آیا روغن حیوانی از روغن های موجود سالم تر است؟

مدتی ست برخي عطاران محترم و بعضي همكاران ايشان مردم را به مصرف دنبه و روغن حيواني به جاي روغن هاي مايع تشويق مي كنند.
دلیل های این دوستان جالب است، مي گويند روغن هاي مايع بر اثر حرارت زياد و مثلا ضمن سرخ كردن، به در و ديوار آشپزخانه مي چسبد ولي روغن جانوري محكم سر جاي خود در ظرف مي ماند بنابراين در بدن نيز چنين است، روغن مايع به ديواره رگ ها مي چسبد اما روغن جامد در درون رگ ها، روان است. و تازه، نياكان ما روغن جانوري مي خوردند و صد سال به خوشي و خرمي زندگي مي كردند!

اين استنتاج ها آنقدر غيرعلمي و غيرمستند هستند كه نيازي به رد كردن ندارند.
با اين حال توجه بفرماييد كه:

١- روغن هاي جامد در قياس با روغن هاي مايع البته در برابر حرارت مقاوم ترند ولي حرارت سرخ كردن چيزي حدود ١٥٠ تا ١٩٠ درجه سانتيگراد است و چنين حرارتي در هيچ كجاي بدن يافت نمي شود. به عبارت ساده تر، اين قياس مع الفارق است!


٢- ربط دادن طول عمر گذشتگان به تنها مصرف روغن حيواني، ساده انگاري است. زندگي پيشينيان با انسان امروز تفاوت هاي بسياري داشت از جمله اين كه فعاليت بدني ايشان بسيار بيشتر بود! مضاف بر اين كه طبق مستندات و شواهد تاريخي، متوسط طول عمر و اميد به زندگي از گذشته تا حال، افزايش چشمگيري داشته است!


٣- توصيه هاي پزشكي و تغذيه اي مبتني بر شواهد و مطالعات علمي متعدد است. اين مطالعات ارتباط مصرف چربي هاي حيواني با بيماري هاي قلبي-عروقي و انواع سرطان ها را نشان داده اند.


٤- بسياري از سموم و آلاينده ها در بافت چربي انباشته مي شوند، كسي چه مي داند چه مقدار از اين آلاينده ها و سموم در روغن هاي جانوري محلي هست؟!


٥- مصرف مقادير متعادل روغن هاي مايع به ويژه زيتون، كانولا، سويا و ذرت براي سلامت شما بهتر است و بي شمار شواهد علمي مؤيد این نکته است.
 
بالا