ردای پدر علم جهان

farzad84

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
یك نمونه دیگر از ارزشهای ایرانی كه خود ما آنرا نمی شناسیم رداي فارغ التحصيلي است. لابد تا به حال شما هم دیده اید وقتی یك دانشجو در دانشگاههای خارج می خواهد مدرك دكترای خود را بگیرد، یك لباس بلند مشكی به تن او می كنند و یك كلاه چهارگوش كه از یك گوشه آن یك منگوله آویزان است بر سر او می گذارند و بعد او لوح فارغ التحصیلی را می خواند. هنگامي كه از ما سوال مي شود كه این لباس و كلاه چیست؟ پاسخ مي دهیم این لباس شیطونك است كه اینها تنشان می كنند! اما هنگامي كه از يك اروپایی یا ژاپنی و یا حتی آمریكایی سوال شود این لباس چیست كه شما تن فارغ التحصیلانتان می كنید؟ می گویند ما به احترام «آوی سنت» (پور سینا) پدر علم جهان این لباس را به صورت نمادین می پوشیم. آنها به احترام «آوی سنت» كه همان «ابن سینا»ی ماست كه لباس بلند رداگونه می پوشیده، این لباس را تن دانشمندان خود می كنند. آن كلاه هم نشانه همان دستار است (کمی فانتزی شده) و منگوله آن نمادی از گوشه دستار خراسانی كه ما ایرانی ها در قدیم از گوشه دستار آویزان می كردیم و به دوش می انداختیم. در اروپا و آمریكا علامت یك آدم برجسته و دانش آموخته را لباس و كلاه ابن سینا می گذارند، ولی ما خودمان نمی دانیم. باورتان می شود؟!
 

nil0ofar

عضو جدید
خیلی عالی بود مرسی
اما می دونستید همین اروپایی ها ابن سینا رو ایرانی نمی دونند؟
می گن عربه
 

