آش نذری شیرازی‌ها در روز اربعین

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
ویژه نامه ایران بانو: آش نذری همه ساله در شهر شیراز در روزهای اربعین و 28 صفر پخته می‌شود. این آش نذری به همت زنان همه ساله در ماه محرم پخته می‌شود و زنان هنگام پاک کردن و خرد کردن سبزی و شستن حبوبات مدام صلوات می‌فرستند و دعای توسل و زیارت عاشورا را زمزمه می‌کنند و گاهی کنار دیگ آش شمع روشن می‌کنند.

مردان به کمک زنان آمده و تا صبح هنگام پای دیگ آش ایستاده و آن را هم می‌زنند.

مواد لازم:


  • گوشت سردست گوسفندی با استخوان: 500 گرم
  • سبزی (تره، ترخون، شوید): 400 گرم
  • نخود: 100 گرم
  • لوبیا قرمز، عدس و برنج: هر کدام 100 گرم
  • پیاز: یک عدد
  • پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم
  • نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • ترخون خشک: 2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:


1- ابتدا حبوبات را یک روز قبل با آب سرد بخیسانید و بعد آن‌ها را روی شعله آرام گاز قرار دهید تا کاملاً نرم و پخته شوند.​
2. گوشت را نیز جداگانه به همراه پیاز و با مقداری فلفل قرمز، زردچوبه و یک لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا کاملاً پخته شود و بعد از پخته شدن استخوان‌هایش را جدا کنید و بعد گوشت را به مدت زیاد بکوبید و له شده آن را داخل حبوبات بریزید.

3- برنج و سبزی را نیز جداگانه بپزید و بعد از پخت کامل، حبوبات پخته شده را به برنج بیفزایید.​
4. از سوی دیگرمقداری از پیاز داغ را به همراه مقداری روغن، زردچوبه، نعناع خشک و فلفل سیاه تفت داده و به صورت داغ به آش در حال جوشیدن اضافه کنید.​
5. سبزی ترخون خشک را نیز در پایان به آش اضافه کنید. آش شما آماده است می‌توانید مانند سایر آش‌ها آن را با پیاز داغ و کشک و نعناع داغ تزئین نمایید.​


منبع برترین ها
 

Similar threads

بالا