خود درمانی با گیاهان دارویی ممنوع!

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یك دکترای تخصصی طب سنتی ایران گفت: خوددرمانی در زمینه استفاده از گیاهان دارویی خطایی فاحش است كه متأسفانه هم‌‌اینک در جامعه ما بسیار رایج شده است.

دکتر ناصر رضایی‌پور، در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكی تهران، با اشاره به اینكه یكی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در استفاده از گیاهان دارویی در سطح جامعه، تصور بی‌عارضه بودن گیاهان دارویی از جانب عامه مردم است، گفت: مصرف گیاهان دارویی، همچون شمشیری دولبه است كه مصرف نابجای آن ممكن است عوارض جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.


وی با تأكید بر اینكه باید تجویز و استفاده از گیاهان دارویی و داروهای سنتی نیز همچون داروهای شیمیایی از سوی پزشکان آزموده و متخصصان این رشته انجام شود، گفت: خوددرمانی در زمینه استفاده از گیاهان دارویی خطایی فاحش است كه متأسفانه هم‌اینک در جامعه ما بسیار رایج شده است.


مدیر رسانه شركت دانش‌بنیان سیمرغ حكمت ایرانیان، با بیان اینكه پیروی از دستورات موجود در كتاب‌های طب سنتی، بدون مشورت پزشك، اشتباه محض است، خاطرنشان كرد: استفاده از گیاهان دارویی، دانشی است كه باید در اختیار متخصص باشد.


وی تصریح كرد: تألیف و انتشار كتاب‌های مرتبط با طب سنتی، به‌ویژه در زمینه دانش «حفظ‌الصحه» یا تندرستی یا بهداشت از دیدگاه طب سنتی ایران، به زبان عامیانه و با مخاطب عام مانعی ندارد و استناد به نوشته‌های این كتب نیز از جانب عموم مردم بلامانع است ولی اگر عمل به دستورات درمانی كتب تخصصی طب سنتی، بدون تجویز پزشك متخصص این طب انجام شود، بدون شك تهدیدی جدی برای سلامتی مردم محسوب می‌شود.


این دكترای تخصصی طب سنتی ایران، بر لزوم فرهنگ‌سازی جهت شناخت بیشتر مردم از خطرات مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و پذیرش طب سنتی به عنوان یك مكتب طبی تأكید كرد و یادآور شد: تجویز داروهای سنتی و طبیعی و همچنین اعمال دستی چون حجامت و فصد، باید در اختیار پزشك متخصص این رشته با تحصیلات دانشگاهی باشد هرچند متأسفانه تا كنون به‌طور جدی به آن توجه نشده است.


دکتر رضایی‌پور در ادامه خاطرنشان كرد: عدم توجه به این مورد، موجب پیروی كوركورانه از نوشته‌های كتب معتبر موجود در بازار شده، به سلامتی آسیب می‌رساند.


وی در خصوص اختلافات موجود میان طب سنتی و پزشکی نوین و نگاه متعصبانه به هر یک از این دو مکتب پزشکی گفت: البته همواره اختلاف‌نظرهایی میان متخصصان پزشکی نوین و طب سنتی وجود دارد، ولی این دو رشته مكمل یكدیگرند، وجود نگاه مغرضانه و با تعصب به پزشکی نوین یا سنتی، بدون در نظر گرفتن نیاز بیمار، به سلامتی مردم آسیب می‌رساند.


دکتر رضایی‌پور در پایان یادآور شد: متخصصان طب سنتی ایران، پس از آشنایی با علوم پایه و بالینی پزشكی نوین و با آگاهی كامل از رویکرد پزشکی نوین به بیماری‌های مختلف، با ورود به رشته تخصصی طب سنتی ایران، تلاش می‌کنند در کنار استفاده از دیدگاه ریشه‌شناسانه و کل‌نگر طب سنتی، در صورت لزوم از روش‌های تشخیصی و كمك تشخیصی پزشکی نوین نیز استفاده کنند تا بتوانند با بهره‌گیری از بهترین راهكارهای درمانی به بیمار كمك كنند.
 

Similar threads

بالا