افزایش جذب آهن با گنجاندن موادغذایی حاوی ویتامین C در رژیم غذایی موثر است.
دكتر زهرا اباصلتی مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گوشت قرمز ، جگر ، تخم مرغ، حبوبات ( عدس و لوبیا ) و سبزی ها همچون اسفناج را از مواد غذایی غنی از آهن برشمرد و افزود: استفاده از آب میوه و سبزی های حاوی ویتامین C شامل گل کلم، آب پرتقال و فلفل دلمه ای همراه مواد غذایی آهن دار موجب افزایش آهن بدن و جلوگیری از فقر آن در بدن می شود .
وی همچنین به افرادی كه فقر آهن مبتلا هستند توصیه كرد: بلافاصله پس از خوردن غذا چای ننوشند زیرا چای دارای مادهای به نام «تانن» است كه با آهن موجود در منابع گیاهی ایجاد تركیبی به نام «تانات آهن» میكند و موجب دفع آهن از بدن میشود و این امر به ویژه برای افرادی كه مبتلا به كم خونی و فقرآهن هستند، مضر بوده و كم خونی آنان را تشدید می كند.
وی با اشاره به اینکه بىتوجهی به بیماری كمخونی به ویژه در كودكان با عواقب جبران ناپذیری همراه است و این گروه سنی به علت رشد سریع نیاز بیشتری به خونسازی دارند و باید به میزان كافی آهن دریافت كنند، گفت: فقر آهن و كمخونی در كودكان موجب كاهش بهره هوشی و كاهش قدرت یادگیری میشود و به رشد مغزی كودكان صدمه میزند.