آزمایش زمان گیرش اولیه سیمان

ms-project

عضو جدید
آزمایش زمان گیرش اولیه سیمان
زمان گیرش اولیه سیمان زمانی است که سوزن با قطر ۱ میلیمتر دستگاه ویکات به اندازه ۲۵ میلیمتر در خمیر سیمان فرو رود.
زمان گیرش نهایی سیمان :
زمانی است که سوزن گیرش نهایی دستگاه ویکات به اندازه ۰٫۵ میلیمتر در خمیر سیمان فرو رود و کلاهک سوزن بر خمیر سیمان مماس گردد. در زمان بتن ریزی ممکن است دو نوع گیرش دیگر نیز رخ دهد :
گیرش آنی :
به دلیل واکنش سریع C3A با آب رخ می دهد. واکنش C3A خالص با آب بسیار شدید است و به سفت شدن فوری خمیر که به گیرش آنی معروف است، منتهی می گردد. برای جلوگیری از این امر در هنگام تولید سیمان، سنگ گچ به کلینکر سیمان افزوده می شود. گیرش آنی برگشت ناپذیر است.
گیرش کاذب :
به سفت شدن غیر معمول و زودرس سیمان ظرف چند دقیقه پس از مخلوط شدن با آب اطلاق می گردد. تفاوت این پدیده با گیرش آنی آن است که در گیرش کاذب حرارت قابل توجهی آزاد نمی گردد. مخلوط کردن سیمان، بدون افزودن آب، موجب می گردد که حالت خمیری سیمان دوباره بازگردد و به صورت متعارف، بدون افت در مقاومت، گیرش ادامه یابد. بخشی از دلایل گیرش کاذب را می توان به از دست دادن آب سنگ گچ، وقتی که با کلینکر داغ تواما آسیاب می شود مربوط دانست. سولفات کلسیم نیم هیدراته یا ایندیرید تشکیل می گردد و وقتی که سیمان با آب مخلوط می شود، این ترکیبات هیدراته شدن و مجددا به صورت سنگ گچ درمی آیند. در نتیجه گیرش سریع گچ رخ می دهد و منجر به سفت شدن خمیر می گردد. آزمایش های به عمل آمده در آزمایشگاه های کارخانجات سیمان عموما تضمین می نمایند که سیمان عاری از گیرش کاذب باشد، ولی اگر در کارگاه گیرش کاذب مشاهده شود می توان با دوباره مخلوط کردن بتن، بدون افزایش آب، گیرش کاذب را از بین برد.
 
بالا