خودروهای هیبریدی

En-mechanic

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]خودروهای هیبریدی معمولا تلفیقی از موتور احتراق داخلی خودروهای متداول با[/FONT][FONT=&quot] باتری و موتور الکتریکی یک خودرو الکتریکی هستند . این تلفیق انتشارات[/FONT][FONT=&quot] ( گازهای خوروجی ) اندک همراه با توان ، برد عملیاتی و سوخت مصرفی مناسب خودروهای معمول ( گازوئسل وبنزین) را عرضه می کند و این خودروها هرگز نیاز به اتصال به برق ندارند.این انعطاف پذیری ذاتی خودروهای هیبریدی آنها را برای ناوگان حمل و نقل ومصرف شخصی مناسب کرده است خودرو هاي هيبريدي مي توانند سرعت و مسافت بيشتري نسبت به انواعي كه موتورهاي درون ساز دارند داشته باشند، با اين حسن بزرگ كه شارژباتري هايش هرگز تمام نمي شود بازدهي اين خودروهابسيار بالا بوده و ميزان توليد آلودگي شان كاهش يافته است. به همين دليل بسياري از كارخانه ها از سال 1999 توليد خودروهاي هيبريدي را به صورت انبوه آغاز كرده اند.




خودروهای هيبريدی (Hybrid Vehicles)

خودروهای هیبریدی معمولا تلفیقی از موتور احتراق داخلی خودروهای متداول با باتری و موتور الکتریکی یک خودرو الکتریکی هستند . این تلفیق انتشارات ( گازهای خوروجی ) اندک همراه با توان ، برد عملیاتی و سوخت مصرفی مناسب خودروهای معمول ( گازوئسل وبنزین) را عرضه می کند و این خودروها هرگز نیاز به اتصال به برق ندارند.این انعطاف پذیری ذاتی خودروهای هیبریدی آنها را برای ناوگان حمل و نقل ومصرف شخصی مناسب کرده است خودرو هاي هيبريدي مي توانند سرعت و مسافت بيشتري نسبت به انواعي كه موتورهاي درون ساز دارند داشته باشند، با اين حسن بزرگ كه شارژباتري هايش هرگز تمام نمي شود بازدهي اين خودروهابسيار بالا بوده و ميزان توليد آلودگي شان كاهش يافته است. به همين دليل بسياري از كارخانه ها از سال 1999 توليد خودروهاي هيبريدي را به صورت انبوه آغاز كرده اند.

تاريخچه خودروي هيبريدی

يك مهندس آمريكائي به نام H.Piper در 23 نوامبر 1905 يك ماشين هيبريدي ساخت كه قادر بود در طي 10 ثانيه تا 25 مايل شتاب بگيرد. موتور اين خودرو تركيبی از موتور بنزيني و موتور الكتريكي بود كه امروزه به عنوان موتور هيبريدي شناخته مي‌شود. Piper در سه سال و نيم بعد، اختراع خود را ثبت نمود؛ اما پيشرفت سريع موتورهای احتراق داخلی با قدرت و گشتاور بالا در آن دوره، همچنين قابليت استارت بدون هندل آنها و از همه مهمتر پايين بودن قيمت سوختهای فسيلی و مطرح نبودن آلودگی محيط زيست، سبب عدم توجه به اين نوع خودروها شد. در پي بحرانهاي نفتي سالهاي 1970 دوباره اين خودروها مورد توجه قرار گرفتند ولي تا سال 1990 که كار اصولي با مشاركت PNGV (Partnership for a New Generation Vehicle) در آمريكا آغاز گرديد، این خودروها به طور جدی پيگيری نشدند.



امروزه خودروهاي هيبريدي مورد توجه كمپانيهاي بزرگ جهان قرار گرفته اند كه از آن جمله مي‌توان به شركتهايي مانند: تويوتا، هندا، ميتسوبيشي، فورد، فيات، جنرال موتورز، دايملر كرايسلر، نيسان و پژو و ... اشاره نمود. توفيق اين محصولات به حدي چشمگير بوده كه از دسامبر سال 1997 تا ابتداي سال 2000 بيش از چهل هزار محصول پريوس كمپاني تويوتا به فروش رسيده است.

خودروهای هیبریدی به وسیله دو منبع انرژی – یک واحد تبدیل انرژی (همچون یک موتور احتراق یا پیل سوختی) و یک وسیله ذخیره انرژی (هم چون باتری هل یا فرا خازن ها)- توان می گیرند . واحد تبدیل انرژی امکان قدرت گرفتن از بنزین ، متانول ، گاز طبیعی فشرده ، هیدروژن یا سوخت های جانشین دیگر را دارد. خودروهای هیبریدی این پتانسیل را دارنئ که 2 تا 3 برابر راندمان بالاتری نسبت به خودروهای متداول داشته باشند. خودروهای هیبریدی می توانند دارای طراحی موازی طراحی سری یا ترکیبی از هر دو باشند. در یک طراحی موازی ، واحد تبدیل انرژی و سیستم محرکه الکتریکی مستقیما به چرخ های خودرو مرتبط شده اند. موتور اصلی برای رانندگی در بزرگراه ها استفاده می شود ، موتور الکتریکی توان اضافی را هنگام پیمودن سر بالایی ها ، شتاب گرفتن و مواقع دیگر که توان بالای خودرو نیاز باشد فراهم می آورد.در یک طراحی سری ، موتور اصلی به یک ژنراتور تولید کننده الکترسیته مرتبط است . الکتریسیته باتری هایی را شارژ می کند که موتور الکتریکی را که به چرخ ها توان می دهد به کار می اندازد. بر خلاف خودروهای الکتریکی ، خودروهای هیبریدی نیازی به اتصال به برق شهر ندارند. در عوض آنها با ترمز واکنشی یا ژنراتور شارژ می شوند.


file:///C:/DOCUME%7E1/JAVIDJ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif

اجزاء خودروهای هیبریدی

خودروهای هیبریدی یک ترکیب بهینه از اجزای مختلف هستند.یک نمونه خودرو هیبریدی را دیاگرام بالا می بینید.

کنترل کننده ها / موتور کشنده الکتریکی

سیستم های ذخیره کننده انرژی الکتریکی ، همچون باتری ها و فراخازن ها

واحد توان هیبریدی همچون موتور احتراق جرقه ای ، موتورهای انژکتور مستقیم احتراق تراکمی (دیزل) توربین های گازی و پیل های سوختی

سیستم های سوخت رسانی برای واحد توان هیبریدی

جعبه دنده (گیربکس)

برای کمک به گازهای خروجی و بهبود کارایی های خودرو ، اجزاء وسیستم های زیر بواسطه تحقیق و توسعه اصلاح شدند :

سیستم های کنترل گازهای خارجی

مدیریت انرژی وکنترل سیستم ها

مدیریت حرارتی اجزاء

وزن پایین وایرو دینامیک بدنه / شاسی

مقاومت غلطشی پایین (شامل طراحی بدنه وتایرها )

کاهش بار لوازم اضافی



کنترل کننده ها / موتورهای هیبریدی

موتورهای کارگران پر کار سیستمهای راننده خودروهای هیبریدی هستند ، یک موتور کشنده الکتریکی ، انرژی الکتریکی واحد ذخیره انرژی را به انرژی مکانیکی که چرخ های خودرو را به حرکت در می آورد.بر خلاف خودروهای معمول که برای بدست آوردن گشتاور کامل ، موتور باید سرعت بگیرد موتور الکتریکی گشتاور کامل رادر سرعت های پایین نیز فراهم می کند. همین مشخصه شتاب غیر خطی عالی به خودرو می دهد . مشخصه های مهم موتور خودروی هیبریدی شامل کنترل خوب رانندگی با خطای مجاز صدای کم وراندمان بالا می باشد. مشخصه های دیگر شامل انعطاف پذیری مربوط به نوسان ولتاژ و البته قابل قبول بودن قیمت تولید انبوه می شود. تکنولوژی موتور جلو برنده برای کاربردهای خودروی هیبریدی شامل آهنربای دائمی ، القای جریان متناوب و موتورهای مقاومت مغناطیسی متغییر می باشد.

باتری خودرو هیبریدی

باتری ها یک از اجزای ضروری خودروخهای هیبریدی هستند . گر چه تعداد کمی از تولیدات خودروهای هیبریدی با باتریهای پیشرفته در بازار عرضه شده اند اما هیچ کدام از باتری های رایج یک ترکیب قابل قبول اقتصادی از توان ، راندمان انرژی و طول عمر را برای حجم بالای تولید خودرو ارائه نداده اند. ویژگیهای مطلوب باتریهای با توان بالا برای کاربردهای خودروهای هیبریدی شامل این موارد است : پیک و توان مخصوص تکانه بالا ، انرژی مخصوص بالای توان تکانه ، پذیرش شارژ بالا برای بیشینه کردن بهره بری ترمز واکنشی و طول عمر طولانی . روش ها و طراحی های در حال توسعه برای هماهنگی مجموعه به صورت الکتریکی و حرارتی ، روشهای دقیق در حال پیشرفت برای تعیین وضع شارژ باتری ، باتریهای بادوام در حال پیشرفت و قابلیت بازاریابی ، چالش های تکنیکی دیگر هستند.



