برترین مشاغل صنعت آی‌تی در سال 2010

tick taack

عضو جدید
برترین مشاغل صنعت آی‌تی در سال 2010

قابل توجه دانشجویان و جویندگان کار در رشته آی‌تی



متخصصان فناوری كه این روزها بدنبال فرصت های شغلی جدید هستند، باید توجه داشته باشند كه در سال 2010 وضعیت اشتغال‌زایی در صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات بهبود یافته و نرخ بیكاری در این حوزه نسبت به سال قبل كمتر شده است.

این روزها شاهد كاهش اخراج كارمندان از شركت‌های بزرگ و افزایش اشتغال‌زایی در زمینه آی‌سی‌تی هستیم و كارشناسان بر پایه یك بررسی جدید اعلام كردند كه در این صنعت، به مهارت‌ سیستم‌‌های مجازی‌سازی، فناوری‌های مبتنی بر اینترنت، امنیت شبكه و مهارت سیستم‌های رایانه‌ای اجتماعی بیش از دیگر مهارت‌ها نیاز است و افرادی كه تخصص‌های یاد شده را دارند، سریع‌تر جذب شركت‌ها و سازمان‌های مربوطه می‌شوند. با وجود اینكه صنعت جهانی آی‌تی شاهد كاهش اثرات ناشی از بحران اقتصادی است، اما این روند تضمینی بر اشتغال‌زایی كلیه متخصصان این صنعت محسوب نمی‌شود.

"مارك مك‌دونالد" مدیر گروه مطالعاتی مركز تحقیقات برنامه‌های اجرایی گارتنر در این خصوص توضیح می‌دهد: جریان اشتغال‌زایی در صنعت فناوری اطلاعات در سال 2009 میلادی با مشكلات عدیده مواجه شد. در سال 2002 نیز وضعیت كار در حوزه فناوری با مشكلات فراوانی مواجه شد كه در آن سال پس از پایان بحران اقتصادی، از 10 فردی كه در این زمینه بیكار شده بودند، یك نفر به كار خود بازگشتند. اما احتمال می‌رود كه هم‌اكنون این روند به این خوبی دنبال نشود و بیكاران صنعت آی‌تی نتوانند به راحتی شغل جدید پیدا كنند.

در سال 2002 شركت‌ها با اتخاذ تصمیمات جدید، كاهش دستمزدها و تاخیر در اجرای پروژه‌های خود توانستند بار دیگر به شرایط عادی بازگردند. اما در سال جاری هنوز شاهد این وضعیت نیستیم. با این وجود باید این نكته را به خاطر داشت كه برخی مهارت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات همچنان محبوب هستند و سازمان‌های مختلف تمایل فراوان به جذب آن‌ها دارند. به هر حال، كارشناسان با انجام یك بررسی جدید نام 10 عنوان شغلی در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات را كه در سال 2010 به عنوان برترین مشاغل شغلی محسوب می‌شوند و بیشترین نیاز برای آن‌ها احساس می‌شود را منتشر كرده‌اند. نام این 10 عنوان شغلی را به ‌ترتیب در زیر می‌خوانیم:

1. متخصص امنیت

مرور اندك اخبار و گزارش‌های منتشر شده در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد كه بزرگترین مشكل برای شركت‌ها و سازمان‌ها در سال گذشته مشكل امنیتی بوده است. این روند در سال جاری نیز تغییر نكرده و همچنان ضعف امنیتی و حفره‌های موجود در سیستم‌های اینترنتی، رایانه‌ای و شبكه‌ای به ‌وضوح دیده می‌شود. این مسئله موجب شده است تا در سال 2010 كارشناسان امنیتی بیشترین فرصت شغلی را پیش‌روی خود ببینند و از تخصص خود به بهترین شكل استفاده كنند. "تام سیلور " مدیر مركز Dice.com در این خصوص خاطرنشان می‌سازد: اگر شما بدانید كه چطور اطلاعات سازمان خود را به ‌صورت ایمن نگه دارید، شما به نیاز خود برای دیروز، امروز و فردا پاسخ گفته‌اید. "انجمن صنعت فناوری رایانه‌ای" موسوم به CompTIA در اواخر سال 2009 نظرسنجی گسترده‌ای را روی 1537 كارمند انجام داد و دریافت كه 37 درصد آن‌ها قصد دارند ظرف پنج سال آینده در زمینه امنیت تخصص بگیرند. همچنین، 20 درصد این افراد اظهار داشته‌اند كه در مدت مشابه قصد دارند در زمینه‌ هك و امنیت تحصیل كنند و 13 درصد دیگر هم توضیح داده‌اند كه تحصیل در حوزه قانون و سیستم‌های برخورد قانونی با مشكلات امنیتی، اقدام بعدی آن‌ها برای تحصیل است.

