اثر شاخص نيتروژن محلول هاي غذايي در تغذيه معدني ارقام گوجه فرنگي گلخانه اي در کشت هيدروپونيک

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
در اين تحقيق 3 رقم گوجه فرنگي گلخانه اي به نامهاي C1:NIKITA , C2:HAMRA, C3:ELENA بصورت هيدروپونيک مورد کشت قرار گرفتند و اثر 5 محلول غذايي مختلف بر روي آنها مورد مطالعه قرار گرفت. تفاوت عمده محلولهاي غذايي که بصورت S4,S3,S2,S1 و S5 نشان داده شده است، در نوع نيتروژن موجود در فرمول آنها بود، به نحوي که در محلول S1 تمام نيتروژن موجود در فرمول ساخت آن از نوع نيتراتي بود و بتدريج از محلول S2 تا S5 مقداري نيتروژن آمونيومي به ترکيب محلول ها، اضافه گرديد. در اين تحقيق دو آزمايش در فصول مختلف انجام گرفت و بر روي نتايج حاصل از دو آزمايش تجزيه مرکب انجام پذيرفت. نتايج بدست آمده نشان داد که تغيير منبع نيتروژن مي تواند بر خصوصيات کمي و کيفي ارقام گوجه فرنگي گلخانه اي تاثير بگذارد. در اين تحقيق نتيجه گيري گرديد که گياهان گوجه فرنگي گلخانه اي، فرم نيتروژن (N-NO3) را به فرم آمونيومي آن (N-NH4) ترجيح مي دهند. افزايش آمونيوم محلولهاي غذايي، سبب کاهش عملکرد ميوه، مقدار ويتامين C ميوه، درصد ماده خشک برگ و ميوه، درصد اسيديته قابل تيتراسيون، مواد جامد قابل حل ميوه و ميزان نيترات ميوه گرديد. منبع نيتروژن محلول هاي غذايي، برترکيب عناصر برگ نيز تاثير گذاشت. افزايش آمونيوم در محلول غذايي سبب کاهش کلسيم و پتاسيم برگ و افزايش نيتروژن و سديم برگ گرديد. در بين ارقام مورد استفاده در اين تحقيق نيز تفاوتهايي مشاهده گرديد. بيشترين عملکرد در رقم C2 يعني رقم HAMRA بدست آمد.


 

پیوست ها

  • 15.pdf
    858.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

ggagi

عضو جدید
سلام.
دوستان عزیز من چند ساله هیدروپونیک کار میکنم و روش فرمول نویسی رو کاملا بلدم(البته یه استرالیایی بهم یاد داد حدود ۱۰سال پیش). اگر کسی یک فرمول شسته رفته و آماده میخواد من در خدمتم. با تمام جزئیات و روش استفاده.
کسی که می خواد هیدروپونیک کار کنه این آموزش من بهترین چیز برای اونه. اینم شماره تماس۹۰۳۵۱۴۵۰۵۴ عبدالوهاب معادل
 
بالا