mrjalilian

عضو جدید
شیمیدانهای نامی جهان اسلام

شیمیدانهای نامی جهان اسلام

آغاز كیمیاگری اسلامی با اسامی مردانی همراه است كه احتمالا خود كیمیاگر نبوده‌اند، اما با گذشت زمان و فرارسیدن قرن دهم میلادی ، كیمیاگران شهیری از میان آنان برخاستند كه علاوه بر تفكراتشان ، نوشتارهای كاملا جدید و نوینی خلق كردند.
امام جعفر صادق علیه السلام (۱۴۸ ـ ۸۲ هـ . ق. / ۷۷۰ ـ ۷۰۵ م.)
محضر پر فیض حضرت امام صادق (ع) ، مجمع جویندگان علوم بود. با دانش پژوهی كه به محفل آن حضرت راه مییافت از خرمن لایزال دانش او بهره مند میشد. در علم كیمیا ایشان نخستین كسی بودند كه عقیده به عناصر چهارگانه (عناصر اربعه) آب ، آتش ، خاك و باد را متزلزل كردند. از فرموده‌های ایشان است كه : «من تعجب میكنم مردی چون ارسطو چگونه متوجه نشده بود كه خاك یك عنصر نیست. بلكه عنصرهای متعددی در آن وجود دارد.» ایشان هزار سال پیش از پرسینلی ، لاووازیه و … دریافته بود كه در آب چیزی هست كه میسوزد (كه امروزه آن را هیدروژن مینامند).
از امام صادق (ع) ، رساله‌ای در علم كیمیا تحت عنوان «رسالة فی علم الصناعة و الحجر المكرم» باقیمانده كه دكتر «روسكا» آن را به زبان آلمانی ترجمه و در سال ۱۹۲۴ آن را تحت عنوان «جعفر صادق امام شیعیان ، كیمیاگر عربی» در «هایدبرگ» به چاپ رسانده است. به عنوان مثال و برای آشنایی با نظرات حضرت صادق (ع) در شیمی ، خلاصه‌ای از بررسی دكتر «محمد یحیی هاشمی» را در ذیل درج میكنیم:
از شرحی كه امام صادق (ع) برای اكسید میدهد، چنین معلوم میشود كه اكسید جسمی بوده كه از آن برای رفع ناخالصی در فلزات استفاده شده است. ایشان تهیه اكسید اصغر (اكسید زرد) را از خود و آهن و خاكستر به كمك حرارت و با وسایل آزمایشگاهی آن دوره ، مفصلا شرح داده و نتیجه عمل را كه جسمی زرد رنگ است، اكسید زرد نام نهاده‌اند. این شرح كاملا با فروسیانید پتاسیم كه جسمی است زرد رنگ به فرمول Fe(CN)۶] K۴] منطبق است و … . نتیجه عمل بعد از طی مراحلی ایجاد و تهیه طلای خالص است. امروزه نیز از همین خاصیت سیانور مضاعف طلا و پتاس برای آبكاری با طلا استفاده میشود.
جابر بن حیان (۲۰۰ ـ ۱۰۷ هـ . ق / ۸۱۵ ـ ۷۲۵ میلادی)
جابربین حیان معروف به صوفی یا كوفی ، كیمیاگر ایرانی بوده و در قرن نهم میلادی میزیسته و بنا به نظریه اكثریت قریب به اتفاق كیمیاگران اسلامی ، وی سرآمد كیمیاگران اسلامی قلمداد میشود. شهرت جابر نه تنها به جهان اسلام محدود نمیشود و غربیها او را تحت عنوان «گبر» میشناسند.ابن خلدون درباره جابر گفته است:
جابربن حیان پیشوای تدوین كنندگان فن كیمیاگری است.
جابربن حیان ، كتابی مشتمل بر هزار برگ و متضمن ۵۰۰ رساله ، تالیف كرده است. «برتلو» شیمیدان فرانسوی كه به «پدر شیمی سنتز» مشهور است، سخت تحت تاثیر جابر واقع شده و میگوید: «جابر در علم شیمی همان مقام و پایه را داشت كه ارسطو در منطق .» جورج سارتون میگوید: «جابر را باید بزرگترین دانشمند در صحنه علوم در قرون وسطی دانست.» اریك جان هولیمارد ، خاورشناس انگلیسی كه تخصص وافری در پژوهشهای تاریخی درباره جابر دارد، چنین مینویسد:
جابر شاگرد و دوست امام صادق (ع) بود و امام را شخصی والا و مهربان یافت؛ بطوری كه نمیتوانست از او جدا ولی بی نیاز بماند. جابر میكوشید تا با راهنمایی استادش ، علم شیمی را از بند افسانه‌های كهن مكاتب اسكندریه برهاند و در این كار تا اندازه‌ای به هدف خود رسید. برخی از كتابهایی كه جابر در زمینه شیمی نوشته عبارتند از : الزیبق ، كتاب نارالحجر ، خواص اكسیرالذهب ، الخواص ، الریاض و … .
وی به آزمایش بسیار علاقمند بود. از این رو ، می توان گفت نخستین دانشمند اسلامی است كه علم شیمی را بر پایه آزمایش بنا نهاد. جابر نخستین كسی است كه اسید سولفوریك یا گوگرد را از تكلیس زاج سبز و حل گازهای حاصل در آب بدست آورد و آن را زینت الزاح نامید. جابر اسید نیتریك یا جوهر شوره را نیز نخستین بار از تقطیر آمیزه‌ای از زاج سبز ، نیترات پتاسیم و زاج سفید بدست آورد.
رازی ، ابوبكر محمد بن زكریا (۳۱۳ ـ ۲۵۱ هـ . ق / ۹۲۳ ـ ۸۶۵ م.)
زكریای رازی به عنوان یكی از بزرگترین حكیمان مسلمان شناخته شده و غربیها او را به نام «رازس» میشناسند. رازی در علم كیمیا ، روش علمی محض را انتخاب كرده و بر خلاف روشهای تمثیلی و متافیزیك ، به روشهای علمی ارزش زیادی قائل شده. رازی موسس علم شیمی جدید و نخستین كسی است كه «زیست شیمی» را پایه‌گذاری نموده است. دكتر «روسكا» شیمیدان آلمانی گفته است: «رازی برای اولین بار مكتب جدیدی در علم كیمیا بوجود آورده است كه آن را مكتب علم شیمی تجربی و علمی می توان نامید.
مطلبی كه قابل انكار نیست اینست كه زكریای رازی پدر علم شیمی بوده است.» كتابهای او در زمینه كیمیا در واقع اولین كتابهای شیمی است. مهمترین اثر رازی در زمینه كیمیا كتاب «سرالاسرار» است. ظاهرا رازی ۲۴ كتاب یا رساله در علم كیمیا نوشته كه متاسفانه فقط معدودی از آنها بدست آمده و در كتابخانه‌های مشهور دنیا نگهداری میشود. وی نخستین بار از تقطیر شراب در قرع و انبیق ماده‌ای بدست آورد كه آن را الكحل نامید كه بعدها به هر نوع ماده پودری شكل حتی به جوهر هم داده شد، از این رو آن جوهر را جوهر شراب نیز نامیدند. گفته میشود كه رازی كربنات آمونیوم را از نشادر و همچنین كربنات سدیم را تهیه كرده است.
ابن سینا ، حسین (۴۲۸ ـ ۳۷۰ هـ . ق / ۱۰۳۶ ـ ۹۸۰ م.)
ابن سینا ملقب به شیخ الرئیس ، بزرگترین فیلسوف و دانشمند اسلامی و چهره‌ای بسیار موثر در میدان علوم و فنون است. غربیها وی را به نام «اوسینیا» میشناسند. ابن سینا ، رنجی برای كیمیاگری و ساختن طلا نكشید؛ زیرا او به استحاله باور نداشت و صریحا تبدیل فلزات به یكدیگر را ناممكن و غیر عملی میدانست.
ابو علی سینا از ادویه منفرد ، ۷۸۵ قلم دارو را به ترتیب حروف ابجد نام برده و به ذكر ماهیت آنها پرداخته و خواص تاثیر آن داروها را شرح داد. وی ضمن توصیف این مواد ، آگاهیهای جالبی در زمینه «شیمی كانی» به خوانندگان میدهد و میگوید از تركیب گوگرد و جیوه می توان شنگرف تهیه كرد. وی نخستین كسی است كه خواص شیمیایی الكل و اسید سولفوریك را از نظر دارویی شرح داد.
بیرونی ، ابوریحان محمد (۴۴۲ ـ ۳۶۲ هـ . ق / ۱۰۵۰ ـ ۹۷۲ م.)
كانی شناس و دارو شناس جهان اسلام و یكی از بزرگترین دانشمندان اسلام است كه با ریاضیات ، نجوم ، فیزیك ، كانی شناسی ، دارو سازی و اغلب زبانهای زنده زمان خود آشنایی داشته است. یكی از آثار مهم بیرونی در شیمی كتاب الجواهر وی است كه در بخشی از آن ، نتایج تجربی مربوطه به تعیین جرم حجمی امروزی آنها تفاوت خیلی كم دارد و یكی از كاربردهای مهم وی به شمار میرود كه در علوم تجربی ، انقلابی بزرگ به وجود آورد. برای تعیین جرم اجسام ، ترازویی ابداع كرد.
بیرونی همچنین در كتاب الجماهیر (در شناسایی جوهرها) به معرفی مواد كانی به ویژه جواهرات گوناگون پرداخت. بیرونی ، چگالی سنج را برای تعیین جرم حجمی كانیها به ویژه جوهرها و فلزها نوآوری كرد كه در آزمایشگاه امروزی كاربرد دارد.
 

