[مبانی نورپردازی] منابع گوناگون نوری(انواع لامپ ها)

mpb

مدیر تالار مهندسی معماری
مدیر تالار
بطور کلی سه نوع مختلف لامپ در نورپردازی خانه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد:


- لامپ های رشته ای:
نور در این لامپ ها بوسیله گرم شدن و گداخته شدن رشته های سیمی ایجاد می‌شود. بیشتر انرژی که در این نوع لامپ ها مصرف می‌شود تبدیل به گرما می‌گردد، بنابراین این مشکل این نوع لامپ‌ها را بسیار ناکارامد می‌نماید. بیشتر لامپ‌های هالوژنی و زنون از این نوع طبقه بندی بحساب می‌آیند با این تفاوت که در این نوع لامپ ها برای افزایش طول عمر رشته ها و همچنین طول عمر لامپ از گاز زنون و هالوژن استفاده شده است.


- لامپ های فلورسنت:
این نوع لامپ ها حاوی گاز جیوه هستند که سطح درونی آنها با فسفر پوشانده شده است. لایه فسفرباعث مرئی شدن نور این لامپ‌ها می‌گردد. لامپ های فلوروسنت نسبت به لامپ های رشته‌ای انرژی کمتری را مصرف می‌کنند. از طرفی از طول عمر بالاتری نیز نسبت به لامپ های رشته‌ای برخوردارند.


- لامپ های ال ئی دی LED ( لامپ های دیود نورانی):



یک دیود در حقیقت یک وسیله الکتریکی است که در هنگام عبور جریان الکتریسیته از آن روشن و نورانی می‌گردد. لامپ های ال ئی دی به دلیل عمر طولانی یکی از بهترین لامپ ها به حساب می‌آید. با رفع مشکلات اولیه این نوع لامپ ها که بیشتر مربوط به رنگ نور وهزینه این نوع لامپ ها بوده، باید گفت که استفاده از این نوع لامپ ها در وسایل خانگی این روزها به شدت افزایش یافته است.

o بهتر است که در خرید لوازم الکتریکی و روشنایی از طرح هایی استفاده نمایید که توسط همه افراد با هر توانمندی قابل استفاده باشد
اشخاص سالخورده از طرفی برای انجام کارهایی که نیاز به دقت دارد نیاز به نور خوب دارند، از طرفی نور خیره کننده برای آنها اذیت کننده است. بنابراین در فضایی که سالخوردگان زندگی می کنند باید نورکافی وجود داشته باشد، اما باید دقت داشت که از سطوح صیغلی که نور را به میزان زیاد منعکس می‌نماید و همچنین نورهای با زاویه تابش مستقیم خیلی استفاده نشود.

o از لامپ ها ی که بیشتر با محیط زیست سازگارند و نیاز به انرژی کمتری دارند استفاده کنید
استفاده از لامپ های کم مصرف که از ویژگیهای عمرطولانی تر و مصرف انرژی کمتر نسبت به لامپ های رشته‌ای برخوردارند، توصیه می‌شود. البته نوع جدیدی از لامپ های کم مصرف که با سوئیچ های کاهنده کارمی‌کنند و می توان نور آنها را به دلخواه کم و زیاد کرد نیز در بازار موجود است که استفاده از آن نیز توصیه می‌گردد. همچنین استفاده از لامپ های LED نیز که هم مصرف کمتری دارند و هم طول عمر بیشتر نیز توصیه می‌گردد.
بعنوان مثال یک آشپزخانه را درنظ بگیرید. تعبیه چراغهای زیر کابینتی به شکلی که کنترل آنها مجزا از لامپ های کارکذاشته شده در سقف آشپزخانه باشد، به ما این امکان را می‌دهد که مثلاً چراغهای سقفی را خاموش کنیم بدون اینکه چراغهای زیر کابینتی را خاموش نماییم.
برای اینکه سیستم سیم کشی بهتری داشته باشید بهتر است که راجع به خواسته ها و نکات مورد نظرمان با پیمانکار صحبت کنیم تا او نیز با توجه به این موارد سیستم سیم کشی و روشنای را طراحی و اجرا نماید.



منبع:
decoyar.com
 
آخرین ویرایش:
بالا