آنچه باید در مورد ترک های پوستی بدانیم

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز



1-چه قسمت هایی از بدن بیشتر
در معرض ترک های پوستی قرار می گیرند؟


در هنگام بلوغ ، ترک های پوستی روی ران ها ، باسن و سینه ها ایجاد می شوند. در دوران حاملگی این ترک ها بیشتر در نواحی شکم و سینه ها بروز می کنند. ترک های پوستی ممکن است در آقایان نیز ایجاد شوند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۲) آیا ترک های پوستی به علت کشیدگی پوست ایجاد می شوند؟


کشیدگی پوست تنها یکی از عوامل ایجاد ترک های پوستی است ولی عامل اصلی به شمار نمی آید. عوامل درونی نیز در بروز آن ها مؤثر می باشند.


۳) علل بروز ترک های پوستی چیست ؟

این ترک ها ، ضایعاتی هستند که در زمان تغییرات هورمونی مانند بلوغ ، حاملگی، کاهش وزن و برخی از بیماری ها ایجاد می شوند. تغییرات هورمونی سبب عدم تعادل در فیبروبلاست ها (سلول های پایه ای پوست که تولید الاستین و کلاژن می کنند) می شود که این امر منجر به کاهش تعداد و کیفیت فیبرهای کلاژن و الاستین می گردد. در نتیجه پوست نازک تر شده و ترک های موازی در آن ایجاد می شود. این ترک ها در ابتدا صورتی تا بنفش رنگ هستند و سپس به تدریج سفیدتر می شوند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۴) آیا امکان بهبود ترک های پوستی وجود دارد؟

ترک های پوستی به طور ناگهانی و بدون بروز هیچ گونه علامتی ظاهر می شوند. از این رو پیشگیری از ایجاد آن ها به ویژه در دوران بارداری بسیار مهم است. هرچه درمان سریع تر آغاز شود، نتایج حاصله مطلوب تر خواهد بود.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۵) در چه مواقعی احتمال ایجاد ترک های پوستی بیشتر است؟

در هنگام بلوغ، بارداری و تغییرات وزنی احتمال ایجاد این ترک ها بیشتر است.
سن اولین بارداری در بروز ترک های بارداری نقش به سزایی دارد. بین ۸۰% تا ۹۰% بانوانی که در سنین بین ۱۶ تا ۲۰ سالگی باردار شده اند دچار ترک های پوستی می شوند، در حالی که احتمال بروز این ترک ها در بانوانی که اولین بارداری آنها پس از ۳۵ سالگی است بسیار کمتراست .
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۶) در چه دورانی از بارداری امکان بروز ترک های پوستی بیشتر است؟


این ترک ها، معمولاً از ماه چهارم بارداری به بعد ایجاد می شوند، اما در ماه هفتم تا هشتم بارداری ، پوست شکننده ترین حالت خود را دارد. ترک ها حتی ممکن است پس از زایمان نیز ایجاد شوند. بنابراین توصیه شود درمان را تا اولین دوره قاعدگی پس از زایمان نیز ادامه دهید .
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۷) آیا احتمال بروز ترک های بارداری در هر بار زایمان وجود دارد؟
بله. حتی اگر اولین بارداری بدون ایجاد ترک های پوستی باشد، تضمینی در عدم بروز ترک های پوستی در بارداری های بعدی وجود ندارد.
۸) آیا ترک های پوستی ارثی هستند؟
کلاً افراد از نظر بروز این ترک ها به گروه های بدون ترک های پوستی و یا خانواده های دارای ترک پوستی تقسیم بندی نمی شوند.
وراثت و رنگ پوست نقشی در ایجاد ترک های پوستی ندارند و هیچ کدام معیاری صد در صد در تعیین نوع پوست از نظر بروز یا عدم بروز ترک های پوستی نمی باشد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۹) آیا ممکن است که ترک ها به طور ۱۰۰% بهبود یابند؟

اولین موردی که باید در نظر گرفت این است که اگر ترک های پوستی درمان نشوند، امکان بهبود خود به خود آنها وجود ندارد، یعنی این ترک ها هرگز خود به خود برطرف نمی شوند و تنها رنگ آنها به سمت سفید مرواریدی می رود، ولی طول و پهنای آنها تغییر نمی کند. با درمان های ویژه پس از چند هفته می توان پهنا ، عمق و رنگ ترک ها را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۱۰) چگونه می توان ترک ها را در دوران بلوغ درمان کرد؟

ترک های پوستی در دوران بلوغ نیز به همان میزان ترک های
دوران بارداری نیاز به درمان توجه دارند و می بایست هرچه سریع تر درمان این ترک ها را آغاز نمود
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۱۱) آیا نور خورشید سبب وخیم تر شدن ظاهر ترک ها می شود؟
از آنجایی که در ناحیه ترک های پوستی رنگدانه های پوست تولید نمی شوند، این ترک ها حتی پس از برنزه شدن نیز به رنگ سفید باقی می مانند . اما در صورت درمان ، سلول های تولید کننده رنگدانه دوباره فعال می شوند و ترک های پوستی به رنگ طبیعی خود باز می گردند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
۱۲) بعد از چه مدتی نتایج مثبت درمان مشاهده می شود؟
استفاده صحیح و مرتب از محصولات درمانی، به مدت ۶ الی ۸ هفته در نواحی دارای ترک بسیار مؤثر است . اولین نتایج مثبت ۲۱ تا ۲۵ روز پس از شروع درمان فشرده قابل رؤیت می باشند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
● پیشگیری و درمان ترک های پوست

پس از سال ها تحقیق در مورد علل ایجاد ترک های پوستی ، در سال ۱۹۷۵ لابراتوارهای لیراک فیتولستیل را ارائه نمودند که از آن زمان تا کنون به عنوان بهترین محصول مؤثر در درمان ترک های پوستی به شمار می رود.
بخش تحقیقات لابراتوارهای لیراک ، محصولی حاوی عصار های فعال گیاهی تهیه کرده است که درمانی مناسب برای ترک های پوستی می باشد . غلظت بالای عصاره های گیاهان آلکمیلا، دم اسب و عشقه، فیتولستیل را محصولی مؤثر در پیشگیری و کاهش ترک های پوستی نموده است. فیتولستیل در دو نوع ژل و محلول(Solute) عرضه می شود.
ژل فیتولستیل سبب سفتی و استحکام پوست می شودو علاوه بر آن خارش های دوران بارداری را نیز به خوبـی کنترل می کند. مطالعه کلینیکی (بر روی ۵۰۰ نفر) نشان داده است که ژل فیتولستیل ۹۲% در پیشگیری ترک ها و ۵۷% تا ۸۱% در درمان ترک ها مؤثر می باشد.
ترک های پوستی ضایعاتی هستند که ظاهر پوست را نازیبا می کنند و درمان آنها بسیار مشکل و پرهزینه است، درحالی که پیشگیری از آنها ساده تر و مطمئن تر می باشد. پس بهتر است قبل از وقوع ترک های پوستی به فکر پیشگیری باشیم .

منبع : وب سایت شهرام جوادی نژاد
 

Similar threads

بالا