2. مدیریت سیستم‌های مجازی

در حالی كه بسیاری از مدیران فناوری در سازمان‌ها هنوز با واژه "مجازی" و سیستم‌های وابسته آشنایی ندارند، این تخصص هم ‌اكنون به سرعت در حال گسترش است و به گفته كارشناسان امر، بر گستره فعالیت‌های آن روز به‌روز افزوده می‌شود. "اندی مان" از محققان "انجمن مدیریت سازمانی" در این خصوص توضیح می‌دهد: مجازی‌سازی و فناوری‌های خودكارسازی سازمانی از جمله قابلیت‌های اینترنتی محسوب می‌شوند كه اهمیت آن‌ها كم‌كم بر سازمان‌ها و شركت‌ها نمایان می‌شود. سرورهای مجازی در شبكه‌های رایانه‌ای و سیستم‌های خودكارسازی هم‌اكنون می‌توانند مانیتورینگ، مدیریت سازمانی، امنیت شبكه و یكپارچه‌سازی سیستم‌های سازمانی كاربر فراوان دارند و بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مجازی‌سازی در اصل یك اتفاق جدید در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات محسوب می‌شود و نوآوری‌های فراوانی در زمینه آن صورت می‌گیرد. كارشناسان بر این باورند كه شركت‌های بزرگ در حوزه فناوری این روزها متخصصان مجازی‌سازی را به صورت گسترده جذب می‌كنند و در تلاشند دانش خود را در این زمینه افزایش دهند. این فرصت‌ها باعث شده است تا فعالان در این زمینه بتوانند بهتر از دیگر متخصصان فناوری جذب مشاغل جدید شوند.

3. مدیریت ابزار

شركت‌هایی كه برنامه‌ریزی صحیح برای نیاز خود به منابع جدید ندارند، هزینه‌های فراوانی را به خود تحمیل می‌كنند و در پایان نتیجه قابل‌ملاحظه‌ای به‌دست نمی‌آورند و نمی‌توانند پاسخ درست به نیازهای تجاری و بازرگانی خود دهند. این مسئله كه اهمیت فراوانی دارد، سوژه دو تحقیق مجزایی بود كه در شركت‌های تحقیقاتی فارستر و گارتنر انجام شد. مركز فارستر در پایان این بررسی اظهار داشت كه مدیر ماشین‌آلات و ابزار امروزه به یكی از نقش‌های كلیدی در سازمان‌های بزرگ تبدیل شده است كه می‌تواند با تحلیل منابع موجود و منابع مورد نیاز، نیازهای آتی سازمان را به خوبی پیش‌بینی كند و از قبل، سازمان را برای پاسخگویی به این نیازها آماده سازد. "اولاین هابرت " تحلیلگر ارشد مركز فارستر در این زمینه توضیح می‌دهد: با توجه به شرایط اقتصادی حاضر و ادامه یافتن اثرات بحران اقتصادی، كاهش زیرساخت‌ها، منابع و امكانات سازمانی مهم‌ترین اولویت برای صنعت آی‌تی محسوب می‌شود. تنها شخصی كه می‌تواند این جریان را به موفقیت به جلو هدایت كند، مدیر ماشین‌آلات و ابزار رایانه‌ای سازمانی است. مركز تحقیقاتی گارتنر نیز در بررسی مجزای خود به این نتیجه رسیده است كه این مهارت این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته و به نیاز اصلی سازمان‌ها تبدیل شده است.

