اثرات کمخوری در سلامت و طول عمر
به گفته محققان اعتدال در غذا خوردن موجب کاهش کلسترول، عمر طولانی، مبتلا نشدن به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت میشود.
به گفته محققان اعتدال در غذا خوردن موجب کاهش کلسترول، عمر طولانی، مبتلا نشدن به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت میشود.
در این تحقیقات میمونها به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول به طور معمول غذا میخوردند و گروه دوم مجبور به رعایت رژیم غذایی بودند و 30 درصد کالری کمتر از گروه اول میخوردند.
نتایج این تحقیقات و آزمایشات نشان داد گروه دوم نسبت به گروه اول بیشتر عمر کردند؛ در عوض میمونهایی که به طور معمول غذا میخوردند خطر مرگ و میر و بیماریهای قلبی و عروقی در آنها سه برابر شده بود.
نخستین نویسنده این مطالعات «روزالین آندرسون» گفت: مزایای محدود کردن کالری با کنترل متابولیک مرتبط است و موجب سوخت و ساز بدن در سنین بالا میشود؛ در کنترل انرژی و توانایی سلولها و ارگانیسم برای پاسخ به تغییرات زیست محیطی در دوران پیری اثر میگذارد حتی در نقاط مختلف بدن تأثیر گذار است مثلاً موجب کاهش سطح رادیکالهای آزاد و کاهش استرس میشود.
موسسه ملی سالمندان بالتیمور مطالعاتی مشابه روی 120 حیوان انجام داد که نتایج مرگ و میر و بیماری و سلامت در حیواناتی که به طور معمول غذا میخورند نسبت به حیواناتی که رژیم غذایی داشتند، متفاوت بود؛ حیواناتی که دارای رژیم غذایی بودند دیرتر مبتلا به سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت میشدند یا اصلا مبتلاً نمیشدند. در واقع رژیم غذایی در سنین بالا اثر مثبت روی سوخت و ساز بدن آنان داشت؛ از جمله کاهش کلسترول بود و در کل سالمتر بودند.
به گفته محققان لازم نیست آزمایشات بیشتری برای ثابت کردن این مطالعه انجام شود چون 90 درصد ژنهای حیوان و انسان مشترک است و این نشان دهنده این است که باید در خوردن اعتدال برقرار باشد.
کلمات کليدی: اثرات،کمخوری،سلامت،طول عمر