فراخازن های خودروهای هیبریدی

فراخازنها انرژی مخصوص بالاتری دارند و نوع قویتری از خازن های الکترولیتی هستند که انرژی را به عنوان شارژ الکتریسته ساکن ذخیره می کنند. فراخازنها سیسمتهای الکتروشیمیایی هستند که انرژی را در لایه ای از مایع قطبیده شده در سطح مشترک مابین یک الکترولیت رسانای یونی و یک الکترود رسانا ذخیره می کنند . ظرفیت ذخیره انرژی با افزایش مساحت سطح مشترک افزایش می یابد. فراخازنها به عنوان اولین ابزار برای کمک به توان موتور در شتاب گیری و سر بالایی رفتن هستند که به هملن خوبی بازیافت انرژی ترمزگسترش پیداکرده اند فراخازنها به صورت بالقوه به عنوان دومین شیوه ذخیره انرژی در خودروهای هیبریدی ، برای تامین توان بار گذاری باتری های شیمیایی سودمندند. الکتریسیته اضافی برای ثابت نگه داشتن ولتاژ در مواقعی که چگالی انرژی پایین است مورد نیاز است.

پیل های سوختی خودروهای هیبریدی

پیل های سوختی به واسطه یک واکنش الکتروشیمیایی که هیدروژن را با اکسیژن در هوای محیط ترکیب می کند ، الکتریسیته تولید می کنند.هیدروژن خالص یا هر سوخت فسیلی دیگری که اصلاح شده باشد می تواند برای تولید گاز هیدروژن مورد استفاده قرار گیرد. متانول یک انتخاب معمول برای سوخت است. تنها گاز خروجی پیل سوختی بخار آب است که توان بالقوه آن را به عنوان تمیزترین واحد توان هیبریدی می رساند. راندمان ، صدای کم ، قابلیت اطمینان و راندمان تبدیل انرژی تا 50% پیش بینی شده پیلل های سوختی ، نشان می دهد که به طور نسبه مشخصه های خودروی هیبریدی در قیاس با راندمان 20-25 درصد موتورهای بنزینی احتراق داخلی مناسب تر هستند.

انتشارات پایین و راندمان بالا

تفاوت در گازهای خروجی خودروهای الکتریکی هیبریدی بستگی به خودرو و پیکر بندی اجزا آن دارد. ولی به طور کلی خودروهای هیبریدی گازهای خروجی کمتری نسبت به خودروهای معمولی دارند چرا که در موتور این خودروها یک موتور الکتریکی به همراه یک موتور احتراق داخلی دارد و موتور الکتریکی در بسیاری از مواقع جبران کننده موتور احتراق داخلی است بنابراین مصرف سوخت و گازهای خروجی کاهش می یابد ، در ضمن این خودروها قادرند فقط با موتورالکتریکی کار کنند که باعث کاهش آلودگی می شود.هیبریدهابه سادگی کار کرد موتور را کنترل می کنند و این عمل خورو را دارای راندمان بیشتر و آلودگی کمتر می کند.

مقايسه عملکردی خودروهای برقی خالص و خودروهای هايبريد

خودروهاي برقي گرچه به عنوان اولين راهکار براي کاهش ميزان آلودگي معرفي گرديده اند اما به علت آنکه در سيکلهاي رانشي طولاني با مشکل ر وبرو مي شوند از اينرو حضور موفقي نداشته اند و در حقيقت با شکست مواجه گرديده اند .ايده خودروهاي هايبريد به علت استفاده از دو منبع انرژي در توليد سيستم محرکه رانشي نه تنها مشکل آلودگ ي و مصرف خودروهاي هايبريد به علت استفاده از دو منبع انرژي در توليد سيستم محرکه رانشي نه تنها مشکل آلودگ ي و مصرف سوخت را به حداقل رسانده است بلکه مشکلات ناشي از خودروهاي برقي خالص را حل نموده است .واين مزيت خودروهاي هايبريد برقي نسبت به خودروهاي برقي خالص مي باشد. :)


[/FONT]
 

tsp.co

عضو جدید
دوست عزیز!