4. مهندس شبكه

شركت تحقیقاتی گاتنر در پایان مطالعه‌ای جدید اعلام كرده است كه در سال 2010 میلادی نیاز به شبكه‌های جدید رایانه‌‌ای و فناوری‌های ارتباطی اطلاعاتی و صوتی به‌طور چشمگیر افزایش می‌یابد و این جریان به این معنی خواهد بود كه در ادامه، نیاز به متخصصان و مهندسان شبكه نیز افزایش خواهد یافت. مك‌دونالد از تحلیلگران مركز گارتنر در این زمینه گفت: آینده صنعت آی‌تی و رقابتی‌تر شدن بازار آن، نیازمند گستردگی شبكه‌های موجود و یكپارچه شدن آن‌ها است. اگرچه از مجموع درآمد شركت‌ها در سال 2009 كاهش یافت، اما مدیران اطلاعاتی سازمان‌ها هم‌اكنون گزارش داده‌اند كه قصد افزایش سرمایه‌گذاری‌های خود در زمینه شبكه را دارند و به فعالیت‌های خود در این زمینه ادامه می‌دهند.

5. متخصص سیستم‌های متن‌باز

شركت‌ها به دنبال مواجه با بحران اقتصادی به دنبال كاهش هزینه‌های خود هستند و روی آوردن به سیستم‌های متن‌باز از مهم‌ترین روش‌هایی محسوب می‌شود كه می‌تواند این كاهش هزینه‌ را به‌دنبال داشته باشد. در حالی كه بسیاری از تولیدكنندگان نرم‌افزارهای متن‌باز این روزها سیستم‌های پشتیبانی و نگهداری از محصولات خود را ارایه می‌دهند، مدیران فناوری قصد دارند متخصصان بیشتری در این زمینه جذب كنند تا با سرمایه‌گذاری روی آن‌ها، مدیریت نرم‌افزارهای متن‌باز را به‌طور كامل در دست بگیرند تا جلوی هرگونه مشكل در این زمینه گرفته شود. "مایكل كرون " از موسسان مركز ارایه منابع آی‌تی Bluewolf در یك مصاحبه جدید اظهار داشته است: ما هم‌اكنون شاهد افزایش نیاز بازار با سیستم‌های متن‌باز هستیم و این امر نشان دهنده افزایش نیاز بازار به متخصصان متن‌باز است. نرم‌افزارهای متن‌باز این روزها محبوبیت بیشتری كسب كرده‌اند و به صورت گسترده‌تر به فروش می‌رسند.

6. مدیر پشتیبانی خدمات

آن دسته از كارشناسان آی‌تی كه قصد افزایش مهارت خود در زمینه شناسایی مشكلات داخلی و بهینه‌سازی شبكه، سیستم‌ها و ابزارهای سازمانی را دارند، در سال 2010 فرصت‌های شغلی بیشتری را پیش‌روی خود خواهند دید. این افراد كه به عنوان امیدهای جدید سازمان‌ها محسوب می‌شوند، شكاف میان سیستم‌های سازمانی را از میان برمی‌دارند و باعث می‌شوند كه هزینه‌های سازمان در نگهداری از زیرساخت‌ها و تجهیزات موجود به حداقل برسد. مركز تحقیقاتی فارستر به شركت‌ها توصیه كرده است: با داشتن مدیر پشتیبانی خدمات، ایمن‌تر به جلو گام بردارید و نگران مشكلات پیش‌آمده نباشید. این امر می‌تواند اطمینان لازم برای تكمیل چرخه ارایه خدمات سازمانی را فراهم كند و سازمان‌ها را بدون بروز هرگونه مشكل به جلو هدایت نماید.

7. مدیریت سیستم‌های ذخیره‌سازی اطلاعات پزشكی

طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های فراوانی در زمینه الكترونیكی كردن خدمات بهداشتی و درمانی در دنیا صورت گرفته است و به دنبال آن، پیش‌بینی می‌شود كه در سال 2010 میلادی نیاز بازار بر كارشناسان خدمات الكترونیكی و مجازی بهداشتی و درمانی افزوده شود. مركز CompTIA از ایجاد 70 هزار موقعیت شغلی جدید در زمینه خدمات الكترونیكی بهداشتی و درمانی در 12 ماه آینده خبر داده است. این جریان به دنبال تصویب قوانین جدید در دولت آمریكا مبنی بر گسترده‌سازی خدمات بهداشتی و درمانی الكترونیكی صورت می‌گیرد. یكی از مدیران ارشد مركز CompTIA در این باره توضیح می‌دهد: در تلاشیم تا دریابیم كه تخصص‌های مرتبط با خدمات الكترونیكی بهداشتی و درمانی در سال جاری تا چه اندازه گسترش می‌یابند.

8. متخصص منابع

نرم‌افزارهای-به‌عنوان-خدمات، سرویس‌های مبتنی بر اینترنت، خدمات مدیریت‌شده، سیستم‌های برونسپاری سازمانی از جمله تخصص‌هایی محسوب می‌شود كه این روزها بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند و مدیران آی‌تی در حال ادامه تحصیل در آن‌ها هستند. این تخصص‌ها سازمان را با منابع جدید آشنا می‌كنند و نسل جدید امكانات رایانه‌ای و اینترنتی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند تا به صورت بهینه‌تر و با هزینه كمتر به اهداف خود دسترسی پیدا كنند. هنوز بسیاری از سازمان‌ها با این تخصص‌های نوپا آشنایی ندارند، اما به‌كارگیری یك متخصص منابع رایانه‌ای سازمانی می‌توانند كمك شایانی در تفهیم این تخصص‌های جدید كند و این امكان را فراهم سازد تا به صورت بهینه، به نیاز سازمان پاسخ گفته شود.

9. مدیر فهرست كردن خدمات

سازمان‌ها این روزها تلاش می‌كنند كلیه خدمات مورد نیاز خود در حوزه آی‌تی را به صورت داخلی انجام دهند و برای نیل به این هدف، به یك مدیر متخصص نیاز دارند كه بتواند نیازهای آن‌ها را به درستی تشخیص دهد و با اولویت‌بندی این نیازها، امكان پاسخ‌گویی صحیح به آن‌ها را با هزینه مشخص فراهم كند. كارشناسان در مطالعات اخیر خود به طور دقیق نشان داده‌اند كه فهرست‌سازی خدمات سازمانی و استفاده از آن‌ها در پاسخگویی به نیازهای موجود، تا چه اندازه می‌تواند در افزایش كارایی و اثربخشی سازمانی تاثیرگذار باشد. مدیر فهرست‌یابی خدمات سازمانی وظیفه دارد كه به طور مستمر، كلیه خدمات ارایه شده در سازمان را زیر نظر بگیرد و در مقابل هر یك از آن‌ها مسؤولیت مجزای خود را به خوبی انجام دهد.

10. مهندس فرآیند بازرگانی

نیاز بازار جهانی به متخصصان سیستم‌های ادراكی بازرگانی و تجاری بسیار افزایش یافته است و كارشناسان در مطالعه جدید خود به این نتیجه رسیده‌اند كه در سال 2010 میلادی مهم‌ترین تصمیمات شركت‌های بزرگ در این زمینه توسط این متخصصان اتخاذ می‌شود. به گفته مركز تحقیقاتی گارتنر، سازمان‌ها و شركت‌های بزرگ این روزها در جست‌وجوی مهندسان فرآیند بازرگانی و تجاری هستند تا بتوانند با تكیه هرچه بیشتر بر نسل جدید فناوری‌ها، با اطمینان بیشتر به اهداف خود دسترسی پیدا كنند.
 

g.kazemi

عضو جدید
tashakor

tashakor

:gol:از اطلاعات بسیار مفیدتون متشکرم تیک تاک عزیز
QUOTE=tick taack;1747873]برترین مشاغل صنعت آی‌تی در سال 2010

قابل توجه دانشجویان و جویندگان کار در رشته آی‌تی



متخصصان فناوری كه این روزها بدنبال فرصت های شغلی جدید هستند، باید توجه داشته باشند كه در سال 2010 وضعیت اشتغال‌زایی در صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات بهبود یافته و نرخ بیكاری در این حوزه نسبت به سال قبل كمتر شده است.

این روزها شاهد كاهش اخراج كارمندان از شركت‌های بزرگ و افزایش اشتغال‌زایی در زمینه آی‌سی‌تی هستیم و كارشناسان بر پایه یك بررسی جدید اعلام كردند كه در این صنعت، به مهارت‌ سیستم‌‌های مجازی‌سازی، فناوری‌های مبتنی بر اینترنت، امنیت شبكه و مهارت سیستم‌های رایانه‌ای اجتماعی بیش از دیگر مهارت‌ها نیاز است و افرادی كه تخصص‌های یاد شده را دارند، سریع‌تر جذب شركت‌ها و سازمان‌های مربوطه می‌شوند. با وجود اینكه صنعت جهانی آی‌تی شاهد كاهش اثرات ناشی از بحران اقتصادی است، اما این روند تضمینی بر اشتغال‌زایی كلیه متخصصان این صنعت محسوب نمی‌شود.

"مارك مك‌دونالد" مدیر گروه مطالعاتی مركز تحقیقات برنامه‌های اجرایی گارتنر در این خصوص توضیح می‌دهد: جریان اشتغال‌زایی در صنعت فناوری اطلاعات در سال 2009 میلادی با مشكلات عدیده مواجه شد. در سال 2002 نیز وضعیت كار در حوزه فناوری با مشكلات فراوانی مواجه شد كه در آن سال پس از پایان بحران اقتصادی، از 10 فردی كه در این زمینه بیكار شده بودند، یك نفر به كار خود بازگشتند. اما احتمال می‌رود كه هم‌اكنون این روند به این خوبی دنبال نشود و بیكاران صنعت آی‌تی نتوانند به راحتی شغل جدید پیدا كنند.

در سال 2002 شركت‌ها با اتخاذ تصمیمات جدید، كاهش دستمزدها و تاخیر در اجرای پروژه‌های خود توانستند بار دیگر به شرایط عادی بازگردند. اما در سال جاری هنوز شاهد این وضعیت نیستیم. با این وجود باید این نكته را به خاطر داشت كه برخی مهارت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات همچنان محبوب هستند و سازمان‌های مختلف تمایل فراوان به جذب آن‌ها دارند. به هر حال، كارشناسان با انجام یك بررسی جدید نام 10 عنوان شغلی در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات را كه در سال 2010 به عنوان برترین مشاغل شغلی محسوب می‌شوند و بیشترین نیاز برای آن‌ها احساس می‌شود را منتشر كرده‌اند. نام این 10 عنوان شغلی را به ‌ترتیب در زیر می‌خوانیم:

