بلوری
عضو جدید
آفات چای ترش
شپشک ها
روشهای کنترل:بهترین زمان سمپاشی برای کنترل آنها در بهار زمانیکه جوان هستند و حرکت میکنند میباشد. سمپاشی باید در زمانیکه شپشک ها سفید و کوچک هستند شروع شود و از اسفات و فن پیروکسی میت و یک محلول شوینده ضعیف استفاده شود. استفاده از دی متوات ها نیز برای کنترل آنها موثر میباشد.
در استرالیا سه گونه سوسک با نام های علمی breweri Nisotra، Lagriscyanea، Rhyparida discoPunctulata به برگهای جوان حمله میکنند.
روسل سفید به شدت توسط سوسک کاکائو با نام علمی Steirastoma breveمورد حمله قرار میگیرد اما در ترینیداد کشت مخلوط با روسل قرمز میزان آلودگی را کاهش داده است.
آفات کم اهمیت مانند پولک داران یا فلس داران با نام علمی Hemichionaspis aspidistrae، Coccus hesperidum شاخه ها و ساقه ها را مورد حمله قرار می دهند.
شته زرد Aphis gossypii
به برگها، گلها و جوانه ها خسارت میزند .. شتهها حشراتی مکنده با بدنی نرم هستند
روشهای کنترل:میتوان در سطح کم توسط صابون مایع 1 قاشق غذا خوری در گالن یا با فشار شدید آب آنها را از بین برد. در سطح کلان استفاده از سم متاسیستوکس توصیه میشود.
آفت غوزه پنبه Dysdercus suturellus
به کاسبرگهای رسیده خسارت وارد میکند.
روشهای کنترل:چای مکی به آفت کشها بسیار حساس است. بهترین زمان اسپری آفت کشها اوایل صبح یا غروب آفتاب در دمای کمتر از 27 درجه سانتیگراد میباشد؛ و باید هر دو سطح برگ سمپاشی شوند. گیاهان بایستی 2-1 روز قبل از سمپاشی آبیاری شوند. مالاتیون و متومیل برای چای مکی مضر هستند. بیشتر آفات چای مکی را میتوان به وسیله 1 قاشق از اسفات 75 درصد یا 2/1 قاشق از فلووانیلیت حل شده در یک گالن آب کنترل نمود.
.آفت برگ خوار Maconellicoccus hirsutus
از مریستم انتهای و برگ چای ترش تغذیه میکند.
روشهای کنترل: جهت کنترل آن از سموم پاراتیون 4 درصد و یا از فنیتروتیون 4 درصد استفاده میشود.
سوسک برگ خوار Isotra orbiculatate
از برگ چای ترش تغذیه میکند و از آفات مهم در کشور هندوستان میباشد.
شپشک دروغیvirgatus Pseudococcus
یکی از مهم ترین آفات چای مکی در بنگلادش میباشد. آلودگی مزرعه در تیر آغاز و جمعیت آفت در نیمه آخر مرداد به اوج خود میرسد؛ و شدت خسارت این آفت بیشتر از 85- 65 درصد میباشد. در طی فصل زراعی دو نسل دارد. زمستان را روی Hibiscus cestrum nocturnum، Esculentus و یکسری گیاهان زینتی بسر می برد.
روشهای کنترل:دشمنان طبیعی آن لارو شکارچیان Spalgis epius و Scymnus castaneus هستند. مصرف دیازینون نتایج قابل توجهی داشته است
زنجرکAmrasca biguttula
این زنجرک چای مکی را مورد حمله قرار میدهد. نمف ها و بالغین زیر برگها مستقر شده و شیره گیاهی را می مکند.
خسارت
برگهای آلوده چروکیده شده و در آخر زرد میشوند. لبه برگها قرمز یا قهوهای شده و گیاهان آلوده کوتوله میشوند.
روشهای کنترل:جلوگیری از کاشت گیاهان خانواده مالواسه (Malvace)، سولاناسه (Solanace ) در جوار هم خودداری شود. استفاده از متیل دیمتیون E c 20در 500 میلی لیتر در ایکر، دی متوات امولسیون شونده 30 درصد به میزان 300 میلی لیتر در ایکر، مونوکروتوفوس wsc36(کنستانتره قابل حل در آب) در 400 میلیتر در ایکر مخلوط با mc5/0 صابون مایع در هر لیتر از محلولهای اسپری.
کرم خاردارEarias insalana
از آفات مهم H.Sabdariffa میباشد. میزبانهای دیگر آن کتان و ذرت میباشد. این آفت عمدتاً به میوه حمله میکند و بیشتر از 20 درصد خسارت به کپسولهای چای مکی میزند.
