بیماران گوارشی جزء آن دسته افرادی هستند که نباید روزه بگیرند...

محمد ساوه

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

بیماران گوارشی جزء آن دسته افرادی هستند که نباید روزه بگیرند...
بیماران گوارشی جزء آن دسته افرادی هستند که نباید روزه بگیرند زیرا در کنار مشکلات گوارشی که گرفتار آن هستند ممکن است به سیستم قلبی و عروقی آنها هم آسیب برسد.





ببه نقل از وب دا؛ فوق متخصص کبد و بیماری های گوارشی دانشگاه اهواز گفت: بیماران گوارشی جزء آن دسته افرادی هستند که نباید روزه بگیرند زیرا در کنار مشکلات گوارشی که گرفتار آن هستند ممکن است به سیستم قلبی و عروقی آنها هم آسیب برسد، یا کسی که دیابت دارد ممکن است مشکلات مغزی و عصبی برایش ایجاد شود. اینها جزء افرادی هستند که نباید روزه بگیرند زیرا وضعیت آنها بد و بدتر خواهد شد و اسلام هم دینی نیست که بخواهد افراد به خود آسیب رسانند.




دکتر فرزاد جاسمی ادامه داد: بیماری های رفلاکسی، سوء هاضمه و احساس سنگینی در ناحیه معده از شایع ترین بیماری های هستند که عموما افراد با آن مواجه هستند که روزه داری برای این دسته از بیماران می تواند کمک بسیاری داشته باشد.این فوق تخصص کبد و بیماری های گوارشی با تاکید بر خوردن وعده سحری گفت: توصیه می شود که وعده سحری شامل غذاهای حجیم و پرچرب نباشد زیرا اگر حجم زیادی از پروتئین وارد معده گردد باعث می شود تخلیه معده کمتر صورت پذیرد که به دنبال آن باعث رفلاکس شدید، بروز سوء هاضمه، یبوست و اشکال در حرکات روده خواهد شد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تامین آب مورد نیاز بدن از طریق مصرف میوه ها و سبزیجات، گفت: با توجه به بالا بودن زمان تشنگی و گرسنگی در طول روز (حدود 17 ساعت ) و از دست رفتن آب بدن بر اثر تحرک و تعریق، در نتیجه بی آبی زیاد باعث می شود روده ها و سیستم گوارشی تحت الشعاع قرار بگیرند پس بهتر است برای تامین آب مورد نیاز بدن در طول روز در وعده سحری غذاهایی که حاوی کربوهیدرات فراوان هستند مانند سالاد، سبزی و میوه جات مصرف شوند.


وی ادامه داد: افراد سالم جهت جلوگیری ازگرسنگی بهتر است در وعده سحری موادی مانند عسل که حاوی کربوهیدرات می باشد، پنیر، کره، سرشیر و خامه یا فرنی که کربوهیدرات موجود در نشاسته آن از بروز گرسنگی در فرد جلوگیری می کند مصرف کنند. اما افرادی که دچار زخم معده یا بیماری گوارشی هستند مجاز به روزه گرفتن نیستند و پس از اتمام و کامل شدن درمانشان می توانند روزه بگیرند. افراد مبتلا به کولیتهای روده ای، زخم های شدید روده ای، بیماریهای کبدی،انواع یرقانها و یرقانهای انسدادی و هپاتیت نیز از جمله افرادی هستند که روزه داری برایشان مضر است. افراد مبتلا به اختلالات حرکتی روده مثل افراد دیابتی که روده و معدشان دچار اختلال در حرکت است بهتر است بعد از سحری نخوابند و به فعالیتهای روزمره بپردازند.


این فوق تخصص کبد و بیماری های گوارشی در رابطه با افطار گفت: بهتر است افطار را با چیزهای سبک شروع کنیم مانند مایع شیرین و ولرم (آب نبات و آب جوش) شروع کنیم که معده پذیرای آن باشد و بعد از آن مقدار کمی نان و پنیر و گوجه و خیار و حلوا، و بعد از گذشت 1 یا 2 ساعت در واقع وعده شام مصرف شود، این باعث می شود تا به معده فشار مضاعف وارد نشود و با تقسیم شدن وعده های غذایی سیستم گوارش فرصت جذب و هضم غذا را داشته باشد دراین صورت کنترل بیشتری بر وزن، قند و چربی است.


وی در پایان تاکید کرد: بهتر است از مصرف مواد مضری مانند زولبیا و بامیا پرهیز شود و در این میان توجه به مصرف میوه ها بسیار حائز اهمیت است./ح
 

Similar threads

بالا