1. متخصص امنیت

مرور اندك اخبار و گزارش‌های منتشر شده در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد كه بزرگترین مشكل برای شركت‌ها و سازمان‌ها در سال گذشته مشكل امنیتی بوده است. این روند در سال جاری نیز تغییر نكرده و همچنان ضعف امنیتی و حفره‌های موجود در سیستم‌های اینترنتی، رایانه‌ای و شبكه‌ای به ‌وضوح دیده می‌شود. این مسئله موجب شده است تا در سال 2010 كارشناسان امنیتی بیشترین فرصت شغلی را پیش‌روی خود ببینند و از تخصص خود به بهترین شكل استفاده كنند. "تام سیلور " مدیر مركز Dice.com در این خصوص خاطرنشان می‌سازد: اگر شما بدانید كه چطور اطلاعات سازمان خود را به ‌صورت ایمن نگه دارید، شما به نیاز خود برای دیروز، امروز و فردا پاسخ گفته‌اید. "انجمن صنعت فناوری رایانه‌ای" موسوم به CompTIA در اواخر سال 2009 نظرسنجی گسترده‌ای را روی 1537 كارمند انجام داد و دریافت كه 37 درصد آن‌ها قصد دارند ظرف پنج سال آینده در زمینه امنیت تخصص بگیرند. همچنین، 20 درصد این افراد اظهار داشته‌اند كه در مدت مشابه قصد دارند در زمینه‌ هك و امنیت تحصیل كنند و 13 درصد دیگر هم توضیح داده‌اند كه تحصیل در حوزه قانون و سیستم‌های برخورد قانونی با مشكلات امنیتی، اقدام بعدی آن‌ها برای تحصیل است.

2. مدیریت سیستم‌های مجازی

در حالی كه بسیاری از مدیران فناوری در سازمان‌ها هنوز با واژه "مجازی" و سیستم‌های وابسته آشنایی ندارند، این تخصص هم ‌اكنون به سرعت در حال گسترش است و به گفته كارشناسان امر، بر گستره فعالیت‌های آن روز به‌روز افزوده می‌شود. "اندی مان" از محققان "انجمن مدیریت سازمانی" در این خصوص توضیح می‌دهد: مجازی‌سازی و فناوری‌های خودكارسازی سازمانی از جمله قابلیت‌های اینترنتی محسوب می‌شوند كه اهمیت آن‌ها كم‌كم بر سازمان‌ها و شركت‌ها نمایان می‌شود. سرورهای مجازی در شبكه‌های رایانه‌ای و سیستم‌های خودكارسازی هم‌اكنون می‌توانند مانیتورینگ، مدیریت سازمانی، امنیت شبكه و یكپارچه‌سازی سیستم‌های سازمانی كاربر فراوان دارند و بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مجازی‌سازی در اصل یك اتفاق جدید در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات محسوب می‌شود و نوآوری‌های فراوانی در زمینه آن صورت می‌گیرد. كارشناسان بر این باورند كه شركت‌های بزرگ در حوزه فناوری این روزها متخصصان مجازی‌سازی را به صورت گسترده جذب می‌كنند و در تلاشند دانش خود را در این زمینه افزایش دهند. این فرصت‌ها باعث شده است تا فعالان در این زمینه بتوانند بهتر از دیگر متخصصان فناوری جذب مشاغل جدید شوند.

3. مدیریت ابزار

شركت‌هایی كه برنامه‌ریزی صحیح برای نیاز خود به منابع جدید ندارند، هزینه‌های فراوانی را به خود تحمیل می‌كنند و در پایان نتیجه قابل‌ملاحظه‌ای به‌دست نمی‌آورند و نمی‌توانند پاسخ درست به نیازهای تجاری و بازرگانی خود دهند. این مسئله كه اهمیت فراوانی دارد، سوژه دو تحقیق مجزایی بود كه در شركت‌های تحقیقاتی فارستر و گارتنر انجام شد. مركز فارستر در پایان این بررسی اظهار داشت كه مدیر ماشین‌آلات و ابزار امروزه به یكی از نقش‌های كلیدی در سازمان‌های بزرگ تبدیل شده است كه می‌تواند با تحلیل منابع موجود و منابع مورد نیاز، نیازهای آتی سازمان را به خوبی پیش‌بینی كند و از قبل، سازمان را برای پاسخگویی به این نیازها آماده سازد. "اولاین هابرت " تحلیلگر ارشد مركز فارستر در این زمینه توضیح می‌دهد: با توجه به شرایط اقتصادی حاضر و ادامه یافتن اثرات بحران اقتصادی، كاهش زیرساخت‌ها، منابع و امكانات سازمانی مهم‌ترین اولویت برای صنعت آی‌تی محسوب می‌شود. تنها شخصی كه می‌تواند این جریان را به موفقیت به جلو هدایت كند، مدیر ماشین‌آلات و ابزار رایانه‌ای سازمانی است. مركز تحقیقاتی گارتنر نیز در بررسی مجزای خود به این نتیجه رسیده است كه این مهارت این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته و به نیاز اصلی سازمان‌ها تبدیل شده است.

