آشنایی مختصر با جداکننده های دو فازی و سه فازی

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
-سپراتور سه زمانه :

سپراتور های سه زمانه ، همان جداکننده های سه فازی هستند. در واقع نفت ورودی به این سپراتور ، علاوه بر آب زدایی ، گاز زدایی نیز می شود ؛ به طوریکه نفت پس از مدت معلومی زمان ماند در جداکننده ، در بین دو لایه ی گاز (قسمت فوقانی سپراتور ) و آب (قسمت تحتانی سپراتور) قرار می گیرد و این مسئله (تشکیل سه فاز مجزا ) به دلیل اختلاف در دانسیته ی این سیالات است.

به طور کلی هدف از استفاده از سپراتور سه زمانه ، جداسازی آب همراه نفت خام می باشد.

تصویر زیر ، برش مقطعی از سپراتور سه زمانه ( سه فاز ) می باشد.



-سپراتور دو زمانه :

در این سپراتور گاز همراه نفت از آن جدا می شود ؛ بدین ترتیب که نفت ورودی به منطقه ابتدا وارد سپراتور سه زمانه می شود و آب و مقداری از گاز همراه آن جدا می شود، سپس وارد سپراتور دو زمانه می شود تا حداکثر مقدار گاز جداشدنی ، از نفت تفکیک گردد. همچنین لازم به ذکر است که فشار درون جداکننده ی سه فازی به دلیل وجود آب و گاز همراه بیشتر ، بسیار بالاتر از فشار درون سپراتور دو فاز است. البته فشار نفت درون سپراتور ، به نوع نفت دریافتی و نرخ ورود آن به کارخانه بستگی دارد.

معمولا نفت و گاز با نرخ ثابت وارد سپراتورها می شوند. همچنین زمان ماند در سپراتورها ی متداول در حدود 17 تا 25 دقیقه می باشد ؛ یعنی اختلاف زمان بین ورود نفت به جداکننده و خروج آن از قسمت تحتانی و انتهایی جداکننده حدود 8 دقیقه می باشد
 
Similar threads

Similar threads

بالا