شپشک ها
روشهای کنترل:بهترین زمان سمپاشی برای کنترل آنها در بهار زمانیکه جوان هستند و حرکت میکنند میباشد. سمپاشی باید در زمانیکه شپشک ها سفید و کوچک هستند شروع شود و از اسفات و فن پیروکسی میت و یک محلول شوینده ضعیف استفاده شود. استفاده از دی متوات ها نیز برای کنترل آنها موثر میباشد.
در استرالیا سه گونه سوسک با نام های علمی breweri Nisotra، Lagriscyanea، Rhyparida discoPunctulata به برگهای جوان حمله میکنند.
روسل سفید به شدت توسط سوسک کاکائو با نام علمی Steirastoma breveمورد حمله قرار میگیرد اما در ترینیداد کشت مخلوط با روسل قرمز میزان آلودگی را کاهش داده است.
آفات کم اهمیت مانند پولک داران یا فلس داران با نام علمی Hemichionaspis aspidistrae، Coccus hesperidum شاخه ها و ساقه ها را مورد حمله قرار می دهند.
شته زرد Aphis gossypii
به برگها، گلها و جوانه ها خسارت میزند .. شتهها حشراتی مکنده با بدنی نرم هستند
روشهای کنترل:میتوان در سطح کم توسط صابون مایع 1 قاشق غذا خوری در گالن یا با فشار شدید آب آنها را از بین برد. در سطح کلان استفاده از سم متاسیستوکس توصیه میشود.
آفت غوزه پنبه Dysdercus suturellus
به کاسبرگهای رسیده خسارت وارد میکند.
روشهای کنترل:چای مکی به آفت کشها بسیار حساس است. بهترین زمان اسپری آفت کشها اوایل صبح یا غروب آفتاب در دمای کمتر از 27 درجه سانتیگراد میباشد؛ و باید هر دو سطح برگ سمپاشی شوند. گیاهان بایستی 2-1 روز قبل از سمپاشی آبیاری شوند. مالاتیون و متومیل برای چای مکی مضر هستند. بیشتر آفات چای مکی را میتوان به وسیله 1 قاشق از اسفات 75 درصد یا 2/1 قاشق از فلووانیلیت حل شده در یک گالن آب کنترل نمود.
.آفت برگ خوار Maconellicoccus hirsutus
از مریستم انتهای و برگ چای ترش تغذیه میکند.
روشهای کنترل: جهت کنترل آن از سموم پاراتیون 4 درصد و یا از فنیتروتیون 4 درصد استفاده میشود.
سوسک برگ خوار Isotra orbiculatate
از برگ چای ترش تغذیه میکند و از آفات مهم در کشور هندوستان میباشد.
شپشک دروغیvirgatus Pseudococcus
یکی از مهم ترین آفات چای مکی در بنگلادش میباشد. آلودگی مزرعه در تیر آغاز و جمعیت آفت در نیمه آخر مرداد به اوج خود میرسد؛ و شدت خسارت این آفت بیشتر از 85- 65 درصد میباشد. در طی فصل زراعی دو نسل دارد. زمستان را روی Hibiscus cestrum nocturnum، Esculentus و یکسری گیاهان زینتی بسر می برد.
روشهای کنترل:دشمنان طبیعی آن لارو شکارچیان Spalgis epius و Scymnus castaneus هستند. مصرف دیازینون نتایج قابل توجهی داشته است
زنجرکAmrasca biguttula
این زنجرک چای مکی را مورد حمله قرار میدهد. نمف ها و بالغین زیر برگها مستقر شده و شیره گیاهی را می مکند.
خسارت
برگهای آلوده چروکیده شده و در آخر زرد میشوند. لبه برگها قرمز یا قهوهای شده و گیاهان آلوده کوتوله میشوند.
روشهای کنترل:جلوگیری از کاشت گیاهان خانواده مالواسه (Malvace)، سولاناسه (Solanace ) در جوار هم خودداری شود. استفاده از متیل دیمتیون E c 20در 500 میلی لیتر در ایکر، دی متوات امولسیون شونده 30 درصد به میزان 300 میلی لیتر در ایکر، مونوکروتوفوس wsc36(کنستانتره قابل حل در آب) در 400 میلیتر در ایکر مخلوط با mc5/0 صابون مایع در هر لیتر از محلولهای اسپری.
کرم خاردارEarias insalana
از آفات مهم H.Sabdariffa میباشد. میزبانهای دیگر آن کتان و ذرت میباشد. این آفت عمدتاً به میوه حمله میکند و بیشتر از 20 درصد خسارت به کپسولهای چای مکی میزند.
آخرین ویرایش: