بنابراین لازم است آماده عرضه پروژه ها به سرمایه گذاران خارجی باشیم.
علی شیری گام دوم را بازاریابی عنوان کرد و اظهار داشت: در روزهای آینده سرمایه گذارانی از کشورهای مختلفی چون ایتالیا، اسپانیا، سنگاپور و ترکیه وجود خواهند داشت که لازم است بازاریابیهای مناسبی برای پروژه های مدنظر انجام شود.
وی تاکید کرد: فرصتهای سرمایه گذاری از طریق سایت www.iio.ir بدون نیاز به حضور پروژه نویسان می تواند ثبت شود و این سازمان زمینه های گفتگو را فراهم آورد.
علی شیری عنوان کرد: در حوزه کارآفرینی، کشور باید از مدلهای پیچیده تر مشارکتی استفاده کند. به گونه ای که این کیک بزرگ تحت ریسک را بین چندین نفر تقسیم کند.

ضعف کشور در سرمایه گذاری خارجی
رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی دولتی گفت: یک مخترع به هیچ عنوان سرمایه گذار نیست. بنابراین باید در پروسه تجاری سازی به سمتی برویم که فرصتها را غنیمت شمرده و از وجود سرمایه گذاران خارجی در این راستا استفاده کنیم.
وی به استان کهکیلویه و بویراحمد اشاره کرد و افزود: این استان به راحتی ظرفیت تامین مایحتاج کشورهای همسایه خود را دارد که باید از این فرصت استفاده شود.
علی شیری خاطرنشان کرد: باید جذب سرمایه گذاری خارجی انجام داد تا تقسیم ریسک انجام شود.
وی ادامه داد: ایجاد اشتغال، محرومیت زدایی در رشد و کاهش ریسک در فرایند تولید نیازمند سرمایه گذاری خارجی است.
علی شیری در پایان تصریح کرد: این سازمان تلاش می کند تا بازار جدیدی را برای عرضه محصولات کشاورزی به صورت عام و محصولات شیلاتی به صورت خاص در نظر بگیرد و کمک کند تا سرمایه گذاران خارجی در این بخش فعالیت کنند./

خبرنگار: مژگان ستار

منبع: http://www.iana.ir
 

balckwave

عضو جدید
به نظرم تو ایران هنوز در جذب سرمایه گذاری داخلی در بخشهای کشاورزی ضعیف عمل شده. اگه مشاوره های درستی در این زمینه ها انجام بشه، شاید اونقدر هم نیازی به سرمایه های خارجی نباشه. ولی چیزی که به نظر مشخص میاد استفاده نکردن از نیروی متخصص در این زمینه هاست. بخصوص حضور نداشتن مشاوره های اصولی باعث تا رشد اقتصادی تولیدات کشاورزی چشم گیر نباشد.
 

sima_

عضو جدید
به نظرم تو ایران هنوز در جذب سرمایه گذاری داخلی در بخشهای کشاورزی ضعیف عمل شده. اگه مشاوره های درستی در این زمینه ها انجام بشه، شاید اونقدر هم نیازی به سرمایه های خارجی نباشه. ولی چیزی که به نظر مشخص میاد استفاده نکردن از نیروی متخصص در این زمینه هاست. بخصوص حضور نداشتن مشاوره های اصولی باعث تا رشد اقتصادی تولیدات کشاورزی چشم گیر نباشد.
""ولی چیزی که به نظر مشخص میاد استفاده نکردن از نیروی متخصص در این زمینه هاست"" کاملا باهات موافقم.خیلی به ندرت پیش میاد تا سرمایه گذار بتونه به کار اجرایی نیروی متخصص اعتماد کنه اگرهم بنا باشه سرمایه گذاری انجام بشه حداقل 50 درصدش ریسکه.
 

gholle

عضو جدید
""ولی چیزی که به نظر مشخص میاد استفاده نکردن از نیروی متخصص در این زمینه هاست"" کاملا باهات موافقم.خیلی به ندرت پیش میاد تا سرمایه گذار بتونه به کار اجرایی نیروی متخصص اعتماد کنه اگرهم بنا باشه سرمایه گذاری انجام بشه حداقل 50 درصدش ریسکه.

متاسفانه همون،چون ریسکش خیلی بالاست کمتر کسی میاد که سرمایه ګذاری کنه،مګر اینکه مهندسان و متخصصان خودشون برن دنبالش و وامی چیزی جور کنن و خودشون سرمایه ګذاری کنن
من خودم حتما این کارو میکنم
 

balckwave

عضو جدید
نخستین معامله تخم مرغ در تالار بورس کالای ایران

نخستین معامله تخم مرغ در تالار بورس کالای ایران

نخستین محموله تخم مرغ روز گذشته در تالار معاملات محصولات کشاورزی بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت.


به گزارش ایانا از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، 20 تن تخم مرغ از سوی اتحادیه مرکزی مرغداران میهن و توسط کارگزاری بانک ملی ایران عرضه شد که نهایتا 5 تن از این محصول به قیمت هر کیلو هزار و 500 تومان برای مشتریان از سوی کارگزاری نهایت نگر خریداری شد.
این محموله نخستین بار روز یکشنبه عرضه شده بود که به دلیل عدم توافق بر سر قیمت مورد معامله قرار نگرفت. پیش بینی می شود با تداوم عرضه تخم مرغ، مصرف کنندگان عمده نیز برای تهیه این کالا به بورس مراجعه کنند./


منبع: خبرگزاری کشاورزی ایران
http://www.iana.ir
 

balckwave

عضو جدید
وارد شدن تخم مرغ هم به بازار بورس خیلی جالبه. ببینیم چه تحولات اقتصادی دیگه ای تو راه داریم! من چون اطلاع زیادی از بازار بورس ندارم، نمیتونم در موردش صحبت کنم. دوستان اگه اطلاعی دارن به اشتراک بگذارند.
 

ورهرام

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام سلام
خبر جدید
بانک مرکزی شمش طلا حراج کرده فکر میکنید چه تاثیراتی روی اقتصاد داره؟
به نظر من از تورم بیش از حد سکه و طلا جلو گیری میشه و از طرفی پشتوانه طلا کم میشه اما پایه پولی زیاد میشه یعنی پول توی بانک زیاد میشه و بانک ها بیشتر میتونن وام بدن که باز هم باعث افزایش پایه پولی میشه و باعث میشه پول در دست مردم کم بشه و تورم هم کم بشه یا حد اقل ثابت بمونه
باز هم مطمئن نیستم درست باشه سعی میکنم اطلاعات بیشتری کسب کنم
نظرات خودتونو بهم بگید فکر کنم بحث جالبی بشه این کاره دیر هنگام بانک مرکزی
 
آخرین ویرایش:

ورهرام

عضو جدید
کاربر ممتاز
معاون اقتصادي بانك مركزي اعتقاد داره وضعیت رکودی اقتصاد كشور، که علتش كمبود تقاضاي موثره با بودجه انبساطي سال آينده تا حدودی جبران میشه و راه به سوی پیشبرد اقتصاد کشور باز میشه یعنی سیاسیت انبساطی پولی که گفته شده نیمه اول سال 90 رو با این سیاست میخوان پیش ببرن
لطفا نظرات کارشناسانه خود را پیش خودتون نگه ندارید.خسیس نباشید
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا