انواع دم نوش ( چاي )

moaqfe

کاربر بیش فعال
786
557


تاپيكي را ديدم كه براي معرفي چاي سياه و سبز و سفيد بود اما متاسفانه مطالب جذابي نداشت چون : چاي به همين 3 نوع محدود نميشود و ما در فرهنگ ايراني به هر نوع دم نوشي چاي ميگوئيم براي همين ديدم در اون تپيك اشاره اي به چاي قرمز يا چاي ترخون و دم نوشهاي ديگر و افزودنيهاي آن نشده بود

مدير محترم تالار ببينند اگر اين تاپيك اضافه هست ، با تغيير عنوان ، اين تاپيك رو با تاپيك قبلي ادغام كنند
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
786
557


تاپيكي را ديدم كه براي معرفي چاي سياه و سبز و سفيد بود اما متاسفانه مطالب جذابي نداشت چون : چاي به همين 3 نوع محدود نميشود و ما در فرهنگ ايراني به هر نوع دم نوشي چاي ميگوئيم براي همين ديدم در اون تپيك اشاره اي به چاي قرمز يا چاي ترخون و دم نوشهاي ديگر و افزودنيهاي آن نشده بود

مدير محترم تالار ببينند اگر اين تاپيك اضافه هست ، با تغيير عنوان ، اين تاپيك رو با تاپيك قبلي ادغام كنند

سلام لطفا آدرس آن تاپیک را بفرمایید.متشکرم :gol:
 

moaqfe

کاربر بیش فعال
در سفر اخيري كه به روسيه داشتم ، از اهميت دم نوشها و چاي در زندگي آنها خبردار شدم ، بقدري كه حتي متوجه شدم هر دم نوشي ساعت مخصوص به خود دارد و اگر رعايت اين ساعات را نكنيد از نظر يك روس رفتاري خارج از ادب و نزاكت انجام داده ايد ( براي يك بيزينس من )
تنوع دم نوشها و افزودنيهاي به چاي و چايهايي كه طعمهاي متفاوت داشت ، بنده رو تحريك كرد كه در ايران به دنبال دم نوشهاي خوب و افزودنيهاي آن باشم
 

تیرنگ

عضو جدید
 ٩ دمنوش زمستانه مفید برای بدن

زمستان، سرما، روزهای کوتاه، شب‌های بلند. همه‌ی این‌ها باعث می‌شوند که بدن ما به نوعی آسیب‌پذیرتر باشد. در واقع در طول زمستان سیستم ایمنی بدن ما ضعیف‌تر و حساس‌تر می‌شود و خیلی‌ها از دل و دماغ می‌افتند.

در این مطلب چند دمنوش ساده معرفی می‌کنیم که هم سرحالتان می‌آورند، هم سرماخوردگی و آنفلوانزا را از شما دور می‌کنند و هم اینکه به شما انرژی بیشتری می‌دهند. لطفاً با ما همراه باشید.

سرخارگل یا گیاه اکیناسه

این گیاه حاوی خواص متعددی است. ریشه آن همانند گل‌ها و ساقه‌اش در طب سنتی استفاده‌ی زیادی دارد. سرخارگل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر عفونت‌های باکتریایی و ویروس‌ها مقاوم می‌کند.

به عقیده‌ی متخصصان این گیاه ضدالتهاب، ضدعفونی‌کننده، ضد باکتری، آنتی‌بیوتیک، ضدویروس و حتی تسکین‌دهنده‌ی زخم‌هاست.

خلاصه اینکه سرخارگل یکی از آن گیاهان ناب زمستانی است. سری به عطاری بزنید و خودتان را یک فنجان دمنوش سرخارگل مهمان کنید.

آویشن

آویشن شهرت فراوانی در تقویت و ضدعفونی کردن بدن دارد. این گیاه سرشار از روغن‌های ضروری است که عطر و طعم بی‌نظیری به غذاها می‌دهد. دمنوش آویشن برای باز شدن بینی بسیار

مناسب است. این گیاه بخش‌ها و اعضای درونی بدن را تمیز و ضدعفونی می‌کند. اگر به شدت سرماخورده‌اید و سرفه امانتان را بریده است هر روز سه تا پنج فنجان دمنوش آویشن میل کنید. کافی

است آویشن تازه تهیه کنید و در آب جوش انداخته و به مدت چند دقیقه دم کنید.

بادرنجبویه

از زمان‌های قدیم بادرنجبویه جزو گیاهان شناخته شده است و یونانیان به آن نام ملیس داده‌اند. باید بدانید که ابن‌سینا این گیاه را بادرنجبویه نامیده است چون برگ آن اگر فشرده شود بوی بادرنگ

(لیمو) می‌دهد برای همین امروزه به آن سیترونل هم می‌گویند. این گیاه درمانگر و معطر برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. اگر دچار آنفلوانزا یا سرماخوردگی شده‌اید به سراغ این

گیاه بروید. نقش این گیاه در درمان سرفه‌های شدید و تسکین مشکلات تنفسی موثر است. از این گذشته بادرنجبویه می‌تواند تب و مشکلات گوارشی را از بین ببرد. اگر استرس و فشارهای

روحی‌تان زیاد است نیز می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. در این صورت شب‌ها قبل از خواب یک فنجان از این دمنوش میل کنید تا خواب راحتی داشته باشید.

رازیانه
دمنوش رازیانه با یک فنجان آب و یک قاشق چای‌خوری تخم رازیانه‌ی خشک آماده می‌شود.

از این گیاه به خاطر خواص گوارشی آن استفاده می‌شود به خاطر اینکه اشتها را تحریک کرده و با نفخ یا سنگ کیسه‌ی صفرا مقابله می‌کند. برای رفع مشکلات گوارشی‌تان روزانه سه فنجان از این دمنوش را میل کنید.

اسطوخودوس

خیلی از مردم در فصل سرما دچار بی‌حوصلگی و افسردگی می‌شوند. می‌شود با پرتودرمانی، مصرف مولتی‌ویتامین‌ها یا سفر به مناطق گرم‌تر به حل این مشکل کمک کرد. مصرف دمنوش

اسطوخودوس یکی از بهترین، ساده‌ترین و طبیعی‌ترین روش‌های رفع افسردگی فصلی است. این گیاه آرامش‌بخش و ضدعفونی‌کننده است که با استرس، اضطراب و حتی افسردگی هم مقابله

می‌کند. اسطوخودوس برای تسکین درد نیز موثر است برای همین برای تسکین دردهای میگرنی نیز مفید است.

رزماری

رزماری تقویت‌کننده، ضدخستگی، سم‌زدا است و کلی خاصیت دیگر هم دارد. یعنی یک شاخه رزماری است و هزار و یک خاصیت. دمنوش این گیاه برای تسکین فشارهای عصبی و عضلانی مفید

است. رزماری خاصیت دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است و یک درمان موثر در برابر خستگی و تجمع توکسین‌ها در بدن محسوب می‌شود.

جینسنگ

ریشه‌ی جینسنگ حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این گیاه حافظه را تقویت کرده و با استرس و خستگی مقابله می‌کند. علاوه بر این‌ها ریشه‌ی این گیاه باعث تقویت ریه‌ها

شده و با کاهش اضطراب مشکلات مجاری تنفسی را تسکین می‌دهد. دمنوش این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و شما را در برابر بیماری‌ها ایمن می‌کند.


مریم‌گلی

گل‌های مریم‌گلی سیاه برای درمان عفونت‌های تنفسی، احتناق سینوس‌ها و آنفلوانزا مفید است. اگر سرما خورده‌اید و زیاد سرفه می‌کنید توصیه می‌کنیم که روزانه دو تا سه فنجان از این دمنوش

میل کنید. مریم گلی شما را از پیری زودرس هم دور می‌کند. امتحان کنید.

اکالیپتوس

اکالیپتوس خواص زیادی روی سیستم تنفسی دارد و انواع پاستیل‌های آن برای تسکین گلو بسیار مفید است. دمنوش این گیاه خواص ضدعفونی‌کنندگی قوی دارد و با سرفه، سرماخوردگی یا

برونشیت مقابله می کند. با این حال نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد چون می‌تواند باعث مسمومیت، حالت تهوع، استفراغ یا تحریک لوله‌ی گوارشی و مجاری صفراوی شود.

منبع:tebyan.net
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

تیرنگ

عضو جدید
دمنوش گیاهی هرچه تازه‌تر، بهتر !


همان طور که اگر چای بیش از اندازه مصرف شود اثر منفی دارد، در مورد دمنوش‌ها هم همین موضوع صادق است.

دمنوش های گیاهی

در کابینت آشپزخانه مادربزرگ را که باز می‌کنم، پر است از قوطی‌های حاوی برگ‌های خردشده گیاه‌های مختلف! گل گاوزبان، آویشن، اسطوخودوس، نعناع، چای کوهی، عناب و... هر بار که پدرم می‌گوید خسته‌ام، معده‌ام سنگین شده یا استرس کاری‌ام زیاد است، مادربزرگ فوری این قوطی‌ها را روی کابینت می‌چیند و مقداری از هر یک در قوری گل قرمز قدیمی‌اش می‌ریزد و آب جوش سماور را روی آن باز می‌کند. بعد از چند دقیقه، دمنوش حاضر و در استکان با تکه‌ای نبات آماده است.

بیشتر ما برای رفع خستگی یا در شب‌نشینی‌ها و مهمانی‌هایمان چای می‌نوشیم در صورتی که دمنوش‌های خوشمزه و خوش آب و رنگ و پرفایده کم نیستند. به همین دلیل، این گفت و گو با دکتر محمدحسین عزیزی، در مورد دمنوش‌ها را برایتان آورده‌ایم.

به چه نوشیدنی‌هایی دمنوش می‌گویند؟

دمنوش، از دم کردن قسمت‌های مختلف گیاهان از جمله برگ، ساقه، ریشه و میوه به دست می‌آید که خواص زیادی دارند. معروف‌ترین دمنوش، چای است که از برگ خشک‌شده بوته چای و آب جوش به دست می‌آید.

می‌توان از تمام گیاهان برای تهیه دمنوش استفاده کرد؟

از بیشتر گیاهان دارویی، ادویه‌ها و میوه‌ها می‌توان به صورت خشک، خرد و پودر شده برای تهیه دمنوش استفاده کرد.

آیا می‌توانیم گیاهان، میوه‌ها و... را برای تهیه دمنوش با هم مخلوط کنیم یا اثرشان تغییر می‌کند؟

می‌توان گیاهان، برگ و ساقه و میوه آن‌ها را با هم ترکیب کرد تا خاصیت بیشتری پیدا کنند.

مگر گیاهان چه خاصیتی دارند که برای تهیه دمنوش به کار می‌روند؟

گیاهان حاوی رنگدانه، آنتوسیانین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد فلاونوییدی و ترکیب‌های ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری‌های قلبی- عروقی هستند. برخی از آن‌ها هم باعث کاهش خستگی می‌شوند و برخی تقویت‌کننده معده و روده‌اند.

دمنوش‌ها ضرری هم دارند؟

نه، به شرطی که در مصرف آن‌ها افراط نکنیم. همان طور که اگر چای بیش از اندازه مصرف شود اثر منفی دارد، در مورد دمنوش‌ها هم همین موضوع صادق است.

دمنوش را چطور باید آماده کرد؟

آب داغ را روی برگ، ساقه، میوه یا مخلوطی از گیاه می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم چند دقیقه‌ای با در بسته کنار منبع حرارتی و نه روی آن، باقی بماند تا عصاره‌اش خارج شود.

این موضوع در مورد دمنوش‌های فله‌ای که در عطاری‌ها موجود است و چای‌های کیسه‌ای هم صدق می‌کند؟

بله، البته از آنجا که چای‌های کیسه‌ای معمولاً حاوی گیاه پودر شده هستند، رنگ و اسانس‌شان زودتر خارج می‌شود اما به هر حال باید آن‌ها را هم حدود 5 دقیقه در آب جوش گذاشت تا دم

بکشند. دمنوش‌هایی که به صورت برگ و ساقه و ریشه کامل هستند باید بیشتر و حدود 15-10 دقیقه در آب جوش دم بکشند.