mrjalilian

عضو جدید
اینم عالیه

اینم عالیه

سلام به همه شما مهندسای جوان
یه سری هم بزنید به این سایت
www.delkook.net
 

mrjalilian

عضو جدید
نگاهی به زندگی الویس پریسلی

نگاهی به زندگی الویس پریسلی

گاهی به زندگی الویس پریسلی

الویس پریسلی در حال نواختن پیانو و هم خوانی

به این قسمت از قطعه Love Me Tender از الویس پرسلی گوش کنید. Love me tender. این ترانه زیبا با هارمونی نسبتا" ساده کاری از Elvis Presley کسی که موسیقی Rock 'n Roll او شهرت جهانی پیدا کرد.

A : { G , A7 , D7 , G }
B : { G , B7 , Em G7 , C Cm , G , G Dm E7+ E7 , A7 , D7 , G }​
چهار میزان اول موسیقی که تم A قطعه را تشکیل میدهد، همان progression معمولی II-V-I هست که دوبار تکرار میشود و قبلا" بارها راجع به آن صحبت کردیم. تم B قطعه شامل وصلهایی هست که زیبایی خاصی به موسیقی میدهد از جمله وصل C به Cm یا وصل فوق العاده زیبای G به A7 از طریق میزان نهم که شامل آکوردهای G,Dm,E7+,E7 میشود. نت کامل این قطعه رو میتوانید در قسمت pdf & music داشته باشید، این نت برای ارگ هایdrawbar تنظیم شده است. در ادامه مطلبی که توسط یکی از همکاران جدید گفتگوی هارمونیک در این باره تهیه شده است را میخوانید.