4. مهندس شبكه

شركت تحقیقاتی گاتنر در پایان مطالعه‌ای جدید اعلام كرده است كه در سال 2010 میلادی نیاز به شبكه‌های جدید رایانه‌‌ای و فناوری‌های ارتباطی اطلاعاتی و صوتی به‌طور چشمگیر افزایش می‌یابد و این جریان به این معنی خواهد بود كه در ادامه، نیاز به متخصصان و مهندسان شبكه نیز افزایش خواهد یافت. مك‌دونالد از تحلیلگران مركز گارتنر در این زمینه گفت: آینده صنعت آی‌تی و رقابتی‌تر شدن بازار آن، نیازمند گستردگی شبكه‌های موجود و یكپارچه شدن آن‌ها است. اگرچه از مجموع درآمد شركت‌ها در سال 2009 كاهش یافت، اما مدیران اطلاعاتی سازمان‌ها هم‌اكنون گزارش داده‌اند كه قصد افزایش سرمایه‌گذاری‌های خود در زمینه شبكه را دارند و به فعالیت‌های خود در این زمینه ادامه می‌دهند.

5. متخصص سیستم‌های متن‌باز

شركت‌ها به دنبال مواجه با بحران اقتصادی به دنبال كاهش هزینه‌های خود هستند و روی آوردن به سیستم‌های متن‌باز از مهم‌ترین روش‌هایی محسوب می‌شود كه می‌تواند این كاهش هزینه‌ را به‌دنبال داشته باشد. در حالی كه بسیاری از تولیدكنندگان نرم‌افزارهای متن‌باز این روزها سیستم‌های پشتیبانی و نگهداری از محصولات خود را ارایه می‌دهند، مدیران فناوری قصد دارند متخصصان بیشتری در این زمینه جذب كنند تا با سرمایه‌گذاری روی آن‌ها، مدیریت نرم‌افزارهای متن‌باز را به‌طور كامل در دست بگیرند تا جلوی هرگونه مشكل در این زمینه گرفته شود. "مایكل كرون " از موسسان مركز ارایه منابع آی‌تی Bluewolf در یك مصاحبه جدید اظهار داشته است: ما هم‌اكنون شاهد افزایش نیاز بازار با سیستم‌های متن‌باز هستیم و این امر نشان دهنده افزایش نیاز بازار به متخصصان متن‌باز است. نرم‌افزارهای متن‌باز این روزها محبوبیت بیشتری كسب كرده‌اند و به صورت گسترده‌تر به فروش می‌رسند.

6. مدیر پشتیبانی خدمات

آن دسته از كارشناسان آی‌تی كه قصد افزایش مهارت خود در زمینه شناسایی مشكلات داخلی و بهینه‌سازی شبكه، سیستم‌ها و ابزارهای سازمانی را دارند، در سال 2010 فرصت‌های شغلی بیشتری را پیش‌روی خود خواهند دید. این افراد كه به عنوان امیدهای جدید سازمان‌ها محسوب می‌شوند، شكاف میان سیستم‌های سازمانی را از میان برمی‌دارند و باعث می‌شوند كه هزینه‌های سازمان در نگهداری از زیرساخت‌ها و تجهیزات موجود به حداقل برسد. مركز تحقیقاتی فارستر به شركت‌ها توصیه كرده است: با داشتن مدیر پشتیبانی خدمات، ایمن‌تر به جلو گام بردارید و نگران مشكلات پیش‌آمده نباشید. این امر می‌تواند اطمینان لازم برای تكمیل چرخه ارایه خدمات سازمانی را فراهم كند و سازمان‌ها را بدون بروز هرگونه مشكل به جلو هدایت نماید.