آیا این باور صحت دارد که چای‌های کیسه‌ای از گیاهانی با کیفیت پایین‌تر تهیه می‌شوند؟

همیشه این‌طور نیست. البته چون می‌توانیم دمنوش‌های فله‌ای را از نظر کیفیت، رنگ، تمیزی و بو بررسی کنیم، مسلماً بهتر از انواع چای‌های کیسه‌ای هستند اما حتی آن‌ها را هم باید از محل

معتبری تهیه کرد. اگر این نوع چای‌ها را می‌خریم، بهتر است مربوط به شرکتی معتبر با سابقه کافی باشد. از طرفی، به آن‌ها معمولاً رنگ و اسانس اضافه می‌کنند، به همین دلیل به محض قرار گرفتن در آب جوش، رنگ می‌دهند.

چای‌های کیسه‌ای دو نوع کلاسیک و طعم‌دار دارند. شما استفاده از کدام‌یک را توصیه می‌کنید؟

بهتر است چای کیسه‌ای کلاسیک تهیه کنید زیرا نوع طعم‌دار، حاوی اسانس‌های شیمیایی است. مثل چای سبز با طعم لیمو حاوی عصاره لیمو نیست بلکه اسانس سنتزی آن را دارد.

دمنوش‌ها را بعد از تهیه می‌توان چند ساعت یا چند روز در یخچال نگه داشت یا باید فوراً مصرف کرد؟

بهتر است دمنوش‌ها را تازه مصرف کنیم تا از ترکیب‌های آنتوسیانین، آنتی‌اکسیدانی و فلاونوییدی‌شان بهره‌مند شویم زیرا فرمول این ترکیب‌ها در اثر ماندن و مواجهه با اکسیژن هوا تغییر می‌کند و

ساختار شیمیایی‌شان می‌شکند. اگرچه نگهداری دمنوش بیش از یک ساعت باعث خراب شدن آن نمی‌شود اما آثار مفید آن را از بین می‌برد.

دمنوش فله‌ای را تا چه مدت و در چه شرایطی می‌توانیم نگه داریم؟

دمنوش‌ها چون خشک هستند و رطوبت خیلی کمی دارند، می‌توان آن‌ها را در محیط خشک، خنک و سایه تا 3-2 ماه نگه داشت اما نگهداری طولانی‌مدت آن‌ها باعث کاهش آثار مفیدشان می‌شود.

بهترین ظرف برای نگهداری آن‌ها چیست؟

بهتر است در ظروف شیشه‌ای نگهداری شوند.

منبع: هفته نامه سلامت
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

afarenesh

عضو جدید
در بین دم نوش های معرفی شده جای دم نوش بابونه ( چای بابونه) خالیه
خواص چای بابونه
درمان کننده سردرد و میگرن است.
برای تسکین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید.
چای بابونه درمان کننده کم خونی است.
نهایی که یائسه شده‌اند بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند زیرا اختلالات یائسگی را برطرف می‌کند.
برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه‌ها ، به آنها چای بابونه بدهید.
بابونه تسکین دهنده دردهای عادت ماهیانه است.
اگر کسی قطره قطره ادرار می‌کند به او چای بابونه دهید تا درمان شود.
بابونه درمان کننده کمی ترشحات عادت ماهیانه است.
بابونه ضد آلرژی است.
البته خود بابونه خواص دیگری دارد این هایی که نوشتم مخصوص دم کرده اش می باشد.
طرز تهیه ی دم نوش آن
1قچای خوری بابونه ی خشک با یک فنجان آب جوش به مدت 5 دقیقه دم کنید یادتون باشه قبل از مصرف حتما صافش کنید بهتره دم نوش ها رو برای حفظ خواصشان تنها بدون هیچ افزودنی ای میل کنید.
امیدوارم از خوردنش لذت ببرید
من برای سردرد از این چای استفاده کردم خوب بود.
 

moaqfe

کاربر بیش فعال
ديروز يه دمنوش به اسم چاي بنفش خوردم كه در عرض 20 دقيقه مثل اينكه شات دان بشم ، بمدت 15 ساعت خوابم برد ، اين چاي ، محصول روستاهاي اطراف اصفهان هست

اثر آرام بخشي بينظيري داره و بسيار خوش عطر و خوش طعم هست

محليها از اون بعنوان افزودني چاي سياه استفاده ميكنن تا اثر خواب آوري اون در طول روز از بين بره


فصل برداشت اون هم اواخر شهريور و اوايل مهر هست
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
agriculture20 بکارید-دم کنید-بنوشید گیاهان دارویی 0

Similar threads

بالا