الویس پریسلی در کودکی
The KING of Rock 'n' Roll

الويس آرون پريسلي ايرلندي الاصل 8 ژانويه سال 1935 در شهر توپلو(مي سي سي پي) بدنيا آمد. او يك برادر دوقلو نيز داشت كه 35 دقيقه از او بزرگتر بود و در هنگام تولد فوت كرد. پس از جابجايي خانواده در سن سيزده سالگي دوران نوجواني را در ممفيس تنسي گذراند. او داراي موهاي بوري بود كه در سن 22 سالگي پس از ورود به ارتش و كوتاه كردن مو به تيرگي گراييد! در سن 5 سالگي به دليل استعداد در خوانندگي جايزه گرفت و در يازده سالگي نواختن گيتار را آموخت. پس از فارغ التحصيلي از دبيرستان به شغلهاي كنترلچي سينما و رانندگي كاميون پرداخت.

در دهه 1950 با ارائه سبك جديد در موسيقي زمان خود اولين تشكل راك اند رول (Rock and Roll) را ارائه نمود.او اولين ضبط موزيك خود را در سال 1954 در Sun Records انجام داد. در1955 با That's all right Mama و Blue moon of Kentucky محبوبيت به سزايي بدست آورد و يكسال بعد در سال 1956 با آلبوم Heart Break Hotel اولين تجربه حضور در جدول را كسب كرد. او در همين سال با بازي در فيلم Love me tenderحضور خود را در سينما آغاز كرد. دو موزيك Hound Dog و Don't be cruel تكميل كننده موفقيتهاي او در آن سال بود. در همان سالها طرفدارانش به او لقب سلطان (KING) دادند تا بار ديگر محبوبيت جديدي را بيازمايد.



از مراسیم تشیع جنازه الویس پریسلی
در مجموع 107 آهنگ الويس در جداول سالهاي مختلف قرار گرفت كه 18 تاي آنها مقام اول را كسب كرد. او 3 بار به خاطر رعايت تم هاي مذهبي جايزهGrammy گرفت و در سال 1971 مفتخر به دريافت Lifetime Grammy Award گرديد. او حتي به دليل هنر بي وصفش بارها مورد تحسين هنرمندان هم دوره خويش از جمله Beatles قرار گرفت. پس از گذراندن آزمايشهاي ورود به ارتش، الويس با اجاره يك سالن اسكيت به مدت 9 شب و قيمت 520 دلار اولين انفجار هنري خود را در آمريكا صورت داد كه شايد اولين پله براي تثبيت معروفيت بعدي او بوده. ملحق شدن الويس به ارتش در سالهاي اول كار هنري به نوعي سكوي پرتاپ سريع او به چند پله بالاتر بوده. شايد ازدواج او حاصل همين دوران بوده زيرا با پدر همسر آينده اش در همين دوران هم خدمتي بوده. دوران خدمت او دوسال از مارچ 1958 تا مارچ 1960بود كه به عنوان راننده جيپ و كاميون در آلمان خدمت نمود.



همسر و فرزند
در تشیع جنازه
الويس در سالهاي حياتش و البته پس از آن داراي طرفداران زيادي بوده كه جذابيت خدادادي او در كنار استعداد بينظيرش را نبايد ناديده گرفت!! ازدواج او با پريسيلا آن واگنر در اول ماه مه سال 1967 بعد از 8 سال آشنايي صورت گرفت كه ثمره اين ازدواج يك فرزند نيز هست. پريسيلا هنگام ازدواج 22 ساله بود! الويس علاوه بر هنرمند، ورزشكار هم بود. او كمربند مشكي كاراته خود را در سال 1960 دريافت كرد.



Riley Keough نوه 14 ساله الویس پریسلی
که در حال کسب شهرت می باشد
او نيز مانند برخی هنرمندان ديگر پس از معروفيت اسير خوش گذراني هاي موقتي شد و در تاريخ 16 اوت 1977 ساعت 5/2 بعد از ظهر در گريسلند به دليل زياده روي در مصرف مواد مخدر دچار ايست قلبي شد و يكساعت بعد در بيمارستاني در ممفيس طرفداران خود را تنها گذاشت. لازم به تذکر است که در مراسم تشیع جنازه او بیش از 75 هزار نفر شرکت کردند.

نوه دختری الویس پریسلی که چهارده سال بیشتر ندارد معتقد است که خودش باید مخارج زندگی خود را در بیاورد لذا از سنین نوجوانی روی پای خود ایستاده و با فعالیت های هنری در حال کسب شهرت و درآمد میباشد او در حال حاضر با کمپانی Dolce & Gabbana همکاری میکند.
 

Similar threads

بالا