×××آزمایشگاه پرسلان××× مهم!!! خواهشآ جواب بدین... :((((

sahba fb

عضو جدید
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه..
استاد ما واسه امتحان آز پرسلان یه چند تایی سوال داده که هر چقد سرچ کردم نتونستم جوابشونو پیدا کنم .. اگه شما بتونید کمکم کنید ممنون میشم
سوالارو اینجا براتون مینویسم.. فقط اگه زود جوابشو بدین ممنون میشم..
1. چه عواملی در سرعت خشک شدن یک نمونه موثرند؟
2. بنویسید نمودار سرعت خشک شدن نمونه ای که به روش پرس شکل داده شده چگونه خواهد بود؟
3. چرا مینرال مونت موریلونیت نسبت به کايولینیت جذب آب بیشتری دارد؟
4. توضیح اثر دانه بندی در مواد اولیه غیر پلاستیک در جذب آب را بنویسید؟
5. مفهوم شیب رطوبتی را بنویسید.
6. بنویسید ترکیب بدنه چه تاثیری بر شیب رطوبتی قطعه خواهد داشت؟
7. چرا رسهای روانسازی شده از استحکام بالایی برخوردارند؟
8. مفهوم جانشینی ایزومورفی و پیوند شکسته را بنویسید.
9. رابطه ی بین درصد جذب آب با درصد تخلخل باز(ظاهری) چیست؟
10. استحکام پخت در دمای 500 درجه رابا استحکام خشک نمونه مقایسه کنید.
11. استحکام پخت یک نمونه به چه عواملی بستگی دارد؟
12. مهمترین عوامل موثر در تعیین منحنی پخت چیست؟
13. چه عواملی در میزان جذب آب و انقباض پخت یک نمونه موثرند؟
 

Hamid_MadNess

متخصص سرامیک
کاربر ممتاز
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه..
استاد ما واسه امتحان آز پرسلان یه چند تایی سوال داده که هر چقد سرچ کردم نتونستم جوابشونو پیدا کنم .. اگه شما بتونید کمکم کنید ممنون میشم
سوالارو اینجا براتون مینویسم.. فقط اگه زود جوابشو بدین ممنون میشم..
1. چه عواملی در سرعت خشک شدن یک نمونه موثرند؟
2. بنویسید نمودار سرعت خشک شدن نمونه ای که به روش پرس شکل داده شده چگونه خواهد بود؟
3. چرا مینرال مونت موریلونیت نسبت به کايولینیت جذب آب بیشتری دارد؟
4. توضیح اثر دانه بندی در مواد اولیه غیر پلاستیک در جذب آب را بنویسید؟
5. مفهوم شیب رطوبتی را بنویسید.
6. بنویسید ترکیب بدنه چه تاثیری بر شیب رطوبتی قطعه خواهد داشت؟
7. چرا رسهای روانسازی شده از استحکام بالایی برخوردارند؟
8. مفهوم جانشینی ایزومورفی و پیوند شکسته را بنویسید.
9. رابطه ی بین درصد جذب آب با درصد تخلخل باز(ظاهری) چیست؟
10. استحکام پخت در دمای 500 درجه رابا استحکام خشک نمونه مقایسه کنید.
11. استحکام پخت یک نمونه به چه عواملی بستگی دارد؟
12. مهمترین عوامل موثر در تعیین منحنی پخت چیست؟
13. چه عواملی در میزان جذب آب و انقباض پخت یک نمونه موثرند؟



ج3- کائولینیت (Al2O3.2SiO2.2H2O) و مونت موریونیت (Al2O3.4SiO2.H2O) چون دو لایه سیلیسی داره نیروی بین ورقه ها واندروالس است (اصلا رس یعنی آلومینوسیلیکاتهای ورقه ای دارای فرمول پایه Si2O5 باشند یعنی فیلوسیلیکاتها) به راحتی ورقه های واندروالس که ضعیف اند از هم جدا میشوند و درصد مول پیوند هیدروژنی کمتر بوده و آبخواهی در مونت موریونیت بیشتر است و درنتیجه از کائولن بیشتر جذب آب دارد.
 