نمی دونم شما چه اصراری دارید که تاپیکهای مربوط به خودرو رو فقط تو همین زیر مجموعه ایجاد کنید؟:surprised:

ما یه بخش مخصوص به خودرو با توجه به امکاناتی که در اختیارمون قراردادن برای شما و همه دوستان علاقه مند ایجاد کردیم( خیلی وقته!) و شما بدون توجه فقط اینجا تاپیک ایجاد می کنید. کار من فقط شده جابجایی تاپیکهای شما و بقیه دوستان کم لطف که اصلا دقت نمی کنن!:mad:
 

سمیه نوروزی

عضو جدید
شرکت فولکس واگن با حمایت دولت آلمان و طی پروژه ای با نام ʹاتومبیلهای برقی برای امروزʹمحصول جدیدی به نام تویین درایو تولید کرده که از نوع پلاگ این است.اتومبیل های هیبریدی پلاگ این معمولا دارای یک موتور بنزینی یا دیزل برای به حرکت درآوردن چرخ های جلو و یک یا دو موتور برقی برای به حرکت درآوردن چرخ های عقب هستند.مزیت سیستم پلاگ این مستقل بودن قوای محرکه ی برقی آن است.یعنی موتور های برقی نیروی مورد نیاز خود را از باطری هایی که مستقیما توسط برق شهری شارژ میشوند دریافت می کنند و حتی زمانی که موتور بنزینی خاموش است قادرند اتومبیل را به حرکت درآورند.برای اینکه باتری ها همیشه شازژ باشند کافیست هر بار که اتومبیل خود را پارک می کنید دو شاخه ی آن را به یک منبع برق شهری وصل کنید.


شرکت فولوکس واگن در حال حاضر 20دستگاه از این اتومبیل را برای سنجش و ارزیابی بازدهی سیستم پلاگ این در حمل و نقل شهری تولید کرده است.
 

سمیه نوروزی

عضو جدید
فکر می کنید چه طرحی برنده ی جایزه ی تکنولوژی سال 2008 شده؟
طرح سیستم هیبریدی دو حالته ی جنرال موتورز.جنرال موتورز با همکاری کمپانی های کرایسلر-مرسدس بنز و ب ام و موفق به طراحی و ساخت این سیستم شد.این سیستم که نام اختصاری آن (تی ام ایچ)بوده اخیرا در نمایشگاه دیترویت بر روی شورولت تاهو و جمس یوکان به معرض نمایش گذاشته شده و قرار است به زودی در تولیدات دیگر جنرال موتوروز و حتی انواع سواری آن مورد استفاده قرار بگیرد.
 

En-mechanic

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام
خانوم مهندس نوروزی از کمکها و راهنماییهای شما کمال تشکر را دارم
امیدوارم همیشه و همه جا موفق باشید
 

سمیه نوروزی

عضو جدید
سلام دوست عزیز.خواهش میکنم.منم از تاپیکای خوبتون در بخش های مختلف مکانیک تشکر می کنم.
موفق و پاینده باشید
 

alzizou

عضو جدید
hybrid

hybrid

سلام دوست عزیز.خواهش میکنم.منم از تاپیکای خوبتون در بخش های مختلف مکانیک تشکر می کنم.
موفق و پاینده باشید

سلام . ممکن هست لیستی از طرح های جدید هیبرید که در 1 سال اخیر در دنیا ارائه شده است را در اختیار من قرار بدهید ؟

با تشکر
 
آخرین ویرایش:

En-mechanic

عضو جدید
کاربر ممتاز
تشکر از دوست

تشکر از دوست

مهندس جاوید دستت درد نکنه
مهندس خوب و باسواد که میگن اینه;)
سلام borjii جان
خواهش میکنم شما لطف دارید
من کارشناسی مهندسی مکانیک در طراحی جامدات دارم و از ترم آینده دانشجوی ارشد عمران-سازه هستم
این تاپیک هم مربوط به زمانیه که هنوز فعالیت عمرانی رو آغاز نکرده بودم
 

niyaz_sepas

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس با سواد رو هر قدر تعریف کنی کمه ما که تازه اول راهیم
موفق و موید باشی جاوید جان
راستی من" نیاز سپاس" هستم
 

En-mechanic

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواهش دوستانه

خواهش دوستانه

مهندس با سواد رو هر قدر تعریف کنی کمه ما که تازه اول راهیم
موفق و موید باشی جاوید جان
راستی من" نیاز سپاس" هستم
با سلام
مهندس سپاس عزیز شما دارید منو شرمنده میکنید
راستی شنیدم همکاریتون رو با تالار عمران قطع کردید!!!!!!!!!!!!!!!:(:crying2:
خواهش میکتم دوباره به فعالیت خودتون با ما ادامه بدید:w10:
موفق باشید:w42:
 

Similar threads

بالا