7. مدیریت سیستم‌های ذخیره‌سازی اطلاعات پزشكی

طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های فراوانی در زمینه الكترونیكی كردن خدمات بهداشتی و درمانی در دنیا صورت گرفته است و به دنبال آن، پیش‌بینی می‌شود كه در سال 2010 میلادی نیاز بازار بر كارشناسان خدمات الكترونیكی و مجازی بهداشتی و درمانی افزوده شود. مركز CompTIA از ایجاد 70 هزار موقعیت شغلی جدید در زمینه خدمات الكترونیكی بهداشتی و درمانی در 12 ماه آینده خبر داده است. این جریان به دنبال تصویب قوانین جدید در دولت آمریكا مبنی بر گسترده‌سازی خدمات بهداشتی و درمانی الكترونیكی صورت می‌گیرد. یكی از مدیران ارشد مركز CompTIA در این باره توضیح می‌دهد: در تلاشیم تا دریابیم كه تخصص‌های مرتبط با خدمات الكترونیكی بهداشتی و درمانی در سال جاری تا چه اندازه گسترش می‌یابند.

8. متخصص منابع

نرم‌افزارهای-به‌عنوان-خدمات، سرویس‌های مبتنی بر اینترنت، خدمات مدیریت‌شده، سیستم‌های برونسپاری سازمانی از جمله تخصص‌هایی محسوب می‌شود كه این روزها بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند و مدیران آی‌تی در حال ادامه تحصیل در آن‌ها هستند. این تخصص‌ها سازمان را با منابع جدید آشنا می‌كنند و نسل جدید امكانات رایانه‌ای و اینترنتی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند تا به صورت بهینه‌تر و با هزینه كمتر به اهداف خود دسترسی پیدا كنند. هنوز بسیاری از سازمان‌ها با این تخصص‌های نوپا آشنایی ندارند، اما به‌كارگیری یك متخصص منابع رایانه‌ای سازمانی می‌توانند كمك شایانی در تفهیم این تخصص‌های جدید كند و این امكان را فراهم سازد تا به صورت بهینه، به نیاز سازمان پاسخ گفته شود.

9. مدیر فهرست كردن خدمات

سازمان‌ها این روزها تلاش می‌كنند كلیه خدمات مورد نیاز خود در حوزه آی‌تی را به صورت داخلی انجام دهند و برای نیل به این هدف، به یك مدیر متخصص نیاز دارند كه بتواند نیازهای آن‌ها را به درستی تشخیص دهد و با اولویت‌بندی این نیازها، امكان پاسخ‌گویی صحیح به آن‌ها را با هزینه مشخص فراهم كند. كارشناسان در مطالعات اخیر خود به طور دقیق نشان داده‌اند كه فهرست‌سازی خدمات سازمانی و استفاده از آن‌ها در پاسخگویی به نیازهای موجود، تا چه اندازه می‌تواند در افزایش كارایی و اثربخشی سازمانی تاثیرگذار باشد. مدیر فهرست‌یابی خدمات سازمانی وظیفه دارد كه به طور مستمر، كلیه خدمات ارایه شده در سازمان را زیر نظر بگیرد و در مقابل هر یك از آن‌ها مسؤولیت مجزای خود را به خوبی انجام دهد.

10. مهندس فرآیند بازرگانی

نیاز بازار جهانی به متخصصان سیستم‌های ادراكی بازرگانی و تجاری بسیار افزایش یافته است و كارشناسان در مطالعه جدید خود به این نتیجه رسیده‌اند كه در سال 2010 میلادی مهم‌ترین تصمیمات شركت‌های بزرگ در این زمینه توسط این متخصصان اتخاذ می‌شود. به گفته مركز تحقیقاتی گارتنر، سازمان‌ها و شركت‌های بزرگ این روزها در جست‌وجوی مهندسان فرآیند بازرگانی و تجاری هستند تا بتوانند با تكیه هرچه بیشتر بر نسل جدید فناوری‌ها، با اطمینان بیشتر به اهداف خود دسترسی پیدا كنند.[/QUOTE]
 
بالا