آسيب‌هاي‌ چشمي

AmiR_112

عضو جدید
آيا تا به حال برايتان پيش آمده كه جسمي‌ داخل چشمتان برود يا در اثر ضربه‌اي به چشمتان آسيب وارد شود؟ فكر مي‌كنيد در اين هنگام بهترين و موثرترين اقدام براي كاهش عوارض ناشي از آسيب‌هاي چشمي كدام است؟
آسيب‌ به چشم‌ها ممكن است با مشكلات جزئي از جمله وارد شدن جسم خارجي مانند گرد و غبار در چشم همراه باشد يا آن كه آسيب شديدتر بوده و اگر فوري به آن رسيدگي نشود مي‌تواند بينايي را مختل نمايد. بنابراين فكر نكنيد كه آسيب به چشم‌ها هميشه بي‌خطر است.
چه بايد كرد؟​
وجود جسم خارجي در چشم:
گاهي در اثر وارد شدن گرد و خاك به داخل چشم مشكلاتي در ديد ايجاد مي‌شود. در اين زمان بهترين راه براي خروج اين ذره مزاحم اشك ريزش يا شستشوي ملايم چشم است، اما گاهي اين ذره در زير پلك‌ها مخفي شده و خارج نمي‌شود. بنابراين به آرامي پلك زيرين را پايين بكشيد و اگر ذره را ديديد با آب ولرم آن را بيرون آوريد. اگر هم شيء در قسمت زيرين پلك بالايي مخفي شده بود، پلك بالا را روي يك گوش پاك‌كن برگردانيد. حال مي‌توانيد ذره را پيدا كنيد و آن را با يك گاز استريل مرطوب يا پارچه نرم تميز درآوريد.
توجه: براي بيرون آوردن شيء از چشم از پنبه خشك يا موچين استفاده نكنيد و تا اطمينان از خروج شيء نداريد، نگذاريد مصدوم چشم خود را بمالد.
آسيب‌هاي نافذ چشم: اين آسيب‌ها در اثر فرو رفتن يك جسم تيز مانند مداد، ميخ و... ايجاد شده و در نهايت به سوراخ شدن چشم منجر مي‌شود. در اين زمان موثرترين راه بي‌حركت كردن شيء فرو رفته در چشم است. گاهي برخي افراد با ديدن اين وضعيت، خود اقدام به خارج كردن جسم نافذ از چشم مي‌كنند، اما بايد بدانيد كه خروج شيء فرو رفته در چشم به وسيله افراد غيرمتخصص مي‌تواند عوارض ناشي از آسيب چشمي را چندين برابر بيشتر كرده و منجر به پاره شدن نسوج، خونريزي و در نهايت نابينايي كامل مصدوم شود. بر اين اساس بهترين كار آن است كه يك ليوان كاغذي را كه كمي بلندتر از طول شيء است روي جسم نافذ برگردانيد و ليوان را به وسيله بانداژ ثابت كنيد. در اين مرحله توصيه مي‌شود كه ديد هر دو چشم را بپوشانيد. چراكه حركت يك چشم موجب حركت همزمان چشم آسيب‌ديده شده و آسيب را وخيم‌تر مي‌كند.
به خاطر داشته باشيد هنگامي كه هر دو چشم مصدوم را بسته‌ايد، او نمي‌تواند ببيند و ممكن است مضطرب شود. بنابراين علت اين اقدام را برايش توضيح دهيد و بلافاصله مصدوم را به بيمارستان برسانيد.
توجه: در آسيب‌هاي نافذ چشمي، چشم را با آب نشوييد و سعي نكنيد شيء را از چشم بيرون آوريد. روي كره چشم آسيب‌ديده يا جسم فرو رفته را نيز به هيچ عنوان فشار ندهيد.
ضربه به چشم: ضربه به چشم ممكن است آسيب جزئي در پي داشته باشد ولي گاه مي‌تواند باعث از دست رفتن بينايي شود. در اين هنگام مطمئن‌ترين اقدام براي كاهش درد و التهاب ناشي از ضربه، خنك كردن ناحيه ضرب‌ديده با كيسه يخ‌ بدون ايجاد فشار است. البته اين را بدانيد كه تماس مستقيم و طولاني‌مدت يخ با عضو آسيب‌ديده مي‌تواند منجر به يخ‌زدگي بافت عضو و وخيم‌تر شدن حال مصدوم شود.
بنابراين بهتر است تكه‌هاي يخ را درون يك كيسه و ميان يك پارچه نازك تميز قرار دهيد و در حالتي كه مصدوم نشسته است روي قسمت آسيب‌ديده به مدت كوتاه نگه داريد. در اثر انجام اين اقدام عروق خوني بافت چشم منقبض شده و جريان خون كاهش يافته و التهاب ناشي از بافت‌ها كم و درد كاهش مي‌يابد. اگر هم درد هنوز ادامه داشت و بينايي كاهش يافته و رنگ چشم تغيير كرده و سياه رنگ شده است خيلي فوري در پي يافتن مراقبت‌هاي پزشكي باشيد.
توجه: در فصل زمستان و در زمان بارش برف برخي كودكان در بازي‌هاي خود گلوله‌هاي برفي حاوي برخي اجسام تيز و برنده چون مداد، سنگريزه و... را به سمت يكديگر پرتاب مي‌كنند كه اين عمل مي‌تواند براي چشمان كودكان بشدت مخاطره‌آميز باشد. بر اين اساس كودكان خود را در هنگام بازي كنترل كنيد و عواقب ناگوار اين گونه شيطنت‌ها را براي آنان توضيح دهيد.
 

plasticsurgery1

عضو جدید
ممنون بابت مطالب جالب سایت دکتر ابوالفظل رحیمی یکی از بهترین جراحان پلک می باشند که می توانند در این زمینه راهنمایی و مشاوره های لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند http://doctor-rahimi.com/
 
بالا