Hamid_MadNess

متخصص سرامیک
کاربر ممتاز
8. مفهوم جانشینی ایزومورفی و پیوند شکسته را بنویسید.


فکر کنم تا جایی که یاد میاد یعنی اینکه مثلا K+ با Na+ تعویض بشه در رس مثلا Na-Clay بجاش K-Clay باشه که میدونید دیگه رس از هوازدگی و تجزیه فلدسپاتهای پلاژیوکلازها تشکیل میشه و برای تشکیل فاز مولایت میاییم کائولن رو حرارت میدیم تا طی حرارتدهی در دمای 1100 مولایت اولیه و سپس در 1400 درجه مولایت سوزنی تشکیل شود. پ
...


یه تحلیل کلی رو بهتون عرض میکنم بقیه شو باید در آزمایشگاه عددسازی کنید تئوریک نیست!!!!
.
اثر رس درجا یا اولیه یا کائولن در بدنه های چینی:
با افزایش درصد رس در بدنه های رس = افزایش استحکام (به علت افزایش درصد آلومینا و تشکیل مولایت سوزنی) - مهمترین فاکتور افزایش پلاستیسته - به دلیل افزایش تشکیل فاز محلول جامد مولایت شوک پذیری حرارتی بالا میرود -


اثر رس دگرجا یا ثانویه (بالکلی):
بالکلی به دلیل ریزدانگی خاصیت پلاسیتسیته بالاتری ایجاد میکند
درصد جذب آب بیشتر ناشی از وجود کانی مونت موریونیت بیشتر نسبت به کانی کائولینیت است
یه مزیتی که کائولن نسبت به بالکلی داره اینکه چون درصد آهن و موادآلی ش کمتره پشت نمایی بهتره داره!!!
مزیت بالکلی نسبت به کائولن خب گدازآوری آن به دلیل حضور آهن و موادآلی است.


اثر بنتونیت
فوق العاده درصد جذب آب بالاتری داره چون کانی مونت موریونیت زیاد است
اندک آن باعث افزایش استحکام خام میشود نه پخت!!!
ضعف مونت موریونیت اینه که انقباض شدیدی پس از پخت ایجاد میکند-


اثر پیروفیلیت ===== امکان داره به تشکیل فاز تریمیدیمیت در سیلیس کمک کنه
.
اثر فلدسپار:
کمک زینتر یا کمک ذوب یا به فرایند زینترینگ در حضور فاز مایع کمک میکند
شفافیت بدنه را تامین میکند

کمک زینترهایی چون دولومیت و تالک و آهک هم هستند!!!!
---------------------------
11. استحکام پخت یک نمونه به چه عواملی بستگی دارد؟


افزایش درصد فاز مولایت استحکام بدنه پخت را بالا میبرد که ناشی از افزایش رس (افزایش درصد آلومیناست) (مولایت سوزنی)
افزایش درصد سیلیس به منظور پرکن در بدنه های سه جزیی- (تشکیل فاز شیشه ای مطلوب برای کاهش درصد تخلخل باز)
کاهش حدالمقدور کمک زینتر
افزایش دمای پخت برای تشکیل فازهای مولایت و تریدیمیت در دمای مناسب
-----------------------------------------------------

9. رابطه ی بین درصد جذب آب با درصد تخلخل باز(ظاهری) چیست؟

هرچه درصد جذب آب بالاتر باشه انگار که از رس دگرجای بیشتری مثل بالکلی و بنتونیت (مونت موریونیت) استفاده کردیم و افزایش رس بدون حضور سیلیس و فاز شیشه ای درسته که افزایش استحکام پخت داریم اما برای لعاب زنی چون تخلخل زیاد میشه پس به مشکل مواجه خواهیم بود!!!!!!
===============================================


1. چه عواملی در سرعت خشک شدن یک نمونه موثرند؟

درصد جذب آب و تلخلخل باز یعنی درصد رس و مقدار پرکن که در بالا توضیح دادم!!!!!





 
بالا